Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2014.06.13-06.20.

 
Az átmeneti otthon – átmeneti védelem
Publikálás dátuma: 2014. június 20.

A törvény szerint június végén két családnak is el kell hagynia a családok átmeneti otthonát Kiskunfélegyházán. Lejár ugyanis az a másfél éves határidő, amit az otthonban tölthetnek. A válsághelyzetbe került két családnak nincs hová mennie. A hajléktalanszállóba mehetnének ugyan, de oda gyermekeiket nem vihetik magukkal.

Előadás a biztonságos internethasználatról
Publikálás dátuma: 2014. június 20.

A biztonságos internethasználatról tartottak előadást, „Az infótechnológia kiskorú áldozatai” címmel június 19-én Félegyházán, a Polgármesteri Hivatal dísztermében. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat prezentációjának célja az volt, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a világhálón rejlő veszélyekre. Így elsősorban gyermekekkel foglalkozó intézmények számára hirdették meg az eseményt, amelyen vetítéssel és rövid történetekkel mutatták be a résztvevőknek, mire kell figyelni, hogyan tanítsuk meg gyermekeinket a veszélytelen internethasználatra.

Félegyházát is érinti az Aranyhíd Expressz
Publikálás dátuma: 2014. június 20.

Szombattól életbe lép a MÁV nyári menetrendje. Június 21. és augusztus 31. között egyebek mellett klimatizált IC-vagonokkal és csökkenő menetidőkkel szolgálják ki azt a közel egymillió utast, aki a nyári hónapokban igénybe veszi a vasúti közlekedést. Az ország távolabbi térségeiből is átszállás nélkül juthatnak el az utasok a Balatonhoz. Az Aranyhíd Expressz Szeged és Keszthely között biztosítja hétvégenként a kényelmes közlekedést, a járat érinti Kiskunfélegyházát és Kecskemétet is.

Juniális tizenkettedik alkalommal
Publikálás dátuma: 2014. június 20.

Tizenkettedik alkalommal rendeztek juniálist a Kossuthvárosban. Az elmúlt szombaton ismét benépesült az óvoda mögötti zöldterület, ahol a felállított színpadon énekesek és táncosok váltották egymást. Néhány méterrel odébb pörköltfőző verseny zajlott, a gyerekek pedig kézműves foglalkozásokon vehettek részt, a még kisebbek pedig ugrálóvárban múlathatták az időt.

Lovas ügyességi vetélkedőt rendeztek a Mezgé tangazdaságában
Publikálás dátuma: 2014. június 20.

Első alkalommal rendeztek a hétvégén lovas ügyességi vetélkedőt a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági Szakközépiskola tangazdaságában, ahol elsősorban az amatőr lovas gyerekeknek biztosítottak lehetőséget a megmérettetésre.
Hogy hogyan született az ötlet, és maga a kezdeményezés, erről is beszámolt rádiónknak Rózsa Pál a Mezőgazdasági Szakközépiskola igazgatója.

Sakkfesztivál kezdődött a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2014. június 20.

Negyvennégy versenyző ült asztalhoz ma (június 20-án) délelőtt a Honvéd Kupa 2014. KHTK Nyílt Rapid Sakkbajnokságán a művelődési központban. A verseny hétfordulós svájci rendszerben zajlik. A tét a „Kiskunfélegyháza Rapid Sakkbajnoka 2014. cím és serleg, valamint a KHTK különdíjának elhódítása, melyet a legeredményesebb versenyző vihet haza. Az eredményhirdetésre 16 órakor kerül sor.

Szélessávú optikai távközlési körzethálózati fejlesztést hajtanak végre Kiskunfélegyháza térségében, hat településen
Publikálás dátuma: 2014. június 20.

Lakossági fórumot tartott június 19-én egy budapesti székhelyű cég (a Pannon Optikai Hálózatfejlesztő Kft.) Kiskunfélegyházán, mely az Új Széchenyi Terv keretében szélessávú optikai távközlési körzethálózati fejlesztést hajt végre Kiskunfélegyháza térségében, hat településen.
A fejlesztés célja, hogy az érintett településeken is kiépüljön az optikai, vagyis üvegszálas kábelhálózat, mely a gyors internet szolgáltatásra ad lehetőséget. A fejlesztés részleteiről Graur Tamást, a cég ügyvezetőjét kérdeztük.

Új elnök a helyi MSZP élén
Publikálás dátuma: 2014. június 20.

Tisztújító közgyűlést tartott június 19-én az MSZP kiskunfélegyházi szervezete. Az elnöki posztra dr. Garai Istvánt és Horváth Tamást jelölték. A közgyűlés végül 23-17 szavazati aránnyal Horváth Tamást bízta meg a párt ügyeinek irányításával.Az újdonsült pártelnök ma sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a közgyűlésen a kongresszusi küldötteket és az elnökséget is megválasztották. Fontosnak tartották a fiatalítást és a változtatást, de emellett azt is, hogy a tapasztalt és rutinnal rendelkező párttársaik is szerepet kapjanak a vezetésben. Éppen ezért elődjét, dr. Garai Istvánt is elnökségi tagnak választották. Horváth Tamás úgy fogalmazott: nagyra értékeli Garai munkásságát, és biztos abban, hogy továbbra is eredményesen segíti a párt munkáját.

Új helyre költözhet a Tourinform Iroda
Publikálás dátuma: 2014. június 20.

A megnövekedett lakossági érdeklődés miatt a Kossuth utca 1. szám alá költözhet a félegyházi Tourinform Iroda – erről dönt június 26-i ülésén a képviselő-testület. Az előterjesztés szerint az elmúlt két évnek pozitív a tapasztalata, a turisták nagy számban keresték fel az irodát, ezért indokolt az egész éves nyitva tartás, szemben a jelenlegi, időszakos ügyfélfogadással. Az iroda arra is lehetőséget biztosítana, hogy helyi termékek, valamint Kiskunfélegyháza feliratú ajándéktárgyak értékesítése is elkezdődjön. A Városháza bejárata mellett található helyiség azért tűnik ideálisnak, mert a város egyik legforgalmasabb pontján található, közel vannak a parkolók és a mozgáskorlátozottak is könnyen megközelíthetik. Az átköltözés után Félegyháza önkormányzata venné át az egész évben nyitva tartó iroda működtetését.

Úrnapi szentmise és körmenet
Publikálás dátuma: 2014. június 20.

Úrnapja a katolikus egyház egyik főünnepe, az Eucharisztia (Oltáriszentség), vagyis Krisztus szent Testének és Vérének ünnepe. Idén a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony templomban tartották az ünnepi szentmisét, melyet Kapás Mihály, a Szent István plébánia káplánja celebrált, a két egyházközség plébánosainak és káplánjainak koncelebrálásával. A szentmise után a hívek ünnepi körmenet keretében átvonultak a Szent István templomba. Útközben a négy sátor mindegyikénél megálltak, felolvasták a kijelölt evangéliumi részt, majd a papok felváltva áldást osztottak a szentségtartóval,azaz Oltáriszentség díszes tartójával.

Változik a nyitva tartás a kulturális intézményekben
Publikálás dátuma: 2014. június 20.

Nyári nyitva tartási rend lép életbe a Móra Ferenc Művelődési Központban július 14-től augusztus 2-ig. Ebben az időszakban hétfőtől péntekig 13 és 20 óra között állnak az érdeklődők rendelkezésére. Szombatonként zárva lesz az intézmény. Ahogy arról csütörtöki híradónkban beszámoltunk, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár június 23-tól július 7-ig lesz zárva, majd augusztus 31-ig módosult nyitva tartással várják az olvasókat. Kedden és pénteken 8 és 17 óra között, szerdán és csütörtökön pedig 12 és 17 óra között tartanak nyitva. Hétfőnként és szombatonként zárva lesz a könyvtár.

Vonóshangverseny a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2014. június 20.

A művészeti iskola vonós kamaraegyüttesei és vonószenekara adott hangversenyt június 18-án Hegyesi Judit zenetanár vezetésével a Hattyúkerti Zenés Esték sorozat keretében a könyvtárban. Zongorán kísért Szatmári Imre zenetanár.

Távoktatáson alapuló képzéseket indít a Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény
Publikálás dátuma: 2014. június 19.

Idén második alkalommal is elindul a Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium távoktatáson alapuló több képzése is. Sokan próbálják munka mellett is folytatni tanulmányaikat, amihez a modern kor vívmányai megfelelő lehetőséget biztosíthatnak. A részletekről Bánki Horváth Mihály, intézményegység vezetőt kérdeztük.

A héten ismét járja a várost a zöldjárat
Publikálás dátuma: 2014. június 19.

A héten ismét járják a város útjai azok a szemét szállító autók, melyek a zöld hulladékot hivatottak elszállítani. A zöld járatokkal nyári és őszi időpontokban is találkozhatunk még idén is. A pontos részletekről, és szabályokról Vaszkó József a VSZKSZ igazgatója számolt be.

A nyári betakarítási munkák tűzvédelmi előírásairól!
Publikálás dátuma: 2014. június 19.

A nyári betakarítási munkák amellett, hogy nagy igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak, igen tűzveszélyes is. Arra kellő körültekintéssel kell felkészülni, különösen fontos a betakarítási munkálatokban részt vevő erőgépek tűzvédelme, az aratásra, illetve a tarló és növényi hulladékok égetésére vonatkozó szabályok ismerete, betartása. Ezeket az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 28/2011. (IX. 6.) BM rendelet tartalmazza.

Az internet használata veszélyeket is rejt
Publikálás dátuma: 2014. június 19.

Az internet világa rengeteg pluszt ad mindennapjaink életviteléhez. Ugyanakkor nagyon sok veszélyt is hordoz, ami elsősorban a fiatalokat veszélyezteti. Azt a korosztályt, amely már használja a világhálót, de még hiszékenyek és befolyásolhatók. Hogyan készíthetjük fel őket a tudatos és biztonságos internethasználatra? Erről tartott június 19-én előadást a városháza dísztermében Fülöp Péter pedagógus nevelőknek és az oktatási intézmények irányítóinak.

Azt tette, amit a szíve diktált…
Publikálás dátuma: 2014. június 19.

Kitüntetések, kupák, emléklapok díszítik Vitéz G. Nagy János székesfehérvári otthonát. A nyugdíjas honvédőrnagy érdemeit bizonyító elismerések száma május 25-én egy újabbal gyarapodott. A nyolcvankilenc éves hadfi az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni időszakban tanúsított hősies magatartásáért megkapta „Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete Elismerő Oklevelét”.

Egyre nagyobb igény van a jól képezett szakmunkásokra
Publikálás dátuma: 2014. június 19.

Szakmai beszélgetésre invitálta ma (június 19-én) a gyakorlati helyet biztosító cégek képviselőit a Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium vezetősége. A rendezvény célja az volt, hogy szorosabbra fűzzék kapcsolataikat partnereikkel a képzés színvonalának további emelése érdekében.

Fókuszban az iskolai bűnmegelőzés
Publikálás dátuma: 2014. június 19.

Az iskolai bűnmegelőzési tanácsadói hálózat tevékenységét értékelő regionális szakmai napot tartottak Kecskeméten a rendőrségen. A tanácskozáson a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kecskeméti Tankerületének szakképzési referense, Tamási László az oktatási időszakot feldolgozó prezentációval ismertette a megye program által érintett középiskolái részéről összegzett adatokat.

Június 13-án tartották a Méz és Meggy Fesztivál szépségkirálynő versenyének válogatását
Publikálás dátuma: 2014. június 19.

Június 13-án tartották Kiskunfélegyházán az idén is hagyományosan Szankon megrendezendő Méz és Meggy Fesztivál szépségkirálynő versenyének válogatását.
A péntek 13-a ezúttal biztosan szerencsés dátum volt a férfiaknak, de a válogatáson már nem a szerencse, hanem a zsűri döntött. A helyszínen Szanyi Ilonával az Avantage Modells vezetőjével, egyben a verseny ötletgazdájával és zsűritagjával beszélgettünk.

Lángolt a tűzifa és az avar
Publikálás dátuma: 2014. június 19.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába két tűzesettel és egy műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Ősszel folytatódnak a Móra-emlékév programjai
Publikálás dátuma: 2014. június 19.

Június 23-tól július 7-ig zárva tart a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, a nyár hátralévő részében pedig módosult nyitva tartással várja az intézmény az olvasókat. Számos sikeres rendezvényt valósítottak meg az év első felében, de a következő időszakban is kuriózumnak számító programokat hirdet meg a könyvtár. Október 24-én Móra István-emléknapot tartanak, amelynek keretében emléktáblát avatnak a Constantinum Intézménynél.

Tornászlányaink sikere a II. Delfin Kupán
Publikálás dátuma: 2014. június 19.

Adácson vettek részt egy országos szerenkénti és egyéni összetett versenyben május végén a Jövő Bajnokai DSE Tornaszakosztály lány tornászai, ahol olyan topcsapatok szerepeltek, mint a Ferencvárosi Torna Club, Eger, Ózd, Pécs, Miskolc vagy Salgótarján.

Újra itt a parlagfűszezon
Publikálás dátuma: 2014. június 19.

Már június 1-től szabhatnak ki pénzbüntetéseket azok számára, akiknél parlagfüves területet találnak, ugyanis a gyomnövény elkezdett terjedni. Barczikay Gábor, a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának ügyintézője arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek oda a növények elterjedésének megakadályozására, ezzel párhuzamosan embertársaink egészségére. Köztudott ugyanis, hogy a parlagfű számos allergiás betegség okozója.

Úrnapi körmenet Félegyházán
Publikálás dátuma: 2014. június 19.

Krisztus Testének és Vérének főünnepét, vagyis Úrnapját tartja ma (június 19-én) a városunkban a katolikus egyház. Ünnepi szentmise kezdődik 18 órakor az Ótemplomban, onnan indul az úrnapi körmenet a Szent István templomhoz. A szervezők kérik, hogy körmenethez a virágokat és virágszirmokat a polgármesteri hivatalhoz és a Móra Ferenc Gimnáziumhoz szíveskedjenek vinni a délutáni órákban, amikor az állomásokat ott előkészítik.

Az erdők tűzvédelmét ellenőrizték
Publikálás dátuma: 2014. június 18.

A katasztrófavédelem 163 szabálytalanságot tárt fel abban az ellenőrzés-sorozatban, amelyben az erdők szabadtéri tüzek elleni védelmét vizsgálták az ország nyolc megyéjében - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF) szóvivő helyettese az MTI-t.

Csokoládét lopott az unokáinak a férfi
Publikálás dátuma: 2014. június 18.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Körzeti Megbízott Alosztálya nyomozást folytatott lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Mátyás 64 éves rémi lakos ellen. A gyanúsított 2014. március 28-án 16 órakor egy kiskunfélegyházi élelmiszerboltban nyolc tábla csokoládét rejtett el a táskájába, melyeket nem fizetett ki.

Életet mentett a közterület-felügyelet
Publikálás dátuma: 2014. június 18.

Földön fekvő, eszméletlen férfire lettek figyelmesek ma (június 18-én) a reggeli órákban a Béke téri piacnál a közterület-felügyelet munkatársai. A hatóság emberei azonnal értesítették a mentőszolgálatot. Az eszméletlen férfit kórházba szállították.
Az eset kapcsán a közterület-felügyelet felhívja a figyelmet arra, hogy soha ne menjünk el utcán fekvő ember mellett közömbösen. A gyors segítség életet menthet.

Felhívás a Sarlós Boldogasszony plébánia támogatására
Publikálás dátuma: 2014. június 18.

Trianon emléknapján történt meg a bejelentés, hogy szeretnék megújítani az Ó-templom előtt álló, sérült és megkopott Magyarok Nagyasszonya és a Fájdalmas Krisztus szobrokat. Az alkotások állapotának megőrzése miatt a felújítók szeretnének a szobrok formájához illeszkedő kivitelű fedést készíteni, melyhez kérik és várják az adakozó kedvű hívek adományait.

Gyümölcsösben ellenőriztek a hatóság emberei
Publikálás dátuma: 2014. június 18.

Gyümölcsösben dolgozó külföldi csoportot és lakhelyüket ellenőrizték a rendőrök a társhatóságokkal közösen. Az ellenőrzött egyik gyümölcsösben, valamint az ott talált külföldiek szálláshelyén összesen 32 személyt – köztük 30 román és 2 magyar állampolgárt – ellenőriztek a rendőrök. Közülük 11 fő helyszínbírságot, 1 fiatalkorú figyelmeztetést kapott.

Hat érem a triatlon diákolimpiáról
Publikálás dátuma: 2014. június 18.

Egerben került megrendezésre június 15-én a Triatlon Diákolimpia Országos döntője. A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Triatlon szakosztály versenyzői most iskoláik színeit képviselve értek el kimagaslóan jó eredményeket. Hárman éremmel tértek haza, dobogós lett egy csapatunk és pontszerző legjobb hatban négy fő ért célba.

Magyar állampolgárok lettek
Publikálás dátuma: 2014. június 18.

Ez az alkalom számomra is nagy jelentőséggel bír, hiszen Önök a mi városunkat, Kiskunfélegyházát választották az úgynevezett egyszerűsített honosítási kérelem beadására és az eskü letételére. Régi tartozása volt ez a magyar Kormányoknak, hiszen tudjuk, hogy Önök a szívünk mélyen mindig is magyarok voltak, hiszen a magyar nemzetet összeköti kultúrája: a zene, a tánc, a közös nyelv és történelmünk – mondta el ma (június 18-án) Kapus Krisztián polgármester az állampolgársági esküt tett tizenegy határon túli magyarnak a városházán.

Maradnak az NB II-ben a sakkozók
Publikálás dátuma: 2014. június 18.

Bár az utolsó helyen végzett, mégis marad az NB II-es bajnokságban a Kiskunfélegyházi Honvéd TK sakk csapata. Az egész szezonban gondokkal küzdöttek, betegség, munkahelyi elfoglaltság, valamint eligazolás hátráltatta az eredményes szereplést. A szakosztályvezető ettől függetlenül bizakodva tekint a következő bajnoki évad elé, Tanács István reméli, hogy új igazolásokkal jobban teljesíthetnek.

Most érdemes elindítani a hivatali ügyeket
Publikálás dátuma: 2014. június 18.

Július 21-től augusztus 3-ig igazgatási szünet lesz a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatalban. A gyors és hatékony ügyintézés érdekében arra kérik a lakosokat, hogy a már előre tervezhető ügyek intézését még júniusban indítsák el. Július elsejével egyébként bevezetésre kerül az úgynevezett Elektronikus Anyakönyv. Az anyakönyvi ügyeket, ezen belül a kivonatkérelmet, az apai elismerő nyilatkozatot, a házassági bejelentkezést, valamint a névváltoztatást szintén még júniusban érdemes kérelmezni, tekintettel arra, hogy az átállás technikai nehézségekkel járhat – tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Endre Szabolcs jegyző.

Patkós elbukott, Kapus feltámadt
Publikálás dátuma: 2014. június 18.

A Fidesz megyei Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottsága ma döntött arról, hogy hol kit támogat a párt polgármester-jelöltként. Az eseményről kiszivárgott hírek szerint Kiskunhalason a már bejelentett Nagy Ernőt támogatta a bizottság – vagyis Lukács Lászlónak nem sikerült fordítania. Kiskunfélegyháza vonatkozásában viszont fordulatról informáltak bennünket forrásaink: eszerint a testület felülírta a helyi pártszervezet korábbi döntését, és 6-2 arányban Kapust Krisztiánt támogatta Csányi Józseffel szemben.

Reagálás az "Emlékezés a félegyházi áldozatokra" cikkre
Publikálás dátuma: 2014. június 18.

Tisztelt Szerkesztőség! Kiskunfélegyháza város polgárai és a város vezetése is kegyelettel emlékezik a holokauszt áldozataira, mint arról a Kossuth utca – Holló utca sarkán lévő házon látható emléktábla is tanúskodik.  A cikkben említett koszorúzás vagy magánszemély, vagy pedig valamely civil szervezet kezdeményezése lehetett, melyről információt, meghívót sem a város vezetése, sem a média, sem a város polgárai nem kaptak, tehát felvetődik a kérdés, hogy vajon így nem álságos, tettetett együttérzésről tanúskodik-e a megemlékezés a holokauszt áldozatairól.

Szomszédjától lopott tűzifát
Publikálás dátuma: 2014. június 18.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Körzeti Megbízott Alosztálya Sz. József 59 éves fülöpjakabi lakos ellen. A férfi május 10. és június 2. közötti időben a szomszédos bekerített tanya udvarából fadeszkákat lopott el, amelyeket felfűrészelt tűzifának, majd eltüzelte.

Újabb jelentős fordulóponthoz érkezett a Kiskunfélegyházán futó Félegyházi hangya 2010 termelő iskola, a vidék iskolája projekt
Publikálás dátuma: 2014. június 18.

Újabb jelentős fordulóponthoz érkezett a Kiskunfélegyházán futó Félegyházi hangya 2010 termelő iskola, a vidék iskolája projekt, melynek keretein belül több tucat ember szerezhetett már év közben mezőgazdasági végzettséget. Azonban nem csak ezen célból jött létre a projekt, hiszen egy üzem elkészülését is vállalták a pályázat keretein belül. Arról, hogy hogyan alakulnak a munkálatok, Juhász Miklós projektmanager nyilatkozott rádiónknak.

Ünnepelték a nyertest a pálmonostori diákok
Publikálás dátuma: 2014. június 18.

Első helyezést ért el Tajti Bence az Iskolagyümölcs program keretében meghirdetett „Egészségmegőrzés az iskolában” című pályázaton. A Pálmonostorai Általános Iskola 6. osztályos tanulója képregényben ábrázolta egy „egészséges hét” programját, melyet leporellószerűen egy képeskönyvben rögzített. Bence több éve dolgozik az iskola képzőművészeti csoportjában és úgy érzi ezúttal beérett munkája gyümölcse. Teljesítményét egy tablet-tel jutalmazták a szervezők.

XXIII. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor
Publikálás dátuma: 2014. június 18.

Téma: Ajándék – Ami vagyok, és amit kaphatok.
Időpont: 2014. augusztus 3-tól 10-ig. Szeretettel várunk mindenkit 7 éves kortól, diákokat, fiatalokat, ministránsokat, hittanosokat, érdeklődőket, s persze a régi táborozókat is!

 

A mesterségeket is megőrzi a Hungarikum Bizottság
Publikálás dátuma: 2014. június 17.

Pályázatot ír ki a Hungarikum Bizottság olyan emberek támogatására, akik egy-egy kihalófélben lévő mesterség vagy fontos szellemi örökség birtokosaiként továbbadják ismereteiket, tudásukat a következő generációknak – közölte Lezsák Sándor, a bizottság tagja a Lakiteleki Népfőiskola Hungarikum Szakmai Napján. Félegyháza országgyűlési képviselője a helyi értéktárak tapasztalatait összegezve rámutatott: fontos tudatosítani az érintett közösségekben, hogy termékeik és hagyományaik akkor is nemzeti kincsnek számítanak, ha azok nem válnak hungarikummá.

A nyelvtudás elengedhetetlen a biztonságos külföldi álláskereséshez
Publikálás dátuma: 2014. június 17.

Fontos, hogy az uniós országokban munkát vállalók előzetesen tájékozódjanak az adott tagállam munkavállalókra vonatkozó szabályairól, a kötelező és ajánlott regisztrációs eljárásokról. A munkavállalók biztonsága érdekében érdemes ellenőriztetni, hogy a munkáltató vagy a munkaerő-közvetítő cég eleget tett-e bejelentési kötelezettségének, együttműködik-e a tagállam munkaügyi szervezetével.

Emlékezés a félegyházi áldozatokra
Publikálás dátuma: 2014. június 17.

1944. június 15-én felszámolták a félegyházi gettót és megkezdődött az értékeitől és méltóságától megfosztott kiskunfélegyházi zsidóság bevagonírozása és útnak indítása Auschwitz-Brikenau felé...
 Egy olyan városban került minderre sor, ahol korábban, hivatalosan immár 1850 óta békében és igen kiemelkedően jó viszonyban éltek együtt a (nagyrészt egyébként szegény) magyarok és a zsidók. Egy városban, amelynek két zsinagógája volt, amelynek ortodox és neológ hitközsége 350 halottat és 26 mártírt, illetve a helyi Vöröskereszt működetése révén egy hadikórházat is adott az első világháborúban résztvevő Magyarországnak, s ahol mindenki saját hősi halottjaként tartotta számon a tanácsköztársaság idején kivégzett Léderer Viktor tartalékos hadnagyot...

 

Ez egy olyan hivatás, amiben egy kicsit a színészet is benne van
Publikálás dátuma: 2014. június 17.

Apáczai Csere János-díjjal tüntették ki dr. Horváth Gábort. A Constantinum Nevelési-Oktatási Intézmény tanára május 30-án Budapesten, az ELTE dísztermében vette át az elismerő oklevelet és plakettet Balogh Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől és Hoffman Rózsa oktatásért felelős államtitkártól. A rangos kitüntetést minden évben azoknak adományozzák, akik kiemelkedő oktatási-nevelési tevékenységet, illetve az oktatást segítő tudományos munkát végeztek.

Ez sorsdöntő nap lesz Patkós számára
Publikálás dátuma: 2014. június 17.

Szerdán ül össze a Fidesz megyei Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottsága (ÖVEB), amely dönt a párt által támogatott polgármester-jelöltekről. Nagy meccsek lesznek. Térségünkben három jelölt érdemel igazán figyelmet, velük kapcsolatban várható a párton belüli érdekcsoportok összecsapása.

Félegyháza határában is lángolt az aljnövényzet
Publikálás dátuma: 2014. június 17.
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.
Izsákon, a Fürst Sándor utcában egy hetven négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében, hétfőn délután. Az épülettől húsz méterre egy gáztartály állt. A kiskőrösi hivatásos és a szabadszállási önkormányzati tűzoltók a lángokat három vízsugárral fékezték meg. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem veszélyeztette a gáztartályt.
Hattyúkerti Zenés Esték
Publikálás dátuma: 2014. június 17.

Könnyű nyáresti kikapcsolódásra várják az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba. A Hattyúkerti Zenés Esték sorozatban közreműködnek a Művészeti Iskola Vonós Kamaraegyüttesei és Vonószenekara Hegyesi Judit zenetanár vezetésével, zongorán kísér Szatmári Imre zenetanár. A műsor június 18-án, szerdán, 18 órakor kezdődik a Hattyúház udvarán.
 

Ismét csak pedagógus lenne
Publikálás dátuma: 2014. június 17.

Kiss Jenő Istvánné, Rózsika mindenekelőtt vidám természetéért ad hálát a sorsnak. Visszatekintve élete maga mögött hagyott 85 esztendejére, ez a pozitív életszemlélet segítette át a legnehezebb időkön is. Kiskunfélegyházán születtem 1929-ben, majd első elemitől ugyanabba az iskolába jártam egészen a tanítóképzőig. Sokat köszönhetek az apácáknak, akik szívvel-lélekkel tanítottak bennünket a Constantinumban. Miután 1949-ben átvettem az oklevelemet, a szabadszállási általános iskolába kerültem. A kis falusi iskolában én lettem a második tanerő. Megkaptam az alsó tagozatot, ami 44 gyereket jelentett osztatlan csoportban. Három év telt így el, majd – miután 1951-ben férjhez mentem – haza kértem magam Félegyházára.

Kincskereső tábor gyerekeknek
Publikálás dátuma: 2014. június 17.

A kiskunfélegyházi Művelődési Központ KINCSKERESŐ TÁBORT szervez 6-12 éves korig 2014. június 23-27-ig. Jelentkezni személyesen a Művelődési Központban, érdeklődni a 76/466-843-as, vagy a 20/500-62-81-es telefonszámokon lehet Fekete Beatrixnál. Részvételi díj: 7000 Ft / fő / 5 nap, mely tartalmazza a szükséges tárgyi eszközöket és az ebédet. Helyszín: Művelődési Központ, Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 1.

Kisteleki alkotók mutatkoztak be Félegyházán
Publikálás dátuma: 2014. június 17.

Egy hosszú kapcsolat kezdete lehet az a kiállítás, amely a Kisteleki Képzőművész Kör alkotásait mutatja be az Art-turkában, azaz a Holló László Képzőművész Kör Petőfi téri galériájában. A tárlaton tizenkét művész mutatkozik be a félegyházi nagyközönségnek. A kisteleki kör 1981 óta működik, van olyan tagjuk, aki gyermekkora óta fest, és olyan is, aki csak nemrég kezdett el komolyabban foglalkozni a képzőművészettel.

Nagyon sok régi tanítványommal kapcsolatban vagyok
Publikálás dátuma: 2014. június 17.

Cseh Jánosné 65 évvel ezelőtt Kőszegen diplomázott. A vasdiplomát Kiskunfélegyházán, a pedagógusnapi ünnepségen vette át. A tanárnő Sopronban született és házasságkötése révén került Kiskunfélegyházára. Két évig a Szakmunkásképző Intézetben dolgozott, majd 1954-től az I. számú Leányiskolában (később Móra Ferenc Általános Iskolában) tanított, ahol igazgatóhelyettesi feladatokat is ellátott. Nyugdíjazásáig a városi magyartanárok munkaközösségének volt a vezetője. Jelenleg a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület munkájában vesz részt.

Sakktábor kezdődött a Honvéd pályán
Publikálás dátuma: 2014. június 17.
Idén is megrendezte hagyományos sakktáborát a KHTK Sakkszakosztálya. Az első „lépéseket” június16-án tették meg a hatvannégy mezős táblán a tábor résztvevői. A sakktáborban 6-16 év között tizenhat gyermek ismerkedik meg az alapokkal, illetve tovább csiszolja a már korábban megszerzett tudást.
Szigorú, de humánus
Publikálás dátuma: 2014. június 17.

– Szigorú voltam, de humánus – mondja magáról dr. Édes Istvánné. A ma is tevékeny nyugdíjas pedagógus 65 évvel ezelőtt vette át diplomáját, majd évtizedeken át tanította a félegyházi közgazdasági szakközépiskola diákjait szakmai tantárgyakra. Sütemény és házi szörp mellett hallgatom az emberöltőnyi, tartalmas pályafutás részleteit.

Városunk múltjával, értékeivel ismerkednek
Publikálás dátuma: 2014. június 17.

Helyismereti tábor kezdődött a 12-17 éves diákok számára a városi könyvtár szervezésében a Gyermekkönyvtárban. A résztvevők a héten felkeresik a múzeumot, a levéltárat, kibicikliznek a tűzoltóságra és megtekintik a lánglovagok múltban használt eszközeit. Ellátogatnak a vasútállomás irányító központjába és a rendőrségre, majd a budapesti Közlekedési Múzeumba. A tábor zárónapján a tábor résztvevői végig kocsikáznak majd a városunk utcáin.

"Lovasok az utakon" - fokozott figyelmet kérünk az autósoktól!
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

Minden korábbinál többen kelnek útra lóháton, fogaton, hogy részt vegyenek a június 20-22. között a Hortobágyon megrendezendő Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapokon. A rendezvény szervezői arra kérik az országutakat járó tisztelt gépjárművezetőket, hogy a hétvégéig tartó időszakban fokozottan ügyeljenek az utakon!

A gondolkodás fejlesztését tartottuk a legfontosabbnak
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

65 évvel ezelőtt szerezte meg tanítónői oklevelét Benczéné Makrai Olga a Constantinum Tanítóképzőben. Az évfordulós vasdiplomát a pedagógusnapon megtartott ünnepségen vette át. Olga asszony előbb Kígyóspusztán, majd a Haleszi Általános Iskolában kezdett el tanítani összevont osztályokban. Ezek után került a József Attila Általános Iskolába. 1976-tól Petőfiszálláson volt igazgató. A Darvas József Általános Iskolából vonult nyugdíjba igazgatóhelyettesként. 

A zene hatással van a testi- lelki fejlődésre
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

Dr. Csikai Ági a Ringató országos zenei program keretében tartott előadást a Betűbölcsi legutóbbi foglalkozásán. A könyvtár gyermekbirodalmában az előadó arra hívta fel a figyelmet, hogy mennyire fontos az, hogy a kisgyermekeket minél előbb igényes zenei környezet vegye körül. A szülők feladata, hogy kedvet csináljanak a közös énekléshez, mondókázáshoz. A kisgyerekek ugyanis idővel utánozzák a hallottakat.

Az „Év pedagógusa”
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

1974-ben nevelőtanárként kezdett a félegyházi Petőfi Sándor Fiúkollégiumban Rosta Ferenc. A 22 éves, friss diplomás fiatalember Orosházáról érkezett, és nem ismerte sem a várost, sem annak lakóit. Azóta eltelt 40 év. Rosta Ferenc pedig nem csak nevelőként, tanárként, hanem a helyi kulturális élet szereplőjeként is elismerést vívott ki magának. Munkatársai javaslata alapján az idei pedagógusnapon az „Év pedagógusa” címmel ismerték el munkáját.

Csillagösvényeken Erdélyben
Publikálás dátuma: 2014. június 16.
Erdélyben jártak a József Attila Általános Iskola diákjai és tanárai.
Négynapos tanulmányi kiránduláson vett részt Erdélyben május utolsó napjaiban a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola tagintézményeinek 48 diákja és 5 tanára a Határtalanul program keretein belül, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával.
Drámanapot rendezett a kiskunfélegyházi Waldorf Iskola
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

A kiskunfélegyházi Waldorf Iskola első ízben szervezte meg a Móra Ferenc Művelődési Központban a dráma napot. A lelkes kis nebulók június 12-én délután saját darabjaikat mutathatták be a közönségnek, ezúttal színpadon is. A részletekről Feketéné Csikós Szilviát, a Waldorf intézmény vezetőjét kérdeztük a helyszínen.

Etiópia – a geográfus szemével
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

Folytatódott a Földrajzi szabadegyetem elnevezésű programsorozat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Ezúttal Dr. Szilassi Péter, a Szegedi Tudományegyetem docense mutatta be az érdeklődőknek az „Ami a bulvárhírekből kimaradt…Etiópia geográfus szemmel” című könyvét. Bevezetőt mondott Bense Zoltán hegymászó. Dr. Szilassi Péter tagja volt annak a csapatnak, amelyet két évvel ezelőtt fegyveres támadás ért Etiópiában. A könyv az utazás hiteles történetét ismerteti meg az olvasókkal, emléket állítva az áldozatoknak, Fábián Tamásnak és Dr. Szabad Gábornak.

Fémtolvajokat fogott a mezőőr
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

Telefonon keresték meg június 14-én délelőtt a VII. kerületi a területileg illetékes mezőőrt. A bejelentő idegen személyeket látott távozni egy nem állandóan lakott tanyából a búzatáblán keresztül. A mezőőr perceken belül a helyszínre érkezett. Utolérte a vashulladékkal megpakolt kézi kocsit toló férfiakat, akik elismerték, hogy a vasakat a közeli tanyából tulajdonították el. Mivel az elkövetőknél nem voltak személyes iratok, a mezőőr a rendőrség segítségét kérte, akik az elkövetőket előállították.

Hangszer a nemzeti értéktárból – a tárogató
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

E címmel adott műsort június 14-én a Múzeumok Éjszakája jegyében, a Hattyúkerti Zenés Esték sorozat keretében a Gregus Tárogató Kvartett a Hattyúházban. Közreműködtek: dr. Tóth Ákos szoprán tárogató,Tóth Gábor szoprán tárogató, Szabó Sándor alt tárogató, Csuvár Gábor basszus tárogató.

Karbantartás Szentesen
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

Az Antenna Hungária 2014. június 4-én elindította a negyedik országos digitális földfelszíni televíziós hálózat (D jelű multiplex) adóinak tesztsugárzását. Az új kapacitás rendelkezésre állásával a nyár folyamán tovább bővülhet a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások kínálata. A helikopteres antennacseréket követően június második felében hat adókörzetben tovább javul a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások elérhetősége.

Kétszeres Európa-bajnok lett Csontos Piroska
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

Kiválóan szerepelt a hollandiai Bergen op Zoomban zajló INAS Atlétikai Európa-bajnokságon Csontos Piroska. Piroska a magyar paralimpiai válogatott tagjaként aranyérmet szerzett 100 és 200 méteres síkfutásban, emellett a 4X100-as és a 400X 400 méteres váltó tagjaként másodikként zárt. A félegyházi versenyző távolugrásban sem maradt adós a jó szerepléssel, ahol összetettben az ötödik helyen végzett.

Meghosszabbították a nyomozás határidejét a menetlevelek ügyében
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

Tovább folyik a nyomozás a kiskunfélegyházi önkormányzat hivatali autójának eltűnt menetleveleivel kapcsolatban. Erről a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, dr. Nagy Andrea tájékoztatta hétfőn a Trió Televíziót. A nyomozás határidejét szeptember 14-ig hosszabbította meg a Legfőbb Ügyészség – olvasható a szóvivői közleményben.

Megújult a városháza udvarán álló kopjafa
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

Huszonkét évvel ezelőtt állítottak emléket az 1956-os forradalom és szabadságharc félegyházi hősei tiszteletére a városháza udvarán. A kopjafát a több mint két évtized alatt kikezdte az idő vasfoga. A városháza udvarának rendbetételével párhuzamosan megújult az emlékoszlop is. A kopjafa felcsiszolását, festését a Kossuth Lajos Középiskola és Szakiskola Kollégium tanulói végezték el – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Kapus Krisztián polgármester.

Nyolc érmet hoztak Halasról a Koppányok
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

Kiskunhalason szerveztek június 15-én örömíjász versenyt, a Halasi Napsólymok. Az íjászoknak huszonegy célt kellett legyőzniük, melyek zöme a tenger élőlényeit jelenítették meg. A környezet adottságainak köszönhetően szinte hegyi helyzeteket tudtak megteremteni a Napsólymok. A 60 fokos lefelé lövéstől a dombról távlövésig, minden belefért a terület adta lehetőségekbe. A Turul Koppány Íjászai HE tagja 18 fővel érkeztek és 17 indulóval álltak versenybe, közülük nyolcan szereztek érmet.

Olvasótábor a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

Az általános iskolások számára indított olvasótábort a vakáció első hetében a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, melynek keretében a gyermekek „Cigány Zoltán: Csoda és Kósza” kalandjait fedezik fel. A könyv a lovaglás, és a ló iránti szeretetet mutatja be, mindemellett múzeumi látogatás, sportfoglalkozás várja a fiatalokat.

Országos bajnokságnak adott otthont Félegyháza
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

A Magyar Modellező Szövetség megbízásából a félegyházi repülőtéren rendezte meg a Zala Megyei Modellező Szakszövetség a serdülő repülőmodellezők idei országos bajnokságát. A megmérettetésre Szegedről és Debrecenből is érkeztek versenyzők. A technikai sportág egyre népszerűbb a fiatalok körében.

Rajzok a legkedvesebb doktor nénikről és doktor bácsikról
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

Vándorkiállítás érkezett a félegyházi gyermekkönyvtárba a Katona József könyvtár jóvoltából az Astellas gyermekrajz pályázat anyagából. A gyermekek rajzai doktor nénijükkel, doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történeteiket ábrázolják. A kiállítás nyitva tartási időben jún. 17-21-ig látogatható.

Sporthorgászok versenyeztek
Publikálás dátuma: 2014. június 16.

Negyedik alkalommal szervezett horgászversenyt Félegyházán az elmúlt szombaton a rendvédelmi szerveket tömörítő nemzetközi szervezet, az IPA magyar szekciója. A helyszín a Kiskunság Sporthorgász Egyesület horgásztava volt. A versenyen 12 résztvevő indult, akik közül Gősi Géza diadalmaskodott 7180 grammnyi fogással. A második Gombkötő Lajos lett 7040 grammal, míg a harmadik helyet Virág Attila szerezte meg 5400 grammos teljesítményével.

A juniorok nyerték a "Kiskunfélegyházi Kézilabdások Kupáját"
Publikálás dátuma: 2014. június 15.

Első alkalommal rendezték meg a városi sportcsarnokban június 15-én a "Kiskunfélegyházi Kézilabdások Kupáját". A kupa keretében a jelenlegi serdülő és junior csapatok, valamint az öregfiúk mérték össze tudásukat. A mérkőzéseket követően a gyermek és serdülő csapatok arany és ezüst, valamint Erima érmet vehettek át a bajnokságban nyújtott teljesítményükért.

Bűnmegelőző virágültetés
Publikálás dátuma: 2014. június 15.

Önkéntes munka keretében a helyi idősek klubjának udvarát tették szebbé a bugaci diákok. A virágültetési akció bűnmegelőzési program keretében valósult meg, melynek célja, hogy csökkentsék a helyi iskolások veszélyeztetettségét. Különböző programokkal fejlesztik a gyerekek önismeretét és felelősségérzetét, konfliktus- és stresszkezelését, az erőszakmentes kommunikáció elsajátítását, együttműködési készségét azért, hogy soha ne váljanak bűncselekmények áldozatává - mondta el a baon.hu kérdésére Tóth Marianna projektmenedzser.

Erdőtűz Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2014. június 15.

Az erdő aljnövényzete és a nyárfapihe kapott lángra június 14-én, Petőfiszálláson, az 5-ös számú főút közelében. A tüzet a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók oltották el csongrádi és egy kecskeméti egységek segítségével.

Hírek az Ótemplomból
Publikálás dátuma: 2014. június 15.

Ma, 17:30-tól szentségimádást végzünk.
Június hónapban 18 órától Jézus Szentséges Szíve litániáját imádkozzuk.
Június 19-én, csütörtökön 17.30-tól Szent József közbenjárását kérve, férfiak vezetésével rózsafüzért imádkozunk.
Csütörtökön, Úrnapján szentmisék lesznek 6.30-kor, az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik. A körmenet az Ótemplomtól indul az Újtemplomba. Rossz idő esetén a körmenet elmarad.

Hírek az Újtemplomból
Publikálás dátuma: 2014. június 15.

Június 15., Szentháromság vasárnapja.
Most vasárnap a 9 órai szentmisében tartjuk a hittanosok év végi hálaadását.
A Szent Imre Cserkészcsapat városi papír és vasgyűjtést szervez hétfőtől. Akinek van felajánlható papír és vas-hulladéka, kérjük, jelezze a sekrestyében vagy a plébánián névvel, címmel, telefonszámmal, s egy időszak megadásával, amikor a cserkészek otthon találják. A befolyt összeget a cserkészcsapat és a gyerekek támogatására használjuk fel.

Ittas vezetők megyénk útjain
Publikálás dátuma: 2014. június 15.

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt, személyi sérüléssel járó baleset nem volt. Ittas gépjárművezetőt vér-vizelet mintavételre négy esetben állítottak elő.

Kézműves foglalkozások az iskolában
Publikálás dátuma: 2014. június 15.

A Testvériskolai pályázat keretében Petőfiszálláson havi rendszerességgel kézműves foglalkozásokat tart Lőrincz Hajnalka. Júniusban a gyöngyfűzéssel ismerkedtek meg a gyerekek.

Lángolt a hajléktalantanya és a családi ház
Publikálás dátuma: 2014. június 15.

Több, nagy kárral járó tűzeset is történt a hétvégén Bács-Kiskun megyében. Vasárnap hajnalban Tompán egy családi ház tetőszerkezete és több helyiség teljesen kiégett.

Petőfiszállás legfiatalabb lakosa a kis Sáfrán Anna
Publikálás dátuma: 2014. június 15.

Petőfiszállás legfiatalabb lakosa jelenleg a kis Sáfrán Anna, aki 2014.05.31.-én látta meg a napvilágot Szalai Mónika, és Sáfrán Miklós kislányaként. A kis Annát és családját az önkormányzat nevében meglátogatta és megajándékozta Szász János polgármester úr és Süveges Sándor tanyagondnok.

Sok érdeklődőt vonzott a "Múzeumok Éjszakája"
Publikálás dátuma: 2014. június 15.

Idén immár hatodszor, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárral és Művelődési Központtal karöltve pedig másodszor rendezték meg a "Múzeumok Éjszakáját" a Kiskun Múzeumban. Ahogy az már megszokott, a félegyházi program egy héttel előzte meg az országos "Múzeumok Éjszakáját" abból a célból, hogy más városok érdeklődői is el tudjanak jönni Félegyházára, illetve a félegyháziak is el tudjanak menni a többi múzeum programjára.

Több mint 1,4 milliárd forintos fejlesztés kezdődik a kiskunfélegyházi kórházban
Publikálás dátuma: 2014. június 15.

Két sikeres pályázatnak köszönhetően több mint 1,4 milliárd forintot költenek a kiskunfélegyházi kórház fejlesztésére. Elsőként a rehabilitációs szolgáltatások és a kardiológiai rehabilitációs járóbeteg ellátás fejlesztése kezdődik meg az intézményben, melyre több mint 200 millió forint áll az intézmény rendelkezésére. A kórházat érintő fejlesztésekről Kapus Krisztián, polgármester nyilatkozott rádiónknak.

60 évről szól a kiállítás a József Attila Iskolában
Publikálás dátuma: 2014. június 14.

Bensőséges hangulatú megnyitót követően, a látogatók ismerősök és önmaguk fotóit keresték a tablókon. Az iskola történetét, a kirándulásokat, a kulturális életet bemutató tablók mellett néhány pillanatképen is megakadt a többnyire régi diákokból álló közönség tekintete. Külön emlék-vitrint állítottak az iskola egykori magyar- és történelem szakos tanárának, Fekete Pálnak, és az első emeleti aulában megtalálhatók a tanulók tűzzománc munkái és oklevelei is. Egy osztályterem falai mellett régi tablók sorakoznak, és sok-sok, jól megérdemelt serleg, kupa.

A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola csütörtökön tartotta kiskunfélegyházi tanévzáró ünnepségét
Publikálás dátuma: 2014. június 14.

A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola június 12-én tartotta kiskunfélegyházi tanévzáró ünnepségét és gála műsorát a Móra Ferenc Művelődési központban. Azt kevesebben tudják, hogy nem csak Kiskunfélegyházán, de minden kisebb környékbeli településen is megrendezésre kerülnek majd tanévzárók. Az iskolában történő oktatáshoz pedig rengeteg szereplési lehetőség is kapcsolódik. Ezekről is faggattuk Jankovszky Zoltánt az iskola vezetőjét.

Belekóstolni a lovassportba
Publikálás dátuma: 2014. június 14.

Nagy hírverés nem volt körülötte, de a 7-15 éves gyerekek közül sokan tudták, hol érdemes eltölteniük a szombat délelőttöt. Igazi pontozóbírák előtt próbálhatták ki a versenyzést mindazok az amatőr- és hobbilovasok, akik kilátogattak a Félegyházi Mezőgazdasági Szakképző Iskola Tangazdaságába.

Bortúra Csongrád-Bokrosra
Publikálás dátuma: 2014. június 14.

A félegyházi Borbarát Klub tagjai látogatnak el Csongrád-Bokrosra július 5-én, ahol megismerkednek a táj borkultúrájával, megnézik a borospincét és meg is kóstolhatják a finom nedűket.

Csökkenhet az illegális szeméthegyek száma
Publikálás dátuma: 2014. június 14.

Közel ötmilliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően még idén ősszel elindulhat a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés a Homokhátsági Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás nyolcvankét településén, így Kiskunfélegyházán is. A fejlesztés Bács-Kiskun és Csongrád-megye mintegy háromszázezer lakosát érinti.

Megkapták az érmeket és a bajnoki kupát a KHTK tagjai
Publikálás dátuma: 2014. június 14.

A Szabadkígyósi SZC elleni mérkőzés után átvették a Bács-Kiskun Megyei I. osztály megnyeréséért járó aranyérmeket a Kiskunfélegyházi HTK felnőtt labdarúgói. A bajnoki címért járó kupát Némedi Norbert csapatkapitány emelte elsőként a magasba.

Nem dőlt el a feljutás sorsa
Publikálás dátuma: 2014. június 14.

2-2-es döntetlent ért el a Békés megyei Szabadkígyósi SZC ellen az NBIII-ba kerülésért vívott osztályozón a Kiskunfélegyházi HTK. A megyei bajnokok csatája nagy küzdelmet hozott. A vendég szabadkígyósiak elsősorban az ellentámadásaikra alapozva vezettek is a mérkőzésen, de a KHTK-nak a hajrában sikerült kiegyenlítenie, amivel nyílttá tették a feljutás kérdését.

Nem én dolgozom, a mese történik velem
Publikálás dátuma: 2014. június 14.

Tíz évig pedagógus volt, mostanában szerkeszt és ír. Gyerekkönyveket is. Mit jelent számára a mese? Melyik könyveket kell feltétlenül elolvasniuk a gyerekeknek? Hogyan lehet összeegyeztetni a nagycsaládot az írással? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszolt Miklya Zsolt.

Robogó Roadshownak adott otthont Félegyháza
Publikálás dátuma: 2014. június 14.

Kiskunfélegyházán rendezték meg június 14-én III. Robogó Roadshow következő állomását. Az országos rendezvény előző állomását május végén Mosonmagyaróváron tartották. Az ügyességi pályán az érdeklődők bármilyen robogóval, Simsonnal, vagy nagy motorral is elindulhattak. Aki sikeresen körbeért, azt motoros ajándékkal díjazták.

Tizenkét baleset történt pénteken
Publikálás dátuma: 2014. június 14.

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában hat személyi sérüléssel járó, valamint hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt.
 

65 évvel ezelőtt szerzett diplomát Móré Albertné
Publikálás dátuma: 2014. június 13.

Tilda néni köszöni, jól van, de feküdnie kell, mostanában szó sem lehet virgonckodásról. Sajnos a lábtrombózist komolyan kell vennie, pedig gyakran érez kísértést, hogy felkel, és mégis megfőzi az ebédet, éppen úgy, mint régebben. Móré Albertné, Tilda néni látogatókat sem fogadhat – bár változatlanul szeret beszélgetni – így telefonon adott interjút, és a Közlöny számára kölcsönzött néhány fotót.

A helyi értékeket tükrözik a helyi címerek
Publikálás dátuma: 2014. június 13.
Közel hatszáz alkotás érkezett az Országgyűlés alelnöke által meghirdetett „Helyi címerünk” elnevezésű rajzpályázatra. Lezsák Sándor a helyi értékekre kívánta ráirányítani a választókerület diákjainak figyelmét. A beérkezett pályaművekből tárlatot állítottak össze, amelyet június 11-én nyitott meg Félegyháza országgyűlési képviselője a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A rajzokat később a Lakiteleki Népfőiskolán is kiállítják.
A kályhában rejtette el a fegyvert
Publikálás dátuma: 2014. június 13.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya T. Ferencet és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Az 56 éves férfi a gyanú szerint március 16-án 20 óra 55 perc körüli időben az egyik kecskeméti élelmiszerüzletbe arcát pormaszkkal eltakarva bement és egy a kezében tartott fegyverrel vagy annak utánzatával az eladótól a bevételt követelte. Ezt követően a férfi közel harmincezer forint készpénzzel elmenekült.

Átlépték a határt a Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok székely lovasai
Publikálás dátuma: 2014. június 13.

A Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok Kárpát-medencei Szabadidőlovas Találkozó és Családi Fesztiválra az ország minden szegletéből, sőt, több határon túli magyarlakta területről érkeznek lovasok nyeregben, fogaton. A leghosszabb utat a Csíkból induló székely csapat tagjai, Péter Emőke, Farkas Frigyes és Abos Zsolt teszik meg.

Diákok a Parlamentben
Publikálás dátuma: 2014. június 13.

A Sorsocskák Alapítvány márciusi történelmi vetélkedőjének résztvevő diákjait, felkészítő tanárait és az alapítvány vezetőségét látta vendégül a Parlamentben Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, a történelmi vetélkedő fővédnöke.

Épül a Kiskun utca útalapja
Publikálás dátuma: 2014. június 13.

Megkezdődött az útalap építése a Kiskun utcában. A szakemberek jelenleg a földmunkát végzik. A közel négyszáz méteres szakasz kiépítése 5,5 millió forintba kerül. A munka költségeihez ötmillió forinttal járult hozzá az önkormányzat. A fennmaradó összeget a lakók fizetik ki. A tervek szerint két éven belül megépülhet a szilárd burkolat is, melyet a szennyvízcsatorna beruházáshoz kapcsolódó, az önerő kiegészítő alapból elnyert forrásból finanszíroznák. A mai (június 13.) bejáráson a beruházás részleteiről egyeztetett Kapus Krisztián polgármester, Dongó József, a körzet önkormányzati képviselője és dr. Endre Szabolcs jegyző.

Eredményes évet zár a KHTK labdarúgó szakosztálya
Publikálás dátuma: 2014. június 13.

Sikeres szezont zár a Kiskunfélegyházi Honvéd TK labdarúgó szakosztálya. A serdülő csapat negyedik lett a bajnokságban, az ifjúságiak pedig a második helyet szerezték meg. A megye III-as együttes begyűjtötte a bajnoki címet, a következő szezont már a másodosztályban kezdhetik meg. A Honvéd Sporttelep hamarosan méltó helyszínt biztosíthat a labdarúgó mérkőzéseknek, mivel sikeresen bírálták el azt a tízmillió forint értékű pályázatot, amivel megújulhat a létesítmény.

Gabonatábla égett Bugacon
Publikálás dátuma: 2014. június 13.
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába három tűzesettel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.
Csütörtökön délután Bugac, külterületén egy kilenchektáros búzatáblában 1,5 hektárnyi lábonálló gabona égett. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A tűzoltók munkáját egy erőgép segítette, mellyel a területet körbeszántották.
Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció
Publikálás dátuma: 2014. június 13.

E címmel és témakörben hirdet kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázatot a 10-18 év közötti fiatalok számára az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A pályázat célja megtalálni azokat a különösen kreatív, ötletes és tetszetős kommunikációs megoldásokat, amelyekkel az eddigieknél is hatékonyabban érhető el a tűzmegelőzéssel érintett célközönség.

Kecskeméten Szemereyné lehet a Fidesz jelöltje
Publikálás dátuma: 2014. június 13.

Bács-Kiskun megyében a Fidesz helyi szervezetei Baján, Kecskeméten és Kiskunfélegyházán új jelöltet, Kalocsán és Soltvadkerten a jelenlegi városvezetőt javasolják indítani polgármesterjelöltként az őszi önkormányzati választáson.

Kiskunfélegyháza: egyhangú javaslat a polgármester személyére
Publikálás dátuma: 2014. június 13.

A FIDESZ ősszel nem indítja újra Kapus Krisztiánt Kiskunfélegyháza polgármesteri tisztségéért.

A Fidesz kiskunfélegyházi helyi szervezete az elnökség egyhangú javaslata alapján június 11-i, szerdai ülésén úgy döntött, hogy az októberi önkormányzati választásokra Csányi Józsefet, a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnökét javasolja polgármesterjelöltként – tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt Balla László, a Fidesz helyi elnöke.

Kiskunfélegyházán több mint 5 helyszínen csatlakozhatunk majd a múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz
Publikálás dátuma: 2014. június 13.
Kiskunfélegyházán június 14-én ismét több mint 5 helyszínen csatlakozhatunk majd a múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz. A Holló László Képzőművészkör számára a Petőfi ház jutott színhelyül, itt szervezhetik meg programjaikat, melyeket Rátkai Zsuzsa, az egyik szervező ismertet. 
Kossuthvárosi Juniális
Publikálás dátuma: 2014. június 13.

Június 14-én, szombaton újra Kossuthvárosi Juniális várja az érdeklődőket a városrész közparkjában. Az eddigi évekhez hasonlóan színes programok szórakoztatják majd a látogatókat, a vállalkozó kedvűek főzőversenyen és kispályás labdarúgó bajnokságon is kipróbálhatják tudásukat.

Közel 6 millió jut a szociális nyári gyermekétkeztetésre Félegyházán
Publikálás dátuma: 2014. június 13.

Kétszázharminckét hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek jut ingyenesen meleg ételhez a nyári szünetben Kiskunfélegyházán. Az étkeztetés költségeit az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán elnyert 5.827.360 forintból fedezi az önkormányzat.

Mórás nappal ért véget a tanév
Publikálás dátuma: 2014. június 13.

Színes programokkal zárta le a 2013/2014-es tanévet a Móra Ferenc Gimnázium. A Mórás nap idén is lehetőséget biztosított a tanulóknak arra, hogy bepillantást nyerjenek a vadászpilóták mindennapjaiba. Ehhez a kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis élethű számítógépes szimulátora nyújtott segítséget, amely a repülőgépek eredeti kezelőszerveihez hasonló kialakítással rendelkezik. A tesztgyakorlatok elvégzése után oklevéllel igazolták a pilóták a sikeres „bevetést”. A nap során szórakoztató, valamint egészségmegőrzéssel kapcsolatos foglalkozásokon is részt vehettek a gimisek. A ballagó kiállításon a nagy múltra visszatekintő rajzszakkör végzős diákjainak munkáit lehetett megtekinteni.

n 13. „Hálózat a közösségért 2014-2015” áramdíj fizetést segítő program
Publikálás dátuma: 2014. június 13.

Az EDF DÉMÁSZ és Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2014. május 21-től újra támogatási pályázatot hirdet az áramdíj megfizetésével küzdő háztartások megsegítésére az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén. A programról bővebb információt a halozat.maltai.hu internetes oldalon találhat.

Stúdióidőt és fellépési lehetőséget nyertek a „Mórás zenekarok”
Publikálás dátuma: 2014. június 13.

A „Mórás Napok” alkalmával immár III. alkalommal rendezték meg a „Mórás zenekarok” versenyét a Rocktárban. A tehetségkutatón olyan zenekarok indulhattak el, amelyekben jelenlegi, vagy korábbi mórás diákok, tanárok működnek közre. A fellépőket a zsűritagok három kategória szerint díjazták.

Tetten érték a szénatolvajokat
Publikálás dátuma: 2014. június 13.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt vette őrizetbe a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya D. István 43 éves és D. István 23 éves tiszaalpári lakosokat, akik június 12-én Tiszaalpár külterületén, a Vasútkörzetben található legelőről eltulajdonítottak egy körbála szénát, azonban a lopás közben tetten érték őket.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek