Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.03.15-03.22.

 
Eseménydús hétvége a Koppányoknál
Publikálás dátuma: 2019. március 22.

A Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület életében gyakoriak az eseménydús, mozgalmas hétvégék, így a március közepi sem volt ez alól kivétel.

Hollandiából érkeznek Félegyháza új fái
Publikálás dátuma: 2019. március 22.

Októberre befejeződik Félegyházán a Zöld város projekt. A mintegy 2 milliárd forintos beruházással összefüggő munkálatok évekkel ezelőtt a tervezéssel kezdődtek, az utolsó mozzanat pedig a fatelepítés lesz. Ahogy mondani szokás, az i-re a pontot a Hollandiából érkező, hatalmas, akár három-négy emeletes előnevelt fák beültetése teszi majd fel.

Körkérdés: Mit szól a városi beruházásokhoz?
Publikálás dátuma: 2019. március 22.

Modernebb és zöldebb városközpontot, élhetőbb tereket, valamint 21. századi egészségügyi központot várnak az itt élők a városban folyó beruházásoktól – derült ki körkérdésünkből.

Megújuló utak és játszóterek a Móravárosban
Publikálás dátuma: 2019. március 22.

Dr. Réczi László az 1-es választókörzet önkormányzati képviselője minden évben tavasszal hívja lakossági fórumra a körzet lakosságát. Idén március 14-én jöttek össze a Platán iskolában, ahol Csányi József polgármesterrel és dr. Faragó Zsolt jegyzővel közösen a város eddigi beruházásairól és jövőbeli terveiről adtak tájékoztatást, illetve válaszoltak a felmerülő kérdésekre.

Nem adok kosarat
Publikálás dátuma: 2019. március 22.

Március 22-én, pénteken 18 órakor folytatódik a Móra Ferenc Művelődési Központ filmklubja. Ezúttal a Nem adok kosarat című, 2000-ben készült amerikai romantikus drámát vetítik. Az előadás ingyenes.

Növényvédelmi permetezések
Publikálás dátuma: 2019. március 22.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy március 26-én, kedden - az időjárás és a rajzás figyelembevételével - elvégzik a platán- és hársfák lemosó permetezését. Rossz idő esetén március 27-én vagy 28-án végzik el a munkát.

Színe-java klub a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. március 22.

Szeretettel várnak minden kedves színezni vágyó gyereket, felnőttet a Színe-java színező klubba, ahol Tarjányi Xénia művésztanár vezetésével alkothatnak március 23-án, szombaton 9-től 11 óráig a Hattyúházban. Téma: Tavaszi virágoskert. A program az EFOP-3.7.3-16 támogatásával valósul meg.

Zsolnai Balázs festő a Szakma Kiváló Tanulója
Publikálás dátuma: 2019. március 22.

I. helyezést ért el Zsolnai Balázs festő, mázoló, tapétázó a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium tanulója az SZKTV -Szakma Kiváló Tanulója Országos Verseny- döntőjén.

„Nyílt” matekos eredmények
Publikálás dátuma: 2019. március 22.

A Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola évek óta kap meghívást a kecskeméti Katona József Gimnázium "Nyílt matematika háziversenyére”. Néhány, az előző években sikeres versenyeredményt felmutató diákunkat név szerinti meghívással is megtiszteli a gimnázium reál munkaközösség vezetője.

Birkózóbál Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. március 21.

Április 6-án, szombaton 19 órától rendezik meg Kiskunfélegyházán a birkózók jótékonysági bálját a Kossuth Lajos szakiskolában. A bál bevételét a birkózóegyesületi növendékek edzési feltételeinek javítására fordítják. Tombolatárgy-felajánlásokat köszönettel elfogadnak. Jegyek a Tourinform irodában vásárolhatók 4500 forintos áron. Vacsora: sültestál vagy marhapörkölt. A zenéről a Fantasi Parti Duó gondoskodik. További információ kérhető Szabó Józseftől a 06-20-9413-452-es, vagy Ván Jenőtől a 06-20-9369-703-as telefonszámon.

Félegyháziak Tiszadadán
Publikálás dátuma: 2019. március 21.

Kevésbé köztudott, hogy Holló László festőművész, a félegyháziak Laci bácsija mintegy 40 éven át töltötte el nyarait a Tisza melletti Tiszadada községben. Igazán ott érezte magát szabadnak. Lassan két évtizedes hagyomány már Tiszadada életében a március első hetében megrendezendő Holló László Hét.

Gimnazisták, akik törékeny világunkba nem rombolni, hanem építeni születtek
Publikálás dátuma: 2019. március 21.

A Móra Ferenc Gimnázium kimagasló tehetségű diákjainak nyílt képzőművészeti kiállítása március 20-án a Móra Ferenc Művelődési Központban.

A XXI. MFG Biennálén elsőként Szabó Ildikó művésztanár szólt a megjelentekhez.

Idén is lesz Matolay Nemzetközi Emlékverseny
Publikálás dátuma: 2019. március 21.

Március 30-án és 31-én rendezik meg a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban a Matolay Nemzetközi Emlékversenyt és az Országos Szuper Női Tornász Csapatbajnokságot a Magyar Tornaszövetség támogatásával. A verseny kiemelt vendégei lesznek: dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok, Berki Krisztián olimpiai bajnok, Hidvégi Vid olimpikon tornász, Kovács Zsófia Európa-bajnoki 2. helyezett tornász és Böczögő Dorina olimpikon, válogatott tornász. A verseny célja többek között – a korábbi évekhez hasonlóan – a torna népszerűsítése és az utánpótlás-bázis bővítése. A belépés ingyenes.

Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2019. március 21.

Múzeumlátogatást szervez március 23-án szombaton, Budapestre a Kiskun Múzeum Baráti Köre. Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. A múzeumtúrán való részvételre a 06/70/221-1608-as telefonszámon lehet jelentkezni. Az indulás időpontja: március 23., szombat, 8.30-kor. Találkozás a vasútállomáson 8.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg.

Sikeresen szerepelt a félegyházi diáklány a Szakma Sztárja országos döntőjén
Publikálás dátuma: 2019. március 21.

Pozsár Aletta a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen bejutott a Szakma Sztárja hétfős országos döntőjébe, ahol az 5. helyezést érte el

Tiszta vizet a pohárba!
Publikálás dátuma: 2019. március 21.

Március 22-én lesz a víz világnapja. Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót Kis-Szeniczey Kálmán, az LMP helyi elnöke. A párt országos elnökségének tagja, beszámolt a korábban indított kezdeményezéséről, amelyben arra kérte az önkormányzatokat, hogy indítsanak akciót a PET-palackok használatának mérséklésére, korlátozására.

Alkonykapcsolós közvilágításra tér át a város
Publikálás dátuma: 2019. március 20.

Idén ősztől már nem a pontos idő, hanem a tényleges fényviszonyok határozzák meg Félegyházán, hogy mikor kapcsoljon be a közvilágítás: amikor sötétedni kezd, a lámpák felgyúlnak. Ezt az úgynevezett alkonykapcsolós megoldás teszi lehetővé, amire egy évvel ezelőtt kezdeményezte az átállást Csányi József polgármester, és mostanra minden feltétel adott a megvalósításhoz.

DMTK-s sikerek a Regionális Aquatlon Döntőn
Publikálás dátuma: 2019. március 20.

Március 17-én Baján rendezték meg a Sport XXI. Aquatlon Dél-keleti Regionális Döntőjét. Békés, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun és Csongrád megye legjobbjai mérhették össze tudásukat a szakaszos aquatlon versenyen. A Magyar Triatlon Szövetség által szervezett országos döntőn történő részvétel előfeltétele a regionális verseny teljesítése.

Hamarosan permetezik a platán- és hársfákat
Publikálás dátuma: 2019. március 20.

Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy a platán és hársfák lemosó permetezésének várható időpontja 2019. március 26.

(Pótnap: 2019. március 27. és 2019. március 28.) az időjárás és a rajzás figyelembevételétől függően.

Alkalmazásra kerülő lemosó permetezőszer: AGROL PLUSZ

Korzika és Szardínia
Publikálás dátuma: 2019. március 20.

A Mediterráneum ékkövei: Korzika és Szardínia címmel kezdődik előadás március 21-én, csütörtökön 17 órakor a Hattyúházban. A földrajzi szabadegyetemi sorozat keretében dr. Szilassi Péter egyetemi docens tart előadást. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó, földrajztanár. A rendezvény támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

László Jenőre emlékeznek a sakkozók
Publikálás dátuma: 2019. március 20.

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg március 23-án, szombaton 9 órától a László Jenő Sakk Emlékversenyt a Kossuth Lajos szakiskolában. Lebonyolítás: 7 fordulós svájci rendszer, a játékidő 10-10 perc, Rapid szabályok szerint. Ide kapcsolódó hír, miszerint a Diákolimpia csapatversenyek országos döntőjét ezen a hétvégén rendezik Szombathelyen, március 22-e és 24-e között. Erre, a korábban Félegyházán játszó kecskeméti, soltvadkerti, halasi, szegedi és csongrádi ismert sakkozók mellett bejutott a Constantinum középiskolás lány csapata is, mint Bács-megyei bajnok, ahol képviselik megyénket és Kiskunfélegyházát.

Méltó módon újul meg az Ótemplom környezete
Publikálás dátuma: 2019. március 20.

Különleges, a városunk egyik legszebb műemlékéhez méltó módon újul meg az Ótemplom környezete.

Vizsga nélkül is oklevelet kap Laura
Publikálás dátuma: 2019. március 20.

Molnár Laura képviselte a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnáziumot és Szakközépiskolát Székesfehérváron, a 60. Pék Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. A fiatal hölgy a 21 fős erős mezőnyben a 7. helyezést érte el. Ezzel a nagyszerű eredményével jeles bizonyítványt és teljes vizsgamentességet szerzett. A pék gyakorlatra Horváth Krisztián, a mézeskalács-díszítésre Dányi János készítette fel.

10 érem Pálmonostorán
Publikálás dátuma: 2019. március 19.

Tizenhárom fővel vettek részt a KHTK–Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai Pálmonostorán a Huszka József emlékversenyen.

A 21 célos rendezvény célja az volt, hogy anyagi hátteret biztosítson egy Huszka József emlékmű létrehozásához, születésének 165. évfordulója alkalmából.
Az idei év első szabadtéri versenyén a néha szemerkélő eső és az egész nap el nem múló szél nehezítette meg a versenyzők dolgát. A nehézségek ellenére sikeresen szerepeltek a Fénypárducok, összesen 10 érmet gyűjtve.

A Hargitafürdői Plébánia meghívására Erdélybe látogatott Petőfiszállás küldöttsége
Publikálás dátuma: 2019. március 19.

2019. február végén Petőfiszállás főként egyházi és önkormányzati képviselőiből álló küldöttsége meghívást kapott Erdélybe, Hargitafürdőre az ottani Pálos Plébániától.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2019. március 19.

1. Ferdinánd: 11 hónapos, trikolor, keverék kan kölyök
2. Fülöp: 11 hónapos, fekete-fehér, keverék kan kölyök
3. Garbó: 8 hónapos, fekete, keverék szuka kölyök
4. Radír: 3,5 éves, vörös, tacskós jellegű keverék kan

A menhely honlapján (http://menhelykkfhaza.hu) további képek, és örökbe fogadható kutyák tekinthetők meg. A bemutatott kutyák után érdeklődni a Fido Bácsi Közhasznú Alapítványnál, a 70/331-1634 és a 70/43-43-002 telefonszámokon, vagy a Csólyosi úti telephelyen lehet.

Hamarosan kiállítás nyílik Zilahy Zoltán jászfényszarui szobrászművész képeiből
Publikálás dátuma: 2019. március 19.

2019. április 5-én (pénteken) 17 órakor nyílik meg Testvérváros címmel Zilahy Zoltán jászfényszarui szobrászművész képeinek kiállítása.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és Családját 2019. április 5-én (pénteken) 17 órakor tartandó kiállításmegnyitóra a Hattyúházba (Kiskunfélegyháza, Szent János tér 9.)

Japán kamarazenekar ad koncertet Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. március 19.

Az Ensemble Este japán szimfonikus kamarazenekar ad ingyenes koncertet március 21-én, csütörtökön 18 órától a Szent István Templomban. Az eseményre a japán-magyar diplomáciai kapcsolatok fennállásának 150. évfordulója alkalmából kerül sor. A hangversenyen szólistaként közreműködik a kiskunfélegyházi Palatinus Ferenc kürtművész és Toyonaga Yoshie (klarinét, Japán). Vezényel: Kondo Satoshi.

Örömmel takarítottak a waldorfosok
Publikálás dátuma: 2019. március 19.

Megtisztították a Parkerdő biciklis útját a szeméttől a Waldorf iskola hatodikos és hetedikes diákjai kertművelés óra keretében. A pedagógusok felügyelete mellett a gyerekek tudatosan készültek az akcióra, még a szemétszedő botokat is maguk készítették el a fafaragó szakkörön.

A waldorfos gyerekeknek egyébként sem idegen a környezetük rendbetételéért dolgozni: harmadik osztálytól maguk takarítják termeiket tanítás után. Természetmegfigyelés és természetjárás órákon többször látogatnak ki a Parkerdőbe, ezért eldöntötték, hogy a jövőben minden esztendőben rügyezés előtt mentesítik az erdő egy részét az ember hagyta nyomoktól.
 

Sportolj Félegyháza - I. Tavaszi Mozgásfesztivál
Publikálás dátuma: 2019. március 19.

Március 23-án a Városi Sportcsarnokba nagyszabású mozgásfesztiválra invitálja az érdeklődőket Fliszár Dóra, melynek keretein belül városunkba érkezik a Gymstick Roadshow.

Szavazzon a félegyházi sportolókra, edzőkre
Publikálás dátuma: 2019. március 19.

2019. május 10-ig lehet szavazni a következő kategóriákban félegyházi sportolókra, edzőkre:

legeredményesebb 18 év alatti lány sportoló
legeredményesebb 18 év alatti fiú sportoló
legeredményesebb 18 év feletti női sportoló
legeredményesebb 18 év feletti férfi sportoló
legeredményesebb edző
A javaslattevő adatlapokat a sportszervezetek a Polgármesteri Hivatal I. emelet 26. irodájában adhatják le Görög Anitánál, az egyéb javaslattevő személyek (családtagok, barátok) a hivatal aulájában elhelyezett dobozba dobhatják be javaslatukat.

Test és lélek Jótékonysági Egészségnap
Publikálás dátuma: 2019. március 19.

A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány szervezésében április 6-án, szombaton 9 órától Test és Lélek címmel jótékonysági egészségnapot szerveznek, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A rendezvény bevételéből a Kiskunfélegyházi Városi Kórház Kardiológiai Rehabilitációs Osztálya részére egy speciális, pulzoximéterrel felszerelt szobabiciklit szeretnének vásárolni a szervezők. Az egész napos rendezvény ingyenesen látogatható.

Adóváltozások - 2019
Publikálás dátuma: 2019. március 18.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban tart előadást Szabó Gábor, a NAV osztályvezetője az őstermelőket és családi gazdaságokat érintő 2019. évi adóváltozásokról. A rendezvény március 19-én, kedden 17.15-kor kezdődik a Hattyúházban.

Erzsike néninek 90 évesen is kedvenc étele a szalonna
Publikálás dátuma: 2019. március 18.

Életvidáman, jó hangulatban, fiaival, Lászlóval és Tamással közösen fogadta a város születésnapi köszöntését 90. születésnapja alkalmából Szabó Mihályné Erzsike néni. Március 18-án Balla László alpolgármester kereste fel otthonában a szépkorú hölgyet, hogy átadja az oklevelet és a virágcsokrot. Erzsike néni egy finom uzsonnával, valamint süteményekkel is készült a vendégfogadásra, sőt még a pezsgős koccintást is szorgalmazta.
 

Kiválóan indították a versenyszezont a Jogging újoncai
Publikálás dátuma: 2019. március 18.

Március 17-én rendezték meg a SPORT XXI. szakaszos Aquatlon Verseny Dél-Kelet Regionális Döntőjét (Békés, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád megye) Baján. A Jogging Plus Sportegyesületből 15-en rendkívül sikeresen képviselték Kiskunfélegyházát, 3 arany és 4 bronzéremmel tértek haza.

Lovas polgárőrök vigyáznak a külterületek biztonságára
Publikálás dátuma: 2019. március 18.

Kiskunfélegyháza külterülete 243 négyzetkilométer. A tanyás területeken gyakran nagyon nehezen járhatóak a földutak az autók számára, éppen ezért nagyon fontos a lovas polgárőrök jelenléte, hogy szükség esetén segítsenek az ott élőknek, és szemmel tartsák azokat is, akik bűnözői, rossz szándékkal járják a területet. A nemrégiben megalakult Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület Lovas Tagozata már 450 órát teljesített a térségben élők megelégedésére.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. március 17.

Nagyböjt 2. vasárnapja - 2019. március 17.

Bem apóról minden évben megemlékeznek
Publikálás dátuma: 2019. március 17.

A félegyházi laktanya 2001-ig az 1848/49-es forradalom és szabadságharc egyik legkiemelkedőbb alakjának Bem József honvéd tábornoknak a nevét viselte. Szobra az egykori hadosztályépület főbejárata előtt állt, onnan helyezték át a volt tisztiklub udvarára. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulóján Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, valamint a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület közös megemlékezéssel idézték fel Bem József tábornok alakját. A megjelenteket Hideg István nyugallományú őrnagy, a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület elnöke köszöntötte, majd Szikora István nyugállományú őrnagy, a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület egykori elnökének szavalata hangzott el.

Titkok a levéltárból – A rendelőintézetről
Publikálás dátuma: 2019. március 17.

A város vezetősége a második világháború után lépéseket tett a település egészségügyi szolgáltatásának fejlesztése érdekében. 1950-ben megnyílt a közkórház és ugyanebben az évben született döntés arról is, hogy a város a Tomasovszky-féle magánkórház épületében városi központi egészségházat állít fel. Ez, a jelenleg is meglévő, a mai Korond (egykori Öröm, később Iványi Sándor) és a Deák Ferenc (egykori Kilián György) utcák találkozásánál álló épület több évig működött egészségházként, 1958-tól itt kapott helyet a Tüdőgondozó Intézet, majd később a városi fogászat is.

Visszatekintés a múltba
Publikálás dátuma: 2019. március 17.

Nem is olyan régen, szüleink és nagyszüleink idejében még az volt a természetes, hogy a család számára szükséges ennivalót háztáji jószágnevelésből és a konyhakertben megtermelt zöldségekből, gyümölcsökből biztosították. Ma, talán idő hiányában, vagy kényelemből kihalóban van az efféle életmód, pedig a saját magunk által előállított élelmiszerek íze utánozhatatlan, s igazán jó minőségű és egészséges termékeket ipari körülmények között nem is lehet előállítani. Ezt felismerve, Kollár László, a Huszka József Hagyományőrző Egyesület révén egy tanyalátogatással támogatta a József Attila Általános Iskola hungarikum pályázaton való részvételét.

„Egy cél, több út”
Publikálás dátuma: 2019. március 17.

A FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontba Mosonmagyaróvárra látogattak a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola tanulói az EFOP-3.2.5-17-2017-00033 „Egy cél, több út” című projekt keretében.

Magyarország legnagyobb tudományos játszóházában felfedezték a négy őselem: a víz, a Föld, levegő és a tűz titkait, valamint a Szigetköz növény- és állatvilágával ismerkedhettek meg. A programot látványos kísérletek tarkították. A planetáriumi előadásban virtuális űrutazásban volt részük a tanulóknak, ahol a kupolára vetített csillagászati előadáson eléjük tárult a csillagos ég. Megismerhették a csillagképeket, az égitestek mozgását. Megcsodálhatták a Tesla transzformátor által generált látványos és hangos villámokat.

A program elérte a célját, a tanulók az érdeklődésüket felkeltő formában ismerkedtek meg a természeti jelenségekkel. A 2018/2019-es tanévben még további hasonló élményalapú ismeretszerzésben lesz részük a gyerekeknek.

A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával jött létre.

A szoptatás magasságai és mélységei
Publikálás dátuma: 2019. március 16.

Szoptatással kapcsolatos tények, tévhitek, ajánlások hangzottak el a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Betűbölcsi rendezvényén, március 12-én. A legtöbb nőt érintő kérdésben dr. Sinkó Melinda orvos és szoptatási tanácsadó tartott belsőséges beszélgetést, előadást az intézményben.

Átadták a Holló László díjakat
Publikálás dátuma: 2019. március 16.

A kuratórium döntése alapján idén dr. Feledy Balázs művészeti író és Rádi András festőművész vehette át a rangos kitüntetést városunk polgármesterétől Csányi Józseftől.

Városunk díszpolgára, Kossuth-díjas festőművész, Munkácsy-, és Szinnyei-díjas érdemes és kiváló művész Holló László születésének 132. évfordulóján adták át a Holló-díjakat március 6-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.
A Kis Virág keramikus által készített emlékplakettet és a Szabó Ildikó művésztanár által tervezett és készített oklevelet idén dr. Feledy Balázs művészeti író és Rádi András festőművész vehette át.

Elindult újra a Helyismereti vetélkedő
Publikálás dátuma: 2019. március 16.

A kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárral karöltve idén is megszervezte a már jól bejáratott, diákok és pedagógusok nagy kedvencét, a Helyismereti vetélkedőt. A mostani műveltségi megmérettetés immáron a 15. a sorban. Samu Csillát, az intézmény múzeumpedagógusát kérdezte lapunk a részletekről.

Félegyházára látogat a 25 éves Magyar Nemzeti Cirkusz
Publikálás dátuma: 2019. március 16.

Októberig összesen 22 városba viszi el jubileumi gálaműsorát a 25 éves Magyar Nemzeti Cirkusz - hangzott el a köztévében. Kiskunfélegyházán május 28-án, kedden és május 29-én, szerdán láthatja a közönség a műsort, mindkét nap este 6 órától. A turné helyszínein több mint 200 alkalommal adják elő a gálaműsort 70 fős társulattal, nyolctagú fúvószenekarral és több mint 100 idomított állattal - mondta el ifjabb Richter József cirkuszigazgató.

Félegyházi tornászsikerek a diákolimpia országos elődöntőjében
Publikálás dátuma: 2019. március 16.

Március 1-jén adott otthont a kecskeméti Lánchíd Utcai Általános Iskola az I-IV. korcsoportos torna diákolimpia országos elődöntőjének. A versenyen szép eredményt értek el a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola és a Platán Utcai Tagintézményének leány tornász tehetségei III/IV. korcsoportban, egyéni összetettben. A Platán Utcai Tagintézmény tanulója, Palásti Enikő egyéni összetettben lett bajnok. A székhely intézmény tanulói Szabó Róza IX., míg Gombás Bora X. helyen végeztek. A versenyzők áprilisban az országos döntőben folytathatják a küzdelmet. A tornász lányok edzője és felkészítője Juhász Tamás.

Sportverseny az egészséges testért és lélekért
Publikálás dátuma: 2019. március 16.

A Constantinum intézmény hatodik alkalommal rendezte meg a Consti Kupa Terematlétika Versenyt február végén. – Aki szereti a sportot, szereti az életet, a természetet, szereti önmagát is. Az szereti az egészséges életmódot, és a sportolásban a legfontosabb a test és a lélek harmóniájának megteremtése – fogalmazott Mindák József intézményvezető a verseny több mint 260 versenyzőjének köszöntésekor.

Zöld oldal – Itt a tavasz?!
Publikálás dátuma: 2019. március 16.

A városi zöldfelületek a természetet hozzák testközelbe az épületek, burkolatok közé szorított emberek, a mi életünkben. Ma már bizonyított tény, hogy jó közérzetünkhöz elengedhetetlen a környező teremtett világ ritmikusan változó jelenléte. Ez a világon való létünk megélt otthonosságának fontos része. A természetben, pedig, mint tudjuk: rend van! A parkokban és kertekben is fontos megtapasztalnunk a természetet őrző, rendet fenntartó gondoskodását.

Az ország legjobb kőművesei között vannak a félegyházi diákok
Publikálás dátuma: 2019. március 15.

A szakmák olimpiájának is nevezett nemzetközi versenyen két félegyházi diák képviselte megyénket a kőműves tanulók megmérettetésében.

Kamasztanból jeles
Publikálás dátuma: 2019. március 15.

Kreatív bűnmegelőzés Kiskunfélegyházán címmel nagyszabású projekt valósult meg a Kreatív Mozaik Alapítvány, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata együttműködésében.

Sporttörténeti kiállítás nyílik a sportcsarnokban
Publikálás dátuma: 2019. március 15.

Félegyházi sportolókat, korábbi és jelenkori olimpikonokat bemutató kiállításnak ad a tervek szerint otthont a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok- tudtuk meg Iványi Ferenctől a Félegyházi szabadidő és Sport Kft. programiroda vezetőjétől. A sportkiállítás anyagát a Kiskun Múzeum biztosítja, a csarnokba látogatóknak lehetőségük lesz megismerni a félegyházi sportolók történetét, elért eredményüket. Emellett a félegyházi sport értéktár is kibővül, erről már döntés született.

„Százszorjó” óvodabál
Publikálás dátuma: 2019. március 15.

Nem a századik jótékonysági bálját rendezte a Százszorszép Óvoda, de a kilencedik is fergeteges hangulatban te el. A több éve sikeres rendezvényre, a nagy érdeklődést mi sem példázza jobban, hogy az elővételben megváltott jegyek alapján a Constantinum sportcentrumában kellett megtartani a bálat.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek