Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2020.07.24-07.31.

 
Iskolakezdési adománygyűjtés
Publikálás dátuma: 2020. július 31.
„Jót tenni jó” adománygyűjtő akciót szervez az Egészséges Félegyházáért Egyesület, mely keretében a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézménynél ellátásban részesülő gyermekek számára gyűjtünk tanszereket.
 
Lánglelkű költőnk halálának 171. évfordulójára emlékeztünk
Publikálás dátuma: 2020. július 31.
Petőfi Sándor főtéri szobránál koszorúzással, virágok és kedves díszek elhelyezésével emlékezett meg Félegyháza közössége, fiataljai, a városvezetés, civil szervezetek és a pártok képviselői július 31-én.
A megemlékezésen Keresztes Tünde beszédében kiemelte, hogy Petőfi Sándor a magyar költészet legkiemelkedőbb és legismertebb alakja, a magyar romantika kiteljesítője volt. Nála jelent meg először a családi éra szerelmi költeményeiben a hitvesi, házastársi szerelem ábrázolása, tájképköltészetében pedig a puszta, a magyar Alföld méltó rajza. Ő írt verseiben először a világszabadságról. Közérthetően szólt mindenkihez, hiszen a nép nyelvét emelte be az irodalomba.
Megújult az I. sz. háziorvosi rendelő Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2020. július 31.
Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében 50 millió Forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.
A TOP-4.1.1-15 – Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhívás keretén belül a település I. számú háziorvosi körzetéhez kapcsolódó orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése valósult meg, a költséghatékonyság és gazdaságosabb üzemeltetés elvével.
Túlélőversennyé vált triatlonverseny, rengeteg bukás a felhőszakadásban
Publikálás dátuma: 2020. július 31.
Július 25-én, szombaton Lengyeltótiban Országos Ranglistaversenyen vett részt a 3K Triatlon Egyesület. Az időjósok felhőszakadást ígértek és sajnos jóslatuk beteljesült. A lejtős útszakasz, a kifelé lejtő útburkolat és az esőtől síkos aszfalt gyilkos „kombót” alkotott, minden korcsoportban rengeteg esés volt a kerékpáros részen le- és felszállásnál egyaránt. Már a gyermek futamokban rengeteg kicsúszás volt, szerencsére Rogozsán Bánk és Győri Dolli is megúszta, sikeresen teljesítették a távjukat. A serdülőknél Papp Laura torokfájással állt rajthoz, de így is harmadik tudott lenni.
Áfonya egyenesen Erdélyből a félegyházi piacon
Publikálás dátuma: 2020. július 30.

A közkedvelt gyümölcs nagyon magas antioxidáns tartalma jelentősen csökkenti az öregedési folyamatokat és a korosodással együtt járó betegségek kockázatát. Talán az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy a hajszálereket karban tartja. Így a cukorbetegeknek különösen ajánlott a fogyasztása. Összehúzó hatása miatt segíti a hasmenéses betegségek minél gyorsabb lefolyását, fogíny- és torokgyulladást is kezelhetünk vele.

Róka Kinga zongorajátékát élvezhetjük pénteken este
Publikálás dátuma: 2020. július 30.

Róka Kinga művésztanár játszik július 31-én, pénteken 20 órától a Béke-téri szökőkútnál. Kinga 4 éve tanít a szervező Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában, két éve Kiskunfélegyházán is él.
Kecskeméten született, 9 évesen kezdett zongorázni. Zongoratanára olyan erős hatással volt rá, hogy állítása szerint ezért választotta ezt a hangszert. Nagyon sokat gyakorol, az egyetemi évek alatt nem volt ritka a napi 7 órás tréning sem. Kinga elmondta, hogy a pénteki koncerten digitális zongorán játszik majd. Félórás, romantikus, 20. századi, rendkívül színes válogatásra számíthat a közönség. A műsorban francia szerzők muzsikája mellett, Schumann, Liszt Ferenc, Rachmaninov darabok is felcsendülnek. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.
 

A tekerőlantos polihisztor
Publikálás dátuma: 2020. július 29.

Vas László személye és pályafutása különösen kedves számomra: zenél, oktat, értéket ment és közvetít, és nem utolsó sorban közösséget formál. Szerintem ilyen egy modernkori polihisztor. Jelenleg a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum igazgató-helyettese, de szabadidejében is szüntelenül azon munkálkodik, hogy gazdagítsa szülővárosa kulturális és közösségi életét. Ezt az igyekezetét a városvezetés Kiskunfélegyháza Város Közművelődéséért kitüntető díjjal ismerte el, amelynek ünnepélyes átadása a tervek szerint augusztus 19-én lesz városháza dísztermében.

Sokan jelentkeztek az egészségügyi szűrésekre
Publikálás dátuma: 2020. július 27.

Az ország legnagyobb egészségügyi szűrőkamionja érkezett Kiskunfélegyházára július 26-án, az Egészségközpont elé, a Magyarországot átfogó egészségvédelmi szűrőprogram keretében. A szakemberek 38 átfogó vizsgálattal, látványos anatómiabemutatóval, dietetikai tanácsadással és elsősegélynyújtási ismeretek bemutatásával várták az érdeklődőket. 

Útlezárás a Bajcsy utca - 5-ös számú főút csatlakozásánál
Publikálás dátuma: 2020. július 27.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal értesíti a lakosságot, hogy július 28-án, kedden 6 órától július 29-én szerdán 6 óráig aszfaltozási munkálatok miatt lezárják a Bajcsy utca - 5-ös számú főút csatlakozását. Kérik a közlekedők türelmét!

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. július 26.

Évközi 17. vasárnap – 2020. július 26.
1. Szerdán Szent Márta emléknapja, pénteken Loyolai Szent Ignác emléknapja, szombaton pedig Liguori Szent Alfonz püspök és egyháztanító emléknapja lesz.

2. Hétfőn este ½ 7-kor tartják a Szent József Kör gyűlését a plébánián. Minden édesapát és leendő édesapát szeretettel várnak.

3. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2020. július 26.

Évközi 17. vasárnap – 2020. július 26.
1. Papszentelés lesz Kalocsán augusztus 15-én, szombaton, délelőtt 10 órakor. Akkor szentelik pappá Kullai Attilát, az egyházközség kispapját. A szentelésre megfelelő számú jelentkező esetén autóbuszt indítanak. Jelentkezni lehet a plébánián, 3000 forint útiköltség befizetésével.

2. A Szent Mónika Közösségek találkozója lesz Petőfiszálláson, augusztus 13-án. Tájékoztató plakát a templomi hirdetőtáblán olvasható.

Dobogós helyezés dartsban
Publikálás dátuma: 2020. július 26.

A kecskeméti dartsviadal utolsó előtti fordulóját rendezték meg július utolsó hétvégéjén, amelyen a Félegyházi Darts Club versenyzői is részt vettek. A csapattagok szépen gyűjtötték a pontokat, összetettben is eredményesen szerepeltek. A hatodik fordulót követően a rájátszásban a legjobb nyolc versenyző vehet majd részt, ezért van jelentősége a folyamatos jó szereplésnek. A tavalyi szezonban a félegyházi Horváth Zsolt lett a bajnok, így címvédőként készülhet az utolsó játéknapra.

Plébániai esték
Publikálás dátuma: 2020. július 26.

Új sorozatot indított tavaly ősszel a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony Főplébánia Plébániai esték hangversenysorozat címmel. A Félegyházi Napok rendezvénysorozat alkalmából ezúttal az In Medias Brass quintett A szív a legszebb kincs című koncertjét hallgathatja meg a közönség augusztus 22-én, szombaton 19 órától az Óplébánia kerti színpadán. A belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Gyarapodnak a helyi értékek
Publikálás dátuma: 2020. július 25.

Kiskunfélegyházán 2020-ban új szakértői bizottsággal kibővítve ismét megalakult az értéktár bizottság. Legutóbbi, júliusi ülésükön, már újabb javaslatokat értékeltek, amelyeket civil szervezetek, magánszemélyek javasoltak az értéktárba. Arról, hogy mi kerül be ezek közül a város értéktárába, szeptemberben születik végső döntés.
Az eddigi javaslatok többek között a Holló László Képzőművész Kör több évtizedes tevékenységét, Némedi László tanár, karvezető, újságíró, fotós életművét, Varga Zoltán hadi relikvia gyűjteményét, a félegyházi Mészáros István kézilabdázó és Tóth József kosárlabdázó sporttevékenységét, a Libafesztivált és a félegyházi tarhonyát javasolták a helyi értékek közé.

Ha bárkinek javaslata van arra, hogy a továbbiakban mi kerüljön be a helyi értéktárba, azt a bizottság figyelmébe ajánlhatja a város honlapján keresztül, vagy akár személyesen a városházán, a Tourinform Irodában, vagy a Kiskun Múzeumban.

Hűség...
Publikálás dátuma: 2020. július 25.

Dulity Tibor festőművész Hűség című emlékkiállítása nyílik meg augusztus 19-én, szerdán 17 órakor a városi könyvtárban államalapításunk ünnepe alkalmából. A tárlatot Pilaszanovits Irén művészettörténész nyitja meg. Közreműködik Jankovszki Réka és Jankovszki Sára. A kiállítás augusztus 20-án, csütörtökön 14 és 18 óra, továbbá szeptember 15-éig nyitvatartási időben látogatható.

Könyvbarátság tábor, ahol nem csak a könyvekkel lettünk jó barátságban
Publikálás dátuma: 2020. július 25.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét megrendezték az alsó tagozatos gyermekek nyári táborát július 6. és 10. között a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmában, ahol a változatos programokon 15 gyermek vett részt.

Megújul a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermének színpada
Publikálás dátuma: 2020. július 25.

1996. március 6-án adták át ünnepélyes keretek között az akkor gyönyörűen felújított Móra Ferenc Művelődési Központot. Az azóta eltelt 24 év alatt nagyon sok minden megújult az intézmény falain belül, de a színházterem színpadtechnikájának, hang- és fénytechnikai berendezésének, valamint színpadi függönyeinek teljes körű megújítására és cseréjére soha nem volt elég forrása a művelődési központnak.

Szombatonként 90 évesen is jólesik egy kupica pálinka Képgaléria
Publikálás dátuma: 2020. július 25.

Fekete Istvánt otthonában, családi körben köszöntötte a város nevében 90. születésnapján Balla László alpolgármester és Szabó József önkormányzati képviselő. István bácsi mozgása már kissé nehézkes, de jó kedve töretlen. Elolvassa az újságokat, segít a rá gondosan ügyelő családtagoknak a főzés előkészítésében, és a kerti gyümölcsfák lehullott termését is összegyűjti. Ebből főzik azt a finom pálinkát, amiből – a gyógyszerek beszedését felfüggesztve – jóízűen elkölt egy kupicával.

Bajcsy utca 5-ös számú főút csatlakozása lezárásra kerül aszfaltozás miatt
Publikálás dátuma: 2020. július 24.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal értesíti a lakosságot, hogy 2020. július 28-án, kedden 6.00 órától július 29., szerda 6.00 óráig a Bajcsy utca 5-ös számú főút csatlakozása aszfaltozási munkálatok miatt lezárásra kerül.

Tisztelettel kérik a közlekedők türelmét!

Félegyházi Napok – 2020
Publikálás dátuma: 2020. július 24.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit a 2020. évi Félegyházi Napok rendezvényeire.

Ötven éve végeztek esztergályosként
Publikálás dátuma: 2020. július 24.

Ötven éve, azaz 1970. június 29-én, húsz lány és kilenc fiú sikeres esztergályos vizsgát tett a kiskunfélegyházi Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégiumban. A július 18-i alkalomra Kovács Gábort is meghívták, aki az egyedüli most is élő pedagógusuk. A jó hangulatú vigalomról és az osztályközösség máig összetartó erejéről Csikósné Kiss Irma mesélt lapunknak.

Tenisz versenyt rendeztek a gyerekeknek
Publikálás dátuma: 2020. július 24.

A Jogging Plus Sportegyesület idén nyáron is megrendezte a gyerekek számára a Jogging Kupa Play and Stay teniszversenyét.

A versenyre harminckilenc 7 és 11 év közötti gyermek nevezett, akik három korcsoportban (piros, narancs és zöld pályán) mérték össze rátermettségüket, technikai tudásukat és felkészültségüket.

A kiskunfélegyháziak mellett Békéscsabáról, Bajáról, Sarkadról, Pécsről, Balatonalmádiról, Kecskemétről, Orosházáról, Gyuláról és több budapesti egyesülettől érkezett sportolók színesítették az indulók listáját.

A helyszínt - mint minden évben, idén is - a Félegyházi Termál Parkfürdő melletti teniszpálya szolgáltatta és szerencsére az időjárás is kedvezett az izgalmas programnak, melyről minden résztvevő emlékéremmel térhetett haza, illetve kategóriánként az első 3 helyezett kupát is kapott.

A FORNETTI Kft. jóvoltából a versenyzőknek és a szurkolóknak süteményt kínáltak a szervezők, melyért ezúton is köszönetüket fejezik ki.

Újra gyermekzsivaj tölti meg a művelődési központ termeit
Publikálás dátuma: 2020. július 24.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek