Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2020.02.07.-02.14..

 
A leginspirálóbb nők között dr. Tajti Zsanett
Publikálás dátuma: 2020. február 14.

A félegyházi születésű hölgy a szegedi gyermekintenzív-osztály szakorvosa, emellett segít a koraszülöttmentőknek. Szabadidejében a Tündéri doktornéni online gyermekorvosi rendelőt vezeti, ahol azonnali közösségi tanácsadást kaphatnak a szülők, valamint egy alapítványt is működtet Tajti Zsanett. A doktornő az idei egyetlen szegedi jelölt a leg­inspirálóbb nők között, akikre február 24-éig lehet szavazni.

A malmok őrölnek, az utak összekötnek
Publikálás dátuma: 2020. február 14.

A Malmok útja című projekt záró rendezvényét tartották meg február 13-án a Kiskun Múzeumban. A megjelent szerb és magyar vendégeket Mészáros Márta igazgató köszöntötte, aki elmondta, hogy a közös program Magyarország és Szerbia határán átnyúló tematikus útvonal megvalósítását tűzte ki célul, amely e tágas alföldi vidék malmait szeretné bemutatni és megismertetni. Az útvonal felöleli Kiskunfélegyháza, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Hódmezővásárhely és Orom megőrzött épített örökségét.

A römi egy kulturált társasági kártyajáték
Publikálás dátuma: 2020. február 14.

A römi egy kulturált társasági kártyajáték – vallja Lajos György szervező, akit az idén már 19. alkalommal megrendezendő Kiskun Kupa Römi bajnokságról kérdeztünk.
2002 február óta rendeznek römiversenyeket Kiskunfélegyházán. Ezt megelőzően Budapesten, Siófokon, Kecskeméten volt lehetőség ilyen megmérettetésen részt venni, ezért gondolták barátaival, hogy Kiskunfélegyházán is kellene rendezni hasonlót.
 

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2020. február 14.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható. 

Képviselői fogadóórát tartott Lezsák Sándor Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2020. február 14.

Képviselői fogadóórát tartott Lezsák Sándor országgyűlési képviselő a kiskunfélegyházi városházán, február 7-én, pénteken.
A fogadóórára – amely több mint egy órán át tartott – Kiskunfélegyháza mellett Jászszentlászlóról, Fülöpjakabról, Bugacról, Fülöpszállásról és Izsákról is érkeztek lakosok, akik a képviselővel való négyszemközti beszélgetés során közéleti és magánügyekben keresték fel a képviselőt, kérték közreműködését felvázolt problémáik megoldásában.

Ne hagyjuk kihunyni a szeretetet
Publikálás dátuma: 2020. február 14.
Visszatérő vendégnek számít városunkban Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember, aki idén is jó tanácsokkal a tarsolyában érkezett a Házasság hete programsorozat részeként meghirdetett előadásra. Valentin-nap közeledtével és a Házasság hete rendezvényeinek sűrűjében talán még inkább kíváncsi mindenki arra, hogy miképp lehet megalapozni egy jó párkapcsolatot, a későbbiekben pedig házasságot. Nem csoda hát, hogy február 4-én csordultig megtelt a Móra Ferenc Művelődési Központ díszterme. Kortól és nemtől függetlenül csüccsentek le az érkezők a bársonyos székekbe, hogy részesei lehessenek Pál Feri: A magánytól az összetartozásig című előadásának. Igen, részesei… A római katolikus pap ugyanis olyan mély átéléssel veti bele magát minden témába, hogy nincs az az ember, akit ne sodorna magával a lelki bugyrok legmélyebb zugaiba. Őt nem lehet csak nézni, hallgatni! Vele együtt kell gondolkodni, együtt kell érezni és át kell élni az elhangzott történeteket, melyekből itt-ott magunkra ismerünk. Mert persze, hogy magunkra ismerünk. Nevetve ismerjük be, hogy bizony ezt mi is így csináljuk. A kulcsszó itt: a nevetés
Szépíróversenyt rendeztek speciális nevelési igényű gyermekeknek
Publikálás dátuma: 2020. február 14.

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Járási Szépíróversenyt Kiskunfélegyházán a speciális nevelési igényű gyermekek számára február 6-án.

A Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény által szervezett megmérettetésre idén tizenegy iskolából kilencvenhat tanuló jelezte részvételi szándékát.

Valentin-napi kvíz a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2020. február 14.

A Házasság hete programsorozat keretében nemcsak a felnőttek élvezhették a lélekmelengető programokat, hanem a középiskolás diákok is. A középiskolások műveltségi kvízen vehettek részt a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár jóvoltából, február 12-én. A program moderátora Czibolya Szilvia, az intézmény internetes és médiatáras könyvtáros szakembere volt. 

Drogprevenció, kávéházi hangulatban
Publikálás dátuma: 2020. február 13.

Police Café, a hatékony drogprevencióért címmel tartottak rendkívül jó hangulatú előadást a Móra Ferenc Művelődési Központban, február 12-én. A Bács-Kiskun megyében már jól ismert módszerrel arra keresték a választ, hogy a különböző szakterületen tevékenykedő munkatársak hogyan tudnak hatékonyan együttműködni, hogy az elsősorban fiatalokat érintő szerhasználatot megelőzhessék, az ártalmakat csökkentsék. 

Egy hétvége, két országos bajnokság a Turul Koppány Íjászoknál
Publikálás dátuma: 2020. február 13.

Idén Pécsen, az Expo Centerben rendezte meg a Magyar Íjász Szövetség a Teremíjász Országos Bajnokságát. Február 8-án, szombaton a történelmi bajnokság zajlott. A Koppányok 8 fővel vettek részt az eseményen. 

Farsangi mulatság gyerekeknek
Publikálás dátuma: 2020. február 13.

Farsangi mulatságot rendez a Szakmaközi Művelődési Ház 2020. február 16-án, vasárnap.

PROGRAMOK:

16 órától: a LÓCA EGYÜTTES zenés gyermekműsora
17 órától: táncház KÁTAI TIBOR vezetésével.

A BELÉPÉS INGYENES!

Mindenkit szeretettel várnak.

Hogyan kommunikáljunk családon belül?
Publikálás dátuma: 2020. február 13.

A családon belüli kommunikáció témáját járta körbe dr. Sinkó Melinda, gyermekorvos és szoptatási tanácsadó a február 11-i Betűbölcsiben, amely a Házasság hete programsorozat kiváló részét képezte. 

Négy hektár közterületet fest színesre idén a tavasz
Publikálás dátuma: 2020. február 13.

Február első napjaiban a polgármesteri hivatal előtti zöld felületen is helyükre kerültek a növények. Bár lesznek még kisebb javítások, pótlások leginkább a Hősök Parkjában, tulajdonképpen véget ért a Zöld város projekt ültetési munkálatainak a dandárja. 

Páratlan eredmények Félegyháza történetében
Publikálás dátuma: 2020. február 13.

A Magyar Köztársaság Fedettpályás Serdülő és Újonc Magyar Bajnokságán vettek részt Kiskunfélegyháza atlétái az elmúlt két hétvégén, Budapesten.
Retkes Réka és Retkes Léna testvérpárként szerepeltek a súlylökő döntőben, ahol Réka bajnoki címet szerzett, míg Léna egy évvel fiatalabbként az 5. helyen végzett. Réka távolugrásban is szerzett egy 6. helyet.

Faragó Rómeó és Deák Zalán a serdülő fiúk a sprint mezőnyben a nagy döntő résztvevői voltak. Elmondható, hogy országos viszonylatban is ritka, hogy egy városból két sprintdöntős vegyen részt egy ilyen versenyen. Faragó Rómeó 60 méteres síkfutáson 2., a még jövőre is serdülő Deák Zalán a 6., az újonc fiúk mezőnyébe idén berobbanó Szabadkai Levente 300 méteres síkfutáson a 2. helyet szerezte meg. Ő egyébként a 60 méteres távon vezeti a ranglistát.

Köszönet az edzők munkájáért Kerék Csabának, Nádasdi Péternek, Luchmann Péternek és Rekedt Zoltánnak.

Szenegálból számolt be Meizl Ottó a Bamako-ralliról
Publikálás dátuma: 2020. február 13.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a félegyházi Meizl Ottó hazánk egyik legismertebb színésznőjével, a Kossuth-díjas Oszvald Marikával közösen indul a Budapest-­Bamako sivatagi rallin. Ottót Szenegálban értük utol, és elmondta, hogy útjuk eddig nagyobb problémák nélkül zajlott, a kocsi jól viselkedett, és ők is megbirkóztak a tereppel. Marika kitartó és hasznos társ. A magukkal vitt sok-sok ajándékból már rengeteget elajándékoztak. Néhány fotót is küldött lapunknak az útról. 

Szerelmi utazás egy félegyházi pár szemével
Publikálás dátuma: 2020. február 13.

A Házasság hete és a Valentin-nap alkalmából egy fiatal félegyházi házaspár szerelmének és házasságkötésének történetével hirdetjük az élet örök csodáját, két ember, életre szóló szövetségének időtlen szépségét. 

Félegyháziak a Budapest-Bamako ralin
Publikálás dátuma: 2020. február 12.

Az út nemcsak a versenyről és a kalandról szól, hanem a magukkal vitt iskolai felszereléseket, ruhákat is szeretnék a rászorulók között szétosztani. Tapasztalataikról, élményeikről a közösségi oldalakon és az internet segítségével folyamatosan beszámolnak az értük aggódó itthoniaknak. Lapzártánk előtti utolsó bejelentkezésük Szenegálból volt, ahol a magukkal vitt adományok nagy részét is sikerült szétosztaniuk a rászorulók között.  

Hagyományápolás a sült vértől a kolbászig
Publikálás dátuma: 2020. február 12.

III. Mezgé disznótorra várják az érdeklődőket február 15-én, szombaton Kiskunfélegyházán, a könyvtár mögötti parkolóban reggel 8-tól 14 óráig.
Bennem mindig kellemes nosztalgiát ébreszt, gyermekkorom izgalma jut eszembe a disznóvágásokról. Faluhelyen teljesen természetes volt az esemény, ahogyan az is, hogy 6-8 éves gyermek már tevékenyen részt vesz a folyamatban.

Régen Egyed napján, azaz szeptember 1-jén fogták a disznót hízóba. Hagyományosan november 30-a volt a disznótorok kezdőpontja, így nem a véletlen műve a „disznóölő Szent András” népi elnevezés András napon. A farsangi időszak volt a lakomák, esküvők ideje, illetve egyben a disznótoroké is.

 

Romantikus irodalmi délután a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2020. február 12.

A kiskunfélegyházi nyugdíjas klubok tagjai együtt romantikáztak február 11-én, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Hattyúház termében.
A Házasság hete programsorozat részeként kötetlen, verssel, prózával színesített délutánt szerveztek maguknak. Számos magyar és külföldi költő versei, írásai hangzottak el, de egy valamiben közös volt mind, hogy a kötődésről, a párkapcsolatról és a szerelemről szólt az összes. Az előadók apró csokoládészivecskékkel és romantikus idézetekkel ellátott könyvjelzőkkel gazdagodtak a program részeként.

100 éves lett Margitka néni
Publikálás dátuma: 2020. február 11.

Ezúton is elnézést kérek a Tisztelt Olvasótól elfogultságom miatt, de Kutasz Istvánné Margitka néni február 10-i századik születésnapjáról nem tudok kívülállóként írni, hiszen egykori szomszédomat köszönthettem az ünnepeltben. A jeles napra Balla László alpolgármester és Szamosi Endre képviselő is ellátogatott, hogy egy virágcsokor kíséretében Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét oklevéllel tolmácsolják. 

Csapatversenyben is jeleskedtek a batthyány-s diákok
Publikálás dátuma: 2020. február 11.

Az idén is sikeres félévet zártak a Bolyai csapatversenyen a batthyánys diákok. Ez egy nagyon népszerű verseny. A Batthyány Iskolából 25 csapat nevezett matematikából.

A 8.m Inkompetensek csapata (Kámán Ákos, Kis Domonkos, Farkas Dominik, Oláh-Marcényi Balázs) a megye 4. legjobbjának bizonyult, így ők meghívást kaptak az eredményhirdetésre.

A többi évfolyamon is szép eredmények születtek: 6. évfolyam 8-9. hely, 7. évfolyam 10. hely. Az 5. évfolyam 10. hely.

A 6. 7. 8. évfolyam felkészítő tanára Rádiné Petróczi Márta, az 5. osztályosoké Szederkényi Barbara.

Az alsó tagozatosok közül a 3.a osztályosok érték el a legjobb eredményt, a 9. helyet. Felkészítőjük Bokorné Varga Katalin.

Immár második éve, hogy magyarból is csatlakoztunk a versenyhez. A Farkas Liliána, Pozsár Dániel, Farkas Levente és Csenki Ákos alkotta hatodikos csapat megyei 6. helyezett lett. Ők is ott lehettek az eredményhirdetésen. Felkészítő tanáruk Tóth Angéla.

 

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2020. február 11.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Polgári kezdeményezés a Nemzeti Régiókért
Publikálás dátuma: 2020. február 11.

Kiskunfélegyháza Önkormányzata is csatlakozott az alábbi székely polgári kezdeményezéshez.
A Székely Nemzeti Tanács 2019. májusában polgári kezdeményezést indított azért, hogy uniós jogszabály szülessen az úgynevezett nemzeti régiók támogatásáról. Ennek célja, hogy az Európai Unió kohéziós politikája kiemelt figyelemmel kezelje azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő területektől. A kezdeményezők szerint így érhető el, hogy ezeknek a sajátos jellegzetességekkel bíró, de közigazgatási hatáskörrel nem rendelkező körzeteknek is biztosítva legyen a strukturális alapokhoz és más uniós forrásokhoz való egyenlő hozzáférése. A Székely Nemzeti Tanács szerint a tét az, hogy Európa hagyományos nemzeti közösségei – a határon túli magyarság mellett a baszkok, bretonok, flamandok, katalánok, korzikaiak, belgiumi németek és más hasonló helyzetű közösségek – rendelkeznek-e a jövőben azokkal az erőforrásokkal, amelyek a kultúrájuk, identitásuk megőrzéséhez szükségesek.

Alkotói találkozó a Borsihalmi Művésztelepen
Publikálás dátuma: 2020. február 10.

Jó hangulatú alkotói hétvégét tartott a Holló László Képzőművész Kör az elmúlt héten a Borsihalmi Művésztelepen. A több mint húsz alkotó - az ország különböző tájairól - három napon keresztül ismerkedett a művészeti technikákkal, a festéssel, grafikával, a nyomtatással a köri tagok segítségével. Az itt született alkotások közül sok a művésztelep falait díszíti a későbbiekben. 

Elkezdte a bajnokságot a P&P Kiskunfélegyházi HTK
Publikálás dátuma: 2020. február 10.

Bő kéthónapos szünet után útjára indult a labda a megyei felnőtt férfi kézilabda bajnokságban, amelyben a P&P Kiskunfélegyházi HTK is érdekelt. Az őszt a 10. helyen fejezte be a fiatal, junior játékosokra építő együttes, amely február 9-én a Kecel csapatát fogadta. A mérkőzést végig vezetve, 29-22-re a Kecel KC nyerte. 

Farsangi szombat délelőtt
Publikálás dátuma: 2020. február 10.

Február 15-én, szombaton 9 és 12 óra között ismét farsangi délelőttre várnak kicsiket és nagyokat a városi könyvtárban. 

Farsangi szombat délelőtt
Publikálás dátuma: 2020. február 10.

Február 15-én, szombaton 9 és 12 óra között ismét farsangi délelőttre várnak kicsiket és nagyokat a városi könyvtárban.
Program:

Kiváló eredmények a szabadfogású birkózóversenyen
Publikálás dátuma: 2020. február 10.

Kiváló eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi birkózók a délkelet-magyarországi régió szabadfogású területi bajnokságán. Négy megye 24 csapata mérette meg magát Mezőberényben, az elmúlt vasárnap. A félegyháziak öt aranyérmet szereztek, továbbá négy ezüstöt és egy bronzot, így tíz versenyző jutott tovább az országos döntőre. Örvendetes, hogy a 12-13 éves korosztály számára kiírt versenyen három 11 éves fiatal is kiharcolta a továbbjutást, ráadásul Hideg Balázs az első helyen. További érdekesség, hogy a fiúk között egy kislány, Rácz Anasztázia a dobogó második fokára állhatott fel a tízfős súlycsoportjában. 

Sikeres csapatversenyek
Publikálás dátuma: 2020. február 10.

A 8. m Inkompetensek csapata (Kámán Ákos, Kis Domonkos, Farkas Dominik, Oláh-Marcényi Balázs) a megye 4. legjobbjának bizonyult, így ők meghívást kaptak az eredményhirdetésre. A többi évfolyamon is szép eredmények születtek: 6. évfolyam 8-9. hely, 7. évfolyam 10. hely. Az 5. évfolyam 10. hely. A 6. 7. 8. évfolyam felkészítő tanára Rádiné Petróczi Márta, az 5. osztályosoké Szederkényi Barbara.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. február 9.

Évközi 5. vasárnap - 2020. február 9.
1. Ma a szentmisék után balázsáldást osztanak.

2. Hétfőn Szent Skolasztika emléknapja, pénteken pedig Szent Cirill szerzetes és Szent Metód püspök ünnepe lesz.

3. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaórát tartanak a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

4. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

5. Február 13-án, csütörtökön, a Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésére emlékeznek, a családokért imádkoznak. A szentmisék reggel 7 órakor, déli 12 órakor, és este 6 órakor lesznek. ½ 12-től rózsafüzért imádkoznak a családokért.

6. A Mária Tisztelők Köre közös imádságot hirdet minden hónap 13-án este 6 órára a Mártírok útja 7. szám alatt Lugosi Lászlóné lakásába. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

7. Szombaton az este 6 órai szentmisével kezdően folytatjuk a „Szentségimádás iskolája” című kurzust a Szent István templomban, melyre szeretettel hívunk mindenkit, hogy elmélyültebben és személyesebben gyakorolhassuk imaéletünket az Oltáriszentség előtt.

Körkérdés: Házasságpárti-e?
Publikálás dátuma: 2020. február 9.

Élettársi, vagy házassági kapcsolat? A családalapítás kitolódásának köszönhetően egyre később házasodnak a mai fiatalok. Körkérdésünkben arra kerestük a választ, hogy ki mennyire házasságpárti.

Titkok a levéltárból – Czigler Győző építész kútja Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2020. február 9.

Félegyházán 1892-ben három artézi kút épült. Az első az Egyház-téren, a második a Kecskeméti utcában, a harmadik pedig a gőzmalom udvarán. Egyiküket Czigler Győző építész, műegyetemi tanár, a kor elismert szaktekintélye tervezte.

Győzött az extraligás asztalitenisz-csapat
Publikálás dátuma: 2020. február 8.

Megszerezte első sikerét a legmagasabb osztálynak számító felnőtt férfi extraligában a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola csapata. A helyi játékosokra építő Félegyházi ASI február 8-án a Csákvári TC együttesét múlta felül 4-3-ra. A páros játékot a Korponai Zoltán és Pengő Gábor összetételű duó még elveszítette, az egyéni játékok során azonban sikerült a fordítás. Egyéniben Pengő Gábor mindkét mérkőzését megnyerte, míg Erdélyi Szabolcs és Korponai Zoltán egy-egy győzelmet ért el. 

Kitettek magukért a Tupperware Főzőklub háziasszonyai
Publikálás dátuma: 2020. február 8.

A Tupperware Főzőklub február 5-én tartotta soron következő foglalkozását a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában.

A vidám hangulatú rendezvényre számos érdeklődő ellátogatott. A klubtagok finomabbnál-finomabb ételeket készítettek el a Tupperware termékcsalád segítségével, hogy aztán azokat végigkóstolva megosszák egymással receptjeiket.

Közösségi ház épül a plébánia mellett
Publikálás dátuma: 2020. február 8.

Az embernek alapvetően szüksége van arra, hogy tartozzon valahová. Az egyház tanítása szerint a plébánia a közösségek közössége, amelynek az igénye az, hogy legyen egy hely, ahol összegyűlnek, találkoznak, ahol épül és erősödik a közösség és ezáltal a kapcsolatok is épülnek és mélyülnek. E gondolatok mentén született meg az ötlet egy közösségi ház létrehozásáról – mondta Hajagos Gyula, a Szent István Egyházközség plébánosa.

Szalagavató ünnepséget tartott a Mezgé
Publikálás dátuma: 2020. február 8.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium végzős diákjai január 31-én kapták meg felnőtté válásuk jelképének kék szalagját.

Szentmise a városért az Ótemplomban Képgaléria
Publikálás dátuma: 2020. február 8.

Mária Terézia királynő 1774. február 4-én írta alá a mezővárosi oklevelünket. Ezt követően az akkori plébános, Benedek Ágoston azzal a javaslattal élt, hogy a város elöljárói ezen a napon, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén imádkozzanak a városért, és gyújtsanak érte gyertyát. A plébánost később elhelyezték, így a szép kezdeményezés elhalt. Ezt követően 1808-ban Balogh István plébános felelevenítette ezt a hagyományt, de csak pár esztendeig élt újra a szokás.

Ünnepi megemlékezés a Móra Ferenc Művelődési Központban
Publikálás dátuma: 2020. február 8.

A Móra Ferenc Emléknapok záró eseményére a Móra Ferenc Művelődési Központban került sor február 7-én, délután. A nézők soraiban a meghívott vendégek között több helyi általános iskola is képviseltette magát.
Az ünnepi megemlékezést Kovács-Csonka Szilvia igazgató köszöntője után Csányi József polgármester nyitotta meg. Elmondta, 86 éve hunyt el városunk híres írója, aki arról a kiskun vidékről indult útnak, amelyet csak ő és Petőfi tudott igazán ünnepi díszbe öltöztetni. Móra Ferenc életét és írásművészetét nem lehetett elválasztani Kiskunfélegyházától, ahol 1879-ben megszületett és gyerekeskedett. Itt ivódtak bele gyermekkorának élményei, nyelvezetének alföldi íze, amelyből felbecsülhetetlen szellemi hagyatéka: a tiszta, szép magyar nyelv született.

Villámrajtot követően nyert a félegyházi futsalcsapat
Publikálás dátuma: 2020. február 8.

Nyerhető mérkőzésre készültek a félegyházi futsalos lányok február 8-án. Az Abonyi Péter által irányított Astra Kiskunfélegyházi Bulls U17-es leány futsalcsapata Üllőn fogadta a Hajdúböszörményi TE gárdáját. A két együttes ősszel már találkozott egymással, akkor 1-1-es döntetlen született. Azóta a félegyházi csapat felzárkózott, míg a Hajdúböszörményi TE maradt az alsóbb pozíciókban. Az esélyek az Astra mellett szóltak. 

Villámrajtot követően nyert a félegyházi futsalcsapat
Publikálás dátuma: 2020. február 8.

Nyerhető mérkőzésre készültek a félegyházi futsalos lányok február 8-án. Az Abonyi Péter által irányított Astra Kiskunfélegyházi Bulls U17-es leány futsalcsapata Üllőn fogadta a Hajdúböszörményi TE gárdáját. A két együttes ősszel már találkozott egymással, akkor 1-1-es döntetlen született. Azóta a félegyházi csapat felzárkózott, míg a Hajdúböszörményi TE maradt az alsóbb pozíciókban. Az esélyek az Astra mellett szóltak.

A Budapest–Bamako ralin indult a csapat
Publikálás dátuma: 2020. február 7.

Múlt pénteken indult az idei Budapest–­Bamako sivatagi rali, amelyen a kiskunfélegyházi Szalamandra Team is részt vesz. A csapat egyetlen hölgy tagját, Kárpáti Ritát telefonon értük utol, eddigi kalandjaikról számolt be lapunknak.

Bringások figyelem!
Publikálás dátuma: 2020. február 7.
Előremutató Kiskunfélegyháza idei költségvetése
Publikálás dátuma: 2020. február 7.

A képviselő-testület tíz igen, három nem és egy tartózkodás mellett csütörtöki ülésén elfogadta Kiskunfélegyháza idei költségvetését. A rendelet értelmében az önkormányzat mintegy 8 milliárd forintból gazdálkodik ebben az évben.

Harminc kamera védi majd a megújult közterületeket
Publikálás dátuma: 2020. február 7.

30 térfigyelő kamera vigyázza majd a város megújuló területein a közbiztonságot és a megteremtett értékeket. Ez a tétel is része Kiskunfélegyháza 2020 évi költségvetésének, amit első idei ülésén, február 6-án, csütörtökön fogadott el a képviselő-testület.

Idén is kiállító a Mezgé a budapesti Mangalica Fesztiválon
Publikálás dátuma: 2020. február 7.

Visszatérő vendég a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a budapesti Mangalica Fesztiválon, amelyet idén február 7-e és 9-e között rendeznek meg a Szabadság téren.

Koszorúzás a Daru utcában
Publikálás dátuma: 2020. február 7.

A Móra Ferenc Emléknapok koszorúzással folytatódott február 7-én, pénteken 10 órakor az író Daru utcai szobránál.
Az emlékezés, a tisztelet koszorúit helyezték el a következő intézmények, egyesületek képviselői: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Móra Ferenc Művelődési Központ, Móra Ferenc Gimnázium, Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és Móra Ferenc Társaság valamint a Veled a Városunkért Egyesület.

Kovács Benedek Móra Ferenc: A cinege cipője című versét adta elő.

Koszorúzás a Móra-téren
Publikálás dátuma: 2020. február 7.

A Móra Ferenc Emléknapok keretében február 6-án, csütörtökön koszorúzták meg a Móra-téren található Móra Ferenc-szobrot. Az emlékezés koszorúit Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata képviseletében Rosta Ferenc alpolgármester, dr. Kása Zsuzsanna, a Móra Ferenc gimnázium igazgatója és Benséné Szabó Ágota, a Móra Ferenc Társaság elnökségi tagjai valamint a Veled a Városunkért Egyesület képviselői helyezték el.

Szépíróversenyt rendeztek speciális nevelési igényű gyermekeknek
Publikálás dátuma: 2020. február 7.

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Járási Szépíróversenyt Kiskunfélegyházán a speciális nevelési igényű gyermekek számára február 6-án.

A Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény által szervezett megmérettetésre idén tizenegy iskolából kilencvenhat tanuló jelezte részvételi szándékát.

Történelemversenyen jeleskedtek a Mezgések
Publikálás dátuma: 2020. február 7.

Nemcsak a mezőgazdasági és élelmiszeripari szaktárgyakban zsebelik be sorra az elismeréseket a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai.

Utazás kiállítás - 2020
Publikálás dátuma: 2020. február 7.

Szeretné megízlelni a félegyházi péksüteményeket, a híres lajosmizsei szamócalekvárt, a ballószögi füstölt sajtokat, vagy a szanki konyakmeggyet? Megkóstolná a térség zamatos borait? Megismerné fürdőinket, múzeumainkat? Bepillantást nyerne Bács-Kiskun megye gazdag programkínálatába? Az idei Utazás kiállításon minderre lehetősége lesz! 21 kiállítóval és településsel karöltve, 60 négyzetméteren, egységes arculattal várják a látogatókat február 27-e és március 1-je között a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Elkalauzolják térségünk csodás tájaira és megmutatják, hogy Bács-Kiskun megye valóban boldoggá tesz! Ízekben és élményekben garantáltan nem lesz hiány.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek