Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2020.02.28.-03.06.

 
30 éve hunyt el Karády Katalin
Publikálás dátuma: 2020. március 6.

30 éve hunyt el Karády Katalin
A népszerű magyar színésznőre, kalapszalon-tulajdonosra, sanzonénekesre, Karády Katalinra (született Kanczler Katalin Máriára) emlékeztek a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban március 5-én.

Anita, a női vőfély
Publikálás dátuma: 2020. március 6.

Véleményem szerint lezárt szerelmekből mindig tanul az ember lánya valamit. Így volt ez Pintér Anitánál is, aki egykori párja hatására lett női vőfély. Nagyon sok mulatságban, találkozókon vettek részt, ahol megfigyelte, hogyan dolgoznak a vőfélyek, mindig hajtotta a kíváncsiság a szakmát illetően.

Egy díva Kőbányáról – Karády Katalinra emlékeztünk a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2020. március 6.

Hatalmas érdeklődés övezte Szűts Tamás szobrászművész előadását a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban március 5-én. Kettős évfordulót ünnepelünk idén, hiszen Karády Katalin 30 éve, 1990. február 7-én hunyt el New Yorkban és 110 éve, 1910. december 8-án született Budapesten.

Életútjával, művészetével példát teremtett
Publikálás dátuma: 2020. március 6.

A Móra Ferenc Gimnáziumban hagyomány, hogy minden év március 6-án megemlékeznek iskolájuk egykori diákjáról, Holló Lászlóról, aki festőművészként országos hírnévre tett szert, életútjával, művészetével példát teremtett. Az idei megemlékezésen egy debreceni küldöttség is jelen volt, hiszen művei jelentős részét abban a városban alkotta. A művész munkásságát Szabó Ildikó művésztanár méltatta.

Eredetiség csak ott van, ahol gondolat van
Publikálás dátuma: 2020. március 6.

A Móra gimnázium fiatal képzőművészeinek Eredeti címmel nyílt képzőművészeti kiállítása a Móra Ferenc Művelődési Központban. A megnyitó előtt a diákok Liszt Ferenc Szerelmi álmok című darabját adták elő, prózával, verssel ötvözve. A Szabó Ildikó vezette művészeti szakkör alkotóit Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte, aki a képzőművészeti kör létrehozója volt, és inspirálta őket a további képzőművészeti munkára.

Filmvetítéssel emlékeztek Wass Albertre Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2020. március 6.

Rendhagyó módon csatlakoztak idén a Wass Albert-felolvasó­maratonhoz a kiskunfélegyháziak. Ezúttal ugyanis felolvasás helyett filmvetítéssel emlékeztek pénteken az íróra a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, ahol legnépszerűbb regényéből, A funtineli boszorkány című trilógiából készült filmet vetítették le.

Jótékonysági hangverseny nemzeti ünnepünk alkalmából
Publikálás dátuma: 2020. március 6.

Jótékonysági hangversenyt adnak a kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei a Hidas Frigyes Alapítvány javára. A március 14-én, szombaton 17 órakor, az intézmény 3. emeleti dísztermében kezdődő rendezvény ingyenes, de adományokat köszönettel fogadnak.

Kiállítás nyílt a Móra Ferenc Gimnázium diákjainak képzőművészeti munkáiból
Publikálás dátuma: 2020. március 6.

 

Eredeti címmel nyílt kiállítás a Móra Ferenc Gimnázium diákjainak alkotásaiból március 4-én a Művelődési Központ aulájában.

Az ünnepélyes megnyitót a gimnázium diákjai verssel-prózával tarkított előadásukkal színesítették Liszt Ferenc: Szerelmi álmok címmel.

A tárlatot Rosta Ferenc alpolgármester, a gimnázium nyugalmazott igazgatója nyitotta meg elismerő szavakkal illetve a Szabó Ildikó művésztanár által vezetett szakkör tagjainak tevékenységét.

 

Ne feledje! Szerdán Tupperware főzőklub
Publikálás dátuma: 2020. március 6.

Ne feledje! Szerdán Tupperware főzőklub
Mint minden hónap első szerdáján, ezúttal is (március 4-én) 17:00 órától várják a Tupperware Főzőklub háziasszonyai az érdeklődőket.

A Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában megrendezésre kerülő klubfoglalkozáson számos egészséges és ízletes falat elkészítésének kulisszatitkait sajátíthatják el a háziasszonyok.

A kóstolóval egybekötött délutánon egyúttal megismerkedhet bárki a Tupperware termékcsaláddal és az akciókról is tájékoztatást ad a klubvezető Drozdikné Jutka.

Sikeres február a Fénypárducoknál
Publikálás dátuma: 2020. március 6.

Négy hétvégén ragadtak íjat a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai 2020 februárjában, Kunszentmiklóson, Pécsen, Dunaújvárosban és Tiszaföldváron.

A februári versenyek sorozata Kunszentmiklóson kezdődött, Nyílegyenes Íjász Klub Történelmi Örömíjász Teremversenyén, amely jó felkészülést jelentett az Országos Bajnokságokra. Itt Dürgőné Kovács Piroska és Dürgő Csaba képviselte a szakosztályt. Piroska 83%-os teljesítményével a 2. helyen, Csaba 75%-kal a 7. helyen végzett az igen erős mezőnyben.

Sikeres környezetvédők a dózsások
Publikálás dátuma: 2020. március 6.

Harmadik helyezést ért el a 7-8. osztályos korcsoportban a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola csapata február 22-én, Szarvason, a Curie Környezetvédelmi Emlékverseny Területi Döntőjén. Tagjai: Sinkó Emma, Juhász Dóra 7. a és Dudás Tamás 8. a osztályos tanulók. Felkészítőjük Somkúti Judit tanárnő volt.

Angyalom-emlékdíjat Anitának, a hős anyának!
Publikálás dátuma: 2020. március 5.

„Mikor megszületett is tudtuk, hogy egy csoda, de amit az édesanyja töretlenül tesz érte, az szavakkal leírhatatlan… Egy olyan harc elé állította őket az élet, amit sokan feladtak volna, de ő megy a végsőkig, hogy Lillának egy olyan életet adjon, amely élhetővé teszi számára a hétköznapokat! Hihetetlen erős nő és anya! Jobb helyre nem is születhetett volna ez a kicsi lány. Kérlek, szavazzatok Anitára!” E szavakkal ajánlotta egy másik félegyházi édesanya a szavazók figyelmébe Kollár Solymosi Anitát, aki a hős szülők Angyalom emlékdíjának jelöltje.

Aranyhegy Teremíjász Versenyen a Koppányok
Publikálás dátuma: 2020. március 5.

Február 29-én, Tiszaföldváron, az Aranyhegy Íjászok által rendezett történelmi teremversenyen mérették meg magukat a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai. A találkozót a Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola csarnokában rendezték meg. Az örömíjászat jellegű teremversenyen 12 cél volt, 2 körben. A versenyen 2D, 3D, ügyességi és lőlapos célokra kellett lőni a nevezőknek, találatonként 10-8-5 pontozással, 5-18 méter közötti távokon, 3 nyílvesszővel célonként.

Az egészségmegőrzés jelentősége a Batthyány Lajos Általános Iskolában
Publikálás dátuma: 2020. március 5.

Az Egészségfejlesztési Iroda (továbbiakban EFI; EFOP-1.8.19-17-2017-00006 azonosító számú pályázati program) vállalt feladatai közé tartozik a „Teljes körű egészségfejlesztési programok támogatása oktatási intézményekben” programcsoport, amelynek keretében az EFI négy munkatársa február 13-án Vargáné Oláh Zsuzsanna intézményvezető és Pelyva Imre tanár úr meghívására a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskolába látogatott.

Böjtölj a testedért és lelkedért!
Publikálás dátuma: 2020. március 5.

Idén február 26-án vette kezdetét a 40 napos nagyböjt, amely húsvét előtt, amely április 11-én ér véget. A IV. században vált általánossá, és a XI. századig nagyon szigorú szabályok szerint böjtöltek: késő délutánig nem ettek semmit, a böjti napokon pedig nem fogyasztottak húst, tejterméket és tojást. A nagyböjti önmegtartóztatás legszigorúbb változata a negyvenelés volt. Ilyenkor a böjtölő csak negyvenszer evett ebben az időszakban – tehát naponta csak egyszer, naplemente után. Szintén elég szigorú az a szokás, ami alapján, a nagyböjt péntekjein csak hét búzaszemet ettek.

Március végéig pótolhatók a levert vagy megrongált fekcsefészkek
Publikálás dátuma: 2020. március 5.

Március végéig még természetvédelmi károkozás nélkül eltávolíthatók és mesterséges fészkekkel pótolhatók a házfelújításokat akadályozó fecskefészkek, áprilistól azonban tilos a telelésből visszatérő és a költési időszakot megkezdő fecskepárok fészkeinek leverése.

Megérkezett a tavasz a félegyházi piacra
Publikálás dátuma: 2020. március 5.

A virágok és az idényzöldségek tekintetében már biztatóak a jelek. Barka, nárcisz, jácint, primula, tulipán is kapható, végre megtelhetnek az otthoni vázák.
A fehér retek egész márciusban elérhető a félegyházi piacon. A hosszú téli hónapok után igazi felüdülés a reggeli szendvicsbe karikázni vagy az ebéd részeként salátának fogyasztani. Elsősorban C-vitaminforrás a retek, de jelentősebb még kalcium, magnézium, kálium, foszfor és niacintartalma is. A leveleit is érdemes fogyasztani, hiszen vasat, karotint és folsavat mutattak ki bennük. Jótékony hatása, hogy serkenti az epetermelést, amely révén elősegíti és szabályozza az emésztést, segít az epe betegségeinek megelőzésében, így például az epekő kialakulását gátolja.

Naponta bejárja a várost a 90 éves Tajti Ágoston
Publikálás dátuma: 2020. március 5.
A város vezetése nevében Balla László alpolgármester és Horváth Gábor, a körzet önkormányzati képviselője közösen köszöntötték 90. születésnapján Tajti Ágostont. Az ünnepelt felesége és Bence fia társaságában fogadta a köszöntést, és mesélt múltjáról.

A szépkorú férfi elmondta, hogy gyermekéveit a félegyházi tanyavilágban töltötte gazdálkodó szüleivel. Ott végezte általános iskoláit is. Később a gépgyárban dolgozott és munka mellett végezte a középiskoláit. 17 évig a Vas- és Fémipari KTSZ-ben volt technológus. 1974-től 10 évig üzemanyag-kereskedő volt. Életét végigkísérte a sport szeretete. A Vasas kosárlabdacsapatában 10 évig játszott. A sport iránti érdeklődése a mai napig megmaradt, a tévében kíséri figyelemmel a magyar sporteseményeket.

Életéhez hozzátartozik a mindennapi séta. Sokszor begyalogol a főtérig, végigjárja a Kossuth utcát, és megnézte azt is, hogy hová helyezték el régi helyéről a Dózsa-szobrot, a Petőfi-lakótelep minden változását szemmel tartja. Nagyon várja már a tavaszt, hogy végre a kertben is tevékenykedhessen.

Öregkorát boldoggá teszi családja, szerető fiai és okos, egészséges unokái.

Országos versenyek a Mezgében
Publikálás dátuma: 2020. március 5.

Országos versenyek házigazdája lesz a Mezgé március 11-e és 13-a között. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felkérésére a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a P&P Pékáru Kft.-vel együttműködve szervezi meg a pék, valamint az Édesipari Termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Versenyt is. A versenyzők által kiállított díszmunkák a polgármesteri hivatal aulájában lesznek majd láthatók március 13-án, pénteken 10 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Érzelmi intelligencia fejlesztése gyermek- és felnőttkorban
Publikálás dátuma: 2020. március 4.

Dedikálással egybekötött előadást tart dr. Kádár Annamária pszichológus, tréner március 24-én, kedden 18 órától a Móra Ferenc Művelődési Központban. A kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda által szervezett előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs jegy átvehető a művelődési központ információs pultjánál, nyitvatartási időben. A témával kapcsolatban érdeklődni lehet a 76/562-094-es telefonszámon.

Márciusi áramszünetek
Publikálás dátuma: 2020. március 4.

Az NKM áramszolgáltató az ügyfelek igénye alapján hálózatbővítést, egyes szakaszokon hálózatrekonstrukciót végez. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése miatt rövid időre szükséges az egyes hálózati szakaszok kikapcsolása. A munkák idején márciusban időszakos áramszünet lesz Kiskunfélegyházán több utcában. Az áramszolgáltató munkatársai minden esetben igyekeznek az áramszünetek időtartamát a lehető legminimálisabb mértékre csökkenteni azért, hogy a fogyasztók a legkevesebbet érezzék a munkavégzésből.

Népszerű volt a félegyházi stand az Utazási Kiállításon
Publikálás dátuma: 2020. március 4.

Kiskunfélegyháza városának jó hírét 4 napon keresztül képviselték a Kiskun Múzeum és a Tourinform iroda munkatársai.

Magyarország első számú turisztikai vásárán, 2020-ban 43. alkalommal megrendezésre kerülő Utazás kiállításon megjelent a 70. születésnapját "ünneplő" Bács-Kiskun megye. A Hungexpo területén 60 négyzetméteren 21 kiállítóval várta 2020. február 27-től március 1-ig a látogatókat.

Hat aranyat nyertek a magyar szervátültetett sportolók
Publikálás dátuma: 2020. március 3.

A hétfős magyar csapat hat arany-, hét ezüst- és két bronzérmet nyert a Szervátültetettek XI. Téli Világjátékán, a kanadai Banffben, írta közleményében a Magyar Szervátültetettek Szövetsége. A csapat összesítésben a hatodik helyen végzett, olyan sínemzeteket is megelőzött, mint Ausztria vagy Németország.

Márciusi programok a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2020. március 3.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár márciusi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.
Március 3., kedd 16.45
Könyvek klubja olvasókör. Téma: Feketepiac és hamispénz a Harmadik Birodalomban című életrajzi regény
Vezeti: dr. Szabó Imre filozófus

Március 5., csütörtök 17 óra
Egy díva Kőbányáról címmel Szűts Tamás előadása Karády Katalin sanzonénekesnőről halálának 30. évfordulója alkalmából

Országos erőemelő versenynek ad otthont Félegyháza
Publikálás dátuma: 2020. március 3.

Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupát és Elit Show-t rendeznek a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban május 8-9-10-én.
A háromnapos sporteseményre ingyenesen látogathatnak el az érdeklődők.
Előző évben Mezőkeresztesen rendezték meg a rangos megmérettetést, idén pedig Patyi Zoltán pályázata nyerte meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga vezetőségének tetszését, így Kiskunfélegyháza kapott lehetőséget a helyszín biztosítására.

A cél, a Mount Everest meghódítása
Publikálás dátuma: 2020. március 2.

A Földrajzi szabadegyetem idei első előadásának vendége Suhajda Szilárd hegymászó volt február 27-én, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A sportember az első magyar volt, aki tavaly július 25-én, pótlólagos oxigén használata nélkül érte el a 8611 méteres K2 csúcsát. Az érdeklődőket Kállainé Vereb Mária igazgató köszöntötte, a hegymászót Bense Zoltán, a hegymászó sporttársa mutatta be.

Bravúros játék a listavezető ellen Képgaléria
Publikálás dátuma: 2020. március 2.

Minden várakozást felülmúlva nagyszerű mérkőzést játszott hazai környezetben a Kiskunfélegyházi KC a listavezető DEAC ellen a felnőtt férfi kosárlabda bajnokság keleti csoportjának 18. fordulójában. A sérülések által tizedelt félegyházi csapat erőn felül teljesítve még a harmadik negyedben is vezetett, a vendégek ezt követően fordították meg a mérkőzést.

Hulladékszállítási naptár – 2020
Publikálás dátuma: 2020. március 2.

Az alábbiakban közzétesszük Kiskunfélegyháza 2020. évi hulladékszállítási naptárát, amely a házhoz menő zöldjáratok és a szelektív hulladékgyűjtések heteit jelöli. A naptár utca szerinti bontást nem tartalmaz. A zöldhulladékot a zöldjárat hete előtti hétvégén, de legkésőbb hétfőn reggel 7 órára ki kell tenni minden utcában az ingatlan elé. A sárga fedeles szelektív házi gyűjtőedényeket az adott héten azon a napon kell kihelyezni, amikor a rendes, vegyes kommunális gyűjtőedényt is kiteszik a lakosok.

Legyünk hálásak!
Publikálás dátuma: 2020. március 2.

Hazatért a kiskunfélegyházi Szalamandra Team a Budapest-Bamako rallyról egészségesen, élményekkel és hálával teli.

A 17 napos futam Európán és Nyugat-Afrika öt országán vezetett keresztül. A csapattagok a helyi lakosok, a természet és az utak mellett a rally többi résztvevőjét és egymást is jobban megismerték. Sok kaland és kihívás van mögöttük, melyekre már most nevetve gondolnak vissza, de a legfontosabb benyomás és tapasztalat számukra, hogy nagyon jó helyen élünk mi itt Magyarországon, Bács-Kiskun megyében, Kiskunfélegyházán.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. március 1.

Nagyböjt első vasárnapja – 2020. március 1.
1. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaórát tartanak a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

3. A nagyböjti időben szerdán és pénteken keresztúti ájtatosság lesz délután 5 órakor a templomban.

4. Hálásan köszönik mindazok segítségét, akik felajánlásaikkal, adományaikkal vagy munkájukkal segítették a február 22-i jótékonysági bál sikeres lebonyolítását.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

A sors rendezi el az embert
Publikálás dátuma: 2020. március 1.

Kiskunfélegyházán 2010-ben indult el Gulyás László kezdeményezésére a Wass Albert felolvasómaraton a városi könyvtárban, amely első alkalommal 25 órás volt. Az erdélyi íróra idén február 28-án emlékeztek meg. A Szent István téri koszorúzásnál Kollár László mondott rövid megemlékezést, és ajánlotta figyelmébe mindenkinek a lírai írásokat. Ezt követően a városi könyvtárban Gulyás László bevezető gondolatai után az író regénye alapján készült A funtineli boszorkány című filmet vetítették (rendezte: Deák-Sárosi Sándor).

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. március 1.

Nagyböjt első vasárnapja – 2020. március 1.
1. Nagyböjtben minden héten, pénteken és vasárnap keresztutat végeznek, pénteken az esti szentmise után, vasárnap pedig az esti szentmise előtt, 5 órakor. Várják a közösségek, csoportok jelentkezését a keresztutak vezetésére.

2. Március 5-én, csütörtökön délután 4 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hívatásokért.

3. Előkészítő tanfolyamot szerveznek azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, nem bérmálkoztak. Az első megbeszélés március 8-án, jövő vasárnap délután 4 órakor lesz a plébánián.

4. Nagyböjti lelkigyakorlatos beszédek lesznek a templomban március 19-20-21-én. A beszédeket Vangel Imre kunszentmiklósi plébános atya mondja. Már előre kérik a híveket, hogy akkor végezzék el húsvéti szentgyónásukat.

5. Április 3-án, pénteken tartják a városi keresztutat. Este 6 órakor a templomban lesz szentmise és utána innen indul a keresztút az Ótemplomhoz.

6. Ebben az évben is az adóhatóság elkészíti az adóbevallást, de a személyi jövedelemadó 2 x 1 százalékáról mindenkinek rendelkezni kell. Kérik, hogy a Katolikus Egyházat és valamely karitatív szervezetet, alapítványt támogassák adójuk 2 x 1 százalékával. Ezen felajánlásukat akár az ügyfélkapun keresztül, akár a postai levél által megtehetik.

7. A szentmisék végén lesz hamvazás.

Egy félidőn át tartott a lendület - videókkal
Publikálás dátuma: 2020. március 1.

Helyenként gyors és lendületes játékot bemutatva megszorongatta esélyesebb tiszakécskei ellenfelét a P&P Kiskunfélegyházi HTK a megyei felnőtt férfi kézilabda-bajnokság 15. fordulójában. A félegyházi fiatalok nagyot küzdve az első félidő végéig tartották a lépést ellenfelükkel és hosszútávra nézve bíztató játékkal maradtak alul 25-32-re.

Átadták az Oltalmazó Kezek Díjakat
Publikálás dátuma: 2020. február 29.

Február 28-án átadták az Oltalmazó Kezek Díjakat a Móra Ferenc Művelődési Központban. A Dobos Zsuzsanna keramikus által készített szobor mellett a támogatók által felajánlott anyagi elismerésben is részesült öt egészségügyi szakdolgozó, ápoló.
A nagyszabású gálán dr. Körtvélyessy András az Egészségért Közalapítvány a Kórházért alapítvány kuratóriumi elnöke beszédében méltatta az ápolókat. Elmondta, nehéz ennyivel megköszönni munkájukat, hogy felhívják a színpadra az öt ápolónőt. A díjat nyilvánvalóan mindenki megérdemelné.

Műlábakkal is teljes életet él Pista bácsi
Publikálás dátuma: 2020. február 29.

Szijártó Etelka hat éve gondozza a Lantos házaspárt, akik a nagy megpróbáltatások ellenére is pozitívak maradtak és másoknak is szeretnének erőt adni.
A kunszállási Lantos Pista bácsi és Terike néni ötvenhat éve házasok. Az elmúlt évtizedek alatt sok-sok megpróbáltatáson mentek keresztül. Pista bácsi tizennégy műtéten esett át, amputálták mindkét lábát. Terike néni és Pista bácsi a sorscsapások ellenére soha nem adták fel, sőt másoknak is erőt adnak. Szijártó Etelka hat éve gondozza a házaspárt. Mint mondta, eddigi pályafutása alatt még nem találkozott ilyen emberekkel, akik bár folyton panaszkodhatnának, mégsem teszik. Etelka azért kereste fel a baon.hu szerkesztőségét, mert szeretné, ha Pista bácsiékat minél többen megismernék és példaértékű életükből erőt merítenének.

Ne feledje! Március 8-án állat- és kirakodóvásár!
Publikálás dátuma: 2020. február 29.

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően a hónap második hétvégéjén, azaz március 8-án ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁRT tartanak a félegyházi vásártéren.

Mint minden hónap második hétvégéjén, most is lehet nézelődni-vásárolni, sőt sült kolbászt, lángost és egyéb vásári csemegéket kóstolgatni, mindezt pedig leöblíthetjük finom szomjoltókkal, vagy épp átmelegíthetjük magunkat a forró italokkal.

Kellemes kikapcsolódást és jó vásárlást kívánunk a forgatagban!

Szaúd-Arábiában is tenyésztik a kiskunfélegyházi keringőgalambokat
Publikálás dátuma: 2020. február 29.

Kanalas János, a Kiskunfélegyházi Keringőgalambokat Tenyésztők Fajtaklubjának elnöke február 14-én a Rijád­ban megrendezett nemzeti show-n bírálta a világfajtává vált galambokat. Az elnökkel és a szaúdi tenyésztőkkel beszélgettünk.

A K2 első magyar meghódítója
Publikálás dátuma: 2020. február 28.

Ma (február 27-én) a városi könyvtár Földrajzi szabadegyetem című sorozatának soron következő előadásán a K2 első magyar megmászásáról tart előadást Suhajda Szilárd hegymászó.

A Katona József Gimnázium házi versenyén is jeleskedtek a Batthyány Iskola tanulói
Publikálás dátuma: 2020. február 28.


A Katona József Gimnáziumban nagy hagyománya van a különböző tantárgyakból megrendezett háziversenyeknek.

Ezek közül is kiemelkedik a matematika és a fizika háziverseny, amelyeknek immár sok évtizedes története van. A háziversenyek kétfordulósak, mindkettőre a kecskeméti gimnáziumban kerül sor, az egyes fordulókban szerzett pontokat
összeadják. A matematikaversenyen csak íróeszközt és szerkesztőeszközöket használhatnak a versenyzők, a fizika háziversenyen számológépet is. A feladatok megoldására 60 perc állt rendelkezésre.

Fergeteges farsangi mulatságot rendeztek a Mezgében
Publikálás dátuma: 2020. február 28.

A kiváló szakembereket nevelő Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola nemcsak a versenyekből, hanem a mulatságokból is kiveszi a részét.

Megújult malmok Magyarországon és Szerbiában Képgaléria
Publikálás dátuma: 2020. február 28.

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar és szerb szakemberek közösen indították el a Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében a Malmok őrölnek - az utak összekötnek elnevezésű cselekvési tervet. Ennek keretében újult meg a Kiskun Múzeum udvarán álló szélmalom éppúgy, mint a kikindai szárazmalom. Kikindán február 26-án tartották meg a projektzárót, amikor átadták a felújított műemléket, és a hozzá kapcsolódó ajándékboltot, kiszolgáló helyiségeket is.

Móra Ferenc Művelődési Központ márciusi programja
Publikálás dátuma: 2020. február 28.


Móra Ferenc Művelődési Központ márciusi programja
A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel vár mindenkit 2020. márciusi rendezvényeire.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek