Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.08.30.-09.06.

 
90. születésnapját ünnepelte Pista bácsi
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 6.

A napokban töltötte be 90. életévét Bajzák István. Feleségével, Rózsika nénivel jövőre ünneplik a 65. házassági évfordulójukat.

E szép ünnep alkalmából városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője Ván Jenő kereste fel a dolgos idős házaspárt otthonában, hogy egy csokor virággal gratuláljanak.

- Jövőre én is 90 éves leszek, de annál nagyobb ünnep, hogy a 65. házassági évfordulónkat fogjuk akkor ünnepelni a születésnapommal együtt – dicsekedett el az ünnepelt felesége Rózsika néni.

A Libafesztivál és a Megyenapok eseményei népesítik be Félegyháza főutcáját
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 6.

Megtartották a XXI. Kiskunfélegyházi Libafesztivál ünnepélyes megnyitóját szeptember 6-án, pénteken délután, a városháza előtti nagyszínpadon. Az idei rendezvény ideje alatt egyben a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által megrendezett Megyenapok programjainak is otthont ad a város.

Balázs Árpádról nevezték el Félegyháza zeneiskoláját
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 6.

Balázs Árpád zeneszerzőt, Kiskunfélegyháza díszpolgárát választotta névadójául a Kiskunfélegyházi Művészeti Iskola. A szeptember 2-án tanévnyitóval egybekötött ünnepségen Balázs Árpád is részt vett.

Ingyenes Egészségnap Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 6.

A rendezvény a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat, az Egészséges Félegyházáért Egyesület és az Egészségfejlesztési Iroda közös szervezésében lesz szeptember 7-én, szombaton 10 és 16 óra között a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti termeiben.

Kiskunfélegyházán állomásozott a Coop Rally
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 6.

A Coop Rally résztvevőit szeptember 4-én Kiskunfélegyházán az Ipari Parkban a Langaléta Garabonciások fogadták és invitálták a konferenciasátorba és a termékkiállításra.

Leljük fel értékeinket!
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 6.

Követendő példákban és információgazdag előadásokban bővelkedett a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban megrendezett Értéktár Konferencia.
A nemzeti értékek gyűjtésének alapját településeink kincsei adják, ezért ennek a munkának az egyik legfontosabb eleme a helyi értéktárak tevékenysége. A hungarikum mozgalom célja, hogy felleljük a térségünkben élők csodálatos hagyományait, alkotásait, munkásságát és megőrizzük azt az utókor számára. Meghatározó feladat ez, hiszen értékeink és hagyományaink minket tükröznek.

Szabad a tánc!
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 6.

Zenés, táncos foglalkozást indít csütörtökönként a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda.
Zenés, táncos foglalkozást indít a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda Szabad a tánc! címmel szeptember 19-én, csütörtökön 16 és 17.30 között a Móra Ferenc Művelődési Központban. Várnak mindenkit a csoportba, akik szeretnének táncolni, illetve nosztalgikus hangulatban ismét átélni a múltat. Váltócipő igen, partner és tánctudás nem szükséges.

VI. Mezgé Piknik
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 6.

Szeptember 28-án tartja a VI. Mezgés Pikniket a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari SZakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium. 
Az idei rendezvényen az intézmény – többek között – a kutyabarátok számára is tartogat nagyszerű élményeket: Hobbi és keverék kutyaszépségversenyt hirdetnek a Csongrádi úti Tangazdaságban.

A szervezők keresik a legszebb kis-, közép- és nagytermetű kutyát, illetve a legszebb párt (gyermek és kutyája), a legjobban hasonlító párt (gazdi és kutyája) és a közönség kedvencét.

Az elbírálást zsűri végzi, a kategóriák győztesei különféle díjakat vehetnek át, de minden kutya elismerésben, tapsban és megbecsülésben részesül.

Virágkonyha Halmos Mónikával
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 6.

almos Mónika, író, fitoterapeuta és az ehető virágok szakértője tartott előadást szeptember 5-én, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.
84 könyv szerzője, a Rózsakunyhó üzemeltetője professzionális ételfotókat, imázsfilmeket, szakácskönyveket készít. Saját tervezésű és kivitelezésű szakácskönyvei az ehető virágok világát mutatja be. Saját kertjéből származó alapanyagokat használ fel a kóstolással egybekötött bemutatóin.

A Fürdőszálló szelleme
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 5.

Új bemutatóra készül Kiskunfélegyházán a Padkaporos Táncegyüttes. Ezúttal a Fürdőszálló szelleme című zenés, táncos, ifjúsági színdarabukat mutatják be a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Bodor Miklós albumbemutató a Hattyúházban
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 5.

A kiskunhalasi Thorma János Múzeum gondozásában megjelent, Bodor Miklós kiskunfélegyházi grafikus munkáiból összeállított albumot mutatják be szeptember 19-én, csütörtökön 17 órakor a Hattyúházban.

I. Hagyományőrző Szilva Nap
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 5.

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg Kiskunfélegyházán az I. Szilva Napot, amelyre szeretettel várnak kicsiket és nagyokat, szilvalekvár-kedvelőket, szilvásgombóc-imádó lurkókat és szüleiket.

Hírek az Egészségközpontból
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 4.

Az alábbiakban mindenkit érintő közérdekű háziorvosi információkat és telefonszámokat olvashatnak.
Dr. Ikladi Klára gyermekorvos szeptember 20-áig szabadságon van. Helyettesítését dr. Hegedűs Éva látja el az Egészségközpont földszinti rendelőjében.

Papp Gáspár kerámia kiállítása
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 4.

A XXI. Kiskunfélegyházi Libafesztivál alkalmából nyílik meg szeptember 5-én, csütörtökön 18 órától Papp Gáspár kerámia kiállítása. A tárlatot Szabó Ildikó, a Móra Ferenc Gimnázium művésztanára nyitja meg a Holló kör műterem-galériájában. Közreműködik: Zsirmik István népzenész. A kiállítás szeptember 15-éig látogatható naponta 9 és 17 óra között.

Új csarnokkal bővítette kapacitását a kiskunfélegyházi Torus Acéltermékgyártó Kft.
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 4.

Megduplázta kapacitását az elmúlt három évben az acéltermékeket gyártó Torus Kft. Kiskunfélegyházán, és a legmodernebb sajtolási technikákba fektetett beruházásokkal Európa piacvezetőjévé vált. Idén júliusban pedig egy további, új, 1000 négyzetméteres gyártócsarnok készült el a cég területén, ami a termékek tovább-feldolgozottságát szolgálja. A csarnok abszolút fénypontja a világszerte legnagyobb és legmodernebbnek számító peremezőgép.

A félegyháziak futása és a szürke macska esete Feltre-ben
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 3.

Több, mint két évtizede már, hogy félegyházi futók felfigyeltek egy észak-olasz történelmi kisváros, Feltre nagy nemzetközi sporteseményére a „GIRO DELLE MURA”, azaz „Falkörüli futásra”, melynek lényege, hogy olaszok és külföldiek, amatőrök és profik, fiatalok és öregek, futni szerető emberek az óváros várfala körül róják a köröket. Mára már olyan nagyszabásúra nőtte ki magát, hogy két este kell indítani a résztvevőket, akik a világ minden tájáról érkeznek. Rendszeres résztvevői a rendezvénynek Kiskunfélegyháza polgárai, eleinte a tűzoltók, majd napjainkban a fiatalok vették át a stafétát.

A Koppányok nyár végi versenyei
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 3.

2019. augusztus 31-én Dunaföldvárra látogatottak a Koppányok, a IV. Vallum Örömíjász Versenyre.

A tornát a Dunaföldvári EnduroCross pályán és annak környékén rendezték, a szerevezők remekül ki is használták a Cross pálya adta különleges terepadottságokat. 24 célon, 3 dimenziós célokra kellett lőni két vesszővel. Kiskunfélegyházát ifj. Fetter Tamás és Fetterné Nagy Tünde képviselte.

A Korond utcán kezdődik az új játszótereink telepítése
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 3.

agyarország egyik legnevesebb játszótérépítő műhelye készíti az egyedileg Félegyházára tervezett játszótereket.

Az Ilona Malom egy kapolcsi baráti társaságból alakult és közel 20 éve épít egyedi játszótereket az egész országban és határain túl is, Mecklenburg-tól Provance-ig és Basel-től Temesvárig.

Forgalomkorlátozások a Libafesztivál alatt
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 3.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya ezúton értesíti a lakosságot, hogy a XXI. Kiskunfélegyházi Libafesztivál rendezvényei miatt szeptember 4-én 20.00 órától - szeptember 8.00-án 14.00 óráig a következő útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra kerül sor.

Piaci árak
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 3.

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacon.

Szüreti felvonulás Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 3.

Szeptember 21-én, szombaton 10 órától tartja meg hagyományos nagyszabású szüreti felvonulását a Haleszi Gazdakör és a Nagyszőlő-úti Gazdakör Kiskunfélegyházán. A rendezvényen közreműködnek a Nagyszőlő-úti óvodások, népviseletbe öltözött csőszpárok, csikósok, parádés fogatok.

85 éve avatták fel Félegyházán az Ereklyés Országzászlót
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 2.

Az 1934 szeptember 2-án fölavatott ereklyés országzászlót 1945. augusztus 7-én szétszerelték, és raktárba helyezték. Talapzatából Holló Lajos szobrának posztamensét alakították ki. Később ez is máshova került. 1999-ben döntöttek az emlékjel visszaállításáról. Az elemek és dokumentumok alapján elkészített országzászló újraavatása 2001. május 25-én történt.

Megnyitotta kapuit az új félegyházi általános iskola
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 2.

A hétfői tanévnyitó keretében adták át Kiskunfélegyháza új iskoláját, amely közel hétszázmillió forintos beruházás keretében valósult meg. A modern, nyolc tantermes intézményben a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek fenntartásában működő Constantinum Intézmény Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos diákjai tanulhatnak a jövő­ben.

Nyolc szakrendelővel bővül a kiskunfélegyházi egészségügyi központ
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 2.

Nyolc szakrendelővel bővül a kiskunfélegyházi egészségügyi központ
kiskunfelegyhaza.hu
KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaegészségügyRe-Concret Kft.építőipari cégek
Nyolc szakrendelővel bővül a kiskunfélegyházi egészségügyi központ
2019.09.02. 14:38
A közel 300 milliós beruházásban a harmadik és negyedik emelet kap fejlesztést; év végére mind az öt szint benépesül.

HIRDETÉS
A közbeszerzési adatok szerint a Re-Concret Kft. kivitelezi Kiskunfélegyházán az egészségügyi központ fejlesztését. A felújítása után nyáron átadott új központban a

a harmadik emeleten egy, kéthelyiséges háziorvosi rendelőt és négy, öltözőhelyiséggel is bíró szakorvosi rendelő jön létre;
míg a negyedik emeleten szintén négy szakorvosi rendelő kerül kialakításra, valamint az egészségügyi tanácsadó szolgálat két irodája.
A beruházás nettó 293 millió forintos szerződéses értéken valósul meg.

Hírek a Szent István Templomból
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 1.

Évközi 22. vasárnap - 2019. szeptember 1.

Hírek a Szent István Templomból
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 1.

. Most vasárnap 9 órakor tartják a hittanosok tanévnyitó szentmiséjét. Kérik, hogy gyerekek vigyék magukkal táskáikat, mert a szentmisében táskaszentelést végeznek.

Hírek az Ótemplomból
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 1.

Évközi 22. vasárnap - 2019. szeptember 1.
1. Kedden Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító, szombaton pedig a Kassai Vértanúk ünnepe lesz.

2. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Megújult készlettel várják az érdeklődőket.

Ismét húsfőző fesztivál Kunszálláson
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 31.

Szeptember 7-én, szombaton 13 órától rendezik meg Kunszálláson, a Radnai téren és a környező utcákon a XXI. Húsfőző Fesztivált és Falunapot, amelyre mindenkit szeretettel várnak. 

Megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 30.

A Helyi Választási Bizottság tagjait és póttagjait a jegyző javaslata alapján a város képviselő-testülete egyhangú döntésével választotta meg augusztus 29-i ülésén. A bizottság tagjai: dr. Dobák Nándor, dr. Palásti Gabriella, Csabai Csaba Pál, póttagjai pedig Kovács-Csonka Szilvia és Mészáros Márta.

XXI. Húsfőző Fesztivál és Falunap Kunszálláson
Publikálás dátuma: 2019. augusztus 30.

Kunszállás Község Önkormányzata és a Pál Vendéglő tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a XXI. Húsfőző Fesztivál és Falunapra Kunszállásra
2019. szeptember 07-én 13.00 órától hajnalig.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek