Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.11.01.-11.08.

 
100 éve született a hajtókirály
Publikálás dátuma: 2019. november 8.

A családja Csongrádhoz, a katonaság Szenteshez, a lovak szeretete pedig Bugachoz kötötte a magyar lovassport kiemelkedő alakját, a száz éve született Abonyi Imrét.

Félegyházi Advent – 2019
Publikálás dátuma: 2019. november 8.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel vár mindenkit Félegyházi Advent – 2019 ingyenes programjaira. Az alábbi rendezvények ízelítőül szolgálnak, a decemberi, részletes programot később közöljük.

Mesejelenetek humorral fűszerezve
Publikálás dátuma: 2019. november 8.

Flamann Ildikó keramikusművész Tapintható mesevilág című kiállítása nyílt meg november 7-én a városi könyvtárban. A művésznő alföldi, hódmezővásárhelyi fazekasnak vallja magát. Amikor az unokáinak meséket olvasott, s ők tágra nyílt szemekkel hallgatták, akkor született meg benne az ötlet, hogy a meséket képekben formálja meg. A keramikusművész táblaképekbe öntött, humort sem nélkülöző mesevilágot tárt a gyermekek elé.

V. Kemencés Gasztronómiai Fesztivál
Publikálás dátuma: 2019. november 8.

A város kemencéjében Márton-naphoz kötődően sok-sok finomság készül a Kemencés Gasztronómiai Fesztiválon Kiskőrösön, a Petőfi téren, november 9-én, szombaton, ahová barátsággal hívnak mindenkit.

Eredményesek a dózsások a matekversenyeken
Publikálás dátuma: 2019. november 7.

Ötödik helyezést ért el a megyei Bolyai Matematika Csapatversenyen a Dózsa György Általános Iskola hatodikos csapata. Tagjai: Vastag Zsombor, Zana Levente, Kósa László és Kocsis Tamás, felkészítő tanáruk: Madácsiné Kapus Erika.

Félegyházáról indultak…
Publikálás dátuma: 2019. november 7.

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt a Helytörténeti beszélgetések a Hattyúházban című sorozat újabb előadására. November 7-én, csütörtökön 17 órától vendég dr. Tóth József  PG-s öregdiák, Szingapúr tiszteletbeli attaséja. Beszélgetőtárs dr. Tarjányi József.

Huszka József Íjász Emlékverseny
Publikálás dátuma: 2019. november 7.

Jótékony célú íjászversenyt rendez a Huszka József Hagyományőrző Sport Egyesület és a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály november 9-én, szombaton a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A rendezvény bevételéből Huszka József tiszteletére készülő emlékhely megvalósítását támogatják.

Könyvtársarok – Bella Italia – gyönyörű Olaszország
Publikálás dátuma: 2019. november 7.

Író-olvasó találkozót tart városunk szülötte, Semperger-Sommariva Kinga, az Egy kis Itália blog szerzője, az északkelet-olaszországi Friuli-Venezia Giulia régió „magyar nagykövete”, november 12-én, kedden a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Ehhez a rendezvényhez kapcsolódva ajánlunk olyan kiadványokat, amelyek a könyvtárból kikölcsönözhetőek.

Nincs advent korcsolyázás nélkül
Publikálás dátuma: 2019. november 7.

Idén is lesz jégpálya Félegyháza főterén. A tervek szerint november 30-án, az első adventi gyertyagyújtás városi ünnepének napján már csúszkálhatnak a korcsolyázás szerelmesei. A vállalkozó hamarosan megkezdi a pálya kialakítását.

Új járda köti össze a lakótelepet Bankfaluval
Publikálás dátuma: 2019. november 7.

Jó minőségű járda köti össze a Petőfi lakótelepet a bankfalui városrésszel. Az új járdát november 6-án adták át.

Városi Mikulás ünnepség
Publikálás dátuma: 2019. november 7.

Idén is szeretettel várják a családokat, gyermekeket, nagyszülőket a Városi Mikulás Ünnepségre 2019. december 5-én, csütörtökön 16 órától a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokba.

16 órától kézműveskedés, arcfestés, csillámtetoválás, fajátékok

17 órától a színpadon zenés gyermekműsorával fellép Polyák Lilla, akivel közösen várják a Nagyszakállút.

A belépés ingyenes !

A Mikulás ünnepség Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szervezésében valósul meg.

Bűnmegelőzési nyugdíjas kvíz
Publikálás dátuma: 2019. november 6.

Bűnmegelőzési nyugdíjas kvízt szervez a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Móra Ferenc Művelődési Központ november 20-án, szerdán 10 órától az intézmény színháztermében.
60 év feletti, 4 fős csapatok jelentkezését várják. Részvétel korlátozott számban, a regisztráció sorrendjében történik.

Jelentkezni november 18-án, éjfélig lehet a 06-20-457-8574-es telefonszámon.

Értékes nyereményeket sorsolnak ki, a fődíj pedig egy 20 ezer forint értékű vacsorautalvány. 

Ismét remekeltek a félegyházi triatlonosok
Publikálás dátuma: 2019. november 6.

Marcaliban rendezték meg a duatlon diákolimpia „A” kategóriás döntőjét, melyen a DMTK-KVSE triatlonistái ismét szép sikereket értek el.

Komoly érdeklődés kísérte a kellemes őszi időben rendezett versenyt, mivel a dobogós helyezettek 10 plusz pontot kapnak a felsőfokú felvételinél. A duatlon verseny áll egy első hosszabb futásból, egy kerékpározásból és egy második, rövidebb futásból.

Jót tenni jó!
Publikálás dátuma: 2019. november 6.

Ebben az évben az Egészségközpont is csatlakozott a Jót tenni jó akcióhoz. Ennek keretében az Alpári úti Hajléktalanszállón ellátásban részesülők számára gyűjtenek többek között a mindennapi életvitelhez szükséges tisztálkodási szereket, mosószert.

Malmok útja
Publikálás dátuma: 2019. november 6.

Malmok útja címmel szakmai konferenciát rendez a Kiskun Múzeum november 12-én, kedden 10 órától.

Sportos élet konferencia
Publikálás dátuma: 2019. november 6.

Újabb előadást rendez a Szegeden tevékenykedő Gyermeksport Egészségügyi Csapattal (GYEC) a Jogging Plus Sportegyesület a sport iránti elkötelezettségének tükrében indított rendezvénysorozata keretében november 26-án, kedden 17 órától a Vállalkozók Ipartestülete székházában (Kiskunfélegyháza, Móra Ferenc tér 9.). A konferenciát a rendezvény védnöke, Balla László alpolgármester nyitja meg. Belépési díj: egy mosoly!
A rendezvény célja, hogy első osztályú ellátást nyújtsanak a sérülést szenvedett sportoló gyermekeknek, támogatva a mielőbbi gyógyulásukat és a biztonságos sportolást. Tudják, mennyi energia van az élsportban és mennyi év munkáját teheti tönkre egy nem helyesen kezelt sérülés. Az előadók sok szeretettel várják az érdeklődő gyermekeket, felnőtteket!

2020-ban is lesz asztali naptára Félegyházának
Publikálás dátuma: 2019. november 5.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata az év végéhez közeledve egy 2020-as asztali naptár kiadására készül. Hűen a lokálpatrióta szemlélethez, a már hagyományosnak mondható - önkormányzat által kiadott - naptár most a városban fellelhető szobrokat, műalkotásokat mutatja be.

A természet élményei képekben
Publikálás dátuma: 2019. november 5.

Hermkens Edit festőművész kiállítását nyitották meg a Petőfi Sándor Emlékházban. A Physis című tárlatot Király Erzsébet művészettörténész mutatta be. A megnyitón közreműködtek a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2019. november 5.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Keressük a város 2019. évi karácsonyfáját
Publikálás dátuma: 2019. november 5.

Ha Ön vagy ismerőse rendelkezik olyan fával, amely 10-12 méter magas és minden oldalán arányos, kérem, november 8-áig jelentkezzen Juhász László osztályvezetőnél a 76/562-048-as telefonszámon, vagy a varosuzem@kiskunfelegyhaza.hu címen.

Piaci árak
Publikálás dátuma: 2019. november 5.

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacon.

Novemberi áramszünetek
Publikálás dátuma: 2019. november 4.

Az NKM áramszolgáltatója a folyamatos karbantartási munkák keretében októberben megkezdi a vasoszlopok festését a középfeszültségű hálózaton Kiskunfélegyházán. Ezzel egyidőben ügyfelek igénye alapján hálózatbővítés, egyes szakaszokon hálózatrekonstrukció zajlik.

Novemberi programok a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. november 4.

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár novemberi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Roma közmeghallgatás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. november 4.

Közmeghallgatást tart Kiskunfélegyháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata december 4-én, szerdán 10 órakor a polgármesteri hivatal I. emeleti belső tárgyalótermében. A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek.​​​​​​​

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. november 3.

Évközi 31. vasárnap – 2019. november 3.
1. Ma (vasárnap) délután 5 órakor imaórát tartanak a papi és szerzetesi hivatásokért a templomban.

2. Hétfőn Borromeo Szent Károly püspök emléknapja, kedden Szent Imre herceg ünnepe, szombaton pedig a Lateráni Bazilika felszentelésének ünnepe lesz.

Diákokhoz jön a Kormányablak-busz
Publikálás dátuma: 2019. november 3.

Harmadszorra jön Kiskunfélegyházára a Kormányablak-busz. Mindkét alkalommal igen népszerű volt ez a szolgáltatás a városban, ezúttal a diákoknak hozza helybe a hivatali ügyintézés lehetőségét a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal mobilizált kormányablaka.

Titkok a levéltárból – Járványkórház – Gárdonyi-iskola
Publikálás dátuma: 2019. november 3.

Kiskunfélegyházán a fertőzőbetegek elkülönítésére 1912-ben hoztak létre egy járványkórházat a város északi részén, a Kecskeméti út (E5-ös út) és a Felsőtemető közötti területen, a Felsőnyomás 5. szám alatt.

El Camino - Az út folytatódik
Publikálás dátuma: 2019. november 2.


A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív minden érdeklődőt Tarjányi Xénia művésztanár El Camino - Az út folytatódik című kiállításmegnyitójára.

Tarjányi Xénia művésztanár 2015-ben járta végig az El Caminot.

A Szent Jakab-út - melyen Xénia szellemi-fizikai teherbírását próbára téve teljesítette a spanyol-francia határ melletti Saint-Jean-Pied-de-Port és Santiago de Compostela közti mintegy 800 km-es távot - számos alkotásának témáját alapozta meg.

A művésztanár tárlatát november 29-én, pénteken 17 órakor a Hattyúházban Pintér Anna festőművész ajánlja a közönség figyelmébe.

Huszka József Íjász Emlékverseny
Publikálás dátuma: 2019. november 2.
Kiváló eredmények a duatlon diákolimpiai döntőn
Publikálás dátuma: 2019. november 2.

Október 26-án, Marcaliban rendezték meg a 2019/2020. tanévi duatlon diákolimpia döntőt. A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából tartott versenyen mintegy 700-an vettek részt. A Jogging Plus Sportegyesület utánpótlás-nevelés programjának köszönhetően 14-en is képviselték Kiskunfélegyháza iskoláit az „A” kategóriában.

Lezárják a szegedi úti vasúti átjárót
Publikálás dátuma: 2019. november 2.

Karbantartás miatt teljes szélességében lezárják a Kiskunfélegyháza–Csongrád–Szentes vasútvonal és az 5-ös számú főút (Szegedi út) kereszteződésében lévő vasúti átjárót október 29-én este nyolc órától másnap reggel hat óráig. A terelőutat táblák jelzik. A közúti forgalom a lezárt átjárótól mintegy 15 méterre kialakított ideiglenes vasúti átjárón haladhat, felváltva, jelzőlámpás irányítás mellett. A Kecskemét felől érkezőket a Vasút utca felé terelik az ideiglenes útátjáróhoz. A Szeged felől érkező gépjárműveket pedig a Karinthy Frigyes utca irányába terelik, s ugyancsak az ideiglenes útátjárón át kelhetnek át a vasúton.

Móra Ferenc Művelődési Központ novemberi programja
Publikálás dátuma: 2019. november 2.

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel vár mindenkit 2019. novemberi rendezvényeire.

Novemberi véradások
Publikálás dátuma: 2019. november 2.

Novemberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Petőfiszállás képviselő-testülete alakuló ülést tartott a Faluházban
Publikálás dátuma: 2019. november 2.

Elsőként Balla Lászlóné, a Helyi Választási Bizottság elnöke tartott rövid beszámolót a 2019. október 13-ai önkormányzati választásokról, majd a megválasztott 6 önkormányzati képviselő eskütétele következett.

Rockenbauer Pál Emlékest
Publikálás dátuma: 2019. november 2.

November 22-én, pénteken 18 órától tartja meg a Rockenbauer Pál Emlékestet a Kiskun Természetbarát SE a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Köszöntőt mond: Csányi József polgármester és Bozó Lajos, a Kiskun Természetbarát SE elnöke.

Vendég: Gyenes Károly rendező, televíziós szerkesztő.

A rendezvény ingyenes.

Rockenbauer Pál, a hazai természetfilmezés legkiemelkedőbb alakja, a Magyar Televízió Natura szerkesztőségének egyik alapító tagja, a természetjárók között már kultikusnak számító két kéktúrás film, a Másfélmillió lépés Magyarországon valamint az ...és még egy millió lépés című filmsorozatok alkotója.

Visszatér a Kiskunfélegyházi járásba a mobilizált ügyfélszolgálat
Publikálás dátuma: 2019. november 2.

Ismét szolgálatot teljesít november 4–8. között a kormányablak busz a Kiskunfélegyházi járásban.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalnál még 2018 áprilisában kezdte meg működését az az új mobilizált ügyfélszolgálat, amely lehetővé teszi, hogy az autóbuszban lévő két munkaállomáson az ügyfelek igénybe vehessék a kormányablakok szolgáltatásait.

El Camino - Az út folytatódik
Publikálás dátuma: 2019. november 1.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív minden érdeklődőt Tarjányi Xénia művésztanár El Camino - Az út folytatódik című kiállításmegnyitójára november 29-én, pénteken 17 órára a Hattyúházba. A tárlatot Pintér Anna festőművész ajánlja a közönség figyelmébe.

Forgalomkorlátozások a félegyházi temetőkben
Publikálás dátuma: 2019. november 1.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a november 1-je és 3-a között a Felső- és Alsótemetőkbe látogató járművezetőket, hogy a temetők környékén az alábbi forgalmirend-változásokra számíthatnak:

Képben vagyunk!
Publikálás dátuma: 2019. november 1.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt, alkotni vágyót november 23-án, szombaton 9 és 17 óra között a Holló-kör nyitott műhelyébe. Megismerkedhetnek változatos alkotó technikákkal, eszközökkel. A nap során lehetőség lesz kerámiatál-festésre és saját kezű, karácsonyi képeslapot is nyomtathatnak.

November 1-jén is elszállítják a szemetet
Publikálás dátuma: 2019. november 1.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy november 1-jén, pénteken a kommunális hulladékot a szokott rendben, aznap szállítják el. A szolgáltató kéri, hogy az edényzeteket péntek reggel 6 óráig helyezzék ki.

Rekordszámú résztvevő a Römi Kupán
Publikálás dátuma: 2019. november 1.

Rekordszámú résztvevővel rendezték meg Kiskunfélegyházán a 18. Römi Kupát. 48-an ültek asztalhoz, hogy próbára tegyék szerencséjüket, játéktudásukat.
Lajos György főszervező elmondta, hogy a verseny egyre közismertebb a szenvedélyes kártyások között, így minden évben több új játékos is jelentkezik. Az idei megmérettetésre is érkeztek Budapestről, Csongrádról éppúgy, mint Pilisszántóról. Hogy miért is népszerű ez a bajnokság? Erről Péntek Ibolya, aki szinte miden versenyen itt volt, így nyilatkozott: - Ekkora versenyt és ennyi kedves embert, ilyen jó hangulatot és vendégfogadást csak itt lehet találni.

Sütinapon gyűjtöttek Levi gyógykezelésére
Publikálás dátuma: 2019. november 1.

Több mint 2 millió forint gyűlt össze szerdán azon a jótékonysági sütinapon, amelyet két félegyházi édesanya szervezett és, ahol Levente gyógykezelésére gyűjtöttek.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek