Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2020.09.04-09.11.

 
A karantén idején is versenyeztek a platánosok
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 11.

Nemzetközi pályázatot hirdetett tavasszal Koronként menő a karantén címmel az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola. Mottójuk: „Legyen a művészet sebesebb lázadás és lelkesedés, mint a vírus!”

Győrfi Pál: most nagyon fontos a közösségi felelősségvállalás
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 11.

A járvány és ami utána következik címmel tartott előadást Győrfi Pál szombaton Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Művelődési Központban megrendezett egészségnapon. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője némi humorral és személyes történeteivel fűszerezett előadásában elsősorban a közösségi felelősségvállalásra hívta fel a figyelmet.

Triatlonosok Országos Ranglista Versenye Tiszaújvárosban
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 11.

Szeptember 6-án rendezték meg a Triatlonosok Országos Ranglista Versenyét Tiszaújvárosban. Ideális időjárási körülmények és profi versenyrendezés fogadta a résztvevőket a tiszaújvárosi strand területén.

60 éve voltak Mórások
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 10.

A Móra Ferenc Gimnázium 1960-ban érettségizett IV.B osztálya idén tartaná 60 éves osztálytalálkozóját. Sajnos a körülmények miatt nincs lehetőség a személyes találkozásra, de – üzenik lapunk hasábjain keresztül – emlékeznek az együtt töltött szép időkre és tisztelettel gondolnak volt tanáraikra, elhunyt osztálytársaikra. Cicero gondolata jegyében: "Legszebb emlék a szeretet, melyet mások szívében hagyunk magunk után."

Díszpolgári címmel tüntették ki a félegyházi pedagógust
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 10.

Többéves kihagyás után idén ismét díszpolgárt avattak Kiskunfélegyházán. A napokban megrendezett városi ünnepségen Laczkóné dr. Szabó Klára gyémántdiplomás pedagógus, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke vehette át a díszpolgári címet Csányi József polgármestertől. A kitüntetett nyugalmazott iskolaigazgatóval a városi elismerés kapcsán beszélgettünk.

Kamasztanból jeles
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 10.

Kamasztanból jeles címmel színielőadást láthattak a kiskunfélegyházi középiskolások szeptember 8-án, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében.

Szabadtéri tanterem a Kossuthban
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 10.

A Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium diákjai már két alkalommal vettek részt az Erasmus+ program külföldi tanulmányútjain, többek között Gyergyószentmiklóson.

Szijjártó Péter szerint a magyar vállalatok most megerősödhetnek a nemzetközi piacokon
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 10.

A Félegyházi Pékség Kft.-nél tett látogatása során egyebek mellett gazdaságfejlesztésről, a Covid-világjárvány második hullámának várható hatásairól és a gazdaság talpra állításának lehetőségeiről kérdeztük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert.

Élményfüzérek Bács-Kiskunban
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 9.

Az Agrár Tudásház a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat megbízásából a megye településein átívelő élményfüzérek életre hívása során azokat a tevékenységeket térképezi fel, amelyek a településen élőknek és az idelátogatóknak is élményszerű, aktív időtöltést biztosítanak.

Különleges világba kalauzolta a látogatókat Karancsi Zoltán
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 9.

Szeptember nyolcadikán dr. Karancsi Zoltán „A hortenziás vulkánok földje, az Azori-szigetek” címmel kezdődött meg a földrajzi szabadegyetem új évfolyama a városi könyvtárban. Az előadót Bense Zoltán földrajztanár köszöntötte. Az érdeklődők egy csodálatos szigetvilággal ismerkedhettek meg a fotókkal gazdagon illusztrált előadás során.

Pedagógus elismerések – 2020
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 9.

Mivel a pandémia nem tette lehetővé a hagyományos köszöntést, így a tanév kezdetével szeretnénk köszönteni mindazokat a pedagógus kollégákat, akik a tanév végeztével az évzárón, illetve kezdetével az évnyitón zárt körben pedagógus elismerésben részesültek. Valamint az új tanév kezdetével köszöntjük azokat a kollégákat, akik díszoklevélben, pedagógus szolgálati emlékéremben és miniszteri elismerésben részesültek.

Sporttal nevelni
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 9.

Nagy Krisztián rendőr főhadnagy és thai boksz edzőnek a Kiskunfélegyháza Város Sportjáért kitüntető díjat adományozta a képviselő-testület. Krisztiánt a sportban elért kiváló eredményei mellett elhivatott edzői munkájáért is jutalmazták.

Adótorony megépítése ellen tiltakoztak a móravárosiak
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 8.

Adótornyot szeretne építeni a Móraváros mellet a DIGI Kft. A városrész lakói tiltakoznak ellene, mert egészségre ártalmasnak tartják a működését. Ezt Endre Jánosné kezdeményezésére 450-en erősítették meg aláírásukkal. A helyzet tisztázása érdekében Kis-Szeniczey Kálmán (LMP) lakossági fórum megtartását kezdeményezte, amire szeptember 7-én, hétfőn került sor.

Duókoncert a Hattyúházban
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 8.

Szeptemberben is folytatódtak a könyvtár hangulatos udvarában a Hattyúkerti zenés esték programjai. Szeptember 3-án Kovács Ferenc Zoltán, a hazai jazzélet egyik legsokoldalúbb egyénisége volt a vendég, aki csaknem minden műfajban kipróbálta magát. Alapítója volt különböző zenekaroknak, meghatározó szólistája több formációnak. Önálló szerzői munkáját 2000-ben, a Magony c. szólólemezével kezdte, amelyet vonósnégyessé alakított. Mára a kortárs jazz és a magyar népzene letisztult fúzióját hozta létre.

Egészségnapot tartottak a hétvégén
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 8.

Idén először egészségnapot tartott Kiskunfélegyházán az Egészségfejlesztési Iroda, a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és az Egészséges Félegyházáért Egyesület szeptember 5-én, szombaton a Móra Ferenc Művelődési Központban. A rendezvényen lehetőség nyílt többek között jógázni, előadásokat meghallgatni testi és lelki egészség témakörben, állapotfelmérésen és kockázatbecslésen részt venni, valamint interaktív eszközök segítségével ismerkedni a dohányzás káros hatásaival. A már megszokottnak mondható egészséges ételek kóstolója sem maradhatott el.

Könyvtársarok – Szeptemberi programajánló
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 8.

Szeptember 15-én, kedden 17 órakor befejeződik a 2019-ben Zöld Könyvtár díjat nyert intézmény Zöld könyvtári esték sorozata. Kelemen József gépész- és gazdasági mérnök, az 1996-ban alapított Közép-Európa Klub elnöke tart előadást Kritikus helyzetben a Kárpát-medence környezeti- és klímabiztonsága címmel. A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Szeptember 17-én, csütörtökön 17 órakor a Hattyúkerti zenés esték idei utolsó koncertjén apa és fia közösen örömzenélnek. Akkor úgy volt… című műsoron a közelmúltban születésnapját ünneplő Tóth Gyula énekel és gitározik, dr. Tóth Ákos fúvós hangszereken, tárogatón, klarinéton és szaxofonon játszik.

Szeptember 18-án, pénteken 17 órakor nyílik meg Kovács Zsóka selyemfestő Örömtánc című tárlata. A művész kötődik Félegyházához, hiszen 11 évet élt városunkban. Alkotásaihoz az inspirációt a körülötte lévő világ szépségei, a természet csodái, az évszakok szemet gyönyörködtető színei, a fények változásai, a dalok, a zenék, a versek, az átélt élmények adják, amelyek érzéseket, hangulatokat keltenek benne. A képek mellett egyedi, különleges, modern, stílusos stólákat, sálakat, kendőket, karkötőket készít prémium minőségű alapanyagokból. A kiállítás október 17-éig tekinthető meg a bibliotéka nyitvatartási idejében.

Sürgősen B negatív vérre van szükség
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 8.

Aki teheti, segítsen egy félegyházi lakos gyógyulásában!

Ezúton kérünk mindenkit, aki tud segíteni, hogy menjen el holnap (szeptember 9-én) 9-12 óra között a Polgármesteri Hivatalba vért adni.

Minden csepp vér számít!

Köszönjük az érintettek nevében!

Szenior úszóverseny Csongrádon
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 8.

A Kiskun Vízi és Szabadidő SE kilenc fővel vett részt az eseményen, szeptember 5-én és 6-án. A versenyzők kiváló eredményeket értek el, mindenki éremmel térhetet haza.

Ősszel is képben vagyunk!
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 7.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt, alkotni vágyót szeptember 12-én, szombaton 9 és 17 óra között Kiskunfélegyházán, a Holló-kör Petőfi-téri nyitott műhelyébe. Megismerkedhetnek változatos alkotó technikákkal, eszközökkel. A nap során akrilfestésre is lehetőség nyílik. A rendezvény a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00262 számú projekt keretében valósul meg.

Sokan ellátogattak az Egészségnapra
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 7.

Sokan ellátogattak az Egészségnapra Sokan ellátogattak az Egészségnapra Nagy érdeklődés kísérte szeptember 5-én megrendezett Egészségnapot, melynek ezúttal is a Móra Ferenc Művelődési Központ adott otthont. Az ünnepélyes megnyitón a második születésnapját ünneplő Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, a Védőnői Szolgálat dolgozói és az Egészséges Félegyházáért Egyesület tagjai nevében Tóth Katalin köszöntötte a megjelenteket.

Tervezett áramszünetek Kiskunfélegyházán és külterületein
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 7.


Tervezett áramszünetek Kiskunfélegyházán és külterületein
Az NKM Energia Társaságcsoport tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületen élő lakosokat, hogy áramszünet lesz a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt.

Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbiakban olvasható.

Ügyfélfogadási szünet lesz a kiskunfélegyházi kormányablakban
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 7.


Ügyfélfogadási szünet lesz a kiskunfélegyházi kormányablakban
Technikai okok miatt szünetel az ügyfélfogadás 2020. szeptember 15-én (kedd) a Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 1. szám alatti kormányablakban.

Kollégáink a Kecskemét, Deák Ferenc tér 3. és a Kecskemét, Rákóczi u. 5. szám alatti kormányablakokban fogadjak Önöket a jelzett napon.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Hírek a Szent István Templomból
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 6.

Évközi 23. vasárnap – 2020. szeptember 6.
1. Vasárnap délután 6 órakor szentségkitétellel kezdik az első vasárnapi szentségimádást.

2. Hittanórát szerveznek bérmálási előkészítővel a Móra Ferenc Gimnáziumban szeptember 11-én, pénteken délután 3 órakor a földszinti 3-as teremben.

3. Bérmálási előkészítőt szerveznek azoknak, akik már elvégezték a 8. osztályt. A megbeszélés ugyancsak szeptember 11-én, pénteken délután 3 órakor lesz, de a plébánián.

Hírek az Ótemplomból
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 6.


1. Hétfőn a Kassai Vértanúk ünnepe, kedden Kisboldogasszony ünnepe, szombaton pedig Szűz Mária szent nevének emléknapja lesz.

2. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a templomban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

4. Már most hirdetik, hogy szeptember 20-án, vasárnap a Sarlós Boldogasszony Templomból közvetíti a Kossuth Rádió és a Katolikus Rádió a szentmisét, délelőtt 10 órától, így ezen a vasárnapon nem lesz 9 órakor és fél 11-kor szentmise. Mindenkit szeretettel hívnak a 10 órai misére, hogy közösen tehessünk tanúságot hitünkről és Isten iránti szeretetünkről.

Újabb fejlesztések Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 6.

Petőfiszállás Közigazgatási területén folyamatosan nő a lakosság létszáma.

Igény mutatkozott arra, hogy újabb utcák nyíljanak meg az itt letelepedni kívánók számára. A település vezetősége úgy döntött, hogy 3 hektár területet von be új telkek, porták kialakítására.

Vereséggel kezdett az asztaliteniszcsapat
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 6.

Szeptember első hétvégéjén rendezték meg az asztalitenisz felnőtt férfi Extraliga nyitófordulóját, amelynek keretében a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola csapata a Komlói Bányászhoz utazott.

Fontos információkkal tértek haza a polgármesterek
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 5.

Ágasegyháza, Bócsa, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Fülöpjakab, Fülöpszállás, Gátér, Izsák, Jakabszállás, Jászszentlászló, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Kömpöc, Kunszállás, Lakitelek, Nyárlőrinc, Móricgát, Orgovány, Pálmonostora, Petőfiszállás, Szank, Tiszaalpár és Tiszaug polgármesterei találkoztak szeptember 3-án, Tiszaugon.

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli idén a Gátéri Liget Óvoda
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 4.

A jeles ünnep alkalmából szeptember 19-én, szombaton szeretettel várnak minden valamikori dolgozót, régi és leendő óvodást és családjukat, valamint minden érdeklődőt az eseményre.

IV. Sarplaninac Tábor – Pásztorkutyások találkoztak Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 4.

Negyedik alkalommal került megszervezésre a Sarplaninac Tábor 2020. augusztus 28-30. között, a helyszín ezúttal is Petőfiszállás volt.

 

Megkezdődött a tanév Félegyháza általános iskoláiban
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 4.

A jeles ünnep alkalmából szeptember 19-én, szombaton szeretettel várnak minden valamikori dolgozót, régi és leendő óvodást és családjukat, valamint minden érdeklődőt az eseményre.

Térzenei koncertet ad a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar
Publikálás dátuma: 2020. szeptember 4.

Augusztus utolsó napjaiban megkezdte a próbáit a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar, amelynek eredményét már most szombaton, szeptember 5-én élvezheti a közönség. Koncertre várnak mindenkit a Szent István Templom előtti térre, 17 órai kezdettel. A műsor klasszikusokat és könnyűzenei darabokat is tartogat, köztük a nagy közönségkedvencet, a Rózsaszín Párducot is.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek