Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.06.14-06.21.

 
3 verseny, 13 érem és 24 versenyző
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

Június 8-án, a Tatai Celőkék Íjász Szakosztálya rendezte a XIII. Tatai Történelmi Kvalifikációs versenyt, amelyen három Koppány képviselte Kiskunfélegyházát. Az esemény célja a nevezés és indulás és kvalifikáció jogának megszerzése a Történelmi Országos és Nemzeti Bajnokságra. A program a festői helyszínen lévő Öregvár udvarán és a tóparton volt kialakítva.

A 95 éves kéményseprőt köszöntötte a város
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

Jó egészségben, életvidáman fogadta otthonában Toldi András 95. születésnapján a város köszöntését. Kiskunfélegyháza nevében Rosta Ferenc alpolgármester és Gyenes Attila, a körzet önkormányzati képviselője oklevéllel és virágcsokorral köszöntötte a szépkorút, aki a beszélgetés során szeretett szakmájáról, a kéményseprésről, annak fortélyairól beszélt legtöbbet.

Állásajánlat temetkezési betanított munkás munkakörbe
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. munkavállalót keres temetkezési betanított munkás munkakörbe

Főbb feladatok: sírásás, temetés.

Bővebb felvilágosítást nyújt: Bakró István részlegvezető Tel: 0670/3203951 munkaidőben.
Jelentkezéseket az fvnp@fvnp.kiskunfelegyhaza.hu e-mail címen,
vagy levélben a 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 8. sz. alá kérjük.

Constantinum-sikerek az országos döntőkben
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

Atlétikai diákolimpiai döntőt rendeztek május 25-26-án, Székesfehérváron. A megmérettetésre 7 versenyszámban 6 diák jutott be a Constantinum intézményből.

Elismerés a kiválóknak
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum szám szerint öt, kiskunhalasi, kiskunfélegyházi és kiskőrösi tagintézményeiből mintegy ötszáz munkatárs zárta együtt a tanévet Kiskunfélegyházán, június 14-én, pénteken a Kossuth Lajos szakközépiskolában. Ez alkalommal tartották meg a pedagógusnapi ünnepséget, amelyen a legkiválóbbak életműdíjakat és elismeréseket vehettek át.

Ismét az élmezőnyben a megyei tűzoltók
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

A Gróf Széchenyi Ödön XV. Országos Tűzoltósport-versenyen az ország hivatásos tűzoltói mérik össze erejüket és ügyességüket horoglétra-mászásban, százméteres akadályfutásban, négyszer százméteres váltóban és kismotorfecskendő-szerelésben. A háromnapos rendezvényen tizenkilenc megye és a főváros tűzoltói versengtek a bajnoki címért.

Június 21-e az internetes zaklatás világnapja
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

Világszerte június harmadik péntekjén, idén tehát június 21-én tartják a cyberbullying, vagyis az internetes zaklatás elleni nemzetközi napot. A probléma égetőbb, mint eddig bármikor: az amerikai statisztikák szerint átlagosan 7 percenként zaklatják valamelyik gyereket az online térben – és az esetek 85 százalékában senki nem lép közbe. Magyarországon az UNICEF adatai szerint minden 3. gyermeknek volt már része internetes zaklatásban, például magánjellegű információkkal való visszaélésben, online bántalmazásban. A Sprite nyári, Z-generációt célzó kampányában éppen ezért áll ki az online zaklatás illetve a megalázás, bullying számos más formája ellen.

Közösen ünnepeltek a Kiskunhalasi Szakképzési Centrumhoz tartozó tagintézmények
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

Mintegy ötszáz oktatásban dolgozó munkatárs ünnepelt együtt június 14-én a Kossuth Lajos Szakközép Iskolában tartott pedagógusnapi rendezvényen.

Az ünnepségen megjelenteket Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója Papp Gyula köszöntötte.

Munkaszüneti nap az egészségügyben
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

 

Munkaszüneti nap az egészségügyben

Munkaszüneti nap az egészségügyben
A Bács-Kiskun Megyei Kórház az alábbiakban tájékoztatja a lakosságot:

Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy 2019. július 1-jén az Egészségügyben Munkaszüneti nap lesz.

Ezen a napon kizárólag a Sürgősségi fogadóhely érhető el.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel:

Dr. Körtvélyessy András

főigazgató-helyettes

Nemzetközi díjat nyert a városi könyvtár
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

Az IFLA, a Könyvtáros Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Egyesülésének csoportja, A Környezet, Fenntarthatóság és Könyvtárak idén negyedik alkalommal hirdette meg a De Gryter Kiadó támogatásával a Zöld Könyvtár Díj pályázatát. A felhívásra a világ különböző pontjairól 34 pályázat érkezett be. 2019 nyertes könyvtára a kolumbiai Cali városának könyvtára lett. Öt második helyezettet hirdettek ki. Elsőnek nevezték meg a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárt, amelynek pályázatát jobbnak értékelték az Írországból, Franciaországból, Szlovéniából és az Egyesült Államokból érkezett pályaműveknél. Ezzel a kiemelkedő teljesítménnyel könyvtárunk népszerűsítette hazánkat, Kiskunfélegyházát és a magyar könyvtár kultúrát. A díj elnyeréséről sajtótájékoztatón számolt be június 19-én, Kállainé Vereb Mária intézményvezető és Rosta Ferenc alpolgármester.

Saját kézbe venné a távhőszolgáltatást Kiskunfélegyháza önkormányzata
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

Az önkormányzati dolgozók segítségével sikerült megoldani a helyzetet, és délelőtt 11 óra körül helyreállt a melegvíz-szolgáltatás. Azonban – mondta el a polgármester – a háttérben olyan komoly problémák állnak, amelyek megnyugtató rendezése igen összetett kérdés. Többek között ezért is döntött úgy a képviselő-testület már hónapokkal ezelőtt, hogy felmondja a céggel a távhőszolgáltatási szerződést.

–  Ezt a céget is egyfajta örökségként vette át a jelenlegi városvezetés: sok éve már, hogy szolgáltatnak Félegyházán. Nem titkolt célunk azonban, hogy ősztől az önkormányzat saját kézbe vegye a lakótelep, illetve az Attila utca érintett társasházaiban a távhőszolgáltatást – szögezte le Csányi József.

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar réteg kiszáradása miatt tűzveszély alakult ki. Ennek értelmében öt megyében életbe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

A könyvhét egyik újdonságát mutatták be a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. június 20.

Az ünnepi könyvhét rendezvényeinek sorában a Félegyházán élő írónő Miklya Luzsányi Mónika Az ecsedi boszorkány című könyvét mutatták be a könyvtárban július 18-án. A szerzővel dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténész beszélgetett. A beszélgetésből a közönség megismerhette az írónő munkásságát, alkotói módszerét és további terveit is. A könyvbemutatón gitárral és énekkel közreműködött Varga Katica, a kötetből részleteket olvasott fel Miklya Zsolt.

Nyári szünet a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2019. június 20.

A Móra Ferenc Művelődési Központ értesíti vendégeit, látogatóit, hogy július 22-étől augusztus 5-éig zárva tart, valamint augusztus 20-áig szombatonként ugyancsak nem látogatható. A Korona Kávézó július 22-e és 28-a között szintén zárva lesz.

Forró hétvégén versenyeztek a Koppányok
Publikálás dátuma: 2019. június 19.

Az elmúlt hétvégén a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai két versenyen mérették meg magukat. Mindkét eseményen nagy kihívással kellett szembenézniük a Koppányoknak, mert a forróságon kívül a rengeteg szúnyog sem kímélte a versenyzőket.

Hurrá, itt a nyár!
Publikálás dátuma: 2019. június 19.

Jön a tavasz, megy a tél címmel hirdetett grafikai rajzversenyt a „ClubNetCet” Internetes Ismeretterjesztő Egyesület.

A Batthyány Lajos Általános iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak 55 alkotását válogatták be a vándorkiállítás képei közé. Szederkényi Barbara tanárnő irányításával az idén is remek művek születtek. A díjátadó ünnepséget június 15-én tartották a Zuglói Művelődési Házban. A díjakat és okleveleket Mozga Márta Anna, a „ClubNetCet” képviselője, Hajdu Flórián Zugló alpolgármestere és Hevér László György önkormányzati képviselő adta át. A díjátadó sztárvendége Karda Bea volt.

Számítógépes rajz kategóriában 1. lett Hegedűs-Jász Nikolett 6.a, holtversenyben 2 lett Kormányos Ágnes 6.z és Urbán Eszter 8.z. Megosztott 3. helyezésben részesült Jéga-Szabó Rebeka 6.a,  Kőfalvi Dorottya 7.m, Rádi Anna Márta 8.z. A 4. helyet Paller Péter Décse 7.m és Andó Kitti 5.a szerezte meg. Közönségdíjban részesült Mészáros Rita 6.a. Szabadkézi rajz kategóriában Flóring Enikő 4.a 2. helyezést ért el. Az iskola 45 tanulója részesült elismerő oklevélben.

Bense Zoltán

Tréfás Békás Forgatag negyedszer
Publikálás dátuma: 2019. június 19.

A nyári forróság dacára nagy érdeklődés kísérte a Tréfás Békás Forgatag programjait június 15-én, szombaton. Délelőtt a játszóeszközök voltak a legnépszerűbbek, délután a kulturális programok mellett a sportbemutatókat, továbbá a sakk- és a főzőversenyt is nagy érdeklődés övezte. Balla László alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője szerint ismét bebizonyosodott, hogy van létjogosultsága ezeknek a városrészi ünnepeknek, az itt élők szívesen élnek ezzel a közösségépítő lehetőséggel.

Családi értékek a XXI. században
Publikálás dátuma: 2019. június 18.

Családi értékek a XXI. században elnevezésű akkreditált konferenciát tartottak a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, június 13-án, amely nem mellesleg a védőnők napja is. A szakmai programot hatodik alkalommal rendezték meg városunkban.

Kiskunfélegyházi aratófesztivál és XV. kézi aratóverseny
Publikálás dátuma: 2019. június 18.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Haleszi Gazdakör szeretettel vár minden érdeklődőt a Haleszban, július 6-án tartandó Kiskunfélegyházi aratófesztivál és XV. kézi aratóverseny rendezvényre. Az aratófesztivál a hármas kerületek, a Jászság, Nagykunság és Kiskunság településeinek hagyományőrző találkozója, ahol felelevenítik őseink aratási és népi szokásait. A rendezvényen Kiskunfélegyháza, Gátér, Bugac és Petőfiszállás termelői, kézművesei is bemutatkoznak.

Petőfi Emlékérem Hunyadi Lászlónak
Publikálás dátuma: 2019. június 18.

Május 26-án a kiskunfélegyházi Városalapítók Hete rendezvénysorozat csúcseseményeként díjátadó ünnepségre került sor a városháza dísztermében. Az ünnepi testületi ülésen több jeles személyiség vehette át az önkormányzat kitüntetését Kiskunfélegyháza javára végzett kiemelkedő tevékenységéért.

Saját kézbe venné a távhőszolgáltatást az önkormányzat
Publikálás dátuma: 2019. június 18.

Tegnap délelőtt elzárták a melegvíz-szolgáltatást a Petőfi lakótelepen. Szerkesztőségünket is több lakó megkereste az okok és a megoldás felől érdeklődve. Nem hivatalos információk szerint az immár ismétlődő szolgáltatási kiesés mögött az áll, hogy a hőszolgáltató jelentős tartozásokat halmozott fel. Az ügyben Csányi József polgármestertől kértünk tájékoztatást.

Száznál több animációs film várja a közönséget a KAFF-on
Publikálás dátuma: 2019. június 18.

Június 19-én kezdődik a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), amelyre 26 európai országból 134 alkotással neveztek a készítők, köztük olyanokkal, melyek nemzetközi díjakat is begyűjtöttek már. A KAFF része immár 11. alkalommal az Európai Animációs Játékfilm és Tv-film Fesztivál is. A június 23-áig tartó rendezvény négy ingyenes helyszínén, köztük egy szabadtéri vetítésen láthatják a hazai és nemzetközi animációs filmek színe-javát az érdeklődők, és a szakmai zsűri mellett ők is szavazhatnak a kategóriák legjobbjaira.

XIII. Kakasfőző verseny Selymesben
Publikálás dátuma: 2019. június 18.

Június 22-én, szombaton 13. alkalommal rendezik meg a már hagyományos kakasfőző versenyt a Selymesért Egyesület Közösségi Házában, a VII. dűlőben (a vasútállomásnál). Az esemény 12 órakor tűzgyújtással kezdődik. Nevezési díj nincs, eredményhirdetés 16 órakor lesz. A kakasfőző versenyt 2007-ben Dongó Róbert kezdeményezte, amely mára már ünneppé vált Selymesben. Ván Jenő, a zsűri elnöke elmondta: A városrész lakói számára ez egy igazi csapatépítő akció, hiszen miközben főnek a finomságok, megbeszélik közös dolgaikat, játszanak és barátkoznak. Persze fontos a verseny is, mert a legjobbak büszkeséggel veszik át az ajándékokat és díszhelyen őrzik otthonukban a kupát. Minden versenyzőt és vendéget szeretettel várnak a szervezők.

Az ecsedi boszorkány
Publikálás dátuma: 2019. június 17.

Miklya Luzsányi Mónika történelmi családregényét mutatják be a helyi ünnepi könyvhét keretében június 18-án, kedden 17 órakor a Hattyúházban. Az ecsedi boszorkány címmel, az Athenaeum kiadó gondozásában megjelent kötetet dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Közreműködik: Varga Katica - gitár, ének.

Előzzük meg a bajt!
Publikálás dátuma: 2019. június 17.

A nyári szünetben is biztonságban

A nyári szünet alatt sok veszély leselkedik a gyerekekre, ilyenkor érdemes jobban odafigyelni rájuk. Ahhoz, hogy a nyár gondtalan legyen, felhívjuk a figyelmet néhány hasznos tudnivalóra.

Hattyúkerti zenés esték a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. június 17.

Június 13-án, csütörtökön rendezték meg a könyvtárban a Hattyúkerti zenés esték első évadnyitó előadását. A sorozat már több éve a könyvtár nyári zenei programjait foglalja magában, színesítve a rendezvények kínálatát.

Húsz érem a III. Hírös Kupán
Publikálás dátuma: 2019. június 17.

Húsz érmet nyertek a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői a III. Hirös Kupa meghívásos szabadfogású gyermek, diák és serdülő versenyen, június 16-án. A  Kecskeméti Pénzügyőr SE által rendezett idényzáró gálán 13 egyesület 144 versenyzője mérte össze tudását. A félegyházi klub színeiben 22 gyermeknek volt lehetősége a sikerélményre és a tapasztalatszerzésre. Gratulálnak a szervezőknek, résztvevőnek, akik a kánikulában sportszerűen, fegyelmezetten végigversenyezték a napot. Csapatban a második helyet szerezték meg.

Húsz éremet nyertek a félegyházi birkózók a hétvégén
Publikálás dátuma: 2019. június 17.

Húsz érmet nyertek a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői a III. Hirös Kupa meghívásos szabadfogású gyermek, diák és serdülő versenyen, június 16-án.

A Kecskeméti Pénzügyőr SE által megrendezésre került idényzáró gálán 13 egyesület 144 versenyzője mérte össze tudását. A félegyházi klub színeiben 22 gyermeknek volt lehetősége a sikerélmény és a tapasztalatszerzésre. A szervezők, résztvevők ebben az óriási kánikulában is sportszerűen, fegyelmezetten végigversenyezték a napot. Csapatban a második helyet sikerült megszerezni a félegyházi egyesületnek.

Július 2-án szünetel az ügyfélfogadás
Publikálás dátuma: 2019. június 17.

A Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Kormányablak Osztálya értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy 2019. július 2-án, kedden karbantartás miatt szünetel az ügyfélfogadás a Kiskunfélegyházi Kormányablakban.

Kiskunfélegyházi Aratófesztivál és XV. Kézi-aratóverseny Haleszban
Publikálás dátuma: 2019. június 17.

Kiskunfélegyházi Aratófesztivál és XV. Kézi-aratóverseny Haleszban
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Haleszi Gazdakör tisztelettel és szeretettel vár minden érdeklődőt 2019. július 6-án, szombaton a Kiskunfélegyházi Aratófesztivál és XV. Kézi-aratóversenyre.

Körkérdés: Ügyel-e egészsége megőrzésére?
Publikálás dátuma: 2019. június 17.

A rendszeres testmozgást, a helyes táplálkozást és a káros szenvedélyektől mentes életmódot említették meg többen az egészségmegőrzés módszereit kutató kérdésünkre. A stresszmentes élet és a lelki egyensúly megteremtése szintén szerepelt a válaszok között. Épp testben ép lélek. Ez volt az új egészségközpont átadása alkalmával megrendezett BENU egészségutca programjait és szűréseit látogatók egybehangzó véleménye.

Nyári diákmunka program indul az Önkormányzatnál
Publikálás dátuma: 2019. június 17.

„Nyári diákmunka 2019” elnevezéssel országos munkaerő-piaci program indul.

A központi program keretében lehetősége lesz Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának és az önkormányzati fenntartású intézményeknek 2019. július 1. és 2019. augusztus 31. közötti időszakban 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal és kiskunfélegyházi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező diákok munkaviszonyban történő foglalkoztatására legfeljebb napi 6 órában a minimálbér időarányosan járó összegéért (bruttó 111 750,- Ft/hó), többnyire könnyű fizikai munkára.
A programba az a fiatal vonható be, aki foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkezik, valamint rendelkezik a 2018/2019. tanévre (hallgatók esetén II. félévre is) érvényesített diákigazolvánnyal vagy ennek hiányában iskolalátogatási ill. hallgatói jogviszony igazolással.

Rekord létszámú nevező a félegyházi motocross versenyen
Publikálás dátuma: 2019. június 17.

Nagyszabású versenyt rendezett a félegyházi parkerdőben a Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület június 10-én. A nagy hőség ellenére az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők pünkösd hétfőn. 90 motor és 111 rajthoz álló mérte össze ügyességét és tudását nyolc kategóriában. A kezdő, amatőr és a profi cross futamok mellett a legkisebbek mini kategóriában álltak rajthoz, őket követték az Enduro Crossosok. A visszajelzések alapján jól sikerült a verseny, amely egyúttal kiváló felkészülést nyújtott a szervezőknek a szeptember 21-i országos magyar bajnoki futam megrendezéséhez.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. június 16.

 Ma délután 5 órakor tartják a Kalmár-kápolna búcsúját.

2. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3. Június 20-án, csütörtökön Úrnapja, az Oltáriszentség ünnepe lesz. Este 6 órakor a Szent István Templomban lesz az ünnepi szentmise, amelynek végén indul az úrnapi körmenet a templom körül, tekintettel a Béke téri felújításra. Az idén ezért nem állítanak sátrakat, a szervezést teljes egészében az Újtemplom végzi. Szeretettel hívják a híveket a közös ünneplésre. Csütörtökön este a Sarlós Boldogasszony Templomban nem lesz szentmise.

A Siber-család is búcsúzik az Astrától
Publikálás dátuma: 2019. június 16.

A Siber-család neve szorosan egybefügg az Astráéval már hosszú évek óta, ugyanis Siber Rita, és Siber Mátyás hét éve vezetői a kiskunfélegyházi alközpontnak. Lányaik, Glória és Szófia pedig 2012 óta a klubban nevelkedtek, és váltak tehetséges labdarúgókká. Fejlesztésük a futsallal kezdődött, ahol rengeteg sikerben volt részük, tavaly például ezüstérmet szereztek az országos U15-ös futsal bajnokságban, ebben a szezonban pedig már a kiemelt U16-os csapat húzóemberei voltak.

Lezárultak a tenisz csapatbajnokság tavaszi fordulói
Publikálás dátuma: 2019. június 16.

Júniusban értek véget a férfi tenisz másodosztályú csapatbajnokság „B” csoportjának tavaszi fordulói, amelyben a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub is szerepel. A nyolccsapatos csoportban május elején indultak el a küzdelmek, a szeszélyes és csapadékos időjárás miatt több mérkőzést el kellett halasztani, amiket júniusban pótoltak. A félegyházi csapat felemásan szerepelt, három győzelem mellett négy vereséget könyvelt el tavasszal.

Pontgyűjtő verseny, szép eredménnyel
Publikálás dátuma: 2019. június 16.

Kiválóan szerepeltek a félegyházi dartsosok június 15-én, a Kecskeméten megrendezett amatőr pontgyűjtő versenysorozat utolsó fordulójában. Ezúttal Horváth Zsolt és Valkovics István ragadott nyilakat. Magabiztos játékkal teljesítették csoportjukat, a legjobb négybe kerülésért viszont egymás ellen játszottak. Ezúttal Horváth Zsolt egy hajszállal jobban teljesítve felülmúlta a kiválóan kiszállózó (100 %) Valkovics Istvánt, így utóbbi ötödik lett. Zsolt az elődöntőben az utolsó mindent eldöntő legben az utolsó nyilat elhibázta, amit az ellenfele ki is használt, így Zsolt a harmadik helyért küzdhetett, amit egy nagyon kiélezett mérkőzésen be is húzott, egy magas 100-as kiszállóval. Ez mellé természetesen szállította a 180-as dobásokat. A sikeres alapszakaszt a legjobb 8 között zárták a fiúk, így készülhetnek a júliusi nagydöntőre.

Sikeres első nap a Western OB-n élő bikarodeóval
Publikálás dátuma: 2019. június 16.

A rekkenő hőség ellenére is nagy érdeklődés övezte a Western OB-t és a hozzá kapcsolódó programokat június 15-én a Fekete Lovastanyán. A nap főattrakciójaként élő bikarodeó show, valamint gyermek bikarodeó szórakoztatta a nagyérdeműt. A legkisebbek még birkákon mutathatták be tudásukat, míg a felnőttekre valódi bika fenevadak vártak. A cél a bikák legalább nyolc másodpercnyi megülése volt, ez természetesen nem mindig sikerült. E veszélyes sportág nagy odafigyelést igényel, a feldühödött bikák többször is ledobták rodeósaikat. A program június 16-án a második nappal folytatódik, este ugyancsak élő bikarodeóval zárul.

Az emberi erőforrások minisztere adta át az új Egészségközpontot
Publikálás dátuma: 2019. június 15.

Június 14-én, pénteken délután ünnepélyes keretek között hivatalosan is átadták az új félegyházi Egészségközpontot. Az eseményen jelen volt dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője is. A vendégeket Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere köszöntötte.

Elismerték a félegyházi Simon Péter műszaki tehetségét
Publikálás dátuma: 2019. június 15.

Az országos és nemzetközi versenyeken kimagasló eredményeket elért középiskolás kiválóságokat díjazták Kecskeméten június 12-én, a Hírös Agórában. Az ünnepélyes átadón Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a diákokat, köztük a félegyházi Simon Pétert.

Pásztorkutyások találkoztak Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2019. június 15.

Június 6. és 10. között harmadik alkalommal rendezték meg a Sarplaninac Tábort Petőfiszálláson. A résztvevők az ország minden részéről érkeztek, a legtöbben egy vagy több kutyát is hoztak magukkal. 

Újra fontos szerepet tölt be a volt SZTK épülete
Publikálás dátuma: 2019. június 15.

Noha a működést már június 3-án megkezdte a Korond utcai Egészségközpont, az ünnepélyes átadásra június 14-én pénteken került sor.

Noha a működést már június 3-án megkezdte a Korond utcai Egészségközpont, az ünnepélyes átadásra június 14-én pénteken került sor.

A család apraja-nagyja jól érezte magát
Publikálás dátuma: 2019. június 14.

Nyárköszöntő családi közösségi napot tartott a Móra Ferenc Művelődési Központ június 8-án a Korona utcában.

IV. Tréfás Békás Forgatag
Publikálás dátuma: 2019. június 14.

Negyedik alkalommal rendezik meg idén, június 15-én, szombaton a nagysikerű Tréfás Békás Forgatag című rendezvényt. Balla László alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője ezúton is szeretettel invitál minden korosztályt az eseményre.

Könyvtársarok – A nyár hírei
Publikálás dátuma: 2019. június 14.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban még két hétig, június 28-áig tart a jubileumi, 90. Ünnepi Könyvhét, a kortárs magyar irodalom legnagyobb ünnepe.

Piaci árak
Publikálás dátuma: 2019. június 14.

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacról.

Pünkösdi hosszú hétvégén, 3 verseny, 13 érem és 24 versenyző a Koppányoknál
Publikálás dátuma: 2019. június 14.

A verseny célja a nevezés és indulás és kvalifikáció jogának megszerzése a Történelmi Országos és Nemzeti Bajnokságra. A program a festői helyszínen lévő Öregvár udvarán és a tóparton volt kialakítva.
A következő eredmények születtek:
-Bicskeiné Csányi Mária 360 ponttal a 3. helyen zárt. Csányi József 474 ponttal a 9. helyen, Keserű Szilvia 276 ponttal a 15. helyen zárta a versenyt. Mindhárman modern pusztai íjjal lőttek.

Új időpontban a János vitéz Bugacpusztaházán
Publikálás dátuma: 2019. június 14.

A június eleji csapadékos, rossz időjárás miatt elmaradt az elsejére tervezett János vitéz előadás Bugacpusztaházán.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek