Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: zárva
  • szerda - csütörtök: zárva
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2021.03.26-04.01.

 
Kocsonyával mondtak köszönetet a petőfiszállásiak a kórházi dolgozóknak
Publikálás dátuma: 2021. április 1.

350 adag kocsonyával fejezték ki köszönetüket a kiskunfélegyházi városi kórház dolgozóinak a petőfiszállásiak. Az önkormányzat önerőből finanszírozta az adományt, az ételt a petőfiszállási konyha készítette el 40 kg körömből, 20 kg fülből, 25 kg füstölt csülökből és 5 kg bordavégből. A kórház vezetősége örömmel vette át, majd továbbította a dolgozóknak az ajándékot, a petőfiszállásiak húsvéti jókívánságai kíséretében.

Szemrevaló tojásfa áll a Platán iskola udvarán
Publikálás dátuma: 2021. április 1.

Régi német hagyomány a bokrok és a fák húsvéti tojásokkal való feldíszítése. Minden bizonnyal azzal hozható összefüggésbe, hogy a tojás a világ minden táján az élet egyik ősi szimbóluma. A platánosoknak kiemelkedően fontos, hogy az iskola dekorációja naprakész legyen, amely elsősorban mindig a gyerekek örömére készül.

A legszebb konyhakertek Félegyházán
Publikálás dátuma: 2021. március 31.

Ebben az évben Kiskunfélegyházán először indul el „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos program. Célja: elismerni a kertművelők munkáját és ezzel ösztönözni a lakosságot arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti növényt, zöldséget, fűszer-, gyógynövényeket, gyümölcsöt. Az év témája: szorgalom, kitartás, hűség.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2021. március 31.
Virágvasárnap, az Úr szenvedésének napja – 2021. március 28.

1. A mai nappal elkezdődődött a nagyhét.

2. Március 29-én, hétfőn délelőtt keresik fel otthonaikban azokat az időseket, betegeket, akik nem tudnak elmenni a templomba, hogy ők is elvégezzék húsvéti szentgyónásukat és szentáldozáshoz tudjanak járulni. Kérik, hogy jelentsék be őket a sekrestyében.

Elmarad az áprilisi Országos Állat- és Kirakodóvásár Félegyházán
Publikálás dátuma: 2021. március 31.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a Vásárlókat és az árusokat, hogy Kiskunfélegyházán az Országos Állat- és Kirakodóvásár 2021. április 11-én, vasárnap ELMARAD.

Hálája jeléül keresztet állított földjén a kiskunfélegyházi család
Publikálás dátuma: 2021. március 31.

Gyümölcsoltó Boldogasszony napján szentelték fel azt a keresztet, amelyet a Juhász család állított gyümölcsösültetvényén. A fából faragott keresztet Rónaszéki Gábor, a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony-templom plébánosa szűk körű, rövid ünnepség ke­re­tében szentelte meg.

Kirándulási tippek Kiskunfélegyháza környékén
Publikálás dátuma: 2021. március 31.

Az elmúlt egy évben különösen felértékelődtek a szabadtéri programok. Társasági események és rendezvények híján a családi kirándulások hozhatnak változatosságot, élményt az életünkbe.

A kiskunfélegyházi Tourinform Iroda munkatársai a környék felfedezésre váró természeti szépségeiről készítettek összeállítást, hogy megkönnyítsék a környékben élők számára az úti cél választást, de talán távolabbról is érdemes lehet útra indulni az alföldi táj felfedezésére. Az alábbiakban ezeket a kirándulási tippeket gyűjtöttük csokorba. Jó sétát, friss levegőt, tartalmas időtöltést mindenkinek!

Műterem-látogatás Rádi András Holló László-díjas festőművésznél
Publikálás dátuma: 2021. március 31.

A Móra Ferenc Művelődési Központ a jelenlegi helyzetben is próbálja tartani magát a 2021. évi munkatervéhez, amely szinte teljes mértékben átalakult. A szakmai feladatok, a kiállításszervezés és -rendezés teljesen áttolódott az online térbe. Kiállításmegnyitókat vesznek fel és hozzá tartozó képgalériákat készítenek, amelyek az intézmény Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján tekinthetőek meg.

Óraátállítás – 2021
Publikálás dátuma: 2021. március 31.

Március utolsó hétvégéjén – azaz 28-án –, ahogy 42 éve minden tavasszal, előbbre kell állítanunk az óráinkat.

Régi strandfotókat keresnek
Publikálás dátuma: 2021. március 31.

A készülő strandot, fürdőt, fürdőszállót a 60-70-80-as években bemutató archív fotókat keres megújuló tanulmányához a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. vezetése. Beküldési határidő: április 15. A fotókat személyesen is leadhatják a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, a Kossuth utca 35. szám alatt 8 és 16 óra között a portán, vagy a 130-as irodában.

Sikeres összefogás révén épülhet meg a félegyházi sportpálya
Publikálás dátuma: 2021. március 31.

Tavaly fogtak össze a félegyházi fiatalok annak érde­kében, hogy legyen a városban egy saját helyük, ahol extrém sportokat űzhetnek. Aláírásokat is gyűjtöttek egy skate-pálya megvalósítása mellett. Kezdeményezésükkel felkeresték a város vezetőit is, akik felajánlották, hogy egy nyertes pályázat esetén az önerőt az önkormányzat magára vállalja. A pályázat nyert, így hamarosan indulhat a pálya építése.

Tízből tíz győzelem az alapszakaszban
Publikálás dátuma: 2021. március 31.

Hibátlan mérleggel fejezte be az alapszakaszt a fiú kadett regionális bajnokságban az FTSI csapata. A Rádi Dezső edző által irányított együttes március 29-én a Cegléd fiataljai ellen szerezte meg tizedik mérkőzésén tizedik győzelmét.

56 millió forintból újultak meg a bölcsődék és óvodák energetikai rendszerei
Publikálás dátuma: 2021. március 30.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be, és a TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00070 - Kiskunfélegyháza óvodáinak, bölcsődéinek energetikai korszerűsítése megújuló energia hasznosításával” című projektje 56,53 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, a támogatás mértéke 100 %.

A Mi Hazánk Mozgalom sajtótájékoztatója Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2021. március 30.

A napokban sajtótájékoztató keretében mutatta be a 2022-es országgyűlési választásokon a 4-es választókerületben induló képviselő-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom. Ez alkalomból Toroczkai László elnök, Ásotthalom polgármestere hangsúlyozta: mind a 106 választókerületben önállóan méretteti meg magát a párt, saját képviselő-jelöltet indítanak.

Árverési hirdetmény
Publikálás dátuma: 2021. március 30.
ájékoztató a Kiskunfélegyháza, Holló László utca 11/2. szám alatti 21 m2 alapterületű nem lakás célú helyiség (garázs) bérleti jogának elnyerésére meghirdetett nyilvános árveréshez.

 

Szerelőműhely-komplexum nyílt Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2021. március 30.

Megnyitotta a Globe Auto Kft. szerelőműhely-komplexumát Kiskunfélegyházán, az Izsáki út 83. szám alatt. A műhelyek ünnepélyes átadása március 30-án volt, ahol megjelent Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, dr. Réczi László képviselő és dr. Kiss Ákos Csaba, a térség önkormányzati képviselője.

Véleményüket várja a művelődési központ
Publikálás dátuma: 2021. március 30.

Az intézmény pályázni szeretne idén a "Minősített Közművelődési Intézmény cím" elnyerésére, amelyhez nagy szükség lenne, hogy minél több emberhez eljusson és minél több ember kitöltse ezt az anonim, pár percet igénybe vevő kérdőívet. Ezt a Móra Ferenc Művelődési Központ indította el a Facebook-oldalán, amely az online tevékenységeire/megjelenéseire vonatkozik.

Háztáji füstölt sonkát is vásárolhatunk a félegyházi piacon
Publikálás dátuma: 2021. március 29.

Hagyományos házi eljárással készült sózott, füstölt árut vásárolhatunk a félegyházi piacon. A húsvét elmaradhatatlan kellékei a füstölt szalonna, sonka, sertés köröm mind megtalálhatók itt.

Negyedik éve gyönyörködhetünk a tojásfákban
Publikálás dátuma: 2021. március 29.
Negyedik éve gyönyörködhetünk a színes tojásfákban a polgármesteri hivatal előtt. A húsvéti dekoráció idén már nem nélkülözi a tövében üldögélő faragott nyuszikat, ezeket tavaly csak a Tourinform iroda ablakából lehetett megcsodálni.

Keresztes Tündétől, a polgármesteri hivatal kulturális referensétől megtudtuk, hogy a tojásfákon kívül idén helyet kaptak a kültéren a nyuszik is, a gyermekek nagy örömére. A dekorációval lehet fotózkodni, viszont arra kérik a látogatókat, hogy jelen járványügyi helyzetre tekintettel, ne érintsék és simogassák azokat. Keresztes Tünde hozzátette: nagyon örülnek annak, hogy a félegyháziak magukénak érzik már a tojásfákat is és mindig vigyáznak a kihelyezett díszekre.

Óvodai beiratkozás Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2021. március 29.

2021. április 21., szerda: 8-tól 17 óráig

2021. április 22., csütörtök: 8-tól 17 óráig


A felvételt elsősorban abba az óvodába lehet kérni, amelynek körzetében a gyermek lakik, illetőleg szülője dolgozik. Csak az újonnan óvodába lépőket kell beíratni, a korábban beiratkozott gyermekek adataiban történt változásokat kérik, hogy folyamatosan jelezzék az óvodában.

Városfilm készül Félegyháza turisztikai lehetőségeiről
Publikálás dátuma: 2021. március 29.

A forgatás helyszínei: Kiskun Múzeum, Petőfi Sándor Emlékház, városháza, Móra Ferenc Művelődési Központ, Szent István Templom, Petőfi-tér, Béke-tér, Móra-tér, Platánfasor, Parkerdő, Kovács János - Fagylalt és Sütemény, Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhely, Fekete Lovastanya, Kiss Tanya (Pálmonostora), Pálosszentkút Kegyhely (Petőfiszállás), Péteri-tó madármegfigyelő (Petőfiszállás) voltak. A képsorokkal hamarosan az országos médiában is találkozhatunk.
 

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei
Publikálás dátuma: 2021. március 28.

1. Nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton reggel 6 órától 8 óráig gyónási lehetőség lesz a templomban, 7 órától Jeremiás siralmait imádkozzák. Ezeken a napokon reggeli szentmise nem lesz.

Hazatérnek a gyurgyalagok a Bankfaluba
Publikálás dátuma: 2021. március 28.

Példaértékű az a hozzáállás, ami Kiskunfélegyházán övezi a gyurgyalagok költőhelyének védelmét. Az önkormányzat és a madárbarátok nemcsak együtt gondolkodik e színpompás, fokozottan védett faj érdekében, de tenni sem restek. Ennek a felelős gondolkodásnak köszönhető, hogy a telet Afrikában töltő gyurgyalagok – vagy ha úgy tetszik méhészmadár, vagy piripió – májusban hazaérkeznek a Bankfaluba.

Megjelent a tavaszi online Női Kör videója
Publikálás dátuma: 2021. március 28.
A Móra Ferenc Művelődési Központ programjai között évek óta előkelő helyet foglalnak el a Női Kör foglalkozások, amelyek kifejezetten asszonyoknak, lányoknak, hölgyeknek, akár anyáknak és lányaiknak kínálnak kreatívan, hasznosan és jó társaságban eltöltött, igazi énidőt.

Az elmúlt egy évben ezek a foglalkozások a járványügyi helyzet miatt az online térben kaptak helyet. A művelődési központ munkatársai összehangolt munkájának köszönhetően a tavaszi Női Kör videója március 26-tól elérhető az intézmény Facebook-oldalán és Youtube csatornáján. A kisfilmben tavaszi kopogtató, ajtódísz készítést követhetnek nyomon, lépéről lépésre. Hozzávalóit tekintve könnyen beszerezhető alapanyagból megvalósítható: koszorú alap, rozmaringágak, barkaágak, masnik, virágok, kötöző- és ragasztó anyagok szükségesek az elkészítésükhöz. 

Pályázati felhívás
Publikálás dátuma: 2021. március 27.
Tájékoztató Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat tulajdonát képező ipari-gazdasági övezeti besorolású, a Kiskunfélegyházi Ipari Park részét képező ingatlanok hasznosításához.

A pályázat keretében az önkormányzat – az értékesítésre vonatkozó ajánlatokon túlmenően – bérleti ajánlatokat vár az ipari park ingatlanának/ingatlanainak hasznosítására vonatkozóan.

 

Félegyháza díszes gyászkocsija
Publikálás dátuma: 2021. március 26.

A temetkezési szokásokat törvények szabályozták már néhány száz évvel ezelőtt is. Ezért kerültek ki Félegyháza központjából, a templomkertből a város északi és déli részére a temetők. Félegyháza két új temetőjét, a ma is létező Alsó- és Felsőtemetőt 1791. májusában szentelték fel – mondta el lapunknak a régi temetkezési és ravatalozási szokásokról Samu Csilla, a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum múzeumpedagógusa.

Gőzerővel zajlanak a korosztályos vízilabda-bajnokságok
Publikálás dátuma: 2021. március 26.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a most futó szezonban is több korosztályban érdekeltek a félegyházi vízilabdázók. A Görög Imre edző által irányított csapatok a Kölyök Póló Suli Egyesület félegyházi tagozataként a délkeleti serdülő és a gyermek bajnokságokban szerepelnek. A legügyesebb játékosok emellett a Budapest bajnokság serdülő és ifjúsági korosztályában is megmérettetik magukat.

Nyitásra várva
Publikálás dátuma: 2021. március 26.

Bár a strand még nem ébredt fel a téli álomból, a tavasz első hírnökei, a százszorszépek már virágoznak a lassacskán erőre kapó fűben. Dolgos kezek szorgos munkájaként szépül a terület, hiszen a téli időszak belső karbantartási munkáit követően a tavaszi napsütéssel a fürdő dolgozói már a szabadban tevékenykednek, s teszik rendbe a létesítmény utcafronti zöldfelületeit és a belső kertet.

Országos természettudományi siker a Dózsa iskolában
Publikálás dátuma: 2021. március 26.

„Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.” A Bolyai Természettudományi Csapatverseny mottóját szem előtt tartva érnek el szép sikereiket a Dózsa György Általános Iskola diákjai évek óta a versenyen. Hatodik évfolyamon Dorogi Márk, Galla Bence Bendegúz, Kurucsai Dávid, Lassán Márk körzeti 3. helyezést, a hetedik osztályos csapat tagjai: Cseri Inez, Ladányi Réka, Vastag Zsombor, Zana Levente körzeti 1. helyezést értek el. A hetedikesek meghívót kaptak a márciusi országos döntőre, ahol az előkelő országos 5. helyen végeztek. Felkészítő tanárok: Kurucz Orsolya, Pintér Anna, Verebné Vadkerti Krisztina és Somkúti Judit.

Óvodai beiratkozás
Publikálás dátuma: 2021. március 26.

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2021/2022. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket:

2021. április 21. (szerda) 8.00 órától 17.00 óráig
2021. április 22. (csütörtök) 8.00 órától 17.00 óráig

Példaértékű összefogás Kiskunfélegyházán a gyurgyalagok megóvásáért
Publikálás dátuma: 2021. március 26.

Példaértékű az a hozzáállás, ami Kiskunfélegyházán övezi a gyurgyalagok költőhelyének védelmét.

Az önkormányzat és a madárbarátok nem csak együtt gondolkodnak e színpompás, fokozottan védett faj érdekében, de tenni sem restek. Ennek a felelős gondolkodásnak köszönhető, hogy a telet Afrikában töltő gyurgyalagok – vagy ha úgy tetszik méhészmadár, vagy piripió – májusban haza érkeznek a Bankfaluba.

Kövess minket

  

Elismeréseink

Könyvajánló

Linkek