Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2020.01.24.-01.31.

 
A Magyar Kultúra Napja Pálmonostorán
Publikálás dátuma: 2020. január 31.

Méltón ünnepelték a Pálmonostori Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulói, dolgozói és a község lakói a magyar kultúra napját. A megemlékezésre a művelődési házban került sor a tanulók és nyugdíjasok részvételével. Fekete István, Szabó Lőrinc és Márai Sándor műveiből hangoztak el versek, prózák, az iskolai kórus, szóló ének, néptánc, hangszeres (furulya, fuvola, klarinét) előadások pedig emelték a megemlékezés színvonalát. A rendezvény után a település idős és tevékeny lakói: Lantos Jánosné, Bánfi Istvánné és Ürmös Pálné kézműves kiállítását tekinthették meg az érdeklődők.

Igényelhetők a pedagógus díszdiplomák
Publikálás dátuma: 2020. január 31.

A Kecskeméti Tankerületi Központ és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a nyugdíjas pedagógusokat, hogy 2020-ban a pedagógusnapi ünnepség június 5-én, pénteken, 15 órai kezdettel lesz a Móra Ferenc Művelődési Központban.
Az ünnepnapon átnyújtandó díszdiplomák igényléséhez szükséges adatlapok átvehetők Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal I. em. 26. számú irodájában, Görög Anitánál vagy letölthető a www.kiskunfelegyhaza.hu oldalról.

Móra Ferenc Emléknapok
Publikálás dátuma: 2020. január 31.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Társaság, a Móra Ferenc Művelődési Központ és a a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület
Programok:

Február 5., szerda 14-15.30 óráig
Móra felolvasó délután Móra Ferenc Könyes Könyv (1920) című kötetéből, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Társaság és a Nyugdíjas Pedagógus Klub tagjainak részvételével a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban

Óriási sikerek a MEZGÉ szakmai kapcsolatrendszerében
Publikálás dátuma: 2020. január 31.

A Félegyházi MEZGÉ -mint Agrár-tudásközpont- kiváló szakmai és társadalmi kapcsolatrendszerrel büszkélkedhet.

Tizenkilenc naperőművet épített az MVM Csoport Dél-Kelet-Magyarországon
Publikálás dátuma: 2020. január 31.

Az NKM Áramhálózati Kft. területén Cegléd, Gerendás, Hódmezővásárhely, Kecel, Kiskunhalas, Kötegyán, Jánoshalma, Mezőkovácsháza, Nagykamarás, Soltvadkert, Szegvár, Árpádhalom, Békéscsaba, Kiskunfélegyháza és Újkígyós térségében valósultak meg. Kecskeméten pedig két helyszínen négy különálló erőmű létesült.

Védőnői jótanácsok a Betűbölcsiben
Publikálás dátuma: 2020. január 31.

Huczka Anita kiskunfélegyházi védőnő, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Betűbölcsi programján egyebek mellett arról beszélt, hogy a gyermekek fejlődéséhez melyek azok a tápanyagok, amelyek étellel bevihetők és szükségesek. Mint minden alkalommal, január 28-án is nagy volt az érdeklődés az informatív esemény iránt.

„A szeretet kiválaszt, megszólít, megtart és elenged...”
Publikálás dátuma: 2020. január 31.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dobó Endre életének 90. évében január 25-én méltósággal viselt betegsége után szerettei körében elhunyt. Temetése február 5-én, szerdán 11 órakor lesz a kiskunfélegyházi Felsőtemetőben. Lelki üdvéért az engesztelő szentmisét február 5-én, reggel 7 órakor mutattatjuk be a kiskunfélegyházi Szent István Templomban.
Tisztelettel kérjük, hogy kegyeletüket egy szál virággal fejezzék ki. Köszönettel vesszük, ha a koszorúra
szánt összeget eljuttatják A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány részére.
Bankszámlaszám: 11732071-23253670

A befolyt összeget a Kiskunfélegyházi Dialízis Központ javára továbbítjuk.
 

Eseménydús, sikeres évkezdés a Koppányoknál
Publikálás dátuma: 2020. január 30.

A 2020-as év első versenye január 12-én volt Dunaújvárosban, a Skorpió Íjász Team szervezésében. A Bánki iskola tornatermében, Scorpion Winter Challenge elnevezésű verseny jellege örömíjász volt, történelmi sziluettekkel, lőlapos célokkal és 3D állatokkal. Színesítette a küzdelmet több trükkös cél is. Kiskunfélegyházát 4 fő Koppány íjász képviselte.

Félegyházi mérkőzésekkel folytatódott az U11-es kosárlabda bajnokság Képgaléria
Publikálás dátuma: 2020. január 30.

A 7. régió 4. fordulóját tartották meg január utolsó hétvégéjén az U11-es kosárlabda bajnokságban, amelyben az FTSI több iskolai csapata is érdekelt. A Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok mellett a mérkőzéseket Kecskeméten rendezték meg. Szép félegyházi sikerek születtek.

Ittas vezetés miatt eljárás indult Horváth Tamás ellen
Publikálás dátuma: 2020. január 30.

„Amikor a bíróság elmarasztaló ítéletet hoz, akkor egyértelmű, hogy le kell mondania a mandátumáról. A törvény mindenkire vonatkozik.” – nyilatkozta Kollár László (Jobbik) önkormányzati képviselő, a Veled a Városunkért Egyesület tagja egy országos hírportálnak annak kapcsán, hogy a lap információi szerint ittas vezetés miatt elvették frakciótársa, Horváth Tamás (MSZP) képviselő jogosítványát.

Óvodai és iskolai szociális segítőt keresnek
Publikálás dátuma: 2020. január 30.

Pályázatot hirdet a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Család-és Gyermekjóléti Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján óvodai és iskolai szociális segítő munkakör betöltésére határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony keretében.

Újjáépül a járda a kórház utcájában
Publikálás dátuma: 2020. január 30.

Rövidesen befejeződik a Fadrusz János utcai járda felújítása. Az önkormányzati fejlesztés nagyon jelentős a város lakói számára, ugyanis a kórházhoz vezető járdát naponta több száz ember használja.

A saját ruhájukat is elajándékozzák az út végén
Publikálás dátuma: 2020. január 29.

Néhány nap múlva indul a félegyházi Meizl Ottó nagy utazása. 4. alkalommal vág neki a Bamako rallynak terepjárójával. Ezúttal útitársa Oszvald Marika Kossuth-díjas színművésznő lesz, aki már gondosan előkészítette az élelmiszert, a szükséges ruházatokat, és minden olyan felszerelést, amire szükség lehet útközben. A mintegy 8000 kilométeres út számos afrikai országon vezet keresztül.

Félegyházi éremeső Korondon
Publikálás dátuma: 2020. január 29.

Idén huszadik alkalommal rendezték meg Korondon a Lőrincz Márton emlékversenyt január 25-én.

A megnyitó ünnepségen Katona Mihály, a település polgármestere hangoztatta, hogy az 1936-os berlini olimpián aranyérmes Lőrincz Márton példás örökséget hagyott és ezt a példát továbbviszik a székelyföldi utódok. Húsz év alatt rangos nemzetközi sporteseménnyé nőtte ki magát a rendezvény és ehhez a Hargita megyei Tanács és Korond vezetése is jelentős támogatást nyújtott és ezután is várják a sportoló fiatalokat.

Kiskunfélegyházáról, Nyugat-Afrikán át Sierra Leonéba
Publikálás dátuma: 2020. január 29.

A kiskunfélegyházi Szalamandra Team is részt vesz a Budapest-Bamako rallyn, iskolaszereket és ruhákat visz az afrikai rászorulóknak.
Több mint fél éve lázasan készül 4 félegyházi, hogy részt vegyen a Dakar szellemi örökségét tovább vivő Budapest-Bamako rally-n. A rally történetében először Marokkó, Mauritánia és Szenegál után Guineába és Sierra Leonébe is ellátogat a kihívásokkal teli futam, a valaha volt leghosszabb útvonalat megtéve - adta hírül a keol.hu.

Öko-sarkot avattak a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2020. január 29.

Egy eredményes pályázatnak köszönhetően Öko-sarkot alakítottak ki a városi könyvtárban. A fiatalok és felnőttek ebben a sarokban találják meg azokat a könyveket, szakirodalmat, amelyek a környezettudatos életmódhoz kapcsolódnak. Ennek érdekében polcrendszert építettek, így a témakörrel kapcsolatosan itt minden szakirodalom megtalálható lesz.

Alapítvány segíti a dózsás gyerekek felkészülését
Publikálás dátuma: 2020. január 28.

Az Összefogás a Dózsás Gyermekekért Alapítvány több évtizede szolgálja az intézménybe járó gyermekek tanulási, kikapcsolódási lehetőségeit. Segítséget nyújtott a sportpálya, a játszóeszközök felújításában, a számítástechnikai, informatikai környezet kialakításában éppúgy, mint új tantermek kialakításában.

Felvételi tájékoztató a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban
Publikálás dátuma: 2020. január 28.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár évek óta meghirdeti a középiskolások hetét, amelynek keretében idén is segítséget kíván nyújtani a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára, egyebek mellett a január 28-án megszervezett FELVI-tájékoztatóval.

Idén is átadják az Oltalmazó-kezek díjat
Publikálás dátuma: 2020. január 28.

Február 28-án, pénteken 19 órától a Móra Ferenc Művelődési Központban adják át Kiskunfélegyházán az Oltalmazó kezek elismerést.

Az est folyamán jótékonysági előadás is lesz a kiskunfélegyházi Egészségért Közalapítvány a Kórházért javára. Jegyek 1500 forintos áron vásárolhatók a kórház titkárságán és a művelődési központban.

Képben vagyunk!
Publikálás dátuma: 2020. január 28.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt, alkotni vágyót január 25-én, szombaton 9 és 17 óra között a Holló-kör nyitott műhelyébe. Megismerkedhetnek változatos alkotó technikákkal, eszközökkel. A nap során olajfestmény-készítésre is lehetőség nyílik. A rendezvény a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00262 számú projekt keretében valósul meg.

Közgés győzelem a 24 órás logisztikai versenyen
Publikálás dátuma: 2020. január 28.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma 1/13/LK osztályos tanulóinak „100-as csapata” Kratochil Nóra, Krepsz Gréta és Ragács Viktória nyerték meg a kecskeméti Neumann János egyetem idei 24 órás logisztikai versenyének projektfeladat részét, míg az összesített versenyben csapatuk a harmadik helyet szerezte meg. Sikerükért logisztikai szakmai utat nyertek Stuttgartba, gratulálunk!

Székely-Magyar sakkbarátság
Publikálás dátuma: 2020. január 28.

A hagyományos sportrendezvényen a birkózók mellett sakkozók is képviselik Kiskunfélegyháza színeit. Az idei, 35. sakktalálkozón hazai sikert könyvelhettek el, a vendégek a dobogós helyeken osztoztak.
A rendezvény nem csak a versenyről, vetélkedésről szól. A két testvértelepülés kapcsolatának ápolásáért a Félegyházi Polgármesteri Hivatal kitüntető oklevelét a birkózóverseny megnyitóünnepélyén Szente Kálmán is átvehette - mondta el lapunknak Seres László szervező. 

Idén is átadják az Oltalmazó kezek-díjat
Publikálás dátuma: 2020. január 27.

Február 28-án, pénteken 19 órától a Móra Ferenc Művelődési Központban adják át Kiskunfélegyházán az Oltalmazó kezek elismerést. Az est folyamán jótékonysági előadás is lesz a kiskunfélegyházi Egészségért Közalapítvány a Kórházért javára. Jegyek 1500 forintos áron vásárolhatók a kórház titkárságán és a művelődési központban.

Igazi falusi disznóvágást tartottak
Publikálás dátuma: 2020. január 27.

Hagyományőrző Falusi Disznóvágást tartottak január 25-én, Petőfiszálláson. A Petőfiszállási Önkormányzat Képviselő-testülete által szervezett esemény a disznóölés régi hagyományait elevenítette fel. A faluház udvarán rendezett eseményt Kiss Sándor vezényelte. Köszöntőt mondott Szász János Attila, Petőfiszállás polgármestere, valamint Hágen Ádám, a Nemzeti Fórum országos szervezője.

III. mezgés disznótor Félegyházán
Publikálás dátuma: 2020. január 27.

Harmadik alkalommal rendezi meg hagyományos népi disznótorát a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium február 15-én, szombaton a könyvtár előtti parkolóban. Reggel 9 órától mezgés diákok közreműködésével egy mangalica sertés teljeskörű feldolgozása kísérhető nyomon. A helyszínen tradicionális disznótoros ételekkel, büfével, fellépőkkel várják az érdeklődőket.

Mesterhármassal debütált Czinege Eszter a felnőtt csapatban Képgaléria
Publikálás dátuma: 2020. január 27.

Különleges mérkőzésnek lehettek szemtanúi a félegyházi szurkolók és drukkerek. A női NB I-es futsal bajnokság 13. fordulójában a 15 éves félegyházi játékos Czinege Eszter is magára húzhatta a felnőtt csapat mezét. A debütálása kiválóan sikerült. Mesterhármasával az Astra Kiskunfélegyházi Bulls 6-2-re nyert a Szekszárd FC ellen.

Stresszkezelés, avagy relaxálni jó!
Publikálás dátuma: 2020. január 27.

A Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda szeretettel hív és vár minden érdeklődőt a Stresszkezelés, avagy relaxálni jó! című ingyenes rendezvényére. A tanácsadással egybekötött előadás február 25-én, kedden 17 órakor kezdődik a városi könyvtárban. Az előadó Kis Adelina pszichológus lesz. További információ az Egészségfejlesztési Iroda telefonszámán kérhető: 76/562-094.

Szigorít a rendőrség és a közterület-felügyelet Félegyházán
Publikálás dátuma: 2020. január 27.

Fokozott odafigyeléssel, a bírságolás eszközével is élve járnak el a szabálytalankodókkal szemben Kiskunfélegyházán a rendőrök és a kibővült létszámú közterület-felügyelet. Ettől a közlekedők egymás iránti felelősségének, jogkövető magatartásának javulását, végső soron a balesetek számának csökkenését várják.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. január 26.

Évközi 3. vasárnap – 2020. január 26.
1. Kedden Aquinói Szent Tamás áldozópap és egyháztanító, pénteken pedig Bosco Szent János áldozópap emléknapja lesz.

2. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3. Hétfőn este ½ 7-kor lesz a Szent József Kör gyűlése a Közösségi Házban.

4. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.
 

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. január 26.

Évközi 3. vasárnap – 2020. január 26.
1. Most vasárnap a 9 órai szentmise után megbeszélés lesz azoknak a családoknak, akik kérték gyermekeik felkészítését az elsőáldozásra.

2. Jövő vasárnap a 9 órai és a ½ 11-es szentmisében gyertyaszentelés lesz. A templomban azon a napon gyertyavásárlási lehetőség lesz.

3. Ugyancsak jövő vasárnap minden szentmise végén balázsáldást adnak.

4. Jövő vasárnap délelőtt 9 órakor szentmise lesz a városért az Ótemplomban.

5. Egyházközségi zarándoklatot, kirándulást szerveznek július 20. és 24. között Medjugorjéba. Már jó ideje, hogy Medjugorjében (Čitluk, Bosznia-Hercegovina) hat szavahihető tanú esküvel megerősítve állítja, hogy 1981. június 24. óta a Szűzanya, (horvátul „Gospa”), mindmáig megjelenik nekik. Tájékoztató plakát a templomi hirdetőtáblán olvasható. Érdeklődni és jelentkezni lehet a plébánián.

6. Várják a plébánián azokat a jegyespárokat, akik ebben az évben a Szent István Templomban szeretnének egyházi házasságot kötni. Részükre február 8-ától előkészítő jegyes oktatást szerveznek.

7. Előkészítő tanfolyamot szerveznek azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók. Jelentkezni lehet a plébánián.

Három félegyházi dartsos az elődöntőben
Publikálás dátuma: 2020. január 26.

Véget ért a Kecskeméti Lesz Vigasz Amatőr Darts Viadal első fordulója, amelyen a Félegyházi Darts Clubot hat fő képviselte. Vincze Katalin, Horváth Zsolt, Horváth Tibor, Pecz István, Valkovics István, valamint Mészáros József ragadott nyilat.
Katalin nem jutott tovább a csoportból, ami annak is betudható, hogy ez volt az első versenye. Ennek ellenére ügyesen játszott, szép eredményeket érhet el később.

A fiúk a 16-os főtáblán folytatták. Mészáros és Valkovics a jó játékuk ellenére vereséget szenvedtek, így a 9. helyen végeztek.

Horváth Tibor és Zsolt valamint Pecz István a legjobb nyolc között diadalmaskodott, így mindhárman bekerültek az elődöntőbe.

A két Horváthnak egymás ellen kellett megküzdeni a döntőbe jutásért, Pecz pedig egy kecskeméti versenyző ellen játszott.

István és Zsolt nagy küzdelem közepette maradt alul, megosztott 3. helyen végeztek.

Horváth Tibor összeszedve minden tudását megnyerte a döntőt és ezzel az I. forduló győztese lett.

Kép, információ: Tóth Róbert

Kezdő képzőművészek szárnypróbálgatásai
Publikálás dátuma: 2020. január 26.

Sok érdeklődő fiatal és felnőtt fogadta el a Holló-kör meghívását a nyitott műhelybe január 25-én. A foglalkozás résztvevői megismerkedhettek a változatos alkotótechnikákkal, eszközökkel. A nap során olajfestmény-készítésre is lehetőség nyílt, amire szinte mindenki örömmel vállalkozott. A rajzlapokon elsősorban tájképek, egy-egy jellegzetes épület és csendéletek jelentek meg a kör alkotóinak szakmai segítségével.

Titkok a levéltárból – 90 éve épült fel az Ipartestület székháza
Publikálás dátuma: 2020. január 26.

Az ipartestületek elődeinek a korábbi céheket, majd az ipartársulatokat tarthatjuk. Az iparosokat tömörítő testületek egyrészt érdekképviseleti szervként működtek, másrészt hatósági jogkörrel is rendelkeztek. Kiskunfélegyházán 1885-ben alakult meg az Ipartestület.
A szervezet már a korai időktől kezdve rendelkezett székházzal, de ez az 1920-as évekre már elavultnak számított. A testület évekig gyűjtögette a pénzt egy új „otthon” építésére, így 1929-ben már 5000 pengő felett rendelkeztek. Bár ez az összeg csak egyötödét tette ki a tervezett költségeknek, a vezetőség mégis úgy döntött, hogy belevág az építkezésbe. 1929 májusában pályázati hirdetményt adott ki új ipartestületi székház és vendéglő létesítésére. Az emelendő 22,8 m hosszú és 10,5 m széles épület tervrajzait Kovács József építőmester készítette el. A város képviselő-testülete 80.000 téglával támogatta a vállalkozást, az Ipartestület pedig felszólította tagjait a tagdíjhátralékok rendezésére, illetve adakozásra kérték fel a jómódú iparosokat.

Tizenkét érmet szereztek a félegyházi Kyokushin Kumite Sport Egyesület tagjai
Publikálás dátuma: 2020. január 26.

Eredményesen kezdték az évet a félegyházi Kyokushin Kumite Sport Egyesület tagjai, akik az I. Győri Összetartás Knock Down Karate Bajnokság – CBA Kupa keretében léptek szőnyegre januárban. Az idei első országos versenyükön 4 arany, 4 ezüst és 4 bronzérmet szeretek, így bizakodva várják a közelgő diákolimpiai döntőt. A Kurucz László és Kollár Tibor edzők által irányított versenyzőket a szülők mellett Barta Péter és Fekete Bence is segítette.

54 alkotó munkái a művelődési központ tárlatán
Publikálás dátuma: 2020. január 25.

A Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában nyílt meg január 22-én a „Válogatás kiskunfélegyházi alkotók munkáiból II.” címet viselő kiállítás. A Magyar Kultúra Napja tiszteletére megrendezett tárlaton 54 alkotó munkája látható. A kiállítást Kertész Jánosné Rozika, a Szakmaközi Művelődési Ház nyugalmazott igazgatója nyitotta meg.

A Délút kivitelezi a kiskunfélegyházi ipari park második ütemét
Publikálás dátuma: 2020. január 25.

A tereprendezési feladatok mellett egy közúti csatlakozású aszfaltutat és egy kamionparkolót is létrehoznak.

A Délút Építő és Bányászati Kft. nyerte el a Kiskunfélegyháza Ipari Park második ütemének kivitelezési munkálatait – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A beruházás közvetlen célja egy új, modern ipari terület kialakítása mintegy 24 hektárnyi területen. A kivitelezés közel 961 millió forintból valósul meg.

A projekt keretén belül a meglévő utat szélesítik, kiépítenek egy több mint egy kilométer hosszú aszfaltburkolatú utat közúti csatlakozással, valamint egy kamionparkolót is létrehoznak. Emellett a kivitelezők feladata lesz a fásítás is az út mindkét oldalán, és a térvilágítás kiépítése az út mentén.

A 2007-ben Ipari Park címet elnyerő ipari és logisztikai szolgáltatási központ jelenleg legkönnyebben az M5-ös autópálya Kiskunfélegyháza-dél csomópontnál Kiskunfélegyháza irányába lehajtva érhető el az 5-ös főútról.

A városi bál nyitotta a 2020-as báli szezont Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2020. január 25.

Hatodik alkalommal rendezte meg január 11-én szombaton Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a mára már hagyománnyá vált jótékonysági városi bált.

Hatodik alkalommal rendezte meg január 11-én szombaton Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a mára már hagyománnyá vált jótékonysági városi bált.

Egy nagyszerű fotós zenei élményei képekben
Publikálás dátuma: 2020. január 25.

Kiss Czakó Imre Fény-Hang-Füst című koncertfotó kiállításának zenés megnyitójára került sor a Rocktárban január 24-én, a Magyar Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében. A kiállítást Rátkai Zsuzsa nyitotta meg, utána a Tenacious Tribute zenekar felelt a fotók és sörkülönlegességek, baráti beszélgetések zenei aláfestéséért.

Lakossági fórumot tartottak az egészségügyről
Publikálás dátuma: 2020. január 25.

A városközpontban, az MSZP székházában tartották meg újabb lakossági fórumukat a Veled a Városunkért Egyesület önkormányzati képviselői – Horváth Tamás (MSZP), Kis-Szeniczei Kálmán (LMP), Nagy Lajos (DK) és Kollár László (Jobbik).

Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2020. január 25.

Múzeumlátogatást szervez a Kiskun Múzeum Baráti Köre február 8-án, szombaton, Budapestre. Jelentkezni a múzeumtúrára a 06/70/22-11-608-as telefonszámon lehet. Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Indulás időpontja: február 8., szombat, 9.30-kor. Találkozás az állomáson 9.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg.
 

Szalagavató a Szent Benedek gimnáziumban
Publikálás dátuma: 2020. január 25.

Január 17-én a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium végzős diákjaira került a sor, hogy megkapják a kék szalagot.
A szalagavató helyszínéül a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok szolgált. Az ünnepség a 12. évfolyam bécsi keringőjével kezdődött, majd a szalagok megáldása után következett a szalagozás.
Rokolya Csaba, az iskola igazgatója ezzel az idézettel engedte útjukra a diákokat: "A titok, hogy bízz az álmaidban, a lehetőségben, hogy olyan lehetsz, mint a példaképeid. Kutass, bízz, és sose add fel a hited magadban."

A K2 első magyar megmászása
Publikálás dátuma: 2020. január 24.

Február 27-én, csütörtökön 17 órakor folytatódik a városi könyvtár Földrajzi szabadegyetem című sorozata. Ez alkalommal a K2 első magyar megmászásáról tart előadást Suhajda Szilárd hegymászó. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.
A magyar hegymászó 2019. július 25-én, helyi idő szerint 12 óra 15 perckor, pótlólagos oxigén használata nélkül érte el a K2 csúcsát. A Föld 14, nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsa közül ez az utolsó előtti, amelynek főcsúcsán eddig még nem állt magyar hegymászó (a történelmi, első sikeres magyar nyolcezres expedíció a Sisapangma alig néhány méterrel alacsonyabb mellékcsúcsát érte el). Suhajdának ez a második nyolcezrese. Ezzel a mászással élete legnagyobb álmát váltotta valóra - írta róla a mozgasvilag.hu.

További kalandos részletek derülnek ki az előadáson. 

Idén is sikeres évet zárt a műjégpálya
Publikálás dátuma: 2020. január 24.

Sikeres hat évet zárt január 19-én a kiskunfélegyházi műjégpálya. Az elmúlt évek tapasztalatairól beszélt lapunknak Balla László alpolgármester és a műjégpálya működéséért felelős Tarjányi Ferenc.
– A 2014-es indítástól kezdve minden évben nagy sikerrel működött Kiskunfélegyházán a műjégpálya. Idén lejárt a hat évre szóló együttműködési szerződés, de a nagy sikerre való tekintettel szeretnénk továbbra is elérhetővé tenni a lakosságnak ezt a kiváló szabadtéri sportolási lehetőséget. Visszatekintve az elmúlt évekre nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk arról, hogy az itt élők szeretik, és szívesen használják a jégpályát annak ellenére, hogy a környéken több városban is van ilyen lehetőség. Főleg a kisgyermekes családok körében rendkívül népszerű. Minden évben az adventi időszakban nyílt meg a pálya, amit az iskolások a kötelező testnevelési órák keretében örömmel vettek igénybe. Az évek során az infrastruktúra is fejlődött, melegedőhelyiséget hoztunk létre, ahol pár percre meg lehetett pihenni sportolás közben. Terveink szerint az üzemeltetővel közösen szeretnénk megtalálni a módját, hogy a továbbiakban is működjön Félegyházán a korcsolyapálya – összegezte Balla László az elmúlt évek tapasztalatait és a jövő terveit.

Képcsarnok nyílik legendás félegyházi edzőkről és testnevelőkről
Publikálás dátuma: 2020. január 24.

Tovább bővül a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban létrehozott képcsarnok az idei, illetve a következő évben. 2019-ben a félegyházi olimpikonok kaptak helyet a képcsarnokban, akik mellett Kiskunfélegyháza városának sportbüszkeségét, Zsivótzky Gyula olimpikont ismerhetik meg a látogatók. Idén tavasszal a félegyházi legendás edzőkkel és testnevelőkkel bővül a képcsarnok. Jövőre pedig az Európa-bajnokságokon és világbajnokságokon részt vett félegyházi sportolókat mutatják be. Ehhez még gyűjtik az adatokat, információkat.

Körkérdés: Mit tervez a 2020-as évre?
Publikálás dátuma: 2020. január 24.

Munkahelyi, vállalkozásbeli, házvásárlásbeli és egyéb célokat, terveket is felsoroltak a megkérdezettek az idei esztendőre vonatkozóan. A legfontosabb sokaknak természetesen az egészség és a család, illetve hogy sikerrel boldoguljanak az év során.

Móra Ferenc Művelődési Központ februári programja
Publikálás dátuma: 2020. január 24.

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel meghívja és várja 2020. februári rendezvényeire.

Programok:

február 4., kedd 18 óra
Pál Feri atya előadása
„A magánytól az összetartozásig – hogyan tudunk
tartósan és elégedetten valakivel együtt élni?” címmel

Szerelmes Valentin
Publikálás dátuma: 2020. január 24.

Játékos műveltségi vetélkedőt rendeznek február 12-én, szerdán a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Négyfős baráti társaságok jelentkezését várják a könyvtár ifjúsági részlegén február 10-éig.

Télbúcsúztató városi farsang
Publikálás dátuma: 2020. január 24.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel vár minden érdeklődőt szabadtéri hagyományőrző programjára 2020. február 22-én, szombaton 16 órától Kiskunfélegyházán.

Program:

16 óra Jelmezes felvonulás a Városházától a Városi Sportcsarnok parkolójába a Langaléta Garabonciások vezetésével
(Gyülekező a Városházánál 15.45-től)

A télboszorkát közös tánccal búcsúztatjuk, mielőtt tűzre vetjük.
A táncot vezeti: Kátai Tibor, muzsikál: a Rozsdamaró Zenekar

Farsangi fánk kóstolás, forralt bor, tea kínálás a Városi Sportcsarnok parkolójában.

A program ingyenes! A műsorváltozás jogát fenntartják!

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek