Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.08.02.-08.09.

 
A motorosoké a Parkerdő
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 9.

Az oldalkocsisok nagy ünnepe a félegyházi találkozó. A nyitó napon, csütörtökön már szinte mindenki megérkezett. Jöttek Magyarországról, Lengyelországból, Hollandiából éppúgy, mint a környező országokból, de bejelentkezett egy motoros a 3500 kilométerre lévő Jekatyerinburgból is. A szervezők a vendégeknek baráti, szakmai programokat szerveztek, az érdeklődő félegyháziakat pedig gazdag programokkal, bemutatókkal várják. A gyerekek minden nap nyeregbe pattanhatnak. Akik nem jutnak ki a Parkerdőbe, azoknak a városban szombaton 15.30-kor felvonuláson mutatkoznak be a háromkerekűek szerelmesei.

Ajándékot kaphat, aki véleményt mond a Virágos Félegyháza kertjeiről
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 9.

Az idén 30-an jelentkeztek a szép, rendezett városi környezetet szorgalmazó Virágos Félegyházáért mozgalomba. 2019-ben először, kifejezetten nem versenyként hirdették meg a rendezvényt, aminek fő célja a természetet, kertet szerető emberek egyfajta közösségbe vonása volt. Mégpedig abban a reményben, hogy a hasonló értékrend, érdeklődés formálta láthatatlan szálak előbb-utóbb közös városi értékké válnak majd.

Bemutatta polgármester-jelöltjét a Veled a Városunkért Egyesület
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 9.

Bemutatta polgármester-jelöltjét a félegyházi ellenzéki összefogás augusztus 7-én, szerdán. A sajtótájékoztatón a Veled a Városunkért Egyesületről elmondták: 12 személy hozta létre azzal a céllal, hogy egységbe szerveződve tudásukkal, tapasztalatukkal és elkötelezettségükkel hozzájáruljanak Kiskunfélegyháza fejlődéséhez. A sajtótájékoztató jelentős részében a sajtó képviselői a polgármester-jelöltet közösségi oldalán közzétett gondolatokról kérdezték.

Csányi József: Ez az én csapatom!
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 9.

Kedves Félegyháziak! Sokan gondolják, hogy a város sorsát befolyásoló döntéseket személyesen én hozom, de ez korántsem így van! A városvezetés nem egyszemélyes show, hanem kemény csapatmunka.

Főzőverseny a Libafesztiválon
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 9.

Fotó: archív - Patyi Zoltán - Az Integrál Zrt. és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel meghív minden gasztronómia iránt érdeklődőt a XXI. Kiskunfélegyházi Libafesztivál főzőversenyére szeptember 7-én, szombaton a Kazinczy és a Korona utcák szakaszán.

Kiválóan szerepeltek a félegyházi szenior úszók
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 9.

Kiválóan szerepeltek a Kiskun-vízi és Szabadidő SE versenyzői a közelmúltban megrendezett XIV. Tótkomlósi nemzetközi szenior úszóversenyen.

Leállt a vonatközlekedés Szeged és Kiskunfélegyháza között
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 9.

Meghibásodott a szegedi vonal központi forgalomirányító rendszere, ezért leállt a vonatközlekedés Szeged és Kiskunfélegyháza között – tájékoztatta a Mávinform péntek reggel az MTI-t.

Sikeres volt a Szakmakóstoló hét
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 9.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén nyáron az egész országra kiterjesztve, összesen 360 általános iskolás diák számára szervezte meg a Szakmakóstoló hét nevű pályaorientációs eseményeit. A kezdeményezésnek köszönhetően a fiatalabb generáció a különböző szakmák profilját kellőképpen megismerve találkozhatott a leendő munkaadókkal, és betekintést nyerhetett abba, hogy az adott szakmákat milyen munkakörülmények jellemzik.

Szeles és esős időjárás nehezítette a 24 órás horgászatot
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 9.

Hagyományosan augusztus első hétvégéjén rendezték meg a Balog Tanya 24 órás csapatversenyét, amelyre 3+1 fős horgászcsapatok érkeztek. Idén nem a forrósággal, hanem a helyenként szeles, olykor esős időjárással kellett megküzdeniük a pecásoknak.

V. Ősök Napja Bugacon
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 9.

Augusztus 16-a és 18-a között Bugacon rendezi meg az V. Ősök Napját a Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség, ami nem egy fesztivál, hanem ünnep, amely a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket. Az Ősök Napja mára olyan összekötő kapoccsá vált, ami az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja.

Válasz Vakulya László Fidesz elnök nyílt levelére
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 9.

Tisztelt Elnök Úr! Először is gratulálni szeretnénk új megbízatásához, amelyhez sok sikert kívánunk. Sikerült meglepetést okozniuk levelükkel, melyet jelöltünk bejelentésének napján reggel kaptunk kézhez, illetve jól megszerkesztett formában került fel a Félegyházi Közlöny önkormányzati fenntartású újság internetes oldalára. Minden jel szerint jó információs csatornáik vannak, hogy ki tudták deríteni, ki a félegyházi ellenzék jelöltje.

Változik a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendje
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 9.

Augusztus 9., péntek: munkanap, munkaidő: 7:30 – 16:00 (ügyfélfogadás pénteki rend szerint)

Augusztus 10., szombat: szünnap, nincs ügyfélfogadás

Augusztus 16., péntek: munkanap, munkaidő: 7:30 – 16:00 (ügyfélfogadás pénteki rend szerint)

Augusztus 19., hétfő: pihenőnap, nincs ügyfélfogadás

Augusztus 20., kedd: ünnepnap, nincs ügyfélfogadás

XX. Szállási Napok – Petőfiszállás
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 9.

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt 2019. augusztus 20-án a XX. Szállási Napok programjaira Petőfiszálláson.

70 éve született Magyari Béla
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 8.

Magyari Béla 1949. augusztus 8-án született Kiskunfélegyházán. 1967 és 1969 között a magyar, 1970-ben és 1971-ben a szovjet repülőműszaki főiskola növendéke volt, 1972-ben a magyar légierő repülőtisztje, 1977-ben I. osztályú vadászrepülő lett. A Szovjetunió által vezetett Interkozmosz együttműködés lehetővé tette, hogy a tagországok egy-egy képviselője is eljusson a világűrbe.

Augusztus 20-án nyitva lesz a piac
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 8.

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2019. augusztus 20-án, kedden a kiskunfélegyházi piac NYITVA tart.

Augusztusban is lehet vért adni
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 8.

Augusztusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete.
Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Augusztusban is lehet vért adni
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 8.

Augusztusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete.

Mozgalmas augusztus a Koppányoknál
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 8.

Három helyszínen is megmérettették magukat a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai augusztusban. Jártak Lajosmizsén, Sándorfalván és Cserépváralján is.

Augusztus 3-án, Lajosmizsén versenyzett Kövecses Zsuzsanna és Tamáskovics Gyula, a Freddo Kft. által szponzorált Kresz-íjászversenyen. Mindketten első helyezést értek el.

Szúnyogirtás lesz Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 8.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal értesíti a lakosságot, hogy augusztus 14-én, szerdán légi szúnyogirtás lesz a város területén a kora esti órákban. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a munkát, akkor azt augusztus 15-én vagy 16-án végzik el.

A Félegyháziak nem hülyék
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 7.

Nyílt levélben fordult a helyi pártok vezetőihez Vakulya László, a Fidesz újonnan megválasztott félegyházi elnöke arra kérve őket, hogy ne indítsanak polgármester-jelöltként Félegyházán olyan személyt, aki folyamatosan gyalázkodó és más embereket sértő módon nyilvánul meg a közösségi médiában. E szokatlan gesztust Vakulya László azzal magyarázza, hogy az MSZP, DK és Jobbik által bemutatni tervezett polgármester-jelölt nyilvános állásfoglalásaiban súlyosan sérti a nőket, a politikailag másként gondolkodókat, a határon túli magyarokat. Ami ellen kötelességének érzi felemelni szavát magánemberként, és közéleti szereplőként is.

Augusztus 10-én, szombaton is lesz ellátás
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 7.

A kiskunfélegyházi Egészségközpont tájékoztatja a lakosságot, hogy augusztus 10-én, szombaton is igénybe vehető a házi gyermek és felnőtt orvosi ellátás.

Fehéregyházán is emlékeztek Petőfire
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 7.

Húsz éve annak, hogy Kiskunfélegyháza elvitte Fehéregyházára ajándékát, azt az egész alakos Petőfi-szobrot, melyet a turulmadaras emlékoszlop szomszédságában helyeztek el. Erre a jeles évfordulóra és Petőfi Sándor halálnak 170. évfordulójára emlékeztek a félegyházi delegáció tagjai a fehéregyházi Petőfi-ünnepségen.

Félegyházi Napok - 2019
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 7.

Fotó: archív - Seres Attila - Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hív mindenkit augusztus 17-e és 20-a között a Félegyházi Napok programsorozat rendezvényeire.

Méhzárlat van érvényben
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 7.

Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatala értesíti a lakosságot, hogy a Bács Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala községi zárlatot rendelt el nyúlós költésrothadás betegség miatt Fülöpjakab, Tanya138 körül 5 km-es körzetben, Kunszálláson és Jakabszállás érintett területein.

Szeptemberben vehetik birtokba a diákok a Constantium új intézményét
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 7.

Az utolsó simításokat végzik a szakemberek Kiskunfélegyháza új iskoláján, amely mintegy hétszáz millió forintos beruházás keretében valósult meg. Az új iskola a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek fenntartásában működő Constantinum Intézmény Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos diákjai részére épült.

Malom alatti sokadalom
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 6.

Mindenkit szeretettel vár a Kiskun Múzeum 2019. augusztus 23-án, pénteken 16 órától a Malom alatti sokadalomra.

Malom alatti sokadalom
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 6.

Családi programot szervez a Kiskun Múzeum Malom alatti sokadalom címmel augusztus 23-án, pénteken.

Nem szállítják el a hulladékot augusztus 20-án
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 6.

Szünetel a hulladékszállítás az augusztus 20-i ünnep miatt Kiskunfélegyházán. Ennek pótlása augusztus 21-én, szerdán lesz. A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. kéri a lakosságot, hogy reggel 6 óráig helyezzék ki az edényzeteket.

Halászléfőző verseny Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 5.

Halászléfőző verseny lesz augusztus 17-én, szombaton Kiskunfélegyházán, a Jókai utcai parkolóban. Csapatok jelentkezhetnek Illés Gyulánál a 06/70 549-0519-es telefonszámon.

Mozgalmas edzések a DMTK nyári táboraiban
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 5.

Három úszótábor, két vízilabdatábor, egy triatlontábor, német-magyar közös egyhetes vízilabda edzőtábor és négyhetes intenzív úszóoktatás várta és várja a fiatal vízszerelmeseit a nyári szünidő alatt a DMTK-KVSE Aqausport Egyesületnél.

Petőfi emlékezete
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 5.

Több, mint 100 esztendeje már, hogy minden év július utolsó vasárnapján az erdélyi fehéregyházi emlékműhöz zarándokolnak – kis túlzással – szinte egész Erdély magyarságának képviselői, jelesei, sok magyarországi város delegációja megemlékezni Petőfi Sándor haláláról. Mintegy jelzés ez, hogy a „Tündérkertben” Petőfi nélkül nincs magyar identitástudat. Jönnek hivatalosok és magánemberek, tisztelegni erőt, bátorságot, biztatást meríteni a költő halhatatlan szelleméből.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 4.

Évközi 18. vasárnap - 2019. augusztus 4.

Ismét jól szerepeltek a félegyházi dartsosok
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 4.

Augusztus 3-án rendezték meg Kecskeméten a IV. Hírös Hunok Amatőr Darts Versenyt. A Félegyházi Darts Club-ot Horváth Zsolt, Pecz István, Valkovics István, Mészáros József, valamint Horváth Tibor képviselte. Huszonkilenc versenyző állt a táblák elé, hogy összemérje tudását. A csoportkörök vegyesen sikerültek. Zsolt csoportelső lett, Tibor és Valkovics másodikként vághatott neki a legjobb 16-nak. Pecz István és Mészáros József nem jutott tovább, így ők kvalifikálták magukat a Lucky Looser versenyre, amit a csoportból kieső játékosoknak szerveztek. Zsolt, Valkovics és Tibor is jól szerepeltek a 16-os főtáblán, így gyorsan a legjobb 8 között találták magukat. Eközben a Lucky Looser versenyen Pecz és Mészáros a döntőbe jutásért játszott egymás ellen, ahol Pecz jött ki jobban és mehetett a döntőbe, amit meg is nyert. A főversenyen Horváth Tibor és Valkovics nem bírt tovább lépést tartani, így ötödikek lettek. Zsolt a döntőbe jutásért játszott, amit elveszített koncentráció hiány miatt 3-1-re, viszont a bronzmeccsre összeszedte magát és megnyerte 4-1 arányban, így végül 3. helyezett lett.

Nyáron is osztják a pofonokat
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 4.

A májusi Tesco Kupát követően nyáron sem maradtak edzések nélkül a Hideg László Boksz Egyesület tagjai. A legügyesebbek Helvécián ragadtak kesztyűt és jelenleg az augusztus végi szegedi nemzetközi bokszgálára készülnek. A tréningeken 10-15 fő vesz részt és ügyelve a változatosságra közös kesztyűzést szerveznek más egyesületekkel. Július végén a kiskőrösi Kiskunsági Ökölvívó Egyesület tagjai látogattak városunkba, a Darvas Iskolában együtt készültek a félegyházi bunyósokkal. Hideg László vezetőedző elmondta, a terveik szerint az őszi korosztályos magyar bajnokságokra is neveznek versenyzőket, akik a támogatók jóvoltából a legjobbak között is kipróbálhatják magukat.

Permetezik a vadgesztenyefákat
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 4.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy augusztus 5-én, hétfőn - az időjárás és a rajzás figyelembevételével - elvégzik a vadgesztenyefák növényvédelmi permetezését. Rossz idő esetén augusztus 6-án vagy 7-én pótolják a munkát.

Mozgalmasan telik a nyár a vízilabda egyesület számára
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 3.

A korosztályos bajnokságok végét követően 7. alkalommal rendezte meg nagysikerű, egyben hagyományos „Csobbanó Delfinek” táborát a DMTK-KVSE Aquasport vízilabda szakosztálya. A kéthetes foglalkozásnak ezúttal is a Félegyházi Termál Parkfürdő adott otthont. Idén segítve a hátrányos helyzetű családokat hetente 5-5 gyermek ingyenesen táborozhatott, így megismerkedhetett az úszás, illetve a vízilabdázás alapjaival. Ezt követően július utolsó napjaiban a németországi SV Augsburg látogatott városunkba. Egyhetes edzőtábort szervezett a DMTK-KVSE Aquasport vízilabda szakosztállyal, illetve részt vett a mezőtúri Invictus SC-vel karöltve a 10. Mezei Zoltán emléktornán.

Emlékezés Petőfi Sándor halálának 170. évfordulóján
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 2.

Petőfi Sándor halálának 170. évfordulójára emlékeztek a félegyháziak július 31-én, szerdán délután, a Petőfi Sándor Emlékházban. A hirtelen jött eső ellenére népes ünneplő közönség jelent meg az eseményen. A megemlékezés méltó lezárása volt a 2018-2019-es Petőfi Emlékév programsorozatnak.

Ünnepséggel zárult a Petőfi Emlékév
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 2.

A hazájáért életét is feláldozni kész költő és forradalmár, Petőfi Sándor halálának 170. évfordulójának tiszteletére tartott ünnepséggel zárult július 31-én a Petőfi Emlékév programsorozata.

VI. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó és Oldalkocsis Cross Kiskunfélegyháza
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 2.

A Városi Parkerdőben augusztus 8-10-én megrendezésre kerülő nemzetközi oldalkocsis találkozó programja:

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek