Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.07.12.-07.19.

 
2 hétvégén 3 győzelem Trungel-Nagy Zalán mérlege
Publikálás dátuma: 2019. július 19.

Arattak a félegyházi triatlonosok legutóbbi versenyeiken.

Aranyérem dartsban
Publikálás dátuma: 2019. július 19.

Cegléd meghódítására készültek július 14-én a félegyházi dartsosok. Mészáros József és Tóth Róbert az V. Tápiószelei Amatőr Darts Kupán indult el. Mindkét versenyző jó formában volt, így szép eredmény elérésében bízott. Jól kezdődtek a mérkőzések, Robi veretlenül csoportelső lett, míg Józsi csoportmásodik. Utóbbi nagyon nehéz ellenfelet kapott a következő körben, szoros csatában 2-1-re kikapott, így kiesett a főágról, viszont a Lucky Looser versenyben 4. helyezést ért el első versenyen szerzett 180-as dobással. Robit ezen a versenyen senki sem tudta megállítani, így veretlenül torna győztes lett.

Augusztus 1-jéig várja tehetséges diákok jelentkezését az MCC egyetemi programja
Publikálás dátuma: 2019. július 19.

Idén is várja a középiskolai tanulmányaikat idén befejező diákok jelentkezését a Tombor András által alapított Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyetemi programja. A budapesti egyetemek nappali tagozatán továbbtanuló érdeklődők augusztus 1-ig pályázhatnak az intézmény iskola mellett végezhető, ingyenes szakmai képzésére.

Az V. Ősök Napja időpontja: 2019. VIII. 16-17-18.
Publikálás dátuma: 2019. július 19.

A Magyar Turán Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség 2019-ben, augusztus 16-17-18-án rendezi meg a V. Ősök Napját.

Halászléfőző verseny Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. július 19.

Halászléfőző verseny lesz augusztus 17-én, szombaton Kiskunfélegyházán, a Jókai utcai parkolóban. Csapatok jelentkezhetnek Illés Gyulánál a 06/70 549-0519-es telefonszámon.

Ma nyílik meg az első zöld művészsöröző, az Ágyú Kézműves Sörgaléria
Publikálás dátuma: 2019. július 19.

Az Ágyú Kézműves Sörgaléria július 18-án, csütörtökön már megnyitotta kapuit meghívott vendégeinek, az ötödik Sörfesztházán. Kiskunfélegyháza első zöld sörözőjeként vonul be a gasztronómiai történelembe a főutcán kiállított világháborús ágyúkra nyíló varázsvilág. Az Öreglaktanya egykori katonai ruházati üzlethelyiségéből kialakított kézműves söröző és képzőművészeti galéria egyedülálló módon ötvözi a gasztronómiát a művészettel, a környezettudatosságot a szórakozással, valamint a modern design-t az antik tárgyak újraértelmezésével. 

Strandnapot tartottak Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. július 19.

A változékony idő ellenére is voltak vállalkozó kedvűek, akik ellátogattak július 13-án a Félegyházi Termál Parkfürdő strandnapjára.

A rendezvényt Csányi József polgármester nyitotta meg és mindenkit arra biztatott, hogy az esős időjárás előrejelzés ellenére is vegyen részt a színes programokon.
- Hiszen a meleg vízben az üldögélés számomra a szemerkélő esőben a legkellemesebb – árulta el városunk első embere.

Cserkeszőlőn és Hódmezővásárhelyen íjászkodtak
Publikálás dátuma: 2019. július 18.

Cserkeszőlőn szervezett íjászversenyt a Cserkeszőlői NLD Hun Íjász Klub, a XIII. Cserke Vitéz Napok alkalmából, július 13-án. Ezen a rendhagyó versenyen 28, 2D polifoam cél volt kihelyezve 1 körben, amelyekre 3 vesszővel lehetett lőni. A pálya kialakítása az IFAA előírott rendszabálya alapján történt.

Kiskunfélegyházát Zoboki Botond képviselte, nagyszerű versenyzéssel, nem kizökkenve a verseny üteméből a versenyt felfüggesztő felhőszakadás ellenére sem. Botond 80%-os teljesítménnyel, modern pusztai íjjal, az első helyen zárta a versenyt.

Július 14-én, a Hódmezővásárhelyen megrendezett a Dél-Alföldi Régiós 3D versenysorozat 3 fordulóján. A megmérettetést az Orosházi Íjász Egyesület szervezte. A verseny helyszínéül a volt műszaki laktanya gyakorlótere szolgált, amely változatos terepadottságainak köszönhetően érdekes célkihelyezéseket tett lehetővé. A jól kialakított pályán a résztvevő Koppányok ismét szépen szerepeltek.

Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupát tartanak Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. július 18.

Nagyszabású verseny rendezését nyerte el Kiskunfélegyháza. Magyarország legjobb fekvenyomói és erőemelői mérik össze tudásukat jövőre a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa keretein belül. A versenyt 2020. május 8-a és 10-e között tartják meg a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban – tájékoztatta szerkesztőségünket Patyi Zoltán, a torna kiskunfélegyházi szervezője, pályázója. Előzetesen mintegy 600 versenyző érkezésére számítanak, a nézők számára a belépés díjtalan lesz.

Megnyitotta kapuit az első kézműves sörgaléria
Publikálás dátuma: 2019. július 18.

Családias hangulatban nyitotta meg kapuit Kiskunfélegyháza első kézműves sörgalériája Július 18-án az Öreglaktanyában (Rocktár mellett).

Móra Ferenc Emléknap
Publikálás dátuma: 2019. július 18.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Kiskun Múzeum, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Móra Ferenc Társaság szeretettel hív mindenkit július 19-én, pénteken a Móra Ferenc Emléknap programjaira.

Rollsped Kupa gyermek teniszverseny Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. július 17.

Rollsped Kupa Play and Stay teniszversenyt rendezett a Jogging Plus Sportegyesület július 13-án, Kiskunfélegyházán, a Félegyházi Termál Parkfürdő melletti teniszpályákon, 8 és 11 éves korú játékosok részére. Az eseményt Balla László, sportért felelős alpolgármester nyitotta meg.

A versenyen 36 induló vett részt 15 egyesületet képviselve. A találkozóra érkezettek Ciprusról, Szlovéniából és Romániából is. Minden résztvevő emlékéremmel térhetett haza, illetve kategóriánként az első 3 helyezett kupát is kapott. A versenyen három korcsoportban úgynevezett piros, narancs és zöld pályán késő estig zajlottak a rendkívül színvonalas és izgalmas mérkőzések. Külön köszönet a Rollsped Kft.-nek a verseny támogatásáért.
 

VI. Serházzugi nyílt vízi hosszútávúszó verseny
Publikálás dátuma: 2019. július 17.

Csongrádon rendezték meg július 14-én a VI. Serházzugi nyílt vízi hosszútávúszó versenyt a Holt-Tiszában. A résztvevők 500, 1500 és 3000 méteres távon mérték össze tudásukat. A Kiskun Vízi és Szabadidő SE versenyzője, Sebők János korcsoportjában első helyezést ért el. A DMTK KVSE Kiskunfélegyházi versenyzői a következő eredményeket érték el: 10 éven aluliak között Sebők Zoé első, a 10-14 évesek között Sebők Sára harmadik, 14-18 évesek között Pozsár Dávid negyedik, 50-59 évesek között Hajdú László első lett.

60 év után is büszkék Mórás múltjukra
Publikálás dátuma: 2019. július 16.

Hatvanadik érettségi találkozójukat tartották a Móra Ferenc Gimnázium 1959-ben érettségizett „A” osztályos tanulói július 6-án. A találkozón jelen voltak: Budai István, Fábián Éva, Lombos Irén, dr. Malatinszki Iván, Paulitska Katalin, dr. Regéci Márta, dr. Kőhalmi József, Szabó Imréné, Szatmári Katalin, Utcza Ilona, Zimány Lívia. Az osztályból hatan már nincsenek közöttük, négyen betegség miatt maradtak távol. Mindannyian tisztes nagymamák és nagypapák, akik értékes munkát végeztek a maguk területén. Érezték mindig, hogy a gimnáziumtól remek útravalót kaptak tudásból, barátságból és tartásból. Büszkék Mórás mivoltukra. A jelen és jövő diákjainak hasonló életérzéseket és sikereket kívánnak.

Apróságok délelőttje
Publikálás dátuma: 2019. július 16.

Ovisoknak, alsósoknak szervez ingyenes programokat a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalma augusztus 2-a és 23-a között keddi és pénteki napokon 9-től 12 óráig. Baráti társaságok előzetes bejelentkezését is szívesen fogadják, de egyénileg is látogathatók a programok. Bővebb információ kérhető a gyermekkönyvtárosoktól.

Érseki áldást kapott a felújított templom Gátéron
Publikálás dátuma: 2019. július 16.

A helyi hívek adományaiból újult meg a római katolikus templom belseje Gátéron. A megszépült kilencvenéves templomot ünnepi szentmise keretében áldotta és szentelte meg dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek, vasárnap. A szertartáson harminc év kihagyás után bérmálást is tartottak.
 

Mindennapi figyelmességek a strandon
Publikálás dátuma: 2019. július 16.

Kiskunfélegyháza nem csak arculatilag, hanem emberi figyelmességekben is fejlődik. Adott volt négy olyan szervezet a városban, akiknek fontos a segítségnyújtás és az önzetlen jóság. Ennek a négy társaságnak az összefogásával valósulhatott meg a Csendes órák elnevezésű eseménysorozat, amelyben a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. és a Félegyházi Termál Parkfürdő vezetése is partner volt.

Öko-élménytáborba várta a gyerekeket a könyvtár
Publikálás dátuma: 2019. július 16.

Az első napon délelőtt ismerkedésként a fiatalok közösen Bodor Marian vezetésével a Kiskun Múzeumban bőr irattartókat készítettek. A Rózsakertben elköltött finom ebéd után fagylaltozni indult a csapat, majd a napi program a könyvtárban zárult a Félegyházi Cicamentők előadásával, akik a felelősségteljes állattartásról beszéltek.

Természetjáróink meghódították a Székelykő magaslatait
Publikálás dátuma: 2019. július 16.

A Kiskun Természetbarát SE Rockenbauer Pál túraszakosztályának tagjai június 20-23-ig tartó kirándulásukon Erdély szépséges vidékein barangoltak.

Csütörtökön a hajnali órákban indultak busszal útnak 42 fővel a félegyházi túraszakosztály tagjai. A hosszú utazás után jólesett megmozgatni elzsibbadt tagjaikat Nagyváradon, ahol elsőként Kanonok-sort tekintették meg. Az épületegyüttest az akkori püspök, Forgách Pál, elképzelései alapján építették, a papok számára. Tíz lakás húzódik meg a 253 méter hosszú, 56 pillér tartotta boltíves folyosó mögött. A kanonok sort több fázisban, több mint 100 éven át 1753-1875 között építették. Egyedi kinézetét az 56 oszlop által fenntartott 253 m hosszú folyosó kölcsönzi.

XXVI. Kiskun DÉL-100 KUPA utcai futóverseny
Publikálás dátuma: 2019. július 16.

Utcai futóversenyt rendez július 20-án, szombaton a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Kiskunfélegyházán. A verseny célja a futás sportág népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása a futás kedvelők számára, sportbarátságok ápolása. Előnevezési határidő: július 17., szerda éjfél.

A szabadságharc költőjére emlékezünk
Publikálás dátuma: 2019. július 15.

Véget ér a Petőfi Emlékév, amely alkalomból tartanak ünnepséget Petőfi Sándor halálának 170. évfordulóján. A rendezvény július 31-én, szerdán 16 órakor kezdődik a Petőfi Emlékházban.

A város biztosítja a távhőszolgáltatást a jövőben
Publikálás dátuma: 2019. július 15.

Augusztustól az önkormányzat biztosítja a távhőszolgáltatást a városban. Az üzemeltető dunaújvárosi céggel ugyanis szerződést bontott a képviselő-testület.

Apróságok délelőttje
Publikálás dátuma: 2019. július 15.

Ovisoknak, alsósoknak szervez ingyenes programokat a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalma augusztus 2-a és 23-a között keddi és pénteki napokon 9-től 12 óráig. Baráti társaságok előzetes bejelentkezését is szívesen fogadják, de egyénileg is látogathatók a programok. Bővebb információ kérhető a gyermekkönyvtárosoktól.

Emlékezzünk együtt Petőfi Sándorra
Publikálás dátuma: 2019. július 15.

"Magyar vagyok, legszebb ország hazám..." (Petőfi Sándor)

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Petőfi Emlékév rendezői tisztelettel meghívják Önt és kedves családját 2019. július 31-én, szerdán 16 órára Petőfi Sándor halálának 170. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre és a kiskunfélegyházi Petőfi Emlékév ünnepélyes zárására a Petőfi Sándor Emlékházba (Kiskunfélegyháza, Petőfi utca 7.)

Hatalmas tubát kaptak lencsevégre Kiskunfélegyháza mellett
Publikálás dátuma: 2019. július 15.

Nem sok híja volt, hogy tornádó alakuljon ki Kiskunfélegyházánál szombaton. A megyén végigvonuló zivatarrendszerből egy hatalmas tuba nyúlt alá.

Szombaton délután hatalmas zivatarrendszer vonult át a megyén, több helyen óriási széllel és felhőszakadással kísérve. „Kevéssel este 6 után a Kiskunfélegyháza és Csongrád között haladó zivatarból nyúlt le egy tetszetős felhőtölcsér” – számolt be az esetről az Időkép. A portál egyik olvasója videón is rögzítette a légköri jelenséget.

Új kutat fúrnak a kiskunfélegyházi strandon
Publikálás dátuma: 2019. július 15.

Hosszú évek óta fennálló probléma oldódik meg azzal, hogy hamarosan új kutat fúrnak a Félegyházi Termál Parkfürdő területén. Erről legutóbbi ülésén döntött a város képviselő-testülete.

A könyvtár nyári nyitvatartása
Publikálás dátuma: 2019. július 14.

Szeptember 1-jéig rövidített nyitvatartással várja vendégeit a városi könyvtár. Az intézmény hétfő mellett szombaton is zárva tart. Kedden és pénteken 8-tól 17 óráig, szerdán és csütörtökön pedig 12-től 17 óráig látogatható. Az épület július július 21-éig a főkapun nem közelíthető meg. Bejárat a Petőfi tér felől az árkádok alatt az Internet- és médiatár részleg oldaláról. Ekkor is igénybe vehető szolgáltatásaik: könyvvisszavétel, könyvkölcsönzés (korlátozott könyvállományból), folyóirat-olvasás, számítógép- és internethasználat.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. július 14.

Hétfőn Szent Bonaventura püspök és egyháztanító emléknapja, csütörtökön pedig Szent Hedvig királynő emléknapja lesz.

 

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. július 14.

1. Ma, vasárnap tartják a Rózsafüzér-társulat összejövetelét. Kérik a tagokat, menjenek el a találkozóra.

2. A következő napokban, hetekben nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a plébániára.

3. Két hét múlva, július 28-án, vasárnap tartják az Alsómonostori templom búcsúját.

Dolly és Palcsó Tamás is fellépett a strandnapon
Publikálás dátuma: 2019. július 14.

Nem fogadta a kegyeibe az időjárás, ennek ellenére hangulatosan telt a strandnap a Félegyházi Termál Parkfürdőben július 13-án. Az egész napos programot Csányi József polgármester köszöntő szavai nyitották, ezt követően Kádár Kitti félegyházi ultrafutó mozgatta meg aqua fitness keretében a közönséget. A délelőtti testmozgást mesemondás, Csőszi Viktor kívánságműsora, a Silver Step Tánccsoport bemutatója és Térzene követte a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar közreműködésével, ami után Bigyóka bohócműsora következett. Az esti programot Dolly Plussz műsora nyitotta, az örökzöld slágerek eléneklésével Dolly és énekpartnere, Palcsó Tamás hozta lázba a közönséget. Az esti programok szellemtúrával zárultak. Napközben gyerekprogramok voltak, illetve vércukor és vérnyomásmérésre is akadt lehetőség.

Hírek a Szent István Templomból
Publikálás dátuma: 2019. július 14.

Évközi 15. vasárnap – 2019. július 14.
1. Ma, vasárnap tartják a Rózsafüzér-társulat összejövetelét. Kérik a tagokat, menjenek el a találkozóra.

2. A következő napokban, hetekben nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a plébániára.

3. Két hét múlva, július 28-án, vasárnap tartják az Alsómonostori templom búcsúját.

Ítélkezési szünet a Bács-Kiskun megyei bíróságokon
Publikálás dátuma: 2019. július 14.

Július 15-én, hétfőn a Bíróságok Napjával kezdődik a bíróságokon a törvénykezési szünet, amely augusztus 20-áig tart majd. A törvénykezési szünet tartama alatt a bíróságok - fő szabály szerint - nem tartanak tárgyalásokat - hívja fel a figyelmet az Országos Bírósági Hivatal (OBH).

Ne feledje! Holnap állat- és kirakodóvásár!
Publikálás dátuma: 2019. július 13.

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően holnap (július 14-én) megrendezésre kerül az ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR a félegyházi vásártéren.

Nyári szünet a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2019. július 13.

A Móra Ferenc Művelődési Központ értesíti vendégeit, látogatóit, hogy július 22-étől augusztus 5-éig zárva tart, valamint augusztus 20-áig szombatonként ugyancsak nem látogatható. A Korona Kávézó július 22-e és 28-a között szintén zárva lesz.

Tesztüzemben az alkonykapcsolós közvilágítás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. július 13.

Jelenleg az új rendszer tesztelése és finombeállítása zajlik, ezért előfordulhat, hogy a lámpák még nem a megfelelő időszakban kapcsolnak.

Hosszú évtizedek, és több mint egyéves előkészítő munka után alkonykapcsolós közvilágítás működik a városban.

Áldásért robogtak városunkba vasparipáikkal
Publikálás dátuma: 2019. július 12.

Évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a keresztény zarándok motorosok találkozója Pálosszentkúton.

A jeles eseményt ezúttal július 6-án rendezték meg. A motorosok érkezésüket követően közös szentmisén vettek részt a kegyhelyen, majd Félegyházára látogattak, hogy áldást kérjenek járműveikre, a rajtuk utazókra és az előttük álló útra.

Igazgatási szünet lesz a városházán
Publikálás dátuma: 2019. július 12.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy igazgatási szünetet tartanak július 22-én, hétfőtől augusztus 2-án, péntekig. A két hét alatt szünetel az ügyfélfogadás. Ettől függetlenül az Anyakönyvi Hivatal hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 8 és 12 óra között fogadja az ügyfeleket. Csütörtökön nincs ügyfélfogadás.

Földkifüggesztési ügyek intézésére július 29-én, hétfőn 8 és 10 óra között lesz lehetőség a II. emelet 102. irodában.

Dr. Faragó Zsolt
jegyző

Kiskunmajsára helyezik át az Ótemplom káplánját
Publikálás dátuma: 2019. július 12.

Ivanics Zoltán a Sarlós Boldogasszony Templom káplánja Kiskunmajsán fogja tovább gyakorolni papi hivatását.

Bábel Balázs érsek az augusztus elsejétől életbe lépő személyi változások mellett arról is döntött, hogy a jövőben a kunszállási plébánia a fülöpjakabi plébániához tartozik. A matkópusztai misézőhelyet a jakabszállási plébániához, a móricgáti lelkészséget pedig Jászszentlászlóhoz csatolta.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek