Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.06.27.-07.04.

 
A kunok népvándorlását öntötték zenébe
Publikálás dátuma: 2019. július 4.

A Hattyúkerti Zenés Esték programsorozat záró rendezvényén június 27-én a Yenisei Együttes szórakoztatta a népes számú közönséget.

A hőség miatt ezúttal nem a Hattyúház udvarán, hanem a könyvtár klimatizált helyiségébe invitálták a megjelenteket, ahol Czibolya Szilvia a könyvtár médiatárának vezetője köszöntött mindenkit, majd pár szóban bemutatta a fellépő együttest.

Egy maroknyi művész Császártöltésen
Publikálás dátuma: 2019. július 4.

öbb mint húsz éve rendezik meg a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében a Képzőművészeti Alkotótábort, amelynek idén, rendhagyó módon a Császártöltési Kulcsosház adott otthont. A meghívott művészeknek június 17-étől 24-éig volt lehetőségük elmerülni a táj szépségében és az alkotói folyamatokban. Az egy héten át zajló munkában résztvevő Bács-Kiskun megyei művészek azon túl, hogy megoszthatták egymással tapasztalataikat, inspiratív gondolataikat, megismerkedhettek a testvérmegyékből delegált külföldi alkotókkal.

Ízelítő a szeptemberi Libafesztivál programjából
Publikálás dátuma: 2019. július 4.

2019. szeptember 6-7-én immáron 21. alkalommal kerül megrendezésre a Kiskunfélegyházi Libafesztivál az Integrál Zrt., a Móra Ferenc Művelődési Központ és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szervezésében.

Régiós versenyen a Koppány Íjászok
Publikálás dátuma: 2019. július 4.

2019. június 30-án Békésen, a Dánfoki Üdülőközpontban megrendezett DAR Történelmi versenyen vettek részt a Koppányok, mely a DAR sorozat 4. állomása volt. A megmérettetést a Szegedi Partiscum Íjászklub szervezte.

Kiskunfélegyházát 14 versenyzőnk képviselte Békésen, akik hősiesen küzdöttek a meleggel és a szúnyogokkal szemben, és kitartóan keresték sokszor a mély avarban elbújó vesszőiket. A verseny 24 célon, 2D, 3 D, és ügyességi célokon zökkenőmentesen zajlott. A kicsit hosszúra nyúló eredményszámítást, türelmesen kivárták a Koppányok, de a várakozás ellenére vidám időtöltésre is lehetőség volt, mert a Dánfoki Üdülőközpontban található strand és kikötő kellemes kikapcsolódást adott a versenyzéstől, melegtől, várakozástól, elcsigázott, fáradt Koppányoknak.

Félegyházi tűzoltók is segítenek Szabolcsban
Publikálás dátuma: 2019. július 3.

A féktelenül tomboló vihar - ami június 27-én, csütörtökön csapott le - útját, pusztításának nyomait, több mint 2500 lakossági kárbejelentés követte Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A tűzoltók ismét összefogtak és egymás mögé felsorakozva az ország összes megyéjéből indultak segíteni. Bács-Kiskun megyéből harminc hivatásos tűzoltó, önkéntes tűzoltó, valamint önkéntes mentőszervezetek tagjai vállalták, hogy részt vesznek a viharkárok felszámolási munkálataiban.

II. Jótékonysági Családi Piknik
Publikálás dátuma: 2019. július 3.

Jótékonysági Családi Pikniket szerveznek július 7-én, vasárnap délután a Kiskun Múzeumban. Ezúttal egy majdnem 4 éves kisfiúnak, Ricsinek segíthetünk.

A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány vezetője, Papp Anett a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat munkatársa által ismerte meg a majdnem 4 éves Ricsit, akit édesanyja egyedül nevel. A kisfiú oxigénhiánnyal született, agyhártyagyulladással küzdött és csak segédeszközzel tud járni. Édesanyja Szegedre, Budapestre viszi gyógytornára.

Ismét tűzgyújtási tilalom van Bács-Kiskun megyében
Publikálás dátuma: 2019. július 3.

Tűzveszély alakult ki az alföldi térség erdőterületein található avarréteg kiszáradása miatt az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása kapcsán. Július 3-ától öt megyében lépett életbe a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Országos teniszverseny Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. július 3.

Országos teniszversenyt rendez gyerekeknek a Jogging Plus sportegyesület tenisz szakosztálya július 13-án, szombaton a Magyar Tenisz Szövetség hozzájárulásával a Félegyházi Termál Parkfürdő melletti teniszpályákon, a Munkácsy utcában. A versenyt körmérkőzéses rendszerben tartják meg. A versenybíró, jelentkezők számától függően dönti el, hogy a nemeket, illetve a korosztályokat összevonja-e. Az eseményt 11 órakor Balla László alpolgármester nyitja meg.

Fiatal félegyházi szerző beutatkozása a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. július 2.

Lőrincz Dávid első könyves író bemutatkozásával zárta a Petőfi Sándor Városi Könyvtár az ünnepi könyvhetet.

Dávid tősgyökeres kiskunfélegyházinak vallja magát. A könyvek szeretetét az édesanyától örökölte, majd a József Attila Általános Iskolában is kiváló pedagógusok egyengették az útját. Kisiskolásként már arról ábrándozott, hogy egyszer jó lenne, ha az ő könyvét is, mint Móra Ferencét olvasnák a gyerekek, felnőttek. Az álma ebben az évben vált valóra.

Strandnap a Félegyházi Termál Parkfürdőben
Publikálás dátuma: 2019. július 2.

Strandnapot rendez július 13-án, szombaton 10 órától a Félegyházi Termál Parkfürdő.

Tiszaalpáré lett a hőmérsékleti rekord
Publikálás dátuma: 2019. július 2.

Hétfőn volt a nyár eddigi legmelegebb napja

Hétfőn volt a nyár eddigi legmelegebb napja, többfelé is 36–37 Celsius fokot mértek árnyékban. Tiszaalpár nyerte a napi versenyt, 37,5 Celsius fokkal. A Dunántúlon keddtől, keleten pedig szerdától enyhül a hőség. Úgy tűnik, legalább egy hétig nem nem lesz újabb hőhullám – közölte az MTI.

XXVI. Kiskun DÉL-100 KUPA utcai futóverseny
Publikálás dátuma: 2019. július 2.

Utcai futóversenyt rendez július 20-án, szombaton a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Kiskunfélegyházán. A verseny célja a futás sportág népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása a futás kedvelők számára, sportbarátságok ápolása. Előnevezési határidő: július 17., szerda éjfél.

A könyvtár nyári nyitvatartása
Publikálás dátuma: 2019. július 1.

Július 1-je és szeptember 1-je között rövidített nyitvatartással várja vendégeit a városi könyvtár. Az intézmény hétfő mellett szombaton is zárva tart. Kedden és pénteken 8-tól 17 óráig, szerdán és csütörtökön pedig 12-től 17 óráig látogatható. Az épület július 1-jétől július 21-éig a főkapun nem közelíthető meg. Bejárat a Petőfi tér felől az árkádok alatt az Internet- és médiatár részleg oldaláról. Ekkor is igénybe vehető szolgáltatásaik: könyvvisszavétel, könyvkölcsönzés (korlátozott könyvállományból), folyóirat-olvasás, számítógép- és internethasználat.

Július 1-jétől az Egészségközpontban üzemel az ügyeleti ellátás
Publikálás dátuma: 2019. július 1.

Július 1-jén, hétfőtől a kiskunfélegyházi önkormányzat biztosítja a félegyházi és környező települések betegeinek az ügyeleti ellátást. Új helyszíne az Egészségközpont (Korond utca 5.) földszinti ügyeleti rendelői. Fontos tudnivaló, hogy az érkező betegek a rendelőket az udvar felől tudják megközelíteni. A kapu melletti falon két csengő található, külön a gyermek és külön a felnőtt betegek részére. A központi ügyeleti telefonszám 76/403-104. Ez egy közös diszpécserközpontja a mentőnek és a háziorvosi ügyeletnek, ahol a bejelentés alapján szakember hoz felelős döntést arról, hogy kit küldjön a helyszínre. Az ügyeleti ellátás hétköznap 17 óráról másnap reggel 8 óráig, hétvégén péntek 17 órától hétfő reggel 8 óráig vehető igénybe.

Júliusi és augusztusi áramszünetek
Publikálás dátuma: 2019. július 1.

Az EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületen élő lakosokat, hogy áramszünet lesz a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbiakban olvasható.

Körkérdés: Mivel töltöd a nyarat?
Publikálás dátuma: 2019. július 1.

A szünidő beköszöntével többféle szabadidős tevékenységet szervezhetünk a gyermekek számára. A szabadtéri tevékenységek, a kirándulások, vagy a mozgással, sporttal kapcsolatos programok, egyéb nyári táborok hasznos kikapcsolódást nyújthatnak. Ezúttal félegyházi gyerekektől kérdeztük meg, hogy ők mivel töltik a nyarat.
 

Magyar bajnok lett szenior úszásban a félegyházi Sebők János
Publikálás dátuma: 2019. július 1.

A Kiskun Vízi és Szabadidő Sportegyesület négy tagja képviselte Kiskunfélegyházát a június 28-a és 30-a között Gyulán megrendezett Szenior Országos Úszó Bajnokságon.

Növényvédelmi permetezés
Publikálás dátuma: 2019. július 1.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy július 2-án, kedden - az időjárás és a rajzás figyelembevételével - elvégzik a platán- vadgesztenye- és hársfák növényvédelmi permetezését. Rossz idő esetén július 3-án vagy 4-én végzik el a munkát.

Új kiállítóterek a Múzeumok Éjszakáján
Publikálás dátuma: 2019. július 1.

Az idei évben is nagy sikernek örvendett a Múzeumok Éjszakája Kiskunfélegyházán, amelynek egy év szünet után immár ismét a Kiskun Múzeum adott otthont, június 29-én. Az időjárás kegyeibe fogadta a látogatókat, akiket már 16 órától vártak szabadtéri, családi programokkal. A hivatalos megnyitón Mészáros Márta múzeumigazgató és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. A színpadi és a szabadtéri programok mellett lehetőség nyílt az új kiállítóterek megismerésére. A tárlatjáró – felfedezőtúra mellett játékos vetélkedő várta a gyermekeket a börtönmúzeumban.

Változás a kiskunfélegyházi NAV-ablakban
Publikálás dátuma: 2019. július 1.

A kiskunfélegyházi kormányablak informatikai üzemszünete miatt a NAV-ablakban (Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 1.) 2019. július 2-án, kedden az ügyfélfogadás szünetel.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. június 30.

. Július 2-án, kedden Sarlós Boldogasszony ünnepe, szerdán pedig Szent Tamás apostol ünnepe lesz.

2. Kedden este ½ 7-kor képviselő-testületi gyűlés lesz a plébánián. Szeretettel kérik az egyházközség képviselőit, hogy lehetőség szerint tegyék szabaddá magukat erre az alkalomra.

3. Július 4-én, csütörtökön első csütörtök lesz, a betegeket otthonaikban felkeresik. Pénteken elsőpéntek, szentségimádásra napközben lesz lehetőség az esti miséig.

4. Július 6-án, szombaton tartják a templom búcsúját. Az ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik. A búcsúi szónok Mohos Gábor püspök atya lesz. A szentmise után szeretettel hívják a híveket és a zarándokokat a plébánia kertjébe közös babgulyásos agapéra, beszélgetésre, együttlétre, ahogy ez már hagyománnyá vált az elmúlt években. Ha valaki süteménnyel vagy üdítőitallal hozzá tud járulni az agapéhoz, azt köszönettel elfogadják.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. június 30.

1. Vasárnap a 9 órai szentmise után megbeszélés lesz az elsőáldozásra készülő gyerekek szüleinek. Hívják és várják őket.

2. Július 6-án, szombaton délelőtt tartják az Ótemplom búcsúját. Az ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik. A búcsúi szónok Mohos Gábor püspök atya lesz. A szentmise után szeretettel hívják a híveket és a zarándokokat a plébánia kertjébe közös babgulyásos agapéra, beszélgetésre, együttlétre, ahogy ez már hagyománnyá vált az elmúlt években. Ha valaki süteménnyel vagy üdítőitallal hozzá tud járulni az agapéhoz, azt köszönettel elfogadják.

3. Két hét múlva, július 14-én tartják a Rózsafüzér-társulat összejövetelét. Már előre kérik a társulat tagjait, hogy akik csak tudnak, menjenek el a találkozóra.

Kunsági sikerek az Országos Borversenyen
Publikálás dátuma: 2019. június 30.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa idén 40. alkalommal rendezte meg az Országos Borversenyt.

A borverseny sajátossága, hogy az ide érkező minták a hegyközségi, ill. borvidéki borversenyeken eredményei alapján kerülnek kiválasztásra, tehát elmondható, hogy valóban az ország legszebb borai szerepelnek.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa idén 40. alkalommal rendezte meg az Országos Borversenyt. Az idei évben 262 borászattól rekordszámú, 907 tételt bíráltak a bizottságok. A Kunsági Borvidék kiemelkedően teljesített mind fehér-, mind pedig rozéborok kategóriájában, hiszen a 41 aranyérmes fehérbor közül 5 érem került a borvidékre, míg a 8 aranyérmes rozé közül két tételt is magukénak tudhatnak a kunsági borászatok.

Nem lesz ügyfélfogadás
Publikálás dátuma: 2019. június 30.

A Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Kormányablak Osztálya tájékoztatja a lakosságot, hogy július 2-án, kedden karbantartás miatt szünetel az ügyfélfogadás a Kormányablakban.

A kórházi és egészségügyi dolgozókat köszöntötték
Publikálás dátuma: 2019. június 28.

A Semmelweis-napon a városháza dísztermében köszöntötték a kórházi és egészségügyi dolgozókat, június 27-én. Az egészségünk megőrzésén, a betegségek megelőzésén dolgozó orvosokat, szakdolgozókat, kertészeket, mindenkit, akik ebben az ágazatban tevékenykednek nap mint nap. Az egészségügy napján megtartott ünnepségen megjelenteket dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes köszöntötte, a város önkormányzata nevében Csányi József polgármester köszönte meg áldozatos munkájukat. Dr. Lugosi Henrietta adjunktus Semmelweis Ignác munkásságáról emlékezett meg. Az emléknapon oklevéllel és virágcsokorral ismerték el a kiemelkedő munkát végző kollégák éves tevékenységét. Az ünnepség színvonalát emelte Tarjányi Rita és Tarjányi Gabriella cselló és klarinétjátéka.

Felújítják a Vasutas SK öltözőit, megújították Miskolczi István sírhelyét
Publikálás dátuma: 2019. június 28.

A labdarúgó szezon befejeztével sem állt meg az élet a Kiskunfélegyházi Vasutas Sport Klubnál. A pálya névadójának, Miskolczi Istvánnak a sírhelyét a napokban újították meg volt játékosai. Emellett az öltözők felújítása is elkezdődött. A nyílászárókat, a burkolatokat és a vezetékeket kicserélik, a tusolót és a vizesblokkokat modernizálják a kor követelményeinek megfelelően.

Irodalmi körút Erdélyben
Publikálás dátuma: 2019. június 28.

Kiránduláson vett részt a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola és a Platán Utcai Tagintézmény 44 hetedik osztályos tanulója 4 tanár kíséretével június elején a Határtalanul! program keretében. Útjuk során a gyerekek meglátogatták azokat a helyszíneket, ahol a magyar kultúra kiemelkedő alakjai születtek. Nagyszalontán megtekintették az Arany Jánoshoz, Csucsán és Nagyváradon Ady Endréhez fűződő emlékhelyeket. Kolozsváron Mátyás király szülőházát keresték fel.

Mentességet kaphatnak a szociálisan rászorulók a csatornabekötés utólagos hozzájárulásának megfizetése alól
Publikálás dátuma: 2019. június 28.

19 napirendi pontot tárgyalt meg június 27-én, csütörtökön Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete. A nyári szünet előtti utolsó rendes ülésen a városatyák módosították egyebek mellett a közműves szennyvízelvezető-hálózathoz történő utólagos csalatkozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló önkormányzati rendeletet. Ennek értelmében a 100 ezer forint +ÁFA (vagy 127 ezer forint) mértékű utólagos csatlakozási hozzájárulás megfizetése alól 2020. október 31-éig mentesülnek azon rászorultak, akik jogosultak a szennyvízhálózat kiépítésének szociális támogatására. Ettől az intézkedéstől az önkormányzat azt reméli, hogy teljesíthető lesz a szennyvíz-beruházási pályázatában 2020. október 17-éig vállalt 92 százalékos szennyvízbekötöttség elérése. Jelenleg a háztartások 90 százaléka kötött rá a III-IV. ütemben megépült szennyvízhálózatra.

Csányi József polgármester-jelöltségét támogatja a KDNP
Publikálás dátuma: 2019. június 27.

A Kiskunfélegyházi Kereszténydemokrata Néppárt és az MKDSZ szervezete június 20-án megtartott ülésén többek között a város polgármester-jelölt személyére is javaslatot tettek. A szervezet döntése alapján a KDNP helyi szervezete Csányi Józsefet, a város jelenlegi polgármesterét javasolja újra polgármester-jelöltnek az őszi önkormányzati választásokra.

Hamarosan nyílik az első zöld művészsöröző, az Ágyú Kézműves Sörgaléria
Publikálás dátuma: 2019. június 27.

Hamarosan nyílik az első zöld művészsöröző, az Ágyú Kézműves Sörgaléria

Hangulat koncertek egész nyáron a Félegyházi Termál Parkfürdőben
Publikálás dátuma: 2019. június 27.

Élő zenés éjszakai fürdő 20 órától 90 percen át.

Június 21. Hász Eszter duó
Június 28. Mayfly MInimal
Július 5. Dana
Július 12. Grunting Pigs
Július 19. Iványi Máté és zenekara
Július 26. Pázsit Jazz
Augusztus.2. Dana akusztik
Augusztus.9. So feat
Augusztus.16. Let the cigar die
Augusztus 23. Hász Eszter Quintet
Augusztus 30. Pontiac Duó

A műsorváltozás jogát fenntartják!

Másfél milliárd forint népi építészetre
Publikálás dátuma: 2019. június 27.

A népi örökség épített emlékei a legsérülékenyebbek közé tartoznak, megóvásuk, megújításuk elsődleges fontosságú az ezredfordulón. A 21. századba átvihető örökségelemek így a magyar nemzet identitásának meghatározó elemei maradhatnak és a személyes és közösségi kép formálását is adhatják.

Szerzői díjjal tüntették ki Miklya Zsoltot
Publikálás dátuma: 2019. június 27.

Az ünnepi könyvhéten a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum negyedik alkalommal adta át az Év Gyerekkönyve elismerést öt kategóriában, független szakmai zsűri döntése alapján. Az elmúlt évek gyakorlatát folytatva különdíjakat is osztott a gyermek és ifjúsági irodalomban kifejtett fontos tevékenységért azoknak, akik hosszú ideje alkotnak egyenletes és magas színvonalon, mindezzel párhuzamosan kiemelkedő kezdeményezésekben vesznek részt. A szerzői díjat Miklya Zsolt, a Kiskunfélegyházán élő pedagógus, író, a Parakletos kiadó szerkesztője vehette át.

Szúnyogirtás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. június 27.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal értesíti a tisztelt Lakosságot, hogy a következő légi szúnyoggyérítés várható időpontja 2019. július 1. (pótnapok: július 02. - július 03.)

A légi kémiai kezelés során Deltasect 1,2 ULV készítmények kerülnek felhasználásra. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

Zöld oldal – Itthon, Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. június 27.

Talán már ismert a kedves kis logó a hatalmas virágba szökkenő növényt öntöző emberkéről, aki térden kúszva szorgalmasan gondozza a rábízott (vagy ajándékba kapott?) kertecskéjét. Tudatos a kép, hiszen tapasztalatból, meggyőződéssel mondjuk, hogy a kertészkedés az élet iránti tisztelet alázatosságával egymásért, a közösségért végzett munka, amelynek mindig van – gyümölcse – virágja.

Élőzenés éjszakai fürdő
Publikálás dátuma: 2019. június 26.

Különleges hangulatot varázsolt június 21-én a péntek esti éjszakai fürdőzésnek a Félegyházi Termál Parkfürdőben a Hász Eszter duó. Kellemes, szélcsendes idő, tiszta víz, büfé, és igényes élőzene fogadta a fürdőzőket.

Eszter különleges hangjával és énektudásával, zenésztársa zseniális gitárjátékával, majdnem két órán keresztül szórakoztatta a pihenni vágyókat, baráti társaságokat, felnőtteket és ifjakat. A számok végén a medencék különböző részéről csattant fel a taps.

A program augusztus 30-áig folytatódik, minden pénteken más és más fellépővel. Változatlan jegyár mellett, péntekenként élőzenével várják az igényes zenét kedvelő fürdővendégeket. Legközelebb, június 28-án, pénteken a Mayfly zenekar játszik funky zenét, 20 órától 21:30-ig.  

Felavatták Szankon a Kiskun Emlékhelyet
Publikálás dátuma: 2019. június 26.

Harminchárom kiskun település összefogását is jelképezi a Kiskun Emlékhely, melynek avatóját pénteken tartották Szank határában, ahol egykoron az elődtelepülés Árpád kori temploma állt.

– Múltról alkotott képünk, hagyományaink, népszokásaink határozzák meg történelmi karakterünket és a hazánkról alkotott képet – fogalmazott beszédében Nagy István agrárminiszter, aki úgy vélekedett: a kunok hűsége, bátorsága és elszántsága példamutató, amelyből tanulni kell. A miniszter a Kiskun Emlékhelyet köteléknek nevezte, amely a magyarság közös történelméhez köt, amely emlékeztet és közelebb hoz, miközben megidézi a tradíciókat. Mint mondta, a múlt egy iránytű, amely a helyes útra vezet, támpontot ad és erősebbé teszi a magyar közösséget - számolt be a baon.hu.

Kapaszkodó tábor a Lakitelek Népfőiskolán
Publikálás dátuma: 2019. június 26.

A fogyatékkal élő gyermekeket, fiatal felnőtteket nevelő családok jelentkezését július 1-ig várják. A Lakitelek Népfőiskola Alapítvány szeretettel hívja és várja a fogyatékkal élő gyermeket, illetve fiatal felnőttet nevelő családokat július 29-étől augusztus 2-áig tartó Kapaszkodó táborába.

Könyvtársarok – Ökogyűjtemény a Zöld könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. június 26.

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szép sikert ért el, hiszen 2019-ben az IFLA (Könyvtári Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Szövetsége) Zöld Könyvtár Díj pályázatán a világ különböző pontjairól érkező, 34 pályázó közül a kolumbiai nyertest követő öt befutó között végzett Írország, Franciaország, Szlovénia és az Amerikai Egyesült Államok mellett.

Pillanatképek Félegyháza újjászületéséből
Publikálás dátuma: 2019. június 26.

Pllanatképek Félegyháza újjászületéséből
Mint arról korábban már írtunk, Kiskunfélegyháza 45 pontján valósul meg idén kisebb-nagyobb beruházás. Az uniós kormányzati és önkormányzati forrásokból megújuló utak, járdák különböző létesítmények egytől egyig az itt élők kényelmét, komfortját, színvonalasabb ellátását szolgálják.

Üléseztek a szakbizottságok
Publikálás dátuma: 2019. június 26.

A művelődési és szociális, a jogi, valamint a gazdasági bizottság is június 25-én, kedden tartotta ülését, amikor a bizottsági tagok megvitatták és véleményezték a nyári szünet előtti utolsó rendes testületi ülés napirendi pontjait.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek