Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: zárva
  • szerda - csütörtök: zárva
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2020.01.03.-01.10.

 
A minisztérium is elismerte a félegyházi könyvtárban folyó munkát
Publikálás dátuma: 2020. január 10.

Elnyerte a Minősített Könyvtár címet az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár.

Hulladékszállítási tájékoztató
Publikálás dátuma: 2020. január 10.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy Kiskunfélegyháza közigazgatási területén történő hulladék (kommunális, házhoz menő szelektív, zsákos zöldhulladék és konténeres hulladék) elszállításával kapcsolatos ügyfélszolgálati elérhetőségek az alábbiak:

Ki lesz Az Év Agrárembere?
Publikálás dátuma: 2020. január 10.

A hatodik alkalommal kiírt Az Év Agrárembere 2019 kitüntető díj utolsó előtti pillanatához érkezett. Most a közönség döntheti el, kiket juttat kategóriánként a döntőbe. Kiskunfélegyházi várományosa is van a közönségszavazásnak: dr. Tarjányi József Jánosra a Növényvédelem kategóriában lehet voksolni, január 20-áig.

Vince-napi vesszővágás az emlékparkban
Publikálás dátuma: 2020. január 10.

Január 11-én, szombaton kiderül, milyen szőlőtermés várható idén. A Vince-napi vesszővágáson a hagyományos termésjóslás mellett az újborból is kedvükre fogyaszthatnak. Ezen a napon a Karcagi Birkafőzők Egyesülete jóvoltából a kunsági birkafőzés karcagi hagyományait is bemutatják, így az eseményen birkapörköltet is kóstolhatnak a látogatók.

Hatcsapatos tornára utazik a női futsalválogatott
Publikálás dátuma: 2020. január 9.

Dombó János női válogatottja az ukrajnai Lvovba utazik, január 12-e és 15-e között egy hatcsapatos tornán vesz részt. A mérkőzések között kevés pihenőidőre lesz módjuk a lányoknak, de ugye a rendezés költségei sok mindent felülírnak.
A csapatokat két csoportba sorolták a rendezők:

A Csoport: Finnország, Magyarország, Ukrajna
B Csoport: Csehország, Szlovákia, Olaszország

Hét kórus énekelt együtt vízkereszt ünnepén
Publikálás dátuma: 2020. január 9.

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg az Éneklő Félegyháza című kórusfesztivált az Ótemplomban.
Hét kórus részvételével immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg az Éneklő Félegyháza című hangversenyt hétfőn, vízkereszt ünnepén a félegyházi Sarlós Boldogasszony templomban. A vízkereszti városi kórusfesztivált ezúttal is a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szervezte. Elfogadta az egyesület meghívását a Batthyány Lajos Általános Iskola Kicsinyek Kórusa Nagyné Mészáros Erika vezényletével, a Batthyány iskola Nagykórusa Kis-Fekete Vilmos vezényletével, a Platán Utcai Általános Iskola kórusa Sárkányné Seres Katalin vezetésével, a Szent István Kórus Fazekas Tamás vezetésével, az Ótemplom kórusa Vili Balázs vezetésével, a Palestrina Kamarakórus és a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa Szatmári Imre vezényletével - adta hírül a baon.hu.

Újult erővel kezdték az évet
Publikálás dátuma: 2020. január 9.

Bizakodva készülnek a 2020-as esztendőben a Hideg László Boksz Egyesület tagjai. Az edzéseket továbbra is a Darvas Iskolában tartják, ahová 7 éves kortól várják a gyermekeket, illetve a felnőtteknek is biztosítanak tréningezési lehetőséget. Az egyesület névadója, vezetőedzője, Hideg László beszámolójában elmondta, jól zárták a 2019-es évet, több versenyen ringbe léptek és érmeket szereztek. Az országos bajnokságokon sajnos nem úgy vettek részt, ahogy tervezték. Közbejöttek sérülések és betegségek, de idén lesz lehetőségük bizonyítani a versenyzőknek.

A doni katasztrófára emlékezik Kiskunfélegyháza
Publikálás dátuma: 2020. január 8.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület tisztelettel hívja a város polgárait a doni katasztrófa 77. évfordulója alkalmából koszorúzással egybekötött emlékező rendezvényére január 10-én, pénteken 15 órára.

Eredményes évet zárt a Kiskun Vízi és Szabadidő SE
Publikálás dátuma: 2020. január 8.

Az egyesület tagjai tizenegy versenyen vettek részt, ahol összesen 52 arany-, 63 ezüst- és 38 bronzérmet nyertek.
Az Országos Bajnokságokon (rövidpályás és fedett, valamint nyíltvízi) három aranyérmet, huszonnégy ezüstérmet és hat bronzérmet szereztek a versenyzők. Az OB egyéni éremgyűjtői: Sebők János egy arany-, tizenöt ezüst- és egy bronzérem, Simon Géza két arany-, hat ezüst- és három bronzérem, Ónodi László három ezüst- és egy bronzérem, míg Farkas Jutka egy bronzérem boldog tulajdonosa lett.

Kiskunfélegyházi alkotók munkáiból nyílik kiállítás
Publikálás dátuma: 2020. január 8.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából nyílik kiállítás „Válogatás kiskunfélegyházi alkotók munkáiból II.” címmel január 22-én, szerdán 16 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központban. A tárlatot Kertész Jánosné, a Szakmaközi Művelődési Ház nyugalmazott igazgatója ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Az új vitorlákat már feltették, belülről is megújul a malom
Publikálás dátuma: 2020. január 7.

A végéhez közeledik a Kiskun Múzeum udvarán álló Pajkos-Szabó-féle műemlék szélmalom felújítása. Az ország egyetlen megmaradt alul hajtós, kétköves, tornyos szélmalmának új vitorláit már felszerelték a szakemberek.

Egy Petőfi-mellszobor vándorútja
Publikálás dátuma: 2020. január 7.

"A félegyházi Petőfi-rajongók a 2019. július 31-i megemlékezés óta a Petőfi Sándor Emlékházban gyönyörködhetnek Hunyadi László ifjúkori alkotásában. A művészeti alkotás hányatott útját, Félegyházára kerülésének körülményeit dr. Tarjányi József foglalta össze.
Küküllődombó kicsi unitárius székely falu Dicsőszentmárton közelében. Itt született 1933. november 16-án Hunyadi László Magyar Örökség díjas szobrászművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, 2019-től a kiskunfélegyházi Petőfi Emlékérem kitüntetettje. Szülőhelyéről vallja: „Olyan paraszti közösségből kerültem ki, ahol nagyon mélyen élt még a hagyomány, a szokás, a népművészet, a népi kultúra." 

Katonai tiszteletadás mellett kísérték végső útjára Deli József ezredest
Publikálás dátuma: 2020. január 7.

Több százan kísérték utolsó útjára Deli József nyugállományú ezredest hétfőn a kiskunfélegyházi Felsőtemetőben. Katonai tiszteletadás mellett búcsúztak tőle családtagjai, rokonai, bajtársai, ismerősei és a város elöljárói. A tavaly decemberben 89 esztendős korában elhunyt ezredest dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter személyes jó barátjaként búcsúztatta el. 

Ne feledje! Vasárnap állat- és kirakodóvásár!
Publikálás dátuma: 2020. január 7.

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően a hónap második hétvégéjén, azaz 2020. január 12-én (vasárnap) ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR a félegyházi vásártéren.

Mint minden hónap második hétvégéjén, most is lehet nézelődni-vásárolni, sőt sült kolbászt, lángost és egyéb vásári csemegéket kóstolgatni, mindezt pedig leöblíthetjük finom szomjoltókkal, vagy épp átmelegíthetjük magunkat a forró italokkal.

Ünnepeljük közösen a Magyar Kultúra Napját!
Publikálás dátuma: 2020. január 7.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Művelődési Központ, valamint a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár mindenkit a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezendő programjaira.

Petőfi Sándorra emlékeztek Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2020. január 6.

Félegyházán hagyomány, hogy az év utolsó napján Petőfi Sándor születésnapjára emlékeznek. A világirodalom egyik legnagyobb alkotójának szülőházán elhelyezett emléktáblánál civil szervezetek és pártok helyezték el a tisztelet koszorúit.

Ezt követően a városi könyvtárban Juhász István előadásával folytatódott az ünnepség, ahol Balla László alpolgármester mondott köszöntőt. – Arra a költőre emlékezünk, aki 26 esztendeig élt, és ez idő alatt csaknem ezer verssel ajándékozott meg bennünket. Petőfi forradalmár volt, nemzeti hős, és külföldön is a legismertebb költők egyike. Mindent megkapott ahhoz, hogy nagy költő lehessen, tehetséget, történelmet és sorsot egyaránt. Írásaiban minden alkalommal szeretettel említi szülővárosának Félegyházát. Az előadáson közreműködött dr. Tóth Ákos tárogatón.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. január 5.

Karácsony utáni 2. vasárnap – 2020. január 5.
1. Hétfőn, Vízkereszt főünnepén, reggel ½ 7-kor és 8 órakor tartanak szentmisét. Ne feledkezzünk meg arról, hogy ez az ünnep parancsolt ünnep.

2. Hétfőn délután 5 órakor lesz a templomban a Félegyházi Kórustalálkozó, amelyre szeretettel hívnak és várnak mindenkit!
 

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. január 5.

Karácsony utáni 2. vasárnap – 2020. január 5.
1. Vasárnap este 5 órakor szentségkitétellel szentségimádás kezdődik.

2. Január 6-a Vízkereszt napja, kötelező, parancsolt ünnep. Szentmise reggel 7-kor, délelőtt 9-kor és este 6 órakor lesz. Az esti szentmisében végzik el a vízszentelési szertartást.

Jótékony tetkósok a kórházban
Publikálás dátuma: 2020. január 5.

Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti újszülött részlegének azt a 850.000 forint támogatást, amelyet a 2019. októberben, Kiskunfélegyházán megrendezett jótékonysági tetoválófesztiválon gyűjtöttek. Az összegből – kiegészítve azt – 1, 6 millió forint értékű, tűszúrás nélkül működő, sárgaságmérő készüléket vásárolt az intézmény.

Bemutatkozik a Mezgé bőrműves szakköre
Publikálás dátuma: 2020. január 4.

Január 7-én, kedden 17 órától kiállításon mutatkozik be a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium bőrműves szakköre a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Bagdi István – Csincsák Zoltán emléktorna
Publikálás dátuma: 2020. január 3.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Csincsák Zoltán Emléktornát január 4-én, szombaton a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az öregfiú teremlabdarúgó tornán barátok, korábbi sporttársak, volt labdarúgók vesznek részt. Az emléktornát megelőzően Bagdi Istvánról is megemlékeznek a jelenlévők, hiszen mindketten sokat tettek a félegyházi sportért, a labdarúgásért. Elsősorban mindig azokat az egyesületeket hívják meg, amelyekben Csincsák Zoltán dolgozott. A tornán most hét csapat vesz részt.

Hírek a Szent István Templomból
Publikálás dátuma: 2020. január 3.

A Szent Család vasárnapja – 2019. december 29.
1. A szentmisék végén külön áldást adnak a családoknak.

2. Most vasárnap a 9 órai szentmise után megbeszélés lesz azoknak a családoknak, akik kérték gyermekeik felkészítését az elsőáldozásra.

3. Az év végi hálaadó szentmisét december 31-én, kedden este 5 órakor tartják.

4. Január 1-je, Újév napja, Szűz Mária Istenanyaságának ünnepe. Szentmise reggel 7-kor, délelőtt 9-kor, ½ 11-kor és este 6 órakor lesz.

Közeleg a középiskolai felvételi
Publikálás dátuma: 2020. január 3.

Közeleg a középiskolai felvételi, a nyolcadikosoknak, illetve a hat- és nyolcosztályos gimnáziumba készülő alsóbb éveseknek január 18-án kell megírniuk a központi írásbeli vizsgát matematikából és magyarból.

A 2020-as tanévre gimnáziumi képzést 546, technikumit 236, szakképző iskolai képzést pedig 168 intézmény hirdet országszerte. Újdonság, hogy a szakképzésben 2020-tól minden tanuló ösztöndíjat kap – írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

Triatlonos siker a XXVIII. Szilveszteri Rollsped Kupán
Publikálás dátuma: 2020. január 3.

Az egész éves hajtás után, a téli alapozási időszakban is remek teljesítményt tudtak nyújtani a DMTK KVSE triatlonosai a XXVIII. alkalommal megrendezésre kerülő Szilveszteri Rollsped Kupa Futóversenyen.

A csapat tagjai lelkesen vágtak neki a 2200 m-es távnak és már a verseny kezdetén az élre törtek. Trungel-Nagy Kolost akaratereje és gyorsasága ezúttal sem hagyta cserben, maga mögé utasítva az egész mezőnyt elsőként ért célba. A verseny abszolút győztese lett, pedig alig múlt 14 éves. Testvére Trungel-Nagy Zalán a 14 év alatti korosztályban szintén a dobogó legfelső fokára állhatott.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek