Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2020.02.21.-02.28.

 
A K2 első magyar meghódítója
Publikálás dátuma: 2020. február 28.

Ma (február 27-én) a városi könyvtár Földrajzi szabadegyetem című sorozatának soron következő előadásán a K2 első magyar megmászásáról tart előadást Suhajda Szilárd hegymászó.

A Katona József Gimnázium házi versenyén is jeleskedtek a Batthyány Iskola tanulói
Publikálás dátuma: 2020. február 28.


A Katona József Gimnáziumban nagy hagyománya van a különböző tantárgyakból megrendezett háziversenyeknek.

Ezek közül is kiemelkedik a matematika és a fizika háziverseny, amelyeknek immár sok évtizedes története van. A háziversenyek kétfordulósak, mindkettőre a kecskeméti gimnáziumban kerül sor, az egyes fordulókban szerzett pontokat
összeadják. A matematikaversenyen csak íróeszközt és szerkesztőeszközöket használhatnak a versenyzők, a fizika háziversenyen számológépet is. A feladatok megoldására 60 perc állt rendelkezésre.

Fergeteges farsangi mulatságot rendeztek a Mezgében
Publikálás dátuma: 2020. február 28.

A kiváló szakembereket nevelő Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola nemcsak a versenyekből, hanem a mulatságokból is kiveszi a részét.

Megújult malmok Magyarországon és Szerbiában Képgaléria
Publikálás dátuma: 2020. február 28.

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar és szerb szakemberek közösen indították el a Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében a Malmok őrölnek - az utak összekötnek elnevezésű cselekvési tervet. Ennek keretében újult meg a Kiskun Múzeum udvarán álló szélmalom éppúgy, mint a kikindai szárazmalom. Kikindán február 26-án tartották meg a projektzárót, amikor átadták a felújított műemléket, és a hozzá kapcsolódó ajándékboltot, kiszolgáló helyiségeket is.

Móra Ferenc Művelődési Központ márciusi programja
Publikálás dátuma: 2020. február 28.


Móra Ferenc Művelődési Központ márciusi programja
A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel vár mindenkit 2020. márciusi rendezvényeire.

A mechanikus írógéptől az azonnali átutalásig
Publikálás dátuma: 2020. február 27.

Morvai Szilveszter kilenc éve vezeti a félegyházi OTP fiókot, s ezzel – ha közvetve is – részese és alakítója számos helyi cég, vállalkozás, család pénzügyi döntéseinek. De vajon hogyan látja ő az ügyfelek bankolási szokásait, pénzügyi kultúráját, tudatosságát? Egyebek mellett erről is kérdeztük a bankfiók-vezetőt.

III. helyezés a Curie Környezetvédelmi Emlékversenyen
Publikálás dátuma: 2020. február 27.

Lezajlottak a Curie Környezetvédelmi Emlékverseny területi döntői itthon és a határainkon túl. Hazánk legnagyobb körzetében, Szentesen február 22-én mérték össze a tudásukat a tanulók.
A Kárpát-medencei döntővel záruló Curie Környezetvédelmi Emlékverseny szentesi területi döntőjébe a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola székhelyintézményének 4 csapata jutott be a levelező fordulók eredményei alapján. 

Kiskunfélegyháza is bemutatkozott a Pedagógus Expón
Publikálás dátuma: 2020. február 27.

Február 22-én, szombaton Kiskunfélegyháza is bemutatkozott az évente megrendezett Pedagógus Expón Budapesten, a Kongresszusi Központban. A Tourinform Iroda a Kiskun Múzeummal karöltve képviselte városunkat és kínált felejthetetlen programokat diákcsoportoknak és tantestületeknek egyaránt.

Már a következő rallyra készül Meizl Ottó
Publikálás dátuma: 2020. február 27.

Épen, egészségesen, és élményekkel feltöltve érkezett haza a Bamako rally teljesítése után a félegyházi Meizl Ottó és útitársa, Oszvald Marika Kossuth-díjas színésznő. Megérkezésük után Ottó elmondta, hogy pár éves tapasztalata alapján ez a megmérettetés az eddigi legnehezebb volt. Sokszor kellett úttalan utakon autózniuk, néhány országban forrongott a közélet. Az ott élők ennek ellenére barátsággal és nagy szeretettel fogadták őket, a gyerekek és intézmények (elsősorban az iskolák) pedig hálásan fogadták a magukkal vitt adományokat.

Megmetszették a főtéri liliomfákat
Publikálás dátuma: 2020. február 27.

Kibontották a kötözésből, és megmetszették a főtéri magnóliákat. A városháza előtti tér különleges hangulatú, egyedi sétányán így már zavartalanul pattanhatnak ki a rügyekből a párjukat ritkító virágok, visszahozva Félegyháza ligetes hangulatát.

Negyedére esett vissza az utasok száma a gyorsított IC-ken
Publikálás dátuma: 2020. február 27.

Ahogyan várható volt, rengeteg utas járt rosszul a valós fejlesztést nélkülöző Patyomkin-menetrend bevezetésével a Budapest–Szeged vasútvonalon, ezt immár az elmúlt két hónap utasforgalmi adatai is alátámasztják.
A Közlekedő Tömeg által végzett számlálások alapján a korábbi utasok háromnegyedének nem felelnek meg a két végállomás között nem megálló vonatok, így ők kénytelenek más, számukra nem ideális időpontban közlekedő és ráadásul lassabban célba érő járatokkal utazni. A pontos részletek megismerése érdekében közérdekű adatigényléssel fordulak a hibás koncepciót elrendelő Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz, hogy kiderüljön: hány utas járt rosszabbul, mennyien nem választják többé a vasutat, valamint a kieső viteldíjbevétel és a többlet üzemeltetési költség fejében mennyibe került mindeme rombolás az adófizetőknek – írta meg a kecsup.hu.

Országos amatőr versenyen ragadtak nyilat a dartsosok
Publikálás dátuma: 2020. február 27.

Országos amatőr versenyt rendeztek Érden február 15-én és 16-án, amelyen több mint ezer férfi nevező és mintegy 60 női dartsos méretette meg magát. A félegyházi alakulatot Horváth Zsolt, Horváth Tibor, Mészáros József, Pecz István, Tóth Róbert, Valkovics István és nem utolsó sorban Vincze Katalin alkotta.

Élenjárók a dózsások a természettudományos ismeretekben
Publikálás dátuma: 2020. február 26.

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulóján indultak a Dózsa György Általános Iskola diákjai. A szegedi megmérettetésen négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok) 389 csapatával mérték össze tudásukat, és kiváló eredményeket értek el.

Hétszázan mulattak a félegyházi vőfély- és zenésztalálkozón
Publikálás dátuma: 2020. február 26.

Mintegy hétszázan mulattak a hétvégén azon a zenész- és vőfélytalálkozón, amit a Sarlós Boldogasszony plébánia hetedik alkalommal is jótékony céllal szervezett meg. A bál adományait a plébánia kertjében kialakított közösségi tér szabadtéri színpadának megvalósítására, illetve az Ótemplom szőnyegeinek cseréjére szeretnék fordítani – tudta meg a megyei hírportál Rónaszéki Gábor plébánostól.

Kendőzetlen őszinteséggel az intim-tornáról
Publikálás dátuma: 2020. február 26.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Betűbölcsi programján ezúttal Vidács Tímea védőnő beszélt a megjelent kismamáknak, anyukáknak, nagymamáknak a Kriston intimtornáról.

Vidács Tímea 5 éve foglalkozik a Kriston módszer megtanításával mind nők, mind pedig férfiak számára. Ezúttal a könyvtár baba-mama klubjában nyílt lehetősége arra, hogy a szülés után lévő kismamáknak, kisgyermekes anyukáknak beszéljen a témával kapcsolatban.

Kincstári ügyfélszolgálat a városházán
Publikálás dátuma: 2020. február 26.

Kihelyezett ügyfélfogadást tart a Magyar Államkincstár március 2-án, hétfőn 9-től 15.30-ig a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal polgármesteri tárgyalójában.
Az ügyintézés az alábbi szolgáltatásokra terjed ki:

• Kincstári Start-értékpapírszámla nyitása

• Értékpapír nyilvántartási-számla nyitása

• Állampapír forgalmazás, kizárólag készpénzmentes fizetési tranzakciók
 

Országos erőemelő versenynek ad otthont Félegyháza
Publikálás dátuma: 2020. február 26.

Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupát és Elit Show-t rendeznek Kiskunfélegyházán a Városi Sportcsarnokban 2020. május 8-9-10-én.

A háromnapos sporteseményre ingyenesen látogathatnak el az érdeklődők.
Előző évben Mezőkeresztesen rendezték meg a rangos megmérettetést, idén pedig Patyi Zoltán pályázata nyerte meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga vezetőségének tetszését, így Kiskunfélegyháza kapott lehetőséget a helyszín biztosítására.

Stresszkezelés, avagy relaxálni jó!
Publikálás dátuma: 2020. február 26.

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár ezúttal is egy nagyon színvonalas programnak adott helyszínt. Kis Adelina pszichológus, a félegyházi Egészségfejlesztési Iroda meghívásának eleget téve közérthetően beszélt a mindennapjainkat érintő és befolyásoló stresszhelyzetekről február 25-én, a Hattyúházban.

Tisztújító közgyűlést tartottak a Talpasok és a Bakancsosok
Publikálás dátuma: 2020. február 26.

Mivel a tisztségviselők megbízatása lejárt, tisztújító, évértékelő, évindító közgyűlést tartott február 21-én a Kiskun Természetbarát SE. Az összejövetelen a választást követően a túravezetők beszámoltak az elmúlt év túráiról, és fotókkal is illusztrálták a közös természetjárásokat.
A tisztújítás során Fekete Mártát elnöknek, titkárnak Kristóf Klárát, gazdasági vezetőnek Törteli Ferencnét választották meg. A felügyelő bizottsági feladatokat Kósa Jánosné elnök, valamint Kasza Sarolta és Bánfalviné Gál Gabriella látják el. A közgyűlés Bozó Lajost Örökös Tiszteletbeli Elnöknek választotta meg, Kovács Ferencet pedig Örökös Tiszteletbeli Elnökségi Tagnak.

A pénzügyi beszámolót követően a túravezetők megtartották beszámolóikat. Elmondták, hogy a tavalyi gazdag program után idén is sok-sok túra, verseny és érdekes látnivaló vár az egyesület tagságára minden évszakban. A kirándulások időpontjai kora tavasztól késő őszig biztosítják a kikapcsolódási lehetőséget.

Fotó: Fábián Adrienn

Tormay Cecile emlékét őrzi a Hattyúház udvarán felavatott dombormű
Publikálás dátuma: 2020. február 26.

A mészkő alapokon nyugvó bronz domborművet február 25-én avatták fel a Hattyúház külső udvarán, ahol Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató ismertette a századforduló legnagyobb magyar írónőjének életútját.

Tormay Cecil (1875-1937) írónő, műfordító, közéleti szereplő egy nőmozgalomnak volt vezetője, amely Trianon után segített nemzetének megmaradni.

A kommunizmus áldozatairól emlékeztek meg Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2020. február 25.

A kommunizmus áldozataira emlékezve a városi könyvtárban avatták fel Tormay Cécile emléktábláját, február 25-én. A dombormű elhelyezését Dinnyés Gyula kezdeményezte és támogatta anyagiakkal. Józsa Gábor alkotásának mészkőalapját Bozóki István készítette. Az alkotást a támogató Dinnyés Gyula és Rosta Ferenc alpolgármester leplezték le. A leleplezést követően a városháza dísztermében dr. Bodnár Zalán, a Károli Gáspár Egyetem docense tartott előadást középiskolásoknak Gulag Gupvi – magyarok a szovjet lágerbirodalomban címmel. Az előadás után a megemlékezők a vasútállomás előtti Návay-emlékműnél koszorúzással emlékeztek meg az áldozatokról.

Már nem őröl, de hűen őrzi az emlékeket
Publikálás dátuma: 2020. február 25.

Lezárultak a Kiskun Múzeum udvarán magasodó Pajkos-Szabó-féle szélmalom felújítási munkálatai.

A Malmok útja elnevezésű, határon átívelő, uniós pályázati projekt záró rendezvényét február 13-án tartották meg a Kiskun Múzeumban, ahol a meghívott szerb és magyar vendégeket Mészáros Márta igazgató asszony köszöntötte.

Sírtunk és nevettünk is – rendhagyó kirándulás a tanyagondnokokkal
Publikálás dátuma: 2020. február 25.

Nagyon hálás vagyok a munkámért, ami lehetővé teszi, hogy olyan területekre, olyan hivatásokba és sorsokba pillantsak bele, amire másképp nem nyílna lehetőségem. Ez vezérelt akkor is, amikor a helyi Tanyagondnoki Szolgálat munkatársai mellé szegődtünk egy munkanapra.

A játék erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot
Publikálás dátuma: 2020. február 24.

Továbbra is támogatja az önkormányzat a Dudás Játszóház működtetését. Várják az érdeklődő családokat.

Élménydús évet zárt a Kiskun Természetbarát SE
Publikálás dátuma: 2020. február 24.

Évnyitó közgyűlést tartott február 21-én a Kiskun Természetbarát SE a Szakmaközi Művelődési Házban.

Amellett, hogy a túravezetők beszámoltak az elmúlt évi tevékenységükről és felvázolták a 2020. évi túra terveiket, még számos személyi kérdésben is döntenie kellett a közgyűlésnek, többek között a jelenlegi Bozó Lajos elnök helyett új személyt kellett választani a sportegyesület élére.

Öt éve alapították a Fénypárducokat
Publikálás dátuma: 2020. február 24.

Sport, életmód, hagyomány, élmény. Így lehetne néhány szóban összegezni az íjászatot, amely reneszánszát éli napjainkban.

Sikeres a Batthyány iskola a Katona József Gimnázium versenyein is
Publikálás dátuma: 2020. február 24.

A Katona József Gimnáziumban nagy hagyománya van a különböző tantárgyakból megrendezett háziversenyeknek. Ezek közül is kiemelkedik a matematika és a fizika háziverseny, amelyeknek immár sok évtizedes története van. A háziversenyek kétfordulósak, mindkettőre a kecskeméti gimnáziumban kerül sor, az egyes fordulókban szerzett pontokat összeadják. A matematikaversenyen csak íróeszközt és szerkesztőeszközöket használhatnak a versenyzők, a fizika háziversenyen számológépet is. A feladatok megoldására 60 perc állt rendelkezésre.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. február 23.

Évközi 7. vasárnap – 2020. február 23.
1. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2. Hétfőn este ½ 7-kor tartják a Szent József Kör gyűlését a Közösségi Házban

3. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Megújult készlettel várják az érdeklődőket.

4. Február 26-án, szerdán hamvazószerda lesz, a nagyböjt kezdete. Használjuk ki ezt az üdvös időszakot, hogy az őszinte bűnbánat és a jócselekedetek által méltó módon készüljünk fel Húsvét szent ünnepére. Ne feledkezzünk meg arról, hogy hamvazószerda szigorú böjti nap. Szerdán reggel ½ 7-kor, 8 órakor, 9 órakor és este 6-kor lesznek szentmisék. A Kalmár kápolnában ezen a napon nem tartanak szentmisét.

5. A nagyböjti időben szerdán és pénteken keresztúti ájtatosság lesz délután 5 órakor a templomban.

6. Február 27-én, csütörtökön délután 4 órakor lesz a Szent Mónika Közösség gyűlése a Közösségi Házban.

7. Február 29-én, szombaton az esti szentmisét a Szent Mónika Közösség szándékára mondják.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. február 23.

Évközi 7. vasárnap – 2020. február 23.
1. Most vasárnap a 9 órai szentmise után megbeszélés lesz azoknak a szülőknek, akik kérték gyermekeik felkészítését az elsőáldozásra

2. Szerdán elkezdődik a Húsvétot előkészítő idő a szent Negyven nap, a nagyböjt. Hamvazószerda szigorú böjti nap. Szentmisék reggel 7-kor és este 5-kor lesznek. A reggeli misében hamut szentelnek, és mindkét misén illetve jövő vasárnap minden szentmise végén lesz hamvazás.

3. Február 29-én, szombaton délután 2 órától előkészítő jegyesoktatást tartanak.

4. Egyházközségi zarándoklatot, kirándulást szerveznek július 20. és 24. között Medjugorjéba. Az utazási iroda február 29-éig adta meg a jelentkezési határidőt.

5. A nagyböjti időben pénteken az esti szentmise után, vasárnap pedig az esti szentmise előtt 5 órakor kezdik a keresztutat. Kérik, hogy akik szeretnének keresztutat vezetni, azok jelentkezzenek a plébánián.

6. Előkészítő tanfolyamot szerveznek azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók. Jelentkezni lehet a plébánián.
 

Ismét magyar bajnokot ünnepelhetnek a birkózók
Publikálás dátuma: 2020. február 23.

Kiváló eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői az idei első országos bajnokságon. Dorogon a 12-13 évesek a szabadfogású küzdelmekben mérették meg magukat. A területi selejtezőről tízen jutottak tovább és közülük négyen is dobogóra állhattak az ország legjobbjai között, sőt olyan is akadt, aki a legjobb lett.

Kiváló eredmény a Slovak Open-ről
Publikálás dátuma: 2020. február 23.

Muaythai junior kategóriában, -71 kg-ban 8 harcos nevezett. Provics Gergő 2 győzelemmel menetelt a döntőbe, ahol vasárnap egy szlovák ellenféllel küzdött meg.
A szlovák harcos előző napi meccsét elemezve próbálták felépíteni a taktikát. Gergő sérülés nélkül kezdhette meg a döntőt. Ellenfele hatalmas iramot diktált azonban a félegyházi versenyző nagyon szépen vette ki magát a nagy bal horgok és combrúgások elől. Nagyszerű kontra kéz- és láb technikákkal állította meg ellenfele kezdeményezéseit. A második menettől kezdve Gergő irányította a mérkőzést, balegyenesei, comb- és tolórúgásai sorra találtak hatalmas erővel és pontossággal. Ellenfele a harmadik menetben is próbálta nagy horogütésekkel és köríves rúgásokkal törni Geri lendületét, azonban a KHSE versenyzője mindegyik elől bravúrosan tért ki. A harmadik menet végén ismét Geri keze lendült a magasba.

Ezúton köszönik Gergő támogatóinak, hogy lehetőséget biztosítottak az indulásra e nemzetközi versenyen.

Támogatók: Kecskeméti Gumiipari Kft., NICS probiotics for all, Félegyházi Tej, László Gumiszerviz Kft., Bács-Beton, Szabó Autómosó, ISOTERV, Rollsped, Bács-Szinkron, Varga László. Továbbá köszönik a szülőknek és KHSE csapatának a támogatást és szurkolást.

Pénteken Lovasi, szombaton blues – gazdag zenei hétvége Félegyházán
Publikálás dátuma: 2020. február 23.

Pénteken este Lovasi András, az egykori Kispál és a Borz valamint a Kiscsillag együttesek énekese, zeneszerzője állt a Móra Ferenc Művelődési Központ színpadán egy szál gitárral.
A közönség pályafutásának második, 2019-ben megjelent szólólemezének dalait hallhatta többek között. A Tűzijáték délben című albumon megtalálható dalok mellett a koncert elején felcsendült az ikonikus, Ha az életben című, 1998-as Kispál és a Borz dal, amely természetesen nem maradt hatástalan. Hallhattuk még a 2006-os Kiscsillag: Ha én lennék a szerelmed címűt és a 2009-ben megjelent, a Csík zenekarral közös remeket, a Csillag vagy fecskét.

Teremíjász versenyt rendeztek a Koppányok
Publikálás dátuma: 2020. február 23.

Egy éves kihagyást követően ismét megtartotta hagyományos örömíjász versenyét a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület február 23-án. Az egyesületnek ez volt a 41. saját rendezésű versenye, ami egyben a Koppányok Tűzmadara 2020. versenysorozat első állomása is egyben. Előzetesen 168 nevezés érkezett, a résztvevőkre 24 célállomás várt.

Titkok a levéltárból – Bányai Mór ügyvéd szecessziós palotája
Publikálás dátuma: 2020. február 23.

A sajtó 1909. február 21-én számolt be arról, hogy a Czakó Lajos-féle telket megvásárolta a Közgazdasági Bank ügyésze (ügyvédje), dr. Bányai Mór. A Kossuth és Attila utca keleti sarkán lévő telken korábban vásárkút állt, és a korabeli térképek meglehetősen szabálytalan telekvonalat mutatnak. Ezért Bányainak a Kossuth utca szabályos, 1896-ban megállapított egyenes utcavonala érdekében jelentős méretű utcaterületet kellett megváltania a várostól.

Tűzre vetették a télboszorkát
Publikálás dátuma: 2020. február 23.

Kevés maskarás, de annál több érdeklődő vonult végig Félegyházán, a Kossuth utcán a városházától a sportcsarnokig, hogy közösen űzzék el a telet február 22-én. A menetet a Langaléta Garabonciások vezették, őket kísérték a Padkaporos Táncegyüttes fiataljai. A „túra” alatt szólt a zene, a garabonciások előadással szórakoztatták a főutcán összegyűlt közönséget. A sportcsarnok mögötti parkolóban pedig tűzre dobták a télboszorkát, akit senki nem sajnált, hanem közös tánccal ünnepelték eltűntét.

Csík Jánosnak meghatározó élménye volt Félegyháza
Publikálás dátuma: 2020. február 22.

A Kossuth-díjas Csík Zenekar alapítójával, Csík Jánossal beszélgetett a városi könyvtárban a Félegyházáról indultak sorozat keretében dr. Tarjányi József, február 28-án. Bizony szűknek bizonyult az előadóterem, ami jelezte, hogy nagyon sok félegyházi kedveli a zenéjüket. Kiderült az is, hogy a népszerű zenész Kiskunfélegyházán a PG-ben végezte középiskolai tanulmányait, ugyanis akkor még gépésznek készült. A beszélgetésen jelen volt egykori osztályfőnöke Vidéki Imre is, akit szeretettel köszöntött.

Dunaújvárosi Koppány eredmények
Publikálás dátuma: 2020. február 22.

Négy Koppány Íjász: Bicskeiné Csányi Mária, Szeibert Imre, Boldog Bence és Kis Csaba képviselte városunkat Dunaújvárosban, a Scorpion Winter Challenge harmadik versenyén, február 16-án.
Négyük közül Szeibert Imre tudott a legjobban, 60 százalék felett, 399 ponttal teljesíteni a 20 célon, amivel a 6. helyet érte el. Bicskeiné Csányi Mária, a senior korosztály modern pusztai kategóriájában, kiváló versenyzéssel a második helyen végzett. Kis Csaba a 17., Boldog Bence pedig 25. lett.

Kis Mónika
Koppány íjász

Közös összefogás született a hatékony drogmegelőzés érdekében
Publikálás dátuma: 2020. február 22.
A hatékony drogprevenció volt a központi témája annak a kerekasztal-megbeszélésnek, amelyet Police Café néven rendeztek meg szerdán Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A fórumon a helyi szociális, ifjúságvédelmi, egészségügyi szakemberek összegezték a témával kapcsolatos ismereteiket.
Súlyos betegségek megelőzésén dolgoznak a félegyházi háziorvosok
Publikálás dátuma: 2020. február 22.

A lakosság egészségügyi állapotának javítása, az egészségben eltöltött évek számának növelése volt egyebek mellett a célja annak a tavaly év végén zárult kétéves programnak, aminek megvalósítására öt háziorvosi praxis fogott össze. Dr. Patkós Róbert háziorvos, szakmaki vezető szerint ez idő alatt ismét beigazolódott, hogy gondos prevencióval jelentős betegségek rizikójától lehet megszabadulni.

Életútjáról mesélt Csík János Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2020. február 21.
Zsúfolásig telt a félegyházi könyvtár nagyterme csütörtökön este, amikor Csík János, a Kossuth-díjas Csík Zenekar alapítója volt a vendége a Félegyházáról indultak című beszélgetés-sorozatnak. Régi barátok, tanárok, osztálytársak, ismerősök várták, hogy ismét találkozhassanak az egykori PG-s diákkal, akivel ezúttal is dr. Tarjányi József, a sorozat ötletgazdája beszélgetett.
Panka gyógyulásáért játszik Félegyházán a Bugaci Tanyaszínház
Publikálás dátuma: 2020. február 21.

Kell, mert átlendít a nehézségeken, inspirál, feltölt, kreatívvá tesz, élményt ad, a színpadhoz, a közönséghez és a közösséghez láncol. Kell, mert játszani nagyon jó! – olvasható a Bugaci Tanyaszínház bemutatkozó anyagában. A társulat 2010-ben verbuválódott és talán ők sem gondolták, hogy a közönség ennyire imádja majd mindazt, amit az amatőr társulat eléjük tesz. A lényeg véleményem szerint megint abban rejlik, hogy ő maguk rendíthetetlenül hisznek a játék erejében, mi pedig közönségként rendkívül hálásak vagyunk azért, hogy egy kicsit táplálkozhatunk az ő hitükből is.

Elismeréseink





Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek