Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: zárva
  • szerda - csütörtök: zárva
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2014.11.14-11.21.

 
5 ezer forintos utalványt kaphatnak a félegyházi babák és a nagycsaládosok
Publikálás dátuma: 2014. november 21.

Gyermekenként 5 ezer forint értékű támogatásban részesülhetnek azok a félegyházi családok, ahol az utóbbi 12 hónapban érkezett gyermekáldás, Családonként ugyanekkora támogatást kaphatnak a 3 vagy több gyermeket nevelő nagycsaládok, amennyiben benyújtják igényüket az önkormányzathoz – tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt Csányi József polgármester.

Bemutatkozás és jövőformálás az erdélyi testvértelepüléseken
Publikálás dátuma: 2014. november 21.

Bemutatkozó látogatást tett Csányi József polgármester Kiskunfélegyháza erdélyi testvértelepülésein, Tordán, Korondon és Segesváron. A félegyházi küldöttséget minden településen nyitottan fogadták a polgármesterek és képviselők. Azonban valamennyi helyszínen megfogalmazták, hogy Ficsór József polgármester halála után a hivatalos kapcsolatok elhalványultak, úgy érezték, hogy Félegyháza számára nem fontosak a már kialakított kapcsolatok.

Jótékonysági árverés a Dózsa iskolában
Publikálás dátuma: 2014. november 21.

Jótékonysági művészeti árverést tartanak december 2-án kedden, 17 órától Kiskunfélegyházán, a Dózsa György Általános Iskolában. Az árverésen az iskola diákjainak munkája kortárs művészek és klasszikusok alkotásai kerülnek kalapács alá.

100 év távlatából
Publikálás dátuma: 2014. november 20.

A XIX–XX. század fordulóján a világpolitikai helyzetet már a nagyhatalmak egymásnak feszülése határozta meg, bár a felszínen még tartott a „boldog békeidőknek” nevezett korszak. A szarajevói merénylet nyomán, 1914 júliusában mindenki háborút akart. 100 éve történt…

20 éve avatták újra a Nepomuki Szent János-szobrot a Szent János téren
Publikálás dátuma: 2014. november 20.
A szobor helyén állt 1743-ban Félegyháza újratelepítőinek fatemploma. E szent hely emlékét őrizte az 1799-től Nepomuki Szent János szobra. Az emlékművet Kiskunfélegyháza Önkormányzata állíttatta helyre, és 1994. november 20-án avatták fel újra. Nepomuki Szent János (1345-1393) a folyók, hidak, hajósok, vizimolnárok, halászok védőszentje. 
Elégedett felnőttek, boldog gyerekek
Publikálás dátuma: 2014. november 20.
Miért jó a Waldorf iskolában tanítani? Erről kérdeztük a félegyházi Tiszta Forrás Waldorf Általános iskola tanítónőit.Budainé Kovács Andrea (a harmadik osztály tanítója)
– Családommal Csongrádon élek, férjem vállalkozó, három gyermekünk van: Anna (21), Bálint (19), Barnabás (9). Csongrádon tanítottam egy általános iskolában, Barnus születése után pedig főállású anyaként otthon nevelgettem gyermekeinket. 
 
Nyílt napot tartanak a felújított fallabda pályán
Publikálás dátuma: 2014. november 20.

A sportág népszerűsítése céljából nyílt napot szerveznek november 22-én a kiskunfélegyházi fallabda pályán. Ennek keretében most szombaton bárki kipróbálhatja a fallabdázást. A pályán az érdeklődőknek ingyenes oktatást biztosítanak a szervezők.

Nyílt napot tartottak a Móra Ferenc Gimnáziumban
Publikálás dátuma: 2014. november 20.
Nyílt napot tartottak november 19-én a Móra Ferenc Gimnáziumban Kiskunfélegyházán. A nap célja az volt, hogy a döntés előtt álló általános iskolások meggyőzése volt arról, hogy jól teszik, ha az intézmény falain belül indítják középiskolás tanulmányaikat. De hogy mit adhat egy gimnázium, és miért fontos az érettségi a mai világban, erről is beszélgettünk Rosta Ferenc igazgatóval.
Segítség nyújtás a belvíz ellen Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2014. november 20.

Petőfiszállás külterületének több pontján csatornákba bekötött árkok ásásával próbálják leengedni a belvizet.

Tisztújító közgyűlés
Publikálás dátuma: 2014. november 20.

Tisztújító közgyűlést tart a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület 2014. november 21-én pénteken, 15 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Tündérszó meseíró pályázat
Publikálás dátuma: 2014. november 20.
A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület hatodik alkalommal hirdeti meg nemzetközi meseíró pályázatát. A pályázatra a világ bármely országában élő 8–15 éves gyermekek magyar nyelven írott meséit várjuk e-mailben, csatolt Microsoft Word dokumentumban, vagy postai úton 4 példányban, 2015. március 3-ig.
Új helyen a félegyházi Tourinform Iroda
Publikálás dátuma: 2014. november 20.
2014 novemberétől új helyen, új szolgáltatásokkal a Városháza bejárata mellett, az árkádok alatt várja a turistákat és a helyieket a kiskunfélegyházi Tourinform iroda. A kellemes hangulatú információs pont tekintettel az igényekre, már nemcsak szezonálisan, hanem egész évben a látogatók rendelkezésére áll. Az iroda központi, könnyen elérhető helyre került, így sokkal nagyobb forgalomra lehet számítani a jövőben.
 
3. alkalommal rendezték meg Kiskunfélegyházán a Consti kupát
Publikálás dátuma: 2014. november 19.
3. alkalommal rendezték meg november 18-án a Consti kupát, azt az atlétikai versenyt, mely az általános iskolás atlétákat hivatott egybegyűjteni és megmozgatni immáron évről évre. A Constantinum intézmény tornacsarnoka több mint 250 gyermek számára vált a megmérettetés helyévé. Rádi Dezső szervező testnevelés tanárral beszélgettünk a helyszínen.
 
Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!
Publikálás dátuma: 2014. november 19.

A Karácsony meghitt hangulatát és közösségi örömét szeretnék még ünnepélyesebbé tenni, azzal, hogy mézeskalács házikókból mesevárost építenek a Kiskun Múzeumban.

Félegyháziak is részt vettek a jubileumi Wing Tsun- gálán
Publikálás dátuma: 2014. november 19.

Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpontban, amit Szél Gábor mester tiszteletére szervezett a Kelet-európai Wing Tsun Szövetség. Az 50. születésnapját ünneplő Szél Gábor Si Hing kelet-európai főinstruktor 25 éve Wing Tsunozik és 25 éve honosította meg a sportágat Debrecenben. A mesternek a jubileum alkalmából Dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár díszoklevelet adományozott. A gálán a Magyar Wing Tsun Egyesület Kiskunfélegyházi klubjának vezetője, Tihanyi Mihály és több tanítványa is részt vett.

Jótékonysági előadás Lilláért
Publikálás dátuma: 2014. november 19.

120 belépőjegy és mintegy 260 támogatói jegy kelt el eddig a szombati Naftalin előadásra, amelynek bevétele az egy éves, súlyosan beteg Kollár Lillát és családját támogatja – tudtuk meg Horváth Gábor képviselőtől, a jótékonysági est főszervezőjétől, aki hangsúlyozta: mindazok, akik jegyet váltanak nem csak abba lehetnek biztosak, hogy jó ügyet támogatnak, de remek szórakozásra is számíthatnak.

Remekeltek a Constantinum diákjai
Publikálás dátuma: 2014. november 19.

Egy második és egy harmadik helyet szereztek a Kids Kupa országos kötélmászó, függeszkedő versenyen november 10-én a Constantinum Intézmény tanulói. A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumában megtartott megmérettetésen a félegyháziak fiú csapata 2. helyen végzett, míg a „Kötél Királynője” egyéni versenyen Hegedűs Melinda 3. lett.

Tortát sütött saját, 90-dik születésnapjára
Publikálás dátuma: 2014. november 19.
Lugas szőlő és 6 gyümölcsfa várja a birtokon, de „már nem úgy megy, mint régebben”. Egészségileg jól érzi magát, és rendjén is van ez így, hiszen 20 éve volt kórházban és nem is tervez ilyesmit. Pista bácsi elmondta, hogy az ünnepi tortát sajátkezűleg készítette, és egyébként sem tétlenkedik:
 
Tovább támad a kéknyelv betegség
Publikálás dátuma: 2014. november 19.

A megyei állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal kéknyelv betegség előfordulásának megállapítása miatt több megyei településen újabb intézkedéseket rendelt el. A megyei állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal kéknyelv betegség előfordulásának megállapítása miatt Ágasegyháza, Izsák, Orgovány, Helvécia, Városföld, Nyárlőrinc, Kunszállás, Fülöpjakab, Kiskunfélegyháza, Bugac, Móricgát, Bócsa, Bugacpusztaháza, Páhi, Kaskantyú és Szank települések közigazgatási területén elhelyezett, kéknyelv betegségre fogékony állatokat tartó állatállományok esetében újabb intézkedéseket rendelt el – közölte kedden a kormányhivatal.

Továbbra is probléma a Megyei kórházba történő átjárás megoldása
Publikálás dátuma: 2014. november 19.
Régóta húzódó probléma a Megyei kórházba történő átjárás megoldása, a járóbetegek számára Kiskunfélegyházáról, és a térségből. Sokaknak igen komoly logisztikai feladatot jelent mindez, amin talán lehetne segíteni. Hogy hogyan, erről Kollár László képviselővel beszélgettünk, aki jómaga is igyekszik segíteni megoldásokkal, és cselekvéssel.
„Ne bántsd a magyart!”
Publikálás dátuma: 2014. november 19.

– Tegnap múlott 350 éve, hogy 1664. november 18-án Zrínyi Miklós fatális vadászbaleset áldozatává vált – válaszolta Juhász István tanár úr, amikor a Kiskun Múzeumban tartott előadása apropójáról kérdeztem. – Éppen húsz éve írtam, azóta készülök rá, hogy elmondjam, de a poéta és hadvezér, Szigetvár őrzőjének gondolatai ma is időszerűek.

A mese és a regény határán
Publikálás dátuma: 2014. november 18.

Móra szavaival élve „szapora csicsergés” és egészséges drukk közepette kezdődött a városi mesemondó verseny következő, korcsoportos fordulója. A húzott – páros, páratlan – sorszámok alapján két csoport alakult a mesemondókból is és a zsűriből is.

A Wessel Hugó fotókör munkáiból nyílt kiállítás Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2014. november 18.
Új fotókiállítás hivatott bemutatni a Wessel Hugó fotókör tevékenységét. A Pillanatok címet kapott tárlat a Művelődési Központ aulájában kapott helyet. A megnyitón november 14-én Rátkai Zsuzsanna a Holló László képzőművész kör oszlopos tagja méltatta a képeket, és alkotóikat. Mi is tőle érdeklődtünk a kiállítás lényegéről.
 
Állásajánlatok Kiskunfélegyházán és vonzáskörzetében
Publikálás dátuma: 2014. november 18.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének jelenlegi állásajánlatai a következők.

Álláskeresési tréning Bugacon
Publikálás dátuma: 2014. november 18.
Álláskeresési workshopra várják az érdeklődőket, melynek keretében a hatékony álláskeresési ismeretek, gyakorlati technikák elsajátítására nyílik lehetőség. Az önéletrajz és motivációs levél írására, telefonos és személyes állásinterjúra, felvételi elbeszélgetésre való felkészülés során személyes tapasztalatokat, önbizalmat szerezhetnek a résztvevők. Kommunikációs gyakorlatok (bemutatkozás, megjelenés, viselkedés, illem) segítségével ötletek meríthetők.
 
Egy pillantás is sokat segíthet
Publikálás dátuma: 2014. november 18.

Elismeréseket is átadtak Kiskunfélegyházán a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen.– A szociális munka napja lehetőséget teremt arra, hogy megálljunk egy percre a mindennapi rohanás közepette, és köszönetet mondjunk az ágazat dolgozóinak önfeláldozó munkájukért.

Előadások és jótékonysági est a könyvtárban és a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2014. november 18.
Jótékonysági estet tartanak november 22-én egy beteg kisgyermekért, Kollár Lilláért a művelődési központban.
 
Sajátos nevelési igényű óvodások
Publikálás dátuma: 2014. november 18.

– Szeretem a Mikulást akkor is, ha nem hoz ajándékot – énekli teljes átéléssel saját költeményét Andris, a Százszorszép óvoda úgynevezett SNI csoportjában. A produkció végén természetesen nem marad el az elismerés sem. Közben Hanna a göndör hajú kislány a foglalkoztató sarokban egyéni feladatot old meg, ketten pedig ujjongva játszanak a golyómedencében. Gyakorlott szülőként, első ránézésre azt mondanám: „egyfelnőttes” gyerekek. Olyanok, akik minden egyes percben figyelmet igényelnek. A szakember viszont úgy fogalmaz: sajátos nevelési igényű (SNI) csoport.

Térképpel a kézben tapasztalhatták meg, mi vár rájuk
Publikálás dátuma: 2014. november 18.

Nyolcvannál több diák, és mintegy 50 szülő vett részt a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium újfajta nyílt napján. A klasszikus akadályversenyhez hasonlító programban 10 állomást kereshettek fel az iskola területén, s az eligazodáshoz még térképet is kaptak. Gulyás Eszter iskolatitkár, aki vállalkozott egy gyors idegenvezetésre, elmondta, hogy a nyílt napon a szülők különböző helyszíneken tájékoztatást kapnak az iskola felépítéséről, jellemzőiről és képzéseiről, a diákok pedig játékosan bele is kóstolhatnak az iskola életébe:

Testvérvárosi kapcsolat jöhet létre Kiskunfélegyháza és Kézdivásárhely között
Publikálás dátuma: 2014. november 18.
Nem hivatalos út keretein belül Ónodi Izabella képviselő asszony a romániai Kézdivásárhelyre látogatott. Megkezdődtek a tárgyalások a városi és környékbeli turisztikai és kulturális intézményekkel, amely megalapozhatja később egy szakmai alapokon nyugvó, értékközvetítő testvérvárosi kapcsolat kialakulását. A vezetők egyet értettek abban, hogy egy jól működő testvér települési kapcsolat mozgatórugói az intézményeink közötti tartalmas együttműködések. A részletekről Ónodi Izabella képviselő asszonyt is kérdeztük, aki jelenleg is a helyszínen tartózkodik.
Új vezető a KAPOCS élén
Publikálás dátuma: 2014. november 18.

2014. november 1-től Fűri Judit a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény vezetője. Arca nem ismeretlen a félegyháziak számára, hiszen 17 éve dolgozik a Gyermekjóléti Szolgálatnál, 2008 óta szakmai egységvezetőként. Az intézményhez, a szociális szférához fűződő kapcsolatáról, terveiről és az általa vezetett intézményről kérdeztük.

Arany -és bronzérmet lőttek a Koppányok
Publikálás dátuma: 2014. november 17.

A Mudin testvérek tiszteletére november 15-én Kétegyházán rendeztek történelmi teremíjász versenyt a Mudim sportcsarnokban. A félegyházi Turul Koppány Íjászokat Szeibert Nóra, Keserű Szilvia, Bányai Lili, Szeibert Imre és Bense László képviselte a megmérettetésen. 

Arcok a városból
Publikálás dátuma: 2014. november 17.
A Gangesz partján tanult jógázni, a szerszámkészítésre magától jött rá, Szabó Árpád derűsen nézi a hétköznapokat.
– Hosszú ideig, a 80-as évek előtt autót javítottunk – mesélte Szabó Árpád –, aztán kényszerűségből át kellett térni az alkatrészek felújítására. Hiány volt, és amit nem lehetett beszerezni, azt megoldottunk a régiből. Később fékrásegítőket gyártottunk, és valaki megkérdezte, hogy ablaktörlőt tudnánk-e… 
Ártatlan chateléssel indult
Publikálás dátuma: 2014. november 17.

Rendhagyó szülői értekezlet – ahogy nevezték: szülői fórum – keretében ismerkedhetett tucatnyi érdeklődő az internetezés veszélyeivel. A Constantínum Általános Iskolában, a felsős tanulói szülei számára szervezett találkozón minden szemléltetési módszert bevetettek, hiszen az internet veszélyei valósak.

Elkezdődött az idei Fiatal Vállalkozók Hete
Publikálás dátuma: 2014. november 17.

Az információs fórumot a fenntartható gazdasági fejlődés jegyében hozták létre, itthon és világszerte idén összesen 155 országban rendezik meg. A  programsorozat azokat a 18-40 év közötti fiatalokat szólítja meg, akik tudásukat és tehetségüket vállalkozás keretében szeretnék kamatoztatni.

Köszönet a segítőknek
Publikálás dátuma: 2014. november 17.

Óriási örömhírt osztottak meg velünk Török Jánoska szülei: fiuk két éve rohammentes. Az epilepsziás rohamok elmaradásában Jánoska édesanyja szerint meghatározó szerepe van a talpmasszázsnak – amit ő maga megtanult, hogy rendszeresen biztosítani tudja fiának – és azoknak a táplálék-kiegészítőknek, amelyeket az összegyűjtött kupakok leadásából befolyó pénzből vásárolnak meg.

Pályázatfigyelő
Publikálás dátuma: 2014. november 17.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása. Családi fotóalbum pályázat. A fotográfia 175 éves évfordulója és a Nagy Háború kitörésének 100. évfordulója alkalmából meghirdetjük a Családi Fotóalbum elnevezésű pályázatunkat. A meghirdetett programban olyan családi fotókat várunk, amelyek még az I. világháborút megelőzően vagy idején mesélnek történetet szépanyáink vagy apáink életéről. A fotókat kérjük pontos névvel, címmel ellátni. A képgyűjtés folyamatos, megfelelő mennyiség után kiállítást szervezünk.
Pályázati felhívás jegyzői munkakör betöltésére
Publikálás dátuma: 2014. november 17.
Kiskunfélegyháza Város Polgármestere a köztisztviselők jogállásáról szóló 2011. évi CXCIX. tv. 45 § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet J e g y z ő munkakör betöltésére. A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony. Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő.
Rekordmennyiségű hulaldékot gyűjtöttek a tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola diákja
Publikálás dátuma: 2014. november 17.
Rekordmennyiségű hulladékot gyűjtöttek össze Tiszaalpáron az árpád fejedelem általános iskola tanulói. Az intézmény immár 6 éve tartozik az ÖKO iskolák közé, melyek egyik kiemelt programja a hulladékgyűjtés. Idén az iskola tanulóinak közel 200 mázsa hulladékot sikerült összegyűjteniük papírból, PET palackból és fémből. Dr. Halász Mátyásné, az intézmény egyik pedagógusa rádiónknak elmondta, nem csak a diákok, de a felnőttek körében is évről- évre népszerűbbek a hulladékgyűjtési akciók.
Tiltakozó horgászok Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2014. november 17.
Hétszáz horgász tag nevében levelet juttatott el az önkormányzathoz az Alpári Tisza Horgász Egyesület. Ebben azt kérik, hogy a Holt-Tiszába tervezett szennyvíz bevezetését vizsgálják felül. Az egyesület számára elképzelhetetlen az, hogy egy NATURA 2000-be tartozó területen ez megengedhető. „A természet értékeinek védelme fontos a jelen és a jövő nemzedéke érdekében.
Új régészeti tanulmánykötet Bács-Kiskun megyéből
Publikálás dátuma: 2014. november 17.

Megjelent az Archaeologia Cumanica harmadik kötete. A kiadvány két jelentős kutatás eredményét összegzi Településtörténeti kutatások, Solt-Tételhegy, Kiskunfélegyháza, Amler-bánya címmel.

A megfelelő ütemben haladnak Tiszaalpáron a főutak és mellékutak helyreállítási munkálatai
Publikálás dátuma: 2014. november 16.
A megfelelő ütemben haladnak Tiszaalpáron a főutak és mellékutak helyreállítási munkálatai. Mint arról már beszámoltunk, a településen a csatornázási munkálatok során keletkezett aszfaltproblémák helyreállítását végzik a szakemberek, melynek munkálatai a várt ütemben haladnak. Dr. Vancsura István, alpár polgármestere elmondta az időjárási körülmények lehetővé teszik, hogy a szakemberek ebben a hónapban is dolgozzanak a járhatatlanná vált utak helyreállításán.
Átadták az új BMX és gördeszka pályát Bugacon
Publikálás dátuma: 2014. november 16.
Új BMX és gördeszka pályával bővült a Bugac település. Amint azt Szabó László polgármester elmondta, bár nem volt könnyű a pályázaton sikeresen szerepelni, a kitartás, és a helyi erők összefogása a települést mégis az egyik legkorszerűbb ilyen pályával ajándékozta meg.
Az akupunktúrás orvoslásról tartottak csütörtökön előadást a Szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2014. november 16.
Az akupunktúrás orvoslásról tartott előadást csütörtökön délelőtt Kiskunfélegyházán Dr. Keserű Gabriella, háziorvos, akupunktúrás szakember a Szakmaközi Művelődési Házban. Dr. Keserű Gabriella elmondta: Magyarországon, csak orvosi diplomával rendelkező szakemberek alkalmazhatnak akupunktúrás kezelést, mely felnőttekre és gyerekekre egyaránt hatással van.
Egyre vonzóbb a félegyházi römibajnokság
Publikálás dátuma: 2014. november 16.

Minden eddiginél többen, 48-an ültek asztalhoz november 15-én a XIII. Desperado Römibajnokságon. A kártyások egy csoportja éppen ezért már kiszorult a megszokott teremből. A versenyt természetesen ennek ellenére zökkenőmentesen és mindenki megelégedésére sikerült lebonyolítani – mondta el a rendezvény főszervezője, Lajos György.

Fekete Pál-emlékversenyt rendeztek csütörtökön a Platán Utcai Általános Iskolában
Publikálás dátuma: 2014. november 16.

A József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézményében nyolcadik alkalommal rendezték meg a Fekete Pál-emlékversenyt, amellyel a nagyszerű pedagógus kolléga, szakfelügyelő, országgyűlési képviselő, tankönyvíró Fekete Pál emléke előtt tisztelegtek.

Három éves a Félegyházi Kézilabda Sport Club
Publikálás dátuma: 2014. november 16.

Három évvel ezelőtt jött létre és kezdte meg értékes munkáját a Félegyházi Kézilabda Sport Club. A hiánypótló kezdeményezés olyan helyi sportkedvelők áldozatos munkájának eredménye, akik rövid idő alatt létrehozták az egyesület női és férfi csapatait. Az elmúlt időszakban a helyi sportélet meghatározó szereplőjévé vált az FKSC, amelyben igen nagy szerepet játszott, hogy a városban csak ők rendelkeznek női csapattal és utánpótlásbázissal.

Közmeghallgatás Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2014. november 16.
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete KÖZMEGHALLGATÁST tart 2014. december 12-én pénteken, 16.00 órakor a Városháza Dísztermében. A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői KÖZÉRDEKŰ KÉRDÉST ÉS JAVASLATOT tehetnek.
Támogassuk szavazatunkkal a "Príma" fúvósokat!
Publikálás dátuma: 2014. november 16.
A Kiskunfélegyházi Koncert Fúvós Zenekar az egyik jelöltje a Bács-Kiskun Megyei Príma Díjnak. A jelölés megtiszteltetés az együttesnek, ahogy a városnak is. A díjat azonban csak akkor vehetik át a november 27-ei díjkiosztón, ha a legtöbb internetes szavazatot kapják közönségüktől, tisztelőiktől, a zenebarátoktól. Zenészeinket a siker elérésében a www.primadij.hu oldalon juttathatjuk a csúcsra. Szavazni november 18-áig lehet, egy-egy személy több szavazattal is támogathatja fúvósainkat – igaz, az egy órás várakozási időt ki kell várni!
Templomi hírek
Publikálás dátuma: 2014. november 16.
Évközi 33. vasárnapi hirdetések a Sarlós Boldogasszony Főplébániáról és a Szent István Templomból. Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései. Hétfőn az esti szentmise után Biblia-órát tarunk az oldalkápolnában, kedden az esti mise után Filmklub. Szerdán az esti szentmise után Felnőtt katekézis. A programokra szeretettel várjuk a kedves testvéreket.
Egyházmegyei Ifjúsági Közösségi Nap - 2014
Publikálás dátuma: 2014. november 15.

„Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak.” – a 2016-os krakkói Ifjúsági Világtalálkozó mottója köré épült a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében másodszor megrendezésre került Egyházmegyei Ifjúsági Közösségi Nap, melynek idén Kalocsa adott otthont, ahol Geszler Péter káplán atya vezetésével, a Mosoly Ifjúsági Csoport várta a közel 130 résztvevőt.

Ön szerint az üzleteknek vasárnap nyitva vagy zárva kellene tartaniuk?
Publikálás dátuma: 2014. november 15.

Külföldi példákra hivatkozva januártól zárva lennének a boltok vasárnaponként. Nem reprezentatív körkérdésünkkel arra kerestük a választ, hogy a vásárlók mit szólnának ehhez.

Settenkedve menjünk, hátha meglátjuk a madárkáinkat!
Publikálás dátuma: 2014. november 15.

Több mint három tucat madárodút készítettek a Kossuthvárosi Óvoda apróságai nevelőik és szüleik segítségével a közelmúltban. Az odúkat Meizl Ferenc - a Madárbarát Klub vezetőjének - szakszerű segítségével, november 13-án helyezték ki az intézmény környezetében.

A csecsemő táplálása nem automatikus
Publikálás dátuma: 2014. november 14.

A babák és mamák közössége egymástól is tanul, társaságban vannak, sokan elférnek kis helyen a Szakmaközi Művelődési Házban.

Fotópályázat
Publikálás dátuma: 2014. november 14.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (ÓNTE) és a Magyar Földtani Védegylet Egyesület (MFV) közös fotópályázatot hirdet „Az ezerarcú Kárpát-medence” címmel.

Lükő Gábor könyvbemutató
Publikálás dátuma: 2014. november 14.
A Kiskun Múzeum szeretettel hívja az érdeklődőket Lükő Gábor "Kiskunság régi képfaragó és képmetsző művészete" című könyv bemutatójára november 15-én, szombaton 15 órára.Köszöntőt mond Rosta Ferenc, Kiskunfélegyháza alpolgármestere, a Móra Ferenc Gimnázium igazgatója.
Magyar nap belga partnervárosunkban
Publikálás dátuma: 2014. november 14.

Májusban, a Városalapítók Napján több testvérváros mellett Eekloból is érkezett delegáció Kiskunfélegyházára. Az akkori találkozón nagyon jól érezték magukat és a programokat is élvezték, azonban igazán nagy hatással a búcsúvacsora hangulata és az azt követő táncház volt rájuk. Akkor este merült fel a gondolat, hogy az ősz folyamán Belgiumban is rendezzünk valami hasonlót.

November 16-tól Pálfi Tamás irányítja a Kiskunfélegyházi Tankerület munkáját
Publikálás dátuma: 2014. november 14.

Mayer Tamásné eddigi vezető a Szeged-Csanád Egyházmegyei Pedagógiai Intézet igazgatójaként folytatja munkáját. Mayer Tamásnét 2012 novemberében választották a kiskunfélegyházi járás tankerületi központjának vezetőjévé. A következő év elejétől az ő irányítása alatt működtek Kiskunfélegyháza, Bugac, Pálmonostora, Gátér és Petőfiszállás általános iskolái és a Móra Ferenc Gimnázium.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek