Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.03.01-03.08.

 
22 hentes tanuló küzd a Szakma Kiváló Tanulója díjért
Publikálás dátuma: 2019. március 8.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola ad otthont az 59. Húsipari Élelmiszerfeldolgozó Szakma Kiváló Tanulója Versenynek.

Az országos szintű megmérettetés március 6-án tartott ünnepi megnyitóján Bagdán Boglárka agrár-szakképzésért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy ezek a versenyek nagyon sokat segítenek a szakma népszerűsítésében és abban is, hogy a felnövekvő generáció jobban megismerje a mezőgazdaságot és az agrár szakképzést.

90 éve született Rothman Lenke
Publikálás dátuma: 2019. március 8.

90 éve, 1929. március 8-án született Kiskunfélegyházán Rothman Lenke tanár, illusztrátor, képzőművész, író.

A Darvas iskola emlékezetében örökké él Franciska néni
Publikálás dátuma: 2019. március 8.

A tanári szoba faliújságján már messziről fájdalmasan kiált a fekete keretes hír… Tudjuk, hogy ez minden üzenetnél rosszabbat jelent. Csendben álljuk körül a gyászjelentést, amelyen Hevér Gáspárné Franciska néni, egykori kollégánk halálhírét, búcsúztatásának időpontját közli a gyászoló család. Aztán lassan megindul a szó. Kérdések, történetek, emlékek váltogatják egymást. Franciska néni egy kicsit újra jelen van életének egyik fontos színpadán, a Darvas iskolában, ahol pedagógusi pályafutásának utolsó 15 évét töltötte.

Általános iskolai beiratkozás a 2019/2020 tanévre
Publikálás dátuma: 2019. március 8.

A beiratkozás a Kiskunfélegyházi Járás összes általános iskolájában az alábbi időszakban történik: 2019. április 11. napján 8-19 óráig (csütörtök), 2019. április 12. napján 8-19 óráig (péntek)

Egészségfejlesztő nap a Félegyházi Termál Parkfürdőben
Publikálás dátuma: 2019. március 8.

A Félegyházi Termál Parkfürdő is csatlakozott a Dél-Alföldi Gyógy- és Termálfürdők Közhasznú Egyesülete és a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság által szervezett programsorozathoz. A március 10-ei rendezvény részleteiről Kelemen József fürdővezetőt kérdeztük.

Emlékezzünk meg közösen a félegyházi honvéd altábornagyról
Publikálás dátuma: 2019. március 8.

Március 14-én (csütörtökön) 13:30 órakor a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola diákjai és a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület részvételével hajtsunk fejet Boczonádi Szabó József honvéd altábornagy sírja előtt.

Ételek mikrohullámon
Publikálás dátuma: 2019. március 8.

A Tupperware Főzőklub háziasszonyai március 6-án tartották soron következő foglalkozásukat a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában.

Mi tagadás, ezúttal is sikerült bebizonyítaniuk, hogy nem kell hosszú órákat tölteni a konyhában ahhoz, hogy ízletes meleg étel kerüljön a család asztalára. A Tupperware termékcsalád mikrohullámon is használható edényeiben készült ételek amellett, hogy gyorsan elkészülnek, egészségesek sőt még finomak és táplálóak is.

Körkérdés: Mi a véleménye a famentő akcióról?
Publikálás dátuma: 2019. március 8.

A félegyháziak kedvelt fái, a Ginkgo bilobák megmentésére szervezett városi kezdeményezésről kérdeztük a járókelők véleményét.

Ne feledje! Jövő vasárnap állat- és kirakodóvásár!
Publikálás dátuma: 2019. március 8.

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően március 10-én megrendezésre kerül az ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR a félegyházi vásártéren.

Március 10-én Állat- és Kirakodóvásár Kiskunfélegyházán, a Vásártéren.

Mint minden hónap második hétvégéjén, most is lehet nézelődni-vásárolni, sőt sült kolbászt, lángost és egyéb vásári csemegéket kóstolgatni.

Kellemes kikapcsolódást és jó vásárlást kívánunk!

Szuperprodukció a Városalapítók Napján
Publikálás dátuma: 2019. március 8.

Félegyházára hozza legújabb produkcióját, a Gyöngyhajú lány balladája című musicalt az ExperiDance. Magyarország egyik legnépszerűbb táncegyüttese – amelyet 2008-ban Sanghajban a világ tíz legjobbja közé választották – a városi sportcsarnokban lép fel. A kulturális örömhírt Csányi József polgármester közölte lapunkkal. Minden bizonnyal ez a legnagyobb szuperprodukció, amit valaha bemutattak a városban.

Volt diákjai nyomtattatták ki Juhász István legújabb könyvét
Publikálás dátuma: 2019. március 8.

Juhász István: Történetek Petőfi Sándor életéből címmel megjelent legújabb könyvét mutatták be a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban március 7-én.
A könyv különlegessége, hogy nem a Városi Könyvtár, nem magánkiadásban és nem alapítványi támogatással jelent meg, hanem volt diákjainak támogatásával látott napvilágot a valódi eseményeken alapuló kötet.

Feledy Balázs és Rádi András kapta a Holló László-díjat
Publikálás dátuma: 2019. március 7.

A város díszpolgárára, a Kossuth-, Munkácsy-, és Szinnyei-díjas érdemes és kiváló művészre, Holló Lászlóra emlékeztek a Hattyúházban születésének 132. évfordulóján. Az emléknap keretében adták át a Holló-díjakat. Idén dr. Feledy Balázs művészeti írónak és Rádi András festőművésznek ítélte a kuratórium a rangos elismerést.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2019. március 7.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

1. Apolló: másfél éves, szürke-fehér, keverék kan
2. Mary: 8 hónapos, fekete-barna, keverék szuka kölyök
3. Nala: 7.5 éves, vörös-fekete, pekingi palotakutya szuka
4. Tia: 8 hónapos, fekete-barna, keverék szuka kölyök

A menhely honlapján (http://menhelykkfhaza.hu) további képek, és örökbe fogadható kutyák tekinthetők meg. A bemutatott kutyák után érdeklődni a Fido Bácsi Közhasznú Alapítványnál, a 70/331-1634 és a 70/43-43-002 telefonszámokon, vagy a Csólyosi úti telephelyen lehet.

Konferencia az energiáról és a klímáról
Publikálás dátuma: 2019. március 7.

Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv - SECAP címmel rendeznek konferenciát március 7-én, csütörtökön 10 órakor Kiskunfélegyházán, a városháza dísztermében. A rendezvény a „SECAP kidolgozása Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat részére” című, TOP-3.2.1-15-BK1- 2016-00044 kódszámú projekt keretében zajlik.

Márciusi véradások
Publikálás dátuma: 2019. március 7.

Márciusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Megkezdődött a piac felújítása
Publikálás dátuma: 2019. március 7.

A Polgármesteri Hivatal értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a városi piac felújítási munkálatai miatt a piac Oskola utcai és főbejárati kapuja ideiglenesen lezárásra kerül.

A könnyebb bejutás érdekében kérjük, hogy használják a Pázmány utcai kapukat, valamint ezzel egyidejűleg a csarnok is felújításra kerül, ami miatt az árusokat a piacon belüli árusító helyeken találják meg.

Kérjük szíves türelmüket és megértésüket.

Polgármesteri Hivatal

Összeérnek a szálak a Korond utcán
Publikálás dátuma: 2019. március 7.

– Három, különböző forrásból finanszírozott beruházás forr egységgé a Korond utcán: Európai Uniós pályázatból a város egyik legizgalmasabb játszótere épül itt, az önkormányzat saját erejéből új utat, járdát és sétányt építünk, az új utca végén pedig létrehozzuk az ország legmodernebb egészségügyi alapellátó központját. Ez a terület jól példázza azt az egységben gondolkodást, ami a különböző pályázatok, projektek előkészítését és tervezését jellemezte. A Korond utca az első helyszín, ahol immár a gyakorlatban is összeérnek a szálnak – mondta el lapunknak Csányi József polgármester.

Zöldjáratok Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. március 7.

Az FBH-NP Nonprofit KFT ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy folytatja a biológiailag lebomló hulladék rendszeres, díjmentes begyűjtését a cég által folyamatosan a biztosított, biológiailag lebomló zsákban és/vagy egy kévényi mennyiségben Kiskunfélegyháza területén.

Gyógyulnak a kiskunfélegyházi platánok
Publikálás dátuma: 2019. március 6.

A városlakók kiemelt érdeklődése kíséri a platánsor egyedeinek sorsát, a Zöld város keretében zajló metszési munkálatokat. Az okokról és részletekről dr. Faragó Zsolt jegyző és Barczikai Gábor, a városüzemeltetési csoport munkatársa mesélt.

Holló László Emléknap
Publikálás dátuma: 2019. március 6.

Az alábbiakban az emléklap programjairól adunk tájékoztatást.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Holló László Kuratórium, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, a Kiskun Múzeum valamint a Móra Ferenc Gimnázium szeretettel vár minden érdeklődőt március 6-án, szerdán a Holló László Emléknap programjaira.

Lakossági fórumot tart dr. Réczi László
Publikálás dátuma: 2019. március 6.

Lakossági fórumot tart dr. Réczi László, az 1. számú választókörzet önkormányzati képviselője, a jogi bizottság elnöke március 14-én, csütörtökön 17 órakor a a Platán Utcai Általános Iskola ebédlőjében. A fórum vendége lesz Csányi József polgármester és dr. Faragó Zsolt jegyző. Téma: tájékoztatás az idei fejlesztésekről, valamint az esetlegesen felmerülő problémákkal kapcsolatos kérdések felvetése, megválaszolása.

Piaci kapukat zárnak le
Publikálás dátuma: 2019. március 6.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal értesíti a lakosságot, hogy a városi piac felújítási munkálatai miatt ideiglenesen lezárják a piac Oskola utcai és főbejárati kapuját. A könnyebb bejutás érdekében kérik, hogy használják a Pázmány utcai kapukat. Ezzel egyidejűleg a csarnokot is felújítják, így az árusokat a piacon belüli helyeken találják meg.

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelölték dr. Farmasi Róbertet
Publikálás dátuma: 2019. március 6.

Szent-Györgyi Albert Nobel-díj kitüntetésének nyolcvanadik évfordulója alkalmából hozták létre azt az orvosokat elismerő díjat, amelyet szakmai zsűri döntése és interneten beérkezett szavazatok alapján azon orvosoknak adományoznak, akik mindennapi munkájuk során elhivatottsággal, rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon. Ezt a szemléletmódot követve került idén dr. Farmasi Róbert kiskunfélegyházi háziorvos is a jelöltek közé, aki lelkiismeretes munkájával méltán érdemli ki betegei elismerését.

Test és lélek Jótékonysági Egészségnap
Publikálás dátuma: 2019. március 6.

A Kiskunfélegyházi Városi Kórház Kardiológiai Rehabilitációs Osztály részére a rendezvény bevételéből egy speciális, pulzoximéterrel felszerelt szobabiciklit szeretnének vásárolni. Az április 6-án, szombaton 9 órakor kezdődő egész napos rendezvény ingyenesen látogatható.

Történetek Petőfi Sándor életéből
Publikálás dátuma: 2019. március 6.

Juhász István nyugalmazott gimnáziumi tanár Történetek Petőfi Sándor életéből című könyvének bemutatója lesz március 7-én, csütörtökön 17 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Közreműködik a szerző, valamint a közgazdasági szakgimnázium tanárai és diákjai.

Változik a szemétszállítás rendje
Publikálás dátuma: 2019. március 6.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy a március 15-i ünnep miatt nem lesz kommunális és szelektív hulladékszállítás. A munkát március 14-én, csütörtökön végzik el. Kérik, hogy reggel 6 órára mindenki helyezze ki az edényeket, mert a cégnek nem áll módjában visszamenni az esetlegesen később kihelyezett szemetesekért.

Éremeső a karate diákolimpián
Publikálás dátuma: 2019. március 5.

Szép eredményeket értek el a félegyházi Kyokushin Kumite Sport Egyesület tagjai a szentesi Knock Down Kyokushin Karate Diákolimpián. Az ifjú harcosok magukat felülmúlva fájdalmat és fáradságot nem ismerve hatalmasat küzdöttek. Kumite diákolimpiai bajnoki címet szerzett Kurucz Botond és Szabó-Sárói Hetti. Második lett Kata fokozatban Ágoston Ádám, Kovács Zoé Boglárka és Fekete Bence. Kumite ezüstérmet nyert Kovács Koppány, Ajtai Bernadett, Szikszai Réka és Besze Kornél. Edző: Kurucz László.

Holló László Emléknap
Publikálás dátuma: 2019. március 5.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Holló László Kuratórium, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, a Kiskun Múzeum valamint a Móra Ferenc Gimnázium szeretettel vár minden érdeklődőt március 6-án, szerdán a Holló László Emléknap programjaira.

Könyvtársarok – Ingyenes képzések a városi könyvtár szervezésében
Publikálás dátuma: 2019. március 5.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár nyertes pályázatának köszönhetően áprilisban újraindítja a tavalyi évben már sikeresen megszervezett, több, kis létszámú képzését, amelyek az egész életen át tartó tanuláshoz biztosítják a hozzáférést a hagyományos képző intézményekből kiszoruló használói rétegek számára.

Márciusi programok a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. március 5.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár márciusi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Nagyüzem a kenguru bajnokságban
Publikálás dátuma: 2019. március 5.

Az 5. fordulóval folytatódott az U11-es kenguru kosárlabda bajnokság, amelynek keretében az FTSI csapatai Kiskunfélegyházán, Nagykőrösön és Kecskeméten léptek pályára március 2-án és 3-án.
 

Nemcsak a szaktárgyakból jeleskednek a mezgések
Publikálás dátuma: 2019. március 5.

Idén is megrendezésre került az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntője február 28-án, a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium szervezésében.

A rangos megmérettetésre 113 versenyző érkezett.

A verseny során a résztvevő fiataloknak tollbamondást kellett írniuk és egy feladatlapot is ki kellett tölteniük.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból Jaksa Brigitta 1/13/É osztályos tanuló mérte össze tudását az ország 21 iskolájából érkező szakközépiskolai tanulóval.

Brigi szorgalmas felkészülésének köszönhetően, az előkelő második helyen végzett.

Nőnap a Félegyházi Termál Parkfürdőben
Publikálás dátuma: 2019. március 5.

Meghosszabbított nyitvatartással, ingyenes frissítő masszázzsal és büfékedvezménnyel várja a hölgyeket a Félegyházi Termál Parkfürdő március 8-án, nőnap alkalmából. A pihentető masszázsra Vladimir Vujadinovicsnál lehet jelentkezni szerdán és csütörtökön 16 és 18.30 között a megadott telefonszámon: +36/70/945-8443. Az ajándék pihentető, frissítő masszázsok március 8-án 16:30-tól 18:30-ig előzetes bejelentkezés alapján igényelhetők, vagy üresedés esetén a helyszínen. A nőnapi akcióhoz a fürdő büféje is csatlakozik, ahol pénteken 16 órától 20 százalékos árengedménnyel várják a hölgyeket. Minderről Iványi Ferenc, a félegyházi programiroda vezetője adott tájékoztatást. A programok ezzel még korántsem érnek véget, ugyancsak márciusban A víz világnapjára március 22-én is várják a látogatókat. Játékos feladatok mellett lehetőség nyílik a fürdő vízellátását biztosító kutak bejárására és a félegyházi víz megismerésére.

Szakmai napot tartottak a Kossuth iskolában
Publikálás dátuma: 2019. március 5.

2019. február 27-én a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolájába és Kollégiumába ellátogatott a szentesi a GANZ-SZENTES Acélszerkezet Kft. képviseletében Sámson Gábor ügyvezető igazgató hegesztő mérnök kollégájával együtt, hogy bemutassa az iskola hegesztő diákjainak cégüket. Színvonalas előadásukkal a közel 60 tanuló érdeklődését kívánták felkelteni abból a célból, hogy tanulmányaik befejeztével munkát tudnának biztosítani számukra.
Munkavállalóik döntő többsége fiatal, jól képzett, hegesztőik MSZ EN 287-1 szerinti minősítéssel rendelkeznek.

Újabb országos PG-s siker
Publikálás dátuma: 2019. március 5.

Ismételten remekeltek a PG diákjai. 2019. február 23-án rendezték meg a Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjét Budapesten. A körzeti válogató megnyerését követően az országos versenyen is kiemelkedő eredményt értek el a 9. évfolyamos diákok szakgimnáziumi kategóriában. A Prefixumok nevet viselő csapat országos II. helyen végzett. A csapat tagjai: Brimo Milad, Koncz Gábor, Kürti Gergő, Varga Bertalan. Felkészítő pedagógusuk Huszka Tamás.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. március 4.

Március 4-én, hétfőn este ½ 6-kor Bibliaórát tartunk a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Apáról fiúra száll a vőfélykedés tudománya
Publikálás dátuma: 2019. március 4.

Hatodik alkalommal rendezték meg a Vőfélyek és Lakodalmi Zenészek találkozóját március 2-án Kiskunfélegyházán, a Constantinum Intézmény Sportcsarnokában.

Az évről-évre egyre népszerűbb rendezvényre az ország számos pontjáról, sőt még a Vajdaságból is érkeztek Kiss Zoltán vőfély, fő szervező hívó szavára. Az est bevételét ezúttal is jótékony célra használják fel, csakúgy mint eddig minden évben. Ezúttal a Sarlós Boldogasszony Plébánia Jókai utcai közösségi házának tetőszerkezetét fogják megújítani a befolyt összegből és az adományokból.

Esélyes a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra dr. Reznyák Béla
Publikálás dátuma: 2019. március 4.

Internetes szavazással segíthetjük a félegyházi sebész főorvos elismerését

Ellátottjai és szakemberek jelölték dr. Reznyák Béla kiskunfélegyházi sebészt a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra. Jelöléséről a főorvos annyit mondott: – Örömteli érzés, hogy azok javasoltak a kitüntető díjra, akiket kezeltem, és a szakértő kollégák is megerősítették a jelölést. A sebész főorvos kitüntető díját március 16-áig lehet támogatni a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon. Fontos tudni, hogy az érvényes szavazathoz regisztrálni kell, és a visszaigazoló e-mailt érvényesíteni.

Jogászbál Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. március 4.

A kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ adott otthont az immár hagyományosnak számító jogászbálnak, március 2-án, szombaton. A rendezvény a félegyházi báli szezon kiemelkedő eseménye. A vendégek között számos ügyvéd, ügyész, bíró foglalt helyet. A több mint száz résztvevő – kiskunfélegyházi és a szomszédos településeken dolgozó szakemberek – barátaik, családtagjaik körében, helyi vállalkozókkal közösen ünnepeltek. Az est sztárvendége az egykori Back II Black együttes frontembere, Bebe volt. A talpalávaló a szegedi Coco Bongó zenekart dicsérte.

Második alkalommal rendezték meg a Mezgés disznótort
Publikálás dátuma: 2019. március 4.

Március 2-án rendezte meg hagyományos disznótorát a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. A tavalyi első rendezvény után idén még tágasabb környezetben, és még több érdeklődő számára tudtak a szervezők tartalmas szombat délelőtti programot nyújtani.

Ünnepi koncert a zeneiskolában
Publikálás dátuma: 2019. március 4.

A városi zeneiskola egykori növendékei adtak koncertet március 2-án, szombaton az intézmény fennállásának 50. évfordulója alkalmából. A hangversenynek a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola díszterme adott otthont. Fellépett: Vereb Katalin oboán, Hegyesi Judit hegedűn, Földi Jácint trombitán, Keserű Péter és Palatinus Ferenc kürtön, Palotás Gábor ütőhangszereken és Szűcs Zoltán klarinéton. Zongorán közreműködött Sejben Ilona, Pusker Imre és Révész László. 

Vőfélytalálkozó Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. március 4.

Hatodik alkalommal rendezték meg március 2-án, Kiskunfélegyházán a jótékonysági Vőfély – Zenész Találkozót. A város egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért rendezvényén a mintegy hétszáz vendég szórakoztatásáról három zenekar és tizennyolc vőfély gondoskodott. A bált szervező Sarlós Boldogasszony Főplébánia az idei bevételből a közösségi ház tetőfelújítási munkálatait kívánja finanszírozni.

Két győzelem vízilabdában
Publikálás dátuma: 2019. március 3.

Mindkét mérkőzését megnyerte a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület vízilabda csapata a dél-keleti gyermek bajnokság II. korcsoportjának „Zöld” csoportjában. A március 2-i játéknapon elsőként a házigazda Kecskemét együttesével találkozott a DMTK-KVSE, az összecsapást 7-6-ra Görög Imre tanítványai abszolválták. A második mérkőzés ugyancsak jól sikerült a DMTK-nak, amely az Invictus SC-t 10-5-re múlta felül. A két sikernek köszönhetően a DMTK-KVSE a csoport negyedik helyére lépett előre.

Titkok a levéltárból – Szesztilalom 1919-ben
Publikálás dátuma: 2019. március 3.

100 évvel ezelőtt, 1919. március 21-én, a Tanácsköztársaság kikiáltásának napján került sor Magyarország első – és ezidáig egyetlen – teljeskörű szesztilalmának bevezetésére. Hogy mennyire fontosnak tartotta a proletárdiktatúra ezt az intézkedést, jól szemlélteti, hogy a Forradalmi Kormányzótanács második rendelkezése már ezzel foglalkozott (az első a statárium kihirdetése volt).

Február 28-án csütörtökön reggel minden, ami Zöld Város
Publikálás dátuma: 2019. március 2.

...a Rádió Smile-ban!!!

A Smile Rádió reggeli műsorában 2 teljes órában a Zöld Város projekttel foglalkoznak, amelyben érintik a projekt összes területét.

Lássunk másképp!
Publikálás dátuma: 2019. március 2.

Kiállításmegnyitóval ünnepelt a félegyházi fotós

Kettős ünnepe volt Bencsik László fotósnak február 28-án, a Móra Ferenc Művelődési Központban. Ezen a napon volt 30. születésnapja, és az első önálló tárlata nyílt meg. A kiállításmegnyitón elsőként a Móra Ferenc Gimnázium Mozgásszínháza tartott izgalmas bemutatót, majd az intézmény vezetője, Kovács-Csonka Szilvia ajánlotta a március 18-áig látogatható alkotásokat az érdeklődők figyelmébe.

Móra Ferenc Művelődési Központ márciusi programja
Publikálás dátuma: 2019. március 1.

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel meghívja és várja
márciusi rendezvényeire.

március 7., csütörtök 19 óra
Szécsi Pál: Szereted-e még…?
című emlékkoncert
Közreműködik: Gergely Róbert és a
Rátonyi Róbert vezette Studio 11 zenekar
Belépő: 3500 Ft és 3000 Ft

Ördögi-angyali szépségek születtek a tükör előtt
Publikálás dátuma: 2019. március 1.

Hosszú szünet után – a tavalyi év sikerére és a korábbi 17 év hagyományai alapozva – immáron második alkalommal rendezték meg a szakma tanulói számára az országos fodrászversenyt Kiskunfélegyházán.

Piaci árak
Publikálás dátuma: 2019. március 1.

Az alábbiakban a félegyházi zöldség-gyümölcs piac aktuális árait olvashatják.

Sportegyesületeket, sportolókat köszöntöttek
Publikálás dátuma: 2019. március 1.

A 2018-as esztendő eredményeinek elismeréséül a városháza dísztermében fogadták a félegyházi sportegyesületek, klubok képviselőit, sportvezetőit február 28-án. Az eseményen Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Az egyesületek az elmúlt évben is sokat tettek a fiatalok sportolásáért, eredményeikkel öregbítették Kiskunfélegyháza hírnevét. A városvezetés idén is díjazta a sportegyesületek munkáját, a megbecsülés jeléül minden közösségi képviselő oklevelet és érmet vehetett át, ezt követően kötetlen beszélgetéssel folytatódott a találkozó.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek