Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2020.06.19-06.24.

 
A megye kiválóságait díjazták
Publikálás dátuma: 2020. június 26.

A megyei értéktár értékeit ismerték el a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésén június 26-án, Akasztón.
A Bács-Kiskun Megyei Értéktárba a legtöbb javaslat települési értéktár bizottságoktól érkezett. Ezért a munkáért kívánt köszönetet mondani a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság a javaslatot benyújtóknak, akik oklevelet kaptak a megyei értéktárba felvett értékekről. A javaslattevők mellett külön megemlékeztek azokról a személyekről is, akiknek példamutató életútját, életművét, szakmai tevékenységét, termékeit megyei értékké nyilvánították, akik az értéket gondozzák. A Bács-Kiskun Megyei Értéktárban már 251 érték szerepel. A mai napon ezek közül 13 érték okleveleinek átadására került sor, bízva abban, hogy példájuk alapul szolgál a további értékgyűjtő munkának. Az okleveleket Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke adta át.

Az idei városi kitüntetettekről is döntött a képviselő-testület
Publikálás dátuma: 2020. június 26.

Először ülésezett Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete a járványhelyzet miatti vészhelyzet meghirdetése óta június 25-én, csütörtökön. A városatyák több mint húsz napirendi pontot tárgyaltak meg, többek között elfogadták a Kiskunfélegyháza közbiztonságáról, illetve a városi tűzoltóság elmúlt évi munkájáról szóló tájékoztatókat, és döntöttek a helyi kitüntetések 2020 évi adományozásáról is. Ennek értelmében az alábbi személyek vehetik át idén a városi díjakat. Mivel idén a pandémia nem tette lehetővé, hogy a díjak átadása a hagyományok szerint, a májusi Városalapítók Napja keretében történjen meg, ebben az évben augusztus 19-én, szerdán, délután 14 órakor rendezik meg a városháza dísztermében a díjátadó ünnepi testületi ülést.

Mókusszőr ecsettel festi meg a vonalakat
Publikálás dátuma: 2020. június 26.

Farkas Balázs a címfestők utolsó képviselőinek egyike hazánkban. A számítógépes dekoráció elterjedése előtt főként cégtáblákat, kirakatok feliratait, ábráit festette. Gyakran csíkozott kerékpárokat, motorokat is. Ma már csak hobbiból űzi mesterségét.

A Koncert Fúvószenekar zárja a júniust a szökőkútnál
Publikálás dátuma: 2020. június 24.

Tóth László karnagy elmondta, hogy nagyon jó érzés volt látni az első koncerten a nagyszámú érdeklődést. A zenekar március közepe óta nem találkozott, nem próbált, így örültek a lehetőségnek. A most pénteki koncert e tekintetben különleges ismét, hiszen igazi próbára nincs lehetőségük, ez számukra még mindig veszélyes üzem. Amennyire lehet, óvatosak.

Hamarosan mesél a város
Publikálás dátuma: 2020. június 24.
Egy pályázatnak köszönhetően egyedi múzeumi applikációt fejlesztettek ki a közelmúltban a Kiskun Múzeumban. Az információs táblákat részben kiváltó QR-kódos leolvasás saját telefon, tablet felhasználásával rengeteg leíráshoz, képhez, hanganyaghoz juttatja hozzá a látogatót, akár több nyelven is. A programban rejlő lehetőségek révén a korábbi gyakorlatnál lényegesen több információt tud a múzeum közvetíteni. Ez a kiváló gyakorlat szinte kínálta magát, hogy kiterjesszék a városra is, vagyis Kiskunfélegyháza nevezetességeire – tudtuk meg Mészáros Mártától, a Kiskun Múzeum igazgatójától.
Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2019 a Platánban
Publikálás dátuma: 2020. június 24.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2019 címet nyerték el a platános diákok eredményes, kiváló tanulmányi munkájukért és kimagasló sportteljesítményükért: Kis Roland 6.a osztályos és Trungel-Nagy Zalán 7.b osztályos tanulók.
Roland kiskora óta folyamatosan atletizál, triatlonozik és kosárlabdázik. Zalán is folyamatosan sportol, biciklizik, triatlonozik, és külön öröm, hogy 2018-ban is elnyerte már ezt a rangos, kitüntető címet. Kiváló országos sport- és tanulmányi eredményekkel öregbítik a Platán iskola hírnevét. Teljesítményükre és sikereikre büszkék szüleik, tanáraik és iskolatársaik.

További sok sikert kívánunk Rolandnak és Zalánnak!
 

Nyári diákmunkaprogram indul az önkormányzatnál
Publikálás dátuma: 2020. június 24.

Országos munkaerő-piaci program indul Nyári diákmunka 2020 elnevezéssel. A központi program keretében lehetősége lesz Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának és az önkormányzati fenntartású intézményeknek július 1. és augusztus 31. közötti időszakban 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal és kiskunfélegyházi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező diákok munkaviszonyban történő foglalkoztatására legfeljebb napi 6 órában a minimálbér időarányosan járó összegéért (bruttó 120 750 Ft/hó), többnyire könnyű fizikai munkára.

Újra üléseznek a bizottságok és a képviselő-testület
Publikálás dátuma: 2020. június 24.

Kiskunfélegyháza képviselő-testülete a rendkívüli járványhelyzet feloldása után június 25-én tart ülést. A húsz megvitatásra váró napirend között szerepel a Timafalvi László rendőrkapitány által előterjesztett beszámoló Kiskunfélegyháza közbiztonságáról, illetve Leiz Gábor, a tűzoltó-parancsnokság vezetőjének, a félegyházi tűzoltóság elmúlt évi munkájáról szóló tájékoztatója. A képviselők emellett megvitatják az elmúlt évi költségvetési beszámolót és azt is, hogy mit kell változtatni az idei költségvetésben. Az előterjesztéseket az elmúlt napokban valamennyi bizottság értékelte és elfogadásra javasolja a testületnek.

75 éves lett Sahin Dezső, a félegyházi labdarúgás meghatározó alakja
Publikálás dátuma: 2020. június 23.

Nosztalgiázva tekint vissza sportpályafutására Sahin Dezső, a félegyházi labdarúgás legendás egyénisége, korábbi labdarúgó, edző. A születésnapja alkalmából otthonában emléklappal köszöntötte Balla László, alpolgármester, illetve Varga Ferenc speaker. Természetesen jutott idő a sportmúlt és a történelmi 1964-es Magyar Kupa diadal felidézésére is. A több évtizednyi sportpályafutást megannyi emlék őrzi.
Sahin Dezső a Kiskunfélegyházi Vasas színiben kezdte el labdarúgó pályafutását és a tehetségének köszönhetően tizenévesen már a felnőtt csapatban szerepelt. 1964-ben 19 éves volt, amikor a legjobb 16 között az MTK ellen léphetett pályára Magyar Kupa mérkőzésen. Az 5 ezer néző előtt lejátszott és máig emlékezetes találkozón góllal vette ki részét a 2-2-es döntetlenből, a félegyházi továbbjutással végződő diadalból.

E mérkőzésről képek és újságcikkek szolgálnak emlékül Sahin Dezső otthonában. Elmondása szerint máig élénken él benne a találkozó, az általa értékesített büntető. Ezt a mérkőzést sportpályafutása legnagyobb sikerének tartja.

Ezt követően szerepelt az NB I-es MTK-nál próbajátékon, de a családi körülményei úgy alakultak, hogy végül Kiskunfélegyházán maradt.

Áramhálózat-bővítés és gázközmű-kiépítés Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2020. június 23.

Hálózatbővítést végez Petőfiszállás közigazgatási területén, belterületen és a nagy kiterjedésű tanyavilágban egyaránt a Nemzeti Közművek Áramhálózati Kft. A megnövekedett igények és háztartási bejelentések miatt mintegy 100 millió forint értékben zajlik a fejlesztés, hogy minden család a mai kornak megfelelő hálózattal rendelkezzen.
Ezen kívül az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. elvégezte a Móra Ferenc utca új szakaszán a gázközmű-kiépítés második ütemét. Első körben 9 porta előtt, most pedig további 7 telek előtt alakítottak ki gázcsonkot.

Petőfiszállás Községi Önkormányzata köszönetet mond az NKM Energia Zrt.-nek a hatékony együttműködésért és a fejlesztések gyors kivitelezéséért. 

Félegyházát örökítették meg a Tréfás Békás Forgatag gyermekei
Publikálás dátuma: 2020. június 23.

A járványügyi helyzet miatt idén rendhagyó módon szervezte meg Balla László a térség önkormányzati képviselője a Tréfás Békás Forgatagot a Bajcsy utcai játszótéren. A rendezvény elsősorban a gyermekeknek kedvezett.
Igaz, hogy ingyenes volt a belépő, de ahhoz, hogy a fiatalok birtokba vehessék a légvárat, az óriás trambulint, és a gokartokat, egy-egy Félegyházáról készült rajzzal kellett regisztrálniuk. A legjobb négy alkotót a városházán kedves ajándékokkal jutalmazták június 22-én. A palacsintát és a fánkot viszont minden résztvevőnek szívesen és ingyen kínálták az összejövetelen.

Óvodások és iskolások szép számmal voltak jelen a rendhagyó forgatagon. A belépőként leadott rajzaik is nagyon szépek voltak, változatosan, igazi gyerekszemmel mutatták be a várost. A (nem túl szigorú) zsűri Rosta Ferenc alpolgármester vezetésével végül úgy döntött, hogy Borbás Marcell, Fehér Márk, Fehér Zoltán és Rácz Boglárka alkotásai voltak a legszebbek. Ezért őket a támogatók, a félegyházi kosarasok és kézilabdások ajándékkal jutalmazták. Minden ifjú „művésznövendék” kapott egy kosárlabdát, egy kulacsot és egy pólót.

Hírek a könyvtárból
Publikálás dátuma: 2020. június 23.
Mint ismert, a kormány döntése értelmében június 15-étől ismét látogathatók a könyvtárak. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár június 16-ától a nyári nyitvatartás szerint várja olvasóit: Hétfő: zárva Kedd: 8-17 óra Szerda: 12-17 óra Csütörtök: 12-17 óra Péntek: 8-17 óra Szombat: zárva Az olvasóknak lehetősége van személyesen – beiratkozni, – visszavinni a náluk lévő könyveket, – új dokumentumokat kölcsönözni. Továbbra is kérik az alábbiak betartását: – bejárati ajtónál a kézfertőtlenítő használata, – kötelező maszk viselése, – 1,5 méteres távolság betartása. Június 30-ától lehetőség van további szolgáltatások igénybevételére: – helyben használat, – olvasóterem használata, – újságolvasás, – internet- és számítógéphasználat (július 7-étől). A honlapukon és Facebook-oldalukon további információkat tesznek közzé. Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató
Szeretetben él a 90 éves Julika néni
Publikálás dátuma: 2020. június 23.

Családi közösségben fogadta a 90 éves Csenki Julianna a városvezetés születésnapi köszöntését. A szépkorúnak Balla László alpolgármester adta át a miniszterelnöki üdvözlő oklevelet, és a város virágcsokrát. Julika néni vidám volt a köszöntéskor, szívesen, jó kedéllyel beszélt 90 éves életútjáról, ami a móricgáti tanyavilágból indult, és cseppet sem volt könnyű. Ennek ellenére azt mondta, elsuhantak az évek, ő nem érzi magát 90 évesnek. Családja szeretettel veszi körül, és mindenben segítenek.

Újra kell váltani a sírokat
Publikálás dátuma: 2020. június 23.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Temetkezési részlege értesíti a lakosságot, hogy Kiskunfélegyháza temetőiben az 1995. január 1-je előtt 25 évre megváltott sírhelyek, illetve a 2010. január 1-je előtt 10 évre megváltott kolumbáriumok érvényességi ideje lejárt. Kérik az érintetteket, hogy gondoskodjanak a lejárt sírhelyek újraváltásáról. Amennyiben a lejárt sírhelyek megváltása 2020. december 31-éig nem történik meg, úgy a sírhelyeket felszámolják, és újra értékesítik. Cím: Felsőtemető, 6100 Kiskunfélegyháza Nádasdy u. 16. Tel: 76 / 462-653 Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft.

Permetezik a platán és a vadgesztenye fákat
Publikálás dátuma: 2020. június 22.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a tisztelt lakosságot, hogy a platán - és vadgesztenyefák növényvédelmi permetezésének várható időpontja 2020. 06. 29. hétfő (pótnap: 2020. 06. 30.- 2020. 07. 01.) az időjárás és a rajzás figyelembevételétől függően.

A gyöngyfűzés nagymestere
Publikálás dátuma: 2020. június 21.

Ismeretségünk a kiskunfélegyházi Samu Mónikával jó pár évvel korábbra datálódik, de azonnal eszembe jutott, amikor felmerült a helyi kézműves alkotókat bemutató cikksorozat gondolata. Nagy lelkesedéssel hívtam fel: meséljen nekem a gyöngyfűzés kulisszatitkairól, amit oly nagy szeretettel és hozzáértéssel művel. De – bevallom – legalább ennyire érdekelt az ember, az alkotó személyiség, a példaértékű anya – aki férjével közösen három kicsi gyermek útját egyengeti –, a kreatív, környezetét mindig szépítő nő. Mert én ilyennek ismertem meg Samu Mónikát.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. június 21.

Évközi 12. vasárnap – 2020. június 21.
1. Szerdán Keresztelő Szent János születésének főünnepe, csütörtökön a kalocsai főszékesegyház felszentelésének ünnepe, szombaton pedig Szent László király ünnepe lesz.

2. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig újra nyitva lesz a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

3. Júniusban hétfőnként a reggeli szentmise után, a többi napokon az esti szentmisék előtt ½ 6 órakor elimádkozzák Jézus szentséges szívének litániáját a templomban.

4. Június 27-én, szombaton tartják a Sarlós Boldogasszony Templom búcsúját a plébánia udvarán délelőtt, a 10 órai szentmise keretében. A búcsúi szónok dr. Várnai Jakab ferences szerzetes, a Sapientia Főiskola rektora lesz. Most kivételesen közös egyházközségi ebédet nem tudunk adni, de szeretettel hívnak mindenkit a közös ünneplésre.

5. Ugyancsak június 27-én, szombaton este nem lesz szentmise a templomban.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

Kövessen minket a Facebookon is!

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. június 21.

1. Június Jézus szíve engesztelő hónapja, pénteken az esti szentmise előtt ½ 7-től elvégzik a Jézus szíve litániát.

2. Június 27-én, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik az Ótemplom búcsúja a plébániaudvaron.

3. Hálaadó énekeket ad elő a szentmisén, ezt követően hangversenyt ad Szent László tiszteletére a Palestrina kamarakórus június 28-án, jövő vasárnap este 7 órakor. Ez alkalomból hívják és várják a híveket, érdeklőket.

Alkotói hétvége Borsihalmon
Publikálás dátuma: 2020. június 21.

Immáron negyedik alkalommal tartott alkotói hétvégét június 12. és 14. között a Holló László Képzőművész Kör a Borsihalmi Művésztelepen. Az ország különböző tájairól érkezett több mint húsz alkotó három napon keresztül ismerkedett különféle művészeti technikákkal, a festéssel, grafikával, nyomtatással. Az alkotó hétvégék alatt született művek nagy része a művésztelep falait díszíti a későbbiekben. Az alkotások témája részben a felújított városközpont volt, amit terveik szerint az augusztusban rendezendő kiállításukon tekinthetnek meg az érdeklődők Kiskunfélegyházán, a Petőfi-téri műterem-galériában – mondta el lapunknak Tóth Tamás, a képzőművész kör tagja.

Hírek a Szent István Templomból
Publikálás dátuma: 2020. június 21.

Évközi 12. vasárnap – 2020. június 21.
1. Június Jézus szíve engesztelő hónapja, pénteken az esti szentmise előtt ½ 7-től elvégzik a Jézus szíve litániát.

2. Június 27-én, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik az Ótemplom búcsúja a plébániaudvaron.

3. Hálaadó énekeket ad elő a szentmisén, ezt követően hangversenyt ad Szent László tiszteletére a Palestrina kamarakórus június 28-án, jövő vasárnap este 7 órakor. Ez alkalomból hívják és várják a híveket, érdeklőket.

Vissza az emlékparkba!
Publikálás dátuma: 2020. június 21.

Újra látogathatóak lesznek a Feszty-körkép valamint az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark állandó és időszaki kiállításai is június 23-án, keddtől.
Így többek között újra megtekinthetőek a Rotunda és a látogatóközpont kiállításai, az árvízi bemutató, valamint a Magyarország történelme és Szer története c. 3D-s animációs filmek is, a skanzen és a Nomád Park látványosságai mellett.

A nyári nyitvatartás szerinti rendben, hétfő kivételével, minden nap 10 és 18 óra között várják a látogatókat! Az emlékparkban a nyári belépőjegyárak érvényesek.

Azok a boldog szép napok...
Publikálás dátuma: 2020. június 20.

1991. június 19-én hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarországot, az évfordulóra eddig nem látott felvételekből és a Beatrice „Azok a boldog szép napok” című számára készített a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) klipet.

Bor, jóga, Camino
Publikálás dátuma: 2020. június 20.

A jóga nemzetközi világnapját ünnepeljük június 21-én. A közelgő esemény apropóján Fricska Irén, jógaoktatóval beszélgettem, aki két évvel ezelőtt, 66 évesen részt vett a Szent Jakab-út, 810 kilométeres, francia szakaszán, az El Caminon. Saját bevallása szerint, ha nem ismeri meg a jógát 22 évvel ezelőtt, a mindennapi stressz már végzetes károkat okozott volna benne.
Irén kereskedelmi főiskolát végzett, 50 évet dolgozott a szakmában. Első munkahelye a Maradék- és Méterbolt volt, amely után vezető-helyettesi pozíciót töltött be az akkori Csöpiben, majd a Centrum Áruházban helyezkedett el, illetve az Áfész munkatársa is volt, mint áruforgalmi osztályvezető. Itt szakmai téren nagyon sokat tanult, ezután rövid időt töltött a Vörös Csillag Termelőszövetkezetben is. Aztán jött a rendszerváltás. Akkoriban valóságos szégyen volt munkanélkülinek lenni, így cselekednie kellett. Vállalkozást alapított, először megszületett a Kapualj Diszkont, majd egy borszaküzlet. Merész gondolat volt, hiszen állítása szerint annyit tudott a borokról, hogy van fehér és vörös. Felmerült az igény benne, hogy nem egy egyszerű boltos szeretne lenni, hanem egy olyan valaki, aki arról a borról, amit elad, tudjon is valamit. Tanulni kezdett, sommelier tanfolyamokon, borkóstolókon vett részt, hogy ismereteit tágítsa. Idegen műfaj volt ez akkoriban Félegyházán, de az évek alatt egy nagyon kedves borkedvelő társaság verbuválódott össze, akik a mai napig szerveznek kóstolókat.

Élmények íjászattal, lovakkal és kézművességgel
Publikálás dátuma: 2020. június 20.

Idén is megrendezik a HUN napot Felgyőn, Forgóné Hevesi Anett lovastanyáján – tudtuk meg Hideg Anett szervezőtől. A Lókedvű Tábor zárásaként megtartandó július 17-i eseménnyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos a következő generációk megismertetése a természetközeliséggel, élményhez juttatni őket fákkal, állatokkal, az eredetihez közeli kézművességgel, vagy éppen fegyverzettel. Mint például az íj és a vessző, amit – hangsúlyozza Anett – a legtermészetesebb módon használtak elődeink. Szerinte az íjászattal, a lovakkal és a kézműves foglalkozásokkal a közösen megélt élmény mellett az egymás iránti tiszteletet és az együttműködés örömét is elsajátítják a gyerekek.

Melegben is kifogták
Publikálás dátuma: 2020. június 20.

A nyomott, meleg idő ellenére is sikeres volt a páros horgászat június 17-én, a kiskunfélegyházi Balog Tanya Horgásztó és Pihenőpark versenyén. Néhány testesebb ponty és amúr is horogra akadt, de előfordult, hogy mégiscsak a hal győzött. A legnagyobb halat, egy 7,5 kg-os amúrt Zakar Gábor fogta ki, rakós bottal.
I. helyezett lett Bánfi János és Tóth Kovács Endre
II. helyezett: H. László Zoltán és Zakar Gábor
III. helyen végzett Baranyi Csaba és ifjabb Baranyi Csaba

A szervezők szeretettel várnak minden sportbarátot augusztus 1-jén és 2-án, a 24 órás, 3+1 fős derbin.

In memoriam Márton Tiborné, Márti
Publikálás dátuma: 2020. június 19.
Megállt egy szív… Értetek, értünk is dobogott!... Nem mozdul többé a kéz, amely nekünk, értünk is rótta a sorokat gépelte a betűket… Megpihent a szemüveg, amely mögött melegen mosolygott vagy épp elpárásodott egy kedves tekintet… Nehéz kimondani, leírni: végleg… A Bankfaluból indult pályád. Példaképeid, pedagógus szüleid egyengették utadat. Saját kis családoddal is ott éltetek, majd a sors úgy hozta, hogy hozzánk, a Darvasba kerültél. Alsós pedagógusként volt részed örömökben, bánatokban, küzdelmekben, mindabban, ami e mögött az egyszerű szó mögött sűrűsödik: Tanító. Gyermekeid: Anett, Gergő, Tomi és Detti is a mi iskolánkba jártak. Mekkora büszkeséggel figyelted kis unokád, Blanka első évnyitóján elmondott versét. Biztosak vagyunk benne, hogy még nála is jobban izgultál!
Júniusban megépül a Csólyosi út városba bevezető szakasza is
Publikálás dátuma: 2020. június 19.

A korábbi években a külterületen megépült rész elsősorban a Selymesben élők városba jutását könnyítette meg. Az az út három méter széles volt, a mostani azonban már hat méter széles. Nem véletlen ez, hiszen a kamionok sokasága is használja ezt, a vágóhídhoz szállítva az állatokat, illetve onnan elhozva a termékeket. A beruházás 171 millió forintba kerül, amiből az önkormányzat 60 milliót fizet, a többit a Vidékfejlesztési Program pályázatán nyerte el Félegyháza – mondta el Ván Jenő, a térség önkormányzati képviselője.

Nyáresti gitárzene a szökőkútnál
Publikálás dátuma: 2020. június 19.

Június 12-én, pénteken este ismét élőzenei élmény mellett csodálhattuk meg a Béke-téri szökőkút programját. A jelenleg Ausztriában élő gitárművész, Soós Brigitta adott koncertet, klasszikus gitáron. Latin-amerikai, spanyol darabok és barokk művek mellett felcsendült a jól ismert nóta is, a Félegyházi utca ligetös, ligetös című – a nagyszámú közönség őszinte örömére. A péntek esti zenei lánc nem szakad meg, hiszen június 19-én Pocskai Roland zongorajátékát élvezhetjük.

Zöld oldal – Virágok a természetből – trágyázás, gyomlálás, mulcsozás
Publikálás dátuma: 2020. június 19.
A veszélyhelyzet megszűnésével és a jó idő beköszöntével egyre többen sétálnak, nézelődnek, beszélgetnek a város közterületein, a parkokban, a néhány hónapja kiültetett virágok között. A medárdi június kedvez a növényeknek, valóban sok virág teljes pompájában virít. Többek megállnak a növények között – térdeplő, guggoló, hajolgató – gyomláló kertészek mellett és kedvesen megszólítják őket, elmondva, hogy örülnek a sok szép virágnak. És bizony a kint dolgozó emberek is nagyon-nagyon örülnek a dicséretnek. És aztán mások – inkább az online felületeken, vagy vezetők felé szóban – jelzik, hogy erős trágyaszag zavarja őket a virágágyak közelében, vagy, hogy gazosak az ágyak. Igazat kell adnunk nekik, de szeretnénk pár szót szólni – írni – arról is, hogy ennek oka, célja és értelme van.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek