Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.07.04.-07.12.

 
Áldásért robogtak városunkba vasparipáikkal
Publikálás dátuma: 2019. július 12.

Évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a keresztény zarándok motorosok találkozója Pálosszentkúton.

A jeles eseményt ezúttal július 6-án rendezték meg. A motorosok érkezésüket követően közös szentmisén vettek részt a kegyhelyen, majd Félegyházára látogattak, hogy áldást kérjenek járműveikre, a rajtuk utazókra és az előttük álló útra.

Egyre többen dolgoznak az idősek közül
Publikálás dátuma: 2019. július 12.

Harminc éve volt a rendszerváltás, és a kilencvenes évek elején lezajló gazdasági-társadalmi változások részeként megvalósult kárpótlás óta is több mint negyedszázad telt el.

Igazgatási szünet lesz a városházán
Publikálás dátuma: 2019. július 12.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy igazgatási szünetet tartanak július 22-én, hétfőtől augusztus 2-án, péntekig. A két hét alatt szünetel az ügyfélfogadás. Ettől függetlenül az Anyakönyvi Hivatal hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 8 és 12 óra között fogadja az ügyfeleket. Csütörtökön nincs ügyfélfogadás.

Földkifüggesztési ügyek intézésére július 29-én, hétfőn 8 és 10 óra között lesz lehetőség a II. emelet 102. irodában.

Dr. Faragó Zsolt
jegyző

Kiskunmajsára helyezik át az Ótemplom káplánját
Publikálás dátuma: 2019. július 12.

Ivanics Zoltán a Sarlós Boldogasszony Templom káplánja Kiskunmajsán fogja tovább gyakorolni papi hivatását.

Bábel Balázs érsek az augusztus elsejétől életbe lépő személyi változások mellett arról is döntött, hogy a jövőben a kunszállási plébánia a fülöpjakabi plébániához tartozik. A matkópusztai misézőhelyet a jakabszállási plébániához, a móricgáti lelkészséget pedig Jászszentlászlóhoz csatolta.

Munkáltatói fórumot tartanak
Publikálás dátuma: 2019. július 11.

Munkáltatói fórumot tart a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya a mikro-, kis és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatásáról. A rendezvény július 23-án, kedden 10 órakor lesz a Kiskunfélegyházi Járási Hivatalban a Szent János tér 2. szám alatt.

Tesztüzemben az alkonykapcsolós közvilágítás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. július 11.

Hosszú évtizedek, és több mint egyéves előkészítő munka után alkonykapcsolós közvilágítás működik a városban. Jelenleg az új rendszer tesztelése és finombeállítása zajlik, ezért előfordulhat, hogy a lámpák még nem a megfelelő időszakban kapcsolnak. Az önkormányzat és az áramszolgáltató munkatársai folyamatosan hangolják össze a város világosabb és árnyékosabb részeit annak érdekében, hogy az őszi sötétedések idejére már mindenhol a fényviszonyoknak megfelelően kapcsoljon be és ki Félegyházán a közvilágítás. Köszönöm a környező 8 település polgármesterének pozitív hozzáállását, ugyanis az átállást csak együtt lehetett megvalósítani - írta Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere a Facebook-oldalán. 

Célt értek a dartsosok
Publikálás dátuma: 2019. július 10.

Kiskőrös meghódítására indultak a félegyházi dartsosok. Horváth Tibor, Pecz István és Tóth Róbert július 7-én ragadott nyilakat amatőr versenyen. Nyolc csoportba osztva 33 nevező mérte össze tudását. A csoportokból mindhárman továbbjutottak, ezt követően a legnehezebb ellenfelet István kapta, akinek nem sikerült a bravúr így a 17. helyen végzett. Tibinek egy fokkal könnyebb sorsolás jutott, vette az akadályt, ugyanúgy, mint Robi. Ezután viszont a legjobb nyolcba kerülésért Robit kapta ellenfélként. Kemény jó mérkőzésen Robi felülmúlta Tibit, aki így a 9. helyen végzett. Robinak egészen a döntőig sikerült menetelnie, ott viszont alulmaradt, így az előkelő második helyet szerezte meg.

Csütörtökön kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál
Publikálás dátuma: 2019. július 10.

Csúcspontja ezúttal is a szombati halfőzés lesz; a tüzet a színpadon felállított bogrács alatt dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek gyújtja majd meg.

Permetezik a platánfákat
Publikálás dátuma: 2019. július 10.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy július 15-én, hétfőn - az időjárás és a rajzás figyelembevételével - elvégzik a Kossuth Lajos utcai platánfák növényvédelmi permetezését. Rossz idő esetén július 16-án vagy 17-én pótolják a munkát.

 

Régiós versenyen jártak a félegyházi Koppányok
Publikálás dátuma: 2019. július 10.

A Turul Koppány Íjász Egyesületet 14 versenyző képviselte a napokban Békésen, a Dél-Alföld régió történelmi versenyén, mely az éves megméretés negyedik állomása volt.

Személyi változások az egyházmegyében
Publikálás dátuma: 2019. július 9.

Augusztus elsejétől ismét személyi változások lesznek a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében. Erről dr. Bábel Balázs érsek döntött saját hatáskörben.

Továbbra is sikeres a Világjáró
Publikálás dátuma: 2019. július 9.

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola tanulói az idei tanévben újra kiemelkedő eredményeket értek el az ötfordulós Világjáró országos földrajz levelezőversenyen.

A Jehova Tanúi tartottak konferenciát a sportcsarnokban
Publikálás dátuma: 2019. július 8.

Kiskunfélegyházán július 5-e és 7-e között a városi sportcsarnok adott otthont a Jehova Tanúi A szeretet soha nem múlik el című kongresszusának. A sportlétesítményben a három nap alatt a gyülekezet mintegy 4000 tagja hallgatta meg az előadásokat.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. július 8.

1. Július 14-én, vasárnap délelőtt ½ 11-kor kezdődik a kunszállási templom búcsúja.

2. Ugyancsak július 14-én, jövő vasárnap tartják a Rózsafüzér-társulat összejövetelét. Kérik a társulat tagjait, hogy akik csak tudnak, menjenek el a találkozóra.

Strandnap a Félegyházi Termál Parkfürdőben
Publikálás dátuma: 2019. július 8.

Strandnapot rendez július 13-án, szombaton 10 órától a Félegyházi Termál Parkfürdő.

Változik a forgalmi rend
Publikálás dátuma: 2019. július 8.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy felújítási munkák miatt szerdától lezárják az Oskola utca és Pázmány utca végét összekötő utat, amely a Béke tér piac felőli oldalán fut. A fentiek miatt az Oskola utca és Pázmány utca is zsákutca lesz határozatlan ideig.

Több százan érkeztek az aratófesztiválra
Publikálás dátuma: 2019. július 7.

Kiskunfélegyháza gazdakörei és az önkormányzat volt a házigazdája a XV. aratófesztiválnak és kézi aratóversenynek július 6-án. Az esemény a hármas kerületek: a Jászság, Nagykunság és Kiskunság településeinek hagyományőrző találkozója. A találkozóra 26 csapat érkezett, hogy felelevenítsék az ősi aratási, és az ehhez kötődő népszokásokat. A vendéglátók nevében Ván Jenő és Rádi András gazdaköri vezetők, a város részéről Balla László alpolgármester köszöntötte a több száz vendéget. A verseny megkezdése előtt a búzatáblákat Pecsmáv Viktor atya áldotta meg.

A 2019-2020-as tanév fontos tudnivalói
Publikálás dátuma: 2019. július 6.

A 2019/2020-as tanév rendjéről szóló kormányrendelet alapján az iskolai év szeptember 2-án, hétfőn kezdődik, és 2020. június 15-ig, hétfőig tart.

Móra Ferenc Emléknap
Publikálás dátuma: 2019. július 6.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Kiskun Múzeum, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Móra Ferenc Társaság szeretettel hív mindenkit július 19-én, pénteken a Móra Ferenc Emléknap programjaira.

Kiskunfélegyházi aratófesztivál és XV. kézi aratóverseny
Publikálás dátuma: 2019. július 5.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Haleszi Gazdakör szeretettel vár minden érdeklődőt a Haleszban, július 6-án, szombaton tartandó Kiskunfélegyházi aratófesztivál és XV. kézi aratóverseny rendezvényre. Az aratófesztivál a hármas kerületek, a Jászság, Nagykunság és Kiskunság településeinek hagyományőrző találkozója, ahol felelevenítik őseink aratási és népi szokásait. A rendezvényen Kiskunfélegyháza, Gátér, Bugac és Petőfiszállás termelői, kézművesei is bemutatkoznak.

Minden félegyházi felkészülő teljesítette a Balaton-átúszást
Publikálás dátuma: 2019. július 5.

Célt ért a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. programirodájának kezdeményezése. A felkészülésben résztvevő 15 induló teljesítette az 5,2 kilométer hosszúságú távot a 37. Balaton-átúszáson június 29-én. Idén 9724-en neveztek, az időjárási körülmények tökéletesek voltak, így már az első kiírt időpontban meg tudták tartani a nagy hagyományú rendezvényt. A résztvevők a szokásoknak megfelelően az északi partról, Révfülöpről vágtak neki a távnak. A víz hőmérséklete 26 Celsius fokos volt, ugyanakkor az enyhe nyári szél miatt kisebb hullámokkal kellett megbirkózniuk a korai órákban úszóknak. Az eseményen több mint ezer magyarországi település képviseltette magát, emellett 36 országból érkeztek indulók. A résztvevők több mint egyharmada nő volt. A félegyházi különítményt Sebők János, többszörös magyar szenior úszóbajnok készítette fel sikerrel a Félegyházi Termál Parkfürdőben.

Motoros zarándoklat Pálosszentkúton
Publikálás dátuma: 2019. július 5.

Keresztény motoros zarándoklat és Nyugdíjas Ki mit tud? lesz a Magyar Pálos Rend és a Petőfiszállás-Pálosszentkúti Plébánia szervezésében Pálosszentkúton, július 6-án, szombaton. A programban lesz szentmise, motoros felvonulás, bábelőadás, kerekasztal-beszélgetés, keresztény kívízjáték, Rock Fanatic koncert. Egész nap kézműves foglalkozások, óriás társasjátékok, büfé és sátorozási lehetőség várja a vendégeket.

A kunok népvándorlását öntötték zenébe
Publikálás dátuma: 2019. július 4.

A Hattyúkerti Zenés Esték programsorozat záró rendezvényén június 27-én a Yenisei Együttes szórakoztatta a népes számú közönséget.

A hőség miatt ezúttal nem a Hattyúház udvarán, hanem a könyvtár klimatizált helyiségébe invitálták a megjelenteket, ahol Czibolya Szilvia a könyvtár médiatárának vezetője köszöntött mindenkit, majd pár szóban bemutatta a fellépő együttest.

Egy maroknyi művész Császártöltésen
Publikálás dátuma: 2019. július 4.

öbb mint húsz éve rendezik meg a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében a Képzőművészeti Alkotótábort, amelynek idén, rendhagyó módon a Császártöltési Kulcsosház adott otthont. A meghívott művészeknek június 17-étől 24-éig volt lehetőségük elmerülni a táj szépségében és az alkotói folyamatokban. Az egy héten át zajló munkában résztvevő Bács-Kiskun megyei művészek azon túl, hogy megoszthatták egymással tapasztalataikat, inspiratív gondolataikat, megismerkedhettek a testvérmegyékből delegált külföldi alkotókkal.

Ízelítő a szeptemberi Libafesztivál programjából
Publikálás dátuma: 2019. július 4.

2019. szeptember 6-7-én immáron 21. alkalommal kerül megrendezésre a Kiskunfélegyházi Libafesztivál az Integrál Zrt., a Móra Ferenc Művelődési Központ és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szervezésében.

Régiós versenyen a Koppány Íjászok
Publikálás dátuma: 2019. július 4.

2019. június 30-án Békésen, a Dánfoki Üdülőközpontban megrendezett DAR Történelmi versenyen vettek részt a Koppányok, mely a DAR sorozat 4. állomása volt. A megmérettetést a Szegedi Partiscum Íjászklub szervezte.

Kiskunfélegyházát 14 versenyzőnk képviselte Békésen, akik hősiesen küzdöttek a meleggel és a szúnyogokkal szemben, és kitartóan keresték sokszor a mély avarban elbújó vesszőiket. A verseny 24 célon, 2D, 3 D, és ügyességi célokon zökkenőmentesen zajlott. A kicsit hosszúra nyúló eredményszámítást, türelmesen kivárták a Koppányok, de a várakozás ellenére vidám időtöltésre is lehetőség volt, mert a Dánfoki Üdülőközpontban található strand és kikötő kellemes kikapcsolódást adott a versenyzéstől, melegtől, várakozástól, elcsigázott, fáradt Koppányoknak.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek