Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.06.21-06.27.

 
Csányi József polgármester-jelöltségét támogatja a KDNP
Publikálás dátuma: 2019. június 27.

A Kiskunfélegyházi Kereszténydemokrata Néppárt és az MKDSZ szervezete június 20-án megtartott ülésén többek között a város polgármester-jelölt személyére is javaslatot tettek. A szervezet döntése alapján a KDNP helyi szervezete Csányi Józsefet, a város jelenlegi polgármesterét javasolja újra polgármester-jelöltnek az őszi önkormányzati választásokra.

Félegyházi atlétikai sikerek Lowiczban
Publikálás dátuma: 2019. június 27.

A 14. Nemzetközi Gyermek Atlétikai Versenyt rendezték meg június 16-a és 19-e között a lengyelországi Lowiczban, a magyar különítményben három fiatal félegyházi is helyet kapott. Lőrincz Mátyás, Kiss Roland és Szabadkai Levente a diákolimpiai eredményeik alapján harcolták ki a nemzetközi szereplést. Lőrincz Mátyás (2007) a József Attila Ált. Iskola tanulójaként második alkalommal szerepelt Lowiczban. A tavalyi évhez hasonlóan idén is második lett kislabda hajításban – testnevelője: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, felkészítője: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Kurucz Kornélia. A platánosok közül Kis Roland (2008) 300 méteres síkfutásban lett harmadik, míg az ugyancsak platános Szabadkai Levente (2007) 60 méteres síkfutáson nyert bronzérmet. Felkészítőjük: Nádasdi Péter.
 

Hamarosan nyílik az első zöld művészsöröző, az Ágyú Kézműves Sörgaléria
Publikálás dátuma: 2019. június 27.

Hamarosan nyílik az első zöld művészsöröző, az Ágyú Kézműves Sörgaléria

Hangulat koncertek egész nyáron a Félegyházi Termál Parkfürdőben
Publikálás dátuma: 2019. június 27.

Élő zenés éjszakai fürdő 20 órától 90 percen át.

Június 21. Hász Eszter duó
Június 28. Mayfly MInimal
Július 5. Dana
Július 12. Grunting Pigs
Július 19. Iványi Máté és zenekara
Július 26. Pázsit Jazz
Augusztus.2. Dana akusztik
Augusztus.9. So feat
Augusztus.16. Let the cigar die
Augusztus 23. Hász Eszter Quintet
Augusztus 30. Pontiac Duó

A műsorváltozás jogát fenntartják!

Másfél milliárd forint népi építészetre
Publikálás dátuma: 2019. június 27.

A népi örökség épített emlékei a legsérülékenyebbek közé tartoznak, megóvásuk, megújításuk elsődleges fontosságú az ezredfordulón. A 21. századba átvihető örökségelemek így a magyar nemzet identitásának meghatározó elemei maradhatnak és a személyes és közösségi kép formálását is adhatják.

Szerzői díjjal tüntették ki Miklya Zsoltot
Publikálás dátuma: 2019. június 27.

Az ünnepi könyvhéten a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum negyedik alkalommal adta át az Év Gyerekkönyve elismerést öt kategóriában, független szakmai zsűri döntése alapján. Az elmúlt évek gyakorlatát folytatva különdíjakat is osztott a gyermek és ifjúsági irodalomban kifejtett fontos tevékenységért azoknak, akik hosszú ideje alkotnak egyenletes és magas színvonalon, mindezzel párhuzamosan kiemelkedő kezdeményezésekben vesznek részt. A szerzői díjat Miklya Zsolt, a Kiskunfélegyházán élő pedagógus, író, a Parakletos kiadó szerkesztője vehette át.

Szúnyogirtás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. június 27.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal értesíti a tisztelt Lakosságot, hogy a következő légi szúnyoggyérítés várható időpontja 2019. július 1. (pótnapok: július 02. - július 03.)

A légi kémiai kezelés során Deltasect 1,2 ULV készítmények kerülnek felhasználásra. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

Zöld oldal – Itthon, Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. június 27.

Talán már ismert a kedves kis logó a hatalmas virágba szökkenő növényt öntöző emberkéről, aki térden kúszva szorgalmasan gondozza a rábízott (vagy ajándékba kapott?) kertecskéjét. Tudatos a kép, hiszen tapasztalatból, meggyőződéssel mondjuk, hogy a kertészkedés az élet iránti tisztelet alázatosságával egymásért, a közösségért végzett munka, amelynek mindig van – gyümölcse – virágja.

Élőzenés éjszakai fürdő
Publikálás dátuma: 2019. június 26.

Különleges hangulatot varázsolt június 21-én a péntek esti éjszakai fürdőzésnek a Félegyházi Termál Parkfürdőben a Hász Eszter duó. Kellemes, szélcsendes idő, tiszta víz, büfé, és igényes élőzene fogadta a fürdőzőket.

Eszter különleges hangjával és énektudásával, zenésztársa zseniális gitárjátékával, majdnem két órán keresztül szórakoztatta a pihenni vágyókat, baráti társaságokat, felnőtteket és ifjakat. A számok végén a medencék különböző részéről csattant fel a taps.

A program augusztus 30-áig folytatódik, minden pénteken más és más fellépővel. Változatlan jegyár mellett, péntekenként élőzenével várják az igényes zenét kedvelő fürdővendégeket. Legközelebb, június 28-án, pénteken a Mayfly zenekar játszik funky zenét, 20 órától 21:30-ig.  

Felavatták Szankon a Kiskun Emlékhelyet
Publikálás dátuma: 2019. június 26.

Harminchárom kiskun település összefogását is jelképezi a Kiskun Emlékhely, melynek avatóját pénteken tartották Szank határában, ahol egykoron az elődtelepülés Árpád kori temploma állt.

– Múltról alkotott képünk, hagyományaink, népszokásaink határozzák meg történelmi karakterünket és a hazánkról alkotott képet – fogalmazott beszédében Nagy István agrárminiszter, aki úgy vélekedett: a kunok hűsége, bátorsága és elszántsága példamutató, amelyből tanulni kell. A miniszter a Kiskun Emlékhelyet köteléknek nevezte, amely a magyarság közös történelméhez köt, amely emlékeztet és közelebb hoz, miközben megidézi a tradíciókat. Mint mondta, a múlt egy iránytű, amely a helyes útra vezet, támpontot ad és erősebbé teszi a magyar közösséget - számolt be a baon.hu.

Kapaszkodó tábor a Lakitelek Népfőiskolán
Publikálás dátuma: 2019. június 26.

A fogyatékkal élő gyermekeket, fiatal felnőtteket nevelő családok jelentkezését július 1-ig várják. A Lakitelek Népfőiskola Alapítvány szeretettel hívja és várja a fogyatékkal élő gyermeket, illetve fiatal felnőttet nevelő családokat július 29-étől augusztus 2-áig tartó Kapaszkodó táborába.

Könyvtársarok – Ökogyűjtemény a Zöld könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. június 26.

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szép sikert ért el, hiszen 2019-ben az IFLA (Könyvtári Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Szövetsége) Zöld Könyvtár Díj pályázatán a világ különböző pontjairól érkező, 34 pályázó közül a kolumbiai nyertest követő öt befutó között végzett Írország, Franciaország, Szlovénia és az Amerikai Egyesült Államok mellett.

Pillanatképek Félegyháza újjászületéséből
Publikálás dátuma: 2019. június 26.

Pllanatképek Félegyháza újjászületéséből
Mint arról korábban már írtunk, Kiskunfélegyháza 45 pontján valósul meg idén kisebb-nagyobb beruházás. Az uniós kormányzati és önkormányzati forrásokból megújuló utak, járdák különböző létesítmények egytől egyig az itt élők kényelmét, komfortját, színvonalasabb ellátását szolgálják.

Üléseztek a szakbizottságok
Publikálás dátuma: 2019. június 26.

A művelődési és szociális, a jogi, valamint a gazdasági bizottság is június 25-én, kedden tartotta ülését, amikor a bizottsági tagok megvitatták és véleményezték a nyári szünet előtti utolsó rendes testületi ülés napirendi pontjait.

A nagy esőzések Félegyházán is gondot okoznak
Publikálás dátuma: 2019. június 25.

Az elmúlt hetek nagy esőzései miatt a Zrínyi utcai S kanyarban lévő 41. szám alatti ingatlan előtti árkokból a vízszint annyira megemelkedett, hogy az épület mindkét homlokzati fala 20 cm magasságig víz alá került - számolt be lapunknak erről az extrém helyzetről Szamosi Endre, a körzet képviselője. A visszatérő probléma megoldására az önkormányzat azonnali gyors segítséget nyújtott. Az árkok kimélyítésével, műszeres beszintezésével, nagyobb átmérőjű csövek behelyezésével a csapadékvíz szabadon folyhat a Szolnoki bolt felé.

Jó fogásnak örvendtek a horgászok
Publikálás dátuma: 2019. június 25.

Idei második versenyét rendezte meg a Balog Tanya Horgásztó és Pihenőpark. Június 22-én kétszer 4 órás páros tornán ragadtak botot a horgászok. A sorsolást követően 20 csapat foglalta el a stégeket, a szabályok szerint a páros egyik tagja úszós készséggel, a másik fenekezővel, feeder-rel horgászhatott. A napsütéses időjárás kedvezett a pecásoknak, ami az összfogáson is megmutatkozott: 439,11 kilogrammnyi hal akadt a horogra. Legeredményesebben a Tóth Kovács Endre- Bánfi János páros szerepelt, előbbi 47,48 kilónyi, míg utóbbi 18,44 kilogramm halat fogott ki – így megvédték címüket. Mögöttük a Zakar Gábor- László Zoltán páros végzett több mint 40 kilogrammnyi összfogással. A harmadik helyet Deák Miklós és Kulik István érte el. Előbbi 15,68 kilónyi, míg utóbbi 22,1 kilogramm halat emelt ki a vízből. A legnagyobb fogást Seres Rudolf könyvelte el, neki egy 3,75 kilogrammnyi amúr akadt a horgára – tudtuk meg Balog Pétertől, a tó névadó üzemeltetőjétől.
 

Nyári labdarúgó tábort tartott az FTSI
Publikálás dátuma: 2019. június 25.

Harmadik alkalommal rendezte meg június 17-e és 21-e között a nyári labdarúgó sporttáborát a Félegyházi Térségi Sportiskola. A táborban 62 fő, 6 és 15 év közötti focit szerető fiatal vett részt a Honvéd Sportpályán, napi kétszeri sportfoglalkozással és háromszori étkezéssel. A csapatokkal 8 edző foglalkozott, változatos (év végi levezető) edzéstervekkel, sok játékkal, örömfocival teltek a napok.

Piaci árak
Publikálás dátuma: 2019. június 25.

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacon.

Szépen szerepeltek a Western OB-n
Publikálás dátuma: 2019. június 25.

Mint arról beszámoltunk, június közepén rendezték meg Kiskunfélegyházán, a Fekete Lovastanyán a Western Országos Bajnokságot.

Több mint 30 év rendőri munkáját ismerték el
Publikálás dátuma: 2019. június 25.

Kiskunfélegyháza Város Közbiztonságáért kitüntető díjjal ismerték el a Városalapítók Hete keretében megtartott ünnepi képviselő-testületi ülésen Timafalvi László rendőr ezredes, kapitányságvezető, rendőrségi tanácsos három évtizedes elkötelezett rendőri munkáját városunk közbiztonságának megszilárdítása érdekében. A rangos elismerés átvétele kapcsán pályafutásáról, mindennapi munkájáról beszélgettünk a kitüntetettel.

Ügyfélfogadási szünet a Polgármesteri Hivatalban
Publikálás dátuma: 2019. június 25.

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása 2019. július 1-jén (hétfőn) szünetel.

Szíves megértésüket köszönjük!

Dr. Faragó Zsolt
jegyző

A háziorvosi ügyelet is városi kézbe kerül
Publikálás dátuma: 2019. június 24.

Július 1-jétől az önkormányzat üzemelteti Kiskunfélegyházán a háziorvosi ügyeletet. A felnőtt és gyermek ügyeleti ellátás egyaránt az új Egészségközpont földszintjének helyiségeiben kap helyet ettől az időponttól, amelyek a belső parkolóból akadálymentesen megközelíthetők. Csányi József polgármester az új felállástól többek között az ellátás minőségének javulását várja.

Átadták a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjait
Publikálás dátuma: 2019. június 24.

Szombaton este telt ház előtt díjazták a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a 11. Európai Animációs Játékfilm és TV-film Fesztivál alkotóit a Hírös Agórában.

A 11. Európai Animációs Játékfilm és TV-film Fesztivál legjobb egész estés játékfilmje A kenyérkereső című ír-belga koprodukció lett. Kecskemét város díját Lorenzo Mattotti, a Medvevilág Szicíliában című alkotás rendezője vehette át. A legjobb TV-speciál díját megosztva adta át a zsűri A bandita patkány és Mimi és Lisa – A karácsony fénye filmeknek. A legjobb tv-s sorozat a Vitello Undi barátnője lett, az Országos diákzsűri díját a Micsoda torta! kapta - adta hírül a baon.hu.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2019. június 24.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

1. Dennis: 4 hónapos, fehér-barna, keverék kan kölyök
2. Doris: 4 hónapos, fehér-barna, keverék szuka kölyök
3. Frici: 5,5 éves, fekete, foxis keverék kan
4. Mirtill: 3 hónapos, fekete, keverék szuka kölyök

A menhely honlapján (http://menhelykkfhaza.hu) további képek, és örökbe fogadható kutyák tekinthetők meg. A bemutatott kutyák után érdeklődni a Fido Bácsi Közhasznú Alapítványnál, a 70/331-1634 és a 70/43-43-002 telefonszámokon, vagy a Csólyosi úti telephelyen lehet.

Júliusra lehet part a Körös-torokban
Publikálás dátuma: 2019. június 24.

Rohamosan apad a Tisza, jelenleg 79 centiméter a vízállás. A homokpart kibukkanásához mínusz 100 centiméter alatti vízállás szükséges, így ha ilyen ütemben halad az apadás, a homokföveny akár már egy hét múlva előkerülhet. A területrendezés és a tisztítás után már csak a homok kiszáradására kell várni. A strandszezon várhatóan július elején kezdődhet a Körös-torokban - írta cikkében a delmagyar.hu   .

 

Kakasfőző verseny, ahol mindenki nyert
Publikálás dátuma: 2019. június 24.

Selymesben 13 éve minden nyáron megrendezik a Kakasfőző versenyt. A városrész lakói szeretik és várják a közösségi eseményt, hiszen a gasztronómiai élmény mellett ez alkalom a barátkozásra, közös dolgaik megbeszélésére, no és egy kis pletykálkodásra is. Az idei versenyre, amelyet a Selymesért Egyesület és Ván Jenő, a körzet önkormányzati képviselője szervezett, 10 főzőcsapat nevezett június 22-én. A bográcsokban finomabbnál finomabb ételek főttek és a zsűrinek nem volt könnyű dolga, hogy megállapítsa, hogy kik a legjobbak. Végül a bíráló bizottság úgy döntött minden mesterszakácsot megjutalmaz. Természetesen a sorrendet is megállapították.
 

Kétségbeesés helyett cselekvés
Publikálás dátuma: 2019. június 24.

Az ma már nem kérdés, hogy időjárásunk olyan mértékben változott meg, ami komoly kihívás elé állít bennünket és a társadalom minden szintjén cselekvést sürget. Az eddig alkalmazott stratégiáinkat – beleértve a statisztikai módszereinket is – azonban feltétlenül újra kell gondolni és a kialakult helyzethez igazítani.

Kisiskolák versenyeztek Debrecenben
Publikálás dátuma: 2019. június 24.

Június 17-e és 20-a között rendezték meg a 2018/2019. tanévi Kis iskolák sportversenye – A sportoló nemzedékért Diákolimpia Országos Döntőjét. Az eseményen az I- IV. korcsoport versenyzői mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.
 

Mórások sikerei a HEBE idennyelvi versenyeken
Publikálás dátuma: 2019. június 24.

Kimagaslóan szerepeltek a Móra Ferenc Gimnázium diákjai mind német, mind angol nyelvből a 2018/2019. tanévben megrendezett őszi és tavaszi országos csapatversenyeken.

A versenyzőknek az adott ország kultúrájával, irodalmával, hagyományaival kapcsolatos feladatsort kellett megoldani, kutatómunkát végezni, majd különböző projektmunkákat készíteni.

A HEBE Kft. által szervezett levelezőversenyek évek óta nagy népszerűségnek örvendenek a gimnázium tanulói körében, a Mórás csapatok minden évben ott vannak a legjobbak között. Idén a német nyelvet tanulók közül 9 csapat vállalta a megmérettetést különböző szinteken, angol nyelvből 4 csapat indult attól függően, ki hány éve tanulja az adott nyelvet. Valamennyien szépen helyt álltak, nagyszerű munkákat készítettek.

Múzeumok Éjszakája ismét a Kiskun Múzeummal
Publikálás dátuma: 2019. június 24.

Új múzeumi kiállítóterekkel várja látogatóit a félegyházi Kiskun Múzeum az idei Múzeumok Éjszakáján június 29-én, szombaton. A rendezvény ingyenes.

A 16 órai kapunyitást követően a múzeumudvarban felállított szabadtéri színpadon művészeti csoportok lépnek fel. Műsort ad többek között a Félegyházi Táncszínház, a Jászfényszarui Fortuna Együttes színjátszó csoportja, a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa, a Swing Cats és a Budapest Marching Jazz Band.

18.15-kor Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Csányi József polgármester jelenlétében ünnepélyes keretek között adják át a Tudástár-élmény-tér múzeumi tanulmánytárakat, valamint a Kincsek a raktárból című régészeti kiállítást. A házigazda Mészáros Márta múzeumigazgató lesz.

A Malomudvarban most is gyermekbirodalom lesz, kemencés sütéssel, bábelőadással, családi programokkal. Az új múzeumi kiállítóterek megtekintésére 20, 21 és 22 órakor indítanak tárlatvezetést. 19 órától játékos vetélkedő indul Élmény a tárban - múzeumi hétpróba címmel. A Börtönmúzeumban 16 és 22 óra között Antibetyár - interaktív nyomozó játék, 22 és éjfél között lámpás tárlatvezetés várja az érdeklődőket. De lesz börtöntetoválás és kiállításbemutató is.
 

Növényvédelmi permetezés
Publikálás dátuma: 2019. június 24.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy július 2-án, kedden - az időjárás és a rajzás figyelembevételével - elvégzik a platán- vadgesztenye- és hársfák növényvédelmi permetezését. Rossz idő esetén július 3-án vagy 4-én végzik el a munkát.

Platán, vadgesztenye és hársfák növényvédelmi permetezése
Publikálás dátuma: 2019. június 24.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a Lakosságot, hogy a platán, vadgesztenye és hársfák növényvédelmi permetezésének várható időpontja 2019. július 2. kedd (pótnap: 2019. július 3., 2019. július 4.) az időjárás és a rajzás figyelembevételétől függően.

Reakció Rosta Ferenc írására
Publikálás dátuma: 2019. június 24.
A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. június 23.

1. Hétfőn Keresztelő Szent János születésének főünnepe, csütörtökön Szent László király ünnepe, pénteken Jézus Szentséges Szívének főünnepe, szombaton pedig Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepe lesz.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. június 23.

Évközi 12. vasárnap – 2019. június 23.

II. Jótékonysági Családi Piknik
Publikálás dátuma: 2019. június 23.

Jótékonysági Családi Pikniket szerveznek július 7-én, vasárnap délután a Kiskun Múzeumban. Ezúttal egy majdnem 4 éves kisfiúnak, Ricsinek segíthetünk.

A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány vezetője, Papp Anett a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat munkatársa által ismerte meg a majdnem 4 éves Ricsit, akit édesanyja egyedül nevel. A kisfiú oxigénhiánnyal született, agyhártyagyulladással küzdött és csak segédeszközzel tud járni. Édesanyja Szegedre, Budapestre viszi gyógytornára.

Lengyelországban nyílt kiállítása Kis László fotóművésznek
Publikálás dátuma: 2019. június 23.

A Lódzi Fotóművészek Társasága meghívására a Lódzi Tudományegyetem (LTF) Galériájában nyílt kiállítása Kis Lászlónak, a kiskunfélegyházi Wesel Hugó Fotókör egyik alapító tagjának Állomás - képzelet címmel. Az LTF idén ünnepelte 70. születésnapját, ennek apropóján egyéni kiállításokat szerveznek Magyarországról. Hamarosan tárlata nyílik két másik fotóköri tagnak Gyöngyösi Sándornak és feleségének, Gyöngyinek is.

Titkok a levéltárból – Az 1959-es Kiskun Napok
Publikálás dátuma: 2019. június 23.

1934 óta bizonyos időközönként a város idegenforgalmi és kulturális céllal Kiskun Napokat szervezett. A kiállításokkal, bemutatókkal, gyermekprogramokkal és sporteseményekkel színesített rendezvénysorozatok nagy tömegeket vonzottak.

Aratóünnep Kunszálláson
Publikálás dátuma: 2019. június 22.

Június 29-én, szombaton ismét megrendezik a Kunszállási Aratóünnepet, amelyre a szervező kunszállási Csűrcsavaró Néptáncegyüttes szeretettel vár mindenkit.

Hamarosan nyílik az első zöld művészsöröző, az Ágyú Kézműves Sörgaléria
Publikálás dátuma: 2019. június 22.

Az Ágyú Kézműves Sörgaléria július 19-én, pénteken 16 órakor nyitja kapuit az ötödik Sörfesztházán. Kiskunfélegyháza első zöld sörözőjeként vonul be a gasztronómiai történelembe a főutcán kiállított világháborús ágyúkra nyíló varázsvilág. Az Öreglaktanya egykori katonai ruházati üzlethelyiségéből kialakított kézműves söröző és képzőművészeti galéria egyedülálló módon ötvözi a gasztronómiát a művészettel, a környezettudatosságot a szórakozással, valamint a modern design-t az antik tárgyak újraértelmezésével.  

Két fiatal hárfaművész mutatkozott be a könyvtár pódiumán
Publikálás dátuma: 2019. június 22.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár június-augusztusban minden évben megrendezi a Hattyúkerti zenés esték rendezvénysorozatot. A könyvtári szabadtéri pódiumon legtöbb esetben fiatal tehetségek mutatkoznak be a közönségnek. Így volt ez június 20-án is, amikor Patkós Mariann (14 éves) és húga Patkós Maja (12 éves) bűvölte el hallgatóságát hárfajátékával.

Két hétig pattog a labda a városi sportcsarnokban
Publikálás dátuma: 2019. június 22.

Mozgalmasan telnek a szünidő első hetei a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is megszervezte nagysikerű kosárlabda táborát a Félegyházi Térségi Sportiskola. Elsősorban 8 és 14 év közötti fiatalokat vártak, de minden diák kipróbálhatta a kosárlabdát, ha kedvet érzett hozzá.

Történetük legsikeresebb évét zárták az FTSI kosarasai
Publikálás dátuma: 2019. június 22.

Hosszú évek eredményes munkája érett be a Félegyházi Térségi Sportiskola Kosárlabda Szakosztályánál, amely fennállása legsikeresebb idényén van túl. A 2018/19-es szezont évzáró keretében értékelték a kosarasok június 20-án, a Constantinum Sportcentrumban. Tizenhárom csapat 14 bajnokságban szerepelt több országos léptékű sikert elérve. Az utánpótláskorú játékosok 230 mérkőzést játszottak, 125 alkalommal győztesen hagyták el a pályát. A csapatokat tíz edző irányította, mellettük sokan segítették a szakosztály eredményes és sikeres működését.

3 verseny, 13 érem és 24 versenyző
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

Június 8-án, a Tatai Celőkék Íjász Szakosztálya rendezte a XIII. Tatai Történelmi Kvalifikációs versenyt, amelyen három Koppány képviselte Kiskunfélegyházát. Az esemény célja a nevezés és indulás és kvalifikáció jogának megszerzése a Történelmi Országos és Nemzeti Bajnokságra. A program a festői helyszínen lévő Öregvár udvarán és a tóparton volt kialakítva.

A 95 éves kéményseprőt köszöntötte a város
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

Jó egészségben, életvidáman fogadta otthonában Toldi András 95. születésnapján a város köszöntését. Kiskunfélegyháza nevében Rosta Ferenc alpolgármester és Gyenes Attila, a körzet önkormányzati képviselője oklevéllel és virágcsokorral köszöntötte a szépkorút, aki a beszélgetés során szeretett szakmájáról, a kéményseprésről, annak fortélyairól beszélt legtöbbet.

Állásajánlat temetkezési betanított munkás munkakörbe
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. munkavállalót keres temetkezési betanított munkás munkakörbe

Főbb feladatok: sírásás, temetés.

Bővebb felvilágosítást nyújt: Bakró István részlegvezető Tel: 0670/3203951 munkaidőben.
Jelentkezéseket az fvnp@fvnp.kiskunfelegyhaza.hu e-mail címen,
vagy levélben a 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 8. sz. alá kérjük.

Constantinum-sikerek az országos döntőkben
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

Atlétikai diákolimpiai döntőt rendeztek május 25-26-án, Székesfehérváron. A megmérettetésre 7 versenyszámban 6 diák jutott be a Constantinum intézményből.

Elismerés a kiválóknak
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum szám szerint öt, kiskunhalasi, kiskunfélegyházi és kiskőrösi tagintézményeiből mintegy ötszáz munkatárs zárta együtt a tanévet Kiskunfélegyházán, június 14-én, pénteken a Kossuth Lajos szakközépiskolában. Ez alkalommal tartották meg a pedagógusnapi ünnepséget, amelyen a legkiválóbbak életműdíjakat és elismeréseket vehettek át.

Ismét az élmezőnyben a megyei tűzoltók
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

A Gróf Széchenyi Ödön XV. Országos Tűzoltósport-versenyen az ország hivatásos tűzoltói mérik össze erejüket és ügyességüket horoglétra-mászásban, százméteres akadályfutásban, négyszer százméteres váltóban és kismotorfecskendő-szerelésben. A háromnapos rendezvényen tizenkilenc megye és a főváros tűzoltói versengtek a bajnoki címért.

Közösen ünnepeltek a Kiskunhalasi Szakképzési Centrumhoz tartozó tagintézmények
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

Mintegy ötszáz oktatásban dolgozó munkatárs ünnepelt együtt június 14-én a Kossuth Lajos Szakközép Iskolában tartott pedagógusnapi rendezvényen.

Az ünnepségen megjelenteket Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója Papp Gyula köszöntötte.

Munkaszüneti nap az egészségügyben
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

 

Munkaszüneti nap az egészségügyben

Munkaszüneti nap az egészségügyben
A Bács-Kiskun Megyei Kórház az alábbiakban tájékoztatja a lakosságot:

Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy 2019. július 1-jén az Egészségügyben Munkaszüneti nap lesz.

Ezen a napon kizárólag a Sürgősségi fogadóhely érhető el.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel:

Dr. Körtvélyessy András

főigazgató-helyettes

Nemzetközi díjat nyert a városi könyvtár
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

Az IFLA, a Könyvtáros Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Egyesülésének csoportja, A Környezet, Fenntarthatóság és Könyvtárak idén negyedik alkalommal hirdette meg a De Gryter Kiadó támogatásával a Zöld Könyvtár Díj pályázatát. A felhívásra a világ különböző pontjairól 34 pályázat érkezett be. 2019 nyertes könyvtára a kolumbiai Cali városának könyvtára lett. Öt második helyezettet hirdettek ki. Elsőnek nevezték meg a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárt, amelynek pályázatát jobbnak értékelték az Írországból, Franciaországból, Szlovéniából és az Egyesült Államokból érkezett pályaműveknél. Ezzel a kiemelkedő teljesítménnyel könyvtárunk népszerűsítette hazánkat, Kiskunfélegyházát és a magyar könyvtár kultúrát. A díj elnyeréséről sajtótájékoztatón számolt be június 19-én, Kállainé Vereb Mária intézményvezető és Rosta Ferenc alpolgármester.

Saját kézbe venné a távhőszolgáltatást Kiskunfélegyháza önkormányzata
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

Az önkormányzati dolgozók segítségével sikerült megoldani a helyzetet, és délelőtt 11 óra körül helyreállt a melegvíz-szolgáltatás. Azonban – mondta el a polgármester – a háttérben olyan komoly problémák állnak, amelyek megnyugtató rendezése igen összetett kérdés. Többek között ezért is döntött úgy a képviselő-testület már hónapokkal ezelőtt, hogy felmondja a céggel a távhőszolgáltatási szerződést.

–  Ezt a céget is egyfajta örökségként vette át a jelenlegi városvezetés: sok éve már, hogy szolgáltatnak Félegyházán. Nem titkolt célunk azonban, hogy ősztől az önkormányzat saját kézbe vegye a lakótelep, illetve az Attila utca érintett társasházaiban a távhőszolgáltatást – szögezte le Csányi József.

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
Publikálás dátuma: 2019. június 21.

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar réteg kiszáradása miatt tűzveszély alakult ki. Ennek értelmében öt megyében életbe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek