Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.11.29.-12.06.

 
A sportcsarnokban találkoztak a gyerekek a városi Mikulással
Publikálás dátuma: 2019. december 6.

Ingyenes rendezvényre várta a Mikulás a félegyházi gyerekeket december 5-én, 16 órától, a városi sportcsarnokban. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel invitálta a jóhangulatú, ingyenes családi programra a családokat, gyermekeket, nagyszülőket. A legkisebbek játékkal, arcfestéssel és csillámtetoválással múlatták az időt Polyák Lilla zenés műsoráig, majd megérkezett a Mikulás. A gyerekek énekszóval várták a nagyszakállút, a bátrabbak a színpadra is felmerészkedtek.

Bemutatkozott a Szilikon Király
Publikálás dátuma: 2019. december 6.

A Tupperware Főzőklub háziasszonyai december 4-én tartották soron következő klubfoglalkozásukat a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában.

Ezúttal a Tupperware termékcsalád egy nagyon praktikus tagját a Szilikon Királyt ismerhették meg az érdeklődő háziasszonyok. Tették ezt a legmegfelelőbb módon: kipróbálták milyen is a benne elkészített étel. Sőt nemcsak főétellel, hanem desszerttel is kísérleteztek. Így került az asztalra a csirkemájas felfújt egészséges zöldségekkel gazdagítva, nyalánkságként pedig gyümölcskenyér asztalt gyümölcsökkel, friss almával, csoki öntette.

Csak december 7-én változik a felnőtt és gyermekorvosi rendelés
Publikálás dátuma: 2019. december 6.

A kiskunfélegyházi Egészségközpont tájékoztatja a lakosságot, hogy a  december 7-i munkarend-változás miatt a felnőtt és gyermekorvosi rendelés az alábbiak szerint alakul ezen a napon. 

Falugazdász tájékoztató rendezvényt tartottak Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2019. december 6.

Támogatásokról és a gazdákat érintő aktuális információkról hallhattak előadást az egybegyűltek november végén a Faluházban.

Az összejövetelen köszöntőt mondott Szász János polgármester, majd három falugazdász vetítéssel egybekötött előadása következett.

A körzetvezető falugazdász, Gyuris Ferenc mellett Gyuris Ferencné és Mártél Dóra is beszélt a jelenlevőknek a fontosabb aktualitásokról, az igényelhető támogatásokról, vagy az őstermelői igazolvánnyal kapcsolatos változásokról.

Idén is megnyitja kapuit az ARTurka Művészeti Vásár és Kiállítás
Publikálás dátuma: 2019. december 6.

Ünnepi kiállítás megnyitóra szeretettel várnak mindenkit a Holló László Képzőművész Kör Galériájában 2019. december 5-én, csütörtökön 18 órára.

A megnyitó után lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre az alkotókkal.

A kiállítás és a vásár az adventi időszakban minden nap 9-17 óráig nyitva

Járóbeteg ellátás az ünnepek alatt
Publikálás dátuma: 2019. december 6.

Tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyén a Járóbeteg szakellátás az év végi több napos ünnep alatt az alábbiak szerint érhető el:

Karácsonyi énekek
Publikálás dátuma: 2019. december 6.

 Ünnepi műsort ad az Újtemplomban december 21-én, szombaton, a 18 órás szentmise után a Barátság Nyugdíjas Énekkar. A műsorban karácsonyi énekeket adnak elő. Szeretettel várnak minden érdeklődőt. 

Ma nyit a jégpálya
Publikálás dátuma: 2019. december 6.

Hatodik alkalommal nyitja meg kapuit a kiskunfélegyházi jégpálya, amely a megszokott helyen, a városi könyvtár melletti parkoló területén várja a korizni vágyókat. A városvezetés ügyelve az igényekre, az E5-ös felé eső részen jelölte ki a jégpályát, így a könyvár bejárata és a Szalay Gyula utca közötti járdaszakaszon nagyobb tér marad, nem akadályozván a gyalogosforgalmat. Az a hivatalos megnyitó ma, december elsején, 14 órakor lesz. A nyitvatartás nem változik: hétfőtől-vasárnapig 10-től 13-ig, illetve 14 óra és 20 óra között várják a korcsolyázókat.

Mikulás Kupával rajtol a félegyházi teremlabdarúgó-szezon
Publikálás dátuma: 2019. december 6.

Az előző évekhez hasonlóan a téli időszakban is több teremlabdarúgó tornát rendeznek Kiskunfélegyházán a Mezőgazdasági Szakiskola tornatermében. Elsőként a Félegyházi Tej Mikulás Kupára várják az amatőr félegyházi és vidéki csapatokat. Patyi Zoltán szervezőtől megtudtuk, a csoportküzdelmek december 7-én, szombaton 13 órától kezdődnek el, a döntőt vasárnap délután tartják. Tavaly büntetőrúgásokkal dőlt el a Mikulás Kupa sorsa, akkor Fortuna csapata örülhetett. A legjobbakat most is oklevéllel és kupákkal díjazzák.

Moziba hívta a gyerekeket a Mikulás
Publikálás dátuma: 2019. december 6.

Ingyenes mozizással lepte meg a városunk és a gazdakörök óvodásait Reményi Richárd, a Petőfi Mozi üzemeltetője.

Richárd évről-évre azzal ajándékozza meg Mikulás alkalmából az apróságokat, hogy ingyenesen megtekinthetnek egy kedves mesefilmet. Idén a Jetikölyök című animációs filmet vetítette le számukra december 3-án és 4-én.

Színes tárlattal ajándékozták meg a közönséget
Publikálás dátuma: 2019. december 6.

Félegyházi művészeknek nyílt kiállítása a Holló László Képzőművész Kör Galériájában, december 5-én. A tárlat ünnepélyes megnyitóján Rátkai Zsuzsa, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd felkérte Kis Virág keramikust, hogy nyissa meg a kiállítást.

Változik a polgármesteri hivatal ügyfélfogadása
Publikálás dátuma: 2019. december 6.

A 2019. évi igazgatási szünet (december 23-31.) és karácsonyi időszakot érintő (december 24. és december 31.) munkarend változások kapcsán az alábbiak szerint változik a polgármesteri hivatal nyitvatartása és ügyfélfogadási rendje.

XXVIII. Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri futás - Rollsped-futam
Publikálás dátuma: 2019. december 6.

Huszonnyolcadik alkalommal rendezi meg a Jogging Plus Sportegyesület a hagyományos szilveszteri jótékonysági futóversenyét Kiskunfélegyházán, a Kossuth utcán, december 31-én. Az eseményen ezúttal is a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák javára gyűjtenek. Mottó: “Zárjuk együtt az évet egy jó cselekedettel! Támogassuk futva az óvodás gyermekeket!" 

A 90 éves Marika néni életét az unokák teszik teljessé
Publikálás dátuma: 2019. december 5.

Sipka Józsefné Marika néni 90. születésnapját ünnepelte a napokban.

E kivételesen szép ünnep alkalmából városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester és Szabó József, a körzet önkormányzati képviselője köszöntötte a szépkorú asszonyt Orbán Viktor miniszterelnökünk által aláírt emléklappal és egy csokor virággal.

Adventi hangverseny a Szent István Templomban
Publikálás dátuma: 2019. december 5.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szeretettel hív minden érdeklődőt Adventi hangversenyére december 15-én, vasárnap 16 órára a Szent István Templomba. Fellép a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa: Bolla Julianna – zongora, Karácsonyi Melinda és Takácsné Medveczki Zsuzsanna – szólóének, Molnár Elvira – altfurulya, Takó Lajos – dob. Vezényel: Szatmári Imre. A karácsonyi előkészületben, rohanásban álljunk meg egy órára és töltődjünk fel lelkileg, hangolódjunk karácsonyra közös zenei élménnyel! 

Hogyan figyeljünk oda táplálkozásunkra karácsonykor?
Publikálás dátuma: 2019. december 5.

A karácsonyi vendégvárás, a baráti és családi összejövetelek velejárója az ünnepi ételek és a hagyományos karácsonyi menü. Óhatatlanul is felszaladhatnak plusz kilók, ha étkezésünkre nem figyelünk oda. Készíthetünk ételeket egészségesebb alapanyagokból, pl.: reform lisztből, vagy cukormentes lekvárból – ezáltal a bűnözésnek is hódolhatunk. 

Idősek karácsonya
Publikálás dátuma: 2019. december 5.

December 18-án, szerdán délután fél 5-kor rendezik meg az immár hagyományos idősek karácsonya ünnepséget a Göllesz Viktor Általános Iskola (volt Bajcsy iskola) tornatermében. A bensőséges alkalomra mindenkit szeretettel invitál Balla László alpolgármester, önkormányzati képviselő. 

Megkezdte a termelést a petőfiszállási tejfeldolgozó üzem
Publikálás dátuma: 2019. december 5.

December 2-án megkezdték a Szentkúti termékcsalád gyártását a Gazda-Tej Értékesítési Szövetkezet petőfiszállási feldolgozó üzemében. A beruházáshoz a Vidékfejlesztési Programból 347 millió forint támogatást kapott a jelenleg mintegy 150 tejtermelő családot tömörítő szövetkezet. Az üzem ünnepélyes átadása december 13-án, pénteken lesz. 

Mi Gárdonyink vetélkedő
Publikálás dátuma: 2019. december 5.

Pálmonostorai iskolában már hagyománnyá vált a „Mi Gárdonyink” vetélkedő, amelyet az idén ötödik alkalommal rendeztek meg a Pálmonostorai Gárdonyi Géza Általános Iskolában. A versenyen hat iskola csapata vett részt.
A vetélkedőre az író életrajzából és az Egri csillagok regényből kellett készülni. A versenyzőket 5 állomáson várták az érdekes, gondolkodtató és kreatív feladatok, majd megérkeztek az „Egri várba” ahol játékos ügyességi feladatokban vehettek részt, amelyek feledtették velük a felgyülemlett izgalmakat. A verseny szervezői és a feladatok összeállítói: Győriné Farkas Anna és Cseszkóné Csernák Anita. Munkájukat segítette és támogatta az iskola tantestülete és dolgozói.
 

Szépkorú Sipka Józsefné köszöntése
Publikálás dátuma: 2019. december 5.

Sipka Józsefné november 23-án töltötte 90. születésnapját, azonban egészségi állapota miatt december 2-án ünnepelt családja körében. A szépkorú hölgyet Balla László alpolgármester és Szabó József képviselő köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és egy szép virágcsokor kíséretében. 

Zöld Esték a Zöld könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. december 5.

December 3-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban került sor a Zöld Könyvtári esték rendezvénysorozat következő állomására, amelyen prof. dr. Terbe István, az MTA doktora tartott előadást Klímaváltozás és kertészet címmel. Kállainé Vereb Mária igazgató köszöntőjét követően az est nyitányaként Kelemen József, a Közép-Európa Klub elnöke ismertette a soron következő Zöld könyvtári előadások témáit.

Az angyalok köztünk élnek
Publikálás dátuma: 2019. december 4.

Karácsony közeledtével mindenki egy kicsit érzékenyebb a minket körülvevő világ szépségeire és nehézségeire. Ilyenkor talán nagyobb a segítőkedv is az elesettek és a rászorulókkal szemben. Papp Anett, A Béke egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány megálmodója és alapítója, akit a város számos jótékonysági kezdeményezés kezdeményezőjeként ismer, nem csak karácsony tájékán figyel oda másokra. Kifogyhatatlan ötletei mindig szívet melengető kedvességgel párosulnak, mint a legfrissebb meglepetése is, amelyről lapunknak mesélt.

Bizottsági tag lett a legnevesebb félegyházi brand tulajdonosa
Publikálás dátuma: 2019. december 4.

A kiskunfélegyházi képviselő-testület gazdasági bizottságának külső, nem képviselő tagjaként vesz részt a döntéselőkészítő munkában idén novembertől Gulyás István, a Félegyházi Pékség Kft. tulajdonosa, ügyvezető igazgatója. A közismert cégvezetőt emellett a félegyházi sütőipari vállalkozás eddigi legnagyobb fejlesztéséről is kérdeztük. 

Biztonságban a járdán
Publikálás dátuma: 2019. december 4.

Az elmúlt évben egy szakaszon elkészült a Bajcsy utca bal oldalán a járda térkövezése. Az építkezés folytatódott, és a mai naptól a Liget utcáig térkövezett járdán közlekedhetnek a gyalogosok. Az új szakaszt Balla László, a körzet önkormányzati képviselője adta át. 

El Camino - Az út folytatódik
Publikálás dátuma: 2019. december 4.

El Camino – Az út folytatódik címmel megnyílt Tarjányi Xénia képkiállítása a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A november 29-én megnyitott tárlatot Pintér Anna festőművész mutatta be. Az est folyamán zenés és prózai műsort is láthattunk, amelyről a kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola növendékei gondoskodtak. 

Félegyházi csapatok jelentkezését is várják a hungarikum vetélkedőre
Publikálás dátuma: 2019. december 4.

A Lakitelek Népfőiskola – a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával – újra meghirdeti Értékek, kincsek, hagyományok a Kárpát-medencében című vetélkedőjét a hungarikum-mozgalom népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében. 

Kérdőíves felmérés az Egészségközpontban
Publikálás dátuma: 2019. december 4.

Kérdőíves betegelégedettségi vizsgálatot végeznek a kiskunfélegyházi Egészségközpontban. Arra kérnek mindenkit, hogy a várókban kihelyezett kérdőíveket töltsék ki, és az erre a célra szánt zöld színű dobozokba helyezzék el. A felmérés célja, hogy az intézményben folyó betegellátás körülményeiről és szolgáltatásokról kialakult vélemények, javaslatok figyelembevételével javíthassák az ellátás színvonalát. Minden betegnek és hozzátartozónak köszönik a kérdőívek kitöltését!

Petőfiszállás közfoglalkoztatottjai számára tartottak összejövetelt
Publikálás dátuma: 2019. december 4.

2019. november 27-én a Petőfiszállási Községi Önkormányzat összejövetelt szervezett hagyományos módon a település közmunkásai részére.

A rendezvény az év értékelésével vette kezdetét, Szász János polgármester megköszönte a munkatársak egész éves kitartó munkáját, valamint jutalmak átadására is sor került.

Tájékoztatás a kormányhivatalok munkaszüneti napok körüli munkarendjéről
Publikálás dátuma: 2019. december 4.

A kormányablakokban és az okmányirodákban - a 2019. évi munkaszüneti napok körüli munkarendváltozásra tekintettel - az alábbi (országosan egységes) rendben tartanak félfogadást:

2019. december 6-án (péntek) keddi ügyfélfogadási rend szerint,
2019. december 7-én (szombat) 8.00-14.00 óráig,
2019. december 13-án (péntek) pénteki ügyfélfogadási rend szerint,
2019. december 14-én (szombat) 8.00-14.00 óráig,
2019. december 24-27 (kedd-péntek) az ügyfélfogadás és az ügyintézés szünetel,
2019. december 31. (kedd) 8.00-12.00 óráig,
2020. január 1. (szerda) az ügyfélfogadás és az ügyintézés szünetel.
Felhívják a lakosság figyelmétt, hogy 2019. december 31-én (kedden) csak azok az ügyfélszolgálatok tartanak félfogadást, amelyek keddenként nyitva tartanak, továbbá a fentiektől eltérő a nyitvatartás egyes kormányablakokban és okmányirodákban (az eltérésekről ezen az oldalon tájékozódhatnak).

A fenntarthatóság nagykövetei a Batthyány iskolában
Publikálás dátuma: 2019. december 3.

A Henkel Magyarország Kft. Fenntarthatósági Iskolaprogram elnevezésű nemzetközi kezdeményezésében vettek részt a Batthyány Lajos Általános Iskola 1-2. osztályos tanulói, november 29-én. A célok között szerepel az egészségesebb életmód előmozdítása, valamint a hulladéktermeléssel, a víz- és energiafogyasztással kapcsolatos tudatosság növelése.  

Aki lájkol, nem biztos, hogy a kórházban is meglátogat
Publikálás dátuma: 2019. december 3.

Szeress és tégy, amit akarsz! Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek szerint, ha mindannyian eszerint a Szent Ágostoni gondolat szerint élnénk, a világ jobb hely lehetne.  Mert aki szeret, az nem okoz kárt az embertársainak, és Istent is tiszteletben befogadja.

Ismét járható az Oskola utca és a Pázmány utca közötti szakasz
Publikálás dátuma: 2019. december 3.

A korábbi forgalmi rend van érvényben: Oskola utcára behajtás a dr. Holló Lajos utca felől a Béke térig, kihajtás a Pázmány utca felé.

Felhívják az autósok figyelmét, hogy a Zöld város projekt keretében újonnan elkészült Oskola és Pázmány utcát összekötő térköves útszakaszon tilos megállni!
 

 

Kilenc gólt szerzett az Astra
Publikálás dátuma: 2019. december 3.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.
1.  Barnabás: fiatal, fekete, puli kan
2.  Lady: 6,5 éves, németjuhász szuka
3.  Mókás: másfél éves, fehér, kan puli keverék
4.  Sáfrány: 2,5 éves, vörös, keverék szuka

A menhely honlapján (http://menhelykkfhaza.hu) további képek, és örökbe fogadható kutyák tekinthetők meg. A bemutatott kutyák után érdeklődni a Fido Bácsi Közhasznú Alapítványnál, a 70/331-1634 és a 70/43-43-002 telefonszámokon, vagy a Csólyosi úti telephelyen lehet.

 

Mikulás a moziban
Publikálás dátuma: 2019. december 3.

Idén is meghívta egy ingyenes mesemozira Reményi Richárd, a kiskunfélegyházi Petőfi Mozi üzemeltetője a város középső és nagycsoportos óvodásait. A kicsik a Jetikölyök című animációs filmet nézhették meg december 3-án és 4-én, ahová a Szalai-Busz Kft. szállította el őket.   

Teremtorna Kókai Ferenc emlékére
Publikálás dátuma: 2019. december 3.

Kókai Ferenc emlékének tiszteletére labdarúgó teremtornát rendeznek december 14-én, szombaton a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A csapatok két korosztályban mérkőznek meg 14:30-tól. A 40 év felettieknél Kiskunfélegyháza, Budapest, Kecskemét, Százhalombatta és Szeged veteránjai húznak csukát. A 60 év felettieknél Kecskemét, Kiskunfélegyháza és Szeged öregfiúi lépnek parkettre. Az emléktorna közös vacsorával, beszélgetéssel zárul. 

A gimnázium végzősei is megkapták a kék szalagot
Publikálás dátuma: 2019. december 2.

A Móra Ferenc Gimnázium végzős diákjai szalagavatóját tartották meg ünnepélyes keretek között november 29-én, 17 órakor a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A felnőtté válás kék szalagját idén három osztály kapta meg. Ezt zenés-táncos produkciók követték, majd az est fénypontjaként 57 pár táncolta el a bécsi keringőt. 

Adventi készülődés a Női körben
Publikálás dátuma: 2019. december 2.

Csodás alkotások születtek a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban megtartott Női körben.
November 30-án, a karácsonyi dekorációk készítése volt a témája az összejövetelnek. A szervezők azt kérték, hogy mindenki vigyen magával alapanyagot az általa megálmodott koszorúhoz, ajtóra felrakható kopogtatóhoz, vagy éppen a napjainkban divatos grincsfához. A kellemes hangulatú délutánon praktikákat, dekorációs ötleteket is elleshettek egymástól a résztvevők, illetve a karácsonyi dallamok közben megvitathatták az eljövendő karácsony menü és ajándékötleteit.

Csézy elbűvölte a közönséget
Publikálás dátuma: 2019. december 2.
Teltházas kocertet adott Félegyházán Csézy november 30-án, szombaton, a Móra Ferenc Művelődési Központban. Az ingyenes koncerten karácsonyi dalokkal szórakoztatta a nagyérdeműt a bájos előadó.
Decemberi nyitvatartás az uszodában
Publikálás dátuma: 2019. december 2.

A Félegyházi Termál Parkfürdő tájékoztatja vendégeit, hogy az alábbiak szerint várják decemberben a kikapcsolódni vágyókat.
December 7., szombat 9.00-24.00

December 14., szombat 9.00-24.00

December 24., kedd 9.00-15.00

December 25., szerda ZÁRVA

December 26., csütörtök 14.00-20.00

December 27., péntek 9.00-24.00

December 31., kedd 6.00-15.00

Január 1., szerda 14.00-20.00

Éves karbantartás miatt a Félegyházi Termál Parkfürdő 2020. január 6-a és 12-e között zárva tart.

Kelemen József
fürdővezető
 

 

Decemberi programok a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. december 2.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár decemberben is szeretettel várja színes programjaira, rendezvényeire az érdeklődőket.

December 3., kedd 17 óra
A Zöld könyvtári esték sorozatunk vendége prof. dr. Terbe István, az MTA doktora. Előadásának címe: Klímaváltozás és kertészet.
Bevezetőt mond Kelemen József, a Közép- Európa Klub elnöke.

Eget látó mesefa mesemondó találkozó
Publikálás dátuma: 2019. december 2.

Minden népnek megvan a saját népmesei világa. Ez alól mi, magyarok sem vagyunk kivételek. A mi népmesei elemeink között fellelhetők a félelmetes, hétfejű sárkányok, elkeseredett királyok, bátor legények és a hétországra szóló lakodalmak. Ezek az elemek és motívumok a mondavilágból erednek, és fontos elemei az eleinte szájhagyomány útján terjedő műveknek.

Felkészülés jógával a szülésre
Publikálás dátuma: 2019. december 2.

A jógagyakorlatok jótékony hatásáról és fontosságáról tartott előadást a kismamáknak Horváth Kata jógatréner a városi könyvtárban. Arra hívta fel a várandós kismamák figyelmét, hogy a jógagyakorlatok biztonsággal végezhetőek a terhesség végéig. Fontos tudni azt is, hogy csak olyan gyakorlatokba csatlakozhatnak be, amelyek „kismamásítva” vannak. A kismamákra szabott kondicionáló gyakorlatok azokat az izmokat edzik, amelyek ezáltal aktívak maradnak a szülésig és erőnlétet biztosítanak hozzá. 

Gyöngyösi Sándor lett az Év Biogazdája
Publikálás dátuma: 2019. december 2.

A Magyar Biokultúra Szövetség 2019-ben Gyöngyösi Sándort választotta az Év Biogazdájának.
Gyöngyösi Sándor a gyógygombák termesztését és értékesítést őstermelőként kezdte biogazdálkodásában. Gyógygombák közül elsőként a Ganodermát, magyar nevén pecsétviaszgombát termesztését indította el. Mára számos különböző gomba fajtát termeszt: Ganoderma Lucidum, Shiitake, Süngomba, Déli tőkegomba, Laskagomba, Sárga laskagomba, Fafül gomba, Gyapjas tintagomba, Ördögszekér laskagomba, Barna csiperke.

Hat remi, hat vereség
Publikálás dátuma: 2019. december 2.

Az Újszászi VVSE otthonában vendégszerepeltek a Félegyháza-Csongrád sakkozói az NB II. Tóth László csoportjának 3. fordulójában. A félegyházi együttes nem a legerősebb összeállításában érkezett, az élbolyhoz tartozó Újszász ezt kihasználva sok pontot szerzett. Tizenkét táblán félegyházi győzelem nem született, hat parti ért véget döntetlennel és hat mérkőzést nyertek a hazaiak. 

Karácsonyra készültek a gyerekek a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. december 2.

Adventi és karácsonyi díszek készültek a városi könyvtár karácsonyváró családi délelőttjén, november 30-án, szombaton. A gyerekek szüleikkel együtt szorgosan készítették a díszeket, amelyek hamarosan lakásukat és a karácsonyfát díszítik. Legnépszerűbb volt a Mikulás és az angyalkák megformázása. De sokan a csocsóval, vagy izgalmas biliárdpartival kapcsolódtak ki ezen a délelőttön.

Klímaváltozás és kertészet
Publikálás dátuma: 2019. december 2.

A Zöld Könyvtár díjjal 2019-ben kitüntetett Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Közép-Európa Klub szeretettel vár mindenkit a Zöld könyvtári esték rendezvénysorozat újabb előadására december 3-án, kedden 17 órára a Hattyúházba. 

Miskolcon is átrobogott a félegyházi futsalcsapat
Publikálás dátuma: 2019. december 2.

Jó formának örvend a félegyházi játékosokkal felálló Astra U-17-es futsalcsapat, amely zsinórban a harmadik sikerét könyvelte el december elsején Miskolcon.
Az Abonyi Péter által irányított együttes nyáron alakult újjá és kezd összeállni. A lányok egyre jobban ráéreznek a futsalra, ami az eredményességben is megmutatkozik.

Sokan éltek a közmeghallgatás lehetőségével
Publikálás dátuma: 2019. december 2.

November 27-én Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Közmeghallgatást tartott a városháza dísztermében.

A meghallgatáson ezúttal a szokottnál is több érdeklődő tette tiszteletét, akik észrevételeiket, kérdéseiket, kéréseiket, javaslataikat nyíltan elmondhatták a városvezetésnek.

Többen panaszkodtak a városban uralkodó közlekedési morálra, a szabálytalan parkolásokra és a kerékpárosok szabályszegő közlekedési szokásaira, mellyel veszélyeztetik a gyalogosok biztonságát, illetőleg saját magukat is balesetveszélyes helyzetbe hozzák például a zebrán való biciklizéssel.

Újraválasztották Gyenes Attilát a KDNP félegyházi elnökévé
Publikálás dátuma: 2019. december 2.

November 28-án tisztújító ülést tartott a Kereszténydemokrata Néppárt Kiskunfélegyházi Szervezete a Fidesz-KDNP irodájában. Az összejövetelen jelen volt dr. Mák Kornél, a KDNP Bács-Kiskun megyei elnöke, valamint Lezsák Sándor országgyűlési képviselő képviseletében Lenkei Róbert választókerületi kabinetfőnök. 

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. december 1.

Advent első vasárnapja – 2019. december 1.
1. Kedden Xavéri Szent Ferenc emléknapja, pénteken Szent Miklós püspök emléknapja, szombaton pedig Szent Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja lesz.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. december 1.

Advent első vasárnapja – 2019. december 1.
1. Köszönetet mondanak mindazoknak, akik az elmúlt hétvégén a TESCO áruházban tartós élelmiszervásárlással segítették a Szent István Karitász csoport karácsonyi jótékonysági akcióját.

Advent a hajléktalanszállón
Publikálás dátuma: 2019. december 1.

A hajléktalanszállón Keresztes Tünde kulturális referens köszöntötte a város nevében a mintegy 120 lakót, november 30-án. Ez után felgyúlt az első gyertya az adventi koszorún, az ebédlőben pedig finom pörkölt és aprósütemények várták az ellátottakat.

Hírek a Szent István Templomból
Publikálás dátuma: 2019. december 1.

Advent első vasárnapja – 2019. december 1.
1. Köszönetet mondanak mindazoknak, akik az elmúlt hétvégén a TESCO áruházban tartós élelmiszervásárlással segítették a Szent István Karitász csoport karácsonyi jótékonysági akcióját.

Hírek az Ótemplomból
Publikálás dátuma: 2019. december 1.
1. Kedden Xavéri Szent Ferenc emléknapja, pénteken Szent Miklós püspök emléknapja, szombaton pedig Szent Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja lesz. 2. Ma Advent első vasárnapja van. Használjuk ki a karácsonyi készület idejét, hogy az őszinte bűnbánat és a jócselekedetek által valóban ünnepi díszbe öltöztethessük lelkünket, s a Jézussal való találkozás öröme tegye teljessé készületünket. 3. Az adventi időszakban hétfő kivételével hétköznaponként reggel 6 és este 6 órakor lesznek a szentmisék. Szeretettel hívnak mindenkit a hajnali Roráte-misékre, hogy közös imádsággal és a kegyelmi ajándékok vételével indíthassák a karácsonyi készület napjait. A hajnali misék előtt, szokás szerint 5.25-től szentségimádást tartanak és elimádkozzák az irgalmasság rózsafüzérét.
In memoriam Gábos Dezső (1931 – 2019)
Publikálás dátuma: 2019. december 1.

Az elmúlt héten érkezett a szomorú hír Erdélyből, Fehéregyházáról, 88 éves korában elhunyt Gábos Dezső tanár, ahogy mi, félegyháziak ismertük: „Petőfi követe”.
1931. január 28-án született Fehéregyházán, 1950-ben a Nagyenyedi Tanítóképzőben tanítói, majd 1969-ben a Marosvásárhelyi Pedagógiai Főiskolán tanári oklevelet szerzett. 1968-88 között a helyi művelődési ház igazgatója, a Maros megyei művelődési bizottság tagja és a szakszervezeti bizottság körzeti elnöke, később községi képviselő, tanácsos. 1993-as nyugdíjba vonulása után még tíz évig tanított szülőfalujában és Héjjasfalván. Megszállottan küzdött a fehéregyházi Petőfi-kultusz életben tartásáért.

Karácsonyra készültek a nyugdíjasok
Publikálás dátuma: 2019. december 1.

Idén is kedves műsorral hangolódtak rá a karácsonyi ünnepekre a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesületének tagjai november 29-én, a Szakmaközi Művelődési Házban. Ezúttal a dunántúli vidékek adventi szokásait elevenítették fel verssel és énekkel, rövid jelenetekkel. A város nevében Balla László alpolgármester köszöntötte a szépkorúakat.

Titkok a levéltárból – A Családi Irodáról
Publikálás dátuma: 2019. december 1.

A második világháborút követő új társadalmi-politikai berendezkedés a „szocialista humanizmustól áthatott” életforma kialakítására törekedett, elvetve az elavultnak mondott korábbi szokásokat. A hagyományos egyházi szertartásokat háttérbe szorítva az állami szervek – ideológiai alapon – fokozottabban részt vettek az egyén családi életében, ünnepeiben is.

Tizedik alkalommal áll a főtéren az apostoli kereszt
Publikálás dátuma: 2019. december 1.
– Eltelt egy év, újra advent első vasárnapját ünnepeljük, s vele együtt megszokott módon a jobbikos keresztállítást. Kicsiny közösségünk első közmegjelenése volt a keresztállítás, azt megelőzően a kereszt megalkotása, létrehozása. Bizony elszaladt az idő, hiszen immár 10. alkalommal áll az apostoli kereszt Kiskunfélegyháza főterén – mondta a keresztállító ünnepség megnyitójában Kollár László, a Jobbik helyi szervezetének elnöke.
Adventi gyertya ragyog a városházán Képgaléria
Publikálás dátuma: 2019. november 30.

A Dózsa iskola karácsonyt váró műsora után a város adventi koszorúján az első gyertyát Csányi József polgármester és Hajagos Gyula atya gyújtották meg. A falevelek épphogy lehulltak, a város és a megújuló főtér csodálatos karácsonyfájának ünnepi fényei már vibrálva adják hírül, hogy nemsokára itt a karácsony – kezdte ünnepi köszöntőjét a polgármester.

Fametszés a Bessenyei utcában
Publikálás dátuma: 2019. november 30.

December 3-án, kedden a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya megkezdi a Bessenyei utcában a platánfák ifjító metszését. A munkavégzés ideje alatt szakaszos útlezárásra kell számítani. Kérik a lakosság türelmét és megértését.

Darvas iskola diákjai is megkapták biztonsági felszereléseiket
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
Mint ahogy azt korábban megírtuk a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány jótékonysági rendezvénnyel gyűjtött össze 562 db gyermek láthatósági mellényt és fényvisszaverő prizmát.
10 éves fennállását ünnepelte a Palestrina Kamarakórus
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
November 22-én, pénteken ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját a kiskunfélegyházi Palestrina Kamarakórus E szép ünnep alkalmából koncertet tartottak a Szent István Templomban a 17 órai hálaadó szentmisét követően. A kórus 2009-ben alakult a kiskunfélegyházi Szent István Templom égisze alatt, Szatmári Imre kántor-karnagy és zenetanár vezetésével. A kórustagok megalakulásuk óta számos fellépéssel színesítették városunk rendezvényeit. Előadásukra ezúttal is számos érdeklődő ellátogatott a templomba.
70 éves Érettségi Találkozó – Gondolatban
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium 1949-ben érettségizett diákjai nemrégiben tartották volna 70 éves érettségi találkozójukat. A fizikai valóságban az együttlét már nem jöhetett létre. Annál inkább gondolatban. Az alábbiakban Keresztesi Kálmán emlékezését olvashatják.
A közismert természetjáró filmek készítőjére emlékeztek
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
Rockenbauer Pál Emlékestet tartott a népszerű természetjáró, világutazó, televíziós szerkesztő halálának 32. évfordulójának tiszteletére a Kiskun Természetbarát SE. A természetfilmek készítésének rejtelmeibe is bepillantást nyerhetett a hallgatóság a művelődési központban.
A szív hangjai
Publikálás dátuma: 2019. november 29.

Jótékonysági rendezvényt tart a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola tantestülete, szülői közössége és a diákok az intézmény egyik súlyosan beteg kislányának, Csányi Pankának gyógyulása támogatásának érdekében. Az esemény december 16-án, hétfőn 16 órakor kezdődik az iskola tornatermében.

Gallyazás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
Gallyazási munkálatokat végez a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. megbízásából a Zöldfelület Kezelő Kertészeti Kft. a nagy-, közép-, és kisfeszültségű szabadvezetéki hálózatok nyomvonalai mentén. Ennek során eltávolítanak minden, a hálózatok biztonsági övezetébe nőtt fát vagy egyéb növényzet. A munkavégzés, időjárástól függően december 1-je és április 30-a között tart. A gallyazást a villamosművek, valamint a termelői, magán- és közvetlen vezetékek biztonsági övezetéről szóló 2/2013. (I.22.) NGM rendelet szabályozza. A levágott ágakat, gallyakat a települések belterületéről 5 munkanapon belül elszállítják, a külterületeken a munkavégzés helyszínén maradnak.
Helyi megoldások a hárítás és a klímadepresszió között
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
Sajtótájékoztatón mutatta be a Veled a Városunkért Egyesület képviselőcsoportja november 27-én, szerdán a Kis-Szeniczey Kálmán önkormányzati képviselő által a képviselő-testülethez benyújtott helyi klímastratégiát taglaló javaslatcsomagot. A kezdeményezés célja, hogy a képviselő-testület alkosson rendeletet a klímavészhelyzettel kapcsolatos teendőkről.
Jótékonysági bál a Darvasban
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
Jótékonysági bált rendeztek a Darvas Általános Iskolában november 23-án, szombaton. A bál egyfajta nyitórendezvényként szolgált, ugyanis az iskola jövő nyáron lesz negyven éves, amihez a jótékony program kiváló lehetőséget kínált. Az intézmény első igazgatóját 1980 nyarán nevezték ki, utána kezdődött meg az oktatás megszervezése. Azonban az építkezés az első tanévre nem ért véget, hiszen nem készült el az intézmény teljes szárnya. Így akkor még a Bajcsy iskolába is jártak a Petőfi lakótelep kisdiákjai. Ennek apropóján kétéves rendezvénysorozattal emlékeznek a születésnapra.
Kelj föl és járj, Petőfi Sándor!
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
„1848-49 emlékezete a kultúra különböző regisztereiben” címmel rendezett Budapesten kétnapos tudományos konferenciát a Petőfi Irodalmi Múzeum. Az előadások, a Legenda, kultusz, kegyelet, a Petőfi-képek, Politika és Fikció, Klasszikusok kicsit másként – Kultusz és pedagógia, Szövegemlékek, Kultusz a színpadon, Mások szemével témakörökben hangzottak el.
Kiváló félegyházi birkózók
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
A Kiskunfélegyházán rendezték az év utolsó diákolimpiai bajnokságát, amelyen azok a 10-11 éves fiúk vehettek részt, akik a területi bajnokságokról továbbjutottak. November 23-án a városi sportcsarnokban 183-an kezdték meg a szabadfogású küzdelmeket, kiváló körülmények között. A hazai versenyzők közül ketten is dobogóra állhattak a rendkívül erős mezőnyben.
Következő ülését november 28-án tartja az önkormányzat képviselő-testülete
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
Félegyháza önkormányzata november 28-án, csütörtökön 16 órakor tartja soros ülését. A képviselők 18 napirendi pontról döntenek a nyilvános ülésen. A bizottságok valamennyi előterjesztést megtárgyaltak és elfogadásra javasoltak. A művelődési és egészségügyi bizottságon felmerült a lakótelepi orvosi rendelő sorsa is. Nagy Lajos ellenzéki képviselő és egy városlakó is kifogásolta, hogy erről az intézkedésről nem értesült, illetve nem pontosan az érintett lakosság. Faragó Zsolt jegyző elmondta, hogy mindez január elsejétől valósul meg, és az ellátást is zavartalanul biztosítják az új egészségközpontban. Azzal is tisztában vannak, hogy nincs mindenkinek gépkocsija, éppen ezért buszjárattal biztosítja az önkormányzat az ellátásra szorulók közlekedését.
Nagy Zsolt ikon festőművész kiállítása a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
Nagy Zsolt ikon festőművész, képzőművész tanárnak nyílt kiállítása Idő Istennek – A Belső Ima útja címmel a városi könyvtárban. A tárlatmegnyitón Rosta Ferenc alpolgármester mutatta be a félegyházi Móra gimnáziumból indult művész életútját, a kiállított alkotásokat.
Szociális munka napja Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
Szociális munka napja Petőfiszálláson November 12-én az országban mindenhol a szociális ágazatban dolgozó szociális munkásokat, segítőket, családgondozókat, tanyagondnokokat és a szférában dolgozó munkatársakat ünneplik.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek