Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: zárva
  • szerda - csütörtök: zárva
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2020.05.08-05.15.

 
Elmarad a Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál
Publikálás dátuma: 2020. május 15.

A fesztivál a város megalapításának ünnepe, melyet évről-évre színes programokkal tesznek szórakoztatóvá a szervezők.

Idén a kialakult járványhelyzet miatt elmarad a fesztivál, így az egész héten zajló művészeti kiállítások, a színházi esték és a hétvégi kézműves és gasztronómia vásár, valamint a Kunsági Bajuszfesztivál és szabadtéri színpadi programok is.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata

Hétfőn újranyit a városi sportcsarnok kondi- és fitneszterme
Publikálás dátuma: 2020. május 15.

Bár a koronavírus jelen van életünkben, mégis a kiskunfélegyházi viszonyokat látva, a városi sportcsarnok vezetése lehetőséget ad a mozgás kedvelőinek a sportra felújított kondi- és fitnesztermének újra nyitásával. Körültekintően, a higiéniai szabályokat betartva kezdik az üzemeltetést. Az el nem használt 10 alkalmas vagy havi bérletek továbbra is érvényesek.

Ingyenes hagyományőrző csikósbemutató lesz két hétvégén Bugacpusztán
Publikálás dátuma: 2020. május 15.

  A bezártság után talán különösen csábító lehet a végtelen puszta szabadsága. A mi lelkesedésünket nem vette el a vírus, sőt, igyekszünk idén még színesebb pusztai és éttermi programokkal várni a vendégeket. Most hétvégén például Spárga Napokkal. Májusban ingyenes a belépő a nemzeti park területére. A Karikás Csárdától tudnak kisétálni a vendégek a pusztára, közben megtekinthetők a pásztorépítmények és az őshonos állatparkunk. Sok kisállatunk is született mostanában: csikó, malac, bárány, a gyermek vendégeink legnagyobb örömére!

Országos irodalmi sikerek a Platán iskolában
Publikálás dátuma: 2020. május 15.

Márciusban rendezte meg a HEBE Kft. a Fogom a kezed egyfordulós országos irodalmi csapatversenyt. A verseny során irodalmi alkotásokban, híres emberek életútjában a pozitív példák keresése, saját gondolatok, vélemények megfogalmazása volt a fő szempont.
A barátság, önzetlenség, az emberi nagyság történeteivel, most is működő alapítványok céljaival ismerkedhettek meg a tanulók. A feladatok sokszínűségét mutatja, hogy a kutatómunkák során még jobban betekintést nyerhettek a diákok a költők életébe, egymáshoz fűződő barátságaikba. 

A versenyen az 5-6. osztályos korosztályból országos III. helyen végzett: Bakos Lilla, Besze Réka, Kohut Vanessza és Vízhányó Janka. Alsó tagozatos korukban dr. Bódainé Szekszárdi Éva tanítónő nevezte a lányokat, akik 2019-ben is hasonlóan szép eredményt értek el. A 7-12. osztályos korosztályból a 11. helyezést érte el: Galló-Szabó Dorka, Gémes Kitti, Fodor Milán és Juhász Dávid.

A diákok nemcsak csapatban, hanem egyéni munkájukkal is hozzájárultak az elért eredményekhez. Az idei évben a csapatokat felkészítő, segítő nevelő: Gajdacsiné Vízhányó Brigitta.

Rendkívüli felvételi eljárást hirdet a Mezgé
Publikálás dátuma: 2020. május 15.

Rendkívüli felvételi eljárást hirdet a térség legismertebb, legelismertebb és legszínvonalasabb agrárszakképző intézménye, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – tudtuk meg Rózsa Pál igazgatótól.

Szabadtéren tartják a hétvégi szentmiséket Félegyházán
Publikálás dátuma: 2020. május 15.

Madárcsicsergés kísérte a hétvégi szentmiséket Félegyházán, a Sarlós Boldogasszony-plébánia udvarán, ahol szombaton avatták fel azt a fedett színpadot, amelyet az év elején tartott jótékonysági bál bevételéből építettek.

Útnak indultak a könyvfutárok
Publikálás dátuma: 2020. május 15.

Könyvfutár-szolgáltatást indított a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. A kezdeményezés nagyon kedvező fogadtatásra talált. A város minden részéről érkeztek kérések telefonon és e-mailben egyaránt. A könyvtár dolgozói május 14-én délelőtt nyeregbe pattantak, és bringával vitték hűséges olvasóikhoz a könyveket, remélve azt, hogy az olvasás élménye könnyítheti a vesztegzár elviselését.

Felújítják a gátéri templomot
Publikálás dátuma: 2020. május 14.

A gótikus katolikus templomot 1929. szeptember 13-án, Szent Anna tiszteletére szentelték fel. A jeles évfordulóra, a helyiek összefogásának köszönhetően sikerült belülről felújítani a templomot, amely annak idején a lakosság és sok jóakaratú ember összefogásával épült. Mintegy két és fél millió forintot adtak össze a helyiek, hogy megvalósulhasson a belső festés és a villamoshálózat korszerűsítése. A templom felújítása azonban most ismét fontossá vált.

Folytatódhatnak a beruházások
Publikálás dátuma: 2020. május 14.

Több Bács-Kiskun megyei település számára is jó hírt hozott a posta: kiegészítő támogatást kapnak a megyei TOP keretből, hogy megvalósíthassák rég tervezett építéseiket, fejlesztéseiket.
Az első megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP-os) pályázatai 2016-ben jelentek meg. Akkor senki nem gondolta, hogy egy alaposan körül járt, gondosan megtervezett beruházásnál, egy nyertes pályázatnál majd a megvalósítás adhatja fel az igazi kihívást. Pedig néhány esetben így történt. 2018-19-ben az építőipari árak jelentősen megemelkedtek. A pályázatok nyertesei hiába rendelkeztek támogatói döntéssel, mégsem volt elegendő pénzük a kivitelezésekhez. A Kormány 2019-ben döntött arról, hogy lehetőséget ad az alátámasztott többlet kiadások fedezetére, mégpedig a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat koordinációjában lévő TOP keretből.

Matekversenyek a karantén alatt
Publikálás dátuma: 2020. május 14.

A Batthyány Lajos Általános Iskola diákjai számos matekverseny döntőjébe bejutottak.

Az egész éves matematikai versenyszezon vidám hangulatú lezárásaként évek óta, több mint 100 fős indulói létszámmal vettünk részt a Medve Matematika Szabadtéri Versenyen, hol a szegedi, hol a budapesti helyszíneken. A Covid-19 járvány miatt az idén ez az évadzáró, felhőtlen szórakozást is kínáló, remek hangulatú megmérettetés is elmaradt, csak úgy, mint több más rendezvény.

Megnyitja szálláshelyeit a KEFAG Zrt.
Publikálás dátuma: 2020. május 13.

Május 18-tól megnyitja az általa üzemeltetett szálláshelyeket a KEFAG Zrt. Az erről szóló közleményt alább olvashatják.

Tisztelt Vendégeink!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy - betartva a járványügyi szabályokat - 2020. május 18-tól minden szálláshelyünket megnyitjuk!

Új szállásfoglalásuk (vagy a korábbi megerősítése) érdekében kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a szállás gondnokával, vezetőjével!

Szeptemberben fogadhatja a gyerekeket a megújult kunszállási óvoda
Publikálás dátuma: 2020. május 13.

Befejeződött a kunszállási a Mosolyvár Óvoda komplex felújítása – jelentette be Almás Roland Márk polgármester, miközben arra is emlékeztetett, hogy a beruházást az előző polgármester, Kovács Imre és képviselő-testülete terveztette, pályázta és indította el. A település eddigi egyik legnagyobb értékű beruházásának tényleges kivitelezési munkálatait tavaly április 1-jén kezdték meg, és 30-40 százalékos készültségnél vette át az új polgármester.

Szerdánként nyitva a félegyházi hulladékudvar
Publikálás dátuma: 2020. május 13.

Május 11-étől korlátozott nyitvatartással megnyitja az alábbi hulladékudvarokat az FBH-NP Nonprofit Kft.

A hulladékudvarokban a háztartásokban keletkező szelektíven gyűjtött hulladékokot csak abban az esetben veszik át, ha azt megfelelően szétválogatták. A hulladékudvar igénybevétele mindenkinek ingyenes, aki felmutatja lakcímkártyáját, illetve a befizetett hulladékszállítási számláját igazoló bizonylatot (csekk, átutalási megbízás).

Több forrásból fejlesztenek Pálmonostorán
Publikálás dátuma: 2020. május 13.

Új helyszínen az önkormányzat tulajdonában és fenntartásában működő helyi termelői piac épült Pálmonostorán az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap 38 millió forintot meghaladó támogatásával. A beruházás elkészültét – bár nagyon várta már a falu – egyelőre nem kísérte hangos ünneplés, de Cseszkó László polgármester bízik abban, hogy az április 30-i projektzárást követően mielőbb élettel telik meg az új létesítmény.

Ápolók napja a megyei kórházban
Publikálás dátuma: 2020. május 12.

Május 12. világszerte az Ápolók Nemzetközi Napja és az Ápolónők Világnapja, annak emlékére, hogy 200 éve, 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale, brit ápolónő, aki a szakmát hivatássá emelte. A jelenleg kialakult járványügyi helyzet nem teszi lehetővé a közös ünneplést, ezért a Magyar Ápolási Egyesület Tűzd ki a kék szalagot! felhívását teljesítve, május 12-én kék szalag kitűzésével csatlakoztak a megyei kórház dolgozói az ünnepléshez.

Folytatódik a mintavétel Bács-Kiskun megyében
Publikálás dátuma: 2020. május 12.

Kecskeméten, Baján, Kiskunfélegyházán, Kiskunhalason és Lajosmizsén is végeznek mintavételt a Szegedi Tudományegyetem munkatársai az elkövetkező napokban. A vizsgálatsorozat célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról.
Május 13-án, szerdán 8 és 12 óra között a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok előtti szűrőbuszba, 10 és 18 óra között Kecskeméten, a Piaristák terére, 14 és 19 óra között Kiskunhalasra, a művelődési központ udvarába várják mintavételre azokat, akik előzetesen levélben, illetve telefonon értesítést kaptak az országos koronavírus-szűrővizsgálatban való részvételre. A Szegedi Tudományegyetem mindenkit, aki értesítést kapott, arra kér, hogy vegyen részt a vizsgálatban és menjen el a mintavételi pontra.

Köszönjük az ápolók áldozatos munkáját!
Publikálás dátuma: 2020. május 12.

Az ápolók szívvel-lélekkel dolgoznak, hivatásukért hálával tartozunk nekik – hangsúlyozta a köztársasági elnök felesége az ápolók nemzetközi napja alkalmából hétfőn, Budapesten. Herczegh Anita, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet előtt tartott ünnepségen az ápolók munkáját méltatva kiemelte: "ezt a jó szívet" szeretné megköszönni az ápolók nemzetközi napjához, illetve az ápolók és szülésznők nemzetközi évéhez is kapcsolódva.

Szerdánként nyitva a félegyházi hulladékudvar
Publikálás dátuma: 2020. május 12.

Május 11-étől korlátozott nyitvatartással megnyitja az alábbi hulladékudvarokat az FBH-NP Nonprofit Kft. A hulladékudvarokban a háztartásokban keletkező szelektíven gyűjtött hulladékokot csak abban az esetben veszik át, ha azt megfelelően szétválogatták. A hulladékudvar igénybevétele mindenkinek ingyenes, aki felmutatja lakcímkártyáját, illetve a befizetett hulladékszállítási számláját igazoló bizonylatot (csekk, átutalási megbízás).
 

Szigorú higiéniás követelményekkel kezdték újra az edzéseket a KHSE versenyzői
Publikálás dátuma: 2020. május 12.

Szűk kéthónapos szünetet követően ismét újraéledt a sportélet a Honvéd Sporttelep termében, ahol a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület tagjai május 4-én indították újra az edzéseket. Kezdésnek heti három tréninget tartanak összevont csoportban előzetes bejelentkezés alapján a megfelelő higiéniás körülményekre ügyelve – mondta el Nagy Krisztián, egyesületi elnök.

Újraindult a fogászati ellátás
Publikálás dátuma: 2020. május 12.

A napokban újraindult a fogászati ellátás Kiskunfélegyházán is. A különbség a járványügyi helyzet előtti időkhöz képest, hogy most minden esetben telefonos időpontkérésre és egyeztetésre van szükség. Amennyiben a telefonos kikérdezés során felmerül koronavírus-fertőzés gyanúja, akkor a fogorvos – halasztható kezelés esetén – a háziorvoshoz irányítja a beteget, aki intézkedik a szűrésről.

Álláslehetőségek a Constantinum intézményben
Publikálás dátuma: 2020. május 11.

A Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium pályázatot hirdet az alábbi munkakörök betöltésére: testnevelő tanár, biológia szakos tanár (egyetemi végzettséggel), matematika szakos tanár (egyetemi végzettséggel), óvodapedagógus, élelmezésvezető, szakács.

Ismét oktathatnak az autósiskolák
Publikálás dátuma: 2020. május 11.

Március 19-én a félegyházi autósiskoláknak is le kellett húzni a rolót. Ugyanis a koronavírus-járvány miatt szüneteltetni kellett az oktatást. Az elmúlt hét végétől újra lehet elméleti és gyakorlati oktatást is tartani. A helyi autósiskolák vezetői, Füredi András és Bajáki Attila arról számoltak be lapunknak, hogy a több mint egy hónapos leállás komoly anyagi veszteséget okozott a vállalkozásuknak, és a járművezetés-képzés csak hónapok múlva állhat helyre újból

Javában tart a spárgaszezon
Publikálás dátuma: 2020. május 11.

A félegyházi piacon is tart a spárgaszezon. Megosztó zöldségről van szó, van olyan, aki még sohasem kóstolta. Pedig érdemes. A legjobb áron ezekben a hetekben juthatunk hozzá, hiszen nálunk az igazi szezon mindössze egy hónapig tart, május elejétől június elejéig.

Karanténkoncert Félegyházán
Publikálás dátuma: 2020. május 11.

A Liszt Ferenc és a Munkácsy utca találkozásánál adott karanténkoncertet dr. Francia László és dr. Tóth Ákos, május 10-én este. A kórházi dolgozók és mindenki más munkáját köszönték meg ezzel, akik a járványhelyzetben fontos és nélkülözhetetlen szolgálatot teljesítenek. A két előadó magyar népdalokat és klasszikus műveket szólaltatott meg tárogatóján, a közönség pedig lelkes tapssal fogadta a koncertet. Nem ez volt egyébként az első alkalom, amikor a két zenész szabadtéri muzsikával vitt változatosságot a szomszédok és arra járók eseménytelen karantén napjaiba. Immár hat hete adnak vasárnap este fél 8-tól 8-ig alkalmi koncertet, ki-ki saját teraszáról. Azt ígérik, hogy a hagyomány nem is szakad meg mindaddig, amíg lelkesedésük és a karantén kitart.

A Madarak Fák Napja a Batthyány iskolában
Publikálás dátuma: 2020. május 10.

Május 10-e a Madarak és Fák Napjának megünneplése fontos esemény a Batthyány iskolában is. Ezen esemény alkalmat ad a tanítóknak arra, hogy a gyermekekkel megkedveltessék, megszerettessék a természetet, a növény- és állatvilágot.
A Madarak és Fák Napjának hatása, „áldást hozó eredménye” régen elsősorban abban mutatkozott meg, hogy az addig oly gyakori fészekrablások, valamint farongálások elleni panaszok száma csökkent. Az emléknap jótékony hatása az lett, hogy a gyerekek nemcsak ezen a napon, hanem az év szinte minden napján gondozták, ápolták és figyelemmel kísérték az erdők-mezők lakóinak életét. A rendszerváltozás után ismét feléledt megünneplése, elsősorban az óvodákban és az iskolákban.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. május 10.

1. A héten újra megkezdődtek a nyilvános szentmisék a szokásos miserend szerint, vagyis hétköznap reggel 7 és este 6 órakor, vasárnap pedig reggel 6:30-kor, 8 órakor, 9 órakor 10:30-kor és este 6 órakor. Hétfőn este nem tartanak szentmisét. Szombat este és vasárnap a szentmiséket a plébánia kertjében mutatják be. A Kalmár Kápolnában egyelőre nem lesznek szentmisék.

2. A templomi szentmiséken az orrot, szájat eltakaró maszk viselése kötelező, és csak a kijelölt helyekre szabad ülni.

3. Május 13-án, szerdán, a Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésére emlékeznek, a családokért imádkoznak. A szentmisék reggel 7 órakor, déli 12 órakor, és este 6 órakor lesznek. ½ 12-től rózsafüzért imádkoznak a családokért.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. május 10.

1. Az érseki hivatal újra engedélyezi a nyilvános szentmisék és szertartások végzését. Ennek értelmében minden hétköznap reggel 7-kor és este 7 órakor tartanak szentmisét. A vasárnapi szentmiséket reggel 7-kor, délelőtt 9-kor, ½ 11-kor és este 7 órakor kezdik. Kérnek mindenkit a rendelkezések részletes betartására!

 

Folytatódnak a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola edzései
Publikálás dátuma: 2020. május 10.

A nemzetközi szabvány alapján a teremben egymástól a másfél méter távolság megtartása mellett egyidejűleg maximálisan tízen tartózkodhatnak. Maszkot csak azoknak ajánlott használni, akik nem vesznek részt a játékban. Mindenkit kérnek, hogy saját maguk és a csapattársak védelme érdekében fokozottan tartsák be a közismert járványügyi előírásokat, ajánlásokat - tudatta Facebook-oldalán a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola vezetősége.

Fonálmadárkák hirdetik a Madarak és Fák Napját a Platán Iskolában
Publikálás dátuma: 2020. május 10.

Ökoiskola lévén a Platán utcai Általános Iskola számára nagyon fontos ünnepnap a mai.

A Madarak és Fák Napját 1902. óta ünnepeljük Magyarországon, melyet Chernel István ornitológus szervezett meg és az 1906. évi I. törvénycikk szabályozott. Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter körrendeletben írta elő: évente egy napot a népiskolákban a tanító arra szenteljen, hogy a tanulókkal a hasznos madaraknak és azok védelmének jelentőségét megismertesse.

Háziversenyt rendeztek a dartsosok
Publikálás dátuma: 2020. május 10.

Az online megmérettetések mellett ezúttal egy légtérbeli háziversenyt rendeztek a Félegyházi Darts Club tagjai május második hétvégéjén. A versenyzők az elmúlt időszakban otthon edzettek és a továbbiakban háziversenyekkel készülnek a majdani megmérettetésekre.

Jubileumi évforduló: Ficsór Sándor 90 éves
Publikálás dátuma: 2020. május 9.

A jeles születésnap alkalmából az ünnepeltet családján kívül Orbán Viktor miniszterelnök, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata nevében Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester emléklappal, a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola vezetősége Jankovszki Zoltánné, Mester Mónika és Vásárhelyiné Ficsór Katalin oklevéllel köszöntötte.

A kiskunfélegyházi szakellátások működési rendje
Publikálás dátuma: 2020. május 8.

Az épületbe való belépéskor a bejáratoknál továbbra is pre-triage, azaz előszűrés történik, lázméréssel és kérdőíves dokumentációval. Az intézmény területén kizárólag védőmaszkban lehet tartózkodni, amit az ellátás időtartamára az intézmény biztosít a betegei számára! A vizsgálatra lehetőség szerint egyedül érkezzen, a váróban tartsa a 1,5 méteres távolságot! A szakrendelések maximum 4 vizsgálatot tarthatnak óránként, ezért fontos, hogy csak a megadott időben, előjegyzési időpontját megelőzően 5 perccel érkezzen a vizsgálatra!

Képviselők munkában – A sporttól a közéletig
Publikálás dátuma: 2020. május 8.

Szabó József 2019 októberében lett képviselő a félegyházi választók bizalmából a 6-os számú választókörzetben, amit jól ismer. Másfél évtizede költözött ide második feleségével és négy gyermekükkel, akik már önálló életet kezdtek. Sportvezetői munkája és civil foglalkozása révén is széleskörű ismeretségre tett szert.

Változik a bölcsődei beiratkozás
Publikálás dátuma: 2020. május 8.

A KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény bölcsődéibe történő beiratkozás megszokott gyakorlata a veszélyhelyzet miatt az alábbiak szerint módosul. A beiratkozásra  az 53/2020. (IV. 1.) önkormányzati határozatban megjelölt két nap áll rendelkezésre: május 4. és 5.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek