Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2014.03.28-04.04.

 
Továbbra is biztosított a háziorvosi ellátás Fülöpjakabon
Publikálás dátuma: 2014. április 4.

Egy kis település életének nagyon fontos pontja az orvosi, és ezen belül is a háziorvosi ellátás biztosítása.
Fülöpjakab azon szerencsés kistelepülések közé tartozik, ahol van háziorvosi praxisra lehetőség, és ezt szeretnék is megtartani. 2013-ban azonban az addigi községi háziorvos már nem tudta vállalni a tevékenység folytatását, így más megoldást kellett találnia az önkormányzatnak. A szerencse nem kerülte el a települést, és az önkormányzat valamint a helyi közösségek is mindent megtettek annak érdekében, hogy a probléma mihamarabb megoldódjon. Hogy a jövőben mire számíthatnak a Fülöpjakabiak, erről Csáki Béla polgármester beszélt rádiónknak.

Adományosztás a szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2014. április 4.

Ruhaneműt, lábbelit osztott az egyesület tagjai részére a Mozgáskorlátozottak Egyesületének karitász csoportja. A sikeres akciót április 9-én megismétlik. Az adományosztást Kapus Józsefné Judit, a karitász csoport vezető-helyettese, Salma Ferenc, karitász csoport vezetője és Szedlák Lajos, az egyesület ifjúsági tagozatának vezetője irányította.

Anyanyelvből dicséretes
Publikálás dátuma: 2014. április 4.

Szép eredményeket hoztak az idén is az országos meghirdetésű anyanyelvi versenyek a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolának. A Platán tagintézmény és a József Attila iskola felső tagozatosai évek óta nagy létszámmal vesznek részt azon a háromfordulós levelezős versenyen, amelyet Széplaki Erzsébet tankönyvíró szervez Ne felejtsek! címmel.
Az országos döntőre a Debreceni Református Kollégium épületében került sor, ahol a gyerekeknek helyesírási, nyelvhelyességi, szövegértési és szövegalkotási feladatokat kellett megoldaniuk. A legjobb ötödikesek között Gulyás Eszter (József Attila iskola, felkészítője Jankovszkiné Dobó Anikó) az 5. helyen és Nemes-Nagy Adél (Platán tagintézmény, felkészítője Vízhányó Brigitta) a 11. helyen végzett.

Erdélyi táboroztatást indít a Sorsocskák Alapítvány
Publikálás dátuma: 2014. április 4.

A Sorsocskák Alapítvány tervei között szerepel, hogy Erdélyben, a Kászon patak völgyében található Kászonimpéren indítják be erdélyi központjukat, ahová várják a félegyházi és a környező településen élő rászoruló és tehetséges gyermekeket táborozás céljából. A kászonimpéri Szent Katalin Gyermekotthonnal jó szakmai és baráti kapcsolatot ápol az alapítvány, a táborozó gyerekek közös programokon is részt vehetnek az otthon lakóival, és túravezetők segítségével például kirándulásokon is részt vehetnek.

Helyi címerünk
Publikálás dátuma: 2014. április 4.

A Lakitelek Népfőiskola pályázatot hirdet alsó- és felső tagozatos  általános iskolai tanulók részére.
Feladat: Küldjenek a diákok bármilyen technikával készült rajzot, festményt településük címerének másolatáról (akár a település jellegzetes épületei környezetében), amely legfeljebb A3-as (42x30cm) méretű.
Egy tanuló egy munkával pályázhat, de ugyanazon borítékban több diák is beküldheti pályázatát. Az alkotás hátoldalán kérjük feltüntetni a tanuló nevét, életkorát, iskolai osztályát, lakcímét, valamint iskolája és tanítója, tanára nevét. (Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy kizárólag névvel és lakcímmel ellátott pályamunkát áll módunkban elfogadni!)

Hétfőn adták át ünnepélyes keretek között Kiskunfélegyházán a felújított felnőtt és gyermek háziorvosi ügyeleti rendelőt
Publikálás dátuma: 2014. április 4.

Hétfőn ünnepélyes keretek között átadták Kiskunfélegyházán a felújított felnőtt és gyermek háziorvosi ügyeleti rendelőt, a volt kommendáns hivatal épületében.
A megújult egészségügyi létesítmény Kiskunfélegyházán kívül még Pálmonostora, Petőfiszállás, Bugac, Bugacpusztaháza, Gátér és Kunszállás lakosságát is érinti. A felnőtt és gyermek ügyelet 40 ezer ember ellátását biztosítja. Az átadási ünnepségen Kapus Krisztián polgármester köszönetet mondott a beruházó, és kivitelező cégeknek, a környező települések polgármestereinek, akik közösen döntöttek az új beruházásról.

Megemelt állami támogatás a mezőőrök foglalkoztatásához
Publikálás dátuma: 2014. április 4.

A vidék közbiztonságának növelése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közel a duplájára emeli a mezőőrök foglalkoztatásához az önkormányzatoknak nyújtott állami hozzájárulás mértékét. A tárca célja, hogy a mezőgazdasági területeket védő mezei őrszolgálatok létesítésére és működtetésére ösztönözze a települési önkormányzatokat.
A települési önkormányzat a közigazgatási területéhez tartozó termőföldek őrzéséről mezei őrszolgálat létesítésével gondoskodhat. A mezőőr a termőföldek őrzését, valamint a termőföldön lévő, illetve ahhoz tartozó termények, valamint az ott található különböző vagyontárgyak védelmét ellátó személy.

Nem jött létre a képviselőjelöltek vitája
Publikálás dátuma: 2014. április 4.

Vitára hívta a Fidesz-KDNP és az MSZP helyi képviselőjelöltjeit Kollár László, a Jobbik jelöltje. A vita nem jött létre, mivel Lezsák Sándor, a Fidesz-KDNP jelöltje nem fogadta el a meghívást – mondta el a jobbikos politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján. Két ellenzéki párt vitájának viszont nem sok értelmét látja – tette hozzá. Elképzelései szerint a vitában a felek nézeteiket ütköztethették volna az egészségügyről, a városi kórházról, a környék infrastrukturális fejlesztéséről, valamint a munkahelyteremtésről és a gazdaságfejlesztésről. Kollár László bízik abban, hogy az őszi önkormányzati választások előtt létrejöhet egy polgármesterjelölti vita, amelyen való részvételét a Jobbik már most kinyilvánította. A képviselőjelölt értékelte a Jobbik kampányát is, melyet egyértelműen sikeresnek ítélt.

Piaccsarnokot avattak Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2014. április 4.

Fedett, új piaccsarnokot avattak Petőfiszálláson április 2-án. A 230 négyzetméteres piac 22,5 millió forintos költségéhez- egy sikeres pályázatnak köszönhetően- az önkormányzatnak csak 4,5 millióval kellet hozzájárulnia. Ezt az összeget a település eredményes gazdálkodása folytán, hitelfelvétel nélkül tudták biztosítani. Az Antal atya által megszentelt létesítményt Szász János polgármester, Kapus Krisztián országgyűlési képviselő és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke adta át a faluközösségnek.

Urológia: 40 beteg naponta
Publikálás dátuma: 2014. április 4.

Egy éve fogadja a térség betegeit a városi kórház urológiai szakrendelőjében dr. Oroszi Tamás. A szakember – Pécs, Hódmezővásárhely és Szeged mellett – hetente két és fél napot rendel Kiskunfélegyházán. – Milyen napokon kereshetik fel a szakrendelést

Vasárnap nem nyitnak ki az okmányirodák
Publikálás dátuma: 2014. április 4.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a közigazgatási és igazságügyi miniszter a Nemzeti Választási Iroda elnökének megkeresése alapján úgy döntött, hogy 2014. április 6-án (vasárnap), azaz az országgyűlési választás napján, az okmányirodák és az okmányirodai szolgáltatásokat is ellátó kormányablakok nem tartanak nyitva.

Világbajnok műkörmös
Publikálás dátuma: 2014. április 4.

A félegyházi Drozdik Melinda nyerte meg Düsseldorfban a Műköröm Világbajnokságot zselé kategóriában. A győzelemmel járó óriási serleg ma már a Batthyány utcai üzletét díszíti. Itt beszélgetünk mi is a sikerről, és az odáig vezető útról.

„A bomlás virágai”
Publikálás dátuma: 2014. április 4.

„Kulturális Szalon” címmel új sorozat indult a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A nyitó előadáson „A bomlás virágai. Budapest és Bécs az Osztrák-Magyar Monarchiában” címmel tartott előadást dr. Pallagi Mária történész, a SZTE Bölcsészettudományi Kar Történeti Intézetének oktatója április 3-án.

A jogokról és kötelezettségekről a középiskolásoknak
Publikálás dátuma: 2014. április 3.

Bűnmegelőzési és közbiztonság témakörben szervezett előadást április 2-ra a középiskolás diákok számára a GYIÖK és a Kiskunfélegyháza Ifjúságáért Egyesület a városházán. A jogokról és kötelezettségekről, a bűncselekményekről, azok következményeiről Seres Dezső, alezredes, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója beszélt.

Az idei év februárjától látogatható a Petőfi Sándor Városi Könyvtár megújult weboldala
Publikálás dátuma: 2014. április 3.

Az idei év februárjától látogatható a Petőfi Sándor Városi Könyvtár megújult weboldala, melyen több új menüpont is található.
Az egyik ezek közül a helyismereti archívum, melyet Török Brigitta helytörténeti könyvtáros mutatott be március 26-án az érdeklődőknek. Török Brigittát hallják.

Család a XXI. század szemében
Publikálás dátuma: 2014. április 3.

E címmel tartott előadást ma (április 3-án) Dr. Sinkó Melinda a Szakmaközi Művelődési Házban. A baba-mama csoport foglalkozása lényegében a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete holnapi konferenciájának bevezetője volt. Az előadás keretében dr. Sinkó Melinda a vizuális kultúra szemszögéből közelítette meg a témát, beszélt arról, hogy milyen kontextusban jelenik meg képileg kultúránkban a család, a baba.

Helyi címerünk
Publikálás dátuma: 2014. április 3.
A Lakitelek Népfőiskola pályázatot hirdet alsó- és felső tagozatos általános iskolai tanulók részére.

Feladat: Küldjenek a diákok bármilyen technikával készült rajzot, festményt településük címerének másolatáról (akár a település jellegzetes épületei környezetében), amely legfeljebb A3-as (42x30cm) méretű.

Korlátlan lehetőségek – állás és képzésbörze
Publikálás dátuma: 2014. április 3.

Állás és képzésbörzét rendez április 7-én 9-13 óra között „Korlátlan lehetőségek” címmel a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatalának Járási Munkaügyi Kirendeltsége a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ közreműködésével a művelődési központban. A börze a munkaerő-piaci szereplők közötti információcserét és a munkakapcsolatok létrejöttét, valamint elősegítését kívánja előmozdítani. A munkáltatók megismerhetik a foglalkoztatáshoz nyújtható támogatási lehetőségeket. Az aktuális munkaerő-piaci képzésekről tájékozódhatnak és jelentkezhetnek. A kiállítók részére az állásbörzén történő részvétel lehetőségét ezúttal is térítésmentesen biztosítják a szervezők..

Kosztolányi Dezsőre emlékeztek a múlt héten a mórás diákok
Publikálás dátuma: 2014. április 3.

Már hagyomány, hogy a költészet napja előtt műsort adnak a Művelődési Központban a Móra Ferenc Gimnázium tanárai és diákjai, akik március 26-án Kosztolányi Dezsőre emlékezve mutatták be emlékműsorukat, melyen vers-és megzenésített versrészletek hangzottak el.
Juhász István nyugalmazott tanár urat hallják.

Rendvédelmi napot tartott a Constantinum
Publikálás dátuma: 2014. április 3.
Nagy sikerrel szervezett az elmúlt héten rendvédelmi Napot a Constantinum Nevelési-Oktatási Intézmény. Tavaly az iskolán belül hirdették meg a programot, de olyan nagy volt az érdeklődés, hogy ebben az évben társintézményeket is meghívtak. A rendezvény keretében küzdősportokban is összemérhették tudásukat a diákok.
Látványos versenyszámok szerepeltek a Constantinum Intézmény rendezvényén. A sportszerű összecsapásokat végigszurkolták a lelkes diákok. A tagozat egyre népszerűbb az iskolában, sokan választják ezt a pályát.
Tavaly szervezte meg először az intézmény a rendvédelmi napot, a sikere miatt úgy döntöttek, hogy ebben az évben társintézményeket is meghívnak a sportcentrumba.
A rendezvény arra is jó alkalmat biztosított, hogy az iskolapadokban elsajátított ismereteiket gyakorlati tapasztalatokkal, tudással egészítsék ki a rendvédelmi tagozatos tanulók.
Cikk ajánló:
Retro játék
Publikálás dátuma: 2014. április 3.

Kedves gyerekek, fiatalok!

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Retro játék címmel vetélkedőt hirdet, amelynek témája a „retro korszak” (az 1950-es évek végétől az 1980-as évek elejéig tartó időszak). A játék 6 hónapon keresztül fog tartani, minden hónapban egy évet fogunk kiemelni, amely kapcsán 3+1 kérdést fogtok kapni. A három kérdést a Retroévek című könyvsorozatból tesszük fel, amelyek megtalálhatóak könyvtárunkban. A plusz egy kérdést pedig az adott évhez kapcsolódva a Félegyházi Közlöny régi számaiból választjuk ki számotokra.

Sajtótájékoztató az elmaradt vitáról
Publikálás dátuma: 2014. április 3.

A választások előtti finisben a Jobbik vitára hívta és várta két legnagyobb riválisának képviselőjelöltjét. A vita elmaradt.
A kampányvita nem ismeretlen az európai politikai kultúrában, miniszterelnök-jelöltek beszélnek programjaikról, és még az utolsó pillanatokban pártjuk mellé állítják a bizonytalan szavazókat.

Szerdán adják át a piaccsarnokot Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2014. április 2.

Megújul Petőfiszállás központja.
A helyi termelők piacra jutása, saját termékeik értékesítése segítésére megépült a 230 m2-es piac épület zárt és nyitott résszel a Tanyafejlesztési Program keretében. A piacot szerdán 16 órakor adja át Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, aki a pályázati program ötletgazdája. Erről, valamint a további fejlesztésekről Szász János, Petőfiszállás polgármestere nyilatkozott rádiónknak.

Az ország harmadik legjobb kollégistái a Kossuthosok
Publikálás dátuma: 2014. április 2.

Kiskunfélegyházán rendezték meg a hétvégén a Legügyesebb kollégium és kollégista elnevezésű verseny országos döntőjét. A megmérettetésre a miskolci Szemere B, Kollégium, a hódmezővásárhelyi Cseresznyés Kollégium, a Szolnoki Városi Kollégium, a nyíregyházi Széchenyi Kollégium és a Kossuth iskola kollégiumának csapata nevezett.

Civil ház a helyi kezdeményezésekért
Publikálás dátuma: 2014. április 2.

A Szakmaközi Művelődési Ház Szent János téren álló épülete a 19. század elején épült, klasszicista stílusban. Az ingatlant 1952-ben államosították és 1968. május 31-e óta működik művelődési házként. A patinás épületet az évtizedek során többen is üzemeltették. Az ingatlan tulajdonosa ma a Területi Művelődési Intézmények Egyesülete (TEMI), és a Szakmaközi Művelődési Ház Közhasznú Egyesület működteti az intézményt – magyarázza Rókus Tibor igazgató. Tőle tudom meg, hogy a civil házban talált otthonra a legtöbb félegyházi nyugdíjas klub, de itt tartják egyesületi összejöveteleiket a nagycsaládosok, mozgáskorlátozottak és a természet járók is.

Elkezdődtek a tavaszi munkálatok
Publikálás dátuma: 2014. április 2.
A parkok, közterületek rendbetételével elkezdődtek a tavaszi munkálatok Félegyházán. A zöldhulladék összegyűjtésére idén is meghirdették az úgynevezett zöldjáratokat, az idei első járat május 5-én indul útnak a városban. A tél abból a szempontból rendhagyó volt a VSZKSZ működésében, hogy nem volt szükség hókotrásra – erre szinte évek óta nem volt példa.

A tél szokatlanul enyhe volt, csapadék szinte nem esett, viszont január végén havazott, jelentősen visszaesett a hőmérséklet.

Erdélyben táboroztat a Sorsocskák Alapítvány
Publikálás dátuma: 2014. április 2.

A gondviselés nyáron a Csíkszereda és Kézdivásárhely közötti festői Kászon patak völgyébe, Kászonimpér falucskába vezényelte az Ónodi családot egy motoros kirándulás során. A falusi sétán talált lakatlan házikóból nagy udvarral és csűrrel gyermeküdültetésre alkalmas székely „idillt” szeretne kialakítani Dr. Ónodi Izabella, a Sorsocskák Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Fekete Jánosra emlékeznek
Publikálás dátuma: 2014. április 2.

A kilencven évvel ezelőtt született Fekete János helytörténészre, Kiskunfélegyháza díszpolgárára emlékezik április 3-án 16 órától Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület. A rendezvényre az Ótemplom mögötti Templomkertben kerül sor. Fekete Jánosra Laczkóné dr. Szabó Klára, a közművelődési egyesület elnöke emlékezik. A résztvevők végezetül megkoszorúzzák a templomkerti domborművet.

Hartyániné Barta Judit volt a Betűbölcsi vendége kedden
Publikálás dátuma: 2014. április 2.

Kiskunfélegyházán, április 1-én délelőtt Hartyániné Barta Judit gyermek- agykontroll oktató várta az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba, a Betűbölcsi keretein belül.
Dobos Matildot, a Gyermekbirodalom könyvtárosát kérdeztük a délelőtti programról és a húsvét előtti készületekről.

Megújul a Bankfalui óvoda járdája
Publikálás dátuma: 2014. április 2.

Májusban már nem kell bukdácsolni a Bankfalui óvoda Tegez utca felőli járdáján a szülőknek és a gyermekeknek. A hónap végére megújul a megközelítőleg hatvan méter hosszú és 1,2 méter széles gyalogút. A mai (április 2.) felmérésen a szakemberek megállapították, hogy sértetlenül felszedhetők és újra rakhatók a 40X40 centiméteres járólapok. A munkát a közmunka programban résztvevők végzik el, az anyagköltség, mivel csak homokra és sóderre van szükség, minimális. A járda rekonstrukciója holnap kezdődik. Mindezen túl elvégzik a Tegez utca kátyúzását is– mondta el Dongó József, a körzet önkormányzati képviselője.

Móra meséit illusztrálták az ovisok
Publikálás dátuma: 2014. április 2.
Rajzpályázatra invitálta a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár az ovisokat a Móra- emlékév apropóján. Az apróságokat arra kérték, hogy Félegyháza nagy mesemondójának egy-egy írásához készítsenek illusztrációt. A pályázati felhívásra 140 alkotás érkezett, amelyekből április 2-án nyílt kiállítás a könyvtárban.
Pályázati felhívások
Publikálás dátuma: 2014. április 2.

Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testületének Jogi Bizottsága pályázatot hirdet a városban működő civil szervezetek pénzügyi támogatására.

Régi-új kedvencek a polcokon
Publikálás dátuma: 2014. április 2.

A vásárlók hamar felfedezték az új csomagolású tejet és kakaót, s talán már azt is tudják, hogy a piros és a barnacímkés flakonok félegyházi termékeket rejtenek.

Mennyiben más a flakonos tej és kakaó, mint a zacskós változat?

– Ugyanúgy készülnek, ugyanabban a minőségben kínáljuk, mint a közkedvelt zacskós kiszerelést – válaszolta Bajákiné Tarjányi Tímea, a Tejfeldolgozó és Értékesítő Kft. üzemvezetője. – Csak a külső, a csomagolás más.

Rendbe teszik a Móczár bekötőt és Péteri utat
Publikálás dátuma: 2014. április 2.

Szorgos kezek munkálkodnak a Móczár bekötőút mellett. Elkezdődött ugyanis az elburjánzott útmenti növényzet rendbetétele, a belógó ágak eltávolítása. A munkában jelenleg nyolc közmunkás vesz részt. A közel négy kilométeres szakasz megtisztítása után a Péteri út környéke következik. A kézi erővel elvégzett irtást követően hadrendbe állítják az újonnan beszerzett szárzúzót, ami a visszamaradt tuskókat aprítja fel, majd a grédert is – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Dongó József, a körzet önkormányzati képviselője.

Szél Bernadett szerint korrupciós fertőben az ország
Publikálás dátuma: 2014. április 2.

Az emberek egyre inkább úgy vélekednek, hogy a régi politikai elittől semmit nem remélhetnek. Látják, hogy a foglalkoztatási krízis megoldásában éppúgy kudarcot vallottak, mint a szegénység csökkentésében. Ezért egyre többen szeretnék, ha az LMP ismét ott lenne a parlamentben – mondta Szél Bernadett a párt társelnöke ma, a Kiss Kálmánnal, a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselő-jelöltjével közösen megtartott sajtótájékoztatón.

Még látható a Lovak és Lovasok című kiállítás
Publikálás dátuma: 2014. április 1.

Április 5-ig látható a Kiskun Múzeumban a Lovak és Lovasok című kiállítás.
A tárlatról Mészáros Mártát, a Kiskun Múzeum igazgatója beszélt.

141 millióból épül kerékpárút
Publikálás dátuma: 2014. április 1.

Száznegyvenegy millió forint támogatást nyert a város kerékpárút-fejlesztésre, melyből megépülhet a Bercsényi u.- Mezőgazdasági bolt közötti bicikliút. A támogatás önerőt nem igénylő, tehát 100 százalékos intenzitású – számolt be ma (április 1-jén) az újabb pályázati sikerről a sajtó munkatársainak Kapus Krisztián polgármester.
Kerékpárút-fejlesztésre 2,45 milliárd forint központi keret állt rendelkezésre. Az igényelhető támogatás mértéke maximálisan bruttó 200 millió forint volt. A szaktárcához közel negyven pályázat futott be, melyből tizenkettő bizonyult sikeresnek, ezek egyike a kiskunfélegyházi.

Belterületi lomtalanítás
Publikálás dátuma: 2014. április 1.

Értesítjük városunk lakosságát, hogy 2014. április 12-én (szombaton) az 5-ös főúttól Keletre eső városrészekben, illetve 2014. április 13-án (vasárnap) az 5-ös főúttól Nyugatra eső városrészekben a Polgármesteri Hivatal a FBH-NP Közszolgáltató KFT. és a VSZKSZ lebonyolításában lomtalanítási akciót szervez Kiskunfélegyháza város belterületén és a Molnártelepen.

Lengyel delegáció Szentkúton
Publikálás dátuma: 2014. április 1.

II. János Pál pápa szülővárosának delegációja látogatott el a Páloszentkúti kegyhelyre március 25-én. Wadowice 2007 óta Kecskemét testvérvárosa, a látogatás keretében a megyeszékhelyen felszentelték a Wadowice utcát – tájékoztatta szerkesztőségünket Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, az egyházügyi munkacsoport vezetője. A delegáció Szentkúton megtekintette azt a wadowicéből származó fát is, amelyet Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke ültetett II. János Pál pápa Boldoggá avatásának emlékére. A lengyel vendégeket Szász János, Petőfiszállás polgármestere is köszöntötte.

Majális a parkerdőben
Publikálás dátuma: 2014. április 1.

Május 3-án újra nagyszabású Majális Kiskunfélegyházán a Parkerdőben. Egész nap vidámpark, játékok, vetélkedők, kulturális és zenei programok. Sztár fellépő: Irigy Hónaljmirigy. Várjuk kiállítók, kereskedők, vendéglátósok, árusok jelentkezését!

Jelentkezési határidő: 2014. április 15.
Érdeklődni: 70/947-3780, kkaudio@kkaudio.hu

Pályázati felhívás civil szervezetek támogatására
Publikálás dátuma: 2014. április 1.
Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testületének Jogi Bizottsága pályázatot hirdet a városban működő civil szervezetek pénzügyi támogatására.

A pályázat célja:
A Magyarországon bírósági nyilvántartásba vett kiskunfélegyházi székhelyű, illetve országos, regionális, megyei szervezet kiskunfélegyházi szervezettel is rendelkező civil szervezetei számára, azok helyi működéséhez és tevékenységéhez önkormányzati költségvetési támogatás biztosítása.

Pályázati felhívás sportszervezetek pénzügyi támogatására
Publikálás dátuma: 2014. április 1.
Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testületének Jogi Bizottsága pályázatot hirdet a városban működő sportszervezetek pénzügyi támogatására.

A pályázat célja: Kiskunfélegyháza területén működő sportegyesületek, sportszervezetek működésének támogatása.

A város sportéletét érintő kérdésekben is döntött Kiskunfélegyháza képviselőtestülete csütörtöki ülésén
Publikálás dátuma: 2014. március 31.

Kiskunfélegyháza képviselő testülete március 27-én, csütörtök ülésezett, melyen számos kérdésben, így a város sportéletét érintő kérdésekben is döntést hoztak.
A döntés értelmében a Honvéd sportpálya nem csak felületes felújításon esik majd át, de egy teljesen új műfüves pályarésszel is gazdagodik, mivel az önkormányzati döntés értelmében a már nyertes pályázat mellé szükséges önrészt a képviselők döntése alapján az önkormányzat vállalja. A részletekről Balla László alpolgármester nyilatkozott rádiónknak.

Az SMS nem pártérdekek mentén szerveződött
Publikálás dátuma: 2014. március 31.

Seres Mária, az SMS szervezet vezetője és dr. Réczi László, a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselő-jelöltje tartott sajtótájékoztatót március 27-én Kiskunfélegyházán. A Seres Mária Szövetségesei szervezetről elmondták, hogy nem pártérdekek, nem ideológiák mentén szerveződtek, hanem feladatokat kerestek maguknak, az emberek érdekeit képviselik az élet minden területén.

Egészségnapot rendeztek a Darvas József Általános Iskolában
Publikálás dátuma: 2014. március 31.

Idén már 7. alkalommal tartottak egészségnapot a TKIKI Darvas József Általános Iskolában,melynek keretében a diákok délután az egészséghez,az egészséges életmódhoz kapcsolódó programokon vehettek részt.
A délutánról Jankovszki Zoltáné,az iskola igazgatója tájékoztatta a rádióhallgatókat.

Elindult a város turisztikai honlapja
Publikálás dátuma: 2014. március 31.

Március utolsó hetében elindult Kiskunfélegyháza Város turisztikai honlapja, a www.felegyhaziturizmus.hu . A weboldal a település hivatalos weboldaláról, a www.kiskunfelegyhaza.hu oldalról is elérhető, hasznos információkkal szolgál a településre érkező turisták, vendégek részére, valamint helyi lakosok is tájékozódhatnak az aktuális programokról, ajánlatokról.

Kiválóan indította az idei szezont a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület
Publikálás dátuma: 2014. március 31.

A Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület az idei szezont is kiválóan indította.
Március 22-i hétvégén Debrecenben szerepeltek egy fesztiválon,melynek eredményéről Jankovszki Zoltánné,az egyesület vezetője számolt be rádiónknak.

Méltó helyre kerül a háziorvosi ügyelet
Publikálás dátuma: 2014. március 31.

Holnaptól már a volt kommendáns hivatal épületében működik a felnőtt háziorvosi és a gyermekorvosi ügyelet. A megújult helyiségeket ma (március 31-én) adta át Kapus Krisztián polgármester és Molnár György, a kivitelezést végző cég ügyvezetője Rédei Józsefnek, az Emergency Service igazgatójának. Hivatalosan 2012. július 10-én került a város tulajdonába a közel 150 millió forintot érő Kossuth utcai volt kommendáns hivatal épülete. Első lépésként megtörtént az ingatlan biztonságossá tétele, az életveszélyes homlokzati elemek eltávolítása. Tavaly a fenntartó önkormányzatok úgy határoztak, hogy a város szívében lévő épületben kap helyet a háziorvosi és a gyermekorvosi ügyelet, így megkezdődhetett a felújítás. Az áthelyezés egyik oka, hogy a Dél-alföldi Regionális Operatív Program keretében nyert 177 millió forintból elindult a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a városi kórházban.

Új szociális védőhálót kell építeni, állítja a KIT
Publikálás dátuma: 2014. március 31.

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt elnöke, Szili Katalin és a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselő-jelöltje, Horváthné Szalágyi Erzsébet tartott sajtótájékoztatót Kiskunfélegyházán. A tájékoztatón úgy fogalmaztak: a KTI programjának legfontosabb elemei két fontos téma köré csoportosulnak. Az egyik a méltó emberi élethez való jogok - köztük a munka és a lakhatás -, a másik pedig a devizahitelesek problémáinak rendezése.

Van esélyük a devizahiteleseknek
Publikálás dátuma: 2014. március 31.

Jó érvrendszerrel felépítve minden devizahiteles elérheti a bíróság előtt, hogy ne kelljen többet fizetnie, mint amennyit felvállalt – mondta el dr. Damm Andrea jogvédő az Innovációs Központban március 28-án megtartott lakossági fórumon. Véleménye szerint az adósok nagy része találhat olyan utat, amivel visszanyerheti a banki szerződés egyensúlyát.

Nem ígérget az Összefogás Párt
Publikálás dátuma: 2014. március 29.
Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt listavezetője látogatott az elmúlt héten Kiskunfélegyházára. Az egykori monoki polgármester egyebek között a szociális kártya bevezetésről és a határon túliak számára felajánlott monoki lakcím lehetőségéről vált ismertté. A közelmúltban a baloldali összefogás ellen tett bejelentést a nevükkel való feltételezett visszaélés miatt, de az ügyészség elutasította beadványukat.

Az Összefogás Párt helyi jelöltjének Kutalik Tamásnak a meghívására érkezett Kiskunfélegyházára az elmúlt héten a párt elnöke, Szepessy Zsolt.

Tavaszi nagytakarítás Haleszban
Publikálás dátuma: 2014. március 29.

Haleszban tizenkilenc esztendeje szervezi meg Ván Jenő önkormányzati képviselő a kora tavaszi nagytakarítást. A Haleszi- és a Nagyszőlő úti Gazdakörök, a Róna Vadásztársasággal közösen, március 29-én tisztították meg a szeméttől a környező utak szegélyeit, árkait és az erdős területeket. Március 30-án a Selymesért Egyesület tagjai látnak munkához, hogy megszépítsék környezetüket.

A fiatalokért dolgoznak
Publikálás dátuma: 2014. március 28.

A Natura Hungarica Alapítvány a NEA szakmai pályázata keretében a város ifjúságát szólította meg. Az elmúlt évben sikerült egy olyan 22 középiskolás fiatalból álló kisközösséget szervezni, melynek tagjai iskolán kívüli ismeretterjesztő és környezettudatosságot népszerűsítő foglalkozásokon vettek részt, és a programokon keresztül megtapasztalták az önkéntes munka örömeit is.

A kitüntető díjakról döntött a képviselő-testület
Publikálás dátuma: 2014. március 28.

Két újabb díszpolgárt avatnak Kiskunfélegyházán, a városalapítók napján. A legrangosabb helyi szintű elismerésben részesül Kerék Csaba ny. pedagógus és Stuhl József ny. pedagógus (posztumusz). Minderről március 27-i ülésükön határoztak a városatyák.

A Mórák találkozójára készülnek
Publikálás dátuma: 2014. március 28.

Soron következő ülését tartotta március 27-én a Móra Emlékbizottság. A tagság a Móra Emlékév programjairól egyeztetett, kiemelt figyelmet szentelve a május 17-én megrendezésre kerülő Mórák találkozójának.
A forgatókönyv szerint a program a művelődési központban a vendégek fogadásával kezdődik, akiket ünnepi műsorral köszöntenek. Ezt követően hálaadó misét tartanak a Móra családért a Sarlós Boldogasszony templomban. A misét dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érseke celebrálja. Délután kiállítás nyílik a városi könyvtárban.

Akik a mórai talentumból örököltek – könyvbemutató a Hattyúházban
Publikálás dátuma: 2014. március 28.

Könyvbemutatónak adott otthont március 27-én a Hattyúház. A résztvevőket Kapus Krisztián polgármester köszöntötte, az „Akik a mórai talentumból örököltek, Töredékek a félegyházi Mórák életéből” című kötetet dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténész mutatta be. Közreműködtek: Kapus Béláné és a Constantinum Intézmény tanulói: Izer Klaudia és Podmanitzki Kinga.

Domborművet avattak II. Rákóczi Ferenc emlékére
Publikálás dátuma: 2014. március 28.

II. Rákóczi Ferenc emléktábláját avatták fel március 27-én a József Attila Általános Iskolában. A félegyházi születésű alkotó, Pálfy Gusztáv domborművét az Együtt az Összevont Iskola Diákjaiért Alapítvány és a Rákóczi Szövetség támogatásának köszönhetően leplezhették le az iskola bejárata melletti homlokzaton – mondta el avató beszédében Mester Ernő az intézmény vezetője.

Dr. Ujhelyi István biztos a szocialisták sikerében
Publikálás dátuma: 2014. március 28.

Az Orbán-kormány megbukott, még akkor is, ha ezt az emberek nem árulják el a közvélemény-kutatóknak – állította dr. Ujhelyi István a félegyházi MSZP szervezetének sajtótájékoztatóján. Állítását arra alapozta, hogy országjárása közepette – nem csak a párt aktivistáival beszélgetve – meggyőződhetett arról, hogy az elmúlt években egyre szélesebb réteg szegényedett el, és valamennyi szakpolitikai területen elégedetlenség tapasztalható.

Legyen virágosabb városunk!
Publikálás dátuma: 2014. március 28.

Negyedik alkalommal hirdeti meg a helyi önkormányzat a Virágos Kiskunfélegyházáért mozgalom versenyét.
Április 11-én, szombaton 8 órától értékesítéssel egybekötött dísznövény, virágkertészeti és kézművestermék bemutató lesz a Petőfi téren és a Gorkij utcában, a művelődési központ, a városi önkormányzat és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezésében.

 

Tűz ütött ki délelőtt a Batthyány iskolában
Publikálás dátuma: 2014. március 28.

Gyakorlatot tartottak ma (március 28-án) a Batthyány iskolában a kiskunfélegyházi tűzoltók. A feltételezett tűz az intézmény emeleti tantermében ütött ki.
A segélyhívást követően perceken belül a helyszínre érkeztek a tűzoltó autók. A lánglovagok összeszerelték a tűzoltótömlőket. Ez idő alatt a mentésért felelős szakemberek a füstben úszó helységből kimentették a bennrekedt sérülteket.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság elrendelésének megfelelően a félegyházi állomány rendszeresen tart gyakorlatokat. Az elmúlt esztendőben az állomány 39 gyakorlaton vett részt, melyek során a tisztek, a kárhelyparancsnokok és a beosztottak munkáját egyaránt ellenőrizni tudják a vezetők.

Világbajnok műkörmös lett Drozdik Melinda
Publikálás dátuma: 2014. március 28.

A kiskunfélegyházi Drozdik Melinda képviselte hazánkat a Düsseldorfban megrendezett műkörmös világbajnokságon. Az első nemzetközi versenyén hatalmas sikert aratott.
Mindössze hét éve dolgozik műkörmösként Drozdik Melinda és két éve versenyez. A szakma megszerzése után a szakoktatói tanfolyamot is elvégezte. Korábban volt már egy versenyfelkészítőn Kovács Gabriella világbajnoknál, az ő hatására kezdett el versenyezni. Eddig mindössze hét hazai versenyen vett részt, de hat alkalommal dobogós helyen végzett.
A düsseldorfi verseny volt az első külföldi versenye, ahol világbajnoki címet szerzett.

„Az én Félegyházám, az én otthonom”
Publikálás dátuma: 2014. március 28.

Ma, azaz március 28-án, pénteken 17 órakor, a Holló László Képzőművész Kör Petőfi Sándor téri kiállítótermében rendezik meg "Az én Félegyházám, az én otthonom" címmel kiírt rajzpályázat eredményhirdetését, amely egyben a pályamunkák legjavából rendezett kiállítás megnyitója is lesz.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek