Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2014.08.29-09.05.

 
A gasztronómia biztosította az identitástudatot a Monarchiában
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 5.

„Gasztronómia a Monarchiában” címmel tartott előadást a Kulturális Szalon szeptember 4-ei foglalkozásán dr. Pallagi Mária egyetemi tanár és Ács Imre, a kecskeméti Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakiskola tanára. Kóstoló - a vendégek és előadók legnagyobb sajnálatára nem volt -, de fotókkal és a szakácskönyvek leírásaival bemutatták a korabeli ínyencségeket.

A libafesztivál tisztelgés a tenyésztők munkája előtt
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 5.

Szeptember 5-én délután volt a hivatalos megnyitója a XVI. Kiskunfélegyházi Libafesztiválnak. A gasztronómiai és kulturális forgatag közönségét, szervezőit, kiállítóit és fellépőit Kapus Krisztián polgármester, dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója és Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte.

http://www.kiskuntv.hu/2014/09/05/porog-a-xvi-kiskunfelegyhazi-libafesztival/

http://www.triotvkiskunfelegyhaza.hu/?q=szazotven-meter-toltott-libanyak-sult-korona-utcaban-0

http://www.triotvkiskunfelegyhaza.hu/?q=gazdak-munkajat-meltattak-libafesztival-megnyitojan-0

http://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hir_olvas/permalink:megvan-a-guinness-rekord-2014-09-06-192738/

http://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hir_olvas/permalink:gyerekszinhaz-sakkverseny-nepdalenekesekfesztivalozik-a-varos-2014-09-06-140720/

http://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hir_olvas/permalink:kerekparos-varosbejaro-tura-2014-09-06-120226/

http://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hir_olvas/permalink:inycsiklando-illatok-a-varoskozpontban-2014-09-06-110909/

http://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hir_olvas/permalink:a-libafesztival-tomegeket-vonzott-mar-a-megnyiton-2014-09-06-060442/

http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kultura/a-vilag-leghosszabb-toltott-libanyakat-keszitettek-el-571137

http://index.hu/mindekozben/poszt/2014/09/08/1000_libanyak_kellett_a_vilagrekorder_megalibanyakhoz/

http://nol.hu/kultura/szazmeteres-libanyak-a-gasztrolult-fesztivalon-1483941

A székely kultúrával ismerkedtek a néptáncosok
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 5.

Egyhetes körutazáson vett részt Székelyföldön a Padkaporos Táncegyüttes a Sorsocskák Alapítvány közreműködésével. A táncosok a népi szokásokat is megismerhették, mivel lehetőségük volt ellátogatni számos településre, a Nyerges-tetőn pedig keresztet állítottak a székely hősök tiszteletére. Az utazáson a Magyar Pálos Rend és a Petőfiszállási Nagycsaládosok Egyesülete is képviseltette magát.

Arcok a piacról
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 5.

Tavaly december végén előfordult, hogy a félegyházi piacon csak néhány helyen lehetett almát vásárolni, és legnagyobb mennyiségben Iványi Istvánnál. Az idei termés, mintegy 100 mázsa, jövő márciusig fog kitartani.

Férőhelybővítéssel kezdődött a nevelési év a bölcsődékben
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 5.

Százötvenháromra emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma Kiskunfélegyházán. A bővítés részleteit sajtótájékoztató keretében ismertette Kapus Krisztián polgármester, Lajkó Norbert aljegyző és Farkasné Sipos Julianna intézményvezető szeptember 9-én. A megnövekedett létszám új munkahelyek létrehozását indokolta, négy gyermeknevelő jutott álláshoz a beruházással. Az önkormányzat szakemberei további terveken dolgoznak, várhatóan a Petőfi Sándor Általános Iskolában is kialakítanak egy harminc férőhellyel működő bölcsődei egységet.

Kürti Lászlóné különös hangulatú képei a Szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 5.

A libafesztivál előzetes programjaként rendhagyó kiállítás nyílt szeptember 4-én a Szakmaközi Művelődési Házban. Délután a Constantinum Intézmény általános iskolás tanulói díszítették rajzaikkal az udvar aszfaltozott felületeit. Rátkai Zsuzsa jóvoltából pedig az udvar festett „madárfalára” is új madárkák fészkeltek. Kürti Lászlóné különös hangulatú, tájakat, hangulatokat, madarakat felidéző festményeit rövid műsor keretében az árkádok alatt nyitották meg.

A vihar miatt sok munkájuk akadt a tűzoltóknak
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 4.
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába egy tűzesettel és tizenhét műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.
Kecskeméten, a Csóka utcában két személygépjármű összeütközött szerdán reggel. Az egyik jármű egy családi ház külső gázvezetéknek ütközött. A kecskeméti hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató szakemberei a helyszínt átvizsgálták a vezetékből nem szivárgott a gáz. A balesetben egy ember megsérült.
Akadályhajtásban versenyeztek a fogatok Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 4.

Főzőverseny és kirakodóvásár is színesítette az V. alkalommal megrendezett tiszaalpári lovasnapot az elmúlt hétvégén. A díszes fogatok akadályhajtásban mérhették össze tudásukat. A versenyszámok között lovasbemutatót tartottak a Bögi betyárok és a Bársony Lovasudvar csikósai. A Tiszaalpári Lovas Egyesület 2008 decemberében jött létre huszonhárom alapító taggal. A fogatosok a környező települések versenyein is részt vesznek egyéni indulóként. Az egyesület a lovasnap mellett minden évben megszervezi a Szent György napi határjárást és a Szent Iván éji lampionos felvonulást, de közkedvelt tiszaalpári programnak számít a lovasbál is. A tagok nemcsak az állatok szeretetét, hanem a hagyományőrzést is fontosnak tartják, emellett folyamatos részt vesznek a térségi rendezvényeken.

Amire büszkék vagyunk - Petőfi Sándor költészete
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 4.
„Amire büszkék vagyunk” sorozatun következő állomása Petőfi Sándor költészete, azon belül is az Alföldről és Kiskunságról írott versei. Mindez ma már a megyei értéktárat is gazdagítja.
Petőfi Sándor az anyakönyvi bejegyzés szerint Kiskőrösön látta meg a napvilágot. Mezősi Károly irodalomtörténész Az évszázados Petőfi-per című munkájában meggyőzően bizonyítja, hogy Petőfi kiskőrösi születése több mint kétséges. Valószínűbb, hogy Kiskőrösön csak keresztelték, s az anyakönyvvel szemben maga Petőfi a hiteles, aki nem csak versben vallja Félegyházát szülővárosának, hanem hivatalos alkalmakkor is így diktálja be, pl. a házassági anyakönyvbe. Költészetében is megjelenik Félegyháza és a Kiskunság.
Csak a földműves nyilvántartásban szereplők vásárolhatnak termőföldet
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 4.

Májustól szigorodtak a termőföld adásvételi szabályai – erre hívja fel a figyelmet Molnár József, a Kiskunfélegyházi Járási Földhivatal vezetője. A törvény szerint csak azok vásárolhatnak egy hektárnál nagyobb földterületet, akik regisztráltatják magukat a földműves nyilvántartásban. Enélkül a szakigazgatási szerv nem engedélyezi az adásvételt. Haszonbérleti szerződést is csak regisztrált földműves köthet.

Díszpolgár lett a polgármester
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 4.
Bugacon – a helyi rendelet szerint – négyévente egy személy kaphatja meg a díszpolgári címet. Idén azonban a javaslatok felülírták a szabályozást. Ezúttal ketten érdemelték ki a község legmagasabb elismerését: Szemerédi Ferencné Erzsike néni (akit már bemutattunk) és Endre Imre, akivel szintén kitüntetése kapcsán beszélgettünk.
Endre Imrét jól ismerik Bugacon, hisz évtizedek óta dolgozik a községért. Tanácselnökként, később pedig polgármesterként sokat tett a település fejlődéséért. Ugyanakkor nyugdíjasként sem tétlenkedik, a helyi civil szervezetek tagjaként továbbra is tevékeny munkát végez.
Életre való vagyok!
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 4.

A rákbeteg Csenki Csilla teljes gyógyulásának elősegítése érdekében indított gyűjtést a Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozottak Egyesülete. A harminc éves nő súlyos betegségére két éve derült fény. A kezdeti javulás után tovább kezdett romlani Csilla állapota, de ő ennek ellenére nem adta fel a harcot. Csilla kitartására utalva kapta a Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozottak Egyesülete akciója az „Életre való vagyok” szlogent –mondta el a szeptember 3-ára összehívott sajtótájékoztatón Salma Ferencné, az egyesület elnöke.

Jól mennek a dolgok a kutyamenhelyen
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 4.
Rendben és sikeresen ment az átállás a Csólyosi úti kutyamenhelyen. A létesítmény új gazdája a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány az elmúlt három hónap alatt bebizonyította, hogy jól döntött a város önkormányzata, amikor a gondjaikra bízta a gyepmesteri telep üzemeltetését – mondta el ma (szeptember 4-én) a létesítményben tett látogatás alkalmával Kapus Krisztián polgármester.
Mint ismeretes, júniustól a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány üzemelteti a kutyamenhely mellett a gyepmesteri telepet is. Tekintettel arra, hogy az alapítvány kötelező önkormányzati feladatot vett át, az önkormányzat éves szinten 7.988.200 forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a gyepmesteri telep működtetéséhez. Mindemellett a városatyák 552.000 forint fejlesztési-támogatást szavaztak meg a létesítmény hatékonyabb üzemeltetéséhez –mondta el Kapus Krisztián.
Kalandos túra két keréken
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 4.

Nem mindennapi nyaralásra szánta el magát Hojsza Fruzsina és barátja, Ballagi Károly. A félegyházi fiatalok négy hetet szántak életük leghosszabb kerékpártúrájára. Pontosan 2735,2 kilométert tekertek egészen a Duna forrásáig és onnan vissza. Kalandos útjukról lapunknak is beszámoltak. Fruzsina és Károly csupán néhány éve túráznak kerékpárral. De nem aprózzák el a kilométereket. Már az első komolyabb túrájuk alkalmával 1800 kilométert tekertek. Több sikeres biciklitúra után határozták el, hogy elkerekeznek Németországba a Duna forrásáig. Természetesen haza sem vonattal, hanem két keréken utaztak. Habár barátaik viccesen megjegyezték: nyugodtan vallják be, hogy néha vonatra ültek – mesélte immár itthon Fruzsina és Károly.

Munkában a szárzúzó
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 4.
Folytatódik a külterületi utak rendbetétele. A szárzúzó gép jelenleg az I. kerületben dolgozik. A munkát a területileg illetékes mezőőr, Tóth László koordinálja, kikérve a külterületi lakosok véleményét.
A külterületi utak rendbetételére alkalmas, fűkaszához hasonló eszközzel, melyet a Tanyafejlesztési program pályázatán elnyert pénzből vásárolt az önkormányzat, az elburjánzott útmenti növényzetet tudják rendbe tenni. A berendezéssel akár 8-10 centiméter vastagságú tuskókat is képesek összezúzni.
Szüreti mulatság a Nádasdy utcában
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 4.

A szociális otthonok lakói számára rendeztek ma (szeptember 4-én) szüreti mulatságot a Nádasdy utcai intézményben. A néphagyományokat az itt élő idősek és a meghívott hagyományőrzők elevenítették fel, tánccal, dallal, versekkel, citeramuzsikával. A résztvevőket Kapus Krisztián polgármester köszöntötte, aki a közösségépítés fontosságára hívta fel a figyelmet.

Természet a falakon
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 4.

Kürti Lászlóné, a Holló László Képzőművészkör tagja alkotásaiból nyílt kiállítás ma (szeptember 4-én) a Szakmaközi Művelődési Házban. A festmények természetközelben, az intézmény tornácának falán kaptak helyet. A kiállításon jelentette be Rátkai Zsuzsa, képzőművészkör tagja, hogy öt új falfestménnyel gyarapította a Szakmaközi Művelődési Ház „madaras” falát. A tárlatmegnyitó egy kiskoncerttel zárult.

"Kiskunfélegyházán a helyzet fokozódik"
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 3.
A címben szereplő mondattal kezdte sajtótájékoztatóját szeptember 2-án dr. Kerényi János. A Fidesz regionális pártigazgatója azért tartotta fontosnak a sajtóval való találkozást, hogy tisztázza a Félegyházán kialakult helyzetet, miszerint pártja szövetségese, a Nemzeti Fórum is önálló polgármester- és képviselőjelölteket indított.
Kerényi János kifejtette: az önkormányzati választások idején kiéleződhetnek a helyi problémák, ellentétek. Nem jellemző, de előfordul, hogy a szövetségi rendszeren bizonyos repedések keletkeznek. Térségünkben Gyomaendrődön és Békésen a KDNP indított polgármester- és képviselőjelölteket a Fidesz mellett. Kiskunfélegyházán a Nemzeti Fórum döntött úgy, hogy Csányi Józsefet polgármesterként indítja, és valamennyi körzetben állított önálló jelöltet is. „Természetesen mi ezt tudomásul vesszük, és sok sikert kívánunk nekik a választásokhoz” - tette hozzá a regionális pártigazgató.
Bugaci pásztornapok
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 3.

A Szent Mihály napi Vigasságok és Pásztornapok Bugacpusztán, hagyományőrző, történelmi fesztivál rendkívüli látványt, élményt, szórakozást nyújt az odalátogatóknak szeptember 5-e és 7-e között. A belépés díjtalan.

Dongó József lett a Fidesz kiskunfélegyházi szervezetének ügyvezető elnöke
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 3.

A Fidesz kiskunfélegyházi elnöksége mai (szeptember 3.) ülésén a helyi szervezet ügyvezetőjévé választotta Dongó József alelnököt. Ezt a feladatot a következő tisztújításig fogja ellátni. (Tekintettel, hogy Balla László, a Fidesz volt elnöke, és Szamosi Endre, volt helyi alelnök augusztus 27-től a Fideszből kizárták magukat, tekintettel, hogy a Fidesz hivatalos jelöltjei ellen indultak.) A Fidesz kiskunfélegyházi elnöksége egyhangúlag megerősítette, hogy a Fidesz-KDNP hivatalos polgármesterjelöltjét, Kapus Krisztiánt, és a képviselőjelöltjeit támogatja az október 12-i önkormányzati választáson.

Idén szeptembertől is beindítják az iskolarendőri szolgálatot a rendőrség munkatársai
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 3.
Idén szeptembertől is beindítják az iskolarendőri szolgálatot a rendőrség munkatársai. Az iskolarendőr feladata hangsúlyosan a prevenció, de természetesen a bűnüldözésben is segítenek. Csordás József rendőr-őrnagy, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti alosztályának vezetője számolt be rádiónknak a részletekről.
Javában tart az új tanév
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 3.

2445 általános iskolai tanuló kezdte meg a 2014/2015-ös tanévet a KLIK Kiskunfélegyházi Tankerületének 10 általános iskolájában – tudtuk meg Mayer Tamásné tankerület igazgatótól.

Minden gyermeket fogadtak a bölcsődék
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 3.

Kiskunfélegyházán a bölcsődék minden beíratott gyermeket fogadni tudnak. A Darvas téri bölcsődében még három apróságnak van férőhelye. Ezt sajtótájékoztatón jelentette be szeptember 3-án Kapus Krisztián polgármester, dr. Lajkó Norbert aljegyző és Farkasné Sipos Julianna, a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény megbízott vezetője. Az elmúlt hetekben fejeződtek be azok a változtatások, átalakítások- köztük a Dankó Pista utcai bölcsődében egy új csoportszoba kialakítása-, amelynek köszönhetően harminccal több, összesen 153 gyermeket tudnak fogadni az intézmények. Ez azt jelenti, hogy minden beíratott apróságnak jutott férőhely, a Darvas téri intézmény pedig még 3-4 gyerek gondozását tudja vállalni – mondta el Kapus Krisztián a sajtótájékoztatón.

Múzeumtúra Kecskemétre
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 3.

Múzeumlátogatást szervez a Kiskun Múzeum Baráti Köre Kecskemétre szeptember 13-án, szombaton. Indulás időpontja: 2014. szeptember 13., szombat, 10.15 órakor a kiskunfélegyházi vasútállomásról. Találkozás az állomáson 10 órakor. Visszaindulás Kecskemétről legkésőbb 17.22 órakor

Nehéz a tábortól búcsút venni
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 3.

Nagyon jó volt minden. Délelőtt táncoltunk, délután kézműveskedtünk. Batikoltunk, nemezeltünk, gyöngyöt fűztünk és népi játékokat is tanultunk – újságolta lelkesen Kósa Borbála, amikor az első Padkaporos Néptánc és Kézműves Táborban szerzett élményeiről kérdeztük. Kátai Tibor táborvezető azt emelte ki, hogy a gyerekek a korosztályi különbség ellenére a közös tánctanulás és kézműves foglalkozások során összekovácsolódtak, éppen ezért nehéz a válás, de jövőre újra találkozhatnak.

Nemcsak munkahelyeket teremtettünk, hanem gazdaságot is fejlesztettünk
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 3.
Közel kétszáz négyzetméteres zöldség-gyümölcs feldolgozó épült a „Félegyházi Hangya 2010 Termelőiskola” projekt keretében a Csongrádi úti tangazdaságban. A létesítményt ma (szeptember 3-án) avatták fel. A nemzeti színű szalagot Szépe Ferenc, a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezetője, Kapus Krisztián Kiskunfélegyháza város polgármestere és Forgó László Gyöngyös város polgármestere, a Kárpát-medencei Hangya Európai Szövetkezet elnöke vágta át.
A kormány stratégiai célja a vidék népesség eltartó és népességmegtartó képességének javítása. A következő négy esztendős ciklusban négy fő irányvonala (állattenyésztés, öntözés, kertészet, élelmiszer feldolgozás) lesz a támogatásoknak. Ezeknek az elveknek a megvalósulását láthatjuk a most átadott feldolgozó üzem esetében. A létesítménynek köszönhetően helyi alapanyagokból, a helyi feldolgozás után, rövid úton jut el a termék a helyi közétkeztetésbe, vendéglátásba, növelve így a foglalkoztatást is – hangsúlyozta Szépe Ferenc.
Szerelőcsarnok építése az AWI-SZER Kft.-nél
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 3.
A kiskunfélegyházi AWI-SZER Kft. 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Telephelyfejlesztés ” című pályázaton az Új Széchenyi Terv részeként a Dél-Alföldi Operatív Program keretében. A több mint 90 millió forint összköltségvetésű fejlesztés során hegesztett szerkezetek gyártására alkalmas, korszerű, energiatakarékos közel nyolcszáz négyzetméter alapterületű szerelőcsarnok megépítésére kerül sor.
A tervezett szerelőcsarnok megépítésének célja, hogy a társaság rendelkezzen a hegesztett szerkezetek, elsősorban élelmiszeripari berendezések, tároló tartályok, nyomástartó berendezések, acélszerkezetek gyártásához  szükséges és meglévő gépi eszközök elhelyezésére, befogadására alkalmas szerelőcsarnokkal.
Tájékoztató az önkormányzati képviselők és polgármester választásáról
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 3.

A 2014. október 12-én tartandó helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán a választópolgár a szavazás jogát lakóhelyén vagy bejelentett tartózkodási helyén gyakorolhatja. Nem rendelkezik választójoggal az, akit bűncselekmény elkövetése vagy belátási képességének korlátozottsága miatt a bíróság a választójogból kizárt. Nem választható az Európai Unió más tagállamának magyarországi lakóhellyel rendelkező állampolgára, ha az állampolgársága szerinti állam jogszabálya, bírósági vagy hatósági döntése alapján hazájában kizárták e jog gyakorlásából. Azt a választópolgárt, aki legkésőbb 2014. augusztus 15-én szerepelt a szavazóköri névjegyzékben, a Nemzeti Választási Iroda értesítő megküldésével tájékoztatta a szavazóköri névjegyzékbe vételéről. Az értesítőt a választópolgár részére 2014. augusztus 25-ig küldte meg a Nemzeti Választási Iroda.

Testvérvárosi találkozó Tordán
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 3.

A XIV. alkalommal megrendezett tordai városnapokhoz csatlakozóan, az „Európa a polgárokért” program keretében került sor Torda testvérvárosainak találkozójára. A 47 ezer lakosú Kolozs megyei településnek Magyarországról Kiskunfélegyházán kívül Hódmezővásárhely és Bihartorda, Szerbiából Torontáltorda, Lengyelországból Szydlowiec, míg Franciaországból Angouleme is testvérvárosa. Utóbbival az erdélyi település immár 20 éve ápolja a kapcsolatot, így ezt a kerek évfordulót is augusztus utolsó napjaiban ünnepelték.

Gasztronómia a Monarchiában
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 2.
A XVI. Libafesztivál keretében kerül sor a Kulturális szalon soron következő előadására a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.
Szeptember 4-én, csütörtökön 18 órától Gasztronómia a Monarchiában címmel Ács Imre, a Kecskeméti Humán Középiskola Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tanára tart előadást. Bevezetőt mond dr. Pallagi Mária történész.
Mammográfiai emlőszűrés Félegyházán
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 2.

A népegészségügyi program keretében a Kiskunfélegyházán élő 45-65 éves hölgyek részére tartanak emlőszűrést a MaMMa Zrt. közreműködésével szeptember 11-ig. A mammográfiás szűrővizsgálat segítségével elérhető a korai felismerés és kezelés. A csúcstechnikájú digitális készülék nagy felbontású, korszerű technikával működik, ezért a legkisebb elváltozásokat is feltünteti a röntgen képen. A képet a memóriájában tárolja, így a következő szűréskor már nem kell az előző leletet magával hoznia a páciensnek. A kiértékelés két szakorvos által az eddiginél sokkal gyorsabb ütemben történik, mert a felvételek digitális úton kerülnek továbbításra a szakorvosokhoz. Nagyon érzékeny készülék, minimális a mellre gyakorolt nyomás, ezért mondhatni fájdalommentes a vizsgálat.

Mórások az alpesi erdei német tanodában
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 2.
Az idén is, mint minden év augusztus utolsó hetében, egy hetet töltöttünk a németül tanuló diákokkal Ausztriában, Karintiában, egy Obervellach nevű kisvároskában. Nyelvi táborban vettünk részt, közismertebb nevén az alpesi erdei német tanodában: magas hegyek között, hol az ég csodálatosan kék, a fű hihetetlenül zöld, és a levegőt szinte harapni lehet. Itt látták vendégül Tóth Lázár és felesége a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium 10/A - angol és a 10/A - német osztály diákjait, Kissné Fekete Éva, Dobó Aliz osztályfőnökök, Táborosi-Gál Dóra és Sinkó Edit tanárnők kíséretében.
35 diák kapott lehetőséget arra, hogy egy hétig gyakorolja, illetve fejlessze német és angol nyelvtudását. A tavalyi évhez hasonlóan az idei táborban is rengeteg élménnyel gazdagodtak a tanulók és az út nagyon jól összekovácsolta a csapatot.
Pajtában hálni, szénában aludni
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 2.
„Székelyföldön úgy éreztük, hogy itthon vagyunk”. Nóri, Gábor és Péter azon szerencsésekhez tartozik, akik Sorsocskák Alapítvány szervezésében eljuthattak Erdélybe és Székelyföldre. E sorok íróján kívül bizonyára akad néhány olvasó is, akik – kicsit irigykedve – kíváncsiak az élményekre, ezért találkoztunk egy rövid beszélgetésre.
Szeptember első két hetében teljesít szolgálatot a kiskunfélegyházi iskolák átkelőhelyeinél a Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 2.
Az előző évekhez hasonlóan szeptember első két hetében ismét szolgálatot teljesít a kiskunfélegyházi iskolák átkelőhelyeinél a Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület.
A kezdeményezés, melynek célja, hogy a tanév megkezdésével felhívják az autósok figyelmét az iskolába tartó gyerekekre immár, 15 éve működik Kiskunfélegyházán. A részletekről illetve az első nap tapasztalatairól Marcényi Csaba, a Petőfi Sándor polgárőr egyesület elnöke számolt be.
 
Több újdonság is várja a vendégeket a libafesztiválon
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 2.

A hagyományos programok mellett újdonságokkal is várja a vendégeket a XVI. Kiskunfélegyházi Libafesztivál. A Királyi Szakácsklub rekorddöntésre készül, amikor elkészíti a 100 méteres töltött libanyakat. Megrendezik az I. Kunsági Néptánc Találkozót is. A részletekről szeptember 2-án számoltak be a szervezők. Félegyházán és környékén nagy hagyománya van a hízott liba előállításának. A térségből már az 1800-as évek végén is szállítottak hízott libamájat Franciaországba. Azóta is több száz család foglalkozik a víziszárnyasok nevelésével, hizlalásával. Ahhoz, hogy a libapecsenye az asztalra kerülhessen, nagyon sok embernek nagyon sokat kell dolgozni. Törzset kell tartani, a tojásokat kikeltetni, a kikelt kislibákat felnevelni, a felnevelt libákat szakszerűen, az állatvédelmi törvényeket betartva hizlalni és csak ezután kerülhet be a feldolgozóba, majd onnan a konyhákba – mondta el a sajtótájékoztatón dr. Horváth Sándor. Ezért is tartottuk fontosnak 16 évvel ezelőtt, hogy ezt a tevékenységet fesztivállal ünnepeljük, ami tisztelgés az ágazatban dolgozók fáradságos munkája előtt is – tette hozzá az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója.

"Azért dolgozunk, hogy ez a stílus eltűnjön a városból"
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 1.

Csányi József a Nemzeti Fórum polgármesterjelöltje és képviselőjelölt társai szeptember elsején adták át a városháza jegyzői titkárságán a jelöltséghez szükséges támogatói aláírásokat tartalmazó íveket. Csányi József az ezt követő sajtótájékoztatón elmondta Félegyháza lakói örömmel fogadták és szívesen támogatták a Nemzeti Fórum jelöltjeit, ennek köszönhetően a szükségesnél sokkal több aláírást sikerült benyújtani. Abbéli reményét is megfogalmazta, hogy az októberi önkormányzati választásokat követően ezt a bizalmat azzal tudják megszolgálni, hogy a városban megtörténnek a szükséges és várt változások. A polgármesterjelölt ezt követően az egyik internetes oldalon ért támadással kapcsolatos álláspontját fejtette ki. 

Csányi József elmondta: „Csatlakozom azokhoz, akik nyugodt, békés, etikus kampányra vágynak Félegyházán. Félek, hogy ezen a határon máris túlléptünk. Eleve nevetséges, hogy egy üres lapra felvésett néhány alaptalan, rosszindulatú mondatból az újságírói etikát teljesen mellőzve, lejárató cikket írnak egy kecskeméti zugportálon. Megszólítottak, a becsületemen próbálnak foltot ejteni. Mindannyian tudjuk, hogy kinek áll érdekében engem koholt vádakkal illetni, hogy ki fél legjobban attól, hogy Lezsák Sándor elnök úr felkérésére elindultam a polgármesteri tisztségért. A felmerült vádakra most nyilvánosan válaszolok, de a továbbiakban az érdemi munkára kívánom minden figyelmemet fordítani.

Bemutatta képviselőjelöltjeit az LMP
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 1.
Bemutatta képviselőjelöltjeit a Lehet Más a Politika helyi szervezete. Az LMP kiskunfélegyházi képviselőjelöltjei nem csak egy-egy városrészt képviselnek, hanem célcsoportokat is – szögezte le Kiss Kálmán Tibor, a párt polgármesterjelöltje. A pénteken megtartott sajtótájékoztatón az LMP országgyűlési képviselője, Sallai Róbert Benedek a kampány tisztaságával kapcsolatban aggodalmainak adott hangot. Kiss Kálmán Tibor, az LMP kiskunfélegyházi polgármesterjelöltje mutatta be a párt önkormányzati képviselőjelöltjeit pénteken. 
Elindult a Diplomamentő Program
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 1.

Már lehet jelentkezni az úgynevezett Diplomamentő Program keretében meghirdetett idegen nyelvi képzésekre. Országosan mintegy 14 ezren vághatnak bele a nyelvtanulásba annak érdekében, hogy diplomájukat megkapják. Rengetegen ugyanis a nyelvvizsga hiánya miatt nem vehetik kézhez a felsőfokú végzettséget igazoló dokumentumot. A képzések mindenki számára ingyenesek, ugyanakkor a tanulóknak jövő év végéig meg kell szerezniük a középfokú nyelvvizsgát.

Első nap az elsőben
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 1.

54 kisgyereket mától kisdiáknak neveznek a Dózsa György Általános Iskolában, ahol ebben a tanévben 2 osztály indult az elsősöknek. Az ebédlőben jóízűen falatoztak, az osztályteremben pedig kijelentették, hogy itt nem kell majd délután aludni. Étvágyukra és hangulatukra nem lehet panasz.

Harmincnyolc fotós, hetvenhét kép
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 1.
A Wesel Hugó Fotókör által meghirdetett VI. Nemzetközi Fotópályázat anyagából nyílt kiállítás augusztus 30-án a Kiskun Múzeumban. A fotókat Rátkai Zsuzsa, a Holló László Képzőművész Kör tagja ajánlotta az érdeklődő közönség figyelmébe.
A fotográfia népszerűsítése érdekében hirdetett nemzetközi fotópályázatot a kiskunfélegyházi Wesel Hugó Fotókör a nyáron. A felhívásra hetvenegy szerző 340 fotót küldött be, melyből a zsűri harmincnyolc szerző 77 alkotását javasolta kiállításra.
Kisgazdák sajtótájékoztatója
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 1.
Tóth József KPE-KPSZ megyei elnök sajtótájékoztatón mutatta be félegyházi képviselőjelöltjüket, Lőrincz Tibort. A Bács-Kiskun Megyei Kisgazda Polgári Egyesület és a Kisgazda Polgári Szövetség megyei elnöke tájékoztatta a sajtót, hogy az önkormányzati választásokon több száz településen indítanak jelölteket, szövetségben a Fidesz-szel.  
Kiskunfélegyháza is csatlakozhat az egységes és országos mobilparkolási rendszerhez
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 1.
A mobil parkolási rendszer lehetőségének kialakítása miatt, augusztus 28-án a Kiskunfélegyházi képviselő testület rendeletmódosítást fogadott el.
Ezzel elhárult minden akadály és Kiskunfélegyháza is csatlakozhat az egységes és országos mobilparkolási rendszerhez. A részletekről Kapus Krisztián polgármester számolt be rádiónknak, aki csütörtöki rádióriportjában azt is elmondta, hogy a választásokig a testület már nem kíván foglalkozni újabb parkolóhelyek fizetőssé tételével.
Pályázati felhívás civilszervezetek, sportegyesületek, sportszervezetek számára
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 1.
Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testületének Jogi Bizottsága pályázatot hirdet a városban működő civilszervezetek pénzügyi támogatására.
A pályázat célja:
A Magyarországon bírósági nyilvántartásba vett kiskunfélegyházi székhelyű, illetve országos, regionális, megyei szervezet kiskunfélegyházi szervezettel is rendelkező civil szervezeti számára, azok helyi működéséhez és tevékenységéhez önkormányzati költségvetési támogatás biztosítása.
Támogatottak köre:
Kiskunfélegyháza város területén működő és bejegyzett civil szervezetek, amelyeket a bíróság 2014. január 1. előtt nyilvántartásba vett..
Városi forgalomkorlátozások szeptember 3-22. között
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 1.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya felhívja a kiskunfélegyházi autósok, gépjárművezetők figyelmét az alábbi forgalomkorlátozásokra, kérve a szabályok betartását.

Barátossal kötött testvértelepülési kapcsolatot Pálmonostora
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 31.

Játékos foglalkozások, harcművészeti bemutatók, amatőr néptáncosok, népzenészek előadásai, kocsikázás és főzőverseny várta a pálmonostoriakat az augusztus 30-án megrendezett falunapon. A központi ünnepségen kitüntetéseket adtak át a község közösségi munkáját kiemelkedően segítőknek, és testvértelepülési megállapodást írtak alá az erdélyi Barátos községgel.

Hagyományőrzés a természet ölén
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 31.

Azért választottam gyermekeimnek a Waldorf-tábort, hogy minél színesebb programokban részesülhessenek. Nem csalódtam. Mindennap olyan élményekkel tértek haza, amilyenekben eddig még nem volt részük – mesélte a táborzáráson Lajkóné Bence Erika. Készítettem képeket is, és feldíszítettük a fogatot, amivel a tanyára jöttünk, lelkendezett kislánya, Eszter. Józsika arról számolt be, hogy megszerette a lovakat, mert elviszik oda, ahová ő akarja. Emellett puha a szőrük és lehet őket simogatni is.

Hetedik évadját kezdi a Rocktár
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 31.

A Rocktár Élőzenei Bázis Kiskunfélegyháza főutcáján, a vasútállomás mellett található az egykori huszárlaktanya és honvédségi raktár termeiben. A koncertklub modern szellemiségben és hangzással, de retro berendezési stílusban nyújt kulturált, elérhető árú élőzenei szórakozást fiatalnak és idősnek egyaránt. A koncertek változatos zenei stílus, profi személyzet, otthonos romkocsmarész segítségével válnak élvezhetőbbé. Sok legendás zenekar választja évről évre a Rocktár színpadát. A sportcsarnokokhoz szokott rajongók a közvetlenebb hangulatú klubkoncerteken soha nem látott közelségbe kerülhetnek kedvenceikhez. A koncertterem és a hangtechnika rengeteget fejlődött és növekedett a 2008-as nyitás óta.

Hírek az Ótemplomból
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 31.
Felnőttek részére bérmálkozó, elsőáldozó, házasság szentségére készülők jelentkezését várjuk! Jelentkezni lehet a plébániai hivatalba.
Szeptember 27-28-án zarándoklatot szervezünk Gyöngyösre, a Fájdalmas Szűzanya-búcsúra. Érdeklődni a plébániai hivatalban lehet
Naptárak, kalendáriumok megvásárolhatók a kijáratnál.
Templomunkban az idén Mária napok keretében Nyitott templomok éjszakája lesz 2014. szeptember 12-14-éig.
Betegek kenetének felvételére lesz lehetőség szeptember 14-én d.u.-16 kor. Ezen a vasárnapon a Kalmár kápolnában nem lesz szentmise.
Jövő hétvégén tartják Petőfiszállás-szentkúton a Kisasszony napi búcsút. A búcsú részletes programja a templomi hirdetőtáblán látható. A vasárnapi ünnepi szentmisére biciklis zarándoklat indul az Ótemplomtól reggel ½ 8-kor.
Isten éltesse mindazokat, akik a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat, Isten gondviselő jósága kísérje őket egész életükben.
A hét ünnepei: szerda: Nagy Szent Gergely és egyháztanító
Kecskeméti sikerrel zárult a Mezei Zoltán Vízilabda Emlékverseny
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 31.

Három serdülőcsapat részvételével augusztus 30-án rendezték meg a 15 éve edzés közben elhunyt Mezei Zoltán kecskeméti vízilabdázó emlékére szervezett utánpótlástornát a félegyházi strandon. A Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület mellett a kecskeméti serdülő csapat /KESI/, valamint a kistarcsai V. U. K. vett részt a megmérettetésen. A győzelmet a rutinos tagokból álló kecskeméti lányok szerezték meg

Példaképekkel és a kosárlabdázás fortélyaival ismerkedtek meg a fiatalok
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 31.

Tartalmas napokon és színes programokon vannak túl a Jövő Bajnokai DSE által szervezett kosárlabda szakmai tábor résztvevői. Az augusztus 25-e és 30-a között megtartott táborban a diákok amellett, hogy megismerkedtek a sportág gyakorlati és elméleti részével, tapasztalatokat szerezhettek a már Magyarországon elismert kosárlabdázóktól. A fiatalokhoz többek között az NBI-es Kecskeméti TE csapatából két első osztályú szerb játékos is ellátogatott, valamint Wittmann Krisztián, a magyar válogatott irányítója is megosztotta gondolatait a táborozókkal.

Bankfalu vendégül látta a várost
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 30.

Ha augusztus utolsó szombatja, akkor Bankfalui Sokadalom. Munkahelyi közösségek, baráti körök és pártok sátrai mögött bográcsokban rotyogott a pörkölt vagy a babgulyás, ugyanis a főzőverseny is része volt a városrész napjának. A gyerekek kipróbáltak mindent, bemutatókból és műsorokból sem volt hiány. 

Elfogyott a bója Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 30.

Leleményesen oldották meg az eszközhiányt. A falu utcái hónapok óta fel vannak túrva a csatornázás miatt, a leleményes munkások csütörtökön földbe szúrt faágakkal jelölték ki a veszélyes zónát. Két földbe szúrt faággal jelezték a munkások a közlekedőknek csütörtökön Tiszaalpáron, hogy nem érdemes rámenniük az út szélén frissen lebetonozott csatornafedélre. A falu utcái hónapok óta fel vannak túrva, a helyiek élhetetlennek érzik emiatt Tiszaalpárt, velük együtt az átutazók sem győzik kerülgetni a „munkaterületet”.

Elindult felfelé a Vasutas
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 30.

Megnyerte első hazai mérkőzését, így megszerezte első pontjait a megyei II. osztály északi csoportjában a Kiskunfélegyházi Vasutas. A félegyháziak a 3. fordulóban a Nyárlőrinc csapatát múlták felül 2-1-re és a hétközi kupasiker után egymás után másodszor hagyták el győztesen a pályát.

Félegyházán rendezik meg a Magyar Paprika Napját 2015-ben
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 30.

A jövő évben városunkban rendezik meg a magyar paprikatermelők legrangosabb szakmai konferenciáját és bemutatóját, ahol az érintettek betekintést kapnak a magyar paprikatermesztés aktuális helyzetébe, megismerkedhetnek az aktuális fejlesztési lehetőségekkel. A földművelésügyi minisztérium felkérésérét augusztus 29-én Szentesen, a harmadik alkalommal megtartott Magyar Paprika Napján vette át Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza város polgármestere.

Ingyenes ölelés az esélyegyenlőségért
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 30.

A fogyatékossággal élő emberek esélyegyenlőségének megteremtése, a befogadás, a tolerancia erősítése volt a célja a „Lépj közelebb!” címmel megrendezett rendezvénysorozatnak. Kiskunfélegyházán augusztus 29-én a gondolatkörhöz kapcsolódóan egész napos programot szerveztek, melynek keretében kiállítás, filmvetítés, sakkverseny, akadálymentes múzeumlátogatás, főtéri szórakoztató programok hozták egybe az esélyegyenlőség megteremtését fontosnak tartó polgárokat.

Új tanévben új lendület?
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 30.

Napjaink legrázósabb körkérdésének bizonyult: Mit fogadsz meg az új tanévre? Többen nem vállalták az arcukat, de akik igen, ők elszántan várják a becsengetést.

Botanikai különlegességek a szálló udvarán
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 29.

Bizonyára kevesen tudják Félegyházán, hogy milyen botanikai ritkaságokat rejt a hajléktalanszálló – egykor Bankfalui Általános Iskola – udvara. A pusztulásra ítélt kertet az utolsó előtti pillanatban fedezte fel Pulai Béla kertészmérnök, a kecskeméti Vadaspark igazgatója. Most parkgondozó tanítványaival a gyűjtemény megmentésén dolgoznak.
– Amikor először itt jártam derékig érő gaz és szemét fogadott. Jobban szétnézve, megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyi ritkaságot rejt a kert, ami igazi botanikai gyűjtemény – mondta Pulai Béla, aki 37 éve kertész. Hozzátette: olyan növényeket is talált, amit eddigi pályafutása során soha nem látott. – Számtalan olyan faj található itt, melyek nagyon fagyérzékenyek, ezért nem merik őket elültetni, forgalomban pedig nem is kaphatóak. Látszik, hogy ez egy komoly gyűjtőmunka eredménye, egy növénykedvelő ember hosszú, fáradságos munkája – hangsúlyozta a szakember. Kiemelte például közvetlenül a bejáratnál látható libanoni cédrust, amiből mindössze (ezzel együtt) négy van hazánkban. 2001-ben ugyanis felmérték Magyarország cédrus állományát, ez azonban nem került bele a listába, nem tudtak róla.

Ingyenes gyermekprogramok ma a Petőfi lakótelepen a LISZI szervezésében
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 29.

A Petőfi lakótelepen működő Lakóközösségi és Információs Iroda (LISZI) ma (augusztus 29-én) délután 17 órától ingyenes, nyárzáró gyermekprogramokat szervez. Lesz ugrálóvár, trambulin, csillámtetoválás, aszfaltrajzolás, csocsó, darts. Minden érdeklődő gyermeket szeretettel várnak az iroda munkatársai!

Képviselői vita a strand hasznosításáról
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 29.

Nem fogadta el a képviselő-testület augusztus 28-ai ülésén a városi uszoda üresen álló épületrészeinek bérbeadásáról szóló előterjesztést. Az évek óta üresen álló és egyre romló állagú közel 700 négyzetméteres épületrész felújítására és hasznosítására a Centrál-Ing Kft tett ajánlatot. A döntés megosztotta a testületet. A Fidesz-KDNP frakciója nevében Jankovszki Zoltán az uszoda régi bejáratánál tartott sajtótájékoztatót az üggyel kapcsolatban. A bérbeadás átgondolását javaslók sajtóközleményben indokolták döntésüket.

Készen áll a Nemzeti Fórum Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 29.
Kevesebb, mint 24 óra alatt néhol a szükséges aláírások tízszeresét gyűjtötték össze a Nemzeti Fórum képviselő-jelöltjei Félegyházán. A jogszabály által minimálisan előírtakat néhol tízszeresen meghaladó mennyiségű támogatói aláírást gyűjtöttek a Nemzeti Fórum jelöltjei a városban, kevesebb mint egy nap leforgása alatt.
Kiskunfélegyházi balhé: Lezsákot nem bünteti meg a Fidesz
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 29.

Nem kap büntetést Lezsák Sándor azért, mert az általa vezetett Nemzeti Fórum nevében saját jelölteket indít a Fidesz–KDNP jelöltjeivel szemben Kiskunfélegyházán. Mint arról beszámoltunk, a Lezsák Sándor vezette Nemzeti Fórum Csányi József személyében saját polgármesterjelöltet indít Kiskunfélegyházán Kapus Krisztián fideszes jelölttel szemben. A helyi Fidesz szerdán ezért kizárta a Nemzeti Fórum képviselőjelöltjeit a pártból, Dongó József helyi alelnök pedig a hvg.hu-nak akkor azt mondta, Lezsák sorsáról maga Kubatov Gábor pártigazgató fog dönteni.

Ne váljunk áldozattá!
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 29.
Rendőrök, polgárőrök és közterület-felügyelők járták a város köztereit ma délelőtt a Félegyházi Rendőrkapitányságon reggel 8 órakor tartott eligazítás után több csoportra oszlottak a rendőrök, a polgárőrök és a közterület-felügyelők. Elsősorban a piacon és környékén, valamint városközpont frekventált helyein bukkantak fel. Sokan találhattunk a gépkocsi szélvédőjére tűzött közleményt, amely a legfontosabb tudnivalókra figyelmeztet.
Nyolcmillió állagmegóvásra
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 29.

Több mint nyolcmillió forintot költ a város az önkormányzati tulajdonú intézmények állagmegóvására. A rendelkezésre álló keretet villamoshálózat, kazán, klíma, járdafelújításra fordítják. Minderről a mai (augusztus 28.) ülésén döntött a város képviselő-testülete. Négymillió forintot költenek a Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény, a Dózsa, a Bercsényi, a Platán, a Szegedi úti, a Móra, a Darvas téri óvodák, a Batthyány konyha és a városi könyvtár elektromos hálózatának rekonstrukciójára

Új játszóeszközök a Zöldmező Lakótelepen
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 29.

A gyermekek legnagyobb örömére új játszóeszközökkel gyarapodott a Zöldmező Lakótelep játszótere. A mérleg- és a rugós hintát a város költségvetésében, a játszóterek fejlesztésére, karbantartására elkülönített keretből sikerült beszerezni – tájékoztatta a Félegyházi Híreket a körzet önkormányzati képviselője. Dongó József elmondta azt is, hogy a Zöldmező Lakótelepen élők kérésének eleget téve szeptember 20-án „Zöldmezői vigadalom” címmel tartanak családi napot, a régi szokások felelevenítésével.

„Kristály” a gáztűzhelyben
Publikálás dátuma: 2014. augusztus 29.

Ketten rosszul lettek attól a kábítószergyanús anyagtól, amelyet egy 51 éves kiskunfélegyházi férfitől vásároltak. A bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozást folytat kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt T. József 51 éves kiskunfélegyházi lakos ellen.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek