Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2014.05.30-06.06.

 
Komoly kár keletkezett a közelmúltban a városi könyvtár mögött létrehozott madárbarát park frissen telepített növényzetében
Publikálás dátuma: 2014. június 6.
Komoly kár keletkezett a közelmúltban Kiskunfélegyházán, a Petőfi Sándor Városi könyvtár mögött létrehozott madárbarát park frissen telepített növényzetében.
Több fa kidöntésre került, és a bokrokkal beültetett és füvesített területek is sérültek. Az esetről a városi vezetők is tudomást szereztek, többek között Balla László alpolgármester is, akivel a helyszínen beszélgettünk az esetről és a lehetséges megoldásokról.
A győzelem kulcsa a logika
Publikálás dátuma: 2014. június 6.

Sakk-szimultán versenynek adott otthont június 5-én a Darvas János Általános Iskola, melynek keretében Karsai Istvánnal, a Kiskunfélegyházi HTK NBII-es sakkcsapatának éltáblásával mérhették össze tudásukat az érdeklődők. Ahogy az várható volt, a győzelem megszerzésére kevés esélyük mutatkozott a jelenlévőknek. A 20 táblán mindössze két döntetlen született Karsai István ellen.

A középmezőnyben végzett a Félegyházi KSC
Publikálás dátuma: 2014. június 6.

A nyolcadik helyen zárta a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Bajnokság alapszakaszát a Félegyházi KSC. Az utolsó, 22. fordulóban a Kecelt múlta felül a csapat 32:23 arányban. Az idei kiírásban nyolc alkalommal hagyhatták el győztesen a pályát, 14 mérkőzésen viszont vereséget szenvedtek. Összesen 531 találatot szereztek a játékosok, ezzel szemben az ellenfelek 563 gólt dobtak a KSC kapujába. A bajnokságot nagy csatában a Dunaföldvár nyerte meg, a második helyet a Kecskeméti Főiskola együttese szerezte meg. A dobogó harmadik fokára a Kecel állhatott fel. A góllövőlistán Molnár Zsolt az előkelő 11. helyen végzett, aki 122 gólt dobott a 2013/2014-es kiírásban.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár idén is számos programmal készült az ünnepi könyvhét alkalmából
Publikálás dátuma: 2014. június 6.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár idén is számos programmal készült az ünnepi könyvhét alkalmából.
Kiemelkedő nap június 10-e amikor is az olvasni és művelődni szerető közönség, két ígéretes programon is részt vehet. A részletekről Kállainé Vereb Mária igazgató asszony nyilatkozott.
Balesetek, tüzesetek
Publikálás dátuma: 2014. június 6.
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába két tűzesettel és három műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.
Csütörtökön reggel Csengele közelében, az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 133-as kilométerszelvénynél egy kamion és egy személygépkocsi összeütközött. A balesetben ketten sérültek meg. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben az érintett útszakaszon.
EB ezüstérmes lett Szabó Tamás fekvenyomásban!
Publikálás dátuma: 2014. június 6.

A csehországi Trutnov városában rendezték meg június 2-a és 7-e között az idei fekvenyomó és erőemelő Európa Bajnokságot. A kiskunfélegyházi Szabó Tamás -125 kilogrammban fekvenyomásban mérettette meg magát, nem is akárhogyan. 195 kilogrammot kinyomva EB ezüstérmet szerzett.

Elismerő oklevéllel díjazták a Tourinform Irodát
Publikálás dátuma: 2014. június 6.

Nemcsak a város, hanem a térség szálláshelyeiről, rendezvényeiről is tájékoztatást nyújt a félegyházi Tourinform Iroda, amely szeptember 12-ig várja az érdeklődőket a Petőfi tér 1. szám alatt. Tevékenységük fontos részét képezi az adatgyűjtés, ennek keretében felmérik a környező települések idegenforgalmi kínálatát, majd az információkat feltöltik a Nemzeti Turisztikai Adatbázisba. Az iroda 2013-as tevékenységét elismerő oklevéllel díjazta májusban a Magyar Turizmus Zrt.

Ez nem diákcsíny, ez bűncselekmény!
Publikálás dátuma: 2014. június 6.

Közveszéllyel fenyegetés büntettében bűnösnek találta a bíróság azt a kiskorú, 14 éves szentesi fiút, aki május 12-én azzal hívta fel a 112-es segélyhívót, hogy 11 óra 00 perckor bomba robban a kiskunfélegyházi mezőgazdasági szakközépiskolában. A fiút közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt állította bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség, az ügyet június 5-én, csütörtökön a Kiskunfélegyházi Járásbíróságon gyorsított eljárásban tárgyalták.

Hangos színek, színes hangok…
Publikálás dátuma: 2014. június 6.
E címmel nyílt mini koncerttel összekötött kiállítás június 5-én a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak alkotásaiból a művelődési központ aulájában. A tárlatot Kis Virág, az intézmény tanára nyitotta meg.
Az iskola grafika tanszakának növendékei záró kiállításának témája a képzőművészet és a zene kapcsolata volt. A fiatal alkotók igyekeztek megtalálni a közöset a két különböző terület között. A grafika tanszakosok belekóstolhattak a zenébe, a kürtösök pedig a képzőművészetbe.
Júniustól harmincnégymillió forintot utal havonta a város
Publikálás dátuma: 2014. június 6.

300 millió forintot törleszt egy összegben Félegyháza önkormányzata június 15-ig a 3P Kész Aréna Kft-nek. A város az előírt havi törlesztőrészlet teljes összegét évekig nem tudta fizetni, így már 414 millió forint tartozás halmozódott fel. A képviselő-testület kötelezettséget vállalt arra is, hogy a fennmaradó 114 millió forintot 2015. május 15-ig átutalják a cég számlájára. Idén júniustól már a szerződésben vállalt, teljes havi törlesztőrészletet, azaz 34 millió forintot fizet az önkormányzat rendszeresen a Kft-nek.

Nyilvántartásba veszik a bicikliket
Publikálás dátuma: 2014. június 6.

Hosszú sorban állnak a kerékpárosok a Béke téren, hogy regisztráltathassák biciklijüket. Az akció keretében a rendőrség munkatárstól a kétkerekű-tulajdonosok azonosító számot kapnak a járművükre, amely alapján – esetleges lopás esetén – be tudja azonosítani a hatóság a bicikli hollétét. A rendőrség a nyár folyamán újabb kerékpár-regisztrációkat tervez. A kerékpár regisztráció ma 12 óráig tart.

Pénteken este Fűtő Róbert misszionárius lelkész tart előadást a Szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2014. június 6.
Június 6-án 18 órakor Fűtő Róbert misszionárius lelkész várja az érdeklődőket a Szakmaközi Művelődési Házban, Feszültség megoldása a kapcsolatban című előadására.
Az előadás fő célja, hogy megtanuljuk kezelni a kapcsolatban felgyülemlett feszültséget. Fűtő Róbert rádiónknak elmondta, hogy a baptista gyülekezet szervezésében minden érdeklődőt várnak az előadásra, amit csoportos interaktív foglalkozás követ. Az előadás részletéről Fűtő Róbert lelkész számolt be.
Tető kerülhet a „Fájdalmas Krisztus” és a „Magyarok Nagyasszonya” szobor fölé
Publikálás dátuma: 2014. június 6.

Az idő vasfoga ismét kikezdte a nemrégiben felújított „Fájdalmas Krisztus” és a „Magyarok Nagyasszonya” szobrokat. A műalkotások felújítását közadakozásból szeretnék felújítani, valamint az állagmegőrzés érdekében díszes tetőt emelni mindkét szobor fölé. A bevett gyakorlat szerint télen lefóliázzák a városban található mészkő, homokkő, műkő szobrokat. A módszer azonban nem szerencsés, mivel a napközben keletkező pára lecsapódik. A repedésekbe szivárgó víz megfagy és szétfeszíti, elporlasztja a követ. Ennek megakadályozása végett érdemes lenne tetővel ellátni a szobrokat. A díszes tető nemcsak megóvná az alkotásokat, hanem emelné is fényüket. Jó példa erre a Tata és Tóváros határán álló Nepomuki Szent János szobor (fotó). Célszerű tehát a szobrok felújításával párhuzamosan elkészíteni az oda illő, kovácsoltvas tetőszerkezetet – mondta el lapunk érdeklődésére Bozóki István kőfaragó mester.

Vidék Kaland Program
Publikálás dátuma: 2014. június 6.

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA már harmadik éve szervezi meg a Vidék Kaland Programot. Ennek során városi fiatalok töltenek el egy-egy hetet munkával fiatal gazdák által vezetett gazdaságokban és osztják meg élményeiket a neten.

„Itthon, otthon vagy!”
Publikálás dátuma: 2014. június 6.

Országos földrajz versenyt hirdetett általános- és középiskolások számára a Közép-dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet. A verseny célja az volt, hogy bővítsék a földrajz tantárgy iránt érdeklődő tanulók ismereteit, tudását.

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját
Publikálás dátuma: 2014. június 5.

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját.
Ebből az alkalomból az intézmény jubileumi ünnepséget szervez június 14-én az intézményben. Az eseményen való részvételt az iskola titkárságán lehet jelezni június 6-ig. A rendezvény programjairól Feketéné Borbély Zsuzsanna, igazgatóhelyettest kérdeztük.

Aki bújt, aki nem... Hová tűnt a fél játszótér?
Publikálás dátuma: 2014. június 5.

Két hintából csak egy árválkodik a Korond utcai játszótéren, és nincs meg a csúszda sem – panaszolta a Közlöny egyik olvasója.
Csak "babás" játékok vannak, amik az egészen kicsiknek megfelelnek ugyan, de a nagyobbaknak az egyetlen megmaradt hintán kell osztozkodniuk. A környéken lakók számára ez az állapot a nyár és a vakáció idején nem kis kellemetlenséget fog okozni - mondta a Közlöny fogadóóráján egy kétgyermekes anyuka –, és ha átmegyünk valamelyik közeli játszótérre, ott is várakozni kell a játékokra, sőt ott is kevés a játszóeszköz.

Felújítják a Dózsa György szobrot
Publikálás dátuma: 2014. június 5.

A nyár folyamán megújul a Dr. Holló Lajos út – Oskola utca sarkán álló Dózsa szobor. Somogyi József Kossuth-díjas szobrászművész alkotásának tisztítását, patinázását, a talapzat rendbetételét a Bozóki Testvérek Kft. szakemberei végzik el. A bronzból készült szobor állaga az idők folyamán rendkívül leromlott, így szükségessé vált a műalkotás letisztítása, patinázása. A képviselő-testület a lakossági és a képviselői megkeresésre tekintettel döntött a Somogyi József Kossuth-díjas szobrászművész alkotásának rekonstrukciójáról. A felújítás kapcsán szóba került a park rendbetételének kérdése, vagy a szobor áthelyezésének lehetősége is, melyről később határoznak majd a városatyák.

Földgáz után kutatnak Félegyháza térségében
Publikálás dátuma: 2014. június 5.

Kőolaj és földgáz után kutatnak a szakemberek Félegyháza térségében a MOL Rt megbízásából – adta hírül a baon.hu. A lap szerint Kecskeméten, Tiszaalpáron, Fülöpjakabon és Kunszálláson is végeznek geofizikai méréseket. Az ehhez szükséges érzékelő kábeleket külterületeken, az utak mentén helyezik ki. Előfordulhat, hogy bizonyos ingatlanok udvarát is igénybe vennék a munkások a kutatás elvégzéséhez, azonban ennek a kérésnek nem kötelesek eleget tenni az ott élők.

Múzeumok éjszakája – június 14.
Publikálás dátuma: 2014. június 5.

Idén ismét színes programokkal várja az érdeklődőket a Kiskun Múzeum június 14-én a múzeumok éjszakáján.
Programok:
Móra Ferenc Emlékház 15.00 – 17.00 – Kézműves foglalkozás és interaktív Móra – játék a Művelődési Központ munkatársainak szervezésében. Art – turka /Petőfi tér/ 16.30 – A Kisteleki Képzőművész Kör kiállítás megnyitója. Petőfi Sándor Emlékház 17.00 – Nyitott műhely a Holló László- és a Terescsényi Endre Képzőművész Kör szervezésében: korongozás, dobozfestés. Tárlatjáró – Dulity Tibor állandó kiállítását Rátkai Zsuzsa mutatja be. 18.00 – Borkóstoló – Selb Pincészet 20.30 – Filmvetítés .Hattyúház – Petőfi Sándor Városi Könyvtár 17.30 – Gregus Tárogató Kvartett műsora /Dr. Tóth Ákos, Nyilas Gábor, Szabó Sándor, Tóth Gábor/ Petőfi tér 18.30 – Toborozó menet katonadalokkal,indulókkal – vonulás a Petőfi térről a Kiskun Múzeumba. Közreműködik a Kiskunfélegyházi Koncertfúvós Zenekar. Kiskun Múzeum 18.45 – Kapunyitás. Szabadtéri színpad: 19.00 – A Padkaporos Táncegyüttes Utánpótlás csoportjának és a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportjának műsora.

Piacvezető a 10 éves Megaprofil - A siker felelősség is
Publikálás dátuma: 2014. június 5.

Tíz éves születésnapját ünnepelte a napokban a félegyházi székhelyű Megaprofil Kft. Az évforduló alkalmából rendezett ünnepséget a belga vezérkar és a cég hazai partnerei is megtisztelték jelenlétükkel. Raymund Trost, a cégcsoport vezérigazgatója köszöntőjében kiemelte Csányi József ügyvezető érdemeit, akinek vezetése alatt az elmúlt tíz évben – a gazdasági válság dacára – piacvezető pozícióra tett szert a Megaprofil.

Várja a strand a félegyházi családokat
Publikálás dátuma: 2014. június 5.
Igényes környezetben, kedvezményes belépési lehetőségekkel várja a pihenni vágyó félegyháziakat a városi strand és uszoda. Az üzemeltető a májusi nyitás előtt elvégezte a szükséges karbantartási munkálatokat, így minden feltétel adott, hogy a családok az elvártásaiknak megfelelő szolgáltatást kapjanak. A város önkormányzata is fontosnak tartja a létesítmény működtetését, a gyermeküket egyedül nevelők számára például ötven százalékos kedvezményt lehet igénybe venni.
A félegyházi strandon minden feltétel adott ahhoz, hogy a családok számára kellemesen teljen az itt eltöltött idő. Az üzemeltető Városgazdálkodási Szervezet a májusi nyitás előtt elvégezte azokat a munkálatokat, amelyek biztosíthatják a gazdaságos üzemeltetést. A strand területe gondozottságot mutat, a játékeszközöket is bevizsgálták, de a szabadtéri medence is megfelel az elvárásoknak.
A fejfájástól az epilepsziáig
Publikálás dátuma: 2014. június 4.

Dr. Szaszkó Mária neurológus főorvos 1995 óta vezeti Kiskunfélegyházán a neurológiai szakrendelést, ahol a központi és környéki idegrendszer betegségeinek kivizsgálása, kezelése történik. Évente átlagosan mintegy 4 ezer beteg fordul itt meg különböző neurológiai kórképekkel, amelyek egy része egész életen át tartó gondozást igényel. Ezek közé tartozik például az epilepszia, a Parkinson betegség, a stroke, vagy a demencia.

A Sorsocskák alapítvány május 23-án ismét meglepte a kistérségben élő gyermekeket egy vetélkedővel
Publikálás dátuma: 2014. június 4.

A Sorsocskák alapítvány május 23-án ismét meglepte a kistérségben élő gyermekeket egy vetélkedővel.
Ezúttal a természet megismerésén és a madárvilágon volt a hangsúly. A versenyről, és az alapítvány működéséről Ónodi Izabella elnök beszélt rádiónknak.

A születés hete kapcsán tartottak kibővített Betűbölcsi
Publikálás dátuma: 2014. június 4.

Május 6-án a születés hete kapcsán tartottak kibővített Betűbölcsit a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.
A rendezvény meghívott vendége volt többek között Sinkó Melinda szoptatási tanácsadó, aki az oxitocinról, a szeretet hormonjáról tartott előadást.

Bíróság elé áll az iskolarobbantással fenyegető fiatalkorú
Publikálás dátuma: 2014. június 4.

A Kecskeméti Járási Ügyészség 2014. június 5-én közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állítja azt a 14 éves szentesi fiút, aki május 12-én a rendőrségre betelefonálva azzal fenyegetőzött, hogy a kiskunfélegyházi mezőgazdasági iskolában bombát helyeztek el, ami 11 órakor fel fog robbanni.

Célzott támogatást kapnak a fiatal gazdák
Publikálás dátuma: 2014. június 4.

Újabb, mintegy 4,5 milliárd forintos forrás segíti a fiatal gazdákat. A keretösszeg még a 2007-2013-as Európai Uniós költségvetési időszakból származik. A vissza nem térítendő támogatásra csaknem 2900-an pályáztak, közülük várhatóan mintegy ötszázan részesülnek majd az elnyerhető összegből. Az Európai Unió 2013-ig tartó költségvetési időszakának terhére már három hasonló pályázatot írtak ki. Mintegy 3300 fiatal gazdának összesen 32,3 milliárd forintot fizettek ki. A pályázatok célja, hogy javuljon a gazdálkodók korösszetétele, és növekedjen a vidék népességmegtartó ereje. A 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban szintén lehetőség lesz arra, hogy támogatás kapjanak a fiatal gazdák.

Ha a gyerekek beindulnak!
Publikálás dátuma: 2014. június 4.

Zsákokkal, kesztyűkkel felszerelkezve, szinte futólépésben kapkodták össze a szerteszét heverő szemetet a Mezőgazdasági Szakközép- és Szakiskola tanulói
Délután, a megbeszélt találkozó időpontjában már a területet osztották fel egymás között, minden utca jobb és baloldalát más-más csoport kapta.  Összeálltak egy gyors fotó erejéig, és a 21 gyerek, 2 felnőtt kísérővel megindult, megtöltöttek néhány szemeteszsákot. Beszélgetni nem nagyon volt idejük, mert soknak tűnt a nyolc utca.
– Érettségi előtt 50 óra közcélú munkát kell igazoltan elvégezniük a diákoknak, ennek egyik formája lehet a közterületek megtisztítása – mondta Horváth Gábor szervező, a városrész önkormányzati képviselője, aki maga is kesztyűt ragadott. – Nevelési célzata is van az akciónak, és szükségét is érezzük a szemétszedésnek.

Javítják a földutakat Haleszban és Selymesben
Publikálás dátuma: 2014. június 4.

Megkezdődött a haleszi és selymesi térségben a külterületi utak rendbetétele. A városfenntartó szervezet nemrég, a tanyafejlesztési program pályázatának segítségével szerezte be azt a földgyalut, amellyel a földutak karbantartását végzik. Tavaly Selymesben kezdődött a dűlőutak karbantartása, idén a galambosi térségben, Szabó-hegy és Ring-hegy környékén indult a földutak rendbetétele. Nagyon fontos ez a munka, mivel itt van a térség egyik legnagyobb kertészeti központja, ahol közel háromezren élnek. A kertészek nap mint nap szállítják piacokra, vásárokra portékáikat, ezért szükséges, hogy járhatóak legyenek az utak. Munkájukat csak úgy tudják végezni, ha megfelelő számú és minőségű járművel rendelkeznek. Ebből adódóan a legtöbb súlyadót fizetik a városnak. Emiatt az utak karbantartásában elvárják az önkormányzat segítségét is – mondta el a térség önkormányzati képviselője. Ván Jenő folyamatosan figyelemmel kíséri a munkálatokat, konzultál az ott élőkkel annak érdekében, hogy a legsűrűbben lakott területeken és a gyűjtőutakon biztonságosan lehessen közlekedni. Elégedett a városfenntartó szervezet munkagépével, kezelőjével és annak teljesítményével, azt azonban szeretné elérni, hogy a munkálatok minél gyorsabb befejezéséhez ne csak egy műszak álljon rendelkezésre.

Józsefes sikerek a Diákolimpián
Publikálás dátuma: 2014. június 4.

Május utolsó hetében rendezték meg Budapesten az Atlétikai Diákolimpia korosztályos országos döntőit, melyen mindhárom korcsoportban képviselte a város színeit a József Attila Általános Iskola.
A II. korcsoportos lánycsapat (Tóth Enikő, Horváth Anna, Keresztes Regina, Síber Szófia, Síber Glória, Bacsák Eszter) szoros versenyben az igen előkelő 3. helyet szerezve nyert bronzérmet. Felkészítő tanár: Rekedt Zoltán.
A IV. korcsoportos lányoknál a Fricska Nóra, Tholt Réka, Tarjányi Nóra, Bense Bianka összeállítású négyes a 6. helyen végzett a 4×600 váltóban Kurucz Kornélia vezetésével.

Kedden mutatkoztak be a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola dráma szakos tanulói
Publikálás dátuma: 2014. június 4.

A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola dráma szakos tanulói mutatkoztak be június 3-án a Művelődési Központ színpadán.
Az egyre népszerűbb dráma tagozat nebulói, egyúttal vizsgát is tettek. Hogy pontosan mi a feladatuk, és mit látott a népes nézősereg, erről is nyilatkozott Jankovszky Zoltán igazgató.

Marketing stratégiával segítik a fülöpjakabi termelőket
Publikálás dátuma: 2014. június 4.

Elfogadta Fülöpjakab képviselő-testülete az önkormányzat csatlakozását az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesülethez. A szervezet elsősorban kommunikációs és marketing tevékenységgel próbálja segíteni a termelőket abban, hogy könnyen piachoz jussanak Kecskemét térségében. Céljuk, hogy a fogyasztók helyben előállított élelmiszereket vásároljanak. A különböző rendezvényeken bemutatkozási lehetőséget kínálnak a gazdáknak, akik segítséget, információkat kaphatnak az aktuális pályázatokról is. Fülöpjakabon nagy hagyománya van a zöldség-gyümölcstermesztésnek, de országszerte elismert biotermékeket is előállítanak a helyi termelők. A képviselő-testületi ülésen a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátását is értékelte Csáki Béla, a község polgármestere.

Megoldás születhet a kossuthvárosiak problémáira
Publikálás dátuma: 2014. június 4.
Több lakó is kifogásolta a Kossuthvárosban a csatornázási munkálatok utáni úthelyreállításokat és a munkaterületek rendbetételét. Van olyan ingatlantulajdonos, aki azt sérelmezte, hogy a csatornabekötés nem ott történt meg a telkén belül, ahová ő kérte. Hónapokig nem történt semmi a kérelme ügyében, most azonban úgy tűnik, hogy az érintett lakó problémája megoldódni látszik, miután a kivitelező ígéretet tett a csatornabekötés áthelyezésére.
A kossuthvárosi lakók egy része arra panaszkodik, hogy a csatornázási munkálatok miatt az autóforgalom jelentős része a Jósika utcába tevődött át. Ezzel nem is lenne még feltétlenül bajuk, ha az utca aszfaltja megfelelő minőségű lenne. A csatornázást követő úthelyreállítást ugyanis szerintük nem megfelelően végezte el a megbízott alvállalkozó, emiatt újabb és újabb kátyúk jelennek meg az aszfalton. A gépkocsik kerekei esős időben felverik a házak oldalára az összegyűlt vizet és sarat, de még az úthelyreállításból visszamaradt kavicsokat, köveket is.
Pünkösdi búcsú és ifjúsági találkozó Pálosszentkúton
Publikálás dátuma: 2014. június 4.

Háromnapos pünkösdi búcsút tartanak június 7-9 között Petőfiszállás-Pálosszentkúton. A rendezvény ideje alatt, ugyanezen a helyszínen zajlik a Pünkösdi Ifjúsági Találkozó, Fókuszban a kapcsolatok mottóval, melynek keretében Fábry Kornál atya Közösség – Egészség címmel tart előadást.

Június 7. szombat:
18 óra: bérmálási szentmise és bérmálás.
Celebrálja: Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek
20 óra: szentmise gyertyás körmenettel
24 óra: szentmise a megholtakért, majd keresztút és virrasztás

Több táncházat és tábort szervez a Félegyházi Táncszínház
Publikálás dátuma: 2014. június 4.

Az idén tíz éves egyesület igencsak mozgalmas évnek néz elébe. Jubileumot ünnepelnek, és szerencsére egyre több az érdeklődő mind nézőként, mind táncoslábú jelentkezőként. Ezúttal újabb pályázati forrást is sikerült a táncszínháznak szereznie, rendezvények szervezéséhez - mondta el Kovács-Csonka Szilvia, a táncszínház titkára.
Az egyesület sikeresen szerepelt a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán, melyet a táncházak üzemeltetésére írtak ki. A Félegyházi Táncszínház épp ezért szeretettel várja a város lakóit a következő táncházaikra. Az első alkalom június 8-án, Pünkösd vasárnap lesz a Rocktárban, pünkösdfa-állítással és pünkösdi király választással, néptánc oktatással. Akik nem tudnak táncolni, azok részvételére is számítanak, hiszen Kátai Tibor, a Félegyházi Táncszínház művészeti vezetője, a Magyar Kultúra Lovagja lesz segítségükre és az alapok bemutatására. A muzsikát a Tenkes zenekar szolgáltatja.

A tánc az élete
Publikálás dátuma: 2014. június 3.

Aranyéremmel tért haza a Kiskunhalasi Néptánc Együttes szólótáncosoknak meghirdetett versenyéről Keserű Benedek. A Padkaporos Táncegyüttes fiatal reménysége nagyecsedi magyar verbunkjával nyerte el a közönség és a zsűri elismerését. Benedeknek kiváló a hozzáállása a néptánchoz. Átérzi, tiszta szívből adja elő a számokat. Egyéni a stílusa, előadásmódja. Amikor megjelenik a színpadon, kihúzza magát, a zene még meg sem szólal, már mindenki érzi, hogy egy kiváló táncost láthat. És nem okoz csalódást. Oda teszi magát, pontosan kitáncolja a lépéseket, a hangsúlyokra nagyon odafigyel – összegzi az „aranyos” táncos erényeit Kátai Tibor, a Padkaporos Táncegyüttes művészeti vezetője. Nagyon gyorsan és pontosan tanul - teszi hozzá mestere, Kószó Borisz.

Állatvédők működtetik a gyepmesteri telepet
Publikálás dátuma: 2014. június 3.

Láthatóan baráti szándékkal fut felénk Totó, a drótszőrű tacskó, a félegyházi állatmenhely „matuzsáleme”. Körbeszaglász minket, majd ismét elfoglalja helyét „földszintes” bélelt foteljében, a bejárat melletti irodában. – Nagyon öreg már Totó: 1997 óta van nálunk, és legalább két éves volt, amikor idekerült. Tavaly azt hittük, elveszítjük. Már alig tudott mozogni az ízületei miatt. Akkor vágtuk le a kedvenc fotelje lábát, hogy könnyebben bele tudjon mászni – magyarázza Marancsikné Némedi Erzsébet, a Fido Bácsi Közhasznú Alapítvány titkára, a Herosz Kiskunfélegyházi szervezetének elnöke, mielőtt sétára indulunk a befogott, gazdátlan kutyák között.

Célba ért a 13. Drogmentes Magyarországért Maraton
Publikálás dátuma: 2014. június 3.

Június 1-én tért vissza Budapestre a 13. Drogmentes Magyarországért Maraton. Európa legnagyobb sporttal egybekötött drogellenes megmozdulása április 19-én indult, és 2100 km megtételével, 320 település érintésével hívta fel a figyelmet a drogok veszélyeire.
A másfél hónapos ország körüli rendezvénysorozat tagjai több mint 80 ezer emberhez vitték el személyesen a drogmentesség üzenetét, és több tízezer gyereket világosítottak fel az iskolákban a drogok káros hatásairól. Az idei Drogmentes Maraton is a sporton keresztül mutatta meg az embereknek, hogy drogok nélkül is jól érezhetjük magunkat, illetve e szerek nélkül érhetünk el tartós jókedvet és boldogságot.

Festik a játszóeszközöket
Publikálás dátuma: 2014. június 3.

Folytatódik a város köztéri játszóterének karbantartása. A költségvetési üzem szakemberei jelenleg a játszóeszközök festését végzik a Majsai úti lakótelepen.
A város kilencmillió forintot különített el idei évi költségvetésében a játszóterek karbantartására. A szakemberek még a tavasz beköszönte előtt átvizsgálták a játszóeszközök állapotát és megkezdték az állagmegőrző munkákat és a hibák kijavítását. A létesítményekre ugyanis szigorú szabályok vonatkoznak, a játszóeszközökön nem lehetnek rések, lyukak, kiálló részek. Meghibásodás esetén az eszközöket szinte azonnal ki kell javítani, amennyiben nem megy, le kell szerelni. Az idei évi keretből új játszóeszközökre nem futja, de a leszereltek közül néhányat az alkatrészek pótlása után vissza tudnak helyezni.

Ingyenes információs és képzési napot rendeztek a múlt héten Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2014. június 3.

Ingyenes információs és képzési napot tartottak a Civil Információs Centrum munkatársai május 28-án, Kiskunfélegyházán.
Az információs nap és a képzés tematikáját a főbb szakterületek kompetens képviselőinek, előadóinak meghívásával biztosították. Többek közt jelen voltak a NAV képviselői, a Centrum Bács-Kiskun megyei vezetője Szedmák Tamás is segített a jelenlevő civil szervezeteknek. Rádiónknak a kiskunfélegyházi kistérség referense nyilatkozott a helyszínen.

Játszótérrel bővült Petőfiszállás központja
Publikálás dátuma: 2014. június 3.

Május 30-án ünnepélyes keretek között átadták Petőfiszállás új játszóterét a község központjában. A gyerekek az óvodai évzárót követően vehették birtokba a létesítményt. A beruházást egyedülálló módon valósították meg, mivel a teljes költséget, több mint hárommillió forintot polgármesteri és képviselői tiszteletdíjakból biztosították. A játékok minden tekintetben megfelelnek az Európai Uniós elvárásoknak. Petőfiszállás központja a közelmúltban korszerű piaccsarnokkal bővült, ráadásul további beruházásokat tervez a község. Új óvodát építenének, az ehhez szükséges önerő már rendelkezésre áll, jelenleg a pályázati kiírást várja az önkormányzat.

Megkezdődtek az idegenforgalmi főszezoni fogyasztóvédelmi ellenőrzések
Publikálás dátuma: 2014. június 3.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a megyei (fővárosi) kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségei a héten megkezdték szokásos nyári idegenforgalmi főszezoni ellenőrzéseiket. Az idei évben a megszokott ellenőrzési területek – a vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek, a gyermekek által használt játék- és sporteszközök – mellett a hatóság kiemelt szerepet szán a rendezvényekre kitelepült egységek és a taxi-szolgáltatás ellenőrzésére.

Milliárdos fejlesztést indított a hulladékgazdálkodási társulás
Publikálás dátuma: 2014. június 3.

Akár már idén ősszel elindulhat a házhoz menő szelektív hulladékszállítás a Homokhátsági Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás nyolcvankét településén. A közel ötmilliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően a felgyői, a vaskúti és a kiskunhalasi hulladéklerakóban is olyan eszközöket üzemelnek be, amely alkalmas lesz a zöldhulladék kiválogatására. A kétezer fő alatti települések lakói körében összesen tízezer úgynevezett komposztáló edény kerül kiosztásra. A fejlesztésekkel fokozatosan megszűnhetnek a hulladékgyűjtő szigetek.

P. S.: könyvbemutató Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2014. június 3.

Az Ünnepi Könyvhét keretében június 5-én, csütörtökön 18 órai kezdettel a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Házban mutatják be Borzák Tibor P. S. – Titkok a barguzini csontváz körül című könyvét.
A szerzővel Kriskó János beszélget. Jelen lesz Karáth Imre operatőr-rendező is, aki az est végén levetíti az Egy legenda nyomában című dokumentumfilmjét. Mindhárom vendég részt vett az 1989-es szibériai expedíción, így a közönség kérdéseire hiteles választ tudnak adni.

Pünkösdi Királyt választanak
Publikálás dátuma: 2014. június 3.

Június 8-án, a Pünkösdi Táncház keretében, megrendezik Félegyházán az 1. Pünkösdi Király választást. A jelentkezőknek 3 feladatban kell megmérettetni magukat: labdadobás, bothúzás és "kakasviadal".
A versenyt 5 bíróból álló csoport fogja végigkövetni. Az a legény, aki a legtöbb pontot gyűjti össze, az elkövetkező 1 évben a Pünkösdi Király cím tulajdonosa lesz. 18 és 24 év közötti legények jelentkezését várjuk június 7-ig Kátai Tibornál.

Családi szombat délelőtt a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2014. június 2.

A családok számára szervezett programot május 31-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalma a Gyermeknap alkalmából. A hagyományos kézműves foglakozások mellett játékos vetélkedők, bemutatók, bábelőadás, mesejáték várta a kicsiket és a nagyokat. A programban közreműködött a Profi-L Bábcsoport, a Sportpoha-rak és a JUMP UP kötélugró csoport és a Thália Színkör.

Gyermeknap a Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Irodában
Publikálás dátuma: 2014. június 2.

Gyermekzsivajtól volt hangos május 31-én, a Petőfi lakótelep. Ugrálóvár, trambulin, arcfestés, népi játékok, csocsó várta a kicsiket és a nagyokat a Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Irodánál. A látogatók a LISZI gyermeknapi rendezvényén a pocakjukat is megtömhették, ízletes péksüteményeket és fánkokat is ehettek a támogatók jóvoltából.

Harmadszor is Tősfeszt!
Publikálás dátuma: 2014. június 2.

Harmadik alkalommal rendezi meg a Plain-Rock Egyesület a térségben egyedülálló, kizárólag élőzenei strandfesztiválját, ahol a közönség akár a medencéből is hallgathatja kedvencei koncertjét a Tősfürdőben július 25-én és 26-án.

Két hét alatt két országos bajnoki cím
Publikálás dátuma: 2014. június 2.

A Margit – szigeten rendezték meg május 31-én a Sport XXI. Aquatlon Országos versenyt. A gyermekeknek úszni majd futni kellett a korcsoportoknak megfelelő távokon. A futamokban összesen 70-80 gyermek indult, általában három részfutamra szétbontva. Ezen a hétvégén is született országos bajnoki cím a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub triatlonistái körében. Papp Laura egy héten belül a második országos bajnoki címét tudhatta magáénak kiváló versenyzésével. Szinte mindenki javított egyéni időeredményén.

Kiskunfélegyháza is részt vesz az Európai Unió ELENA Programjában
Publikálás dátuma: 2014. június 2.

Kiskunfélegyháza is csatlakozott az Európai Unió ELENA Programja által finanszírozott megújuló energiát felhasználó energetikai célú projektek előkészítéséhez.
Az Európai Unió lehetőséget biztosít 30-40 önkormányzat részére, hogy megújuló energia – biomassza, napenergia vagy akár geotermikus energiát felhasználó rendszerek pályázatához szükséges előkészítést támogassa. A lehetőségekről és a részletekről Kapus Krisztián polgármester beszélt rádiónknak.

Kitüntették a nyelvőrző, személyiségformáló pedagógust
Publikálás dátuma: 2014. június 2.

A pedagógusoknak adományozható egyik legmagasabb kitüntetést, a Németh László-díjat vehette át dr. Borbélyné Szabó Katalin május 30-án, a Budapesten megtartott pedagógusnapi rendezvényen. A Móra Ferenc Gimnázium nyugalmazott tanárának az oktatásban, nevelésben, harmonikus személyiségformálásban huzamosan kiemelkedő munkáját elismerő díjat Balogh Zoltán miniszter és Hoffman Rózsa államtitkár adta át az ELTE Egyetemi Kongresszusi Központjában megrendezett ünnepségen.

Koncertekkel hangoltak az V. Rocktáborra
Publikálás dátuma: 2014. június 2.

Toborzóturnéval népszerűsítette az V. Rocktábort az Innocents in the Pub zenekar. A koncertek jó hangulatban, nagy érdeklődés mellett zajlottak le négy félegyházi iskola udvarán. A Rocktár Élőzenei Bázis nyári Rocktáborát három turnusban június 16. és július 4. között tartják meg. A táborban alternatív könnyűzenei pedagógiai módszer segítségével gitár, basszusgitár, dob, ének és zenekari játék ismereteket sajátíthatnak el a zenészpalánták 8 éves kortól. Az így megszerzett tudásukat a turnus végén gálakoncerten mutathatják be a nagyközönségnek a diákok. A jubileumi Rocktábor alkalmából bentlakásos mesterturnus is indul június 30.-tól a Borsihalmi Művésztelepen. Ezen már működő, egykori rocktáborosokból álló csapatok vesznek részt egész napos zenekari gyakorlatokkal. Az együttesek nagyszabású jubileumi zárókoncertet adnak július 4.-én a művésztelep szabadtéri színpadán. A toborzóturné június 5.-én folytatódik további három félegyházi iskolában - tájékoztatta szerkesztőségünket Ónodi Árpád, a Plain-Rock Egyesület vezetője.

Pályázaton nyert az Alapfokú Művészeti Iskola
Publikálás dátuma: 2014. június 2.

Az Alapfokú Művészeti Iskola idén is elnyerte pályázaton azt az összeget, amely 12 gyermek zenéhez és képzőművészetekhez kapcsolódó ismereteinek összekapcsolásához szükséges.
A project keretén belül a legtehetségesebb fiatalok nem csak tanulhatnak, de egy kiránduláson is részt vehetnek. A részletekről Kis Virág képzőművészet oktatót kérdeztük.

Pünkösdölő Ópusztaszeren
Publikálás dátuma: 2014. június 2.

Pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn (2014. június 8; 9-én) már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó pünkösdi népszokásokat elevenítenek fel a skanzenben. Az ópusztaszeri iskolások kedves pünkösdölője mellett a látogatókat valamennyi programelembe bevonják,valamint játékos vetélkedőkre invitálnak minden korosztályt „Erős embör, dógos asszony, ügyes gyerök”: látogatói próbákon mérhetik össze vendégeink ügyességüket, értékes nyereményekért cserébe. Az ünnep leglátványosabb eleme a pünkösdi királyválasztás.

Támogatást kaptak a civil szervezetek
Publikálás dátuma: 2014. június 2.

13,5 millió forintot szavazott meg a civil szerveztek számára idei évi költségvetésében a város képviselő-testülete. A támogatás elnyerésére pályázatot írtak ki, melyet a jogi bizottság bírált el. Az érvényes pályázatot benyújtók között 9.490 000 forintot osztottak szét. Az alapítványok támogatására szánt összeget legutóbbi ülésén hagyta jóvá a város képviselő-testülete.

Tervek szerint halad az aszfaltozott utak kátyúzása Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2014. június 2.

Tervek szerint halad a város aszfaltozott útjainak kátyúzása, melyre tizenkétmillió forintot biztosított idei évi költségvetésében a város.
Az enyhe tél miatt kevesebb a javítandó úthiba, így jut némi pénz járdajavításra is. A rendelkezésre álló keretből a már tervbe vett, kritikusnak ítélt gyalogutakat javítják ki. A munkálatokkal kapcsolatos tudnivalókról számolt be rádiónknak Kapus Krisztián polgármester.

Új aszfaltburkolatot kaphat néhány utca
Publikálás dátuma: 2014. június 2.

A Kiskunfélegyházi Víziközmű Társulat legutóbbi közgyűlése a pénzügyi-, illetve intézőbizottsági beszámoló elfogadása után megfogalmazta azt is, hogy a csatornázás befejezését követően mely utcák kaphatnak teljes felújítást. A társulat ülésén kiderült, hogy egy sikeres önkormányzati pályázatnak köszönhetően, a beruházáshoz igényelt közel 400 millió forint víziközmű társulati hitel nagyobb részének felvételére nem lesz szükség. Ugyanakkor az is megfogalmazódott, hogy lakossági igény mutatkozik arra, hogy az EU-s pályázat által csak sávos helyreállításban részesült utcák egy része teljes aszfaltburkolatot kapjon. Ezért a társulat elnöke és az önkormányzat szakembere előzetes tervezői költségbecslést kért a leginkább károsodott, legrosszabb állapotban lévő útfelületek felújítására.

Durván szigorítják a diplomaszerzést
Publikálás dátuma: 2014. június 1.

A diploma megszerzéséhez az alapképzésben tanulóknak a jövő év szeptemberétől már két középfokú nyelvvizsga kell, és ezek közül az egyiknek a hallgató képzési területének megfelelő szaknyelvi vizsgának kell lennie, a mesterfokozat megszerzéséhez két felsőfokú nyelvvizsgát írnak elő - írta az InfoRádió honlapja az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendeletére hivatkozva.

Hírek az Ótemplomból
Publikálás dátuma: 2014. június 1.

- Ma (június 1.), 17:30-tól szentségimádást végzünk papi és szerzetesi hivatásokért.
- Június hónapban 18 órától Jézus Szentséges Szíve litániáját imádkozzuk.
- Szerdától a reggeli szentmise előtt imádkozzuk a Szent Antal kilencedet.
- Csütörtökön első csütörtök lesz, betegeinket otthonaikban felkeressük.
- Pénteken első péntek, 24 órás szentségimádással.

Hírek az Újtemplomból
Publikálás dátuma: 2014. június 1.

Június 1., Húsvét 7. vasárnapja. Urunk mennybemenetele.

Most vasárnap délután 6 órakor szentség kitétellel kezdődik az első vasárnapi szentségimádás.
Június 2-án, hétfőn este ½ 8-kor az Egyházközség Képviselőtestületének gyűlése lesz a Plébánián. A testületi tagok a sekrestyében vegyék át a meghívót!
Csütörtökön délután 6 órakor szentség kitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hívatásokért.

Íjazás, mini-kalandpark és lovaglás a Gazdakör gyermeknapján
Publikálás dátuma: 2014. június 1.

A hirtelen jött zápor csak 10 percre akasztotta meg a szabadtéri programokat, és újraindulhatott a sétakocsikázás a Gazdakör pót-gyermeknapján.
Félegyháza és Bugac között egy szakaszon csak lépesben haladhattak a vasárnap délutáni autósok, mert két fogat folyamatosan úton volt egy-egy kocsirakománynyi gyerekkel.  Az út melletti réten lovagolni lehetett, a bátrabbak még az ügetést is kipróbálhatták.

Júniusi jeles évfordulók
Publikálás dátuma: 2014. június 1.

145 éve 1869. június 2-án született Szomory Dezső író, színpadi szerző (†1944).

Könyvtárunkban található művei:
• II. József császár
• Hét játék
• Az irgalom hegyén
• A párizsi regény
• Színház

Könyvtárunkban található róla szóló könyv: Réz Pál: Szomory Dezső alkotásai és vallomásai tükrében
90 éve 1924. június 3-án meghalt Franz Kafka csehországi német író (*1883).

Léna a legszebbek között harmadik helyezést ért el
Publikálás dátuma: 2014. június 1.

Félegyházi díjazottja is van a Miss Little Hungary szépségversenynek. Galyatetőn, négy korosztály számára rendezték meg az országos gyerekszépségverseny döntőjét. Az előválogatókról bejutottak között keresték Magyarország legbájosabb  és legtehetségesebb gyermekét. Bakó Léna a félegyházi forduló első helyéről jutott az immár 11. alkalommal megrendezett döntőjébe, ahol az előkelő 3. helyezést érte el. Ezzel meghívást kapott Little Miss World világversenyre, ami Törökországban kerül megrendezésre.

Védőnőkkel a környezettudatosságért
Publikálás dátuma: 2014. június 1.

Használj kevesebb vizet, vegyszert és energiát, segíts abban, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen – erre hívja fel a figyelmet az a kampány, amelyet az Országos Gyermekegészségügyi Intézet (OGYEI) indít el. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt keretében 3000 területi és iskolai védőnő vehet majd részt oktatáson, és az üzeneteket több ezer családhoz, általános és középiskoláshoz juttatják el.

A szeretet és küzdelem dalai a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2014. május 31.

Dinnyés József daltulajdonos „Dalaim 45 éve” címmel megtartott előadói esttel nyílt meg az Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozata a városi könyvtárban május 29-én. Az előadóval a hetvenes évek elejétől találkozhatott Kiskunfélegyháza közönsége. Ebből adódóan sokan és szeretettel fogadták „A szeretet és küzdelem dalai” alcímet viselő előadását. Egy-egy dalt együtt énekeltek az egybegyűltek, sőt akadt olyan is, aki megrendelt egy számot, amit Dinnyés József örömmel teljesített.

Fajtabemutató és szaktanácsadás a gazdálkodóknak
Publikálás dátuma: 2014. május 31.

A talajviszonyoknak megfelelő fajta kiválasztása és a gondos növényvédelem nagyban növelheti a terméshozamot. Ennek megvalósításában kívánnak segíteni évről évre Kiskunfélegyházán a gazdálkodóknak megtartott fajtabemutatóval és szaktanácsadással. Május 30-án a Gátéri út melletti táblákban a repce- és búzafajták tulajdonságaival, kezelésük fortélyaival ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Felnőttkorban a Kossuthvárosi Óvoda
Publikálás dátuma: 2014. május 31.

Megalakulásának 40. évfordulóját ünnepelte május 31-én a Kossuthvárosi Óvoda. Az ünnepségen Csernus Krisztina a Napköziotthonos Óvoda vezetője és Jankovszki Zoltán önkormányzati képviselő köszöntötte az intézmény egykori és jelenlegi dolgozóit, az apróságokat és szüleiket. Az óvodások színes produkciókkal kedveskedtek a jubiláló intézmény nevelőinek és a vendégeknek.

Lakiteleken mutatták be Szász András új könyvét
Publikálás dátuma: 2014. május 31.

Kiválasztottak címmel jelent meg Szász András új novelláskötetet az Antológia Kiadó gondozásában. A könyvet május 30-án, a Lakiteleki Művészetek Napja keretében, az Ösztöke című novella színpadi adaptációjával egybekötve mutatták be az Ünnepi Könyvhét alkalmával. A kötetet – melynek illusztrációit Szabó Ildikó művésztanár készítette – Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke méltatta. A szerző az Ünnepi Könyvhét keretében, június 14-én, szombaton délelőtt 11 órától délig Budapesten, a Vörösmarty téren, az Antológia Kiadó sátrában dedikál.

Szöveg nélkül
Publikálás dátuma: 2014. május 31.

Mert nehéz szavakat találni. Bár azok, akiknek ma reggel arrafelé, a könyvtár mögötti téren vezetett az útja, mondtak egyet s mást... de azt meg nem illik leírni.

Újrázott Lezsák Sándor
Publikálás dátuma: 2014. május 31.

Ismét Lezsák Sándort, az Országgyűlés alelnökét választották a Nemzeti Fórum elnökévé a Fidesszel és a KDNP-vel szövetségben lévő egyesület szombati, Kecskeméten tartott tisztújító közgyűlésén. A tisztségért egyedüli jelöltként induló Lezsák Sándor újraválasztásáról egyhangúlag döntött a testület, egyetlen érvénytelen szavazat volt. Az egyesület alelnökének Ékes Józsefet, Horváth Zsoltot, Kelemen Andrást, Lakatosné Sira Magdolnát, Nagy Sándort, Szabó Istvánt és V. Németh Zsoltot választották meg.

Félegyházán versengnek a kollégisták
Publikálás dátuma: 2014. május 30.

Tizennégy település háromszáznegyven diákja méri össze erejét és tudását városunkban, a május 30.- június 1. között zajló V. Kollégiumi Olimpián. A rendezvény megnyitóját ma (május 30-án) tartották a KÉSZ Sportarénában. A sportverseny azon középiskolás tanulók megmérettetése, akik az Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Program részesei. A diákok a három nap alatt több sportágban – streetball, íjász, asztalitenisz és zenés gimnasztika, labdarúgás, kézilabda – küzdenek meg az olimpiai címekért.

Forgalomváltozás Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2014. május 30.

Teljes útzár lesz a településen a csatornázási munkálatok miatt az Ady Endre utca-Petőfi Sándor utca kereszteződéstől a Bokrosi út-József Attila utca kereszteződéséig tartó útszakaszon várhatólag június 20-ig.

Gyermeknapi horgászversenyt szervez az Alpári Tisza Horgász Egyesület május 31-én 7 órakor a Zuhogónál
Publikálás dátuma: 2014. május 30.

Gyermeknapi horgászversenyt szervez az Alpári Tisza Horgász Egyesület május 31-én 7 órakor a Zuhogónál.
A szervezők a megszokott fiú és lány kategória mellett idén családi kategóriában is várják a jelentkezőket. A verseny kezdetet előtt a gyerekekre sült hal és profi horgászbemutató vár. A verseny további részletéről és a jelentkezés mentéről Barta Lajost, az alpári Tisza Horgász Egyesület elnökét kérdeztük.

Hungarikum Napot rendeztek a múlt héten szombaton a Kiskun Múzeumban
Publikálás dátuma: 2014. május 30.

Hungarikum Napot rendeztek a múlt héten szombaton a Kiskun Múzeumban a Városalapítók Napja programsorozat keretében.
A Nemzeti- és helyi értékeink bemutatásán Mészáros Márta a Kiskun Múzeum igazgatója is előadást tartott a külföldi és a hazai közönségnek. Mészáros Márta a helyi értéktár bizottság munkáját méltatta.

II. Szivárvány Majális
Publikálás dátuma: 2014. május 30.

Második alkalommal rendeznek majálist a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti telephelyén. A program május 31-én 9.30 órakor kezdődik. A szervezők szabadtéri rendezvényekkel, gyermekprogramokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket. A rendezvény sikeres lebonyolításához a helyszínen felajánlott támogatást az Idősekért, Fogyatékosokért és Rászorultakért Alapítvány javára fordítják.

Könyvbörze 200 forinttól a könyvtár előtt
Publikálás dátuma: 2014. május 30.

Sokan megálltak, még a tér túloldaláról is átjöttek könyveket böngészni a Petőfi Sándor Könyvtár elé kirakott polcokon. A kínálat naponta frissül.
Irén (36)
Konkrét célom nincs, általánosságban minden könyvet szeretek. Gyerekeknek szólót, szépirodalmit, mai költőktől verseket, és lehet, hogy találok régi folyóiratokat, képes magazinokat a 2 éves kisfiamnak, aki imádja lapozgatni az ilyet. Rendszeresen járok a könyvtárba, otthon is sok könyvem van, de biztosan látok valami érdekességet.

Megkezdődött a Kiskunfélegyházi kórház Központ fejlesztése
Publikálás dátuma: 2014. május 30.

A Szegedi Tudományegyetem 2011-ben sikeresen nyújtotta be a „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Alföldi régióban" című pályázatát.
Ennek konzorciumi tagja a Bács-Kiskun Megyei Kórház SZTE ÁOK Oktató Kórháza - Kiskunfélegyházi telephely is. Jelen projekt keretében fejlesztésre kerül mozgásszervi rehabilitációs ellátás és a kardiológiai rehabilitációs járóbeteg ellátás. A munkaterület átadás-átvétele 2014. május 27-én történt meg

Megvendégelték a Családok Átmeneti Otthonának lakóit
Publikálás dátuma: 2014. május 30.

Játékokat vittek és ebéddel vendégelték meg a Családok Átmeneti Otthonának lakóit helyi civil szervezetek gyermeknap alkalmából. Az Összefogás az Élhetőbb Vidékért Egyesület részéről Virág Istvánné, a Demokrácia és Szolidaritás Félegyháza Alapítvány képviseletében pedig Medek Máténé, valamint Horváth Tamás önkormányzati képviselő köszöntötték a rászoruló családokat és a gyerekeket. A közös ebédet követően átadták a nekik szánt játékokat, majd az udvaron különféle játékos programokon vehettek részt a szervezők jóvoltából. Évek óta hagyomány, hogy a két civil szervezet karácsonykor és gyermeknapkor adományokat gyűjt, illetve ételosztást szervez a rászorulóknak.

Mivel töltöd a nyári szünetet?
Publikálás dátuma: 2014. május 30.

Közeleg, és – nem reprezentatív – körkérdésünk középiskolás válaszadói már tudják, mivel fogják eltölteni a vakációt.
Nóra (17) Nyárra terveztem, hogy megszerzem a jogosítványomat, ez lesz az egyik fő program. Szeretnék eljutni emellett minél több fesztiválra és buliba. Augusztusban lesz egy gólyatábor, amit az iskola szervez, ezen is részt fogok venni. Tervezem még, hogy a nyár folyamán valami mezőgazdasági-jellegű munkát is végzek, ha sikerül ilyet találni.

Összesen 482 szolgálati óra a hétvége mérlege
Publikálás dátuma: 2014. május 30.
Összesen 482 órában teljesítettek szolgálatot a félegyházi polgárőrök az elmúlt hétvége kiemelt városi rendezvényein, elsősorban a helyszíneket biztosították. Erre az időszakra esett az Európai Parlamenti választás is, amelynek zavartalan lebonyolításában szintén közreműködtek a polgárőrök. A szervezet működését a képviselő-testület és a városi rendőrkapitányság is elismeri. Várhatóan a következő hónapban közgyűlést tartanak, ahol, felmérve az önkormányzat igényeit, meghatározzák az év hátralévő feladatait.

A Városalapítók napi programsorozat biztosítása során összesen 482 órában teljesítettek szolgálatot a polgárőrök.

Sikeres volt a Mozizz a gyermekekért akció!
Publikálás dátuma: 2014. május 30.

Két animációs filmet vetítettek le május 25-én a Petőfi Moziban. A teljes bevételt az Együtt az Összevont Iskola Diákjaiért Alapítványnak ajánlották fel a szervezők. A jegyek egységesen 200 forintba kerültek. A telt házas vetítés 61.600 forint bevétel hozott. Az összeget május 29-én, a képviselő-testületi ülés előtt adta át Reményi Richárd, a Petőfi Mozit üzemeltető a Pannon 2001 Mozgókép Kft. ügyvezetője Mester Ernőnek, az alapítvány kuratóriumi elnökének.

Tavaszi Sportfesztivált tartottak a Szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2014. május 30.
5 első helyezést szereztek a Forrest Gump Sportegyesület versenyzői a Tavaszi Sportfesztiválon. Csongrádról és Kecskemétről is érkeztek fogyatékkal élők a Szakmaközi Művelődési Házban megtartott rendezvényre. Az egyesület egész évben rendszeresen tart edzéseket, ráadásul részt vesznek területi versenyeken is. Tevékenységüket az önkormányzat is támogatja.
5 sportágban versenyeztek a fogyatékkal élő emberek a Szakmaközi Művelődési Házban. A Tavaszi Sportfesztiválon 72 fő vett részt. A Forrest Gump Sportegyesület 2005 decemberében azzal a céllal jött létre, hogy rendszeres sportolási lehetőséget biztosítsanak tagjaiknak, az egészségük megőrzése érdekében. Nyáron atlétika és labdarúgó edzéseket tartanak, de úszásoktatáson is lehetőségük van részt venni. Az önkormányzat támogatására nagy szükségük van, mivel rendszeresen indulnak területi bajnokságokon, és sok esetben az ország távolabbi pontjára kell elutazniuk.
Tovább csökken az adósságállomány
Publikálás dátuma: 2014. május 30.

300 millió forinttal csökken júniusban a Kiskunfélegyháza város adósságállománya. A sportcsarnok üzemeltetésével kapcsolatban felhalmozódott 414 millió forint tartozás, az egy összegben való törlesztés után 114 millió forintra apad. A fennmaradó hátralékot 2015. május 15-ig kifizeti a város a 3P Kész Aréna Kft. részére. Teljesítés esetén, éves szinten több mint 40 millió forint kamatfizetési kötelezettségtől mentesül Kiskunfélegyháza – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Kapus Krisztián polgármester.

Trianonra emlékezik a város
Publikálás dátuma: 2014. május 30.

A trianoni békediktátum 94. évfordulója alkalmából tartanak megemlékezést június 4-én 17.30 órától a Magyarok Nagyasszonya szobránál az Ótemplom előtti téren. A nemzeti összetartozás napi rendezvényen Mindák József, a Constantinum Nevelési – Oktatási Intézmény igazgatója emlékezik magyarság egyik legnagyobb nemzeti tragédiájára. A rendezvényen közreműködnek: Cantati Giovanni kamarakórus, Kiss Ákos Jenő dalénekes, Sövény Tibor és Varga Mihály

Ülésezik Pálmonostora képviselő-testülete
Publikálás dátuma: 2014. május 30.

Az eseményre 2014. június 03-án kerül sor a Közös Önkormányzati Hivatal Pálmonostorai Kirendeltségén.
A tervezett napirendi pontok között szerepel a község 2014. évi költségvetésről szóló rendelet módosítása, a község közrend-közbiztonsági helyzete. Értékelik a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásában végzett eddigi munkát, valamint módosítani kívánják a Pálmonostorai Napsugár Óvoda Alapító Okiratát. Szó lesz a hulladékgazdálkodással kapcsolatos feladatokról, illetve a tervek szerint megválasztják a Települési Értéktár Bizottság tagjait is.

Véradók az Ipartestületben
Publikálás dátuma: 2014. május 30.

Önkéntes véradó napot tartottak a ma (május 30-án) délelőtt az Ipartestületben. A negyven véradó közül a legfiatalabb 18 éves, a legidősebb 60 éves volt. Közeledik a nyár, megsokszorozódik a balesetek száma, ezért a Magyar Vöröskereszt kéri lakosokat, hogy minél többen jöjjenek vért adni. Június 20-án a városi kórházba, június 26-án pedig ismét az Ipartestületbe várják a véradókat.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek