Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2014.09.26-10.03.

 
A megelőzésen volt a hangsúly a városi egészségnapon
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Hagyományteremtő céllal szerveztek egészségnapot október 2-án Félegyházán. Az önkormányzat a betegségek megelőzése érdekében ingyenes szűrővizsgálatokat biztosított az érdeklődőknek a Petőfi téren. A KÉSZ Aréna, valamint a Járási Hivatal vezetője egy-egy újraélesztő készüléket vehetett át Kapus Krisztián polgármestertől. A nap során ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, valamint előadást tartott Dr. Zacher Gábor toxikológus.

A sokoldalú Móra – Emlékülés kezdődött a Kiskun Múzeumban
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Kiskunfélegyháza nagy szülötte, Móra Ferenc emléke előtt tiszteleg ma (október 3-án) a Kiskun Múzeum. Délelőtt „A sokoldalú Móra” címmel emlékülés kezdődött az intézményben, ahol neves szakemberek előadásain keresztül járják körbe az író életének fontosabb állomásait.

Biogázból nyert energiát használhat Félegyháza
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Jelentősen csökkenhet Kiskunfélegyháza villamosenergia-felhasználása, amennyiben megvalósul az a biogáz erőmű, amelynek építését október elsején jelentették be a Városházán. Az Épszerk-Pannónia Invest Építőipari Kft. Nagykőrösön már épített ilyen erőművet, a félegyházi beruházást szándéknyilatkozat formájában vállalta a cég. 

Borszentelés és szüreti bál Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Október 4-én tartja meg a hagyományos szüreti mulatságot a Szentkúti Nyugdíjas Klub Petőfiszálláson. A szervezők a Faluházhoz várják az érdeklődőket. 

Egy besározás margójára
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Kedves Félegyháziak! A hétvégén besározták a nevemet. Nem voltak illúzióim, hiszen hónapok óta tudom: ezt tervezik. Hiába a hivatalos iratok, hiába az összes megnyert per, hiába éltem becsületes, tiszta életet, vannak akik úgy gondolják, a névtelenség mögé bújva árthatnak annak a szellemiségnek amit képviselek és amit a mögöttem álló hatalmas tábor képvisel. Egy beszélgetés során egy "profi" politikus erről gúnyosan így fogalmazott még hónapokkal ezelőtt: "Mindent lehet úgy tálalni, hogy elhiggye a nép."

Faültetés a Bankfaluban
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Két lombos, vörös levelű kőrist és egy fenyőfát ültettek ma reggel a Bankfaluban, a Fecske utcai parkban. A kőrisek lombot növesztve árnyékot biztosíthatnak majd az itt játszó gyerekeknek, a fenyőfa pedig a Bankfaluiak karácsonyfája lehet idővel – mondta el a városrész önkormányzati képviselője. Dongó József a fák telepítése közben virágcsokorral és egy üveg félegyházi borral is megköszönte a munkát azoknak, akik önkéntesként járultak hozzá Bankfalu parkosításához, szépítéséhez.

Félegyházáról cikkezett a Selyemút Magazin
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

A több nyelven negyedévente megjelenő kínai Selyemút Magazin számolt be legutóbbi számában Kiskunfélegyháza és a Gansu tartományban található Baiyin település bontakozó testvérvárosi kapcsolatáról.

Jubilált a bugaci idősek otthona
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Harmic éve fogadja Bugacon a szépkorúakat az idősek napközi otthona. A hajlott korú emberek ma már otthonukként tekintenek az intézményre, ahol mindig figyelmesen fogadják őket, és segítenek problémáik megoldásában. Az idősek világnapján pedig ünnepi műsor várta a lakókat.

Megszentelték a Dankó Pista utcai bölcsődét
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Kapás Mihály a Szent István templom káplánja ma (október 3-án) felszentelte a Dankó Pista utca bölcsőde termeit és kiszolgáló helyiségeit. Az intézményt a felújítás óta ugyan már birtokba vették a gyermekek, de az épület felszentelésére ezidáig még nem került sor.

Rehabilitációs ágyakkal bővült a városi kórház
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

A félegyházi kórház régi szárnyának harmadik emeletén 32 rehabilitációs ággyal bővült a mozgásszervi betegeket ellátó részleg. A beruházás, amelyet október 3-án ünnepélyes keretek között adtak át, 190 millió forintos uniós támogatásból valósulhatott meg

Rendkívüli szúnyogirtás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Az enyhe tél, illetve a csapadékos nyár következtében nagymennyiségben elszaporodtak a szúnyogok. Az országos probléma enyhítése érdekében nyáron Magyarország Kormánya elrendelte hazánk területén a csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosított. A csapadékos ősz ugyancsak kedvezett a vérszívóknak.

Szombattól újabb ebzárlat jön
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Ebzárlat és legeltetési tilalom lesz a megyében októbner 4-től két hétig. A tilalom elrendelését a rókák őszi veszettség elleni országos immunizálási kampánya tette indokolttá.

Újra megalakult az Idősügyi Tanács
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Az Idősügyi Tanács október 2-ai alakuló ülésére minden nyugdíjas klub, egyesület és szervezet vezetője meghívást kapott. Az összejövetelen az öt fős tanács elnökévé Kapus Krisztián polgármestert választották, az alelnöki poszttal Deli Józsefet. A Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület tiszteletbeli elnökét bízták meg. Juhász Istvánt, a Nyugdíjas Klubok Egyesületének elnökét titkárnak választották.

A Félegyházi utca… nem maradhat el
Publikálás dátuma: 2014. október 2.

Már a lépcsőn felfelé is hallatszott, hogy próbálnak, az emeleti hosszú folyosót pedig csordultig töltötték a dallamok. Némedi László vezetésével országos minősítőre készül a Kiskunfélegyházi Népdalkör.

A sokoldalú Móra
Publikálás dátuma: 2014. október 2.

Az utolsó simításokat végzik a Kiskun Múzeum október 3-án nyíló kiállításán."A régészet megkövesedett néprajz, a néprajz megelevenedett régészet" című tárlat a szegedi Móra Ferenc Múzeum és a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum összefogásával valósul meg. A tárlatot a Móra Ferenc születésének 135. és halálának 80. évfordulójának tiszteletére megrendezett emlékülés záróakkordjaként Dr. Juhász Antal néprajzkutató, egyetemi tanár nyitja meg.

Egy fekete és egy szőke a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2014. október 2.

Egy fekete, egy szőke címmel kabaréműsort tekinthetnek meg az érdeklődők Nyertes Zsuzsa és Szóka Júlia előadásában a Móra Ferenc Művelődési Központban. Az előadásra október 11-én kerül sor. A darab során különböző női szerepekben tűnnek fel a színművészek, akik a kabaré sajátos nyelvezetével mutatják be a párkapcsolatok viszontagságait. A jeleneteket Temesi László írta, a darab zenei vezetője Siliga Miklós zeneszerző.

Elköszönt a doktornő
Publikálás dátuma: 2014. október 2.

Több mint négy évtizedes praktizálást követően nyugdíjba ment Dr. Szilágyi Mária. A kiváló háziorvos ma (szeptember 30-án) adta át helyét hivatalosan dr. Bata Andreának. Kiskunfélegyháza városa nevében Kapus Krisztián polgármester mondott köszönetet Dr. Szilágyi Máriának példamutató, áldozatkész munkájáért.

Festik az útburkolati jeleket, tisztítják az esőelvezető árkokat
Publikálás dátuma: 2014. október 2.

A terveknek megfelelően halad az önkormányzati fenntartású utak burkolati jeleinek felújító festése. A munkával a tervek szerint október közepére végeznek a szakemberek. A folytatódik az eltömődött vízelvezető árkok tisztítása a közmunka program keretében. Jelenleg a Kálváriánál tevékenykednek a dolgozók. Az elmúlt héten pedig négy rovásírásos helyiségjelző tábla került kihelyezésre, melyet a Turul Koppány Hagyományőrző Egyesület tagjai ajánlottak fel és készítettek el.

Hétvégén ismét Lakótelepi napok
Publikálás dátuma: 2014. október 2.

Október 3-a és 5-e között rendezik meg Kiskunfélegyházán a Lakótelepi napokat. A programsorozat pénteken szentmisével veszi kezdetét, amelyet az Asztalos János utcai keresztnél celebrálnak. Szombaton és vasárnap egyebek mellett sportbemutatók, koncertek és családi műsorok várják az érdeklődőket. A Darvas József Általános Iskola udvarán kispályás labdarúgó bajnokságot rendeznek.

Kovács Ernő – példaértékű a megyei kormányhivatal és Kiskunfélegyháza együttműködése
Publikálás dátuma: 2014. október 2.

Csütörtökön délelőtt a Kiskunfélegyházi Járás és Kiskunfélegyháza Önkormányzat együttműködését bemutató fórumra került sor az érintettek közreműködésében a kiskunfélegyházi városházán, amelyet követően Kovács Ernő kormánymegbízott Zombor Attila a kormányhivatal főigazgatója és Kapus Krisztián a város polgármestere közös sajtótájékoztató keretében számoltak be a tapasztalataikról. 

Mikulásig megszületik Béla, a kecske
Publikálás dátuma: 2014. október 2.

Ritkán kell csak rászólni a négy bábosra: Kicsit csendesebben! Négyen vannak, a létszám „fele óvónő, a másik fele tanítónő”, a művelődési ház 118-as szobájában kaptak helyet.

Nyílt nap a Szent Benedek iskolában
Publikálás dátuma: 2014. október 2.

Szeptember 30-án tartotta meg a tanév első nyílt napját a Szent Benedek Iskola. A nyílt napon érdekes, játékos programokon vehettek részt az érdeklődő diákok. A sok vidám program mellett betekintést nyerhettek az iskolában folyó magas szintű szakmai és nyelvoktatással, valamint műhelylátogatáson is részt vettek a gyerekek.

Segédmotoros vizsga helyben!
Publikálás dátuma: 2014. október 2.

Nem kell Kecskemétre utaznia azoknak a félegyháziaknak, akik segédmotoros vizsgát kívánnak tenni. Ugyancsak helyben tehetők le a mezőgazdasági forgalmi vizsgák, a B kategóriás rutin vizsga, valamint azok a járműkezelési, rutin, biztonsági, ellenőrzési, üzemeltetési vizsgák, melyhez a városi tanpálya és a tanterem alkalmas – jelentette be ma (október 2-án) Kovács Ernő kormánymegbízott a kiskunfélegyházi városházán.

Több mint 2000 kéményt minősítettek életveszélyesnek Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2014. október 2.

Több mint 2000 kéményt minősítettek életveszélyesnek Kiskunfélegyházán a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem munkatársai. A gyűjtőkémények cseréje, korszerűsítése, lezárása minden háznál egyedi megoldásokat igényel. Ezzel kapcsolatban természetesen a lakóközösségek megtették a szükséges lépéseket. Farkas Mihályt a Kiskunfélegyházi önkormányzat hatósági osztályának munkatársát kérdeztük a felmerült gondokról és megoldásokról.

Újjáalakult az Idősügyi Tanács
Publikálás dátuma: 2014. október 2.

Az Országos Idősügyi Tanács újjáalakítása után, ma (október 2-án) újraszerveződött Kiskunfélegyházán is az Idősügyi Tanács. Az ötfős tanács azzal a céllal fogott össze, hogy az idősökkel kapcsolatos problémákat kezeljék és megoldást találjanak rájuk.

A Darvas Szabadidő és Diáksport egyesület 26. éve rendezi meg a városi atlétikai versenyét
Publikálás dátuma: 2014. október 1.

A Darvas Szabadidő és Diáksport egyesület 26. éve rendezi meg a városi atlétikai versenyét a Darvas iskolában. A verseny előversenye az október 11-én megrendezendő Mészáros Gyula emlékversenynek, amely már a megyéből gyűjti össze a legjobbakat. A részletekről Fábián József testnevelőt, az egyesület elnökét kérdeztük.

Dr. Garai István és Horváth Tamás közleménye
Publikálás dátuma: 2014. október 1.

Sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz Dr. Garai István és Horváth Tamás MSZP-s önkormányzati képviselő, amelyben köszönetüket fejezik ki Félegyháza köztisztviselőinek, közalkalmazottainak, egészségügyi dolgozóinak és pedagógusainak. 

Emlékezés a tordai csatára
Publikálás dátuma: 2014. október 1.

A Tordai Honvéd Hagyományőrző Bizottság tisztelettel meghívja Önt a tordai csata 70. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezésre. Helyszín: Tordai központi magyar temető, malenkij robotosok kopjafája, majd a honvédsírkert. Időpont: 2014. október 4., szombat, helyi idő szerint 13 óra. A megemlékezést a Tordai Magyar Kulturális Egyesület Tordai Honvéd Hagyományőrző Bizottsága szervezi.

Félegyháza válaszút előtt áll
Publikálás dátuma: 2014. október 1.

Tisztelt Kiskunfélegyházi Választópolgárok! 2014. október 12-én demokratikus döntés születik és a végeredmény meghatározza, hogy a következő öt évben milyen utat jár be a város. A döntés az Önöké! Kiskunfélegyháza kormánypárti országgyűlési képviselőjeként mégis kötelességemnek érzem, hogy nyíltan elmondjam Önöknek – lelkiismeretemtől vezérelve – miért nem dönthettem másként, mint hogy az elnökségem alatt működő Nemzeti Fórum Egyesület Kiskunfélegyházán nem Kapus Krisztiánt, hanem Csányi József polgármesterjelöltet és csapatát támogatja.

Ízek – illatok kavalkádja a Tupperware Főzőklubban
Publikálás dátuma: 2014. október 1.

Minden hónap első szerdája a Tupperware Főzőklub tagjaié a Művelődési Központban. Ma (október 1-jén) a már megszokott időpontban, 17 órakor gyűltek össze közös sütésre-főzésre a klubtagok. Örömmel tapasztaltam, hogy a létszám egyre csak duzzad, mert mindig látok új arcokat.

Olcsóbb áramot termelhet a félegyházi biogáz erőmű
Publikálás dátuma: 2014. október 1.

Mezőgazdasági- és élelmiszeripari hulladékot, állati tetemeket, valamint szerves trágyát feldolgozva elektromos áramot termelhet az a biogáz erőmű, amelynek létesítéséről szándéknyilatkozatot fogalmazott meg a város és a négy milliárd forintos beruházás megvalósítását tervező Épszerk-Pannónia Invest Építőipari Kft. Erről sajtótájékoztató keretében számolt szeptember 30-án Kapus Krisztián polgármester és a cég tulajdonosa, műszaki vezetője, Luzsi Zsolt.

„Vedd ölbe, ringasd, énekelj!”
Publikálás dátuma: 2014. október 1.

Lara 3,5 hónapos korától jár a foglalkozásokra, Kolos segédkezett a fotózásban. Szerda délelőttönként Félegyházán is elérhető a Ringató c. országos zenei nevelési program. Dr. Szabóné Csikai Ágnes zenepedagógus elmondta, hogy az édesanyák megtanulnak könnyen énekelhető, értékes népdalokat, mondókákat, gyerekdalokat.

12. alkalommal rendezték meg a Bársony Mihály Tekerőlantos találkozót Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 30.

XII. alkalommal emlékeztek Bársony Mihály, tekerőlant művészre szeptember 27-én Tiszaalpáron, a Tekerőlantos találkozón, ami egyben Mihály-napi vásár is volt. Az eseményen Kobzos Kiss Tamás, Kossuth-díjas előadóművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja rádiónknak elmondta, a 2015-ös évet Bársony Mihály emlékévvé nyilvánítják, melynek záró része a következő évben megrendezésre kerülő Tekerőlantos Találkozó lesz, ahol remélhetőleg felavatásra kerül, az a szobor, melyet Bársony Mihály tiszteletére állíttatnak fel.

A boldogsággal ismerkednek
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 30.

A napokban tartotta első összejövetelét a Jobb Veled a Világ kiskunfélegyházi klubja. Tagjai Grófné Czere Anikó irányításával egy boldogságprogramban vesznek részt. Tanulják, hogy később másoknak is taníthassák a boldogságot.

Erdei iskolában okulhatnak a diákok
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 30.

A Jövő Bajnokai Diáksport Egyesület pályázatot nyújtott be az önkormányzat jogi bizottságához, hogy idén szeptemberben a József Attila Általános Iskola diákjai erdei iskola keretében bővíthessék természettudományi ismereteiket. Az erdei iskola negyedik, egyben záró turnusa zajlik ezen a héten, melyet ma (szeptember 30-án) Kapus Krisztián, polgármester is meglátogatott.

Jöhet a tél
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 30.

Befejeződött az Attila utca 1-3. szám alatti szövetkezeti lakótömb felújítása. A munkálatok során szigetelték a födémet, kicserélték a 31 lakás, a közös helyiségek és a lépcsőház nyílászáróit, valamint megújult a homlokzat. Ezzel a közel 50 milliós beruházással csökkenő szén-dioxin kibocsátás mellett lényeges energia- és költségmegtakarítást érhetnek el a lakók. A felújított tömböt a tervezők és kivitelezők társaságában Kapus Krisztián polgármester adta át szeptember 29-én.

Meseélmény a Népmese Napján
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 30.

Solymosiné Irénke, nyugdíjas óvodapedagógus közös meseélménnyel kedveskedett a résztvevőknek a Népmese Napja alkalmából a könyvtár baba-mama foglalkozásán ma (szeptember 30-án). A gyermekek kézzel készített bábokkal játszhattak és egy mesét is meghallgathattak Solymosiné Irénke, nyugdíjas óvodapedagógus előadásában.

Ne légy Jeti!
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 30.

Fenntarthatósági rendezvénysorozat a kiskunfélegyházi kistérségben A Ne légy Jeti! projekt célja az ökológiai lábnyom fogalmának megismertetése főleg a gyermek-és fiatal korcsoportokban, valamint a lakosság körében. A pályázat lehetőséget teremt a környezettudatosabb életvitelt segítő szokások és tudás kialakítására.

Október 1. az idősek világnapja
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 30.

A Sorsocskák Alapítvány tehetséges gyermekek alkotásaival ajándékozza meg az idősek otthona lakóit. Az idős emberek nagyon szeretik a gyermekek jelenlétét, mert játékosságukkal, önfeledt nevetésükkel megszínesítik a szürke hétköznapokat. Ezért fontos a Sorsocskák Alapítvány számára is a kapcsolattartás az idősek otthonában élő emberekkel. 

Papírt és vasat gyűjtenek a félegyházi cserkészek
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 30.

A 871-es számú Szent Imre Cserkészcsapat vas és papírgyűjtésbe kezdett ezen a héten, hogy támogatni tudják azt a két társukat, akik meghívást kaptak a 2015-ben Japánban megrendezésre kerülő Cserkész Dzsemborira.

Az együttélés szépségei és buktatói
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 29.

„Népek és nemzetiségek az Osztrák Magyar Monarchiában” címmel hangzottak el előadások a Kulturális Szalon legutóbbi foglalkozásán a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. dr. Szabóné Matyók Katalin, a Móra Ferenc Gimnázium tanára és dr. Pallagi Mária a 12 nemzetiségű Monarchia mindennapjairól, az együttélés konfliktusairól és szépségéről szóltak. Mondandójukat gazdag szakirodalom ajánlásával és fotók bemutatásával színesítették.

Béláim! Gondolkodjunk! – Durvul a kampány Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 29.

Beröffent a kampány szecskavágója Kiskunfélegyházán is, az érintettek állnak, és néznek! „Némán oda, miket ír, a hogy is hívják?!” Mivel ez publicisztika, leírhatom: Kislányok! Ha kiálltok a sarokra, néha bizony meg lesztek b...va! Ki lesz Kiskunfélegyháza polgármestere? Ez a kérdés már azokat is egyre jobban foglalkoztatja, akik egyébként messze tartják magukat a politikától.

Értékeink
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 29.

Ez év márciustól szeptemberig összesen 129 javaslat érkezett a megyei értéktárba történő felvételre, közöttük számos Kiskunfélegyházáról - tudtuk meg dr. Bankó Ágnestől, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat aljegyzőjétől. A bizottság valamennyi javaslatot megtárgyalta: 60 nemzeti értéket felvett a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba, 17 esetben határozott elutasításról, 54 javaslat esetében hiánypótlási felhívásról, 41 javaslat elbírálása érdekében pedig szakértői vélemény beszerzéséről döntött, illetve két esetben arról határozott, hogy – a hiánypótlás nem teljesítése miatt – a javaslatot érdemben nem tárgyalja.

Európai Uniós források 2014-2020
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 29.

A vidékfejlesztés és a vállalkozók támogatási lehetőségei lesz a témája annak a szakmai fórumnak, melyet ma (szeptember 29-én) 16.30 órától tartanak a városháza dísztermében. Előadó: Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő.

Húszmilliós megtakarítást ért el Pálmonostora
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 29.

Útfelújításról döntött legutóbbi képviselő-testületi ülésén Pálmonostora önkormányzata. 2011-ben a csapadékos időjárás több ingatlanban is kárt tett, a védekezési munkálatok során utakat kellett átvágni annak érdekében, hogy ne kerüljenek víz alá a házak. A javítást önerőből végzi el a település, ugyanis több mint húszmillió forint megtakarítást értek el ebben az évben. 

Információs pont nyílt a városházán – Hasznos információk kazán-, ablak-, hűtőcsere pályázatról
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 29.

Soron kívül tájékoztatja a lakosságot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kazán-, ablak-, hűtőcsere pályázatáról az önkormányzat. Az elmúlt hét közepétől több mint százan éltek a lehetőséggel, és kaptak információkat a szociális csoport munkatársától.

Jelentős pluszt mutat Kiskunfélegyháza költségvetése
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 29.

A szeptember 25-i képviselőtestületi ülésen Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere bejelentést intézett a város és egyben a testület felé. Beszédében elmondta, hogy jelenlegi állás szerint Kiskunfélegyháza költségvetése történelmien magas többletet mutat.

Kiss Kálmán vezeti az LMP megyei listáját
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 29.

Kiss Kálmán a Legyen Más a Politika helyi szervezetének elnöke és polgármester-jelöltje vezeti az önkormányzati választásokon a párt megyei listáját. A lista második helyén Makádi Balázs bölcsész-történészt (Kalocsa) jelölik. A harmadik helyen az LMP félegyházi szervezetének tagja és képviselő -jelöltje dr. Azúr Magdolna, negyedik helyen Balogh Zoltán vízügyi és élelmiszeripari szakember szerepel. Ezt sajtótájékoztatón jelentették be, ahol Kiss Kálmán pártja helyi programjáról, polgármesteri elképzeléseiről, Szél Bernadett az LMP társelnöke pedig országos programjukról szólt.

Lakossági találkozót szervezett szeptember 24-én Retkes Illés, a FIDESZ - KDNP önkormányzati képviselő-jelöltje
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 29.

Lakossági találkozót szervezett szeptember 24-én Retkes Illés, a FIDESZ - KDNP önkormányzati képviselő-jelöltje Kiskunfélegyházán, a Kossuth ABC előtt, ahol a városrész lakói beszélgethettek a jelölttel, és problémáikat is elmondhatták.

Még fényesebb jövőről álmodnak a Koppányok
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 29.

Öt év, ennyi idő telt el a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület megalapítása óta. A jubileumot az edzések színhelyéül szolgáló korábbi Fürdőszálló épületében ünnepelte meg az egyesület. A szeptember 28-án megtartott rendezvényen az érdeklődők bepillantást nyerhettek a Koppányok működésébe; kiállítás keretében megismerhették a tagok eredményeit, alkotásait. Az ünnepségen Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd Hajagos Gyula plébános atya szentelte meg az egyesület tagjai által készített helységjelző rovástáblát, amit a Csongrádi úton, a tűzoltósággal szemben helyeztek el. A rovástáblát a Koppányok vezetője, Dinnyés Gyula, valamint Szeibert Imre és Kurucz Zoltán közösen készítették.

Október 2-án alakul meg ismét a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 29.

Október 2-án alakul meg ismét a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Kiskunfélegyházán. Néhány éve már lehetett hallani a fórum munkájáról, azonban most ismét 400.000 Ft-ot elnyert Kiskunfélegyháza ezen célra így Kapus Krisztián polgármester elmondása alapján ismét beindulhat a szakmai munka.

Tisztább víz, üzembiztos vízellátórendszer
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 29.

Jó ütemben halad az ezerötszáz köbméteres víztorony építése a Petőfi lakótelep mellett, a Tanyasori és a Körösi út által körbezárt területen, melyről ma (szeptember 29-én) személyesen is meggyőződött Kurdi Viktor, a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója, és Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza Város polgármestere. Az épülő víztornyot a Darvas téri ovisok is megcsodálták.

10 éves a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 28.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete 10 éves fennállásának alkalmából ünnepséget szervezett szeptember 27-én, szombaton a Kecskeméti Katona József Színházban.

Félegyházi diákok a Youth For Europe-on
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 28.

Kiskunfélegyháza és Feltre nagyon hosszú és mély testvérvárosi kapcsolatot ápol már évek óta. A Youth For Europe programsorozat egy nemzetközi program, mely Európa valamennyi országából (Spanyolországból, Németországból, Lengyelországból, Franciaországból, Angliából, Olaszországból, Szerbiából és Magyarországról) gyűjti össze a testvérvárosokból a helyi fiatalokat évente 1-2 hét erejéig, hogy megismerhessék egymás kultúráját, országát és életre szóló barátságokat kössenek.

Hírek az Ótemplomból
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 28.
Október a rózsafüzér hónapja. Hétköznapokon minden szentmise előtt 5 órától elimádkozzuk a teljes rózsafűzért, illetve ünnepnapokon és vasárnapokon minden szentmisében elimádkozunk egy tizedet a szentáldozás után. Továbbá októbertől kezdve az esti szentmisék már fél 6-tól kezdődnek.
Kutyavilág a Petőfi téren
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 27.

Szépségversenyre készítették fel kedvenceiket a hét végén a félegyházi kutyatartók. Mint kiderült, jól tették dolgukat, mert a zsűri és a szép számú közönség is nehezen tudta eldönteni, hogy melyik lehet a legszebb. Szeptember 27-én a Petőfi téren több mint egy tucat kutyust vonultattak fel gazdáik. Voltak közöttük fajtatiszták és keverékek is, de egyben mindegyik megegyezett: szépek, kedvesek, barátságosak és jól idomítottak voltak.

Mihály-napi forgatag a múzeumban
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 27.

Ma délelőtt a vásárnyitással kezdetét vette a Kiskun Múzeumban a II. Mihály-napi forgatag rendezvénysorozata. A gyerekeket és szüleiket kézműves foglalkozások, népi játékok és libasimogató, valamint játékos vetélkedők várták. A mesterségek udvarában borász- és méhész kiállítás nyílt, valamint kovács bemutató volt látható. A szélmalom előtt a mezgés diákok tartottak csikós bemutatót. A színpadon dr. Tóth Ákos tárogatózott, a Darvas iskola diákjai pedig meséket adtak elő. A béres deleléshez sült szalonna, és a Királyi Szakácsok kenyérlángosa járt. Délután 14 órától bemutatókkal, előadásokkal folytatódik a program.

Aktualitások a mezőgazdaságban, támogatások, földforgalmi törvény
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 26.

E címmel tartanak tanácsadást október 1-jén 16.30-18.30 óra között a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében a városháza dísztermében. A rendezvényt Kapus Krisztián Kiskunfélegyháza Város Polgármestere nyitja meg.

Átadták a megyei díjakat
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 26.

Frittmann János soltvadkerti borász, Dr. Nagy Zoltán, a PHOENIX Mecano Kecskemét Kft. ügyvezető igazgatója ésVinczellér Imre kalocsai festőművész vehette át idén a Bács-Kiskun Megyéért Díjat. A megyei önkormányzat elismeréseit, a kecskeméti Katona József Színházban megrendezett ünnepi közgyűlésen vehették át a kitüntetettek.

Befejeződött Kiskunfélegyházán az Asztalos János utca 2-8. szám alatti társasház komplex felújítása
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 26.

Befejeződött Kiskunfélegyházán az Asztalos János utca 2-8. szám alatti, hatvanlakásos szövetkezeti kezelésben lévő társasház komplex felújítása. A beruházás közel 100 millió forintba került. Az épület energetikai felújítását a kormányzat 53.6 millió forinttal, míg Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata közel 9,5 millió forinttal támogatta. A komplexitás az első fűtött lakószint alatti födém és a külső homlokzatok szigetelését, a lakások és a lépcsőházak nyílászáróinak cseréjét, a tető víz-és hőszigetelését jelentette. A beruházás eredményeként megközelítőleg 70 százalékos energiamegtakarítás érhető el.

Családi nap az oviban
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 26.

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a Bercsényi utcai óvodában ősszel vendégül látják a három csoportos óvoda gyermekeit, szüleit és rokonait családi napjukon. Ma (szeptember 26-án) került sor a közkedvelt programra. 

Csütörtökön rendezték meg Kiskunfélegyháza főterén a városi diáknapot
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 26.

Szeptember 25-én XVI. alkalommal rendezték meg Kiskunfélegyháza főterén a városi diáknapot. A Gyermekek már reggel 7 órakor átvehették a város kulcsát, majd Bálint Lívia diákpolgármester 13 órakor a testületi ülést is megnyitotta. Ám az igazi szerep rá a főtéren várt ahol számtalan csöppség kezdte a sorversenyeket.

Elkezdődött a szennyvízprogram Bugacon
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 26.

A csütörtöki nyitórendezvénnyel, elindult Bugacon a régóta várt szennyvízcsatorna-hálózat és szennyvíztisztító telep építése. Szabó László Bugac polgármestere köszöntő beszédében elmondta, hogy összesen 19 km (19 190 fm) gerincvezeték, 11 km (11 323 fm) bekötővezeték és 4,9 km (4 935 fm) nyomóvezeték épül meg Bugacon és Alsómonostoron. Ennek köszönhetően 1063 ingatlanhoz jut el a csatorna. A hálózat mellett egy vadonatúj szennyvíztisztító telep is megvalósul. A projekt kivitelezője a Duna Aszfalt Kft.

Itthon vagy, Magyarország szeretlek!
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 26.

Bács-Kiskun megye több települése is kapcsolódott a a Szent Mihály napi országos „Itthon vagy, Magyarország szeretlek” programsorozathoz. Szombaton Kecskeméten a helyszínek között különleges, muzeális Ikarusz buszokkal vándorolhatnak a látogatók.

Megvitatták, de nem döntöttek a Félegyházi Közlöny sorsáról
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 26.

A Félegyázi Közlöny Nonprofit Kft. működéséről tartottak rendkívüli képviselő-testületi ülést szeptember 26-án. Az ülés összehívását Balla László, Bense Zoltán, Gyenes Attila, Horváth Gábor, Dr. Réczi László, Szamosi Endre és Ván Jenő kezdeményezte, miután Kapus Krisztián polgármester felmentette a munkavégzés alól a lap főszerkesztőjét, Gerencsérné Tóth Tímeát.

Novellás kötetet jelentetett meg Szász András
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 26.

Bemutatták Szász András legújabb novellás kötetét a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A Kiválasztottak című kiadványt a korábban megjelent művekhez hasonlóan a hit, a nemzeti tudat és a természetszeretet hatja át. A szeptember 24-én megtartott rendezvényen a Fény Gyermekei Ifjúsági Közösség adott elő zenés műsort.

Nyolc fő jut munkához Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 26.

Nyolc fő jut munkához Kiskunfélegyházán az Új Széchényi Terv Megújulás Program pályázatán elnyert 27 millió forintos támogatásnak köszönhetően. Négyen a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény hajléktalan szállóján, négyen pedig a családok átmeneti otthonában dolgozhatnak 15 hónapon keresztül.

Pályázati felhívás
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 26.
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (6100, Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1.) pályázatot hirdet a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény (6100, Kiskunfélegyháza, Hunyadi u. 6.) Intézményvezető (magasabb vezető) álláshelyének teljes munkaidőben történő betöltésére.
Szüreti felvonulást és bált rendeztek szeptember 20-án Bugacon
Publikálás dátuma: 2014. szeptember 26.

Szüreti felvonulást és bált rendeztek szeptember 20-án Bugacon. Az ünnepi alkalomból a falu apraja-nagyja felvonult. Nem csak az esti bál, de a napközbeni vigasság is nagy szerephez jutott, hiszen rengeteg programmal kedveskedtek az egybegyűlteknek a szervezők, akik idén a Futóhomok Ifjúsági Egyesület tagjai voltak.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek