Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2014.10.03-10.10.

 
Dinamikus, fenntarthatóan fejlődő várost szeretne az LMP
Publikálás dátuma: 2014. október 10.

Azt szeretnénk elérni, hogy Kiskunfélegyháza öt év múlva egy valóban dinamikus és fenntarthatóan fejlődő város legyen, a helyi emberek aktív közössége, a kis- és középvállalkozások virágzó városa. Erről beszélt Kiss Kálmán az LMP polgármesterjelöltje legutóbbi sajtótájékoztatóján, ahol Ikotity Istvánnal, az LMP országgyűlési képviselőjével a párt megyei és régiós elképzeléséiről is szóltak.

Egészségügyi szűrővizsgálat Haleszban
Publikálás dátuma: 2014. október 10.

Élénk érdeklődés mellett zajlott le ma (október 10-én) az az egészségügyi szűrővizsgálat, melyet Lőrinc Tibor kezdeményezésére tartottak meg a haleszi, az öreggalambosi, a felsőgalambosi, a Szabó és a Ring hegyi , a IX., X., XI., XII., XIII. kerületi lakosok számára. A vizsgálatokat (testtömeg, koleszterinszint, vércukor, vérnyomásmérés, diétás tanácsadás, anyajegyszűrés) az Ölelő Kéz és Hospice Alapítvány munkatársai és dr. Szántó Hajnalka bőrgyógyász szakorvos végezte el.

Egyirányú lett a Kohári utca
Publikálás dátuma: 2014. október 10.

Lakossági kezdeményezésre egyirányúsították a Kohári utcát. A forgalomrend változásra azért volt szükség, mert „egérútként” használt a kicsi és szűk utca rendkívül balesetveszélyessé volt a megnövekedett forgalom miatt.

Folytatódnak a Móra-emlékévek programjai
Publikálás dátuma: 2014. október 10.
Az általános iskolások számára meghirdetett Móra dramatizálási verseny, illetve az októberben megrendezésre kerülő Móra István-emléknapok részleteiről egyeztetett október 9-i ülésén a Móra Emlékbizottság a városházán. Az általános iskolások számára hirdetett Móra dramatizálási versenyt a Móra Emlékbizottság és a Constantinum Intézmény Móra Ferenc Általános Iskolája, melyet október 16-án tartanak meg a Hattyúházban. 
Hamarosan helyben lehet jogosítványt szerezni
Publikálás dátuma: 2014. október 10.
A félegyházi járási hivatal munkáját tekintette át a közelmúltban Kovács Ernő kormánymegbízott. Az elmúlt másfél esztendő tapasztalatait sajtótájékoztatójában úgy összegezte, hogy példaértékűnek tartja, amit a hivatal átalakításában tapasztalt. Kiemelte, hogy az átalakítások során a munkaterületüket jól ismerő, ahhoz értő, felkészült szakemberek kerültek át az önkormányzattól a járási hivatalhoz. Ennek köszönhető, hogy az ügyintézés folyamatos és zökkenőmentes volt, a hatáskörök átrendeződését a polgárok szinte észre sem vették.
 
Léna koronával tért haza a Miss Little World szépségversenyről
Publikálás dátuma: 2014. október 10.

Törökországi világverseny után párizsi divatbemutatóra készül a félegyházi óvodás. "Legjobban a kalózkodás tetszett egy négyárbocos vitorlással, és a kincskeresés a szigeten." Nyár közepén így fejezte be a Közlönynek adott interjúját: „Várom már, hogy anyáékkal repülhessek Törökországba.” A napokban megvolt a nagy utazás, először ült repülőn, és rengeteg ajándékkal tért haza a világszépe versenyről.

Magyar Fürdőkultúra Napja a Róna Kincsében
Publikálás dátuma: 2014. október 10.

A Magyar Fürdőkultúra Napját minden év októberének második szombatján rendezik meg. Erre a napra a Magyar Fürdőszövetség külön kampányt szervez, melynek célja a több ezer éves fürdőkultúra hazai gyökereinek és értékeinek megismertetése. Kiemelt célja a kezdeményezésnek a hagyományok fenntartása, fiatal generációk ismereteinek bővítése, ugyanakkor a senior generációk részére is a figyelem felkeltése a hazai gyógyfürdők és az igénybe vehető gyógykúrák iránt.

Miből élünk?
Publikálás dátuma: 2014. október 10.

Bács-Kiskun megyében 7 településen (Baja, Borota, Imrehegy, Jánoshalma, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas) zajlik a háztartások életkörülményeit feltáró felmérés, amelynek során 740 háztartást keresnek fel a KSH munkatársai.

No Kapus, no cry – Avagy, békés a kampány Jászszentlászlón
Publikálás dátuma: 2014. október 10.

Hat nappal a választások előtt, megnyugtatóan, és egyben megdöbbentően csendes a helyhatósági kampány Jászszentlászlón. A tavalyi időközi polgármester választás mocskos hangulatának nyoma sincs, a Fidesz is csendben kampányol. Ebből egy dologra lehet következtetni: No Kapus, no cry!

Térfigyelő kamerák vigyázzák biztonságunkat
Publikálás dátuma: 2014. október 10.

Négy darab térfigyelő kamerát szereltek fel a városba bevezető utaknál. Háromszázhatvan fokban elforgatható, rendszámfelismerő kamerák kerültek a Tesco és az AGIP kútnál lévő körforgalomhoz, a Repülőtérnél (Alpári út) és az Ipari Parknál (Majsai út – Molnár telepi út sarok) fixállású kamerák vigyázzák biztonságunkat – mondta el ma (október 10-én) Kapus Krisztián polgármester.

Új járda épül a Bercsényi utcai óvodánál
Publikálás dátuma: 2014. október 10.

Elkészült a Gárdonyi Géza utca felőli járdaszakasz felújítása. A felújításhoz szükséges térkövet az önkormányzat biztosította. A munkálatokban az óvodások apukái segédkeztek. Az új járdát ma (október 10-én) adta át Kapus Krisztián polgármester, a körzet önkormányzati képviselője, aki egyben ajándékot is hozott az óvodásoknak.

Zenés, táncos gólyaavató a mezgében
Publikálás dátuma: 2014. október 10.

A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola elsősei és a felsőbb évfolyamosok zenés, táncos, játékos vetélkedőn ismerkedtek egymással október 9-én. Az újoncok feladatait természetesen a rutinosabb mezgések találták ki. Azonban bármennyire furmányosak is voltak, a zászlókkal, és egységes öltözetben felvonuló gólyák cseppet sem szeppentek meg. A lehetetlen zenére is szép koreográfiát építettek fel, ügyesen másztak kötélre, biztonságosan borotválták meg a lufikat .és minden feladatot gördülékenyen, vidáman oldottak meg. Azaz alkalmassá váltak arra, hogy a mezgé polgáraivá avassák őket.

„Főhajtás a mindennapok hősei előtt”
Publikálás dátuma: 2014. október 10.

E címmel rendeztek verses, zenés megemlékezést október 9-én a Hattyúházban. Az esten Vargáné Rácz Judit beszélgetett Retkes Illéssel, volt tűzoltóparancsnokkal. A városi könyvtár rendezvényén Kapus Krisztián polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd elmondta: Számomra a mindennapok hősei azok az emberek, akiknek nem állítanak szobrot, nem neveznek el róluk utcát, teret, ám életük során hivatásukat hősiesen teljesítik. Bárki lehet hétköznapi hős, aki az értékekért bátran kiáll, mások vagyonát, életét védi.

Az LMP a helyi gazdaságot erősítené
Publikálás dátuma: 2014. október 9.

A közmunkaprogram helyett az elsődleges munkaerőpiacon kell állást biztosítani az embereknek – ez hangzott el a Lehet Más a Politika Kiskunfélegyházán megtartott sajtótájékoztatóján, amelyen ismertették a párt Bács-Kiskun megyére vonatkozó fejlesztési elképzeléseit.

Az összetartás szimbóluma
Publikálás dátuma: 2014. október 9.

Kiskunfélegyházán van egy hely, amelyet hat éve közösen alakítottak ki a város fiataljai és azóta is közösen tesznek hozzá hétről hétre valamit. Ez az a hely, ahol szinte mindenki járt már a városból korosztálytól függetlenül és ahova bármelyik szülő elengedheti gyermekét, mert vigyáznak rá.

Huszonhárom év és jelenkor Félegyházán
Publikálás dátuma: 2014. október 9.

Az Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Csoport 1991-ben alakult Dr. Édes István főorvos úr vezetésével, helyettese Dr. Nánási Erzsébet a lelki vezető Stein Ernő plébános. A csoport magja keresztény értelmiségi pedagógus illetve gazdasági vonalon tevékenykedő ember volt.

Jó hír a kétgyermekes családok támogatása!
Publikálás dátuma: 2014. október 9.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete jó hírként üdvözli, hogy a kiemelt adóalap-kedvezményt kibővítik a kétgyermekes családok esetében is. Az intézkedés a családok támogatását szolgálja, így nagyobb eséllyel várhatjuk a megszületett gyermekek számának emelkedését.

Megújult a családok átmeneti otthona
Publikálás dátuma: 2014. október 9.

Befejeződött a Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény Családok Átmeneti Otthonának felújítása. A 14 millió forintos beruházást október 8-án avatták fel.

Piroska és a vicces farkas, no meg a rockot járó nagymama
Publikálás dátuma: 2014. október 9.

A gyerekek a farkasnak szurkoltak a mesemusicalben. Nem csoda, hogy egyetlen nap alatt 3 teltházas előadást tartottak a Móra Ferenc Művelődési Központban! Bednai Natália, az egyrészes darab író-rendezője elmondta: – Négy éve járunk Félegyházára a Pódium Színház előadásaival, kifejezetten hívnak minket, és örömmel jövünk. Kiváló a szervezés, és ehhez mi hozzátesszük a színvonalat.

Részátadás a Móra téren
Publikálás dátuma: 2014. október 9.

Kicserélték a lakások és lépcsőházak nyílászáróit, felújították a 65 lakás egyedi kéményeit, így már biztonsággal várhatják a téli időszakot a Móra tér 5-6-7. szám alatti társasház lakói. A 100 millió forintos beruházás részbeni átadásán Kapus Krisztián polgármester arról adott tájékoztatást, hogy egy hónapon belül befejeződik a lakószint alatti és fölötti födém, valamint a külső homlokzat szigetelése is.

Sikeres volt a lovas klub nyílt napja
Publikálás dátuma: 2014. október 9.

A lovas sportokat honosítaná meg a volt ifjúsági sporttelepen Félegyháza alpolgármestere. Balla László annak kapcsán beszélt erről, hogy a támogatásával valósult meg nemrég a Félegyházi Lovas Klub Sportegyesület gyermekek számára meghirdetett nyílt napja. A rendezvény idén már harmadik alkalommal került megrendezésre.

Vida Pál a KONTRA ma esti vendége
Publikálás dátuma: 2014. október 9.

A kampány átlépte azt a küszöböt, ami már nem elfogadható – jelentette ki Vida Pál, az Együtt – A Korszakváltók Pártja listavezetője a KONTRA című műsor vendégeként. A politikus úgy véli, a gazdaságfejlesztés érdekében a fiataloknak, valamint az 50 év felettieknek mindenképpen munkát kell biztosítani. A jelöltjeikkel kapcsolatban Vida Pál úgy fogalmazott: olyan, tapasztalattal rendelkező embereket indítanak, akik nem programot írnak, hanem munkát adnak az embereknek.

Húszmilliót költöttek az önkormányzati tulajdonú ingatlanok szennyvízbekötésére
Publikálás dátuma: 2014. október 8.

Hét önkormányzati tulajdonú ingatlant kötöttek rá az újonnan megépült szennyvíz-csatorna hálózatra. A bekötésekre mintegy húszmillió forintot költött a város – mondta el az október 7-re összehívott sajtótájékoztatón Kapus Krisztián polgármester.

Luca néni 90 éves lett
Publikálás dátuma: 2014. október 8.

Kupicz-Szabó Imrénét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából ma (október 8-án) Kapus Krisztián polgármester. Luca nénit egy csokor virággal lepte meg városunk első embere, valamint egy oklevelet adott át, melyet Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke látott el kézjegyével.

Több új beruházás települne Félegyházára
Publikálás dátuma: 2014. október 8.

Kiskunfélegyházán létesítene beruházást a száz százalékban magyar, autóipari alkatrészek felületkezelését végző Villkász Kft. Geosits Tibor ügyvezető és Modori Attila üzemvezető október 8-án, szerdán Lezsák Sándor és Ékes József országgyűlési képviselők, valamint Csányi József, a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnökének meghívására Félegyházán ismerkedett a potenciális helyszínekkel.

„Az irodalom a kávéházban, a kávéház az irodalomban”
Publikálás dátuma: 2014. október 8.

A reformkor utáni időszakban kifejlődött kávéházi kultúráról tartottak előadást és beszélgetést a Kulturális Szalon legutóbbi összejövetelén. Dr. Pallagi Mária történész és dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténész a nagynevű kávéházakban zajló pezsgő életet idézték meg történetekkel, fotókkal és írásokkal.

52 méter magas már a víztorony
Publikálás dátuma: 2014. október 7.

A terveknek megfelelően halad az ezerötszáz köbméteres víztorony építése a Petőfi lakótelep mellett, a Tanyasori és a Körösi utca által körbezárt területen. A szakemberek ma (október 7-én) a tartály feletti födém beülésének kialakítása után elkezdik falvastagság leszűkítését. A zsaluszint 52 méter. A „Kék-víz” Észak-Bács-Kiskun megyei ivóvízjavító program keretében készülő létesítmény 54,5 m magas lesz.

Elektronikus lesz a kárenyhítési rendszer
Publikálás dátuma: 2014. október 7.

Számítógépes alkalmazással működik november elsejétől az agár kárenyhítési rendszer - egyebek mellett erről tájékoztatták a termelőket Félegyházán, a Városházán megtartott szakmai rendezvényen.

Félegyházán is lehet forgalmi vizsgát tenni
Publikálás dátuma: 2014. október 7.

Kiskunfélegyházán tehetik le a forgalmi vizsgát azok, akik segédmotoros vezetői engedélyt kívánnak szerezni, valamint azok is, akik mezőgazdasági vontató kategóriában tennének forgalmi vizsgát – jelentették be sajtótájékoztató keretében a Városházán.

Fennállásának 10. jubileumát ünnepli idén a Félegyházi Táncszínház
Publikálás dátuma: 2014. október 7.

Fennállásának 10. jubileumát ünnepli idén a Félegyházi Táncszínház. Ebből az alkalomból októbert 18-án egy nagyszabású gálaműsorra készülnek, ezt megelőző napon pedig a formáció életéről szóló kiállítás nyílik meg. Az elmúlt héten ülést tartott a Táncszínház vezetősége, ahol a gálaműsor részleteit beszélték át. 

Kollár László a ma esti KONTRA vendége
Publikálás dátuma: 2014. október 7.

A helyi vállalkozások számára biztosított adókedvezményekkel, valamint felelős vagyongazdálkodással valósítaná meg a Jobbik azt, hogy önfenntartó legyen Félegyháza önkormányzata – erről is beszélt Kollár László, a Jobbik polgármesterjelöltje a KONTRA című műsor vendégeként. 

Kortárs alkotások tárlata a Szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2014. október 7.

A budapesti Vándorfény Galéria gyűjteményéből állítottak össze tárlatot a Szakmai Közi Művelődési Házban. Az érdeklődők az elmúlt hétvégén tekinthették meg a műalkotásokat. 

Laura és Boti szerint kell a járda
Publikálás dátuma: 2014. október 7.

A Dózsa György Óvoda felújítás-sorozata újabb állomásához érkezett. A Dózsa és a Mezősi utca sarkán álló épület körül megújul a járda, az anyagot már leszállították, s a kivitelező szerint a következő héten elkezdődik a munka. Az ovisok érdeklődéssel szemlélték az úttest szélén sorakozó, rendezett térkő-kupacokat, és nem sajnálták, hogy vége a pocsolyák korszakának.

Lezárult a „Ne légy Jeti!” program
Publikálás dátuma: 2014. október 7.

Lezárult a „Ne légy Jeti!” elnevezésű projekt. Az Európai Unió és a magyar állam által támogatott rendezvénysorozat megvalósítására 2011-ben több mint 23 millió forintot nyert a Kiskunfélegyházi Kistérségi Társulás. 

Magyar állampolgárok lettek
Publikálás dátuma: 2014. október 7.

Háromszáznál többen tettek már városunkban állampolgársági esküt. Ma (október 7-én) ismét nyolc fő kapta meg a magyar állampolgárságot igazoló okmányokat a városházán, melyeket Kapus Krisztián polgármester adott át számukra.

Misi bácsinak igazi otthona az otthon
Publikálás dátuma: 2014. október 7.

Kiegyensúlyozott, derűs és életvidám ember Misi bácsi, akit a Csanyi úti szociális otthon legrégibb lakójaként köszöntöttek az intézmény dolgozói és lakótársai az idősek világnapján, október 1-jén. Nemes Mihály már az otthon építkezésekor kiszemelte magának ezt a lakhelyet. Bement, érdeklődött, hogy milyen feltételekkel, és hogyan költözhetne be az otthonba. Érdeklődését szívesen fogadták, sőt lakosztályát is kiválaszthatta, amit hamarosan el is foglalt. Ez húsz esztendeje történt, azóta is ebben a szobában él, napfényes mivolta miatt soha el nem hagyná. Akkori döntését soha nem bánta meg.

Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2014. október 7.
A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez 2014. október 11-én szombaton, Budapestre a Fiumei Úti Nemzeti Sírkert és a Kegyeleti Múzeum megtekintésére. Az utazás Zuglóig vonattal, onnan a Keleti pályaudvarig busszal történik. A vonatjegyet és a buszjegyeket mindenki egyénileg rendezi.
Országos véradás
Publikálás dátuma: 2014. október 7.

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjára közös országos véradást szervez a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is csatlakozott a kezdeményezéshez. Az önkéntes véradókat október 8-án, szerdán várják.

Tekerőlantosok ha találkoznak
Publikálás dátuma: 2014. október 7.

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Bársony Mihály Tekerőlantos Találkozót a közelmúltban Tiszaalpáron. A rendezvény egyben Mihály-napi vásár is volt, a Tündérrózsa Óvoda udvarán. A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel Kobzos Kiss Tamás és Borbély Mihály Kossuth-díjas zenészek. A tekerőlantos találkozók egyik főszervezője Szerényi Béla, aki Bársony Mihály zenei hagyatékának őrzője. 

Új buszváró a Kőrösi útban
Publikálás dátuma: 2014. október 7.

Új buszvárót helyeztek ki ma (október 7-én) a Kőrösi útban a gázcsere telep utáni postaládákhoz. Így valamennyi megállóhelyen fedett helyen várakozhatnak a buszra a Kőrösi útban lakók. A használaton kívüli buszvárót Dongó József, a körzet önkormányzati képviselője és Tóth László mezőőr kezdeményezésére újították fel a költségvetési üzem szakemeberi, majd helyezték ki a Kőrösi útba.

Új eszközök a közösségi rendezvények sikeréért
Publikálás dátuma: 2014. október 7.

Mobil technikai eszközöket adott át ma (október 7-én) Kapus Krisztián, polgármester, a 8. számú választókörzet önkormányzati képviselője Gálig Erzsébetnek a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetőjének a Nádasdy utcai szociális otthonban. Az új eszközöknek köszönhetően megoldódik, a mai kornak megfelelővé válik a rendezvények hangosítása a város szociális intézményeiben.

Új konténer tároló helyeket alakítottak ki az Asztalos János utcában
Publikálás dátuma: 2014. október 7.

Eleget téve a lakók kérésének két darab 1100 literes konténer tárolására alkalmas helyet alakítottak ki Asztalos János utca 13-23. számú társasház előtt. Ezzel a megoldással újabb parkolóhelyek szabadultak fel, illetve a jármű forgalom akadályoztatása is megszűnt. Molnárné Sz. Mária, a Fortuna Lakásszövetkezet elnöke levélben köszönte meg a lakók nevében Kapus Krisztián polgármester, a körzet önkormányzati képviselőjének segítségét, a városüzemeltetési osztály munkáját.

Ünnepi Betűbölcsi az Anyatej Világnapja alkalmából
Publikálás dátuma: 2014. október 7.
A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központtal közösen kibővített baba-mama foglalkozásra várta ma (október 7-én) a kismamákat és gyermekeiket a Hattyúházban. A védőnői szolgálat évről vére csatlakozik az Anyatej Világnapja alkalmából szervezett országos rendezvényekhez, így ma a könyvtár Betűbölcsi foglalkozására különböző előadásokkal várták az érdeklődőket.
Vasárnap ünnepi koncertet adott a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola és a Kiskunfélegyházi Koncertfúvós zenekar
Publikálás dátuma: 2014. október 7.

A zene világnapja alkalmából adott ünnepi koncertet a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola, és a Kiskunfélegyházi Koncertfúvós zenekar október 5-én. A rendezvény érdekességét nem csak az adta, hogy idén a Batthyány Lajos Általános iskola növendékei, valamint a Zenebarátok Kórusa is részt vett tevékenyen. Ezen a napon a közönségnek is nagy szerep jutott, dalos és játékos formában.

15 milliárdos beruházás – 200 új munkahely
Publikálás dátuma: 2014. október 6.

Évi nyolcmillió csirke és százhúszezer birka vágására alkalmas vágóhíd építését tervezik Kiskunfélegyházán. A létesítmény kétszáz főnek biztosíthat munkát. A tervek szerint a vágóhídépítése tavasszal elkezdődhet – jelentette be ma (október 6-án) Kapus Krisztián polgármester.

A végéhez közelednek a Szakmaközi Művelődési Házon zajló két évvel ezelőtt kezdődött felújítások
Publikálás dátuma: 2014. október 6.

A végéhez közelednek azok a felújítások, melyek már 2012 óta zajlanak Kiskunfélegyházán a Szakmaközi Művelődési Házon. Az épület teljes rekonstrukciója és karbantartása 2 évvel ezelőtt elkezdődött, azonban pénzforrás hiányában mindig fél bekellett szakítani azokat. Idén többek között nyílászárók cseréjére, festésre valamint az egész épület területén korszerű energiatakarékos világítótestek beszerelésére került sor.

Az aradi vértanúkra emlékezik Kiskunfélegyháza
Publikálás dátuma: 2014. október 6.

1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49. évi szabadságharc 13 honvédtisztjét, Pesten pedig ugyanezen a napon hajtották végre a gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnökre kiszabott halálos ítéletet. A bécsi forradalom évfordulójára időzített kivégzéssorozat a levert szabadságharc utáni megtorlások tetőpontja volt, amiről a magyarság évről évre nemzeti gyásznap keretében emlékezik meg.

http://www.kiskuntv.hu/2014/10/06/aradi-13-koszonjuk-az-erot-a-tisztesseget-a-batorsagot-es-a-szabadsagszeretetet/

http://www.kiskuntv.hu/2014/10/06/vertanuink-emleke-elott-hajtottak-fejet-az-idosek/

http://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hir_olvas/permalink:koszonjuk-az-erot-a-tisztesseget-a-batorsagot-es-a-szabadsagszeretetet-2014-10-07-082220/

Bács-Kiskunban konzultáltak az önkéntes tűzoltó egyesületek
Publikálás dátuma: 2014. október 6.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek soron következő régiós konzultációját Kiskunfélegyházán tartották meg a hétvégén. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által szervezett rendezvénysorozat harmadik állomásán négy megyéből - Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok – érkezetek az önkéntes tűzoltó egyesületek vezetői, szaktevékenységet irányítói.

Józsefes-siker a Darvas Kupán
Publikálás dátuma: 2014. október 6.

A József Attila iskola atlétái nyerték a 26. Darvas Kupa őszi atlétikai versenyét. A felső tagozatos atléták 60- és 800 méteres síkfutásban, 4x200 méteres váltóban, illetve távolugrásban mérték össze erejüket. Második helyen a Batthyány Lajos, harmadikon a Darvas József iskola csapata végzett.

Kis is vagyok én?
Publikálás dátuma: 2014. október 6.

A Félegyházi Baptista Gyülekezet meghívására Fűtó Róbert tart előadást az identitáskérdésről. A rendezvényre október 17-én, pénteken 18 órakor kerül sor. A belépés díjtalan.

Lakásgazdálkodási egyenleg
Publikálás dátuma: 2014. október 6.

A most véget érő ciklus 4 évében a már jól bevált „3 pilléres” lakásgazdálkodási struktúra keretein belül, de minden eddiginél nehezebb körülmények között kellett munkánkat végezni.

Ön elmegy-e választani?
Publikálás dátuma: 2014. október 6.

A választás napja olyan lesz, akár a többi vasárnap. Vagy mégsem? A válaszadók többsége arra vár, hogy beleszólhasson a saját életébe.

Szeretetteljes ünneplés a 102. szülinapon
Publikálás dátuma: 2014. október 6.

Sok-sok virággal, ünnepi tortával és kedves műsorral ünnepelték Rózsika nénit 102. születésnapján a Nádasdy utcai otthonban. Családtagjai – éppúgy, mint a hétköznapokon – most is szeretettel vették körül, az intézmény lakói és dolgozói pedig szívhez szóló verses, zenés műsorral köszöntötték Félegyháza egyik legidősebb polgárát, Csányi Kálmánnét.

Tanuszoda épül a Móravárosban
Publikálás dátuma: 2014. október 6.
Kétmedencés tanuszoda épül a jövő évben a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében a Móravárosban, a Platán Utcai Általános Iskola mögötti területen. Az új létesítményben – a mindennapos testnevelés mellett – a móravárosiak számára is biztosított lesz az úszás, a kikapcsolódás, a rekreáció és az egészségmegőrzés lehetősége – jelentette be ma (október 6-án) Kapus Krisztián polgármester.
 
Új kistérségi összefogásra építő projekt indult el október első napjaiban
Publikálás dátuma: 2014. október 6.
Új kistérségi összefogásra építő projekt indult el október első napjaiban. A főpályázó, a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete mellett Szentkirály Község Önkormányzata és a Kiskunok Vidékéért Egyesület közös gondolkodása és munkája eredményeként mintegy 18,5 millió Ft támogatásban részesült a projekt.
Üzenet a magyarságról
Publikálás dátuma: 2014. október 6.
Nyírő József születésének 125. évfordulójára emlékezve avatták fel a városi könyvtár udvarán azt a domborművet, amely a „székelyek apostolának” állít emléket. Az alkotás költségeit finanszírozó Szikszai László elmondta: azért tartotta fontosnak, hogy az erdélyi irodalom kiemelkedő alakja előtt Kiskunfélegyháza is főt hajtson egy emléktáblával, mert Nyírő József könyvei a ma olvasójának is számos üzenetet hordoznak a magyarságról.
Hírek az Újtemplomból
Publikálás dátuma: 2014. október 5.
Október hónapban hétköznapokon az esti szentmise után, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt ¼ 6-kor kezdjük a közös Rózsafűzér imádságot. Október 11-én, szombaton este 6 órakor újmisét tart templomunkban Tamás Sándor atya.
Kiskunsági évezredek
Publikálás dátuma: 2014. október 5.
Konferenciát rendez a Kiskun Múzeum 2014. október 15-16-án Kiskunsági évezredek címmel a Kiskunság és határterületeinek kutatói számára. Az 1902-ben alapított Kiskun Múzeum (Kiskunfélegyháza) ad otthont sikeres NKA pályázat és helyi támogatás révén a "Kiskunsági Évezredek" című kiállításnak.
Mindenki kifogta a magáét
Publikálás dátuma: 2014. október 5.
Harminchét horgász három kategóriában mérte össze tudását október 4-én a X. Lakótelepi Horgászversenyen. A lóúsztatónál megtartott versenyt ezúttal is a Kiskunsági Horgászegyesület szervezte meg. A felnőttek között Lantos Sándor győzött. Az ifjúsági-női kategóriában Tóth György lett az első. A gyermekek között Tarjányi Szabolcs végzett az élen.
 
Arcok a piacról
Publikálás dátuma: 2014. október 4.

Elsárgult levelek hullnak körülötte és pár csepp eső meg se kottyan, Veres Balog István köszörűs rendületlenül áll a piac sarkánál

Bor- és pálinkaünnep a Kossuth városban
Publikálás dátuma: 2014. október 4.

Off-road és veterán autók felvonulásával kezdődött október 4-én az I. Kossuth-városi Bor- és Pálinkaünnep a városrész parkjában. A rendezvényre kilátogatókat ökölvívó és birkózó bemutató és finom ételek várták. Miközben a felnőttek beszélgettek, megkóstolták a pálinkákat, borokat, a gyermekek a foglalkoztató sátorban kézműveskedhettek, illetve a játszótéren múlathatták az időt népi játékokkal.

Fórum a városok jövőjéről, a jövő városairól
Publikálás dátuma: 2014. október 4.

Lakossági fórumra várta az érdeklődőket ma (október 4-én) Kósa Lajos, Debrecen város polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke, dr. Kerényi János a Fidesz regionális pártigazgatója és Kapus Krisztián Kiskunfélegyháza polgármestere, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje a művelődési központ színháztermében.

http://nol.hu/belfold/kosa-lajos-es-az-apro-majmok-1490535

Jubilál a Lakótelepi Napok
Publikálás dátuma: 2014. október 4.

Október 3-án az Asztalos János utcai keresztnél megtartott szentmisével vette kezdetét a X. Lakótelepi Napok rendezvénysorozata. Szombaton délelőtt nem fogadta kegyeibe az időjárás a lakótelepieket. A játékszerek kevés látogatót fogadhattak, a pónilovas fogat is árválkodva vártra utasait. A dodzsemet azért már többen kipróbálták. A főzőmestereket azonban nem tartotta vissza a csepergélő eső attól, hogy felállítsák bográcsaikat és finomságokat főzzenek. Reménykedtek abban, hogy az ínyencek a legrosszabb időjárásban is megéheznek és megérkeznek. A szervezők pedig abban bizakodnak, hogy a hétvége hátralévő időszakában javul egy kicsit az időjárás és a programok idején megpezsdül az élet a lakótelep parkjaiban.

http://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hir_olvas/permalink:focikupa-a-lakotelepen-2014-10-06-051827/

November 7-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjakra
Publikálás dátuma: 2014. október 4.

November 7-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjra a 2014/15-ös tanév tavaszi és a 2015/16-os őszi félévére. Az önkormányzati ösztöndíjrendszer célja a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása az esélyteremtés érdekében.

Ünnepi hangverseny
Publikálás dátuma: 2014. október 4.

A Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és az Ifjúsági Fúvószenekar szeretettel hív mindenkit a zene világnapjára rendezett koncertjére a Szent István templomba. A hangverseny 19 órakor kezdődik. Vezényel: Tóth László és Kis-Fekete Vilmos.

A megelőzésen volt a hangsúly a városi egészségnapon
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Hagyományteremtő céllal szerveztek egészségnapot október 2-án Félegyházán. Az önkormányzat a betegségek megelőzése érdekében ingyenes szűrővizsgálatokat biztosított az érdeklődőknek a Petőfi téren. A KÉSZ Aréna, valamint a Járási Hivatal vezetője egy-egy újraélesztő készüléket vehetett át Kapus Krisztián polgármestertől. A nap során ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, valamint előadást tartott Dr. Zacher Gábor toxikológus.

A sokoldalú Móra – Emlékülés kezdődött a Kiskun Múzeumban
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Kiskunfélegyháza nagy szülötte, Móra Ferenc emléke előtt tiszteleg ma (október 3-án) a Kiskun Múzeum. Délelőtt „A sokoldalú Móra” címmel emlékülés kezdődött az intézményben, ahol neves szakemberek előadásain keresztül járják körbe az író életének fontosabb állomásait.

Biogázból nyert energiát használhat Félegyháza
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Jelentősen csökkenhet Kiskunfélegyháza villamosenergia-felhasználása, amennyiben megvalósul az a biogáz erőmű, amelynek építését október elsején jelentették be a Városházán. Az Épszerk-Pannónia Invest Építőipari Kft. Nagykőrösön már épített ilyen erőművet, a félegyházi beruházást szándéknyilatkozat formájában vállalta a cég. 

Borszentelés és szüreti bál Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Október 4-én tartja meg a hagyományos szüreti mulatságot a Szentkúti Nyugdíjas Klub Petőfiszálláson. A szervezők a Faluházhoz várják az érdeklődőket. 

Egy besározás margójára
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Kedves Félegyháziak! A hétvégén besározták a nevemet. Nem voltak illúzióim, hiszen hónapok óta tudom: ezt tervezik. Hiába a hivatalos iratok, hiába az összes megnyert per, hiába éltem becsületes, tiszta életet, vannak akik úgy gondolják, a névtelenség mögé bújva árthatnak annak a szellemiségnek amit képviselek és amit a mögöttem álló hatalmas tábor képvisel. Egy beszélgetés során egy "profi" politikus erről gúnyosan így fogalmazott még hónapokkal ezelőtt: "Mindent lehet úgy tálalni, hogy elhiggye a nép."

Faültetés a Bankfaluban
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Két lombos, vörös levelű kőrist és egy fenyőfát ültettek ma reggel a Bankfaluban, a Fecske utcai parkban. A kőrisek lombot növesztve árnyékot biztosíthatnak majd az itt játszó gyerekeknek, a fenyőfa pedig a Bankfaluiak karácsonyfája lehet idővel – mondta el a városrész önkormányzati képviselője. Dongó József a fák telepítése közben virágcsokorral és egy üveg félegyházi borral is megköszönte a munkát azoknak, akik önkéntesként járultak hozzá Bankfalu parkosításához, szépítéséhez.

Félegyházáról cikkezett a Selyemút Magazin
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

A több nyelven negyedévente megjelenő kínai Selyemút Magazin számolt be legutóbbi számában Kiskunfélegyháza és a Gansu tartományban található Baiyin település bontakozó testvérvárosi kapcsolatáról.

Jubilált a bugaci idősek otthona
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Harmic éve fogadja Bugacon a szépkorúakat az idősek napközi otthona. A hajlott korú emberek ma már otthonukként tekintenek az intézményre, ahol mindig figyelmesen fogadják őket, és segítenek problémáik megoldásában. Az idősek világnapján pedig ünnepi műsor várta a lakókat.

Megszentelték a Dankó Pista utcai bölcsődét
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Kapás Mihály a Szent István templom káplánja ma (október 3-án) felszentelte a Dankó Pista utca bölcsőde termeit és kiszolgáló helyiségeit. Az intézményt a felújítás óta ugyan már birtokba vették a gyermekek, de az épület felszentelésére ezidáig még nem került sor.

Rehabilitációs ágyakkal bővült a városi kórház
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

A félegyházi kórház régi szárnyának harmadik emeletén 32 rehabilitációs ággyal bővült a mozgásszervi betegeket ellátó részleg. A beruházás, amelyet október 3-án ünnepélyes keretek között adtak át, 190 millió forintos uniós támogatásból valósulhatott meg

Rendkívüli szúnyogirtás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Az enyhe tél, illetve a csapadékos nyár következtében nagymennyiségben elszaporodtak a szúnyogok. Az országos probléma enyhítése érdekében nyáron Magyarország Kormánya elrendelte hazánk területén a csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosított. A csapadékos ősz ugyancsak kedvezett a vérszívóknak.

Szombattól újabb ebzárlat jön
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Ebzárlat és legeltetési tilalom lesz a megyében októbner 4-től két hétig. A tilalom elrendelését a rókák őszi veszettség elleni országos immunizálási kampánya tette indokolttá.

Újra megalakult az Idősügyi Tanács
Publikálás dátuma: 2014. október 3.

Az Idősügyi Tanács október 2-ai alakuló ülésére minden nyugdíjas klub, egyesület és szervezet vezetője meghívást kapott. Az összejövetelen az öt fős tanács elnökévé Kapus Krisztián polgármestert választották, az alelnöki poszttal Deli Józsefet. A Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület tiszteletbeli elnökét bízták meg. Juhász Istvánt, a Nyugdíjas Klubok Egyesületének elnökét titkárnak választották.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek