Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2020.06.26-07.03.

 
Jól telik a nyár a Platán iskolás diákoknak
Publikálás dátuma: 2020. július 3.

Strandolás, biciklizés, kézműves, sport és öko foglalkozások is színesítik a programok sorát a nyári szünidőben az Erzsébet-tábor résztvevőinek.

A Platán iskolában a 2 hetes felügyeletet követően a nyári szünidőben 5 héten keresztül Erzsébet táborban vesznek részt azok a kisdiákok, akiknek a szülei munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudnak napközben gyermekeik mellett lenni.

A Platán iskola pedagógusai igyekeznek a táboroztatás ideje alatt is rendkívül színes programokban részesíteni a fiatalokat, melyhez segítő kezet nyújtanak városunk iskolái, kulturális és egészségügyi intézményei is. Így például a gyerekek kerékpártúrával egybekötve ellátogattak a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola Tangazdaságába, ahol traktorozhattak és természetesen az állatokat is megsimogathatták. Ez azonban csak egy nap volt a sok közül, melyeknek mindegyike mozgalmasan, izgalmasan és vidáman telik el.

Még van lehetőség beiratkozni a művészeti iskolába
Publikálás dátuma: 2020. július 3.


A Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolába várják azon diákok jelentkezését, akiket érdekel a zene, a hangszertanulás, a színjáték a néptánc és társastánc, a kerámia, grafika és a fotózás.

Júliusi áramszünetek
Publikálás dátuma: 2020. július 2.

Az NKM Áramhálózati Kft. alapvető feladata a folyamatos áramellátás biztosítása szolgáltatási területén az országos krízishelyzetben is. Az otthoni munkavégzés és a távoktatás energiahátterének biztosítása miatt a társaság több áramszünettel járó előre tervezett munkát elhalasztott. Annak érdekében, hogy az energiahálózatok működése hosszabb távon zavartalan és biztonságos maradhasson – folyamatos felülvizsgálat mellett – továbbra is szükséges elvégezni a tervezett fejlesztési és karbantartási munkákat a megfelelő biztonsági intézkedések megtételével. Kiskunfélegyházán egyes helyszíneken az ügyfelek igénye alapján történik hálózatépítés júniusban is, valamint folyamatos a közvilágítás bővítése is.

Egy hajóban
Publikálás dátuma: 2020. július 1.
Párbeszédre hívták Lakitelek-Tőserdő üdülőtulajdonosait. Lakitelek Önkormányzata fórumot szervezett a lakiteleki üdülőtulajdonosok részére, melyre június 26-án, pénteken 17 órakor került sor a Tőserdőben a nagyszínpadon. A fórum célja az volt, hogy elindítson egy párbeszédet és hatékony együttműködést a Tőserdőben élők, üdülővel rendelkezők és az önkormányzat között, hiszen a cél közös: egy békés, fejlődő Lakitelek és egy élhető, vonzó Tőserdő létrehozása.
Folytatódnak az élőzenés péntek esték a szökőkútnál
Publikálás dátuma: 2020. július 1.

Folytatódnak az élőzenés péntek esték a Béke-téri szökőkútnál. Július 3-án, 20 órakor dr. Tóth Ákos játszik a zeneszerető közönségnek tárogatón.
A tárogatót nemcsak a magyarok, hanem az erdélyi románok, délszlávok is népi hangszerükként tartják számon. 2014-ben, a „tárogató népzenei hangszert” hungarikummá nyilvánították.

Dr. Tóth Ákos 35 éve játszik klarinéton, alapító tagja a fúvószenekarnak. 2004-ben ismerkedett meg a tárogatóval, amikor egy Petőfi-szobor avatás során kérték meg a szervezők, hogy játsszon rajta.  Annyira megtetszett neki, hogy egy éven belül Erdélyből vásárolt egyet, majd további évek kutatómunkája után szert tett egy 100 éves, Stowasser tárogatóra. Tapasztalata szerint ehhez a hangszerhez fel kell nőni, bár a fogása, fújása hasonló a klarinéthoz, a tárogatóra jellemző lágy, síró hang megszólaltatása sok gyakorlást igényel. Dr. Tóth Ákostól megtudtuk, hogy az új tér és a szökőkút környéke ideális egy tárogató koncerthez, hiszen a párás levegőn szebben szól a hangszer. Tapasztalta, játszott már a Balaton parton és a hegyekben is.

Pénteki koncertet illetően változatosságot ígér. Hallhatóak Rákóczi-korabeli dalok, Petőfi megzenésített versek, de a könnyedebb műfaj is helyet kap majd, aminek köszönhetően felcsendülnek a Summertime vagy a Most múlik pontosan című dalok is.

Gyenes Attila lett a Dózsa György iskola intézményvezetője
Publikálás dátuma: 2020. július 1.

A 2020-2021-es tanévtől Gyenes Attila vezeti a félegyházi Dózsa György Általános Iskolát. A nemrégiben kinevezett intézményvezető 1997 óta tagja a tantestületnek, 2015 óta intézményvezető-helyettesként dolgozik az iskolában. 2019-ben a Kecskeméti Tankerületi Központ nevelő-oktató munkáját az „Év pedagógusa” díjjal ismerte el. Vezetőként a hagyományok ápolása mellett a magas színvonalú szakmai munka és a folyamatos fejlődés mellett kötelezi el magát.

Július elseje: Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja
Publikálás dátuma: 2020. július 1.

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Nevét orvostörténeti múzeum, emléktábla, és orvosi egyetem is büszkén viseli. Születésnapjának évfordulóján idén július 1-jén is koszorúzással emlékeznek meg az anyák megmentőjére a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban és a Semmelweis Egyetemen is.
Semmelweis Ignác, a gyermekágyi láz okának és gyógymódjának feltalálója 1818. július 1-jén született Budán. Ő volt az első, aki fertőzés következményének tekintette a gyermekágyi lázat. Rájött, hogy ezt a fertőzést maguk az orvosok terjesztik: a boncolást is végző szülész-nőgyógyászok adják át a fertőzést vizsgált nőbetegeiknek.

Kiskunfélegyházára érkezett a Police Coffee
Publikálás dátuma: 2020. július 1.

Kiskunfélegyházán folytatódott a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott Police Coffee elnevezésű bűnmegelőzési program június 30-án, kedden. A város lakói egy finom kávé mellett bűnmegelőzésről és vagyonvédelemről kaptak felvilágosítást a rendőröktől.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi szakelőadói és a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója a nagyszámú érdeklődőt kötetlen formában, egy kellemes kávé mellett tájékoztatta vagyonvédelmet és a bűnmegelőzést érintő témákról, illetve az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről.

Szinte minden korosztály megállt a rendőrség standjánál, ahol nem csupán szóbeli tanácsokat kaptak, hanem színes kiadványokból is tájékozódhattak a különböző témakörökről. A fiatalabb korosztály az iskola falain belül elkövetett cselekményekről váltott néhány szót az előadókkal, míg a középkorúak leginkább a piacon, áruházakban elkövetett bűncselekmények megelőzési lehetőségeiről érdeklődtek. Szóba került az idősebbeket leginkább érintő úgynevezett unokázós csalás is.
 

Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2019 a Platánban
Publikálás dátuma: 2020. július 1.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2019 címet nyerték el a platános diákok eredményes, kiváló tanulmányi munkájukért és kimagasló sportteljesítményükért: Kis Roland 6.a osztályos és Trungel-Nagy Zalán 7.b osztályos tanulók.

Roland kiskora óta folyamatosan atletizál, triatlonozik és kosárlabdázik. Zalán is folyamatosan sportol, biciklizik, triatlonozik, és külön öröm, hogy 2018-ban is elnyerte már ezt a rangos, kitüntető címet. Kiváló országos sport- és tanulmányi eredményekkel öregbítik a Platán iskola hírnevét. Teljesítményükre és sikereikre büszkék szüleik, tanáraik és iskolatársaik.

Dulity Tibor Tájképfestő Tábor
Publikálás dátuma: 2020. június 30.

Június 20-a és 27-e között rendezték meg a már hagyományos Dulity Tibor Tájképfestő Tábort Tőserdőben, a Kontyvirág Erdei Iskolában, Sáska Tibor művészeti vezetésével. Ezúttal tizenöten vettek részt a Tévald-Csizmadia Krisztina által szervezett eseményen.
Az idén is olyan helyen ütöttek tábort, ahol testközelből várta a résztvevőket az Alföld tengersík vidéke. Az alkotók ezúttal is az ország minden részéből érkeztek – régiek és újak – hogy Sáska Tibor vezetésével elmélyedjenek az alkotás örömeibe, gondjaiba.

Az egyhetes kulturális rendezvényen ezúttal Virágh László, Szép Ilona, Papp Ildikó, Bálint Ágnes, Hettinger Ágnes, Osztobányi Istvánné, Valkovszki Attila, Szesztai Attila, Németh András, Nagy Ágota, Zircher Márta, Frank Szabó Sándor, Karácsony Éva, Tévald-Csizmadia Krisztina és Frits Ilona volt jelen.

Dulity Tibor tiszteletére Jakabszálláson és Kiskunfélegyházán, a városi könyvtárban is szerveznek kiállítást.

Ismét látogatható a Kiskun Múzeum
Publikálás dátuma: 2020. június 30.

Július 1-jétől újra várja látogatóit a Kiskun Múzeum, a Petőfi Sándor Emlékház és a Móra Ferenc Emlékház Kiskunfélegyházán.
A Kiskun Múzeum júliusban hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között lesz nyitva, hétvégén bejelentkezéssel látogatható!

A Petőfi Sándor Emlékház és a Móra Ferenc Emlékház július 1-jétől csak bejelentkezéssel látogatható!

Kérik, hogy további információért és látogatás bejelentkezésért keressék az intézményt a 76/461-468-as telefonszámon, e-mailen: bejelentkezes@kiskunmuzeum.hu, valamint a honlapukon a www.kiskunmuzeum.hu oldal időpontfoglalás menüjében.

Ismét teljes üzemben a félegyházi strand
Publikálás dátuma: 2020. június 30.

egnyitotta a kül- és beltéri medencéit a Félegyházi Termál Parkfürdő a megelőző intézkedések fokozott betartása mellett.
Nyitvatartások:

Uszoda: hétfőtől csütörtökig 6-tól 20 óráig, pénteken 6-tól 24 óráig, szombaton 9-től 24 óráig, vasárnap pedig 9-től 20 óráig.

Strand: hétfőtől vasárnapig 9-től 20 óráig.

Sikerrel zárult az első félegyházi dartsverseny
Publikálás dátuma: 2020. június 30.

Huszonöt versenyző részvételével június 27-én rendezték meg a Szakmaközi Művelődési Házban az I. Félegyházi Dartsversenyt. A nagyfokú érdeklődésnek köszönhetően érkeztek játékosok Szegedről, Tiszaalpárról, Békésről, sőt még Mohácsról is.
Párhuzamosan több táblánál folyt a küzdelem, a versenyzőket hét darab háromfős és egy négyfős csoportba osztották. A csoportokból mindenki továbbjutott, majd az egyenes kieséses szakasz második fordulójából kiesettek számára egy Lucky Looser versenyt is rendeztek. Eközben egy finom ebéd is elkészült.

A hangulatos jó kedélyű versenyen a félegyházi fiúk is jól szerepeltek.

Az első helyet Bódi Richárd szerezte meg Szegedről, másodikként a Félegyházi Darts Club játékosa, Mészáros József végzett.

 

Változik a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendje
Publikálás dátuma: 2020. június 30.

Július 1-je, szerda a Közszolgálati Tisztviselők Napja. Ezen a napon szünetel a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása. Szíves megértésüket köszönjük!
Dr. Faragó Zsolt
jegyző
 

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagjai muzsikáltak Félegyházán
Publikálás dátuma: 2020. június 29.

Szabadtéri koncerteket tartott az ország több pontján az elmúlt hétvégén a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és Énekkarának tagjai. A koncertsorozat a Zenélő Magyarország címet viseli, célja pedig, hogy az élőzene újra a mindennapok része legyen a veszélyhelyzet elmúltával. Budapest mellett 12 vidéki helyszínen élvezhette a nagyközönség a művészek játékát, amelybe szerencsére Kiskunfélegyháza is beletartozott.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2020. június 29.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének legfrissebb állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. További információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/795-065.

Csányi József lett az Év Polgármestere Bács-Kiskun Megyében
Publikálás dátuma: 2020. június 29.

Az Év Polgármestere Bács-Kiskun Megyében kitüntető díjat adományozta a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Csányi Józsefnek. A testület június 26-i ülésén, az alábbi indoklás alapján határozott arról, hogy Kiskunfélegyháza polgármesterét találja méltónak az idei elismerésre.

Gyulán rendezték meg az Országos Szenior Úszóbajnokságot
Publikálás dátuma: 2020. június 29.

A Kiskun Vízi és Szabadidő Sportegyesület nyolc fővel vett részt a bajnokságon. Minden versenyző éremmel tért haza. Kiválóan szerepeltek hisz négy országos bajnoki első helyezést, négy második és kilenc harmadik helyezést értek el – tájékoztatta lapunkat Ónodi László csapattag.

Pál Csaba atya 8 év után búcsúzik Pálosszentkúttól
Publikálás dátuma: 2020. június 29.

Nyolc év szolgálat után Pál Csaba atya pálos szerzetest a fővárosba vezénylik, így elbúcsúztak tőle a település elöljárói és az egyházi képviselők. Csaba atya nagyon szereti Petőfiszállást és Pálosszentkút-kegyhelyet, nehéz szívvel válik meg a településtől. A következő években Budapesten, a Sziklatemplomban teljesít szolgálatot, ami új kihívásokat tartogat számára.

Városi séták Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2020. június 29.

Városi sétákra hívnak minden érdeklődőt júliusban szombatonként Kiskunfélegyházán. A Kiskun Múzeum és a Kiskunfélegyházi Tourinform Iroda közös szervezésében a Mesél a város című programhoz kapcsolódva minden hétvégén egy-egy témakörhöz kapcsolódva ismerkedhetnek meg városunk érdekességeivel, különlegességeivel.

Zöld fordulatot szorgalmaz az LMP
Publikálás dátuma: 2020. június 29.

Kis-Szeniczey Kálmán LMP-s önkormányzati képviselő és Schmuck Erzsébet, a párt társelnöke tartott sajtótájékoztatót Félegyházán. Tájékoztatójukban kifejtették pártjuk elképzeléseit és javaslatait a zöld fordulatról.
Az országos helyzetről szólva Shmuck Erzsébet elmondta, nem folytathatjuk ugyanott, ahol a járvány előtt abbahagytuk, mert a járvány ideje alatt kiderült, hogy a magyar gazdaság nem válságálló, nem fenntartható. Emberek tízezrei vesztették el munkájukat és maradtak jövedelem nélkül. Magyarországon egy gazdasági és szociális válság bontakozott ki. A 2022-es költségvetésben erre választ kellene adni.

Az Európai Unió nem véletlenül indult el a zöld fordulat, a zöld újjáépítés irányába, amelynek egyik központi eleme a klímaváltozás megfékezése, valamint az energiatakarékosság. Ebbe az irányba feltétlenül mozdulnia kell a magyar kormánynak is.

Az LMP szorgalmazza, hogy dolgozzanak ki egy energetikai korszerűsítési programot, amely sok munkahelyet teremthetne, és valódi rezsicsökkentést a családoknak. Sajnos az erre vonatkozó LMP-s előterjesztéseket a bizottságok rendre leszavazták.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. június 28.

1. Hétfőn Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepe, csütörtökön Sarlós Boldogasszony ünnepe, pénteken pedig Szent Tamás apostol ünnepe lesz.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. június 28.

Évközi 13. vasárnap – 2020. június 28.
1. Most vasárnap 19 órakor a Palestrina kamarakórus hálaadó énekeket énekel a szentmisén, ezt követően hangversenyt ad Szent László tiszteletére. Ez alkalomból hívják és várják a híveket, érdeklőket.

2. Július 2-án, csütörtökön délután 6 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hívatásokért.

Létszámstop a Kiskunfélegyházi Cicamentőknél
Publikálás dátuma: 2020. június 28.

Kiskunfélegyházán is hatalmas gondot okoz a kirakott, elkóborolt állatok helyzetének megoldása. Ezt a problémát csak közös felelősségvállalással és odafigyeléssel lehet megoldani, amihez a lakosság közreműködése is szükséges. Rékasi Szilvia, a Kiskunfélegyházi Cicamentők Nonprofit Szervezet vezetője fáradhatatlan szélmalomharcot vív az ügy megoldásáért. Vele beszélgettünk a mostani helyzetükről és a felelős állattartásról.

13. alkalommal szerveznek Keresztény Motoros Zarándoklatot
Publikálás dátuma: 2020. június 27.

Keresztény Motoros Zarándoklat lesz július 11-én, szombaton, Pálosszentkúton. Bár a vírushelyzet miatt idén kevesebb programmal, de immár 13. éve rendszeresen megszervezik az eseményt.
A kezdetek megismeréséhez egészen Hargitafürdőig kell mennünk, hiszen ott él jelenleg Bátor Botond pálos atya, aki az esemény elindítója és első szervezője volt. Az elődleges cél az atya szerint, hogy legyen egy alkalom évente, amikor keresztény motoros emberek találkoznak, jól érzik magukat, imádkoznak, tapasztalatot cserélnek. Erre volt igény. Nagyon sok pap motorozik, nem feltétlen hobbi miatt, sokkal inkább praktikus közlekedési eszközként tekintve a járműre.

70 millió forint többlet támogatást kapott Félegyháza a Zöld Város Projekthez
Publikálás dátuma: 2020. június 26.

Erről a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében finanszírozott projektek támogatásának növelése kapcsán született döntés. Mint azt Csányi József polgármestertől megtudtuk, a többlettámogatást azért kapta meg Félegyháza, mert igazolni tudta, hogy a nagyszabású beruházás kivitelezése során előre nem látható, de feltétlenül szükséges plusz feladatok merültek fel. Ezeknek a váratlanul felmerült költségeit kénytelen volt a város saját forrásból pótolni. A mostani többlet támogatással jelentősen csökken a Zöld Város projektre fordított városi önerő. Csányi József azt is elmondta, hogy a pénzt nem fejlesztésekre, hanem a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet kezelésére fordítja Kiskunfélegyháza.

Az idei városi kitüntetettekről is döntött a képviselő-testület
Publikálás dátuma: 2020. június 26.

Először ülésezett Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete a járványhelyzet miatti vészhelyzet meghirdetése óta június 25-én, csütörtökön. A városatyák több mint húsz napirendi pontot tárgyaltak meg, többek között elfogadták a Kiskunfélegyháza közbiztonságáról, illetve a városi tűzoltóság elmúlt évi munkájáról szóló tájékoztatókat, és döntöttek a helyi kitüntetések 2020 évi adományozásáról is. Ennek értelmében az alábbi személyek vehetik át idén a városi díjakat. Mivel idén a pandémia nem tette lehetővé, hogy a díjak átadása a hagyományok szerint, a májusi Városalapítók Napja keretében történjen meg, ebben az évben augusztus 19-én, szerdán, délután 14 órakor rendezik meg a városháza dísztermében a díjátadó ünnepi testületi ülést.

Hamarosan korlátozás nélkül működhet a félegyházi strand
Publikálás dátuma: 2020. június 26.

Tovább bővül a Félegyházi Termál Parkfürdő kínálata. Június 26-ától használható a kültéri kis sajt termál medence, továbbá a szauna- és gőzkabin, valamint az uszodai Kneipp-taposó. Mostantól kezdve megtartják az éjszakai fürdőzést is. A nyitvatartás továbbra is 9 órától 20 óráig, az éjszakai fürdő 20 órától éjfélig tart. A teljes nyitást július 1-jére tervezi az üzemeltető.

Július 2-án nyit a félegyházi mozi
Publikálás dátuma: 2020. június 26.

A kiskunfélegyházi Petőfi Mozi nagy örömmel tájékoztatja kedves Vendégeit, hogy 2020. július 2-án, csütörtökön újraindul.

A várható filmeket hamarosan megtalálhatják a felegyhazimozi.hu weboldalon, ahol jegyet vásárolhatnak, foglalhatnak minden korlátozás nélkül!

Minden régi és új vendéget szeretettel várnakl!

Mókusszőr ecsettel festi meg a vonalakat
Publikálás dátuma: 2020. június 26.

Farkas Balázs a címfestők utolsó képviselőinek egyike hazánkban. A számítógépes dekoráció elterjedése előtt főként cégtáblákat, kirakatok feliratait, ábráit festette. Gyakran csíkozott kerékpárokat, motorokat is. Ma már csak hobbiból űzi mesterségét.

A főtéren lépnek fel a Magyar Rádió Művészeti Együttesei
Publikálás dátuma: 2020. június 25.
Kiskunfélegyházán adnak szabadtéri koncertet a Magyar Rádió Művészeti Együttesei június 28-án, 11 óra körül, a felújított Béke-téren.

Zenélő Magyarország címmel három napos szabadtéri koncertsorozatot rendez Budapesten és 12 vidéki helyszínen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara június 26. és 28. között. A veszélyhelyzet elmúltával így szeretnék visszacsalogatni az élő zene varázsát a mindennapokba.

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara országjáró turnéja pénteken, június 26-án Budapesten veszi kezdetét, ahol három helyszínen lépnek fel, majd majd szombaton és vasárnap, június 27-én és 28-án az ország 12 különböző pontján zenélnek és énekelnek kamara-formációkban a zenekari és énekkari művészek.

A Zenélő Magyarország programsorozat érinti az ország mind a hét régióját.

A fővároson kívüli koncertek helyszíneit úgy választották ki, hogy jól megközelíthető, pezsgő szabadtéri terek legyenek. A járókelők így kötetlenül élvezhetik a szépséges zenéket. A közönség a koncertek időpontjairól és helyszíneiről a radiomusic.hu honlapról, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek Facebook-oldaláról, és a helyi sajtóból tud tájékozódni.

A Magyar Rádió Művészeti Együttesei a koncertsorozatot július első hétvégéjén is folytatni kívánja.

Ismét képben vagyunk!
Publikálás dátuma: 2020. június 25.
Szeretettel várnak minden érdeklődőt, alkotni vágyót június 27-én, szombaton 9 és 17 óra között a Holló-kör Petőfi-téri nyitott műhelyébe. Megismerkedhetnek változatos alkotó technikákkal, eszközökkel. A nap során selyemfestésre is lehetőség nyílik. A rendezvény a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00262 számú projekt keretében valósul meg.
Júliusban már talán mozizhatunk
Publikálás dátuma: 2020. június 25.

A veszélyhelyzet visszavonása után a színházak, mozik nyitására is lehetőség van. A Kiskunfélegyházi Petőfi Mozi Facebook-oldalán megjelent bejegyzés szerint viszont ez július végéig biztosan tolódik.
Reményi Richárd, a mozi üzemeltetője megkeresésünkre elmondta, hogy sem gazdaságilag, sem ésszerűség szempontjából nincs értelme a hamarabbi nyitásnak. Bár a törvény erre lehetőséget ad, de mint arról korábban beszámoltunk, a világpremierektől függ egy-egy film bemutathatósága. A vírushelyzet Amerikában nem annyira megnyugtató, mint nálunk, így a már nagyon várt júliusi két premier, a Tenet és a Mulan 2 című filmek bemutatása is kétséges. Addig, amíg az amerikai piac ennyire korlátolt a vírus miatt, addig itthon sem tudnak bemutatókat megvalósítani. A művész mozik kivételével nem jellemző országosan, hogy korábbi filmekre igény lenne, hiszen ezek javarészt az interneten fellelhetők, ezt pedig a nézők ki is használják.

Nyári diákmunkaprogram indul az önkormányzatnál
Publikálás dátuma: 2020. június 25.

Országos munkaerő-piaci program indul Nyári diákmunka 2020 elnevezéssel.

A központi program keretében lehetősége lesz Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának és az önkormányzati fenntartású intézményeknek július 1. és augusztus 31. közötti időszakban 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal és kiskunfélegyházi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező diákok munkaviszonyban történő foglalkoztatására legfeljebb napi 6 órában a minimálbér időarányosan járó összegéért (bruttó 120 750 Ft/hó), többnyire könnyű fizikai munkára.

A Koncert Fúvószenekar zárja a júniust a szökőkútnál
Publikálás dátuma: 2020. június 24.

Tóth László karnagy elmondta, hogy nagyon jó érzés volt látni az első koncerten a nagyszámú érdeklődést. A zenekar március közepe óta nem találkozott, nem próbált, így örültek a lehetőségnek. A most pénteki koncert e tekintetben különleges ismét, hiszen igazi próbára nincs lehetőségük, ez számukra még mindig veszélyes üzem. Amennyire lehet, óvatosak.

Hamarosan mesél a város
Publikálás dátuma: 2020. június 24.
Egy pályázatnak köszönhetően egyedi múzeumi applikációt fejlesztettek ki a közelmúltban a Kiskun Múzeumban. Az információs táblákat részben kiváltó QR-kódos leolvasás saját telefon, tablet felhasználásával rengeteg leíráshoz, képhez, hanganyaghoz juttatja hozzá a látogatót, akár több nyelven is. A programban rejlő lehetőségek révén a korábbi gyakorlatnál lényegesen több információt tud a múzeum közvetíteni. Ez a kiváló gyakorlat szinte kínálta magát, hogy kiterjesszék a városra is, vagyis Kiskunfélegyháza nevezetességeire – tudtuk meg Mészáros Mártától, a Kiskun Múzeum igazgatójától.
Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2019 a Platánban
Publikálás dátuma: 2020. június 24.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2019 címet nyerték el a platános diákok eredményes, kiváló tanulmányi munkájukért és kimagasló sportteljesítményükért: Kis Roland 6.a osztályos és Trungel-Nagy Zalán 7.b osztályos tanulók.
Roland kiskora óta folyamatosan atletizál, triatlonozik és kosárlabdázik. Zalán is folyamatosan sportol, biciklizik, triatlonozik, és külön öröm, hogy 2018-ban is elnyerte már ezt a rangos, kitüntető címet. Kiváló országos sport- és tanulmányi eredményekkel öregbítik a Platán iskola hírnevét. Teljesítményükre és sikereikre büszkék szüleik, tanáraik és iskolatársaik.

További sok sikert kívánunk Rolandnak és Zalánnak!
 

Nyári diákmunkaprogram indul az önkormányzatnál
Publikálás dátuma: 2020. június 24.

Országos munkaerő-piaci program indul Nyári diákmunka 2020 elnevezéssel. A központi program keretében lehetősége lesz Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának és az önkormányzati fenntartású intézményeknek július 1. és augusztus 31. közötti időszakban 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal és kiskunfélegyházi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező diákok munkaviszonyban történő foglalkoztatására legfeljebb napi 6 órában a minimálbér időarányosan járó összegéért (bruttó 120 750 Ft/hó), többnyire könnyű fizikai munkára.

Újra üléseznek a bizottságok és a képviselő-testület
Publikálás dátuma: 2020. június 24.

Kiskunfélegyháza képviselő-testülete a rendkívüli járványhelyzet feloldása után június 25-én tart ülést. A húsz megvitatásra váró napirend között szerepel a Timafalvi László rendőrkapitány által előterjesztett beszámoló Kiskunfélegyháza közbiztonságáról, illetve Leiz Gábor, a tűzoltó-parancsnokság vezetőjének, a félegyházi tűzoltóság elmúlt évi munkájáról szóló tájékoztatója. A képviselők emellett megvitatják az elmúlt évi költségvetési beszámolót és azt is, hogy mit kell változtatni az idei költségvetésben. Az előterjesztéseket az elmúlt napokban valamennyi bizottság értékelte és elfogadásra javasolja a testületnek.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek