Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.12.21-12.28.

 
Begyűjtik a fenyőfákat
Publikálás dátuma: 2018. december 28.

Kétalkalmas, díjmentes fenyőfa-begyűjtést szervez az FBH-NP Nonprofit Kft. januárban és februárban, Kiskunfélegyházán.

Évet értékeltek a Koppány Íjászok
Publikálás dátuma: 2018. december 28.

A Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sportegyesület kilencedik éve működik Kiskunfélegyházán. Az egyesület célja a hagyományőrzés, a hagyománytisztelés, az íjászat népszerűsítése

Az egyesület tagjai 2018-ban összesen 29 íjászversenyen vettek részt, országos és világbajnokságon is megállták a helyüket. A versenyző tagok 43 arany, 31 ezüst és 21 bronzérmet szereztek idén. Többen is 1-2-3 osztályú íjászsportolói minősítést szereztek.

Kárpátaljai településnek gyűjtöttek adományt Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2018. december 28.

Az adományokat határontúli gyermekekhez juttatták el.

2018 decemberében a Karitász helyi szervezetének kezdeményezésére adománygyűjtést hirdetett Petőfiszállás Önkormányzata, azzal a céllal, hogy egy határon túli magyar település rászoruló gyermekeihez juttasson ajándékokat Karácsonyra.

Szívük minden szeretetét odaadták Karácsonyra
Publikálás dátuma: 2018. december 28.

Karácsonyi Ünnepséget tartottak december 20-án a Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskolában.

Az iskola diákjai, pedagógusai és dolgozói „Karácsonyi ének című” mesejátékukkal szívük minden szeretetét odaadták közönségüknek, mellyel igazi ajándékot varázsoltak mindenki karácsonyfája alá.

Turnéval járja az országot
Publikálás dátuma: 2018. december 27.

Ritka és különleges hangszeren, tekerőlanton játszik a kiskunfélegyházi Ónodi András Máté. A mindössze nyolc éves kisfiú az ország legfiatalabb tekerőlantosaként turné keretében mutatkozik be a nagyközönség előtt. Az ország számos pontján fellépett már, meghívást kapott többek között a Hagyományok Házába, a népzene fellegvárába is. Repertoárjában több mint húsz dal szerepel, mintegy negyedórás műsorát mindenhol nagy szeretettel és érdeklődéssel fogadta a közönség.

Elhunyt dr. Garai István
Publikálás dátuma: 2018. december 26.

Szomorúan értesültünk róla, hogy elhunyt dr. Garai István Levente, volt országgyűlési és önkormányzati képviselő, orvos. Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, az alpolgármesterek és az önkormányzat dolgozói ezúton is részvétüket fejezik ki, osztozva a köztiszteletben álló félegyházi közéleti személyiség családjának fájdalmában.

Igazgatási szünet a városházán
Publikálás dátuma: 2018. december 26.

A 2018. évi igazgatási szünet (december 27-28.) miatt az alábbiak szerint változik a polgármesteri hivatal nyitvatartása és ügyfélfogadási rendje:

Igazgatási szünet:

December  27., csütörtök     
igazgatási szünet, nincs ügyfélfogadás

December 28., péntek
igazgatási szünet, nincs ügyfélfogadás

Földkifüggesztési ügyek intézésére az igazgatási szünet ideje alatt az alábbi időpontban lesz lehetőség: December 27-én, csütörtökön 8 és 10 óra között a II. emelet 102. irodában.

December 31., hétfő - pihenőnap                      
nincs ügyfélfogadás

Dr. Faragó Zsolt
jegyző

Az én karácsonyom
Publikálás dátuma: 2018. december 25.

Számomra a karácsony jelenti az év egyetlen, igazi ünnepét. Persze, szeretem én a névnapi, születésnapi köszöntéseket, családi és baráti összejöveteleket is, de a karácsony az más. Oka van ennek a karácsony-rajongásomnak.

Élőzenés pásztorjáték az Ótemplomban
Publikálás dátuma: 2018. december 25.

Jézus Krisztus születésének történetét élőzenés mesejáték formájában elevenítették meg a félegyházi gyerekek és felnőttek közösen a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony Templomban.

Az új élet öröme
Publikálás dátuma: 2018. december 24.

Talán emlékeznek olvasóink Réczicza Tamásra, akivel nyáron a sorsfordító veseátültetésére várva az elérhető magasabb életminőségről, jövőbeli álmokról beszélgettünk, s arról, hogy a szervdonációval egy tragikus halál más emberek újjászületését és életét jelentheti. Tamás azóta esélyt kapott egy új életre, s most három hónappal a transzplantáció után terveiről beszélgettünk.

Betlehemi jászolkiállítást rendeztek a Bács-megyeiek alkotásaival
Publikálás dátuma: 2018. december 24.

Huszonötödik alkalommal rendezték meg betlehemi jászolkiállítást, melynek ezúttal a budapesti Duna Palota adott otthont. A jubileumi tárlaton 142 pályázó több mint háromszáz alkotása látható, köztük félegyházi és bugaci alkotóké is.

Boldog karácsonyt kíván a Kiskunfélegyházi HTK!
Publikálás dátuma: 2018. december 24.

A karácsony (...) a béke és a boldogság időszaka. A csoda azé, aki hisz benne! Ezúton kívánunk valamennyi olvasónknak, szurkolónknak, ellenfeleinknek boldog karácsonyt!

Fúvósaink koncertje nélkül nem lehet karácsonyi felkészülés
Publikálás dátuma: 2018. december 24.

A Kiskunfélegyházi Ifjúsági- és Koncert Fúvószenekar december 22-én és 23-án tartotta meg hagyományos karácsonyi koncertjét a Kossuth Lajos Szakközépiskola tornacsarnokában.

A szombati koncert megnyitóján Csányi József polgármester ezekkel a szavakkal köszöntötte a zenészeket és a közönséget: - December elsején meggyújtottuk az első adventi gyertyát a városháza előtt. Ezt követően művészeti közösségeink, intézményeink, civil szervezeteink számos ünnepváró programot szerveztek. De a negyedik gyertya meggyújtása után a félegyháziak ünnepi készülődését idén is fúvósaink koncertje teszi teljessé. Dicséretes, hogy a jótékonysági koncert bevételét a Borsihalmi Művésztelep fejlesztésére ajánlják fel. Áldott, szeretetteljes karácsonyt kívánunk minden kiskunfélegyházinak. 

A köszöntés után a fúvósok a karácsonyhoz illő, sokszínű zenei produkcióval örvendeztették meg közönségüket Tóth László és Kis-Fekete Vilmos vezényletével.

Karácsonyi bábjáték az Aranyalma Népmesepontban
Publikálás dátuma: 2018. december 24.

Üdvösségünk, égi ország címmel betlehemes bábjátékot láthatott a közönség a Magyar Versmondók Egyesülete és a Zanotta-Art Művészeti Egyesület szervezésében, december 23-án, az Aranyalma Népmesepontban. A gyerekek egy interaktív előadást nézhettek végig, sőt, részt is vehettek néhány jól ismert karácsonyi dal eléneklésével. A bátrabbak a történetbe is bekapcsolódhattak, és magukra ölthettek egy apróbb szerepet is.

Szeretetebédre várta a félegyháziakat az országgyűlési képviselő
Publikálás dátuma: 2018. december 24.

A szenteste előtt, hétfőn délelőtt Lezsák Sándor országgyűlési képviselő várta szeretetebéddel a félegyháziakat a buszpályaudvar előtti Kőfaragók parkjában. Az Országgyűlés alelnökének a 100 adag töltött káposzta elosztásában segített Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester is. De nem engedték el az ételosztáson megjelenteket egy kis édesség nélkül sem. Mindenkit megajándékoztak egy kaláccsal, egy csomag nápolyival is.

A dzsessztánctól a fociig számos, szép sikert ért el Nikolicsné Szabó Erika
Publikálás dátuma: 2018. december 23.

Több évtizedes kiváló testnevelő tanári munkájáért, valamint kiemelkedő vezetői tevékenységéért Arany Emlékplakettet és Elismerő oklevelet kapott Nikolicsné Szabó Erika a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületétől. A rangos díjat mindössze hárman vehették át a magyar testnevelés bevezetésének 150. évfordulója alkalmából Budapesten megrendezett ünnepségen.

A keresztény üldözöttekért tartottak megemlékezést
Publikálás dátuma: 2018. december 23.

A keresztény üldözöttekért tartott megemlékezést a KDNP, és a FIDELITAS kiskunfélegyházi csoportja december 17-én, az Ótemplom előtti Magyarok Nagyasszonya szobornál. A megjelenteket Erdei József, a Fidelitas helyi csoportjának elnöke köszöntötte, majd Hajagos Gyula esperes-plébános és Gyenes Attila, a KDNP félegyházi elnöke mondott megemlékező beszédet.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. december 23.

Advent 4. vasárnapja - 2018. december 23.

December 24-én, hétfőn reggel 6 órakor még lesz Roráte-mise.

Ugyancsak december 24-én, hétfőn délután 3 órától pásztorjáték lesz a templomban, majd ezt követően 4 órakor karácsonyi vigíliamisét tartanak.

Hétfőn éjjel 11 órakor megismételik a pásztorjáték előadását, éjfélkor pedig ünnepélyes szentmisével emlékeznek meg Krisztus születésének ünnepéről.

Kedden, karácsony napján és szerdán, karácsony másnapján vasárnapi miserend lesz érvényben.

December 27-én, csütörtökön Szent János apostol és evangélista ünnepe, pénteken pedig az Aprószentek ünnepe lesz.

December 30-án, jövő vasárnap a Szent Család vasárnapján különös szeretettel foglaljuk imáinkba családjainkat, hogy a krisztusi szeretet és béke minél több család életét betölthesse.

Hétfőhöz egy hétre, Szilveszter napján reggel 7 órakor lesz szentmise, délután pedig 4 órakor tartják majd az év végi hálaadást.

Hálásan köszönik mindenki segítségét, aki adományaival, munkájával vagy imádságaival hozzájárult az ünnep széppé tételéhez.

A plébánia dolgozói és lelkipásztorai nevében áldott, boldog, békés karácsonyt és Isten áldásaiban gazdag, igazi értékekben bővelkedő újesztendőt kíván a Sarlós Boldogasszony plébánia mindannyiuk számára!

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. december 23.

Advent negyedik vasárnapja - 2018. december 23.

Advent negyedik vasárnapja – A szeretet
Publikálás dátuma: 2018. december 23.

Amikor meggyújtjuk a negyedik gyertyát, már nagyon közel vagyunk a karácsonyhoz, amit nem véletlen hívunk a szeretet ünnepének. „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta...” (János 3:16). Ez a szeretet az, amelyet ha megértünk, akkor mi is igaz szeretettel tudunk fordulni mások felé. A szeretetről Ivanics Zoltán, a Sarlós Boldogasszony Főplébánia káplánja beszélt nekünk.

Karácsonyi nagy utazás a Constantinum intézményben
Publikálás dátuma: 2018. december 23.

Az advent és vele a karácsonyi készülődés kihagyhatatlan részét képezte a Constantinum Színjátszó Köre által színpadra vitt, és Tóth Csaba rendezte 3 nap alatt Európa körül c. színdarab. A mű cselekménye a filmtörténet Willy Fog nevével fémjelzett klasszikusára épült, karácsonyi szálakkal átszőve.

A klasszikus történetben egy lelkes csapat elhatározta, hogy körbejárja kontinensünket, kutatva a karácsony értékeit, az ünnep szakrális gyökereit, jelentőségét. Versenytársuk a gyorsan múló idő volt.
Kalandban bőven volt részük: többek között életre keltették a finnországi Joulupukkiban Szent Miklós szellemét, részesei voltak a spanyol bikafuttatásnak, tanúi szerelmi drámának és latinos táncnak. Eláztak Nagy-Britanniában, láthatták a pápát, a görögök vendégszeretetét is élvezték. Hogy sikerült-e végül meggyőzniük tanulságos beszámolójukkal az akadémia ateista szemléletű fura-urát? Ennek lehettek tanúi a diákok és pedagógusaik.

Szép évet zártak az U16-os kosarasok
Publikálás dátuma: 2018. december 23.

Két mérkőzését is fölényesen megnyerte a Félegyházi TSI U16-os fiú csapata a regionális kadett bajnokságban. A félegyházi együttes előbb a szentesieket győzte le 81-47-re, majd pedig a Vásárhely csapatát múlta felül 94-38-ra. Az FTSI hibátlan mérleggel megnyerte az alapszakasz dél-keleti „B” csoportját és bejutott a régiós döntőbe.

A város jövő évi költségvetéséről tartott tájékoztatót az MSZP
Publikálás dátuma: 2018. december 22.

Az MSZP helyi szervezete több mint hétszáz ember véleményét összegezte a jövő évi városi költségvetéssel kapcsolatos elképzelései megfogalmazásakor, amelyet sajtótájékoztatón ismertettek, december 20-án. A tájékoztatón jelen volt Szakács László, a párt alelnöke is, aki a sajtótájékoztatót követően a jótékonysági ebéden is segített Horváth Tamás helyi elnöknek és támogatóiknak a finom töltött káposzta kiosztásában.

Elkezdődtek a Zöld város kivitelezési munkálatai Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. december 22.

Elkezdődtek a Zöld város kivitelezési munkálatai Kiskunfélegyházán
kiskunfelegyhaza.hu
KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaZöld város kialakításaFélegyháza újjáépül program
Elkezdődtek a Zöld város kivitelezési munkálatai Kiskunfélegyházán
kiskunfelegyhaza.hu2018.12.22. 16:25FacebookGoogle+TwitterEmail
A munkák előzetes ütemezése az alábbiak szerint alakul. A tervtől az időjárási viszonyoktól függvényében lehet eltérés.

December 10-én megkezdődtek, és várhatólag 2019 október végig be is fejeződnek a Félegyháza Újjáépül, Zöld város kialakítása című projekt tényleges kivitelezési munkái. A munkaterületet átadták a kivitelező részére. A megvalósítás során forgalmi korlátozások várhatóak. A kivitelező ezúton is elnézést kér a munkálatok során jelentkező esetleges kellemetlenségekért, és kéri a lakosság türelmét.

Karácsonyoztak a Fogyatékkal Élők Napközi Otthonában
Publikálás dátuma: 2018. december 22.

Karácsonyi műsorral kedveskedtek hozzátartozóiknak és támogatóiknak a fogyatékkal élők december 20-án Kiskunfélegyházán a Fogyatékkal Élők Napközi Otthonában.

Az önkormányzat által alapított intézmény húsz éve nyújt pótolhatatlan segítséget a fogyatékos gyermekeket nevelő családoknak. A napközi otthonban nemcsak felügyeletet biztosítanak az önellátásra képtelen fogyatékos, illetve autista gyermekeknek és felnőtteknek, hanem egyéni képességeik figyelembevételével különböző foglalkozásokat is tartanak számukra.

Sportos élet konferencia
Publikálás dátuma: 2018. december 22.

Új rendezvénysorozatot indított 2017 novemberében a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub a sport iránti elkötelezettségének tükrében Sportos élet címmel, amelyet az idei évben is megrendeznek. A konferencia 2019. január 8-án, kedden 18 órakor kezdődik a Vállalkozók Ipartestülete székházában, a Móra Ferenc tér 9. szám alatt. Fontosnak tartják, hogy a városban élő gyerekeket és felnőtteket az egyesület tevékenységével és példamutatásával ösztönözzék a mozgás szeretetére, valamint az egészséges életmódra való törekvésre. A konferenciát a rendezvény védnöke, Balla László alpolgármester nyitja meg.

Új otthont keresnek a mézeskalács meseváros darabjai
Publikálás dátuma: 2018. december 22.

Ma (december 22-én) a Városháza előtt, a negyedik adventi gyertya meggyújtását követően sorsolásra kerülnek a Mézeskalács Meseváros alkotásai.

17:00 órakor a negyedik adventi gyertyagyújtás ünnepségén Hostyánszki Péter baptista lelkipásztor köszöntőjét hallhatják az érdeklődők.

Ezt követően a Padkaporos Táncegyüttes Félegyházi betlehemes ünnepi műsorát láthatják.

17:30 órakor megkezdődik a Petőfi Sándor Emlékházban kiállított Mézeskalács Meseváros házainak jótékonysági tombolasorsolása.

A tombolából befolyt összeget a Százszorszép Óvoda, a Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény és a Kiskun Múzeum kapja meg, akik fejlesztő játékokat szeretnének vásárolni a gyermekek számára.

Szeretettel várnak minden Érdeklődők!

Fiatalos és vidám a 90 éves Margitka néni
Publikálás dátuma: 2018. december 21.

Huszka Ferencné szül. Boldog Margit a napokban töltötte 90. életévét. E szép ünnep alkalmából városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester köszöntötte Őt fel otthonában december 19-én.

Nemzeti győztes lett egy kiskunfélegyházi galamb
Publikálás dátuma: 2018. december 21.

Egy félegyházi Kiskunfélegyházi Keringő lett a Magyar Galambszövetség nemzetközi kiállításán a fajtaverseny győztese, ahol a galamb tenyésztője, Berente József a magyar mester címet is elhozta.

December 7-e és 9-e között rendezték meg Budapesten a Magyar Galambszövetség nemzeti galamb, baromfi, nyúl és díszmadár kiállítását, ahol a Kiskunfélegyházi Keringő kategóriát egy félegyházi egyed nyerte meg. Berente József, a Kiskunfélegyházi Galambtenyésztők Egyesületének elnöke egyéni és csapatversenyben is indított galambokat, s a fajtaversenyen a 117 versenyző közül az ő hófehér Kiskunfélegyházi Keringő tojója lett a nemzeti győztes, csapatban indított négy egyforma galambja révén pedig a tenyésztő a magyar mester címet érdemelte ki.

Profi időgazdálkodóvá válhatnak az édesanyák
Publikálás dátuma: 2018. december 21.

Az  Imami  Egyesület az országban 6 helyszínen ingyenes időgazdálkodási tréninggel segíti az édesanyákat a munka és a családi élet összehangolásában, amelyre 2019. január 14-ig lehet jelentkezni.

Zámbó Dezső emlékére
Publikálás dátuma: 2018. december 21.

A kiskunfélegyházi Szent István Templom harmadik plébánosa, Zámbó Dezső 1863. december 21-én született Kiskunfélegyházán. Elemi iskoláit és az algimnáziumot szülővárosában végezte, majd középfokú tanulmányait Kiskunhalason, Kecskeméten, Kassán és Vácott folytatta, ez utóbbi helyen végezte a teológiát is, itt szentelték pappá 1891-ben.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek