Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.10.25.-11.01.

 
El Camino - Az út folytatódik
Publikálás dátuma: 2019. november 1.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív minden érdeklődőt Tarjányi Xénia művésztanár El Camino - Az út folytatódik című kiállításmegnyitójára november 29-én, pénteken 17 órára a Hattyúházba. A tárlatot Pintér Anna festőművész ajánlja a közönség figyelmébe.

Forgalomkorlátozások a félegyházi temetőkben
Publikálás dátuma: 2019. november 1.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a november 1-je és 3-a között a Felső- és Alsótemetőkbe látogató járművezetőket, hogy a temetők környékén az alábbi forgalmirend-változásokra számíthatnak:

Képben vagyunk!
Publikálás dátuma: 2019. november 1.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt, alkotni vágyót november 23-án, szombaton 9 és 17 óra között a Holló-kör nyitott műhelyébe. Megismerkedhetnek változatos alkotó technikákkal, eszközökkel. A nap során lehetőség lesz kerámiatál-festésre és saját kezű, karácsonyi képeslapot is nyomtathatnak.

November 1-jén is elszállítják a szemetet
Publikálás dátuma: 2019. november 1.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy november 1-jén, pénteken a kommunális hulladékot a szokott rendben, aznap szállítják el. A szolgáltató kéri, hogy az edényzeteket péntek reggel 6 óráig helyezzék ki.

Rekordszámú résztvevő a Römi Kupán
Publikálás dátuma: 2019. november 1.

Rekordszámú résztvevővel rendezték meg Kiskunfélegyházán a 18. Römi Kupát. 48-an ültek asztalhoz, hogy próbára tegyék szerencséjüket, játéktudásukat.
Lajos György főszervező elmondta, hogy a verseny egyre közismertebb a szenvedélyes kártyások között, így minden évben több új játékos is jelentkezik. Az idei megmérettetésre is érkeztek Budapestről, Csongrádról éppúgy, mint Pilisszántóról. Hogy miért is népszerű ez a bajnokság? Erről Péntek Ibolya, aki szinte miden versenyen itt volt, így nyilatkozott: - Ekkora versenyt és ennyi kedves embert, ilyen jó hangulatot és vendégfogadást csak itt lehet találni.

Sütinapon gyűjtöttek Levi gyógykezelésére
Publikálás dátuma: 2019. november 1.

Több mint 2 millió forint gyűlt össze szerdán azon a jótékonysági sütinapon, amelyet két félegyházi édesanya szervezett és, ahol Levente gyógykezelésére gyűjtöttek.

Tovább szépül a városháza
Publikálás dátuma: 2019. november 1.

Megtartotta első rendes ülését Kiskunfélegyháza képviselőtestülete. Október 31-én, csütörtökön 16 napirendi pontot tárgyaltak meg a városatyák. Eldőlt például, hogy a városháza eddig kimaradt üzletportáljai is megújulnak hamarosan.

Félegyháza valamennyi elhunyt polgárára emlékeztek
Publikálás dátuma: 2019. október 31.

A város elhunytjaira emlékeztek koszorúzással és gyertyagyújtással október 31-én, csütörtökön a város vezetői, a pártok és a civil szervezetek képviselői a Felsőtemetőben.
Ők a gyökér mélybe lenn
A messze nyugalomba
De én az ág s még mozgok itt,
Mint szélben a fa lombja.
Kövér, bozontos hajunkon
Lakodalmas enyészet
Holtukba halhatatlanok, derűsek és egészek.

(Kosztolányi Dezső)  

Példás összefogás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. október 31.

Néhány óra leforgása alatt több mint 2 millió forintot gyűjtöttek össze Kiskunfélegyházán, Zente után az országos hírekből ismert másik SMA betegségben szenvedő kisfiúnak, Leventének.

Változik a vonatok menetrendje a hét végén
Publikálás dátuma: 2019. október 31.

Változik a vonatok menetrendje a hosszú hétvége miatt: csütörtökön a pénteki, november 1-jén a szombati, 2-án az ünnepnapi, 3-án pedig a szokásos vasárnapi menetrend szerint járnak a vonatok - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Bogyó és Babóca Rajongói Klub
Publikálás dátuma: 2019. október 30.

A kisgyermekes családok mind ismerik a ma divatosnak számító Bogyó és Babóca mesét, amely Bartos Erika azonos című mesekönyv sorozatából készült. A kedves szereplőket felsorakoztató, pár perces animációs filmek hősei a mindennapi élet konfliktusait, örömeit, ünnepeit együtt élik át, a problémákat együtt oldják meg.

Megavers 12 – Országos televíziós tehetségkutató verseny
Publikálás dátuma: 2019. október 30.

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Szolnok Televízió 2009-ben a költészet napja alkalmából indított tehetségkutató versenyt, amelynek célja, hogy a versszerető közönség tehetséges fiatalok értő tolmácsolásában élvezhesse a klasszikus és kortárs költők műveit.

Móra István kiadatlan verseit rendezték kötetbe
Publikálás dátuma: 2019. október 30.

Csaknem napra pontosan 90 évvel ezelőtt jelent meg a Félegyházi Közlönyben ez a szívszorítóan szép vers Móra István tollából.

Sportnapot rendez a Roma Önkormányzat
Publikálás dátuma: 2019. október 30.

A Kiskunfélegyházi Roma Önkormányzat szeretettel hív minden gyermeket és szülőt sportnapi rendezvényére november 9-én, szombaton 9 és 12 óra között a bankfalui iskola tornatermébe. Köszöntőt mond Buza Flórián RNÖ elnök és dr. Timafalvy László, Kiskunfélegyháza rendőrkapitánya. A vetélkedőn résztvevő gyermekek ajándékot kapnak.

A makettek csodálatos világa
Publikálás dátuma: 2019. október 29.

A makettek szerelmesei találkoztak október 26-án és 27-én a félegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban megrendezett VI. Makettkiállítás és látványmakettezés című rendezvényen. Az elképesztő türelmet, koncentrációt és fegyelmet követelő hobbi helyi művelőit összefogó Kiskunfélegyházi Makett Szakkör által szervezett programra az ország más részeiről is érkeztek hasonló érdeklődésűek.

Az aktív élet tartja fitten
Publikálás dátuma: 2019. október 29.

Keresztesi Kálmán 90. születésnapját is fitten, mosolygósan ünnepelte október 25-én. Az idős urat Balla László alpolgármester és családtagjai köszöntötték a jeles nap alkalmából. A mindig vidám, életigenlő Kálmán bácsi világ életében szorgosan dolgozott. Csupán két éve, hogy abbahagyta a rendszeres munkát, de még így sem tétlenkedik. Felesége halála után is aktív életet él, megtanult mosni, főzni, takarítani, sőt, még a bevásárlást is ő maga intézi.

Három diákolimpiai bajnok birkózó
Publikálás dátuma: 2019. október 29.

Kiemelkedő eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői Kaposváron. A leány diákolimpiai bajnokság résztvevő csapatai közül egyedül a félegyháziak tudtak három bajnoki aranyérmet szerezni, mellette három bronzérmet és egy ötödik helyezést is sikerült elhozni a somogyi megyeszékhelyről.

Huszka József Íjász Emlékverseny
Publikálás dátuma: 2019. október 29.

Szeretettel várják az érdeklődőket Kiskunfélegyházán a Huszka József HSE és a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály közös versenyére.

A verseny jótékony célú, amely bevételéből Huszka József tiszteletére készülő emlékhely megvalósítását támogatják.

Jeles elődeinkről emlékeztek meg
Publikálás dátuma: 2019. október 29.

Halottak Napja előtt szinte mindenki kilátogat a temetőbe, hogy virágot vigyen, mécsest és gyertyát gyújtson elhunyt családtagjai, ismerősei emlékére. A Kiskun Múzeum és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület évente minden félegyházi jeles személyiség sírját feldíszíti ebből az alkalomból és temetőkerti sétát tart, gyertyát és mécsest gyújtva az elhunytak tiszteletére. Ezúttal a Felsőtemetőben jártak, ahol röviden ismertették az elhunyt életútját, munkásságát.

Megvédték diákolimpiai bajnoki címüket a józsefes súlylökők
Publikálás dátuma: 2019. október 29.

Október 19-én, Kecskeméten rendezték meg az Atlétika Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság Diákolimpia Országos Döntőjét. A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola fiú és lány súlylökő csapata immár három egymást követő évben vehette át az első helyezettnek járó aranyérmet. A lány távolugró csapat az előkelő negyedik helyen végzett.

Múzeumtúra Debrecenbe
Publikálás dátuma: 2019. október 29.

Múzeumlátogatást szervez a Kiskun Múzeum Baráti Köre november 16-án, szombaton, Debrecenbe.
Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. A múzeumtúrán való részvételre a 06/70/221-1608-as telefonszámon lehet jelentkezni. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg.

Piaci árak
Publikálás dátuma: 2019. október 29.

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacon.

Régi-új elnök a roma kisebbségi önkormányzat élén
Publikálás dátuma: 2019. október 29.

Újra megszavazta a bizalmat Buza Flóriánnak a roma kisebbségi önkormányzat, hogy az elkövetkező öt évben ő töltse be az elnöki posztot.
A régi-új elnök elmondta, hogy csapatával együtt folytatni szeretnék az eddigi munkát. Minél több pályázaton indulni fognak, hogy különböző programokkal segíthessék a cigány közösséget, a családokat és a gyerekek iskoláztatását. Az alakuló ülésen a város nevében Balla László alpolgármester köszöntötte az elnököt és az önkormányzat tagjait. Jó és eredményes munkát kívánt mindenkinek és kifejtette, hogy az önkormányzat is támogatni fogja a jó elképzelések megvalósítását. Azt kérte az önkormányzat tagjaitól, hogy tegyenek meg mindent a roma közösségek közötti ellentmondások, feszültségek megszüntetéséért.

Rockenbauer Pál Emlékest
Publikálás dátuma: 2019. október 29.

November 22-én, pénteken 18 órától tartja meg a Rockenbauer Pál Emlékestet a Kiskun Természetbarát SE a Móra Ferenc Művelődési Központban. Köszöntőt mond Csányi József polgármester és Bozó Lajos, a Kiskun Természetbarát SE elnöke. Vendég: Gyenes Károly rendező, televíziós szerkesztő. A rendezvény ingyenes.

10 éves a Palestrina Kamarakórus
Publikálás dátuma: 2019. október 28.

November 22-én, pénteken ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját a kiskunfélegyházi Palestrina Kamarakórus. Ebből az alkalomból szeretettel várnak minden érdeklődőt a Szent István Templomban 17 órára egy hálaadó szentmisére, valamint az utána tartandó koncertre.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. október 28.

A téli időszámításra való áttérés nem érinti a Szent István Templom miserendjét.
1. Októberben hétköznapokon az esti szentmise után, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt ¼ 6-kor kezdik a közös Rózsafüzér-imádságot.

2. Mindenszentek napján a Felsőtemetőben 2 órától, az Alsótemetőben 3 órától végzik a sírszentelést. Akik szeretnék elhunyt hozzátartozójuk síremlékét megszenteltetni, jelentkezzenek a plébánián.

3. Mindenszentek napja kötelező, parancsolt ünnep, ezért reggel 7-kor, délelőtt 9-kor, ½ 11-kor és este 6 órakor lesz szentmise. Az estit az elhunytakért ajánlják fel.

4. Jövő évi kalendáriumok, falinaptárak kaphatóak a sekrestyében és a plébánián.

5. Egyházmegyei ifjúsági nap lesz november 16-án, szombaton. Részletes tájékoztatót Pecsmán Viktor atya ad. Nála lehet jelentkezni, érdeklődni.
 

Csak itt vagyok én itthon
Publikálás dátuma: 2019. október 28.

A Móra Emlékév záró napja a városháza dísztermében kezdődött, október 26-án. A rendezvényen jelen voltak a Móra-család leszármazottai is. Az összejövetelen előadás hangzott el Móra Ferenc gimnáziumi éveiről, az Ének a búzamezőkről című írásáról. Az emléknap résztvevői jelképesen – bölcsőtől a sírig – bejárták a család életéhez kötődő helyszíneket, emlékezve a neves fiúk és a szeretett apa életére, munkásságukra, koszorúkat és virágokat helyeztek el édesapjuk, Móra Márton sírjánál és emléktábláiknál. A találkozón megjelenteket Balla László alpolgármester köszöntötte, zárszót mondott Csányi József polgármester.

Félegyházi K1-es sikerek
Publikálás dátuma: 2019. október 28.

Sikeresen szerepeltek a KHSE versenyzői Provics Gergő és Nagy Krisztián az elmúlt időszakban. A 16 éves Provics Gergő a WFC K1 Országos bajnokságon méretette meg magát, ahol két kategóriában is magyar bajnoki címet szerzett 71 kilogrammban a kadétok között. Eközben Nagy Krisztián az EM Legend Superfight Series K1 gálán lépett ringbe Kecskeméten, ahol a kínai Wang Aoanggal csapott össze. A 2018-as nemzetközi Wushu bajnokság 85 kg-os győztesének eddig kevés legyőzője akadt. Nagy Krisztiánnak azonban sikerült fölé kerekednie, egy alkalommal földre is küldte, amivel kiharcolta a győzelmet.

Már csak négy napig fizethetünk a régi 500 forintossal
Publikálás dátuma: 2019. október 28.

November 1-jétől már csak a megújított 500 forintos címletet használhatjuk.
Október 31-éig használhatók  a régi 500 forintos bankjegyek készpénzes vásárlásnál, november 1-jétől az idén februárban megjelent, megújított 500 forintos címlettel lehet fizetni - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. október 27.

Évközi 30. vasárnap - 2019. október 27.
1. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2. Hétfőn este ½ 7-kor lesz a Szent József Kör, vagyis a keresztény édesapák körének gyűlése a Közösségi Házban.

3. Október 31-én, csütörtökön a betegeket otthonaikban felkeresik.

4. November 1-jén pénteken elsőpéntek, szentségimádásra napközben lesz lehetőség az esti szentmiséig.

5. Pénteken Mindenszentek ünnepe lesz. Örömmel ünnepeljük mindazokat, akik már a boldog örök élet részesei. Ez az ünnep parancsolt ünnep. A szentmisék reggel ½ 7-kor, 8 órakor és este 6 órakor lesznek. Akik a temetőket ájtatos lélekkel látogatják és imádkoznak az elhunytakért, november 1-je és 8-a között minden nap teljes búcsút nyerhetnek. A teljes búcsú elnyerésének feltételei: gyónás, áldozás és imádság a pápa szándékára.

A világ első nemzeti parkját mutatták be a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. október 27.

A világ legrégibb nemzeti parkjáról, a Yellowstone Nemzeti Parkról tartott előadást Tarjányi József egyetemi docens a városi könyvtárban.
A nemzeti park Montana és Idaho szövetségi államainak területén, a Sziklás-hegységben található. Kiterjedése 8980 négyzetkilométer. Híres gejzíreiről, hőforrásairól és egyéb geotermikus jelenségeiről. Itt található a világszerte legismertebb gejzír, az Old Faithful is. Szupervulkánja ma is bármikor kitörhet, de értékei és szépsége elbűvölő, amelyre féltő gonddal vigyáznak. 1872-ben nyilvánították nemzeti parkká, azóta a természetszeretők és védők százezrei látogatták.
 

Győzelmi sorozatban a KKC
Publikálás dátuma: 2019. október 27.

Két győzelemmel a háta mögött az utolsó helyezett Gyulai Color KE csapatát fogadta a Kiskunfélegyházi KC az NB II. keleti csoportjának 4. fordulójában. A kosárlabda mérkőzést ezúttal a Constantinum Sportcentrumban rendezték meg. A KKC fölényes, 124-69-es győzelmet aratott, így átmenetileg fellépett a negyedik helyre a tabellán.

Hazai győzelem a Félegyházi ASI ellen
Publikálás dátuma: 2019. október 27.

A 6. fordulót rendezték meg a férfi extraligában, aminek október 26-i játéknapján a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola a Mosonmagyaróvári TE 1904 otthonában vendégszerepelt. Mindkét együttesre ráfért volna a győzelem, ez végül a hazaiaknak sikerült.

Tudatosan hatékony iskola a Darvas
Publikálás dátuma: 2019. október 27.

Szeptember 25-én rendezték meg a Virtuális Erőmű Program XI. Díjátadó Gáláját a Parlamentben, amelyre a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola vezetősége is meghívást kapott.
A rangos eseményen Szili Katalin, a VEP védnöke, Jakab György, az országgyűlés alelnöke, Molnár Ferenc, a Mi6 valamint a VEP tulajdonosa és Mezősi Balázs, a VEP vezetője adták át az Energiahatékony Iskola díjat Jankovszki Zoltánné igazgató asszonynak. Az intézmény így már másodszor lett jogosult a megtisztelő cím viselésére. 

Megkezdte munkáját az új képviselő-testület Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. október 26.

Ünnepélyes keretek között tartotta meg alakuló ülését Kiskunfélegyháza új képviselő-testülete csütörtökön a városháza dísztermében.

Az október 13-i önkormányzati választások eredményeként Csányi József polgármestert 90 százalék felett, míg a képviselő-testület tagjait átlagosan 80 százalékkal választották meg a félegyháziak. Így dr. Réczi László, Bense Zoltán, Gyenes Attila, Szamosi Endre, Balla László, Szabó József, Horváth Gábor, dr. Ónodi Izabella, dr. Kiss Ákos Csaba és Ván Jenő képviselők a Nemzeti Fórum színeiben szereztek egyéni képviselői mandátumot. Míg a Veled a Városunkért Egyesület négy képviselőt – Horváth Tamást, Kis-Szeniczey Kálmánt, Kollár Lászlót és Nagy Lajost – delegált a testületbe.

Az alkotókör tagjai festettek a kórházi falakra
Publikálás dátuma: 2019. október 25.

Festményeikkel tették otthonosabbá a városi kórház krónikus belgyógyászati osztályát a Holló László Képzőművész Kör alkotói.

Vakulyáné Varga Erika, Karsai Ildikó, Kissné Kovács Edit, Feketéné Papp Éva, Mindszenti Lászlóné, Rátkai Zsuzsa és Rádi András napokon át dolgoztak azért, hogy szebbé tegyék a kórház falait, színes képeikkel hozzájáruljanak a bent fekvő betegek közérzetének javításához. A Holló Kör művészei arra törekedtek, hogy a felfestett képek könnyűek, légiesek, hangulatosak és vidámak legyenek. A kéz a segítségnyújtás, míg a virágok a gyógynövényeket, a gyógyítást jelképezik.

Diákolimpiai bajnok lett a Constantinum csapata
Publikálás dátuma: 2019. október 25.

Kecskeméten szervezték a 2019/2020-as tanév ügyességi és váltófutó csapatbajnokság diákolimpia országos döntőjét, ahová közel 50 induló csapatból 8 jutott be.

Színvonalas, szoros küzdelemben, remek teljesítménnyel magasugrás (3-4. korcsoport) versenyszámban diákolimpiai bajnok lett a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium általános iskolai csapata.

Ecsetet ragadtak városunk apróságai is
Publikálás dátuma: 2019. október 25.

Október 18-án a gyermekek is lehetőséget kaptak a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozat alkalmából, hogy kipróbálják kézügyességüket és tehetségüket.

Hírek az Ótemplomból
Publikálás dátuma: 2019. október 25.

1. A mai perselygyűjtés összegét a missziók javára juttatják el.

2. Kedden Szent II. János Pál pápa emléknapja, szerdán Kapisztrán Szent János áldozópap emléknapja, pénteken pedig Szent Mór püspök emléknapja lesz.

Kiválóan szerepeltek a félegyházi birkózók
Publikálás dátuma: 2019. október 25.

Négyen első, négyen második és négyen harmadik helyezést értek el, így tizenketten jutottak tovább az országos döntőbe.

November 1-jén, pénteken nyitva lesz a piac
Publikálás dátuma: 2019. október 25.

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy Kiskunfélegyházán 2019. november 1-jén, pénteken a piac nyitva tart.

Szabadságkoncertek Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. október 25.

A zene szárnyán, szabadon címmel kétnapos rendezvénysorozat lesz Kiskunfélegyházán október 22-én, kedden és október 23-án, szerdán.

A rendezvénysorozatot az 1956-os és 1989-es eseményekre való megemlékezésekhez kapcsolódva szervezi az önkormányzat – nyilatkozta a Félegyházi Közlöny internetes hírportáljának Kovács-Csonka Szilvia, a rendezvény projektmenedzsere. A programhoz kapcsolódó koncerteknek a Rocktár Élőzenei Bázis és a Móra Ferenc Művelődési Központ ad helyet.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek