Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8 - 18
  • szerda - csütörtök: 12 - 18
  • szombat: 8 - 12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2022.01.21-01.28.

 
A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2022. január 28.

Évközi 3. vasárnap – 2022. január 23.
1. Várják a plébánián azokat a jegyespárokat, akik 2022-ben szeretnének egyházi házasságot kötni. Részükre februárban előkészítő jegyesoktatást szerveznek.

2. Előkészítő tanfolyamot szerveznek azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem
voltak elsőáldozók, bérmálkozók. Jelentkezni lehet a plébánián.

3. Hétfőnként baba-mama klubot tartanak a közösségi házban. További információk a templomi  hirdetőtáblán olvashatók

4. Gyűlést tart a plébánián az egyházközség képviselő-testülete január 24-én, hétfőn este a szentmise után.

5. Január 23-án, jövő vasárnap a 9 órai és a ½ 11-es szentmisében végzik el a gyertyaszentelést. Ebből az alkalomból gyertyavásárlási lehetőség lesz a templomban.

6. Ugyancsak jövő vasárnap a 9 órai szentmise után megbeszélés lesz azoknak a családoknak, akik kérik gyermekeik felkészítését az elsőáldozásra.

Chomolungma és a Dhaulagiri Expedíciók 2021.
Publikálás dátuma: 2022. január 28.

E címmel tart előadást Varga-Csaba hegymászó a földrajzi szabadegyetem sorozat keretében a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban 2022. január 27-én 17 órától.

Az esti házigazdája: Bense Zoltán hegymászó, földrajztanár

A rendezvényt támogatója: Nemzeti Kulturális Alap

Elszántság kell a hegyek meghódításához
Publikálás dátuma: 2022. január 28.

Csütörtökön a földrajzi szabadegyetemi előadássorozat vendége volt Varga Csaba hegymászó, aki a Chomolungma és a Dhaulagiri Expedíciók – 2021 címmel tartott előadást. Bevezetőt mondott Bense Zoltán, a sorozat házigazdája.

Európai Bűnmegelőzési Díj részese volt a félegyházi színházi nevelési foglalkozás
Publikálás dátuma: 2022. január 28.

Európai Bűnmegelőzési Díj 2021. tulajdonosa lett a magyar gyakorlat – tudtuk meg dr. Horváth-Rekedt Gréta címzetes rendőr főhadnagytól, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadójától, aki az egyik projektgazdája volt a nyertes munkának. Azzal, hogy a legjobbnak választották 2021-ben a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Ask for help, azaz KÉRJ SEGÍTSÉGET! című projektjét, elismerték és a legjobb gyakorlatok közé emelték a hazai bűnmegelőzési módszereket. A projekt célja az iskolai zaklatások, bántalmazások megelőzése online és offline térben egyaránt. 

Hungarikum kiállítás nyílt a Batthyány Iskolában
Publikálás dátuma: 2022. január 28.

A Magyar Kultúra Napját január 22-én ünnepeljük, melyről a Batthyány Lajos Általános Iskolában is méltóképpen megemlékeztek.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban Csekén ezen a napon fejezte be - "a magyar nép zivataros századaiból" vett példákra épített költeményét - a Himnuszt.

A Batthyány Iskola aulájában megtartott ünnepség keretében a lelkes diákok elszavalták a Himnusz versszakait, a 8.z/2 pedig a „Magyarország” dalt adta elő. E jeles napon nyílt meg a „Hungarikum” kiállítás, melyek a gyerekek alkotásain keresztül mutatja be a kiemelésre méltó értékeket, melyek a magyarságra jellemző tulajdonság, egyediség, különlegesség és minőség összessége.

Köszönet illeti a főszervezőt, Fáber Judit tanárnőt. Köszönjük a tanulóifjúságnak a közös szereplést, a művészi alkotásokat, a felkészítő pedagógusoknak a befektetett munkát.

Játszva tanulnak a gyermekek a Százszorszép Óvodában
Publikálás dátuma: 2022. január 28.

Fejlesztőeszközöket adtak át január 28-án, a kiskunfélegyházi Százszorszép Óvodában. Az átadón részt vettek Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek is. A talpasösvény, zenélő kerítés, kültéri mászófal és sportudvar, a bogárhotel, a függőkert és magaságyások, valamint a médiakuckó után most fejlesztőfalat vehettek birtokban az óvodások az épület földszintjén, ami minden korosztály számára használható. Az emeleten mászófalon és egyensúlyozó kötélen tehetik próbára ügyességüket. A mászófal Fábián József testnevelő szakmai irányításával, Losonczi Máté segítő hozzájárulásával valósulhatott meg, a teljes kivitelezésben az óvoda munkatársai segítettek.

Minősített Közművelődési Intézmény Címet érdemelt ki a művelődési központ
Publikálás dátuma: 2022. január 28.

Rangos elismerésben részesült a magyar kultúra napja alkalmából a szombat este átadott, a Magyar Zene Házában megrendezett díszünnepségen a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ. Az intézmény nevében Kovács-Csonka Szilvia igazgató és Bodor Mariann igazgatóhelyettes vette át a megtisztelő címet, amelyet a művelődési központban kihelyeznek.

Móczár Károly szellemes karikatúrái
Publikálás dátuma: 2022. január 28.

Tisztelt Félegyháziak! A lakosság segítségét szeretnénk kérni abban, hogy városunk egykori híres rajztanárának a hagyatékából előkerült karikatúrák nevet kaphassanak.

Moziünnep a Petőfi moziban
Publikálás dátuma: 2022. január 28.

Idén tavasszal lesz nyolc éve, hogy Kiskunfélegyházán Reményi Richárdnak köszönhetően újra működni kezdett a Petőfi Mozi. Az elmúlt években többször is tartottak moziünnepet, amelyet pár év kihagyás követett, majd jött a Covid és a nagy leállás. 2021 nyarától újra foroghat a film, és most január végén ismét moziünnep kezdődött a Petőfi Moziban. Ennek részleteiről Reményi Richárdot kérdeztük.

Növekvő taglétszám az Astra-nál
Publikálás dátuma: 2022. január 28.

Az Astra kiskunfélegyházi alközpontja 2011-ben, több mint 10 éve kezdte el működését városunkban. Az akkor induló utánpótlás korosztályos csapatiból kikerülve két játékos jelenleg is U19-es magyar válogatott Siber Glória és Siber Szófia személyében. A lányok jelenleg Angliában, az AFC Wimbledon női csapat felnőtt egyesületében készülnek a válogatott mérkőzésekre, Czinege Eszter pedig Félegyházáról felkerülve ettől az évtől az Astra kiemelt bajnokságban szereplő U19-es csapatát erősíti.

Sikerrel debütált a Rózsa Sándor elveszett kincse táncjáték
Publikálás dátuma: 2022. január 28.

Kasztel Antal, Rózsa Sándor elveszett kincse című ifjúsági zenés táncjátéka debütált január 21-én, pénteken, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. A darabot a Padkaporos Táncegyüttes és Gulyás László Vándormuzsikus mutatta be, Rónaszéki Gábor plébános és a táncosok szüleinek közreműködésével. A zenét Patyi Zoltán és zenekara szolgáltatta. A program a magyar kultúra napját köszöntő programsorozat záró epizódja volt a városban, amit a várakozást is meghaladó érdeklődéssel fogadott a közönség.

Csányi József: A járvány előtti fejlesztési ütemre kapcsol Félegyháza
Publikálás dátuma: 2022. január 27.

2020-ban robbant be az életünkbe a világjárvány, és egyik napról a másikra minden megváltozott: a világ, az életünk, a munkakörülményeink, a vágyaink… A világméretű változás nemvárt nehézségeket hozott országos és helyi szinten csakúgy, mint a személyes életünkben.
Két év válságkezelése után Kiskunfélegyháza városvezetése arra készül, hogy a kényszerkitérő után visszatérjen a városfejlesztés eredeti ritmusa. A 2022-es év költségvetési tervében ismét megújuló közterületek, épülő és szépülő bölcsődék, óvodák, utak, terek, parkolók rajzolódnak ki. Csányi József polgármesterrel beszélgettünk.

Így közlekedtek ti
Publikálás dátuma: 2022. január 27.

Gyermekrajz-pályázatot hirdet Így közlekedtek ti címmel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága – az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság kiírása alapján három kategóriában: óvodások (3-6 éves), alsó tagozatos (7-10 éves) és felső tagozatos (11-15 éves) általános iskolai tanulók részére.

További telkeket alakítanak ki Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2022. január 27.

Csaknem 2 hektáron alakított ki részben közművesített telkeket a múlt évben Petőfiszállás önkormányzata a településen, amelyeket értékesítettek is. A további igényekre reagálva további, mintegy másfél hektár terület rendezését kezdték meg telek kialakítás céljából. Így szeretnék támogatni az örvendetes jelenséget, amelynek köszönhetően egyre több fiatal tér vissza, vagy telepszik le Petőfiszálláson. 

200 Petőfi, szabadon
Publikálás dátuma: 2022. január 26.

A Petőfi Irodalmi Múzeum a Petőfi Sándor-emlékévben elhatározta az intézmény alapgyűjteményének, névadójuk, Petőfi Sándor válogatott muzeális műtárgyainak széles körű, akadálytalan, digitális közzétételét. Ez azt jelenti, hogy legféltettebb kincseiket, Petőfi eredeti verseit, leveleit, portréit, köteteit kapja kézhez az érdeklődő, aki rákattint a 200 Petőfi szabadon weboldalra.

A gyermeki fejlődés legfontosabb állomásai
Publikálás dátuma: 2022. január 26.

Az első három év fejlődés állomásairól, illetve az esetleges eltérésekről esett szó a január 25-i Betűbölcsiben, ahol Jánosi Ágnes gyógypedagógus, logopédus, a Dudás Fejlesztőház vezetője tarott előadást. A rendezvényre ezúttal is nagyon sok anyuka és apróság látogatott el, akik a hasznos tanácsok mellett jót játszhattak, mesét olvashattak a könyvek birodalmában.
A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama programján a szakember fejlesztési lehetőségeket, helyszíneket ajánlott a megjelent szülőknek, valamint kihangsúlyozta, hogy nem kell megijedni attól, ha a gyermek nem a tankönyvek szerint fejlődik. Bátorította őket, ha bármilyen aggodalom merül fel bennük a lemaradást illetően, ne féljenek segítséget kérni. Ezt megerősítve hozzátette, hogy „túlfejleszteni” nem lehet a babákat, mivel minden mozgás, hintázás, mászás elősegíti a későbbi iskolai boldogulást.

Fejlesztések Kunszálláson
Publikálás dátuma: 2022. január 26.

Gőzerővel folyik a falu végén található telekblokk belső útjainak kialakítása. Összesen hatszáz folyóméter útalap épül négy méter szélességben és kb. 25 cm vastagságban, amelynek az alsó rétege betondarálék, a felső rétege pedig murva. Az alaphoz szükséges – helyszínen felhalmozott – beton darálása megtörtént, a teljes kivitelezés pedig – tömörítéssel, padkázással – a hétvégére befejeződik. A beruházást az önkormányzat önerőből végzi.

Hegyről hegyre járva...
Publikálás dátuma: 2022. január 26.

Folytatódik a városi könyvtár Földrajzi szabadegyetemi előadássorozata. Január 27-én, csütörtökön 17 órától a Hattyúház vendége Varga Csaba hegymászó lesz. Előadásának címe: Chomolungma és a Dhaulagiri Expedíciók – 2021. Az est házigazdája: Bense Zoltán hegymászó, földrajztanár. A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Megújul a petőfiszállási bekötőút
Publikálás dátuma: 2022. január 26.

Teljes szélességében új burkolattal látja el az 5-ös főúttól a falu központjáig tartó mintegy 3 km hosszúságú utat a sikeres Magyar Falu programnak köszönhetően a Magyar Közút.
A beruházás  előmunkálatai az út széli fák kivágásával, nyesésével kezdődtek meg. Az előzetes tervek szerint tavasszal indulhat a teljes beruházás, amelynek megvalósításában Lezsák Sándor választókörzeti képviselő nyújtott segítséget a településnek – írta a település honlapja.

Magabiztos győzelem hazai pályán
Publikálás dátuma: 2022. január 25.

A Békéscsabai KK/B csapatát fogadta hazai pályán a Kiskunfélegyházi Kosárlabda Club, január 25-én. Ellenfelüket korábban 16 ponttal verték meg idegenben, most még nagyobb arányú győzelem volt a cél. Néhány játékosuk először állt pályára idén, de szerencsére ez a félegyházi csapat teljesítményén nem látszódott meg – mondta el lapunknak Bindics Gábor játékos-edző.

Mise a városért
Publikálás dátuma: 2022. január 25.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 2-án, szerdán reggel 7 órakor mondanak szentmisét Kiskunfélegyházáért. A 2003-ban, Talapka István akkori plébános kezdeményezésére újjáélesztett hagyományhoz híven a misén a város vezetése, képviselői és a lakossága közösen imádkoznak a városért.
Mária Terézia királynő 1774. február 4-én írta alá a mezővárosi oklevelünket. Ezt követően az akkori plébános, Benedek Ágoston azzal a javaslattal élt, hogy a város elöljárói ezen a napon, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén imádkozzanak a városért, és gyújtsanak érte gyertyát.

Rendkívüli díjátadó a Magyar Kultúra Napján, Aradon
Publikálás dátuma: 2022. január 25.

A városunkkal is kapcsolatot tartó aradi Kölcsey Egyesület 2021-ben megalakulásának 140. évfordulóját ünnepelte volna – ha nem szól közbe a világjárvány. De nekik az idei is kerek évforduló: 1882. január 22-én tartották első rendezvényüket a nagyközönség számára, ezt névadójuk tiszteletére szervezték a Himnusz születésnapján, pedig akkor ez még hírből sem volt a magyar kultúra napja.

Megtelt korisokkal a Holt-Tisza jege Alpárnál
Publikálás dátuma: 2022. január 24.

Kellően vastag jégen korcsolyázhatnak Tiszaalpáron, a Holt-Tiszán a téli sportok szerelmesei. A napok óta tartó hideg időjárás olyan vastagságú jeget eredményezett, ami miatt hétfőn délután már sokan választották ezt a mozgásformát. Kicsik és nagyok szánkóztak, korcsolyáztak és jéghokiztak a befagyott vízen.

Szendrei Júliának nem tetszett Petőfi minden verse
Publikálás dátuma: 2022. január 24.

A Petőfi Emlékévben induló „Láng van szívemben” előadás-sorozat első vendége dr. Gyimesi Emese irodalom- és társadalomtörténész, Szendrey Júlia-kutató volt nemrégiben a városi könyvtárban. "Milyen volt gyermeknek lenni Szendrey Júlia családjában?" – kérdezte és mutatta be az újdonság erejével a fiatal történész. Mert bizony Szendrey Júlia nem egyszerűen Petőfi Sándor felesége volt, hanem művelt és öntudatos női példakép a 19. század közepének polgárosodó magyar társadalmában. Mindezekről lapunknak is nyilatkozott az előadó.

Kedden ismét Betűbölcsi
Publikálás dátuma: 2022. január 23.

Január 25-én, kedden folytatódik a Betűbölcsi, a városi könyvtár baba-mama klubja. A vendég ezúttal Jánosi Ágnes gyógypedagógus, logopédus, a Dudás Fejlesztőház vezetője lesz. Téma: A gyermeki fejlődés legfontosabb állomásai, felhívó jelek és fejlesztési lehetőségek 0 és 3 éves kor között.

Közös kiállítással ünnepelték a magyar kultúra napját képzőművészeink
Publikálás dátuma: 2022. január 22.

A Móra Ferenc Művelődési Központban nyílt meg január 21-én a félegyházi képzőművészek közös tárlata. A kiállítást Rátkai Zsuzsanna ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Műsort adott a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola együttese.
Rátkai Zsuzsanna megnyitójában elmondta: – A kultúránk jelentős részét alkotja a képzőművészet. Sok jeles – városunkban született alkotót említhetnék, de közülük is kiemelnék hármat, akik méltón képviselik a többieket is, ha Félegyháza képzőművészeiről beszélünk: Holló Lászlót, Szántó Piroskát és Morell Mihályt említeném. Művészetüket – remélem – sokan ismerik, s tudják, hogy a Kiskun Múzeumban és a Petőfi-emlékházban kialakított művésztérben találkozhatunk alkotásaikkal más jeles félegyházi alkotókkal egyetemben. Ajánlom azokat a kiállításokat mindenkinek, mert egyenértékűen fontosak a régmúlt idők maradandó értékei és hagyományai, valamint a jelenben, ezt a hagyományt gyarapító, vagy újító alkotó munka. Ez a kiállítás egy keresztmetszet az aktuális alkotói tevékenységről, mármint amit alkotónként egy képpel ki lehet fejezni. Így indult a tervezés városunkban – és ide kötődően – mindenkinek legyen itt egy munkája: grafika, festmény, szobor, kerámia, vagy egyéb műalkotás.

Megszokott januári kínálat a félegyházi piacon
Publikálás dátuma: 2022. január 22.

Ahogyan évek óta, úgy idén is visszafogott a kereslet és a kínálat is januárban a félegyházi piacon. A megvásárolható termékek ilyenkor korlátozottak, ennek ellenére mégis sokkal gazdaságosabb itt beszerezni azokat. A zöldségek között a karalábé, káposzta, karfiol, zeller, répa, gyökér, retek, míg a gyümölcsök tekintetében inkább az alma dominál.

A héten még nyitva lesz a félegyházi jégpálya
Publikálás dátuma: 2022. január 21.

A nagy érdeklődésre és a kedvező időjárásra való tekintettel egy héttel tovább, azaz január 23-ig várja a korcsolyázókat a félegyházi jégpálya.

Bódi Kati illusztrátor kiállítása nyílt meg a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2022. január 21.

A magyar kultúra napja alkalmából nyílt meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban január 20-án, csütörtökön Bódi Kati illusztrátor Emlékek és madarak című kiállítása. Abonyi Szilvia, a könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd rendhagyó tárlatmegnyitó vette kezdetét, amelyet Miklya Luzsányi Mónika író, publicista vezetett.
Az eseményen a közönség bevonása mellett ismerhettük meg a Budapesten született és jelenleg is ott élő művész életét, munkásságát, élményeit. Megtudtuk, hogy édesanyja rajzai már egészen kicsiny gyermekkorát végigkísérték, talán már ott eldőlt az ő jövője, és hogy első sikerét 6 évesen élte át, amikor egy aszfaltrajzversenyen első helyezést ért el. A részletes beszélgetés alatt néhány képét megismerhette a közönség, így többek között a nagyon izgalmas önkép-sorozatot, amelynek során neves festők stílusában alkotta meg, mutatta meg önarcképét. A rendkívül sokoldalú művész széles skálán mozgó, egymástól sokszor nagyon eltérő témákban is otthonosan mozog, kiváló munkák születtek a keze által, amelyekről az este folyamán szívesen és készségesen mesélt. Illusztrációi között madarak, növények is szerepelnek, természet iránti rajongása szembetűnő minden munkáján. Istennel való kapcsolatáról elmondta, hogy véleménye szerint Isten mindenkibe helyezett tehetséget. Ő ezt kapta, amiért nagyon hálás, hiszen olyan szem, gondolkodásmód és képesség birtokában van, ami által eszköz lehet.

– Nem gondolom, hogy a bibliai jellegű képeim szakrális képek, de a rajtam átszűrődő személyes hit megtölti őket – tette hozzá Bódi Kati.

A kiállításon, ami február 18-áig látható a könyvtárban, Halász Margit: A pipás asszony fia és Lázár Ervin: Öregapó madarai című könyvéhez készült illusztrációk láthatók.

Z. A.

Himnuszmondó verseny a Hattyúházban
Publikálás dátuma: 2022. január 21.

Himnuszmondó versenyt rendezett a magyar kultúra napja alkalmából a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárral közösen. Kölcsey Ferenc alkotásán kívül még egy szabadon választott Petőfi Sándor verssel is készülniük kellett a versenyzőknek.
A január 20-án, a Hattyúházban megtartott szavalóversenyre a helyi középiskolák magyar nyelv és irodalom tanárai összesen tíz diákot neveztek be, akiknek előadásmódját egytől egyig megdicsérte Kapus Béláné nyugalmazott iskolaigazgató, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke, Garai Istvánné nyugalmazott iskolaigazgató, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület választmányi tagja, és Mayer Lászlóné, nyugalmazott középiskolai tanár, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület választmányi tagja. A verseny levezető elnöke Kállainé Vereb Mária, az egyesület ügyvezető elnöke volt.

A magas színvonalú versenyben helyezést értek el:

Első helyezett: Surányi Lajos, a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium11/a osztályos tanulója. Felkészítő tanára: Palotás Aranka.

Második helyezett: Andrikó Ádám, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium5/13 évfolyamos tanulója. Felkészítő tanára: Hideg János.

Harmadik helyezett: Rosznáky-Barna Zsombor, a  Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium 11/a osztályos tanulója. Felkészítő tanára: Palotás Aranka.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton

Pál Feri atya Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2022. január 21.

A Móra Ferenc Művelődési Központ Házasság hete programsorozat egyik állomásaként 2022. február 14-én, hétfőn 18 órakor Pál Feri atya tart előadást a "Az egyensúlyvesztéstől az új egyensúlyig" címmel.

 

Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat
Publikálás dátuma: 2022. január 21.

Szombaton 10 órától tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok számára.
Borítókép: Pixabay-illusztráció

Szombaton 553 helyszínen csaknem 73 ezren felvételiznek – közölte az Oktatási Hivatal (OH). Mint írták, a 9. évfolyamra felvételizők írásbelijére több mint 58 ezren jelentkeztek; a 6 évfolyamos gimnáziumi írásbelin csaknem kilencezren, a 8 évfolyamoson több mint ötezerhatszázan vesznek részt. A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak.

 

Újabb remek versenyeredmények
Publikálás dátuma: 2022. január 21.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási kar, tanulmányi versenyt hirdetett 12. évfolyamos tanulók részére.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiumot 3 fős csapat képviselte.
A Buborékfejűek csapat tagjai:

Surányi Anna (12/A),
Hatvanyi József (12/A) és
Szécsényi János (12/B ) tanulók.

Felkészítő tanáruk Vas Hajnalka tanárnő volt.

A 3 fordulós verseny online zajlott, melyben a növénytermesztéstan, növényélettan, állattenyésztés, kémia, vadgazdálkodás és természetvédelem témához kötődő feladatok is helyet kaptak.

A csapat összesítésben az 5. helyen végzett!

Nyereményük Fortuna vásárlási utalvány.

Újra élettel telik meg az egykori óvoda épülete Félegyházán
Publikálás dátuma: 2022. január 21.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Művelődési Központ, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szeretettel hív minden érdeklődőt a magyar kultúra napja tiszteletére rendezett programsorozat eseményeire.

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!
Publikálás dátuma: 2022. január 21.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Művelődési Központ, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szeretettel hív minden érdeklődőt a magyar kultúra napja tiszteletére rendezett programsorozat eseményeire.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2022. január 20.

Évközi 2. vasárnap – 2022. január 16.
1. A koronavírus-járvány miatt ebben az évben elmarad a keresztény egyházak egységéért szervezett
imatalálkozó.

2. Várják a plébánián azokat a jegyespárokat, akik 2022-ben a Szent István Templomban szeretnének egyházi házasságot kötni. Részükre februárban előkészítő jegyesoktatást szerveznek.

3. Előkészítő tanfolyamot szerveznek azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem
voltak elsőáldozók, bérmálkozók. Jelentkezni lehet a plébánián.

4. Az egyházközség képviselő-testülete január 24-én hétfőn este a szentmise után gyűlést tart a plébánián. A testület tagjai e-mailben megkapják a meghívót.
           

Erőemelő Európa-bajnokság lesz Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2022. január 20.

AWPC-WPC Európa-bajnokságnak ad otthont a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok június 22. és 26. között.

Kövess minket

  

Elismeréseink

Könyvajánló

Partnereink