Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: zárva
  • szerda - csütörtök: zárva
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2020.12.30-2021.01.08.

 
A Parkerdő könnyei
Publikálás dátuma: 2021. január 8.

Mindenekelőtt leszögezném, hogy a cikk nem hangulatkeltés céljából íródott, inkább egy segélykiáltás, mely többek reményei szerint nem lesz pusztába kiáltott szó.
Emlékszem még mennyire örültünk annak, hogy a Parkerdő 2015-ben megújult egy helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatás keretében. És emlékszem arra is, hogy ugyanebben az évben mennyire vártuk az első rendezvényt: a Majálist, melynek otthont adott a gyönyörűen megtisztogatott, rendbe tett városszéli erdőcske.

 
A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Publikálás dátuma: 2021. január 8.
Karácsony 2. vasárnapja – 2021. január 3.

1. Szerdán, Vízkereszt főünnepén, a templomban reggel 7-kor órakor lesz szentmise, amelyen vízszentelést is tartanak. A Szent István Templomban reggel 7 órakor és este 5 órakor is lesz szentmise. Ne feledkezzünk meg arról, hogy ez az ünnep parancsolt ünnep.

2. Elérkezett a házszentelések ideje. Akik szeretnék otthonaikat megáldatni, azok személyesen egyeztessenek a plébánián.

3. A plébánia dolgozói nevében, Isten áldásaiban gazdag, igazi értékekben bővelkedő újesztendőt kívánunk mindannyiuk számára!

Állat- és Kirakodóvásár lesz Kiskunfélegyházán vasárnap
Publikálás dátuma: 2021. január 8.

Tájékoztatjuk a kedves Vásárlókat és Vásározókat, hogy 2021. január 10-án, vasárnap megrendezésre kerül az Állat- és Kirakodóvásár Kiskunfélegyházán.

Minden vásárban tartózkodó köteles az orrát és száját eltakaró szájmaszkot viselni. (Kivétel a 6 évnél fiatalabb gyermek)

Kérjük a vásár alatt, a vészhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések szigorú betartását!

Piac és vásárüzemeltetési részleg

 

Átadták a közösségi házat a plébánia mellett
Publikálás dátuma: 2021. január 8.

Megtörtént a műszaki átadása-átvétele a plébánia melletti közösségi háznak – tudtuk meg Hajagos Gyulától, a Szent István Egyházközség plébánosától. A vállalkozói szerződésben december 31-e volt az átadás határideje, amit jóval korábban, december 18-án teljesítettek.

Beindult az élet a félegyházi piacon
Publikálás dátuma: 2021. január 8.

Újra pezseg az élet a félegyházi piacon. Bár a termelők száma és a kínált portéka félreérthetetlenül jelzi azért, hogy január van.

Bugac büszkesége
Publikálás dátuma: 2021. január 8.

Legismertebb pusztáink egyike Bugac a Duna–Tisza-közén, a Kiskunsági Nemzeti Park területén. Már az Árpád-korban is lakták, amikor még gazdag növény- és állatvilág népesítette be az egész Alföldet és ezt a vidéket is. Napjainkra alapjaiban megváltozott a táj, de a régi természeti környezet maradványait, a fafajokban gazdag homoki erdőket, a gyöngyvirágos tölgyeseket még őrzi a Bugaci Nagyerdő.

Élete volt a sport, de megtalálta az örömét így is Piró
Publikálás dátuma: 2021. január 8.

Szeretek Csontos Piroskával beszélgetni. Az ő szemszögéből minden egyszerű és tiszta. Bármi történik is vele, soha nem fogadja negatívan. Elképesztő sportkarrier várt rá, aminek 2019-ben egy epilepsziás roham hirtelen véget vetett. Tatán edzőtáborozott éppen, amikor a rohamra sor került. Akkor még nem tudta, hogy mi váltotta ki, mint ahogy azt sem sejtette, hogy a betegség miatt abba kell hagynia az élsportot. Azt, ami a napjának javát évek óta kitöltötte. Azt, ami elhozta neki az emberek szeretetét, tiszteletét, figyelmét. Jó sportoló volt Piró: terhelhető, alázatos, erős, győzni akaró.

Eredményes projektzáró a Kiskunhalasi Szakképzési Centrumban
Publikálás dátuma: 2021. január 8.

549,99 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósította meg „A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum fejlesztése a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentéséért” című GINOP-6.2.3 azonosító számú projektet a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum. A tevékenységeket 36 hónapon keresztül, 2018. január 15. és 2021. január 15. közötti időben Kiskunhalason, Kiskőrösön és Kiskunfélegyházán öt iskolában végezték. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 100 százalékos vissza nem térítendő támogatás formájában. Célja az iskolai lemorzsolódás és a korai iskolaelhagyás csökkentése, amelyet komplex tevékenységekkel értek el a megvalósítás során.

Ez történt az elmúlt négy évben Kiskunfélegyháza ingatlanpiacán
Publikálás dátuma: 2021. január 8.
Korábban már beszámoltunk az árak újbóli drágulásáról a félegyházi ingatlanpiacon.

Kijelenthető, hogy a második negyedévig nem történtek nagy változások a 2020-as évben, a félidőn túl azonban fordulatot vettek a lakóingatlanok átlagárai. Most utánajártunk, hogyan alakultak hosszabb távon az ingatlanpiaci trendek városunkban. Cikkünkben az elmúlt négy év változásait vesszük górcső alá.

A megfigyelt időszakban végig a téglalakások voltak a legdrágábbak, a második helyen a panel építésű lakások foglaltak helyet, így a legolcsóbbnak a családi házak négyzetmétere bizonyult. Az elemzés az Ingatlannet.hu statisztikai adatai alapján készült, a kínálati árak figyelembevételével.

Januári véradások
Publikálás dátuma: 2021. január 8.

Januárban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Lánglelkű költőnkre emlékeztünk december 31-én
Publikálás dátuma: 2021. január 8.

– Minden évben eljövünk ide a Petőfi Sándor Emlékházhoz, azért, hogy a magyar irodalom és Félegyháza híres költőjének emléke előtt tisztelettel adózzunk. Évről évre osztozunk itt abban a felemelő érzésben, hogy Petőfi lelke, szelleme itt született meg, gyermek és ifjúkori élményei mindvégig meghatározói voltak költészetének. Bár ebben az évben a járványügyi helyzet miatt az irodalmi délelőtt és a sportrendezvények elmaradnak – mondta Görög Anita a Petőfi emlékháznál, ahol a városvezetés, a civil szervezetek, a Petőfi nevét viselő intézmények és a pártok képviselői helyezték el a megemlékezés koszorúit, a költő születésének 198. évfordulóján.

Új irodát nyit a hulladékszállító cég Félegyházán
Publikálás dátuma: 2021. január 8.

z FBH-NP Nonprofit Kft., mint hulladékgazdálkodási közszolgáltató, tájékoztatja a lakosságot, hogy január 12-étől új ügyfélszolgálati irodában várja ügyfeleit Kiskunfélegyházán, a Kossuth Lajos utca 17-19. szám alatt, az alábbi nyitvatartás szerint.

Vitamincsomagot kapnak a petőfiszállási idősek
Publikálás dátuma: 2021. január 8.

Mintegy 300 idős helyi emberhez juttat el vitamincsomagot a petőfiszállási önkormányzat. A savanyú káposztát, almát, narancsot és sárgarépát, továbbá a vírus elleni védekezéshez szükséges szájmaszkot tartalmazó csomagokat a következő napokban kapják meg a kedvezményezettek. A veszélyeztetett korosztály nem először részesül Petőfiszálláson ilyen figyelmességben, ugyanis tavaly egyszer már házhoz szállított számukra egy hasonló egészségmegőrző vitamincsomagot a községi önkormányzat és a Szociális Intézmény.

Szabadtéri szakmabemutató lesz a Mezgé tangazdaságában
Publikálás dátuma: 2021. január 7.

Szabadtéri szakmabemutató tart a Déli Agrárszakképzési Centrum - Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a tangazdaságában január 8-án és január 15-én, pénteken délelőtt 10 órától. A bemutatók célja, hogy minél több információval szolgáljanak a nyolcadik osztályos, a Mezgé képzései iránt érdeklődő tanulóknak. Az esemény előtt – a járványügyi helyzet miatt – regisztráció szükséges, amelyet a 76/461-022-es telefonszámon. A tanulót 1 fő szülő kísérheti a rendezvényre.

Új irodát nyit a hulladékszállító cég Félegyházán
Publikálás dátuma: 2021. január 7.

Az FBH-NP Nonprofit Kft., mint hulladékgazdálkodási közszolgáltató, tájékoztatja a lakosságot, hogy január 12-étől új ügyfélszolgálati irodában várja ügyfeleit Kiskunfélegyházán, a Kossuth Lajos utca 17-19. szám alatt, az alábbi nyitvatartás szerint.

Karácsonykor megjelent a félegyházi Direct zenekar első videóklipje
Publikálás dátuma: 2021. január 6.

December 24-én debütált az első videó, amit a Direct zenekar készített, Neked című dalukhoz. A banda 2020 júliusában alakult, öt fiatal zenész közreműködésével. Találkozásuk, zeneszeretetük és alázatuk beérni látszik, hiszen reményeik szerint a tavasz elhozza számukra az első kislemezük kiadását is. A csapat mentora Lobó-Szalóky Lázár, a Dirty Slippers frontembere, aki többek között a stúdiófelvételekben segíti a csapatot.

Nyertes pályázat segítségével fejleszt idén a Rádió Smile
Publikálás dátuma: 2021. január 6.

Kedvező hírekkel zárta a 2020-as évet a Rádió Smile, ugyanis egy nyertes pályázatnak köszönhetően 752 ezer 265 forintot költhet fejlesztésre, a stúdió műszaki berendezéseire, illetve stúdióakusztikára.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2021. január 3.

rácsony 2. vasárnapja – 2021. január 3. 1. Vasárnap délután 4 órakor szentségkitétellel szentségimádás kezdődik.

2. Január 6. Vízkereszt napja, kötelező, parancsolt ünnep. Szentmise lesz reggel 7-kor, és este 5 órakor. Az esti szentmisében végzik el a vízszentelési szertartást.

3. Január 7-én, csütörtökön délután 4 órától szentségkitétellel csendes szentségimádás lesz papi és szerzetesi hivatásokért.

4. Július 5-e és 10-e között a Balaton felvidékre tervezzük a felső tagozatosok hittantáborát. Az előjelentkezés határideje január 31-e azért, hogy elő tudják készíteni az utazást, és meg tudják szervezni a szálláshelyet. Érdeklődni és jelentkezni lehet a hitoktatóknál.

Megújult útszakasz Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2021. január 1.

Csaknem 50 év várakozás után, a Magyar Falu Program keretében, hazai finanszírozásból újult meg Tiszaalpáron a 4501-es összekötő út 2,7 kilométer hosszan, a Bokrosi utcától a Király sarokig. A mintegy 533 millió forintos beruházás a burkolatfelújításon túl magában foglalta Tiszaalpár lakott területén a zárt csapadékvíz-elvezető csatorna létesítését is.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek