Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.04.05-04.12.

 
Ismét szavazhatunk a félegyházi védőnőkre!
Publikálás dátuma: 2019. április 12.

Idén is meghirdették az Év Védőnője jelölést. A kiskunfélegyházi védőnők áldozatos munkája hosszú évek óta tiszteletre méltó, legyen akár közülük valaki az elismerés részese! Szavazni április 28-án, vasárnapig lehet, a beérkezett voksokat május 30-án, csütörtökön bírálják el.

Kossuthos sikerek Győrben
Publikálás dátuma: 2019. április 12.

A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma április 6-án 10. alkalommal rendezte meg a névadójáról elnevezett Kossuth Kupát. A kozmetikus és fodrászversenyre 13 intézmény 178 tanulója, -köztük a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma tanulói - neveztek, akik magas felkészültségről tettek tanúbizonyságot, és kiváló helyezéseket értek el. A résztvevő, mintegy húsz diák lelkesen, szabadidejét nem kímélve készült a megmérettetésre, ahol két korosztályban, a 9-12 és a 13-14-esek között képviselték a félegyházi intézményt.

Petőfi színészként is tehetséges volt
Publikálás dátuma: 2019. április 12.

A vers és irodalom szeretete végigkíséri az ember életét. Erről adtak bizonyosságot a Kiskunfélegyházi Nyugdíja Klubok április 11-én, a Szakmaközi Művelődési Házban a magyar költészet napján megrendezett ünnepi műsorukban. A szépkorú előadókat Rátkai Sándor, a klubok mindennapjainak otthont adó intézmény vezetője köszöntötte. Ezt követően a színpadon hangzottak el a magyar irodalom legszebb versei a nyugdíjasok csoportos és egyéni előadásában.
 

Támogatás a civil és sportszervezeteknek
Publikálás dátuma: 2019. április 12.

Márciusi ülésén döntött Kiskunfélegyháza képviselő-testülete a civil és sportegyesületek idei évi támogatásáról. A pénzügyi segítséget pályázati úton lehetett igényelni. Az alábbiakban a támogatottak neve és a támogatás mértéke olvasható. Az alapítványok esetében az idei évi támogatásokról áprilisban dönt a képviselő-testület.

Újabb beruházásra alkalmas területet vásárolt a Primőr Kft.
Publikálás dátuma: 2019. április 12.

Önkormányzati területet vásárolt a Primőr Kft. a félegyházi önkormányzattól a Liget utcában. Az eddig elhanyagolt, lápos, belvizes területén az ország egyik legnagyobb nagykereskedelmi cége már megkezdte a tereprendezést. Kitakarították, homokkal és zúzottkővel borítják, és körbekerítik - tudtuk meg Kiss Zsolt tulajdonostól. A gazdaságfejlesztési tevékenységért nemrégiben városi kitüntetésben részesült cégvezető azt is elmondta, hogy egyelőre még nem döntöttek a terület pontos felhasználásáról, a piaci viszonyok függvényében fogják majd eldönteni, hogy milyen típusú beruházást valósítanak meg a Liget utcai területen.

Barátságos íjásztalálkozók
Publikálás dátuma: 2019. április 11.

Iskolák közötti íjásztalálkozók lebonyolítására nyílt lehetőség a Szakmaközi Művelődési Ház szervezésében, amelyen a részt vevő iskolák diákjai több fordulós barátságos versenyen is összemérték tudásukat.

Egy 2018-as pályázat jóvoltából az iskolák közötti együttműködés jegyében hat alkalommal rendeztek íjásztalálkozókat a kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola, a Mezőgazdasági Szakközépiskola és a Pálmonostorai Gárdonyi Géza Általános Iskola részvételével – tudtuk meg Rátkai Sándortól, a Szakmaközi Művelődési Ház ügyvezető igazgatójától.
 

Bimbózó testvértelepülési kapcsolat
Publikálás dátuma: 2019. április 11.

Az elmúlt évben hitelesítették a Jászfényszaru és Kiskunfélegyháza közötti testvértelepülési kapcsolatot. Az együttműködés jegyében Zilahy Zoltán jászfényszarui szobrászművész grafikai alkotásaiból nyílt kiállítás április 5-én, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A megjelenteket és a művészt Győriné dr. Czeglédi Márta, Jászfényszaru polgármestere és Rosta Ferenc, Félegyháza alpolgármestere köszöntötték. Az alkotó munkásságát dr. Feledi Balázs művészeti író ismertette és ajánlotta a kiállítást látogatók figyelmébe. A megnyitón közreműködtek a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zenész növendékei.

Egy igazi Hamupipőke-történet
Publikálás dátuma: 2019. április 11.

Kollár Hermina, a kiskunfélegyházi Csillag Szolgáltatópont vezetőjének élettörténete modernkori Hamupipőke-történet. Hermina egy többgyermekes szegény család első gyermeke. Nem hétköznapi életút van mögötte, amiből sok roma származású társa meríthet erőt.

Húsvéti családi szombat délelőtt
Publikálás dátuma: 2019. április 11.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt a Húsvéti családi szombat délelőtt című programjára április 13-án, szombaton 9 és 12 óra között a Gyermekbirodalomba. 

Tájékoztatás lótartók részére
Publikálás dátuma: 2019. április 11.

A lovat (is) tartó gazdák figyelmébe ajánljuk a 119/2007.(X.18.) FVM rendeletben, a 110/2013. (IV. 9.) Korm. rendeletben, és a 41/1997. (V. 28.) FM rendeletben szereplő előírásokat.

Változik a hulladékszállítás rendje
Publikálás dátuma: 2019. április 11.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy április 19-én, pénteken és 22-én, hétfőn nem szállítják el a szemetet. A hulladékgazdálkodási részleg dolgozói április 18-án, csütörtökön gyűjtik be a pénteki bel- és külterületi hulladékot. Az április 22-i hétfői területek begyűjtése április 23-án, kedden történik meg! Kérik, hogy reggel 6 órára helyezzék ki az edényzeteket, mert a megszokottól eltérő időben érkezhetnek az elszállító cég munkatársai.

Vegyszeres gyomirtás a vasútvonalak mentén
Publikálás dátuma: 2019. április 11.

Kiskunfélegyháza érintett vasútvonalai mentén 2019. április 26-án, pénteken fog sor kerülni a beavatkozásra.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság Szeged az általa kezelt közforgalmú vasútvonalakon és a kapcsolódó ipari, valamint vontató vágányokon, illetve rakodó területeken és telephelyeken vegyszeres gyomirtást végeztet a 43/2010. (IV.23.) FVM rendelet alapján.

Felnyitható 50 év múlva – Földbe rejtett kincsesláda őrzi majd a félegyházi gyerekek értékeit
Publikálás dátuma: 2019. április 10.

Egy kincsesláda kerül április 29-én, hétfőn a földbe, a Zöldváros beruházás egyik kiemelt helyszínén, a főtéren.

A 15 órakor kezdődő ünnepség szervezője, az önkormányzat, minden érdeklődőt szeretettel vár, különös tekintettel a város óvodásaira és iskolásaira – mondta el a Félegyházi Közlöny munkatársának Csányi József polgármester.

Hírek a NépmesePontból
Publikálás dátuma: 2019. április 10.

A Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete és a Szakmaközi Művelődési Ház szeretettel meghívja önt az április 11-én, csütörtökön 10 és 12 óra között tartandó Tavasz a költészetben című programjára. A rendezvényt Rátkai Sándor igazgató nyitja meg. A műsorban közreműködnek a Kiskunhalasi SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola gitárosai, Földi Jácint trombitán, Tóth Gyula gitár, ének, a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesület tagjai.

Korábban érkeztem
Publikálás dátuma: 2019. április 10.

Korábban érkeztem címmel rendeztek szakmai programot a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, április 8-án hétfőn, a Bács-Kiskun Megyei Szakszolgálat kiskunfélegyházi tagintézményének munkatársai számára. Az eseményen a kecskeméti Koramentorház vezetője, Pintér Edit és Dajka Zsófia pszichológus, szupermentor mutatta be intézményük működését.

Kossuth-os sikerek Győrben
Publikálás dátuma: 2019. április 10.

A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma április 6-án 10. alkalommal rendezte meg a névadójáról elnevezett Kossuth Kupát.

Programokban gazdag évet zárt a közművelődési egyesület
Publikálás dátuma: 2019. április 10.

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület március 29-én tartotta meg évi rendes közgyűlését. Az évösszegző összejövetelen kiderült, hogy a 127 taggal bíró közösség 2018-ban több mint 50 kulturális rendezvény megtartásával, szervezésével gyarapította a város szellemi életét, az értékek megőrzését. A beszámolók után a közgyűlés megtárgyalta és elfogadta az idei programtervet és a költségvetést is.

Szabad a tánc!
Publikálás dátuma: 2019. április 10.

A kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda Szabad a tánc! címmel zenés-táncos foglalkozást indít a Móra Ferenc Művelődési Központban április 11-én, 16 és 17.30 óra között. Az ingyenes programra korosztálytól függetlenül bárki jelentkezhet, aki szeretné újra átélni a tánc örömét. A táncórák tematikája alkalmazkodik a résztvevők adottságaihoz, s olyan lépéssorokat tartalmaz, amely tánctudás nélkül is kivitelezhető. Fizikailag kíméletes mozgásforma, amely alkalmas a koordináció és a ritmusérzék fenntartására, a stresszoldásra és élesen tartja az elmét.

Szezonnyitó versenyen vettek részt a félegyházi lovasok
Publikálás dátuma: 2019. április 10.

Szabadtéri, szezonnyitó versenyen vettek részt Kecskeméten és Kiskunhalason a Félegyházi Lovas Klub versenyzői, április 6-án és 7-én. A fiatal sportolók szépen szerepeltek az idei első megmérettetésen.

Ünnepség és díjkiosztó a költészet napján
Publikálás dátuma: 2019. április 10.

A Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány szeretettel hív minden érdeklődőt díjkiosztó ünnepségére, amelyen az alapítvány által meghirdetett 2019-es irodalmi pályaművek díjazására kerül sor. A rendezvény április 11-én, csütörtökön 17 órakor lesz a Szakmaközi Művelődési Házban, a Szent János tér 3. szám alatt. Az ünnepi műsor folyamán díjkiosztó műsorral tisztelegnek a Magyar Költészet Napja előtt.

Várják a véradókat a kossuthvárosi óvodába
Publikálás dátuma: 2019. április 10.

Véradást tartanak a kossuthvárosi óvodában április 10-én, szerdán 17 óráig – tudtuk meg dr. Kiss Ákos Csabától. Az eredetileg a közösségi házba meghirdetett eseményt a jelentkezők nagy száma miatt tartják az óvodában. A térség önkormányzati képviselője – aki hivatását tekintve idegsebész főorvos – a vérhiány megelőzése érdekében kezdeményezte az eseményt. Ahogy fogalmazott: minden tőle telhetőt szeretne megtenni annak érdekében, hogy soha ne fordulhasson elő, hogy valakit ilyen okból nem tudnak megoperálni.

Vidám tavaszi hangversenyre várja az érdeklődőket a Zenebarátok Egyesülete
Publikálás dátuma: 2019. április 10.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szeretettel meghívja Önt Vidám Tavaszi Hangversenyére, melyet a magyar népdalok jegyében tart 2019. április 27-én (szombaton) 18 órakor.

Zöldjárat áprilisban
Publikálás dátuma: 2019. április 10.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy 2019. április 15-19-ig tartó héten zöldhulladék gyűjtést tart.

Az FBH-NP Nonprofit KFT ezúton kívánja tájékoztatni a Tisztelt Lakosságot, hogy megkezdi a biológiailag lebomló hulladék rendszeres díjmentes begyűjtését, a cég által folyamatosan a gyűjtési alkalmak számához igazodóan biztosított biológiailag lebomló zsákban és/vagy egy kévényi mennyiségben Kiskunfélegyháza területén.

Általános iskolai beiratkozás
Publikálás dátuma: 2019. április 9.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 45. § (2) bekezdése értelmében a 2012. szeptember 1-je és 2013. augusztus 31-e között született iskolaérett gyermekek a 2019/20. tanév kezdetén tankötelessé válnak.

Dán vendégek a városházán
Publikálás dátuma: 2019. április 9.

A testvérvárosi kapcsolatot ápoló Silkeborg városának küldöttsége és a Dán-Magyar Baráti Kör egyesület delegációja járt Kiskunfélegyházán az elmúlt héten. A vendégek Tiszaalpáron és Lakiteleken, valamint Kecskeméten is számos érdekes programon, eseményen vettek részt, melyből kiemelhető az a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által szervezett polgármesteri találkozó, ahol Steen Vindum polgármester és Martin Jakobsen képviselő tartott előadást a dán önkormányzás helyi tapasztalatairól, és a részönkormányzatokhoz hasonlító szervezeti egységek szerepéről a helyi demokrácia megvalósításában.
 

Egészségüket védve a gyógyítást is támogatták.
Publikálás dátuma: 2019. április 9.

Test és lélek címmel szervezett jótékonysági egészségnapot a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány április 6-án, a Móra Ferenc Művelődési Központban. Az egész napos program résztvevői üdítő testmozgási gyakorlatokon vehettek részt, számos, az egészségmegőrzéshez kapcsolódó előadást hallgathattak meg. De volt állapotfelmérés, és fogászati szűrővizsgálatot is igénybe vehettek. A rendezvény ingyenes volt, de adománnyal járulhattak hozzá ahhoz, hogy a kórház kardiológiai rehabilitációs osztálya egy speciális, pulzoximéterrel felszerelt szobabiciklit tudjon vásárolni.

Piaci árak
Publikálás dátuma: 2019. április 9.

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacon.

Szakmák éjszakája a Közgében
Publikálás dátuma: 2019. április 9.

Április 12-én, pénteken este negyedik alkalommal rendezik meg országosan a Szakmák Éjszakája rendezvénysorozatot. Nem maradhat ebből ki a Közgé sem, az intézmény este hat és tíz óra között várja a látogatókat. 

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. április 8.

Nagyböjtben minden héten, pénteken és vasárnap keresztutat végeznek, pénteken és vasárnap az esti szentmise előtt 6 órakor kezdik a közös imádságot.

Árverési hirdetmény
Publikálás dátuma: 2019. április 8.

Tájékoztató a Kiskunfélegyháza 075/15 helyrajzi számú önkormányzati tulajdonú ingatlanból mintegy 2000 négyzetméter nagyságú, új helyrajzi számmal kialakítandó ingatlan értékesítése tárgyában meghirdetett nyilvános árveréshez.

Költészet-napi Gráf Slam a Petőfi Sándor Városi Könytárban
Publikálás dátuma: 2019. április 8.

Már megtaláltad az április 11-ei programod? Mit szólnál előtte egy bemelegítéshez a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban 9-én, 17 órakor?

Birkózóbál, látványos bemutatóval
Publikálás dátuma: 2019. április 7.

A legkisebbek is bemutatták birkózó tudományukat a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület hagyományos jótékonysági bálján április 6-án, a Kossuth Lajos szakiskola tornatermében. Idén több mint 200 fő vett részt a programon, amelyen a birkózó bemutatót követően díjazták a legtehetségesebb tanítványokat. A jó hangulatú est vacsorával és kifulladásig tartó mulatsággal zárult.

Estig osztották a pofonokat
Publikálás dátuma: 2019. április 7.

Magas színvonalú mérkőzéseket, látványos ütközeteket hozott a II. Félegyházi Küzdősport Gála, amelynek április 6-án, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok adott otthont. A megvalósításban ezúttal is jeleskedett a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület vezetője, Nagy Krisztián, illetve Simon Zoltán sportszervező. A gála a szurkolók körében is nagy népszerűségnek örvendett, szinte telt ház várta a ringbe lépőket. Az érdeklődők a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület felnőtt versenyzőit, a Félegyházi Térségi Sportiskola thai boksz szakosztályának utánpótláskorú tagjait, a Kurucz László által vezetett félegyházi Kyokushin Karate versenyzőit, valamint a Kiskunfélegyházi HTK ökölvívóit tekinthették meg többek között. Felhozó, bemutató és gálamérkőzések váltották egymást, a fiatal és tapasztalt harcosok látványos, emlékezetes meneteket játszottak. Mintegy 30 mérkőzést szurkolhatott végig a közönség, minden összecsapáson az egyik fél Bács-Kiskun megyei versenyzőnek számított. A muythai, vagyis thai boksz egyre népszerűbb sportágnak számít manapság. A félegyháziak mellett Bajáról, Kecelről, Bácsalmásról és Kecskemétről jöttek thai boxosok.

Szakmák éjszakája a Kossuthban
Publikálás dátuma: 2019. április 7.

Április 12-én, pénteken 18 és 22 óra között rendezi meg a Kossuth szakiskola a Szakmák éjszakája rendezvényt. Az esemény fő célja a fiatalok pálya- és szakmaismereteinek bővítése, a különböző szakmák bemutatása, népszerűsítése és a szakmunka presztízsének növelése. A résztvevők egy családi program keretében élményalapon ismerkedhetnek meg a szakmákkal és a képzéseket folytató intézményekkel.

Zöld oldal - Házunk, kertünk, otthonunk – Virágos Félegyháza
Publikálás dátuma: 2019. április 7.

Kedves kecskeméti ismerősöm említette, hogy egyik vasárnap délután átjöttek Félegyházára, mert nemcsak bájos kisváros, de jó hangulata van és a Kossuth utcán nagyon finom sütemények és fagylaltok kaphatók. Jót sétáltak, nagyon jót beszélgettek, és egyáltalán: jól érezték magukat. Egy szép vasárnap délutánuk volt.

Zöldváros - Pillanatképek Félegyháza újjászületéséről
Publikálás dátuma: 2019. április 6.
Az én könyvtáram
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

A jövő szakembere, munkavállalója a ma diákja. A jelen eszközeivel kell őket a jövő feladataira, kihívásaira felkészíteni, ami minden korban így volt, azonban a változások a korábbiaknál sokkal markánsabbak, a prognózisok szerint háromból két fiatal olyan munkakört fog betölteni aktív korában, melyek ma még nem is léteznek.

Birkózóbál Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

Április 6-án, szombaton 19 órától rendezik meg Kiskunfélegyházán a birkózók jótékonysági bálját a Kossuth Lajos szakiskolában. A bál bevételét a birkózóegyesületi növendékek edzési feltételeinek javítására fordítják. Tombolatárgy-felajánlásokat köszönettel elfogadnak. Jegyek a Tourinform irodában vásárolhatók 4500 forintos áron. Vacsora: sültestál vagy marhapörkölt. A zenéről a Fantasi Parti Duó gondoskodik. További információ kérhető Szabó Józseftől a 06-20-9413-452-es, vagy Ván Jenőtől a 06-20-9369-703-as telefonszámon.

Diákok a természetvédelemért
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

Az Ifjú Kócsagőr Program fennállása óta egyre népszerűbb a természet iránt elkötelezett diákok körében. 2019-ben 7. alkalommal nyílik számukra lehetőség, hogy megismerhessék a hazánkban is egyre sürgetőbb, aktív természetvédelmi lehetőségeket és a természetvédelmi őrök munkáját.

Elkészült a küzdősport gála részletes programja
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

Nagy várakozás előzi meg a II. Félegyházi Küzdősport Gálát, amelynek idén is a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok ad otthont április 6-án. A szombati rendezvény a 14:30-as kapunyitást követően felvezető mérkőzésekkel kezdődik. Ekkor 15 találkozót játszanak K-1, Kyokushin és ökölvívás kategóriákban. A gála főprogramja 18 órától veszi kezdetét. 14 összecsapást, várhatóan sok emlékezetes menetet és kiütést követhet figyelemmel a publikum. A teljesség igénye nélkül ringbe lép a félegyházi egyesület országos K1 bajnoka, Provics Gergő. A főmérkőzést Koczó Henrik és Gera Miron vívja

Felavatták Mindszenty bíboros szobrát Pálosszentkúton
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

Ünnepi keretek között avatták fel a Mindszenty József bíboros tiszteletére állított szobrot Pálosszentkút Kegyhelyen 2019. március 23-án.

Az ünnepi szentmisét dr. Bábel Balázs a Kalocsa-Kecskeméti Egyházmegye érseke celebrálta, ezt követően avatták fel Lantos Györgyi és Máté István szobrászművész alkotását. A Mindszenty-szobor felállítása a Lakiteleki Népfőiskola felajánlásával, a Petőfiszállás Községi Önkormányzat támogatásával és a Magyar Pálos Rend hozzájárulásával valósult meg.

Futófesztivál és bajnoki válogatott felmérő a hétvégén
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület triatlonistái szombaton, Kocséron az 5. alkalommal megrendezett Kutyakaparó Futófesztiválon vettek részt az egyik ötletgazda, Venyingi Zoltán meghívására.

Határon innen, határon túl a platánosok
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézményének 25 diákja vett részt a Vajdaságban szervezett kiránduláson március 27-e és 30-a között az ökotudatos, fenntartható életért megvalósított pályázat utolsó, záró programjaként. A program az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Együttműködési Program keretében valósult meg.

Hírek a NépmesePontból
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

A Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete és a Szakmaközi Művelődési Ház szeretettel meghívja önt az április 11-én tartandó Tavasz a költészetben című programjára. A rendezvényt Rátkai Sándor igazgató nyitja meg. A műsorban közreműködnek a Kiskunhalasi SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola gitárosai, Földi Jácint trombitán, Tóth Gyula gitár, ének, a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesület tagjai.

Kiválóan futottak a Jogging-újoncok Kecskeméten
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

Március 30-án, 25. alkalommal rendezték meg Kecskeméten a Vásárhelyi Családi Futófesztivált, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola környékén. Az időjárás igen kedvező volt a versenyen, nyárias napsütéses szép időben futhattak a versenyzők.

A futófesztivál évről évre egyre népszerűbb, az idén mintegy 700-an teljesítették a különböző távokat az amatőr és a profi futni vágyó gyerekek és felnőttek, ahol az óvodások 200, az alsó tagozatosak 600, míg a felső tagozatosak 1200 métert futhattak. A felnőttek 21 km-en, 10 km-en, 5 km-en és 2500 m-en mérethették meg magukat.

Kutyafuttató épül a Kossuthvárosban
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

Dr. Kiss Ákos Csaba önkormányzati képviselő kezdeményezésére kutyafuttatót építenek a Kossuthvárosban a régi víztorony mellett. A terepet az önkormányzat illetékeseivel április 2-án járták be, hogy megbeszéljék a kivitelezés részleteit.

– Régi igényt elégít ki a kutyafuttató megépítése. Az elmúlt időszakban nagyon sokan kerestek meg, hogy jó lenne, ha kedvenceiket kulturált körülmények között tudnák futtatni, egy kicsit szocializálni, hogy amikor az utcán sétálni viszik, akkor tudja azt, hogy miként kell viselkednie fajtársaival.

Mercedes-adomány: Lélegeztetőgép lett a jótékonysági futóversenyen összegyűlt pénzből
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán bemutatták azt a lélegeztetőgépet, melyet a „Fuss, hogy lélegezz!" jótékonysági futóversenyen összegyűlt és kiegészített összegből vásároltak.

Mozgásfejlesztő játékok vásárlását szolgálta a felajánlás
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

Célt ért a kiskunfélegyházi Jogging Plus Sportegyesület kezdeményezése, a 27. szilveszteri futáson összegyűlt nevezési díjak és felajánlások a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák sporteszközeinek bővítését és fejlesztését szolgálták. Az elsősorban mozgásfejlesztést elősegítő eszközökből a lehetőségek szerint minden félegyházi óvoda részesült, mindezt Csernus Krisztina intézményvezető mondta el sajtótájékoztató keretein belül. A Jogging Plus Sportegyesület elnöke, Németh László hozzátette, az idei szilveszteri futás bevételét is jótékony célra ajánlják fel. Ebben a félegyházi önkormányzat az eddigi évekhez hasonlóan ugyancsak támogatja.

Óvodai beiratkozások Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata március 27-i ülésén döntött a kötelező óvodai beiratkozásról. Ennek értelmében a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2019/2020. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket: Április 24-én, szerdán és április 25-én, csütörtökön 8 és 17 óra között.

Szász András „Harmadíziglen” című regényét mutatták be a Katona József Könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

Harmadíziglen címmel jelent meg Szász András, Kiskunfélegyházán élő író, újságíró, fotós második regénye.

A kötetet 2019. április 4-én, csütörtökön délután 17 órakor a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban mutatták be.

Az eseményt Ramháb Mária megyei könyvtárigazgató nyitotta meg, majd Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke mondott köszöntőt. A szerzővel dr. Lovas Dániel, a Magyar Múzsa folyóirat szerkesztője beszélgetett.

Szavazz a Natura Hungarica Alapítványra!
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

A szavazatokat a MOL benzinkút hálózat kijelölt töltőállomásain adhatják le a vásárlók.

A MOL Alapítvány a helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatására összesen 20 millió forintos kerettel hozta létre 2018 őszén a MOL Helyi Érték Programot. A második fordulóba jutott projektek között közönségszavazás dönti el, kik nyerik el a támogatást.

Tájékoztató bölcsődei beiratkozásról
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

A KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény bölcsődéiben a 2019-2020-as gondozási-nevelési évre történő beiratkozás időpontjai az alábbiakban olvashatók.

Természetismeretben a második legjobbak a kistérségben
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

Március 22-én Tiszaalpáron, a XIX. Kistérségi Természetismereti Versenyen a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola székhelyintézményének 8. a osztályos csapata a II. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Fazekas Marcell, Kurucz Máté, Slezák Benjámin. Az 5. a osztályos tanulókból álló csapat a II. helyen szerepelt. A csapat tagjai: Abonyi Ákos, Bajáki Tímea, Szabó Róza, Tápai Andor. Pedagógusuk: Csollár Géza.

Test és lélek Jótékonysági Egészségnap
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány szervezésében április 6-án, szombaton 9 órától Test és Lélek címmel jótékonysági egészségnapot szerveznek, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A rendezvény bevételéből a Kiskunfélegyházi Városi Kórház Kardiológiai Rehabilitációs Osztálya részére egy speciális, pulzoximéterrel felszerelt szobabiciklit szeretnének vásárolni a szervezők. Az egész napos rendezvény ingyenesen látogatható.

Titkok a levéltárból – A pártházról
Publikálás dátuma: 2019. április 5.

Az 1956 és 1989 közötti állampárt, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) kiskunfélegyházi pártbizottságának székhelye egy ideig a Szabadság téren (ma Szent János téren) volt. Hamarosan azonban döntés született arról, hogy új pártház épüljön.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek