Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.10.18.-10.25.

 
Az alkotókör tagjai festettek a kórházi falakra
Publikálás dátuma: 2019. október 25.

Festményeikkel tették otthonosabbá a városi kórház krónikus belgyógyászati osztályát a Holló László Képzőművész Kör alkotói.

Vakulyáné Varga Erika, Karsai Ildikó, Kissné Kovács Edit, Feketéné Papp Éva, Mindszenti Lászlóné, Rátkai Zsuzsa és Rádi András napokon át dolgoztak azért, hogy szebbé tegyék a kórház falait, színes képeikkel hozzájáruljanak a bent fekvő betegek közérzetének javításához. A Holló Kör művészei arra törekedtek, hogy a felfestett képek könnyűek, légiesek, hangulatosak és vidámak legyenek. A kéz a segítségnyújtás, míg a virágok a gyógynövényeket, a gyógyítást jelképezik.

Diákolimpiai bajnok lett a Constantinum csapata
Publikálás dátuma: 2019. október 25.

Kecskeméten szervezték a 2019/2020-as tanév ügyességi és váltófutó csapatbajnokság diákolimpia országos döntőjét, ahová közel 50 induló csapatból 8 jutott be.

Színvonalas, szoros küzdelemben, remek teljesítménnyel magasugrás (3-4. korcsoport) versenyszámban diákolimpiai bajnok lett a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium általános iskolai csapata.

Ecsetet ragadtak városunk apróságai is
Publikálás dátuma: 2019. október 25.

Október 18-án a gyermekek is lehetőséget kaptak a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozat alkalmából, hogy kipróbálják kézügyességüket és tehetségüket.

Hírek az Ótemplomból
Publikálás dátuma: 2019. október 25.

1. A mai perselygyűjtés összegét a missziók javára juttatják el.

2. Kedden Szent II. János Pál pápa emléknapja, szerdán Kapisztrán Szent János áldozópap emléknapja, pénteken pedig Szent Mór püspök emléknapja lesz.

Kiválóan szerepeltek a félegyházi birkózók
Publikálás dátuma: 2019. október 25.

Négyen első, négyen második és négyen harmadik helyezést értek el, így tizenketten jutottak tovább az országos döntőbe.

November 1-jén, pénteken nyitva lesz a piac
Publikálás dátuma: 2019. október 25.

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy Kiskunfélegyházán 2019. november 1-jén, pénteken a piac nyitva tart.

Szabadságkoncertek Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. október 25.

A zene szárnyán, szabadon címmel kétnapos rendezvénysorozat lesz Kiskunfélegyházán október 22-én, kedden és október 23-án, szerdán.

A rendezvénysorozatot az 1956-os és 1989-es eseményekre való megemlékezésekhez kapcsolódva szervezi az önkormányzat – nyilatkozta a Félegyházi Közlöny internetes hírportáljának Kovács-Csonka Szilvia, a rendezvény projektmenedzsere. A programhoz kapcsolódó koncerteknek a Rocktár Élőzenei Bázis és a Móra Ferenc Művelődési Központ ad helyet.

1956 októbere reményt ad mindenkinek
Publikálás dátuma: 2019. október 24.

– Sokan ma úgy gondolják, az emberi lét sikerének titka, hogy mindig szem előtt tartsuk boldogságunk és sikereink pillanatait, és azokat a nehéz időkben felidézzük, újra tápláljuk lelki egészségünket. Merítsünk erőt történelmünkből, a balsorsból, amely régen tépett, és legyünk ma büszkék nemzetünkre, legyünk büszkék az '56-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire. Az akkori események a mai napig reményt adnak nekünk – mondta Csányi József polgármester, az 1956-os forradalomra emlékező rendezvényen.
 

Átmenetileg változik a főépítész ügyfélfogadási időpontja
Publikálás dátuma: 2019. október 24.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy a városi főépítész a hétfői ügyfélfogadása helyett két alkalommal, október 29-én, valamint november 5-én kedden tartja ügyfélfogadását. Ezen dátumokat követően az ügyfélfogadás változatlanul a hétfői napokon történik.

Bárdos Lajosra emlékeztek
Publikálás dátuma: 2019. október 24.

Bárdos Lajos Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző születésének 120. évfordulója alkalmából adott hangversenyt a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa Szatmári Imre vezetésével október 19-én, a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében. Vendégkórusként Székesfehérvárról érkezett az Alba Regia Vegyeskar, akik először adtak koncertet Félegyházán. Zongorán közreműködött Bolla Julianna, valamint a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar tagjai. 

Elkezdődtek az U11-es kosárlabda-küzdelmek
Publikálás dátuma: 2019. október 24.

Öt kiskunfélegyházi csapat részvételével rendezték meg az U11-es korosztályú kosárlabda-bajnokság első játéknapjait októberben. A gyerekek két helyszínen, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban és a Constantinum Sportcentrumban mérték össze tudásukat.

Móra ma, diákszemmel Képgaléria
Publikálás dátuma: 2019. október 24.

Második alkalommal találkoztak a diákok Kiskunfélegyházán, Móra Ferenc munkássága előtt tisztelegve, a Móra ma, diákszemmel című, általános iskolások és középiskolások részvételével megrendezett konferencián. A rendezvényt a Móra Ferenc Emlékév alkalmából szervezték meg október 17-én, pénteken, a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében.
 

Népi játékokat elevenítettek fel
Publikálás dátuma: 2019. október 24.

Október 9-én emlékeztek meg országszerte a Népi Játék Napjáról. A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola alsó tagozatos pedagógusai, Eszik Zoltánné vezetésével csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Tilos az égetés
Publikálás dátuma: 2019. október 24.

Az elmúlt időszakban sok lakossági panasz érkezett az önkormányzathoz füstöléssel, kellemetlen bűzzel járó égetésekkel kapcsolatban. Juhász Lászlóval, a városüzemeltetési osztály vezetőjével ennek apropóján arról beszélgettünk, hogy milyen helyi és országos szabályokat kell betartanunk annak érdekében, hogy ne terheljük Kiskunfélegyháza levegőjét.

Titkok a levéltárból – A polgármester párbaja 1930-ban
Publikálás dátuma: 2019. október 24.

A párbaj (duellum) két személy között, kölcsönös megegyezésen alapuló küzdelem, amelyet általában karddal vagy pisztollyal vívtak, és amelyben a résztvevők életüket, testi épségüket is veszélyeztették. A vitás, általában becsületet sértő ügyeket a nemesség körében régóta szokás volt párbaj útján rendezni.

Tizenkét félegyházi birkózó az országos döntőben
Publikálás dátuma: 2019. október 24.

Kiválóan szerepeltek a félegyházi birkózók a szabadfogású diákolimpia területi döntőjén Orosházán. Négyen első, négyen második és négyen harmadik helyezést értek el, így tizenketten jutottak tovább az országos döntőbe.

A zene szárnyán, szabadon
Publikálás dátuma: 2019. október 23.

Három együttes adott koncertet október 22-én, a Zene szárnyán szabadon címmel a Rocktár Élőzenei Bázison.
19 órakor a Széljáró Balladás együttes indította a zenés emlékezést ballada folk stílusú zenéjével. Ezt
követően A Láma Dalai együttes lépett a színpadra. A félegyháziakból álló együttes fő célkitűzése hozzájárulni a magyar nemzetiségi tudat elmélyítéséhez, a magyar népzene ápolásához. A koncertsorozat
zárásaként az esztergomi Tűzkerék xT együttes lépett fel. Az együttes a Radics Béla által alapított Tűzkerék együttes hagyatékának ápolója.

Bemutató az alkotás öröméből Képgaléria
Publikálás dátuma: 2019. október 23.

Horváth-Gazsó Adrienn művésztanár, festő-keramikus a városháza előtti téren mutatta be alkotásait, miközben fiatalokat és felnőtteket avatott be a festészet rejtelmeibe. A művésznőt művésztársa, Kis virág köszöntötte. A helyszínen készült alkotást és a kiállítás képeit október 28-áig a Petőfi - emlékházban láthatják az érdeklődők.

Gazdag kínálat az őszi virágvásáron
Publikálás dátuma: 2019. október 23.

Az őszi virágünnepet október 19-én tartották meg a Korona utcában. Az új helyszínen a korábbi évekhez viszonyítva szerényebb volt a látogatottság. A kínálat azonban nagyon gazdag volt. A virágot szeretők mindent megtaláltak ahhoz, hogy felújítsák, tovább színesítsék kertjeiket, erkélyeiket.

Siker a Diákolimpián
Publikálás dátuma: 2019. október 23.

A Constantinum csapata lett a 2019/2020-as tanév Fiú Magasugrás szekció bajnoka az október 19-én megrendezett diákolimpián. Az 50 induló csapat közül az országos döntőbe már csak a legjobb nyolcat hívták meg, ahová a félegyháziak az első helyen kerültek be. Szoros versenyben nyertek a diákok, hiszen az évek óta tartó kemény munka most meghozta gyümölcsét.

Jól szálltak a nyilak
Publikálás dátuma: 2019. október 22.

Kunszentmártonba látogatott október 19-èn a Horváth Zsoltot, Horváth Tibort, Mèszáros Józsefet, Fekete Tamást, Pecz Istvánt és Valkovics Istvánt soraiba tudó félegyházi darts különítmény. 63 játékos nevezett a tornára. A verseny bár amatőr titulust kapott, a játék minősége alapján korántsem volt az.

Könyvtársarok - 260 éve született Kazinczy Ferenc
Publikálás dátuma: 2019. október 22.

Árny, csalogány, csermely, forradalom, lég, szellem, szerény – ezeket a szavakat a 260 éve, 1759. október 27-én született Kazinczy Ferenc író, költő, műfordító, a nyelvújítás mozgalmának vezéralakja alkotta meg, aki évtizedeken át széphalmi birtokáról szervezte a magyar irodalmi életet.
Kritikusai szerint írói munkásságának legértékesebb része a levelezése. A világirodalom legszorgalmasabb levelezőinek egyike, hiszen több mint 6000 levele ismeretes, amelyek választékos nyelvű, elejétől végig nagy gonddal, finom ízléssel kidolgozott, a nyelv és az irodalom világáról, a kert- és képzőművészetről, magánéletéről vagy az országos politikáról szóló írásművek.

Körkérdés: Mutasd a tetkódat?
Publikálás dátuma: 2019. október 22.

Bár manapság igen széles körben elterjedt a tetoválás, a közvéleményt továbbra is megosztja ennek a megítélése. Legtöbben sajátos és egyedi kifejezési módnak, viselője magánügyének tekintik az alkotásokat. Mert igen. Napjaink tetoválásai sokszor igazi művészeti alkotások.

Közmeghallgatás lesz a Városházán
Publikálás dátuma: 2019. október 22.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. november 27-én (szerda) 16 órakor közmeghallgatást tart a Városháza Dísztermében.

A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek.

Minden érdeklődőt várnak.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat
Képviselő-testülete

Őszi hangversenyen emlékeztek Bárdos Lajosra
Publikálás dátuma: 2019. október 22.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete Bárdos Lajos Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző születésének 120. évfordulója alkalmából tartott koncertet október 19-én a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Őszi vadászatok a Koppányoknál
Publikálás dátuma: 2019. október 22.

2019. október 19-én az Alisca Nyilai Íjász Egyesület által szervezett őszi 3D versenyen vett részt, a Turul Koppány Íjászai HSE eredményes utánpótlás sportolója Kovács Máté, a Szekszárd melletti sötétvölgyi parkerdőben.

A Yellowstone park története
Publikálás dátuma: 2019. október 21.

Dr. Tarjányi József tart előadást a városi könyvtár Földrajzi szabadegyetemi sorozatában a Yellowstone nemzeti parkról október 24-én, csütörtökön 17 órától a Hattyúházban. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó. A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2019. október 21.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Hazai pályán nyert a KKC
Publikálás dátuma: 2019. október 21.

Zsinórban második mérkőzésén győzött az NB II. keleti csoportjában a Kiskunfélegyházi KC felnőtt férfi kosárlabdacsapata. Az együttes ezúttal a Békési SZSK U23 múlta felül 102-94-re.

NAV ellenőrzés Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. október 21.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága ellenőreinek jelenlétére lehet számítani október 22-én, kedden Kiskunfélegyházán.

NAV munkatársai a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek szabályos használatát, illetve a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik.

Polgármesterek gyűltek össze Lakiteleken
Publikálás dátuma: 2019. október 21.

Az önkormányzati választások utáni első találkozójukat tartották Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületének frissen megválasztott településvezetői a lakiteleki polgármesteri hivatalban pénteken. A polgármesterek Lezsák Sándor országgyűlési képviselő meghívására ültek tárgyalóasztalhoz, hogy összegezzék terveiket.

Szombaton kivirágzott a Korona utca
Publikálás dátuma: 2019. október 21.

A Móra Ferenc Művelődési Központ idén is megszervezte Őszi Virágvásárát október 19-én. Ezúttal a Korona utca adott otthont a rendezvénynek.

Sokan kihasználták a langyos, ám szikrázó napsütéssel fűszerezett őszi szombat délelőttöt, hogy megcsodálják a virágvásáron megjelenő növényeket.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. október 20.

1. A mai perselygyűjtés összegét a missziók javára juttatják el.

2. Kedden Szent II. János Pál pápa emléknapja, szerdán Kapisztrán Szent János áldozópap emléknapja, pénteken pedig Szent Mór püspök emléknapja lesz.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. október 20.

Évközi 29. vasárnap – 2019. október 20.

Hírek a Szent István Templomból
Publikálás dátuma: 2019. október 20.

1. Most vasárnap a 9 órai szentmise után megbeszélés lesz azoknak a családoknak, akik kérik gyermekeik felkészítését az elsőáldozásra.

Összetartó közösség gyűlt össze a tetováló fesztiválon
Publikálás dátuma: 2019. október 20.

Kibővített keretek között új helyszínen, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban rendezték meg október 19-én a II. Dél-Magyarországi Tetováló és Motorépítő Fesztivált, ami az első alkalomhoz hasonlóan egyben jótékonysági keretet is öltött. Idén a bevétellel a Kecskeméti Megyei Kórház Gyermek- és Újszülött Osztálya részére tervezett fájdalommentes sárgaságmérő berendezés megvásárlásához járultak hozzá. A Southern Tattoo & Custom Fest jótékonysági rendezvényt a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány, a Plain-Rock Egyesület és a Hellwolf Tattoo közösen valósította meg.

CD is megjelent a Móra Emlékévre
Publikálás dátuma: 2019. október 19.

A Mi Móránk címmel CD jelent meg Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület megbízásából és támogatásával, a Móra Ferenc Emlékév keretében. A hanganyag ünnepélyes bemutatóját október 17-én, pénteken tartották a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Hattyútermében.

Emlékezzünk a forradalom hőseire!
Publikálás dátuma: 2019. október 19.

Kiskunfélegyháza város Önkormányzata szeretettel hív és vár mindenkit az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 63. évfordulója alkalmából rendezett városi megemlékezésre október 23-án, szerdán.

Emlékezzünk együtt!
Publikálás dátuma: 2019. október 19.

Kiskunfélegyháza város Önkormányzata tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves Családját az 1956-os Forradalom- és Szabadságharc 63. évfordulója alkalmából rendezett városi megemlékezésre

Félegyházi éremeső a kecskeméti XIII. Hírös Félmaratonon
Publikálás dátuma: 2019. október 19.

Október 6-án rendezték meg a XIII. Hírös Félmaratonfutást Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A rendezvény célja az egészséges életmód népszerűsítse és a futás örömeinek megismertetése korra, nemre való tekintet nélkül.

Festőecsetet ragadtak a félegyháziak
Publikálás dátuma: 2019. október 19.

Háromnapos programsorozatot szervezett a Magyar Festészet Napja alkalmából a Kiskunfélegyházai Iparművészek Egyesülete. Csütörtökön a lakiteleki CSAK csoport művészeinek munkáiból nyílt tárlat a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában, Molnár István képeiből pedig az ÁGYU Kézműves Sörgalériában. A programsorozat hivatalos megnyitóját pénteken délelőtt tartották meg a Petőfi téren, ahol Horváth-Gazsó Adrienn újkígyósi művésztanár mutatkozott be alkotásaival. A képeket Kis Virág művésztárs ajánlotta a közönség figyelmébe.

Figyelemfelhívó rendezvény az Újraélesztés nemzetközi napján
Publikálás dátuma: 2019. október 19.

Október 16-án tartják az Újraélesztés nemzetközi napját. Ez alkalomból figyelemfelhívó megmozdulást szervezett a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete a József Attila Általános Iskolában.

Hírek az Egészségközpontból
Publikálás dátuma: 2019. október 19.

Az Egészségközpont épületében egy időben több száz felnőtt és gyermek tartózkodhat, az ő biztonságuk a legfontosabb. Kérik a gépjárművel közlekedőket, hogy ne álljanak meg a tűzoltóautó számára fenntartott területen! Az utcán és az intézmény belső udvarán mindig van szabad parkolóhely.

Ismét Csányi Józsefnek szavazott bizalmat Kiskunfélegyháza
Publikálás dátuma: 2019. október 19.

Problémamentes volt a helyhatósági választás Félegyházán. Október 13-án a félegyházi választásra jogosultak mintegy fele adta le voksát a szavazókörökben.

Móra Fesztivált rendeznek Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. október 19.

A Móra-emlékév keretében Móra Fesztivált rendeznek októberben Kiskunfélegyházán. Móra Ferenc születésének 140. és halálának 85., illetve bátyja, Móra István születésének 155. évfordulója kapcsán meghirdetett emlékévben számos eseménnyel adózik a város híres szülöttjei előtt.

Őszi hangverseny Bárdos Lajos tiszteletére
Publikálás dátuma: 2019. október 19.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szeretettel hív minden zenekedvelőt Bárdos Lajos Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző születésének 120. évfordulója alkalmából tartandó koncertjére. Őszi hangverseny című programjuk október 19-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében.

Rendkívüli kiállítás a Petőfi-szobornál
Publikálás dátuma: 2019. október 19.

A Magyar Festészet Napja alkalmából nyílik kiállítása Horváth-Gazsó Adrienn művésztanár, festő-keramikusnak Kiskunfélegyházán, a polgármesteri hivatal bejáratával szemben, a Turul szobor mellett. A rendhagyó tárlatot Kis Virág művésztárs ajánlja az érdeklődők figyelmébe október 18-án, pénteken 9 órakor. Közreműködnek a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, majd a művész egy festményt készít el a helyszínen. A képek másnaptól, október 19-étől október 28-áig láthatók a Petőfi Sándor Emlékházban.

Árverési hirdetmény
Publikálás dátuma: 2019. október 18.

Tájékoztató a Kiskunfélegyháza, Holló László utca 11/3. szám alatti 42 m2 nagyságú nem lakás célú helyiség bérleti jogának elnyerésére meghirdetett nyilvános árveréshez.

Hangverseny Balázs Árpád tiszteletére
Publikálás dátuma: 2019. október 18.

Balázs Árpád zeneszerző tiszteletére adnak hangversenyt a művészeti iskola tanárai október 22-én, kedden 17 órakor. Helyszín a Kiskunfélegyházi Balázs Árpás Alapfokú Művészeti Iskola 3. emeleti koncertterme. Az est házigazdája: Kis-Fekete Vilmos. A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

Pályaorientációs nap a Mezgében
Publikálás dátuma: 2019. október 18.

Pályaorientációs napot tartottak október 16-án, a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiumában.
A Foglalkozások Hete programsorozat egyik állomása, a félegyházi Mezgé volt. Harmadik alkalommal rendezték meg Az eseményt, amelynek keretében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szakképzési intézményeinek mindennapjaiba nyerhettek betekintést a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók és pedagógusaik. Az anyaépületben a kalácsfonás, a mézeskalács-díszítés, a sógyurmázás rejtelmeit leshették el a diákok. A tangazdaságban is folytak diákcsalogató foglalkozások, többek között kocsikázás, állatsimogató, lovaglási lehetőség is várta a gyerekeket, de lehetett pirospaprikát is fűzni.

VI. Makettkiállítás és látványmakettezés
Publikálás dátuma: 2019. október 18.

Hatodik alkalommal rendezi meg a kiállítást és látványmakettezést a Kiskunfélegyházi Makett Szakkör, amelynek célja, hogy korhatár nélkül, minél több emberrel megismertesse a makettezés világának szépségét – tájékoztatta lapunkat Katona István klubvezető.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek