Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.05.03-05.10.

 
Az óvodások bokrokat ültettek a Madarak és a Fák Napja alkalmából
Publikálás dátuma: 2019. május 10.

A Százszorszép óvoda apróságai kihasználva a gyönyörű napsütéses délelőttöt a szülőkkel és az óvoda dolgozóival közösen bokrokat ültettek a Madarak és Fák Napja alkalmából május 10-én.

Bronzért küzdöttek a félegyházi dartsosok
Publikálás dátuma: 2019. május 10.

A legutóbbi torna sikerélményeitől felbuzdulva önbizalomtól duzzadva vettek részt a kecskeméti III. Hírös Hunok Steel Amatőr versenyen a félegyházi dartsosok május 4-én. A sok gyakorlásnak meglett az eredménye, Horváth Zsolt, Pecz István és Tóth Róbert most is szépen szerepelt. A csoportmérkőzéseket ezúttal is gond nélkül leküzdötték, majd a balszerencsés sorsolásnak köszönhetően Pecz István és Horváth Zsolt egymással játszott a nyolcba jutásért. A mérkőzés jó átlagot hozott, István felülmúlta Zsoltot így az elődöntőért küzdhetett, amit sikeresen abszolvált. Horváth Zsolt eközben a 9. helyen végzett, de ő sem szomorkodhatott, ugyanis övé lett a legmagasabb kiszálló 112-vel. Emellett Tóth Róbert is eljutott a legjobb négyig, ahol a későbbi győztes megállította. A másik elődöntőben Pecz István ugyancsak alulmaradt, így két félegyházi harcolt meg a bronzéremért. A mérkőzés Tóth Róbert győzelmével zárult. Robi emellett a legtöbb 180-as dobásért (2 alkalommal) járó díjat is bezsebelte.

Júniusi véradások
Publikálás dátuma: 2019. május 10.

Júniusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Katasztrófavédelmi elismerés Balla László alpolgármesternek
Publikálás dátuma: 2019. május 10.

Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Bács-Kiskun megye tűzvédelmi biztonsága érdekében nyújtott kiemelkedő munkájának elismeréseként emlékplakettet adományozott Flórián-nap alkalmából Balla Lászlónak, Kiskunfélegyháza alpolgármesterének. Balla László évtizedek óta figyelemmel kíséri és segíti a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltóság munkáját. Minden évben közreműködik a tűzoltóság önkormányzat általi eszközfejlesztésében, mindent megtesz annak sikeréért. Kiskunfélegyháza város éves részleges és komplex külsővédelmi terv gyakorlatainak levezetésében állandó, aktív résztvevő. Ismeri Kiskunfélegyháza város veszélyeztetettségeit, mindent megtesz a lakosok biztonsága érdekében. Állandó támogatója a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak.

Kiállítás Horváth Mónika illusztrátor alkotásaiból
Publikálás dátuma: 2019. május 10.

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hív minden érdeklődőt Horváth Mónika illusztrátor alkotásaiból nyíló kiállítására a kiskunfélegyházi Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál keretében. A május 24-én, pénteken 16 órakor kezdődő eseményt Szabó Ildikó művésztanár nyitja meg. A tárlat június 11-éig látogatható.

Neumann János Kollégium indul a népfőiskolán
Publikálás dátuma: 2019. május 10.

Szakmai képzést indít Neumann János Kollégium elnevezéssel a Lakitelek Népfőiskola és a Nemzeti Művelődési Intézet május végén. A kollégium célja, hogy a hallgatók megismerkedjenek Neumann János tudományos életművével, illetve olyan fejlesztésekről és kutatásokról értekezzenek, amelyek meghatározzák a világ következő 5-10 évének alakulását. Fontos hogy, a digitális jövőkép kérdéseire, helyi és nemzeti szintű válaszokat találjanak. A kollégium ideje alatt a felvételt nyert hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek egy interaktív kiállítóház megtervezésében és létrehozásában.

Születés hete - Kibővített Betűbölcsi a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. május 10.

A Születés Hete rendezvénysorozat apropóján kibővített Betűbölcsit tartottak május 7-én, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár összefogásával.

Tájékoztató bölcsődei beiratkozásról
Publikálás dátuma: 2019. május 10.

A KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény bölcsődéiben a 2019-2020-as gondozási-nevelési évre történő beiratkozás időpontjai az alábbiakban olvashatók.

Vigyázz, kész, pénz!
Publikálás dátuma: 2019. május 10.

Sikeresen továbbjutottak a K&H “Vigyázz, kész, pénz!” vetélkedőjének április végi regionális középdöntőjébe a Mezgé 10/B és 10/P osztályainak csapatai.

„ Antibetyár” interaktív kaland a Kiskunfélegyházi Börtönmúzeumban
Publikálás dátuma: 2019. május 10.

A Kreatív Mozaik Alapítvány és a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság "Antibetyár" interaktív bűnmegelőzési játékot szervez.

Az interaktív nyomozós játék helyszíne a Kiskun Múzeum Börtönmúzeum, ahol 15 fős csoportok 1 órás időtartam alatt a legfontosabb vagyonvédelmi ismereteket játékos formában sajátítják el. A játék adta izgalmak közepette észrevétlenül csempészik be a bűnmegelőzési ismereteket az állampolgárok tudatába, és hívják fel figyelmüket a különféle veszélyekre.

Félegyháza önzetlen jótevőjéről emlékeztek meg
Publikálás dátuma: 2019. május 9.

Kiskunfélegyháza önzetlen jótevőjére, a Kalmár-kápolna építtetőjére Kalmár Józsefnéra emlékeztek a városháza aulájában felállított emléktáblánál születésének 205., halálának 150. évfordulóján. A koszorúzás előtt Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke ismertette életét, munkásságát. Beszéde végén kifejtette: – Bízunk abban, hogy rövid megemlékezésünk is segíti azt, hogy Kalmár Józsefné híre, neve, nemes tetteinek emléke örökké fennmarad.

Félegyházi plein air – virágok, színek a Kossuthvárosban
Publikálás dátuma: 2019. május 9.

A plein air – nyílt levegő – festészet a 19. század híres impresszionista művészeti irányzata, a szabadban való festés, a természetes, szórt fény játékát megörökítő szemet gyönyörködtető műalkotások létrehozása.

Fogyókúrás étkek a Tupperware Főzőklubtól
Publikálás dátuma: 2019. május 9.

Mint minden hónap első szerdáján ezúttal is összegyűltek május 8-án a Tupperware Főzőklub háziasszonyai, hogy megosszák egymással legújabb receptjeiket.

A Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában ezúttal szénhidrátban szegény, de ásványi anyagokban, vitaminokban annál gazdagabb ételek kerültek asztalra.

Kedvcsináló turné
Publikálás dátuma: 2019. május 9.

Tizedik alkalommal rendezi meg nyári rocktáborát a Rocktár, amelyet – több éves hagyományt követve – miniturné keretében, idén is egy ifjú zenészekből álló zenekar népszerűsített. Az általános iskolák udvarán tartott negyedórás koncertek különleges hangulatúvá varázsolták a tanórák közötti szüneteket, ízelítőt adva a gyerekeknek a zenei élményre alapozó könnyűzenei tábor programjából.

Köszöntsük együtt a Békefutás résztvevőit!
Publikálás dátuma: 2019. május 9.

Városunk határához 2019. május 21-én (kedden) 10:30 órára érkeznek a futók békefáklyával.

A Peace Run 6 földrész 150 országában megrendezésre kerülő váltófutás, melynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közti békét és barátságot.

Összenő, ami összetartozik
Publikálás dátuma: 2019. május 9.

Történelmi pillanat a Kárpát-medencei muzeológia életében

A rendszerváltás ikonikus helyszínén, a Lakitelek Népfőiskolán tartotta éves, kétnapos közgyűlését a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége (MVMSZ) május 7-én és 8-án. A rendezvény ünnepi jellegét az adta, hogy új időszámítás vette kezdetét a szövetség életében: idén nyilvános tagfelvételt hirdetett a határon túli, a magyar kultúra emlékeit, gyűjteményeit őrző, muzeális intézmények számára. Az eddigieknél jóval nagyobb és szervezettebb nyitás célja, hogy a magyar vidéki múzeum fogalmát határokon átívelő, nemzeti eszmévé emelje. A Kárpát-medence muzeológiai szereplőinek ilyen mélységű együttműködésére eddig nem volt példa, így az alkalom méltán nevezhető a múzeumi szakma történelmi pillanatának.
VII. Szivárvány Majális
Publikálás dátuma: 2019. május 9.

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi út 3. szám alatti otthona szeretettel hív mindenkit a VII. Szivárvány Majális rendezvényére május 11-én, szombaton. Adományaikkal az intézmény ellátottjainak részére rehabilitációs eszközök beszerzéséhez, kulturális tevékenységek szervezéséhez, szabadidős programok rendezéséhez járulnak hozzá. A nap folyamán büfé üzemel, ahol lehetőség van kolbász, palacsinta, pörkölt, sült hal, csirkemell, flekken, sütemény, üdítő fogyasztására is. A rendezvényen való részvételért az Idősekért, Fogyatékosokért és Rászorultakért Alapítvány számára felajánlásokat, támogatásokat elfogadnak. Számlaszám: K&H Bank 10200074-25510544-00000000

A megye második legnagyobb beruházása kezdődik Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. május 8.

A megye második legnagyobb beruházása indul el hamarosan Kiskunfélegyházán, ahol 1,4 milliárd forint uniós forrásból valósulhat meg az ipari park fejlesztése. A nagyszabású beruházásról dr. Gyuricza Gergő fejlesztési csoportvezető projektnyitó sajtótájékoztatón számolt be a napokban.

Bemutatkozik a Szentegyházi Alkotókör
Publikálás dátuma: 2019. május 8.

A Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete szeretettel hív és vár minden érdeklődőt a május 9-én, csütörtökön 19 órakor nyíló kiállítására. A Hollókör műterem-galériájában a Szentegyházi Alkotókör tagjai mutatkoznak be. A tárlatot Szombathelyi Árpád festőművész nyitja meg.

Egyszeri és megismételhetetlen csoda: a születés
Publikálás dátuma: 2019. május 8.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban a Születés hete alkalmából kibővített Betűbölcsi keretében várták a várandós anyukákat, kismamákat, nagymamákat és a téma iránt érdeklődőket május 7-én.

Idősebb Besze László Birkózó Emlékverseny
Publikálás dátuma: 2019. május 8.

Május 11-én, szombaton rendezik meg a Kiskun Kupa idősebb Besze László Emlékversenyt a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A nagy hagyományokkal rendelkező nemzetközi meghívásos szabadfogású egyéni és csapatversenyt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület rendezi, amelyen rekord létszámú sportoló indul. Az eseményen a hazaiakon kívül a határon túlról is érkeznek versenyzők, hogy összemérjék tudásukat. A Kiskun Kupát több mint 30 éve tartják meg, id. Besze László (1920-2004) halála óta emlékverseny is egyben.

Indul a nyári diákmunkaprogram
Publikálás dátuma: 2019. május 8.

Ismét meghirdette a Nyári diákmunkaprogramját a Nemzetgazdasági Minisztérium. A program – prevenciós jelleggel – már diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is. A munka révén szerzett korai sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is, továbbá lehetőséget kínál a diákok kötelező szakmai gyakorlatának teljesítésére is.

Közgyűlést tart a Móra Ferenc Társaság
Publikálás dátuma: 2019. május 8.

Május 10-én, pénteken 15 órakor tartja éves közgyűlését a Móra Ferenc Társaság Kiskunfélegyháza Egyesület a művelődési központban.

Meghirdették a 2019. évi hungarikum pályázatot
Publikálás dátuma: 2019. május 8.

Megjelent az idei évi hungarikum pályázat a hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására, valamint a Kárpát-medencei hagyományos öltözet-kultúra továbbörökítésére. Mindkét célterületnél működési támogatásnak nem minősülő, egyszeri, vissza nem térítendő támogatás jár.

Újabb szép félegyházi lovas eredmények
Publikálás dátuma: 2019. május 8.

Április 29-e és május elseje között rendezték meg Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban a Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyt, mintegy kétezer néző előtt. A kiskunfélegyházi Rózsa Gitta nyitott kategóriában a 7. és a 8. helyen végzett. A szintén félegyházi Lajtos Csilla Balatonvilágoson, a Pulai Lovasparkban május 3-a és 5-e között megtartott Országos Minősítő Versenyen vett részt. Az első napon 110 cm-es ifi kategóriában a 2., másnap ugyanebben a versenyszámban a 3. helyet szerezte meg - mondta el lapunknak a Félegyházi Lovas Klub.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2019. május 7.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének legfrissebb állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. További információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/795-065.

Nyitva lesz a Kormányablak az EP-választás napján
Publikálás dátuma: 2019. május 7.

A május 26-ai, Európai Parlamenti választás napján 6 órától 19 óráig tart nyitva a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Kormányablak Osztálya. A meghosszabbított ügyfélfogadási időben a választópolgárok számára a választáshoz kapcsolódó egyes okmányok pótlásának ügyintézésére (ideiglenes személyazonosító igazolvány, személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány kiállítására, elkészült okmányok átvételére) nyílik lehetőség.

Ösztöndíjjal támogatják a tehetséges diákokat
Publikálás dátuma: 2019. május 7.

Idén is támogatja a félegyházi és környékbeli diákok felsőfokú tanulmányait a Magyar Közigazgatási és Szervezetfejlesztési Kutatóintézet Alapítvány által létrehozott Gál Pál műszaki ösztöndíj, amit a Gál testvérpár alapított.

Városalapítók Hete – 2019
Publikálás dátuma: 2019. május 7.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit a május 18-a és 26-a között megrendezendő Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztiválra, valamint a városi gyermeknapi rendezvényeire.

A Kossuthvárosban folytatódnak a fejlesztések
Publikálás dátuma: 2019. május 6.

– Büszkén állíthatom, hogy az elmúlt négy évben minden eddigit felülmúló fejlődés volt a Kossuthvárosban – mondta dr. Kiss Ákos Csaba, a 9. választókörzet önkormányzati képviselője május 2-án, a közösségi házban megtartott lakossági fórumán. Az összejövetelen jelen volt Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző és Dósai Bence kabinetfőnök is, akik valamennyi felmerülő kérdésre válaszoltak.

A Születés hete a Betűbölcsiben
Publikálás dátuma: 2019. május 6.

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár mindenkit a Születés hete alkalmából a kibővített Betűbölcsi keretében megrendezendő programjára május 7-én, kedden 10 és 12 óra között a Hattyúház rendezvénytermébe.

Állásajánlat
Publikálás dátuma: 2019. május 6.

A TS Gastro Kft. felvételt hirdet élelmezésvezető munkakör betöltésére Kiskunmajsára. Az elmúlt évek sikereinek köszönhetően, a szolgáltatásaik dinamikusan fejlődnek, így ismét munkatársat keresnek csapatukba.

Érettségizők Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. május 6.

A hétvégén lezajlottak a középiskolás ballagások országszerte. Kiskunfélegyházán összesen 602 diák kapta meg a lehetőséget, arra hogy érettségi vizsgát tegyen.

Hazajáró közönségtalálkozó
Publikálás dátuma: 2019. május 6.

Közönségtalálkozót szervez a Petőfi Sándor Városi Könyvtár május 9-én, csütörtökön csütörtökön 17 órától a Móra Ferenc Művelődési Központban. A földrajzi szabadegyetemi sorozat keretében a Duna Tv Magyar Örökség-díjas Hazajáró című honismereti magazinműsor alkotóival, Kenyeres Oszkárral és Jakab Sándorral találkozhatnak az érdeklődők. A vendégeket Csányi József polgármester köszönti. A belépés ingyenes, de a rendezvényre előzetesen személyesen a könynvtárban, vagy telefonon, a 76/461-429/11-es melléken látogatói jegyet kell igényelni.

Mezősi Ágnes fotói a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. május 6.

Mezősi Ágnes fotóművész Vonalaim című kiállítása nyílt meg április 30-án a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A kiállított művek május 15-éig tekinthetők meg az intézmény kiállítótermében.

A New York és Kiskunfélegyháza épületeinek részleteiről készült fotókat bemutató tárlatot Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató nyitotta meg, majd Zsirmik István helyi előadóművész kou-xiang-on játszott. A kiállító művész munkásságát Molnár István, Holló-díjas kiskunfélegyházi festőművész méltatta.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. május 5.

1. Májusban minden nap az esti szentmise előtt ½ 7-kor kezdik a lorettoi litániát a Szűzanya tiszteletére.

2. Majálist szervez a két plébánia május 18-án, szombaton a városi Parkerdő kistisztásán. Ebédet ingyen biztosítanak, de evőeszközöket és innivalót mindenki vigyen magával. Jelentkezni lehet a plébánián május 11-én, szombaton délig.

3. Tábort szerveznek felsőtagozatos hittanosoknak július 1-je és 6-a között a Tatabánya melletti Héreg község plébániájára. A részvételi díj 25.000 forint személyenként. Érdeklődni és jelentkezni lehet a hitoktatóknál.

4. A következő napokban, hetekben nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondtatni, menjenek be a plébániára!

Búcsút vettek a végzős mezgések is az alma matertől
Publikálás dátuma: 2019. május 5.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium végzős diákjait május 4-én búcsúztatták diáktársaik, szüleik és tanáraik. – Ellentmondásos érzések övezik ezt a napot, hiszen évek óta vártátok, hogy elérkezzen, és most mégsem önfeledt az ünnep. Búcsúzás a középiskolás korszaktól, visszatekintés az elmúlt évek alatt összegyűjtött emlékekre, egy pici számadás, előretekintés a jövőbe vezető útra, a közelgő vizsgákra: egyszerre keltenek örömöt, szomorúságot, elszántságot és kétségeket – fogalmazott Rózsa Pál igazgató búcsúztatójában. A ballagási ünnepségen jutalommal és ajándékkal ismerték el, az országos tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményt elért ballagó tanulók munkáját.

Elköszöntek a végzősök
Publikálás dátuma: 2019. május 5.

Május 4-én, a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye is megtelt azokkal az emberekkel, akik szemtanúi szerettek volna lenni annak az eseménynek, ahogy három osztály végzős diákjai könnyes búcsút vesznek a szeretett iskolájuktól. A diákok felidézték az intézményhez köthető valamennyi emléküket, majd köszönetet mondtak a tanároknak kitartó és türelmes munkájukért.

Ismét Félegyházán a Kormányablak-busz
Publikálás dátuma: 2019. május 5.

Tavaly nyár végén járt első ízben Kiskunfélegyházán a Kormányablak-busz. Az akkor népszerű szolgáltatás pozitív tapasztalatira alapozva hozza helybe a hivatali ügyintézés lehetőségét a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal mobilizált kormányablaka.

Megkezdődik a kézifegyverek sorozatgyártása Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. május 5.

Az összeszerelés után hamarosan megkezdődik a kézifegyverek sorozatgyártása Kiskunfélegyházán. 

A bevándorlás megállításáról szólt az országjáró fórum
Publikálás dátuma: 2019. május 4.

A Fidesz az európai parlamenti kampány keretében országjárásba kezdett, melynek során Kósa Lajos a párt alelnöke és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő közösen tartott lakossági fórumot pénteken este a Móra Ferenc Művelődési Központban. Az esemény az európai uniós parlamenti választásról és a bevándorlás megállításáról szólt.

Egészséges életmódra biztatják a platános diákokat és szüleiket
Publikálás dátuma: 2019. május 4.

A Platán Utcai Tagintézmény adott helyet az EFOP-1.8.2-17-2017-00024 kódszámú pályázat Megelőzés háziorvosok bevonásával című prevenciós programnak, április 27-én. A rendezvényre érkező gyermekeket és szüleiket egészséges és finom ételek sokasága várta. A pályázat változatos programokat kínált az ide látogató érdeklődőknek: gyógytornabemutató, step aerobik, VR (virtual reality) szemüveg kipróbálása, dietetikai, sportorvosi, pszichológiai, védőnői és gyermekorvosi tanácsadás. A jövő egészséges nemzedékének nevelése érdekében az iskola örömmel fogadta a rendezvényt.

Májusi áramszünetek
Publikálás dátuma: 2019. május 4.

Az EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületen élő lakosokat, hogy áramszünet lesz a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbiakban olvasható.

Májusi programok a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. május 4.

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár májusi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Országos második lett a PARAMPARA
Publikálás dátuma: 2019. május 4.

A Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola 8. osztályos Parampara nevű csapata az idén már harmadik alkalommal jutott be a Matekguru matematika verseny országos döntőjébe. Két éve a negyedik, az elmúlt évben az első, most pedig a második helyen végeztek ezen a megmérettetésen. A csapat tagjai: Bodor Bernadett, Gondi Dorottya, Sallai Richárd és Szabó Ágnes.

Tájékoztató bölcsődei beiratkozásról
Publikálás dátuma: 2019. május 4.

A KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény bölcsődéiben a 2019-2020-as gondozási-nevelési évre történő beiratkozás időpontjai az alábbiakban olvashatók.

Ugri-bugri nap a petőfiszállási Csicsergő Óvodában
Publikálás dátuma: 2019. május 4.
A hagyományokhoz híven április utolsó péntekén megrendezésre került az Ugri-bugri nap a petőfiszállási Csicsergő Óvodában. A gyermekek az édesapjukat köszöntötték, de előtte zenés bemutatót adtak elő jelmezbe bújva. Az „indiánok” és a „boszorkák” látványos szereplése után kezdődött a játék a javából, és idén is a „peták” szerzésé volt a főszerep, hiszen az ügyességi feladatokban megszerzett petákot sok helyen el tudták költeni kicsik és nagyok egyaránt.
A születés hete
Publikálás dátuma: 2019. május 3.
A születés hete alkalmából a kibővített Betűbölcsire várják az érdeklődőket. A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt a születés hete alkalmából a kibővített Betűbölcsi keretében megrendezésre kerülő programjára.
Arany fokozatú minősítés a Darvas Gyermekkórusnak
Publikálás dátuma: 2019. május 3.
A Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskolában, 2018 szeptemberében alakult meg a Darvas Gyermekkórus, 25 fővel. Tagjai olyan 2-6. osztályos gyermekek, akiket a zene iránti szeretetük vezérel arra, hogy kórusban énekeljenek.
A Darvas Gyermekkórus április 16-án Szolnokon, az Éneklő Ifjúság Országos Minősítő hangverseny befejező koncertjén vett részt, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziumában. A hangversenyen rajtunk kívül még négy kórus énekelt: két szolnoki, egy törökszentmiklósi, és egy jászberényi.
Folyik a kátyúzás városszerte
Publikálás dátuma: 2019. május 3.

Javában zajlik az idei kátyúzás Félegyházán. A közlekedőket bosszantó lyukakat városrészről városrészre haladva számolják fel – tudtuk meg Juhász Lászlótól, a városüzemeltetési osztály vezetőjétől, aki arról is beszámolt, hogy bár a legveszélyesebb úthibákat már hidegaszfaltos technológiával betömték, most ezeket is véglegesítik.

Neumann János Kollégium indul a népfőiskolán
Publikálás dátuma: 2019. május 3.

Szakmai képzést indít Neumann János Kollégium elnevezéssel a Lakitelek Népfőiskola és a Nemzeti Művelődési Intézet május végén. A kollégium célja, hogy a hallgatók megismerkedjenek Neumann János tudományos életművével, illetve olyan fejlesztésekről és kutatásokról értekezzenek, amelyek meghatározzák a világ következő 5-10 évének alakulását. Fontos hogy, a digitális jövőkép kérdéseire, helyi és nemzeti szintű válaszokat találjanak. A kollégium ideje alatt a felvételt nyert hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek egy interaktív kiállítóház megtervezésében és létrehozásában.

Pályázati felhívás fogorvosi praxis betöltésére
Publikálás dátuma: 2019. május 3.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet Kiskunfélegyháza 2. számú fogorvosi körzetében területi ellátási kötelezettséggel működtetendő – jelenleg helyettesítéssel ellátott – vállalkozási formában történő ellátására.

Ruhaosztás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. május 3.

Ruhaosztást tart az Egészséges Félegyházáért Egyesület május 18-án, szombaton 9 és 11 óra között Kiskunfélegyházán, a Hunyadi utca 6. szám alatti gyermekorvosi rendelő váróhelyiségében. A ruhák használtak és ingyen elvihetőek. A szervezők azt kérik, hogy mindenki vigyen magával szatyrot.

Sikerélményekkel gazdagodtak a sportnapon
Publikálás dátuma: 2019. május 3.

Játékos feladatok keretében mérték össze ügyességüket, sporttudásukat a súlyos fogyatékkal élők a kiskunfélegyházi Forrest Gump Sport Egyesület által szervezett tavaszi sportfesztiválon, április 30-án, a Honvéd Sporttelepen. A Forrest Gump SE 14 éve működik, a sportfesztivál immár kinőtte a Szakmaközi Művelődési Ház falait. Ezúttal nyolc csapat és tizenegy feladat várt a résztvevőkre. A versenyt Balla László alpolgármester és Gálig Erzsébet, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetője nyitotta meg. Ezt követően Simon Hajnalka tartott közös bemelegítést az indulóknak. Az első helyet a Nádasdy úti Szociális Otthon csapata szerezte meg.

Tanulmányi kirándulásokon vettek részt kiskunfélegyházi és óbecsei diákok
Publikálás dátuma: 2019. május 3.
Oktatási hálózat az öko-tudatos fenntartató életért
2019. tavaszán 25-25 szerbiai és magyar diák vett részt kétszer 5 napos tanulmányi kiránduláson Szerbiában és Magyarországon. Az első kirándulás alkalmával Kiskunfélegyházán fogadták az Óbecsei Sever Đurkić Általános Iskola diákjait a Platános gyermekek és felnőttek, következőleg pedig Szerbiában Óbecsén látták vendégül a Kiskunfélegyházi Platán utcai Iskola tanulóit és kísérőiket a szerbiai szervezők.
Tavaszváró hangversenyt tartott a Zenebarátok kórusa
Publikálás dátuma: 2019. május 3.

Vidám, tavaszváró hangversenyt tartott a Zenebarátok kórusa április 27-én, a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében. Az előadás repertoárját magyar népdalok jegyében válogatták össze. Az este második felében a Széljáró Balladás Együttes szórakoztatta a közönséget, Vas László vezetésével.

Új lendületet kap Kiskunfélegyháza gazdaságfejlődése
Publikálás dátuma: 2019. május 3.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.1.1-16 azonosítószámú „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című felhívásra, és 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP-1.1.1-16-BK1-2017-00003 azonosítószámú projekt keretében a Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem fejlesztésére.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek