Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: zárva
  • szerda - csütörtök: zárva
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2014.07.11-18.

 
1,2 millió forint támogatást kapnak a katolikus egyházközösségek
Publikálás dátuma: 2014. július 18.
Hatszáz-hatszázezer forint támogatást kap az önkormányzattól az Ótemplom és az Újtemplom egyházközössége. A pénzt az Újtemplom plébániájának felújítására, illetve a Sarlós Boldogasszony templomhoz tartozó, életveszélyesnek minősített plébánia épületének részleges elbontására költik.
Az Újtemplom plébániája negyven évvel ezelőtt épült. Az elmúlt években elkezdődött az épület részleges felújítása, a fűtéskorszerűsítés, az ablakcsere, a födém és a tetőszigetelés. A munka idén a külső homlokzat rendbetételével folytatódik, melyhez az önkormányzattól kért segítséget a Szent István Egyházközösség.
A lakossági járdaépítéseket támogatja Kiskunfélegyháza önkormányzata
Publikálás dátuma: 2014. július 18.
Kiskunfélegyháza önkormányzata a tavasz folyamán, újabb 5 millió forintos keretösszeget különített el, mellyel az ingatlan tulajdonosok járdafelújítási munkálatait igyekszik anyagilag segíteni. Az egyéni igények tekintetében, a városrészek képviselőit célszerű elsősorban megkeresni. A támogatás igénybevételének menetéről, jelentőségéről és magáról a lehetőségről Dongó József képviselő tájékoztatta rádiónkat.
A tojóházban örök a tavasz
Publikálás dátuma: 2014. július 18.

Kovács Gergely a fővárosból költözött Fülöpjakabra, csak azért, hogy tojástermeléssel foglalkozhasson. A fiatal gazda a legutóbbi falunap keretében megrendezett Szorgos gazdák ünnepén mutatkozott be a nagyközönség előtt. A harmincöt éves gazda már háromévesen tudta, hogy felnőttként tyúkokkal szeretne foglalkozni. Annak ellenére vonzotta a mezőgazdaság, hogy családja a szépségiparban és a vendéglátásban dolgozik. Gergely kitartva gyerekkori álma mellett elvégezte a mezőgazdasági szakközépiskolát, utána a technikumot, majd pedig az agrár főiskolát. Mivel a Váci utcát nem szánthatta fel és állatot sem tarthatott a fővárosban, falura költözött. Elsőként Kunszállásra, ahol a helyi tyúktartótelep vezetője lett, később pedig a tenyésztésért felelt. – Mindig volt bennem olyan igény, hogy a saját lábamra álljak. Két évvel ezelőtt fiatal gazdáknak írtak ki pályázatot, ahol támogatást nyertem saját telepem megvalósításához. Ehhez Fülöpjakabon vásároltam egy tanyát, ahol ma kétezer tojótyúkot tartok – mondta el Gergely, aki különös vonzalommal beszélt a tojástermelésről.

Kirepítő fészek” – Móra-nap
Publikálás dátuma: 2014. július 18.

Móra Ferenc születésének 135. évfordulója alkalmából rendez programot július 19-én „Kirepítő fészek – Móra-nap” címmel Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Emlékbizottság és a Kiskun Múzeum a Móra Ferenc Emlékházban. A rendezvény vendége lesz Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája és a szegedi Móra Ferenc Múzeum.

Lilla a közönséget hódította meg
Publikálás dátuma: 2014. július 18.
Mindig mosolyog, meg is van rá az oka, hiszen a félegyházi Hegedűs Lilla a Tőserdő Szépe 2014-es fordulóján Közönségdíjat nyert. A „nehéz helyzetben” született döntéseket utólag vitatni szokás, általában a második helyezett szebb, mint az első, a harmadik pedig a másodiknál, de így van ez rendjén. Egyedül a közönség szavazata egyértelmű.
 
– Azt hiszem, 9 különdíj volt, és amikor azokból is megkaptam ötöt, kicsit úgy éreztem, hogy másoknak is kellene adni belőle – mesélte Lilla (18) –, mert rosszul eshet azoknak a lányoknak, akik semmiféle díjat sem kaptak, csak a pezsgőt és a virágot. Amúgy persze nagyon örültem, és a végére, az eredményhirdetésre éppen kezdett elmúlni a lámpalázam. A harmadik, azaz a 16 év felettiek kategóriájában Görögországi, 7 éjszakás nyaralást nyertem, hála a közönségnek.
Lovastúrákkal is csábítanák a térségbe a turistákat
Publikálás dátuma: 2014. július 18.

Bugac és térsége turisztikai szerepének újraértelmezése volt a fő témája annak a konzultációnak, amelyet szerdán tartottak a bugaci Karikás Csárdában. Bács-Kiskun megye 2020-ig szóló területfejlesztési programjában kiemelt szerep jut a turizmusnak, ezen belül pedig a bugaci térségnek, amely az elmúlt évtizedekben felhalmozott szakmai, szellemi tőkével jó alapot nyújthat a helyi idegenforgalmi ágazat fellendítéséhez – hangzott el a tanácskozáson.

Nem részletkérdés
Publikálás dátuma: 2014. július 18.

Kiskunfélegyháza belvárosában, a taxiállomásnál fotózta le a fémkorlátot Szikora István olvasónk, és juttatta el a szerkesztőségnek a képet az alábbi megjegyzéssel: „Több éves állapotot mutat a felvétel, tehát már lett volna rá idő, hogy kijavítsák.”

Permetezik a platánfákat
Publikálás dátuma: 2014. július 18.

Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy Kiskunfélegyháza belterületén elvégzésre kerül a köztéri platánfák növényvédelmi permetezése a délutáni, esti órákban. A permetezés várható időpontja: 2014-07-21 és 07. 25 között az időjárás és a rajzások figyelembevételével.

Rendbe hoznák a városi parkerdőt
Publikálás dátuma: 2014. július 18.
Újabb pályázatot nyújtott be a város a parkerdő rendbetétele érdekében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. Siker esetén hektáronként 280 eurót költhetnek a faállomány megújítására, a környezetvédelemre.
Tavaly év végén a városi parkerdő fejlesztése érdekében nyújtott be pályázatot az önkormányzat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz, amely jelenleg elbírálás alatt van. Siker esetén a város közel 50 millió forintot fordíthat erdei kiránduló- és pihenőhely, tanösvény, illetve kilátó kialakítására. A mostani pályázati támogatás pedig tovább segítené az erdővel kapcsolatos környezetvédelmi intézkedéseket.
A forgalmazó még bizakodott tegnap, de mára hivatalos: nem lesz egy csomó moziban az új Majmok bolygója
Publikálás dátuma: 2014. július 17.

Mi is értetlenül állunk a döntés előtt, gondolom a forgalmazó, akinek ott volt a tarsolyában a nyár egyik legnagyobb pénzügyi sikere, az még jobban ledöbbent. A tegnap még reménykedő Intercom bejelentette, hogy tényleg nem fogja a magyar mozik oroszlánrészét birtokló Cinema City-hálózat adni az új Majmok bolygóját.

A Nagycsaládosok kiskunfélegyházi Egyesülete is részt vett az Erzsébet program keretében megrendezett Erzsébet táborban
Publikálás dátuma: 2014. július 17.
Az idei nyáron a Nagycsaládosok kiskunfélegyházi Egyesületétől 40 gyermek számára nyílt lehetőség részt venni az Erzsébet program keretében megrendezett Erzsébet táborban. A NOE tagegyesületei idén először vehettek részt a pályázaton. Tarnóczki Sándorné, a Nagycsaládosok kiskunfélegyházi Egyesületének elnöke elmondta, hogy az idén benyújtott pályázatokat egytől egyik megnyerte az egyesület. Ősszel a Nagycsaládosok a Budapesten megrendezésre kerülő nagycsaládos fesztiválon vesznek majd részt. A programok további részleteiről Tarnóczki Sándornét kérdeztük.
Görög László erőemelésben lett Európa-bajnok
Publikálás dátuma: 2014. július 17.

Európa-bajnoki címmel tért haza Görög László a csehországi Pilsen városából a július 8-12. között megrendezett Masters Erőemelő Európa-bajnokságról. A félegyházi sportoló Master II. kategóriában, az 59 kilogrammos súlycsoportban végzett az első helyen 335 kilogrammos (Guggolás 120 kg, Fekvenyomás 75 kg, Felhúzás140 kg) eredményével.

Irtják a gazt és a parlagfüvet
Publikálás dátuma: 2014. július 17.

Irtják az elburjánzott növényzetet a város közterületein. A munkagéppel megközelíthetetlen területeken kézi erővel végzik el a kaszálást, a bokrok nyesését. A növényzet rendbetételét a közmunka programban résztvevők egy csoportja végzi el – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Barczikay Gábor, a városüzemeltetési osztály munkatársa.

Két játékost igazolt a KHTK, egy új arc még érkezhet
Publikálás dátuma: 2014. július 17.

Alakul a Kiskunfélegyházi HTK megye I-ben induló csapatának kerete. A címvédőtől Koncz Miklós mellett előreláthatólag Nagy Viktor igazol el, ő az NB II-es Ceglédhez távozik. Két érkező már van pótlásukra: Tóth István a Hetényegyházától, Csurka Ádám pedig a Nagykőrös csapatától szerződik a KHTK-hoz. Rajtuk kívül meg egy igazolást terveznek.

Kéthetes szünetet tart a polgármesteri hivatal
Publikálás dátuma: 2014. július 17.
Július 21-től augusztus 1-ig igazgatási szünet lesz a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatalban, az ügyfélfogadás ezeken a napokon szünetel. A korábbi évekhez hasonlóan az Anyakönyvi Hivatal ügyeletet tart a leállás alatt. Július 21-én hétfőn, 24-én csütörtökön és 29-én kedden 8 és 16 óra között, augusztus elsején pedig 8 és 13 óra között várják az ügyfeleket. Augusztus 4-től már a megszokott munkarend lép életbe a polgármesteri hivatalban. A kéthetes leállás az Okmányiroda működését nem érinti, a megszokott nyitva tartással fogadják az ügyfeleket.
 
Kosárfonó tábor Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2014. július 17.
Vessző, gyékény, kosár- és szalmafonó tábort szervez a Duna-Tisza-közi Népművészeti Egyesület 2014. július 21-től 26-ig. A táborba várják a fonás iránt érdeklődő mestereket, pedagógusokat,  akik iskolai munkájuk során az oktatásban, szakkörökben használhatják a megszerzett tudást, valamint a tevékenység iránt érdeklődő fiatalokat is. A kosárfonást Kanalas János népi iparművész, a gyékényfonást és a szövést Kovács Tibor, a szalmafonást Csáki Ildikó oktatja majd.

 

Palya Bea is fellép a Libafesztiválon
Publikálás dátuma: 2014. július 17.

Elkészült a XVI. Kiskunfélegyházi Libafesztivál végleges programja. A hagyományokhoz hűen idén is népművészeti kiállítások, játszóház, kézműves bemutatók és libafőző verseny várja az érdeklődőket a város főutcáján. Szeptember 5-én a Kaláka Együttes, valamint Tóth Vera és zenekara ad koncertet. Szeptember 6-án első alkalommal rendezik meg a Kunsági Néptáncegyüttesek Találkozóját. Ezen a napon olyan országszerte ismert előadóművészek lépnek színpadra a fesztiválon, mint Zséda és Palya Bea.

Táncos lábú táborozók
Publikálás dátuma: 2014. július 17.

A kecskeméti Brilli-Art Studio TáncSport Egyesület rendezett július elején tánctábort Kiskunfélegyházán. A résztvevőkkel Boda Brigitta, a Magyar Táncművészeti Főiskolán végzett standard és latin táncos, valamint a Szombat esti lázból ismert Markó Róbert profi latin magyar bajnok mellett olyan vendégtanárok foglalkoztak, mint Nagymihály Balázs amatőr latin magyar bajnok, vagy Vozár Boglárka profi standard magyar bajnok.

Városi derbi is lesz a másodosztályban
Publikálás dátuma: 2014. július 17.

A következő idényben is a megyei másodosztályban játszik a Kiskunfélegyházi Vasutas labdarúgó csapata. Nehéz időszakon vannak túl, de leszűrve a tapasztalatokat, bizakodva néznek a 2014/2015-ös kiírás elé. Fő célkitűzésük, hogy minél több játékos látogassa az edzéseket. A feltételek biztosítottak, de a szakvezetés szerint több lelkesedésre van szükség. Az ifjúsági csapat, a Térségi Sportiskolával kialakított együttműködésnek köszönhetően jól szerepelt a bajnokságban.

Családi, baráti emlékezés Mórára
Publikálás dátuma: 2014. július 16.

Családi és szabadidős programnak szánják a Móra Ferenc születésének 135. évfordulójára emlékező rendezvényeket július 19-én. A gyerekeket egész nap játékudvar és népi játékok várják a Móra Ferenc Emlékházban. 12 óráig kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek, miközben Móra- novellák és megzenésített Móra- versek is elhangzanak. Az „Örökségünk” címmel megrendezett szabadtéri kiállításon a X. helyismereti vetélkedőben részt vett diákok által készített Örökség-tablók alkotásait mutatják be.

Fát vágtak a tűzoltók
Publikálás dátuma: 2014. július 16.
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába egy tűzesettel és hat műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.
Kedden hat esetben kérték Bács-Kiskun megye tűzoltóinak segítségét nagyméretű, megdőlt forgalmat veszélyeztető fák, villanyvezetékre szakadt faágak eltávolításához.
Kedden kora délután Kömpöc külterületén kétezer négyzetméteren száraz fű, avar égett. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a lángokat egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg.
Fókuszban a drogprevenció
Publikálás dátuma: 2014. július 16.
A drogfogyasztás veszélyeivel kapcsolatban adtak információkat a fesztiválozó fiataloknak és a szülőknek a Bács-Kiskun megyei rendőrség munkatársai.
Immár 19. alkalommal rendezték meg 2014. július második hétvégéjén a Tőserdő Szépe Országos Hagyományőrző Tiszavirág Fesztivált, amely főként a fiatalok számára kínált szórakoztató programokat.
Hírek az Ótemplomból
Publikálás dátuma: 2014. július 16.
Július 16-án (ma) Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén 18 órától a litániát imádkozzuk.
Július 19-én (szombaton), 18 órától a férfiak vezetésével rózsafüzért imádkozunk Szent József közbenjárását kérve.
Szent Anna ünnepén 75 éves lesz az Alsómonostori templom. Ezért július 26-án, szombaton 18 órakor lesz a faluban szentmise, majd 27-én, vasárnap 10 órakor az érsek atya megszenteli a külsőleg megújított templomot.
 
Kapusok számára is tábort hirdet a KHTK
Publikálás dátuma: 2014. július 16.
Igazolt játékosok és a sportág iránt érdeklődő gyerekek egyaránt részt vettek a Kiskunfélegyházi Honvéd TK labdarúgó táborának első kurzusán. A foglalkozásokat több korcsoport számára hirdette meg a szakosztály. Nemcsak a szakmai felkészítésre helyezték a hangsúlyt a szervezők – igyekeztek olyan programokat összeállítani, ami garantálhatta a hasznos és szórakoztató időtöltést. A KHTK kapusok számára is indít tábort ezen a nyáron. A nyári labdarúgó tábort három turnussal hirdette meg a KHTK.
Készül a Széljáró Balladás második lemeze
Publikálás dátuma: 2014. július 16.
Második hanglemezének felvételeit kezdte meg nemrég a Széljáró Balladás Együttes. A kiskunfélegyházi zenekar az első, 2011. év elején megjelent „Duhaj gyerek vagyok” című albumán a Dél-alföldi betyárvilág emlékét idézte fel régi betyárballadákkal.
Terveik szerint a második lemezük is – hasonlóan az elsőhöz – tartalmaz majd irodalmi elemeket, a dalok közé pedig olyan, Sövény Tibor által gyűjtött rövid archív felvételeket illesztenek majd, amelyeken idős pásztoremberekkel készült interjú részletek hallhatók, akik mesélnek az egykori és mai világ pásztoréletéről az ők sajátos nyelvezetükkel, világszemléletükkel fűszerezve.
Két ember, két műszakban is kevés a sikerhez
Publikálás dátuma: 2014. július 16.
A külterületen élők szerint elhanyagolják a földutakat Kiskunfélegyházán.
Már tavasszal be kellett volna fejezni a külterületi földutak javítását Kiskunfélegyházán. Ezzel szemben nagyon lassan haladnak a munkálatokkal a városfenntartó és költségvetési szervezet munkatársai – nyilatkozta lapunknak Ván Jenő külterületi önkormányzati képviselő. Tapasztalatai szerint, kevés időt fordítanak a földutak karbantartására. Azt is mindössze egy ember végzi, egyetlen munkagéppel. A külterületen élők pedig folyamatosan panaszkodnak az utak állapotára. Sok helyen szinte lehetetlen közlekedni a földutakon – tette hozzá a városatya, aki úgy véli, évente legalább kétszer meg kellene gréderezni az utakat, hogy járhatóak legyenek. Ennek idén a csapadékos időjárás is kedvezett.
Kommandózás a strandon
Publikálás dátuma: 2014. július 16.
Katonás rendben sorakoznak a színes sátrak, ám a gyerekek közül csak keveset lehet rábeszélni, hogy mutassa meg az ideiglenes lakhelyét Az Izgő-Mozgó Kölyökklub táborában a közel 30 gyerek közül 12-14-en ott is alszanak éjszaka, a félegyházi strand területén felállított sátrakban, és ők alig várják, hogy végre besötétedjen. Amikor a színes ponyvák mind egyforma szürkékké válnak...
 
Meghívó
Publikálás dátuma: 2014. július 16.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt a "Félegyházi Hangya 2010 Termelőiskola - a Vidék Iskolája" című projekt keretében, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának beruházásaként megépülő Zöldség-Gyümölcs Feldolgozó Tanüzem ünnepélyes alapkőletételére.

Megújuló plébániák
Publikálás dátuma: 2014. július 16.

600 ezer forint támogatást nyújt a félegyházi önkormányzat a Szent István Egyházközség plébánia felújításához, és ugyanekkora összegű támogatásról döntött a képviselő-testület a Római Katolikus Főplébánia számára is, az Ó-plébánia életveszélyes állapotának azonnali elhárításához. A támogatást a civil szervezetek támogatása költségvetési sor terhére biztosítja az önkormányzat.

Nagy érdeklődés övezte az idén a művelődési központ művésztáborát
Publikálás dátuma: 2014. július 16.
Idén A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ szervezésében újból életre hívták a művésztábort. Az esemény bár véget ért, azt azonban bebizonyította, hogy a gyermekek és a szüleik is meglepő mértékben érdeklődnek a kultúra és a művészetek iránt, nem csak egy-egy tábor keretein belül, de bizony akár a médiában hallottak esetében is. A tapasztalatokról Molnár István szervezőt kérdeztük.
Négy érem a triatlon magyar bajnokságról
Publikálás dátuma: 2014. július 16.

Balassagyarmaton került megrendezés július 5-én a 28. Palóc Triatlon Magyar Bajnokság. A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Triatlon szakosztály versenyzői Észak-Magyarország egyik legszebb pihenőhelyén a határ közeli Nyírjesben kialakított versenyterepen értek el kimagaslóan jó eredményeket. Négy érmes helyezés született, a pontszerző legjobb hatban ketten értek célba.

Örömteli napjuk volt a lakótelepi gyerekeknek
Publikálás dátuma: 2014. július 16.

Jó napjuk volt ma a Petőfi lakótelepi gyerekeknek. Nem kellett a játszótéren lézengeni, az utcán csavarogni, otthon unatkozni. Németi Hajnalka kezdeményezésére - önzetlen támogatók segítségével - a szülők, pedagógusok és óvónők gazdag, játékos programot, vetélkedőket szerveztek nekik. A gyermekek élvezték a lehetőséget, a szülők és nagyszülők pedig örömmel fogadták a kezdeményezést. Keserű megjegyzésként csak annyi hallatszott, hogy bizony sokkal több ilyen alkalomra lenne szükség a nyár folyamán.

Szorgos kezek szépítik a volt kommendáns hivatal homlokzatát
Publikálás dátuma: 2014. július 16.
Befejező szakaszához érkezett a volt kommendáns hivatal utcai homlokzatának felújítása. A szakemberek az épület Hunyadi utcai szakaszán dolgoznak.
Huszonhárom millió forintot költöttek a volt kommendáns hivatal épületének rekonstrukciójára. Az első ütemben megújult az épület Kossuth utcai külső homlokzatának fele, a belső helyiségeibe a felnőtt és a gyermek háziorvosi ügyelet és a védőnői szolgálat költözött. A második ütemben végezték el a szakemberek a volt óvodai rész rekonstrukcióját, ahová a mentőállomás költözik augusztusban. Az épület homlokzati rekonstrukciójának befejező üteme várhatóan július végére készül el.
Új víztorony épül Félegyházán
Publikálás dátuma: 2014. július 16.
Ezerötszáz köbméteres víztorony épül rövidesen a Petőfi lakótelep mellett a Tanyasori és a Körösi út által körbezárt területen. A szakemberek jelenleg a tervezéshez szükséges próbacölöpözést végzik, az alapozás a terheléses próba után kezdődhet meg.
A létesítmény a „Kék-víz” Észak-Bács-Kiskun Megyei ivóvízjavító program keretében készül el. A megépülő 54,5 m magas, 1500 köbméteres víztorony Kiskunfélegyháza és térsége biztonságos vízellátását fogja szolgálni.
„A lovak álma”
Publikálás dátuma: 2014. július 16.

„A lovak álma” címmel nyílt meg Somogyi György és Somogyi Zsófi fotókiállítása a Móra Ferenc Művelődési Központban. Amikor mi, lovasok a magyar lovaskultúráról beszélünk, a kor embere leggyakrabban értetlenül néz. Szomorúbbnak találjuk, hogy a magyar népesség legalább 90 százalékának fogalma sincs arról, hogy a lovaskultúra egykor a Kárpát-medencei magyar kultúrkör olyannyira szerves része volt, hogy anélkül elképzelni sem lehetett sem magát a népet, sem a kimondott szót, hogy magyar. Ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a látogatókat a tárlatmegnyitón Solymosi Bertold.

„Szárnyal a Gardrób Tuning”
Publikálás dátuma: 2014. július 16.
Különleges programmal várja július 19-én (szombaton) 9 órától Móra Ferenc szülőházában a Natura Hungarica Alapítvány a város apraját – nagyját.
Egyedülálló kézműves technikával az alföldi madárvilág egy-egy motívumát festhetik az érdeklődők pólóikra vagy egyéb használati tárgyaikra. Kreativitásfokozóként az élmény színesebbé válik azzal, hogy az alkotások elkészítése közben városunk szülötte, Móra Ferenc novellái és megzenésített versei csendülnek fel a háttérben. 
10 nap múlva Tősrock Fesztivál!
Publikálás dátuma: 2014. július 15.

A térségben egyedülálló élőzenei fesztiválunk, a TŐSFESZT 10 nap múlva nyitja kapuit a nagyérdemű előtt. A fesztiválon a közönség akár a termálvizes medencéből is hallgathatja kedvenceit éjszakába nyúlóan.

A Vajdaságban mérettettek meg a kiskunfélegyházi hagyományőrző arató csapatok
Publikálás dátuma: 2014. július 15.
Több helyezést is elértek, sikert arattak a kiskunfélegyházi hagyományőrző arató csapatok a Vajdaságban.
A Kiskunfélegyházi arató csapatok a Vajdaságban, Felsőhegyen, a Kárpát-medencei Arató Fesztiválon mérettették meg magukat. Gasztronómiai téren is sikert arattak térségünk lelkes résztvevői, hiszen az Amatőr Királyi Szakácsok csapata is megmérettette magát, de a haleszi lányok étkei is díjazásban részesültek. A részletekről Ván Jenő kiskun kapitányt kérdeztük a helyszínen.
Alkotótábor már huszonegyedszer
Publikálás dátuma: 2014. július 15.

A tiszaalpári tábor lakói ezúttal is a budafoki Mészáros László Képzőművészeti Kör, valamint a kiskunfélegyházi Holló László Képzőművész Körből érkeztek, de vannak vendégalkotók is. Alkotni a Kádár Lajos Közösségi Házban tudnak a művészek. Persze vannak olyanok is, akik kint a természetben készítik el munkájukat. A Kádár Lajos Közösségi Ház udvarán hárman is dolgoztak ott jártunkkor.

Az arató hagyományok legjobb őrzői
Publikálás dátuma: 2014. július 15.

Július eleje az aratás ideje. Ma már korszerű, légkondicionált, korszerű műszerekkel felszerelt kombájnok takarítják be a termést. Évtizedekkel ezelőtt mindezt kézi erővel végezték, amihez mozgósítani kellett a családot, a barátokat, ismerősöket. A felnövekvő nemzedék el sem hinné, hogy milyen fáradságos volt elődeinknek a mindennapi kenyerük előteremtése. Hogy mégse vesszen feledésbe a kézi aratás, közel húsz esztendeje arató bemutatókat, versenyeket rendeznek.

Félegyházi úszósikerek a IX. Rózsa Kupán
Publikálás dátuma: 2014. július 15.

Tótkomlóson a IX. Rózsa Kupán vettek részt június 28-án a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület tagjai. A félegyháziak ezúttal is kitettek magukért, összetettben a 6. helyet szerezték meg, emellett egyéniben 3 arany, 6 ezüst és 7 bronzérmet gyűjtöttek.

Közeleg az őszi önkormányzati választás
Publikálás dátuma: 2014. július 15.
Az őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatban a választópolgárok kéréseivel egybecsengően a kiskunfélegyházi 10. számú választókerületet az új törvényi háttérnek megfelelően több részre osztották.
Hogy mely területek lakosait érinti a változás, és hol lehet majd szavazni, erről dr. Endre Szabolcsot, Kiskunfélegyháza város jegyzőjét kérdeztük.
LMP: Kiss Kálmán Tibor a polgármesterjelölt
Publikálás dátuma: 2014. július 15.

Július 13-án Kecskeméten tartotta közgyűlését az LMP területi szervezete, ahol döntöttek arról, hogy Kiskunfélegyházán Kiss Kálmán Tibor, 47 éves agrármérnök, egyéni vállalkozó lesz az LMP polgármesterjelöltje.

Minden Koppány érmet szerzett
Publikálás dátuma: 2014. július 15.

Mezőtúron rendeztek örömíjász versenyt július 13-án, a Csillagösvény Hagyományőrző Egyesület tagjai. A félegyházi Turul Koppány Íjászai HE három tagja utazott el a megmérettetésre. Szeibert Nóra, Szeibert Imre és Dinnyés Gyula kiválóan szerepelt, mindhárman érmet szereztek.

Nagy vitát váltott ki a képviselők között a Tiszaalpári Településgazdálkodási Kft. sorsa a legutóbbi testületi ülésen
Publikálás dátuma: 2014. július 15.
Petőfiszállás önkormányzata augusztus végéig az összes közintézmény tetőzetét felújítja, a beruházás magába foglalja csatornázást is.
Szász János, Petőfiszállás polgármestere elmondta, a beruházások többsége annak a példaértékű összefogásnak köszönhető, melyet Petőfiszállás közössége alkot. Ebből az összefogásból valósult meg a községben átadásra került új uniós játszótér is. A kivitelezés, több, mint 3 millió forintba került, melyet a képviselőtestület tagjai ajánlottak fel. Szász János rádiónknak beszélt a további tervekről.
Oldalkocsisok és motorosok a parkerdőben
Publikálás dátuma: 2014. július 15.

Hagyományteremtő jelleggel indítja útjára az ország első oldalkocsis- és motoros találkozóját a Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület. A rendezvény augusztus 15-16-án lesz a kiskunfélegyházi parkerdőben – tájékoztatta lapunkat Ónodi Árpád, az egyesület vezetője. – Jótékonysági motoros rendezvényünk látványos, izgalmas, ugyanakkor családi és gyermekbarát lesz, mint maga az oldalkocsizás. 

Példaértékű a közösségi összefogás Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2014. július 15.
Petőfiszállás önkormányzata augusztus végéig az összes közintézmény tetőzetét felújítja, a beruházás magába foglalja csatornázást is.
Szász János, Petőfiszállás polgármestere elmondta, a beruházások többsége annak a példaértékű összefogásnak köszönhető, melyet Petőfiszállás közössége alkot. Ebből az összefogásból valósult meg a községben átadásra került új uniós játszótér is. A kivitelezés, több, mint 3 millió forintba került, melyet a képviselőtestület tagjai ajánlottak fel. Szász János rádiónknak beszélt a további tervekről.
Szerdán egész napos programokkal várják a gyerekeket a Darvas Iskolában
Publikálás dátuma: 2014. július 15.
Lazulj velünk a nyáron címmel lelkes szülők egész napos programot szerveznek a kulcsos gyerekek, és az unatkozó ifjoncok számára.
A programra július 16-án kerül sor a Darvas József Általános Iskola udvarán. Az ingyenes rendezvény részleteiről annak ötletgazdáját Németi Hajnalkát kérdeztük.
Táborozni hívta a gyerekeket a Mezgé
Publikálás dátuma: 2014. július 15.
A lovak és a természet közelségét tapasztalhatták meg azok a gyerekek, akik részt vettek az elmúlt héten a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági Szakképző Iskola lovas táborában. Az intézmény a következő tanévben maximális létszámmal indítja el a lovász képzést, de a szintén népszerűnek számító élelmiszeripari osztályok iránt is nagy az érdeklődés. A közelmúltban együttműködési megállapodást kötöttek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával, amelynek célja az Ausztriában alkalmazott mezőgazdasági oktatási rendszer átvétele.
 
Tímár Zsanett a legszebb tizenhat lány között
Publikálás dátuma: 2014. július 15.

Húsz csinos hölgy költözött a herceghalmi Abacus Hotel-be, hogy a Magyarország szépe felkészítő táborában részt vegyen, de közülük csak 16 juthatott tovább a július 20-i döntőbe.

A négy alversenyen egy-egy lánytól búcsút vett a zsűri. A Miss Bikini versenyen a lányok testi adottsága alapján ítéltek, a Miss Talenten a hölgyek egy-egy produkciót adtak elő, a Miss Beauty Face versenyen a szép arcé és a mosolyé, valamint a profizmusé volt a főszerep, míg a Miss Sporton a fittségük volt a mérvadó.

VI. Nemzetközi fotópályázat
Publikálás dátuma: 2014. július 15.
A pályázat célja: a fotográfia népszerűsítése a Magyar Fotográfia Napja időpontjában.
A beküldött fotókkal szemben támasztott követelmények:
A pályázaton bárki részt vehet. A beküldendő képek témája kötetlen. Egy pályázó maximum 5 db fekete-fehér vagy színes fotót küldhet be 1 példányos nevezési lappal. A pályázaton 5 évnél nem régebbi, olyan papírképek nevezhetők, melyeknek hosszabbik oldala minimum 30 cm és a szervező által kiírt korábbi fotópályázatokon még nem kerültek kiállításra.
Arató utcabál ötödszörre
Publikálás dátuma: 2014. július 14.

Ötödik alkalommal rendezett „Arató utcabált” a tíz éves Félegyházi Táncszínház. A programra július 11-én került sor a művelődési központban.
Az est keretében a közönség részleteket láthatott a Félegyházi Táncszínház tánckarának eddig előadott produkcióiból. A zenét Tormási Elek és barátai szolgáltatták. Kátai Tibor, a Félegyházi Táncszínház tánckarának művészeti vezetője szatmári, dél-alföldi, székelyföldi táncokat tanított a vállalkozóbb kedvűeknek. Az est bevételét a Félegyházi Táncszínház nyári táboroztatására fordítják.

Börtönmúzeumban is jártak
Publikálás dátuma: 2014. július 14.
Újra kiderült: ki a városföldi táborozó gyerekek közül a legügyesebb, a legtalpraesettebb, a legszebb hangú, a legjobb táncos...
A városföldi Klubkönyvtár nyári tábora minden évben nagyon népszerű, többen visszatérőek, de idén sok volt az új arc is. Az intézmény és a tábor vezetője, Nagyné Balog Erzsébet irányításával a fiúk és lányok már az első nap felállították a sátrakat az udvaron, az időjárás azonban nem kedvezett nekik. Hol az eső, hol a hideg éjszaka miatt döntöttek inkább az épületben való alvás mellett. Ennek ellenére volt tábortűz és sok-sok szabadtéri program.
Elkészült a megye I. és a megye II. beosztása
Publikálás dátuma: 2014. július 14.

A megyei labdarúgó szövetség honlapjára felkerültek a bajnokságok csoportbeosztásai. Érdekesség, hogy a megye I-ben jelen állás szerint mindössze 15 csapat indul, így páratlan lesz a mezőny, csakúgy, mint a megye II. északi csoportjában. A csoportbeosztás a napokban még módosulhat – adta hírül bacskiskunfoci.hu.

Felújítást tervez a szeretetszolgálat
Publikálás dátuma: 2014. július 14.

További öt évre meghosszabbította a képviselő-testület a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetének bérleti szerződését.
Mint ismert, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezete 1990-ben alakult Kiskunfélegyházán szociális adományok szétosztása és ingyenes étkeztetés céljából, a városban élő rászorulók segítésére. A szeretetszolgálat jelenleg a városi önkormányzat tulajdonában lévő 61 négyzetméteres helyiséget bérli a Móra tér 11. szám alatt, amiért évi ezer forint + áfa bérleti díjat fizet. Mivel a bérleti szerződés idén október 31-én lejár, a szeretetszolgálat kérelmet nyújtott be az önkormányzathoz, amiben annak további öt évre való meghosszabbítását kéri.

Focitábor a Honvéd pályán
Publikálás dátuma: 2014. július 14.

Az edző sípjába fúj, majd határozott utasításokat ad az ifjú futballista palántáknak: „Most balról közelítsd a labdát, most jobbról, rúgd a kapuba, cselezz”, a fiúk pedig követik Gerecs Attila edző utasításait.

Kőolajat és földgázt keresnek Félegyháza határában
Publikálás dátuma: 2014. július 14.
Geofizikai méréseket végez Kiskunfélegyháza külterületén az elkövetkező időszakban a MOL által megbízott cég. A munka során előfordulhat, hogy a bevetett szántók területén károkat okozhatnak. A károkat a mérést végző cég megtéríti.
A munkálatok során a kárfelmérést a cég szakemberei folyamatosan végzik. A kártérítési igényeket automatikusan fogják elbírálni és kifizetni. Sokkal gyorsabb, rugalmasabb, és egyszerűbb lenne a kártérítések kiutalása, ha a földtulajdonosok telefonon keresnék meg az illetékes szakembereket, a helyrajzi szám alapján bediktálnák, hogy melyik területen mekkora, és hozzávetőlegesen milyen mértékű károk keletkeztek a geofizikai mérések miatt.
Kórházlátogatás
Publikálás dátuma: 2014. július 14.

Nyílt napot szervez 2014. július 16-án 15-18 óra között a Bács-Kiskun Megyei Kórház. Az esemény résztvevői a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ elkészült új épületével ismerkedhetnek meg. Gyülekezés a főportánál. Az első turnust 15 órakor a második turnust 17 órakor indítják, amelyen korlátozás nélkül mindenki részt vehet.

Mit jelent a TOURIST POLICE?
Publikálás dátuma: 2014. július 14.

Izgalmas helyzet eddig nem adódott, mégis különleges a szakmai gyakorlat.
Egyfajta járőrszolgálat az, amit június közepétől ellátnak, összesen 48-an, a Constantinum rendvédelmi szakos hallgatói. Hétfőtől péntekig, naponta 4-6 fiatal kapja magára a TOURIST POLICE feliratú mellényt, és elindul a városban, az előre maghatározott útvonalon.

Nyereményjáték a közbiztonságért
Publikálás dátuma: 2014. július 14.

Átadták annak a vetélkedőnek a nyereményeit, amelyet az Alapítvány a Vagyonvédelem és Közbiztonság Megszilárdítására elnevezésű szervezet és a rendőrség hirdetett meg több korosztály számára. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Félegyházi Rendőrkapitányságon került sor. A fődíj egy női kerékpár volt, de más nagy értékű nyeremény is gazdára talált. 

Pályázat a területi együttműködés támogatására
Publikálás dátuma: 2014. július 14.

Támogatja a képviselő-testület, hogy a félegyházi önkormányzat is pályázzon a Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régióban című, ÁROP-pályázatra.
A pályázati konstrukció olyan modell jellegű együttműködési programokat támogat, amelyek célja az egy járáshoz tartozó települések, helyi szereplők közötti területi együttműködések kialakítása és megerősítése a társadalmi felzárkózást elősegítő és a helyi esélyegyenlőségi programok végrehajtásához kapcsolódó – a járásszékhely települések által ellátott –koordinációs tevékenység megvalósításával.

Régészeti kiállítás Kecskeméten
Publikálás dátuma: 2014. július 14.

A Kecskeméti Katona József Múzeum tisztelettel meghívja Önt a Nagyurak és vezérek - Híres avar leletek a Kiskunságból című állandó régészeti kiállítása megnyitójára 2014. július 18-án, pénteken 11 órára a Cifrapalotába (Kecskemét, Rákóczi út 1.)

Szentesi és sarkadi teniszezők nyerték a kupát
Publikálás dátuma: 2014. július 14.

A 12 éves lányok és fiúk mérték össze tenisztudásukat július 12-13-án a Jégh Optika Kupán, melynek a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub pályája adott otthont. A versenyen összesen 20 fiatal indult el. A győzelmet a Sarkadi K. tagja, Juhász Dorisz, valamint a Szentesi TK játékosa Lindák Zoltán szerezte meg. A félegyházi Jövő Bajnokai versenyzője Cseh Blanka a 3. helyen végzett.

Véradások a megyében
Publikálás dátuma: 2014. július 14.

A Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházán, Kunbaján, Kiskunmajsán, Vaskúton, Kecskeméten, Soltvadkerten és Tabdin várja a véradókat a napokban. A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete ma a kiskunfélegyházi IBV-nél szervez véradást 12-15 óra között; szerdán a kunbajai Családsegítő Központban (9-12 óra között) és a kiskunmajsai Jonathermál Kempingben (11-18 óra között). Csütörtökön Vaskúton, a rendezvényteremben (10-14 óra között) és a kiskunmajsai Jonathermál Kempingben várják a donorokat (11-18 óra között).

Visszakerült a helyére a felújított Dózsa György szobor
Publikálás dátuma: 2014. július 14.

Megújult a Dr. Holló Lajos út – Oskola utca sarkán álló Dózsa szobor. Somogyi József Kossuth-díjas szobrászművész alkotásának tisztítását, patinázását, a talapzat rendbetételét a Bozóki Testvérek Kft. szakemberei végezték el. A felújítás az adósságkonszolidációból adódó megtakarításból valósult meg.

„Jövőre veled ugyanitt”
Publikálás dátuma: 2014. július 14.

Több mint 20 esztendőt kell visszamennünk az időben, ahhoz amikor először szervezték meg egy Jakabszállási tanyán az első tájképfestő tábort. Dulity Tibor festőművész és Dr. Benkő Éva szociológus indította el az együtt alkotó, festegető, rajzolgató amatőröket, a művészet útján egy magasabb szintű kifejezésforma felé.

Mozgalmas első félévet zárt a Kiskunfélegyházi Mezei Őrszolgálat
Publikálás dátuma: 2014. július 13.
Mozgalmas első félévet zárt a Kiskunfélegyházi Mezei Őrszolgálat.
Munkájuk városunk külterületi részére vonatkozik, és gyümölcsöző együttműködést sikerült kialakítaniuk a külterületen élő lakossággal az elmúlt évek alatt. Napi kapcsolatban állnak továbbá a rendőrséggel, tűzoltósággal és a katasztrófavédelem munkatársaival is, így munkájuk hatékonyságát mutatja a külterület közbiztonságának javulása. Tevékenységükről Csáki Zsolt, a Mezei Őrszolgálat vezetője nyilatkozott a Sirius Rádiónak.
Nagykőrösi lány lett a Tőserdő Szépe
Publikálás dátuma: 2014. július 13.

A tizenhat éves nagykőrösi Árki Bianka lett az idei Tőserdő Szépe, első udvarhölgyének a tizenhét éves jászszentlászlói Kiss Biankát, második udvarhölgyének az ugyancsak tizenhét éves pirtói Vincze Szabinát választotta a szigorú zsűri. Árki Bianka két évvel korábban a tini szépségversenyt nyerte meg, és most a felnőttek között is őt találták a legszebbnek. A közönség a tizennyolc éves kiskunfélegyházi Hegedűs Lillára adta le a legtöbb voksát.

Nem támogatta a fiatalok lakáshoz jutását célzó előterjesztést Tiszaalpár képviselőtestülete
Publikálás dátuma: 2014. július 13.
Nem támogatta Tiszaalpár képviselőtestülete azt az előterjesztést, ami a fiatalok lakáshoz jutását segíteni.
A képviselőtestület abban sem tudott megállapodni, hogy mi legyen azokkal az ingatlanokkal, amik már önkormányzati kézben vannak. Dr. Vancsura István elmondta, Tiszaalpár nem rendelkezik olyan ingatlannal, amely katasztrófa esetén menedéket adhatna, rászorul családok részére. A részletekről a község polgármestere számolt be.
Platánfák permetezése
Publikálás dátuma: 2014. július 13.

A kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a város lakosságát, hogy a köztéri platánfák növényvédelmi permetezése 2014. július 14-én a délutáni, esti órákban lesz.

23 millió forintból újulhat meg a kutyamenhely
Publikálás dátuma: 2014. július 12.

23 millió forint kamatmentes, visszatérítendő támogatást nyújt a félegyházi önkormányzat a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítványnak. Erről legutóbbi ülésén döntött a város képviselő-testülete.

A pénzügyi segítségre azért van szükség, mert a helyi kutyamenhelyt alapító, június 1-től pedig a gyepmesteri telepet is működtető Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány 2014-ben egy pályázaton mintegy 24,5 millió forint támogatást nyert, amihez viszont utófinanszírozással juthat hozzá. Az összeget a szolgálati lakás és a kutya kennelek felújítására fordítanák.

A tűzoltók csak 20 centi fölött kapcsolhatnak szivattyút
Publikálás dátuma: 2014. július 12.

Az embereknek sok gondot okozott, a tűzoltóknak sok telefonhívást hozott tegnap az egész megyét eláztató eső. Mint arról beszámoltunk: a hirtelen leesett, nagy mennyiségű csapadék miatt ismét megállt a víz a kecskeméti, Szolnoki úti aluljáróban, amit 11 órakor a rendőrség le is zárt. Még a lezárás előtt az aluljáróban összegyűlt vízben rekedt egy autó, azt egy autómentő szabadította ki. A környéken óriási dugók voltak.

A Vajdaságba készülnek a Kiskunfélegyházi arató csapatok
Publikálás dátuma: 2014. július 12.
A Kiskunfélegyházi arató csapatok is a Vajdaságba készülnek a hétvégén.
Ezen szép hagyományőrzésnek nem csak hazánkban alakult ki értékes versenykultúrája. Július 13-án vasárnap a Vajdasági Felsőhegyen tartják meg idén a Kárpát Medencei Arató Fesztivált. Elképzelhető, hogy gasztronómiai téren is sikert arathatnak térségünk lelkes résztvevői, hiszen az Amatőr Királyi Szakácsok csapata is megméretteti magát. A pontos részletekről Ván Jenő kiskun kapitányt kérdeztük.
Arcok a piacról
Publikálás dátuma: 2014. július 12.

A „hosszú kultúra” jelentése: áprilistól december közepéig piacozás.
A félegyházi piac közepén mindenkihez van egy kedves szava, és bármikor készen áll egy baráti beszélgetésre. Patyi János (60) őstermelő zöldségeket árul.

Harminccal nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Félegyházán
Publikálás dátuma: 2014. július 12.

A kiskunfélegyházi bölcsődei férőhelyek bővítéséről is döntött legutóbbi, július 10-i ülésén a város képviselő-testülete. Mint az előterjesztésben szerepel, a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata fenntartásában működő Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény két telephelyen nyújt jelenleg bölcsődei szolgáltatást: a Darvas tér 12. alatt 60, míg Dankó Pista utca 4-6. szám alatt 63 férőhely áll rendelkezésre.

Hatodik lett Simon Gergely Petzenben a műfalmászó versenyen!
Publikálás dátuma: 2014. július 12.
Az évtizedek óta megtartott szabadtéri megmérettetésre ezúttal 26 országból érkeztek falmászók Ausztriába. Simon Gergely, összetettben a hatodik helyet szerezte meg. Az évtizedek óta megtartott szabadtéri megmérettetésre ezúttal 26 országból érkeztek falmászók Ausztriába. Simon Gergely, a Darvas Szabadidő DSE versenyzője kiváló eredményt elérve, a gyorsasági, a nehézségi és a Boulder mászást követően összetettben a hatodik helyet szerezte meg.
 
Kínai delegáció látogat a hónap végén Kiskunfélegyházára
Publikálás dátuma: 2014. július 12.

Ismét Kínai delegáció érkezik Kiskunfélegyházára.
A hamarosan Bajing-ból ide látogató delegáció, ezúttal már konkrét ismerkedési és tárgyalási céllal érkezik településünkre. A részletekről Kapus Krisztián polgármester tájékoztatta rádiónkat.

Köszönetnyilvánítás
Publikálás dátuma: 2014. július 12.

" A szeretet soha meg nem szűnik" (1 Kor 13,8 Szent Pál)

Ezúton is tisztelettel köszönjük mindazoknak az együttérzését és részvétét, akik szerettünk, Bense Sándorné, született Drozdik Marianna nyugalmazott gyógyszertári pénztáros és laboráns, a Verbita Missziós Imaközösség vezetőjének temetésén megjelentek, lelkiekben velünk voltak és vigasztaltak az elmúlt napokban.

Bense család

Átadták a Kiskun utca útalapját
Publikálás dátuma: 2014. július 11.
Elkészült Kiskunfélegyházán a Kiskun utca útalapja, melynek átadására július 11-én került sor.
Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere az útalap-átadó rendezvényen elmondta, hogy a körzet önkormányzati képviselője, Dongó József, a Kiskun utcai lakók és az önkormányzat összefogása tette lehetővé, a már régóta igényként felmerült, útalap elkészültét. Jelentős előrelépés ez is, hiszen tengelyig már nem fog érni a sár, így az itt élők környezete komfortosabbá válik. A 310 méteres szakasz kiépítése 5,5 millió forintba került, a kivitelezést az Út-Ép-Ker ’97 Bt. végezte.
Fejlesztések lehetősége városunkban
Publikálás dátuma: 2014. július 11.
Július 10-én rendkívüli képviselő-testületi ülésre került sor Kiskunfélegyházán. A rendkívüli ülés összehívásának oka az volt, hogy több olyan pályázat jelent meg, ami határidős és testületi döntést igényelt.
Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere elmondta, hogy a kilenc napirendi pont mindegyikét a képviselő-testület jelen lévő tagjai egyhangúlag támogatták. Tehát nem pártpolitika folyik, nincs még kampány Kiskunfélegyházán, hanem jól láthatóan a testület Félegyháza érdekeit nézi, és a hivatal emberei pontos és jó előterjesztéseket készítenek – mondta el a polgármester úr.
Hatalmas eső zúdult Félegyházára
Publikálás dátuma: 2014. július 11.

Hatalmas eső zúdult pénteken Félegyházára. A Csáki utcában nem tudta elvezetni a csatornahálózat az esőt, ami elöntötte az udvarokat. A lakók értesítették a tűzoltókat, akik két szivattyúval vonultak ki a helyszínre. Az itt élők elmondása szerint hasonló időjárási körülmények között rendszeresen elönti a víz a telkeket. Az előrejelzések szerint holnap délutántól már szárazabb időre van kilátás.

Homokból készítettek várat
Publikálás dátuma: 2014. július 11.

Minden évben meghirdeti a város könyvtár homokvárépítő versenyt, amit a szabad strandon tartottak ezúttal is.
A tiszakécskei szabad strand homokja ragyogóan alkalmas arra, hogy különféle kompozíciót készítsenek belőle. Ezt az adottságot és lehetőséget használja ki minden évben a városi könyvtár, és meghirdeti versenyét. Ezúttal az időjárás is kedvezett a „szobrászoknak” akik kreatívitásukról is tanúbizonyságot tettek.

Kanadai válogatottakkal erősít a sportiskola
Publikálás dátuma: 2014. július 11.
Augusztus 8-tól nemzetközi asztalitenisz edzőtábor lesz a KÉSZ Arénában. A táborban azok a tizenhárom-tizennégy éves fiúk és lányok vehetnek részt, akiket kijelöl az országuk szövetsége. A fiatalok harminc asztalnál, edzői irányítás mellett képezhetik tovább magukat. A felkészítés mellett tanfolyamot tartanak a szakemberek számára. A Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola fiataljai is lehetőséget kapnak egy-egy edzésen való részvételre.
A nemzetközi edzőtáborra immár ötödik alkalommal kerül sor Félegyházán, a dél-és közép-európai országok legjobbjainak részvételével.
Keresztény motorosok szentkúti zarándoklata
Publikálás dátuma: 2014. július 11.

Mától érkeznek a résztvevők a hagyományos Pálosszentkúti Keresztény Motoros Zarándoklatra. Az esti szentmisét követően azokat a motorokat áldják meg, melyek nem vesznek részt a szombati felvonuláson. Holnap a reggeli imádságot és 10 órai szentmisét követően indulok a motorosok menete Kiskunfélegyházára, ahol megáldják a motorokat. A szentkúti kegyhelyre visszatérő motorosok délután játékokon, vetélkedőken vehetnek részt, majd este koncertekkel zárul a nap. Vasárnap a 10.30-kor kezdődő misét követően Vezér Ferenc vértanú pálos szerzetes sírjánál imádkoznak a motorosok, s ezzel az eseménnyel zárul az együttlét.

Szabadidős, amatőr fogathajtó versenyt rendeznek Pálmonostorán
Publikálás dátuma: 2014. július 11.

Pálmonostorán július 12-én 16. alkalommal kerül megrendezésre a szabadidős, amatőr fogathajtó verseny. A versenyzők 4 versenyszámban, 1es és 2es fogatok, póni fogatok és lovas kocsik mérhetik össze tudásukat. A programok a fogatok bemutatkozásával kezdődnek délelőtt 9 órakor. Az esemény egyik leglátványosabb programját Lezsák Levente lovas kaszkadőr produkciója szolgáltatja majd. Az amatőr fogathajtó verseny részleteiről Rádiné Gémes Ildikó polgármestert kérdeztük.

Természettudományos oktatás modern lehetősége
Publikálás dátuma: 2014. július 11.

„A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a Móra Ferenc Gimnáziumban Kiskunfélegyházán”  (TÁMOP – 3.1.3.-11/2-2012-0018 azonosítószámú) projekt zárórendezvényére került sor július 10-én a gimnázium laboratóriumában. A projekt fenntartása természetesen továbbra is folytatódik, a laboratóriumi foglalkozásokra az elkövetkező években is sor kerül a Móra Ferenc Gimnáziumban a gimnázium és a partner intézmények szakatanárainak közreműködésével.

Tizenhat érmet szereztek az úszók Tótkomlóson
Publikálás dátuma: 2014. július 11.
Június 28-án rendezték meg Tótkomlóson a IX. Rózsa Kupát, amelyen a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület is részt vett. Összesítésben a hatodik helyet szerezte meg a csapat, három arany-, hat ezüst- és hét bronzérmet gyűjtöttek a félegyházi úszók. Kétszáz méteres mellúszásban, illetve százharminchárom méteres vegyesúszásban Dobos Dorka, hatvanhat méteres gyorsúszásban pedig Gecse Brigitta állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
 

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek