Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.04.12-04.17.

 
A költészet fiatalos népszerűsítése
Publikálás dátuma: 2019. április 17.

Különleges irodalmi élményre hívta a fiatalokat a magyar költészet napja alkalmával a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. A GRAF slam-en Hegyi B. Anna, Lukács Gergely és Nagy Sándor osztotta meg érzelmeit, gondolatait és verseit a népes közönséggel. A zenei aláfestésről Dencs Dominik és Polyák Krisztián gondoskodott.

A könyvtári szolgáltatások változásait vitatták meg
Publikálás dátuma: 2019. április 17.

Könyvtáros szakemberek találkoztak Kiskunfélegyházán a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban április 9-én. Az én könyvtáram című projekt keretében megtartott összejövetelen többek között megbeszélték, hogy az internet egyre szélesebb körű használata milyen új kihívások elé állítja a bibliotékákat és a munkatársakat. Az egyik legfontosabb megállapítás az volt, hogy a könyvtáraknak alkalmazkodniuk kell az új igényekhez és 21. századi platformmá kell válniuk.

Ingyenes buszjárat a Majálisra
Publikálás dátuma: 2019. április 17.

Május 1-én a Szalai-Busz Kft. támogatásával ingyenes buszjáratok indulnak a Parkerdőbe az alábbi időpontokban:

Buszjárat indulása:
Lakótelep, Szent János tér, NT. Kft.: 9.30 óra, 13.00 óra, 16.00 óra

Buszjárat vissza indulása:
NT Kft., Szent János tér, Lakótelep: 13.30 óra, 16.30 óra, 20.00 óra

Kiváló eredmények az évadnyitó duatlon versenyen
Publikálás dátuma: 2019. április 17.

Vasárnap rendezték meg Újszilváson a 2019. év első országos, ranglistás duatlon versenyét, amelyen a DMTK-KVSE AQUASPORT Egyesület Triatlon szakosztályának kilenc versenyzője indult.

Kiváló teljesítményt nyújtottak természetjáróink az országos versenyen
Publikálás dátuma: 2019. április 17.

Az első és a harmadik helyezettnek járó díjat is bezsebelték a jeles megmérettetésen természetjáróink.

Mint minden évben, idén is részt vett a Kiskun Természetbarát SE Rockenbauer Pál Túra Szakosztálya a XXII. Rezét Kupa Gyalogos Természetjáró Tájékozódási Túraversenyen.

Magyar bajnok szenior félegyházi úszók
Publikálás dátuma: 2019. április 17.

Hat versenyzővel képviseltette magát a Kiskun Vízi és Szabadidő Sportegyesület az V. Duna Kupa Nemzetközi Szenior Úszó Egyesületek Kupája és Fedett Pályás Nyílt Országos Bajnokságon.

Petőfi-versekkel emlékeztek a középiskolások
Publikálás dátuma: 2019. április 17.

Kiskunfélegyháza önkormányzata Petőfi Sándor, lánglelkű költőnk emlékére a 2018-2019-es éveket Petőfi Emlékévvé nyilvánította. A programsorozat részeként szavalóversenyt hirdetett a középiskolás tanulóknak a helyi Petőfi Emlékbizottság, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület. A felhívásra tehetséges előadók jelentkeztek, akik április 12-én, a könyvtárban mutatták be kedvenc Petőfi-versüket. Lelkes, érzelemdús előadásokat hallhattak a jelenlévők, a versenybizottságnak sem volt könnyű dolga, amikor meghozta a végső döntést. Egy versenyen azonban meg kellett határozni a sorrendet.

Piaci árak
Publikálás dátuma: 2019. április 17.

Piaci árak

Szakmák éjszakája a Közgében
Publikálás dátuma: 2019. április 17.

Negyedik alkalommal rendezték meg a kiskunfélegyházi Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakgimnáziumában a Szakmák Éjszakáját. Az április 12-i rendezvényre nagyon sokan voltak kíváncsiak, ahol egy kicsit tüzetesebben beleláthattak a vendégek az iskola működésébe és vidámsággal teli életébe.

Történelmi DAR VS 2019 kezdetét vette a Szittyaföldön
Publikálás dátuma: 2019. április 17.

Április 14-én, vasárnap Szegeden elindul a Történelmi DAR VS 2019-es évad első állomása. Az íjászoknak 24 célon vegyes célokat kellett 3-3 lövéssel leküzdeni. A Turul Koppány Íjászok 13 fővel vettek részt a versenyen.

A Pál utcai fiúk bőrébe bújhattak a Waldorf iskola diákjai
Publikálás dátuma: 2019. április 16.

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotását, Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című ifjúsági regényét vitték színpadra a napokban a Kiskunfélegyházi Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola 5-6. osztályos diákjai. Musical előadásukkal olyan nagy sikert arattak, hogy két alkalommal is zsúfolásig megtelt a Móra Ferenc Művelődési Központ színházterme.

A Petőfi-emlékhelyek képviselői találkoztak Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. április 16.

Kiskunfélegyháza volt a házigazdája április 12-én, a Petőfi-emlékhelyek 33. nemzetközi találkozójának és a társaság közgyűlésének. A találkozón megjelent vendégeket Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte, majd Juhász István tartott előadást Tájélmény Petőfi költészete címmel. Mészáros Márta néprajzkutató Nemzeti közkincs címmel Köllő Miklós szobrászművész félegyházi Petőfi-szobrának kalandos történetét ismertette.

Elhunyt Bács Ferenc
Publikálás dátuma: 2019. április 16.

Életének 83. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után, kedden elhunyt Bács Ferenc, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Budapest díszpolgára – tudatta a művész családja. Bács Ferencet a fővárosi önkormányzat saját halottjának tekinti – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A család tájékoztatása szerint Bács Ferenc végső búcsúztatásáról később intézkednek.

Kiváló eredmények az évadnyitó duatlon versenyen
Publikálás dátuma: 2019. április 16.

Április 14-én, vasárnap rendezték meg Újszilváson 2019 első országos, ranglistás duatlon versenyét, amelyen a DMTK-KVSE AQUASPORT Egyesület Triatlon szakosztályának kilenc versenyzője indult.

A félegyházi triatlonosok a kemény téli alapozásnak köszönhetően érmes helyezésekkel térhettek haza a fontos megmérettetésről, ahol a magyar triatlonélet legjobb egyesületei és sportolói vettek részt.


Részletes eredmények:

Kis Roland – újonc 2 korosztály (1 km futás, 4 km kerékpár, 0,5 km futás) – 8. helyezés
Rogozsán Bánk – gyermek korosztály (2 km futás, 8 km kerékpár, 1 km futás) – 35. helyezés
Trungel-Nagy Zalán – gyermek korosztály (2 km futás, 8 km kerékpár, 1 km futás) – 1. helyezés
Csontos Dóra – serdülő korosztály (3 km futás, 12 km kerékpár, 1,5 km futás) – 2. helyezés
Vincze Nádja – serdülő korosztály (3 km futás, 12 km kerékpár, 1,5 km futás) – 9. helyezés
Trungel-Nagy Kolos – serdülő korosztály (3 km futás, 12 km kerékpár, 1,5 km futás) – 2. helyezés
Fricska Anna – ifi korosztály (5 km futás, 20 km kerékpár, 2,5 km futás) – 3. helyezés
Csontos Fanni – junior korosztály (5 km futás, 20 km kerékpár, 2,5 km futás) – 9. helyezés
Fricska Fanni – felnőtt 1 korosztály (5 km futás, 20 km kerékpár, 2,5 km futás) – 7. helyezés

A sportolók felkészülését Bozsó István szakosztályvezető edző és Nagy Viktor edző segítette.

Sokan jelentkeztek véradásra a Kossuthvárosban
Publikálás dátuma: 2019. április 16.

A kossuthvárosi véradást április 10-ére, a kossuthvárosi közösségi házba hirdették meg. A nagyszámú érdeklődés miatt azonban az óvodában várták az önkénteseket, akik jöttek is folyamatosan. Voltak a véradók között fiatalok és kicsit korosabbak is, de legtöbben megfeleltek az egészségügyi elvárásoknak. Az elmúlt időszakban a Vöröskereszt különböző városrészekben, munkahelyeken és rendezvényeken tartott véradást. Ezek tapasztalatait Almádi-Kis Melinda összegezte lapunknak.

Szegedi lézer oldhatja meg az atomhulladék kezelését
Publikálás dátuma: 2019. április 16.

A nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárást dolgozhatnak ki a szegedi ELI kutatóközpont lézerrendszerének felhasználásával. Erről szándéknyilatkozatot írtak alá.

Magyar-francia-amerikai együttműködés indul a Szegedi Tudományegyetem vezetésével: egy konzorcium jöhet létre a nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárás kidolgozására az ELI lézerrendszerének felhasználásával. Az erről szóló szándéknyilatkozatot Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Egyesült Államokban tett látogatása alkalmából írták alá április elején – egy időpontban Szegeden, Párizsban és Los Angelesben - számolt be az eseményről a Délmagyar.

Találkoztak a Petőfi-emlékhelyek képviselői
Publikálás dátuma: 2019. április 16.

A Petőfi-emlékhelyek nemzetközi találkozójának adott otthont Kiskunfélegyháza a hétvégén. A költő tisztelői szombaton a városháza dísztermében gyűltek össze, ahol konferencia keretében idézték fel Petőfi Sándor emlékét.

Tóth-Kovács András nyerte az idénynyitót
Publikálás dátuma: 2019. április 16.

Korántsem ideális körülmények várták a lelkes horgászokat április 13-án a Balog Tanya Horgásztó és Pihenőpark évindító 6 órás versenyén. Hideg, valamint esős időjárás nehezítette a halak kifogását. Elsősorban élő csalival és édes etetőanyaggal lehetett eredményt elérni. Mintegy 30 fő ragadott horgászbotot, az első helyet Tóth-Kovács András szerezte meg 10,56 kilogrammnyi fogással. Második lett Seéberger György (8,34 kg.), harmadik helyet ért el Hulik István (8,1 kg.). A legnagyobb halat Petróczi Károly emelete ki, akinek egy 2,34 kilogrammos ponty akadt a horgára. Az összfogás a hideg időjárás miatt elmaradt a várttól, a szezon júniusban páros versennyel folytatódik.
 

A konfliktusok kezeléséről a Betűbölcsiben
Publikálás dátuma: 2019. április 15.

Samu Veronika, a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény mediátora volt a Betűbölcsi foglalkozásvezetője április 9-én, a városi könyvtárban. Előadásában a konfliktusok kezelésének legegyszerűbb módját mutatta be a megjelent anyukáknak és apukáknak.

Fejlődő Móraváros: pormentes utak, bölcsőde és birkózócsarnok
Publikálás dátuma: 2019. április 15.

A Móravárosban indultak el idén a városi útépítések. A városrészt érintő beruházásokat a kivitelező néhány nap alatt el is végezte, így mostanra az utolsó földes útszakasz is aszfaltburkolatot kapott a városrészben – számolt be dr. Réczi László, a körzet önkormányzati képviselője.

Ismét van magyar bajnok birkózó
Publikálás dátuma: 2019. április 15.

Kiváló eredményeket értek el a kiskunfélegyházi birkózók az elmúlt hetekben, jelentős versenyeken.

Csongrádon rendezték április 6-án a Dél-Kelet területi diák szabadfogású bajnokságot, ahonnan 15 félegyházi indulóból 13-an jutottak tovább az országos döntőre.

Területi bajnoki címet szerzett Csillag Zalán, Páli Gergő, Tapodi Norbert, Szécsényi Kornél.
Ezüstérmesek: Borto Dominik, Bárány-Almási Tamás, Makra Levente, Víg Noel.
Bronzérmesek: Bátyai Dorián, Czakó Zoltán és Makra Benjámin.
Továbbjutottak még: Hideg Zita és Hideg Balázs.

Kérdezze meg gyógyszerészét!
Publikálás dátuma: 2019. április 15.

Tanácsadással egybekötött előadásra várja az érdeklődőket a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda. Téma: magasvérnyomás-betegség a mindennapokban, gyógyszerész szemmel. Az ingyenes program április 16-án, kedden 17 órakor lesz a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A rendezvény előadója dr. Nánási Melinda, a Körpatika gyógyszerésze lesz.

Magyar bajnok szenior félegyházi úszók
Publikálás dátuma: 2019. április 15.

Hat versenyzővel képviseltette magát a Kiskun Vízi és Szabadidő Sportegyesület az április 13-14-én, Budapesten a Tüske uszodában megrendezett V. Duna Kupa Nemzetközi Szenior Úszó Egyesületek Kupája és Fedett Pályás Nyílt Országos Bajnokságon. A 64 sportegyesület 379 sportolója mellett nyolc országból érkeztek úszók a kiemelkedő eseményre.
 

Országos bajnok lett Kiss Henrietta
Publikálás dátuma: 2019. április 15.

Csongrádon rendezték április 6-án a Dél-Kelet területi diák szabadfogású bajnokságot, ahonnan 15 félegyházi indulóból 13-an jutottak tovább az országos döntőre.

Területi bajnoki címet szerzett Csillag Zalán, Páli Gergő, Tapodi Norbert, Szécsényi Kornél.

Ezüstérmesek: Borto Dominik, Bárány-Almási Tamás, Makra Levente, Víg Noel.

Bronzérmesek: Bátyai Dorián, Czakó Zoltán és Makra Benjámin.

Továbbjutottak még: Hideg Zita és Hideg Balázs.

Szittyaföldön kezdődött a Történelmi DAR VS 2019
Publikálás dátuma: 2019. április 15.

Április 14-én, vasárnap Szegeden rendezték meg a Történelmi DAR VS 2019-es évad első versenyét. Az íjászoknak 24 célon vegyes célokat kellett 3-3 lövéssel leküzdeni. A Turul Koppány Íjászok 13-an vettek részt a versenyen. A szeles hidegben elért pontok erősítették a siker élményét, amelyből jutott is a Koppányoknak, hiszen tízen éremmel tértek haza.

Tárt kapukkal várta az érdeklődőket a Kossuth szakképző
Publikálás dátuma: 2019. április 15.

160 település 467 szakképző intézménye várta az érdeklődőket április 12-én, a Szakmák Éjszakáján, több mint 4400 programmal. Az eseményekhez kapcsolódva a Kossuth Lajos Szakképző Iskola is tágra nyitotta kapuit az érdeklődők előtt. A pályaorientációs rendezvényre sokan ellátogattak. Az intézmény munkatársai valamennyi szakmacsoportba bepillantást engedtek a pályaválasztásra készülőknek. De arra is lehetőséget kínáltak, hogy kipróbálják az eszközöket, és kérdéseket is feltehettek, valamennyi szakmával kapcsolatban. A rendezvényre többen családdal együtt érkeztek. Az iskola gondoskodott arról is, hogy ameddig a többiek a műhelyeket látogatják, a cukrászattal, vagy éppen a fodrászattal ismerkednek, a legkisebbek is kellemes játékokkal múlathassák az időt.

Városunk madarai
Publikálás dátuma: 2019. április 15.

Pályázati felhívás kiskunfélegyházi lakosok számára

Nyakunkon a tavasz és egyre-másra térnek haza a költöző madarak. Ebből az alkalomból végez játékos felmérést a Félegyházán előforduló madarakból a Szentkúti Kulturális és Turisztikai Egyesület. A játék április 30-án, kedden éjfélig tart.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. április 14.

1. A mai nappal megkezdődött a nagyhét. Krisztus urunk szenvedésének, halálának és feltámadásának húsvéti szent három napja az egész egyházi év tetőpontja. Az őszinte bűnbánat és az egymás iránti szeretet által különösen is igyekezzünk ráhangolódni legnagyobb ünnepünkre.

Aki(k)től a harang szól
Publikálás dátuma: 2019. április 14.

Egy világhírű regény címe – E. Hemingway: Akiért a harang szól – juttatta eszembe, hogy valaki meg is szólaltatta azt a harangot valakiért… Ezek a megszólaltató valakik közöttünk is itt éltek, élnek. Dr. Bábel Balázs érsek a 2004. évi ótemplomi harangszenteléskor a hűségnek jelképeként nevezte őket. Félegyháza ezen jelképeinek szeretnék emléket állítani a ma élők és a jövő nemzedékei számára. Forrásul a megtalált írásos dokumentumok és a visszaemlékezések szolgálnak. Jelen sorok szereplői több évtizeden át harangoztak, de voltak, vannak közöttük apáról fiúra szálló évszázados családi jelképek.   

Felolvasónap a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. április 14.

Felolvasónapot szervezet a városi könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület a költészet napja alkalmából, amelyen József Attila és Márai Sándor versek hangzottak el. A város középiskoláinak tanárai (Constantinum Intézmény, Közgazdasági Szakgimnázium, Móra Ferenc Gimnázium) és a Petőfi Bajtársi Egyesület tagjai idézték Petőfi és Márai verseit, írásait. A délutánon megjelent és Petőfi Sándor a XIX. század költői című versét olvasta és szavalta a pálmonostori Bánfi Istvánné. Az est jó hangulatban és irodalmi élményekkel telt a Hattyúházban.

Népes csapat gyűlt össze a pénteki „botsportra”
Publikálás dátuma: 2019. április 14.

A Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda ezúttal a Honvéd Sportpályára invitálta április 12-én a Nordic Walking szabadtéri sport iránt érdeklődőket.

A korábbi, április 5-ei gyaloglásra is sokan jelentkeztek a Kiskun utcai futballpályán és a kellemes kikapcsolódást nyújtó sport láthatólag egyre népszerűbb a félegyháziak körében.

Titkok a levéltárból – 50 éve épült a szakmunkásképző iskola
Publikálás dátuma: 2019. április 14.

Kiskunfélegyházán az iparos tanoncok szervezett oktatása 1882-ben kezdődött meg. Az első tanonciskola a mai piactéren egykor álló ún. „Fehériskola” épületében működött.

A költészet örök
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

A vers és irodalom szeretete végigkíséri az ember életét. Erről adtak bizonyosságot a Kiskunfélegyházi Nyugdíja Klubok április 11-én, a Szakmaközi Művelődési Házban a magyar költészet napján megrendezett ünnepi műsorukban. A szépkorú előadókat Rátkai Sándor, a klubok mindennapjainak otthont adó intézmény vezetője köszöntötte. Ezt követően a színpadon hangzottak el a magyar irodalom legszebb versei a nyugdíjasok csoportos és egyéni előadásában.
 

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

Nagyböjt 5. vasárnapja - 2019. április 7.

Álláslehetőség
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. felvételt hirdet gépjárművezető munkakörbe „C” kategóriás jogosítvánnyal.

Előnyt jelent GKI vizsga megléte.

Az állás azonnal betölthető.

Pályázatokat az fvnp@fvnp.kiskunfelegyhaza.hu e-mail címen,
vagy levélben a 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 8. sz. alá kérjük.

Bővebb felvilágosítást nyújt: Nové Miklós műszaki vezető Tel: 0670/8855084 munkaidőben.

Félegyházi tollforgatókat díjaztak a költészet napján
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

23 éve alakult meg a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány. Minden évben pályázatot hirdet félegyházi költők, írók számára. Idén 40 pályamű érkezett be.

Az április 11-én, a Szakmaközi Művelődési Házban megtartott ünnepélyes díjkiosztón Mindák József kuratóriumi elnök megköszönte a tollforgatók aktivitását, és elmondta, hogy valamennyi pályamunka színvonalas volt, éppen ezért nehéz volt döntenie a bíráló bizottságnak. Ezt jelzi az is, hogy több különdíjat is meg kellett ítélni. A megjelenteket Kapus Krisztián alapító tag köszöntötte, aki megemlékezett az alapító, Apró Ferenc félegyházi költőről is.

Felnyitható 50 év múlva – Földbe rejtett kincsesláda őrzi majd a félegyházi gyerekek értékeit
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

Egy kincsesláda kerül április 29-én, hétfőn a földbe, a Zöldváros beruházás egyik kiemelt helyszínén, a főtéren. A 15 órakor kezdődő ünnepség szervezője, az önkormányzat, minden érdeklődőt szeretettel vár, különös tekintettel a város óvodásaira és iskolásaira – mondta el lapunknak Csányi József polgármester.

Józsefes siker a megyei szavalóversenyen
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

Április 6-án rendezték meg a megyei Weöres Sándor Szavalóversenyt Kiskunhalason. A megyei döntőn 12 alsós és 12 felsős tanuló versenyzett. A zsűri értékelése alapján magas színvonalú szavalatokat hallgathattak végig.

Rekedt-Nagy Panni, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola 2. a osztályos tanulója miután megnyerte az iskolai válogatót, a városi, területi döntőn is ő bizonyult a legjobbnak. Ezzel az eredménnyel képviselhette Félegyházát a megyei versenyen. Versének illusztrációjával – a szavalóversennyel párhuzamosan megrendezett rajzversenyen – a 3. helyet szerezte meg.  

Különleges költészeti élményt kínál a városi könyvtár
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

Aki még nem talált maga számára megfelelő Költészet napi programot, annak érdemes ellátogatni a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba április 9-én, 17 órakor, ahol egy különleges, ingyenes produkcióval találkozhat, Költészet napi GRAF slam címmel.

Megújult Petőfiszálláson a Coop üzlet
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg Petőfiszálláson Coop üzletét az Integrál Zrt. április 6-án.

Az ünnepi műsor és a nemzeti színű szalag átvágását követően a nyitás alkalmából kóstolóval és kedvezményes kínálattal kedveskedtek az üzemeltetők a község lakóinak, akik nagy érdeklődéssel és boldogan néztek szét a tágas eladótérrel rendelkező üzletben.

A megújulás nemcsak az exkluzív külsőségekben nyilvánul meg, hanem az áruválasztékban is, melynek jóval szélesebb skálájából válogathatnak a vásárlók.

Megyei sikerek kosárlabdában
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

Negyedik alkalommal rendezték meg idén áprilisban Szolnokon a megyei válogatottak U12-es leány és fiú kosárlabda tornáját. Bács-Kiskun megye csapatai nagyszerűen szerepelve mindkét nemnél az első helyen végeztek. A Félegyházi Térségi Sportiskolát Leiz Luca, illetve Farkas Levente képviselte a megyei válogatottakban.

Ősi módszert mutattak be a konfliktuskezelésre a Betűbölcsiben
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmának vendége ezúttal Samu Veronika a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény mediátora volt.

Parkgondozói álláslehetőség
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. felvételt hirdet parkgondozói munkakörörre.

A parkmunkás feladatai közé tartozik parkfenntartási munkák kézi és gépi végzése.

Az állás azonnal betölthető.

Pályázatokat az fvnp@fvnp.kiskunfelegyhaza.hu e-mail címen,
vagy levélben a 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 8. sz. alá kérjük.

PG-s siker a megyei katasztrófavédelmi versenyen
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

A katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntőjén azok az általános és középiskolás diákok szálltak versenybe a megye legjobbja címért, akik a helyi versenyeken az első helyezést szerezték meg. Az elmúlt héten a katasztrófavédelmi kirendeltségeken, hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon megrendezett helyi megmérettetésre - a korábbi évekhez hasonlóan - több száz versenyző érkezett, hogy összemérjék tudásukat, ügyességüket. Középiskolás korcsoportban az első helyet a Szent Benedek Általános Iskola és AMI PG Tagintézménye szerezte meg.

Polgárőr Közgyűlést tartottak Petőfiszálláson a Faluházban
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

2019. április 6-án hagyományosan megrendezésre került a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület éves közgyűlése a Faluházban.

Szakmák Éjszakája a Mezgében
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

A Szakmák Éjszakája programsorozathoz kapcsolódva a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium két helyszínen, az iskola épületében és a Tangazdaságban is fogadott látogatókat április 12-én.

A rendezvényre Farkas Sándor agrárminiszter helyettes is ellátogatott, aki a megnyitón a szakmát választó fiataloknak az agrárium fejlődéséről is beszélt.

– Ma a mezőgazdaság már nem a sáros gumicsizmáról szól. A digitalizáció, a robotika, a precíziós gazdálkodás és űrtechnika szintén részét képezik a szakmának, ezért a jelen kor gyermekei az egyik legfontosabb pillérei lesznek a 21. század agráriparának – mondta el köszöntőjében az agrárminiszter helyettes, aki ittléte során többször elismerően méltatta az iskola munkáját.

A Tangazdaság színes programokkal várta az érdeklődő családokat, ahol a lovaskocsikázás, a csikós bemutató és állatsimogató mellett a témához kapcsolódó kézműves foglalkozás és növény palántázás is várta a gyerekeket. A helyszínen a saját készítésű, parázson sült szalonna és debreceni kolbász mellett a szintén az iskola által előállított gyümölcs- és zöldségleveket is meg lehetett kóstolni.

Szavazzunk a Natura Hungarica Alapítvány programjára!
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

20 millió forintos kerettel hozta létre 2018 őszén a MOL Helyi Érték Programot a MOL Alapítvány a helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatására. A második fordulóba jutott projektek között közönségszavazás dönti el, kik nyerik el a támogatást. A Madárbarát Bugac programjára a Natura Hungarica Alapítvány is várja a szavazatokat Kiskunfélegyházán, a Csongrádi út 18/a. cím alatt lévő MOL-kúton, április 22-éig. A végső eredményhirdetésre legkésőbb május 3-ig kerül sor. 

Szuperprodukció a Városalapítók Napján
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

Félegyházára hozza legújabb produkcióját, a Gyöngyhajú lány balladája című musicalt az ExperiDance. Magyarország egyik legnépszerűbb táncegyüttese – amelyet 2008-ban Sanghajban a világ tíz legjobbja közé választották – a városi sportcsarnokban lép fel. A kulturális örömhírt Csányi József polgármester közölte lapunkkal. Minden bizonnyal ez a legnagyobb szuperprodukció, amit valaha bemutattak a városban.

Újra Szakmák Éjszakája a Mezgében
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

Idén is lesz Szakmák Éjszakája a Mezgében, ahol színes programok várják az érdeklődő gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket!

Ha nem döntötted el még, mi leszel, vagy csak jól akarsz szórakozni, gyere, nézz be a Mezgébe 2019. április 12-én, pénteken. Tangazdaságban 16 órától 20 óráig, az iskola épületében 18 órától 22 óráig számítunk mindenkire aki szórakozni vágyik!

Zöldjáratok Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

Az FBH-NP Nonprofit KFT ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy folytatja a biológiailag lebomló hulladék rendszeres, díjmentes begyűjtését a cég által folyamatosan a biztosított, biológiailag lebomló zsákban és/vagy egy kévényi mennyiségben Kiskunfélegyháza területén.

Zöldjáratok Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. április 13.

Az FBH-NP Nonprofit KFT ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy folytatja a biológiailag lebomló hulladék rendszeres, díjmentes begyűjtését a cég által folyamatosan a biztosított, biológiailag lebomló zsákban és/vagy egy kévényi mennyiségben Kiskunfélegyháza területén.

Ismét szavazhatunk a félegyházi védőnőkre!
Publikálás dátuma: 2019. április 12.

Idén is meghirdették az Év Védőnője jelölést. A kiskunfélegyházi védőnők áldozatos munkája hosszú évek óta tiszteletre méltó, legyen akár közülük valaki az elismerés részese! Szavazni április 28-án, vasárnapig lehet, a beérkezett voksokat május 30-án, csütörtökön bírálják el.

Kossuthos sikerek Győrben
Publikálás dátuma: 2019. április 12.

A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma április 6-án 10. alkalommal rendezte meg a névadójáról elnevezett Kossuth Kupát. A kozmetikus és fodrászversenyre 13 intézmény 178 tanulója, -köztük a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma tanulói - neveztek, akik magas felkészültségről tettek tanúbizonyságot, és kiváló helyezéseket értek el. A résztvevő, mintegy húsz diák lelkesen, szabadidejét nem kímélve készült a megmérettetésre, ahol két korosztályban, a 9-12 és a 13-14-esek között képviselték a félegyházi intézményt.

Petőfi színészként is tehetséges volt
Publikálás dátuma: 2019. április 12.

A vers és irodalom szeretete végigkíséri az ember életét. Erről adtak bizonyosságot a Kiskunfélegyházi Nyugdíja Klubok április 11-én, a Szakmaközi Művelődési Házban a magyar költészet napján megrendezett ünnepi műsorukban. A szépkorú előadókat Rátkai Sándor, a klubok mindennapjainak otthont adó intézmény vezetője köszöntötte. Ezt követően a színpadon hangzottak el a magyar irodalom legszebb versei a nyugdíjasok csoportos és egyéni előadásában.
 

Támogatás a civil és sportszervezeteknek
Publikálás dátuma: 2019. április 12.

Márciusi ülésén döntött Kiskunfélegyháza képviselő-testülete a civil és sportegyesületek idei évi támogatásáról. A pénzügyi segítséget pályázati úton lehetett igényelni. Az alábbiakban a támogatottak neve és a támogatás mértéke olvasható. Az alapítványok esetében az idei évi támogatásokról áprilisban dönt a képviselő-testület.

Újabb beruházásra alkalmas területet vásárolt a Primőr Kft.
Publikálás dátuma: 2019. április 12.

Önkormányzati területet vásárolt a Primőr Kft. a félegyházi önkormányzattól a Liget utcában. Az eddig elhanyagolt, lápos, belvizes területén az ország egyik legnagyobb nagykereskedelmi cége már megkezdte a tereprendezést. Kitakarították, homokkal és zúzottkővel borítják, és körbekerítik - tudtuk meg Kiss Zsolt tulajdonostól. A gazdaságfejlesztési tevékenységért nemrégiben városi kitüntetésben részesült cégvezető azt is elmondta, hogy egyelőre még nem döntöttek a terület pontos felhasználásáról, a piaci viszonyok függvényében fogják majd eldönteni, hogy milyen típusú beruházást valósítanak meg a Liget utcai területen.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek