Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.09.27.-10.04.

 
10 ezer növényt ültetnek ki a Szent János téren
Publikálás dátuma: 2019. október 4.

 

Mintegy 7000 cserjét és évelőt, például babérmeggyet, levendulát, kasvirágot, rózsát, továbbá 3000 hagymás növényt, tulipánt, nárciszt, díszhagymákat ültetnek ki ezekben a napokban a Szent János téren. Az óriási munkával várhatólag szerdán végeznek a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. munkatársai.

 

Meglepetés előadó szórakoztatta a nyugdíjasokat
Publikálás dátuma: 2019. október 4.

Meglepetés előadó szórakoztatta a nyugdíjasokat
Az Idősek Világnapja alkalmából Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Nyugdíjas Klubok Egyesülete és a Móra Ferenc Művelődési Központ ingyenes ünnepi rendezvényre invitálta a szépkorúakat.

Miniszteri Nagydíjas az Integrál Zrt. Regius kacsa- és liba termékcsaládja
Publikálás dátuma: 2019. október 4.

OMÉK Miniszteri Nagydíjat érdemelt ki az Integrál Zrt. Regius kacsa- és liba termékcsaládja. A rangos elismerést szeptember 29-én, vasárnap az OMÉK kiállításon adták át a félegyházi üzem vezetőségének.

Szombaton kezdődik a rókák veszettség elleni vakcinázása
Publikálás dátuma: 2019. október 4.

A veszettség gyógyíthatatlan, embernél, állatnál egyaránt halálos kimenetelű betegség, amelynek legfőbb terjesztője a róka. A csalétekszórás a lakott területeket és a belterületeket nem érinti. Kiskunfélegyházán és környékén október 5-e és 10-e között tart a vakcinázási kampány.

Tordán képviselték a várost, és Csévharaszton versenyeztek a Turul Koppányok
Publikálás dátuma: 2019. október 4.

2019. szeptember 26. és 29. között Torda Testvérvárosi Találkozója alkalmából szervezett rendezvénysorozaton vettek részt a Koppányok, ahol 9 fővel jelentek meg.

Anyatej világnap a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. október 3.

Anyatej világnap címmel rendezték meg azt a kibővített baba-mama programot, amelynek a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár adott otthont, október 1-jén. 

Birtokba vehették a közlekedők a felújított Perczel utcát
Publikálás dátuma: 2019. október 3.

Új aszfaltburkolatot kapott és szélesebb is lett a Perczel utca a Kossuthvárosban. A több mint 900 méter felújított szakaszt október 2-án adta át a forgalomnak Csányi József polgármester. A nemzeti színű szalagot dr. Ónodi Izabellával és dr. Kiss Ákos Csabával közösen vágták át.

Bursa Hungarica pályázati felhívás
Publikálás dátuma: 2019. október 3.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata csatlakozott a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2020. évi fordulójához. 

Fejlesztették Gátér csapadékvíz-hálózatát
Publikálás dátuma: 2019. október 3.

Pályázatot nyújtott be a Települési Környezetvédelmi Infrastruktúra-fejlesztések című felhívásra Gátér Község Önkormányzata. Az 50 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból a település belterületén a meglévő csapadékvíz-hálózat fejlesztése valósult meg.

Kiváló eredmények a szentesi úszóversenyen
Publikálás dátuma: 2019. október 3.

Sikerrel helytálltak a DMTK-KVSE úszói a Szentesen, szeptember 28-án megrendezett Sprint viadalon.
A csapat fiatal üdvöskéje, Bárány Almási Bianka, ezen a komolyabb megméretésen is dobogóra állhatott, több számban is érmes helyeket ért el. A népes mezőnyben minden számában tovább javulva a rutin megszerzése volt a cél. Bianka 50 mellen és 100 gyorson második, 50 háton, 100 mellen harmadik lett.

Zengő ABC versillusztráció kiállítás
Publikálás dátuma: 2019. október 3.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kiskun Múzeum szeretettel hív minden érdeklődőt a Móra Fesztivál keretében megrendezett Móra Ferenc: Zengő ABC versillusztráció kiállításra. A tárlat megnyitója október 7-én, hétfőn 17 órakor lesz a Petőfi Sándor Emlékházban.

A Zene Világnapját ünnepelték a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2019. október 2.

A moldvai autentikus csángó népzenével ismerkedhettek meg a diákok október 1-jén, a Servet Zenekar jóvoltából. A Zene Világnapja alkalmából rendezett nyílt énekórára a város általános iskolásait várták.

Csángó népzenével ünnepelték a Zene világnapját Képgaléria
Publikálás dátuma: 2019. október 2.

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október 1-jét a Zene világnapja rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.
A félegyházi zeneiskola minden évben rangos műsorral emlékezik meg erről a napról. Idén a  művelődési központba invitálták a zeneszerető közönséget, ahol a Servet zenekar volt a vendégük, akik a Kárpát-medence különböző településeiről érkeztek városunkba és autentikus csángó népmesével teremtettek kiváló hangulatot. Az esten Csányi József polgármester köszöntötte a zenészeket. A vendégzenekart Böszörményi Géza együttes vezető mutatta be.

Csapatépítő parti a jó hangulatú munkahelyért Képgaléria
Publikálás dátuma: 2019. október 2.

Csapatépítő jelleggel, közös programmal töltötték a szeptember 27-i péntek délutánt az Egészségügyi Központban dolgozó fogorvosok, a védőnői szolgálat, a háziorvosok, asszisztensek, technikai dolgozók. A kötetlen hangulatú délutánt azért szervezték, hogy az intézményben dolgozók jobban megismerjék egymást.

Egy őszi nap Kikindán
Publikálás dátuma: 2019. október 2.

Testvériskolájukba, a Kikindai Fejős Klára Általános Iskolába látogattak el a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola 8. osztályos diákjai és pedagógusai szeptember 20-án. A küldöttség tagjai részt vettek az évente hagyományosan megrendezett Tökfesztivál programjain valamint megcsodálhatták az óvodások őszi termésekkel díszített jelmezes felvonulását is.

Félegyházára látogatott Oszvald Marika
Publikálás dátuma: 2019. október 2.

Félegyházán lépett fel Oszvald Marika az Idősek Világnapja alkalmából. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, operetténekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, illetve Gödöllő díszpolgára humorral, tánccal, sőt még egy cigánykerékkel is színesítette délutáni eseményt.

Mezgés ászok az OMÉKON
Publikálás dátuma: 2019. október 2.

Az OMÉK teljes területét birtokba vették az Agro Napló, az Agrármarketing Centrum és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vetélkedőjének résztvevői. Szoros versenyben a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium vihette haza az Ászok Ászainak járó vándorserleget.

További részletek a félegyházi vasútállomás felújításáról
Publikálás dátuma: 2019. október 2.

A vasúttársaság kiemelt feladatként kezeli a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelését, amelynek fontos eleme az állomás környezetének szépítése, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítása. A legforgalmasabb állomásokat érintően 2023-ig tartó felújítási programot hirdetett a MÁV „50 Megújuló állomás” elnevezéssel.

Tripla Zenei Fesztivál a Rocktárban
Publikálás dátuma: 2019. október 2.

Kivételesen gazdag kínálattal rendezik meg október 4-én pénteken és 5-én szombaton Kiskunfélegyházán a Tripla Zenei Fesztivált. A könnyűzenei élet reprezentánsai három színpadon lépnek fel: a Rocktárban, az épület előtti szabadtéri színpadon és a Tripla Music Clubban. A program ingyenes.
 

Családi délelőttöt rendeztek a Kossuthvárosban
Publikálás dátuma: 2019. október 1.

Családi délelőttre várták az érdeklődőket a kiskunfélegyházi Kossuthvárosi Közösségi Házba szeptember 28-án, szombaton. A játékos, ínyencségekkel fűszerezett programnak az időjárás is kedvezett.

Mintegy 150 millió forintból újult meg két félegyházi oktatási intézmény
Publikálás dátuma: 2019. október 1.

Helyszíni bejárást tartottak szeptember 27-én, szerdán, két, összesen mintegy 150 millió forintos fejlesztésen átesett félegyházi oktatási intézményben. A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban és a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskolában nemrégiben lezárult felújítási munkálatokra a Kecskeméti Tankerületi Központ Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című EFOP felhívására benyújtott pályázatával nyert támogatást, még 2017 szeptemberében.

Októberi áramszünetek
Publikálás dátuma: 2019. október 1.

Az NKM áramszolgáltatója a folyamatos karbantartási munkák keretében októberben megkezdi a vasoszlopok festését a középfeszültségű hálózaton Kiskunfélegyházán. Ezzel egyidőben ügyfelek igénye alapján hálózatbővítés, egyes szakaszokon hálózatrekonstrukció zajlik.

Szorgos 90. születésnapot ünnepelt Piszmán Mihályné
Publikálás dátuma: 2019. október 1.

A kilencvenedik születésnapját ünneplő Piszmán Mihályné 2015 áprilisában költözött be a Csanyi úti Szociális Otthonba. Döntésének oka az volt, hogy már nehezen tudta ellátni magát. Jókedvét azonban nem veszítette el, így vidáman, derűsen fogadta szeptember 30-án Balla László alpolgármester és Réczi László önkormányzati képviselő születésnapi köszöntőjét és virágcsokrait.

Energiahatékony iskola a Platán
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 30.

„Energiahatékony Iskola 2019” rangos, megtisztelő címben részesült a kiskunfélegyházi Platán iskola a Virtuális Erőmű Program XI. díjátadó gáláján, az ország kilenc iskolájával közösen.

Közös projektet zárt a Dózsa és a József iskola
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 30.

Szeptember 19-én tartottuk közös projektzáró rendezvényünket az EFOP-3.2.5-17-2017-00033 azonosítószámú „Egy cél több út” című pályaorientációs projektnek.

Októberi programok a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 30.

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár októberi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Ötven éve ballagtak el a József Attila Általános Iskola tanulói Képgaléria
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 30.

50 éves évfolyamtalálkozót tartottak az 1969-ban végzett tanulók szeptember 27-én, a kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában.
A nagyon vidám, összetartó évfolyam tízévente szervez találkozót az egykori iskolájuknál. A mostani összejövetelükön 22-en gyűltek össze. Sajnos a társak és a pedagógusok közül páran már elhunytak, de így is örülnek a viszontlátásnak.

A találkozó alkalmával mindenki elmesélte, mi történt vele az elmúlt évtizedben és büszkélkedtek az unokák számával is. Az iskolában tett látogatás után fehér asztal mellett folytatták az emlékidézést.
 

Óvodai és iskolai szociális segítőt keresnek
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 30.

Pályázatot hirdet óvodai és iskolai szociális segítő munkakör betöltésére a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Család-és Gyermekjóléti Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján.

Társadalmi munkában festették le a kórház kerítését
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 30.

A főigazgató-helyettes is ecsetet ragadott szeptember 27-én, pénteken, és munkatársaival közösen társadalmi munkában átfestették a kórház kerítését.
Már hat évvel ezelőtt is ilyen önkéntes kezdeményezésnek köszönhetően újult meg az intézmény kerítése, de az akkor kifogástalanul felhordott barna szín mostanra megkopott, több helyen megsérült. Ezért döntött úgy a kollektíva, hogy néhány órát ismét feláldoznak a szabadidejükből a kellemes környezet érdekében. Ezúttal kék festéket vásároltak, és a végeredmény igazán vidám lett.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 29.

Évközi 26. vasárnap - 2019. szeptember 29.

Ebzárlat és legeltetési tilalom október 5-től!
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 29.

Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el október 5-étől számított 21 napig a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatala.

Az elsőfokú élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben hivatalból indult eljárás, összhangban a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelet (továbbiakban: FVM rend.) 8. § (5) pontja alapján Kiskunfélegyházára és az alábbi településekre vonatkozik: Bugac, Gátér, Pálmonostora, és Petőfiszállás, valamint Kiskunmajsa Járás területén Kiskunmajsa, Csólyospálos, Jászszentlászló, Kömpöc, Móricgát, Szank.

Mintaprojekt: gyökérzónás szennyvíztisztítás Bugacpusztaházán
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 28.

A kistelepülések és tanyás térségek szennyvízkezelési problémáira jelenthet megoldást a Bugacpusztaházán megépült természetközeli szennyvíztisztító.

Szuperszilvát termeszt a díszpolgár
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 28.

Régen hallottunk már dr. Réczi Lászlóról, az olimpiai bronzérmes és világbajnok birkózóról, ügyvédről, Kiskunfélegyháza díszpolgáráról. Pedig a 70-es éveiben is örök tevékeny, agilis exsportoló – hűen ifjúkori szorgalmához, amely a lakatos szakmától az ügyvédségig segítette – ma sem tétlenkedik.

XVI. Tevékeny Élet Fesztivál
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 28.

Az idén XVI. alkalommal rendezték meg a „Tevékeny Élet” Fesztivált. Fővédnöke, támogatója Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki rendszeresen helyet biztosít Lakiteleken, a gyönyörű környezetben lévő és megújuló népfőiskola Kölcsey Házában, ráadásul évről-évre támogatja a fellépőket könyvekkel és ajándékokkal.

6. Mezgé Piknik
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 27.

6. Mezgé Piknik
Lovas, gasztro- és családi nap a Mezgé Csongrádi úti Tangazdaságában 2019. szeptember 28-án (szombat) 9-16 óráig.

A Hősök parkjában kap helyet a kutyafuttató
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 27.

Több alkalommal felmerült már a kutyafuttató igénye Félegyházán. A kérés jogos: a városban sokan tartanak kutyát, akik szeretnék állataikat kulturált, biztonságos helyen elengedni, hagyni önfeledten játszani társaikkal.
Legutóbb a víztorony melletti parkban merült fel a lehetőség egy ilyen létesítmény kialakítására, azonban – tekintettel arra, hogy a körzetben élők túlnyomó része ezt ellenezte, és inkább egy játszótér építését és a park teljes bekerítését kérték – dr. Kiss Ákos Csaba, a 9. választókörzet önkormányzati képviselője meghajlott a többségi akarat előtt.

Átadták Móra Ferenc mellszobrát a Móravárosban
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 27.

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 20-án, pénteken Rieger Tibor Kossuth-díjas szobrászművész Móra-szobrát a Móravárosban. A kedves ünnepségen tiszteletét tette az alkotó, a város elöljárói, a körzet önkormányzati képviselője, intézményvezetők, a városrész lakói és diákjai.

Dr. Szobonya Zoltán Megyei Emléknap
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 27.

Szeptember 27-én, pénteken, 14 órai kezdettel immáron 4. alkalommal rendezi meg a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a dr. Szobonya Zoltán Megyei Emléknapot, amellyel az 1945 és 1961 közötti időszak hőseinek és áldozatainak állítunk méltó emléket. A megyeháza dísztermében (6000 Kecskemét, Deák tér 3.) tartott ünnepi megemlékezést a kecskeméti börtön falánál, dr. Szobonya Zoltán emléktáblájánál folytatják 16 órától (Kecskemét, Mátyási utca 2.).

Kész tervek vannak a Molnártelepi út felújítására
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 27.

A Molnártelepi út tervezett felújításának részleteiről tartott tájékoztatót a helyszínen az érintetteknek és az érdeklődő lakosságnak Csányi József polgármester és dr. Kiss Ákos Csaba önkormányzati képviselő szeptember 19-én, csütörtökön.

Ne dőljenek be az áloldalaknak! - bármikor indulhat a félegyházi távfűtés
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 27.

Tisztelt Félegyháziak! Az elmúlt napokban internetes áloldalak feltehetőleg a közelgő önkormányzati választásra tekintettel olyan álinformációkat terjesztenek, amely szerint a külső hőmérsékletre tekintet nélkül csak október 15-én fog elindulni a félegyházi távfűtési rendszer.

Októberi programok a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 27.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár októberben is szeretettel várja színes programjaira, rendezvényeire az érdeklődőket.

Októberi programok a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 27.

A Móra Ferenc Művelődési Központ októberi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Petőfi gondolati költészete
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 27.

Dr. Reisinger János irodalomtörténész tart előadást Petőfi gondolati költészete címmel, különös tekintettel a Világosságot! című versére. Az est szeptember 26-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Hattyúház rendezvénytermében.

Testvérvárosi Találkozó a Libafesztivál alatt
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 27.

A Testvérvárosi találkozót az idén második alkalommal szervezte meg az Önkormányzat és a Testvérvárosi Egyesület a Libafesztivállal egy időben.

A döntés oka, hogy ez a rendezvény az egyik legjelentősebb városunk életében, és a programok között minden korosztály talál a kedvére valót. A meghívást 12 testvér-, és partnerváros fogadta el, köztük olyanok is, akik ritkán jártak nálunk.

Útlezárás!
Publikálás dátuma: 2019. szeptember 27.

2019. szeptember 26-tól, (csütörtök) előreláthatólag október 4-ig az Attila utca Kossuth utca felöli torkolata lezárásra kerül!

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy 2019. szeptember 26-tól, (csütörtök) előreláthatólag október 4-ig az Attila utca Kossuth utca felöli torkolata – a Körpatikánál – a Zöld város projekt építési munkálatai miatt lezárásra kerül.

Tisztelettel kérik a közlekedők türelmét, megértését!

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek