Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2015.01.09-01.16.

 
A vulkánok hátára vezette közönségét dr. Szilassi Péter
Publikálás dátuma: 2015. január 16.

„Vulkánok hátán járva: Jáva” címmel tartott előadást dr. Szilassi Péter egyetemi docens január 15-én a városi könyvtárban. Az előadót a földrajzi szabadegyetem gondozója, Bense Zoltán, a TIT félegyházi szervezetének titkára mutatta be az érdeklődőknek.

Energiahatékonysági pályázat társasházaknak
Publikálás dátuma: 2015. január 16.
Mintegy 10 milliárd forintos támogatáskerettel, 50 százalékos támogatásintenzitással indul el a társasházi energiahatékonysági pályázat az Otthon Melege Program keretében. A forráshiányos panelprogramok lezárása után 2014 szeptemberében új lakossági energiahatékonysági pályázatok jelentek meg az Otthon Melege Program néven. Ennek új alprogramjában immár társasházak is pályázhatnak, a cél 20 ezer lakás energetikai korszerűsítése.
Félegyházán tanácskoztak a DK választókerületi elnökei
Publikálás dátuma: 2015. január 16.

Kiskunfélegyházán tartotta meg a megyei választókerületi elnökök első találkozóját a Demokratikus Koalíció Bács-Kiskun Megyei Szervezete. A találkozón részt vett Csóti Zsombor a párt Dél-Magyarországi régiós megbízottja is. Az összejövetel célja az volt, hogy szorosabb együttműködést és összehangolt politikai akciókat valósítsanak meg – mondta el Nagy Lajos választókerületi elnök.

Mekk Elek ezúttal nem remekel
Publikálás dátuma: 2015. január 16.

A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ értesít minden kedves látogatót, hogy a január 18-án, vasárnap 16 órára tervezett Mekk Elek gyermekműsor technikai okok miatt elmarad! Jegyek a Művelődési Központban visszaválthatók! Ezúton kér elnézést a rendezőség!

Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2015. január 16.
A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez Budapestre a Szépművészeti Múzeumba, 2015. január 30-án, pénteken, Rembrandt és a holland „arany évszázad” festészete című kiállítás megtekintésére. Az utazás vonattal történik. A belépő- és vonatjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Jelentkezni a Kiskun Múzeumban személyesen, vagy a 76/461-468-as telefonon, valamint a kiskunmuzeum@gmail.com e-mail címen lehet.
Pályázat Szociális ápoló-gondozó munkakör betöltésére
Publikálás dátuma: 2015. január 16.

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény pályázatot hirdet 1 fő szociális ápoló-gondozó munkakör betöltésére. A kinevezés határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony, teljes munkaidőben, 4 hónap próbaidővel létesítendő.

Surranó pálya az utcájuk
Publikálás dátuma: 2015. január 16.

Biztonságos közlekedést és nyugalmat szeretnének a kiskunfélegyházi Jósika utcában élők. Problémájukkal a korábbi városvezetést is megkeresték, de megoldás azóta sem született. Ügyük az idei költségvetés készítésekor ismét napirendre került.

Tájékoztatás a felvételiről
Publikálás dátuma: 2015. január 16.

A felvételiző fiatalok január 28-án, 14.30 órától a FELVI munkatársától tájékozódhatnak a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban a 2015-ös felvételi eljárás tudnivalóiról.

„Biztonságos közlekedés gyermekszemmel”
Publikálás dátuma: 2015. január 16.
Gyermekrajz pályázatot hirdet a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság - az Országos Rendőr-főkapitányság-Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” címmel. Az óvodás és általános iskolás gyerekektől olyan kreatív és figyelemfelhívó rajzokat várnak, amelyek a biztonságos közlekedést mutatják be, illetve propagálják.
 
A kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatások az ország számos pontján jelenleg is zajlanak
Publikálás dátuma: 2015. január 15.
A kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatások az ország számos pontján jelenleg is zajlanak. Az ellenőrzések során, a kéményseprő feladata, többek között az égéstermék elvezető nyílásának ellenőrzése és tisztítása. Az ellenőrzést végző szakember mindene esetben köteles dokumentálni az elvégzett munka eredményét, melyben az égéstermék elvezető állapotát minősítenie kell.
Barbár zsiliprongálás
Publikálás dátuma: 2015. január 15.
Ismeretlen tettesek megrongáltak és kinyitottak több vizes műtárgyat az Alpári és a Szikrai Holt-Tiszánál. Ennek következtében a víz akadálytalanul folyhatott a Tiszába.
Január elején derült arra fény, hogy az Alpári Holt-Tisza vízszintje 10-15 centivel alacsonyabb, mint amilyen korábban volt. Ebből arra lehetett következtetni, hogy a víz valahova elfolyt.
Idén is megrendezi Himnuszmondó versenyét a városi könyvtár
Publikálás dátuma: 2015. január 15.
A Magyar Kultúra Napja alkalmából, a Himnusz születésének napján, Himnuszmondó versenyt rendez Kiskunfélegyházán a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület. A versenyre idén az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói jelentkezését várták, január 13-ig, keddig. A január 22. én megrendezésre kerülő versenyen a diákok a Himnusz elszavalása után, egy szabadon választott hazafias vers elszavalását követően díjazásban részesülnek.
Más helyen lesz a Közgé-bál
Publikálás dátuma: 2015. január 15.
Kedves Közgés Bálozók! Köszönjük, hogy az idén ismét együtt leszünk a Közgés Bálon! A vendégek nagy száma és kényelme érdekében a bál helyszínét megváltoztattuk.
A MEZŐGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA TORNATERMÉBE várjuk Önöket és mindazokat, akiknek van kedvük csatlakozni hozzánk. Jegyek még vásárolhatók az iskolában.
Megújult a szociális intézmények mosodája
Publikálás dátuma: 2015. január 15.

Imét működik a mosoda a Csanyi úti szociális otthonban. A mosodát felújították, a régi elhasználódott gépek jelentős részét felújították, három új gépet is beszereztek és üzembe helyeztek. A kivitelező cég január 16-án sajtónyilvánosság előtt adta át a megújult műhelyt és az eszközöket az intézmény, illetve a város vezetésének.

Pályázat Szociális - mentálhigiénés munkakör betöltésére
Publikálás dátuma: 2015. január 15.
A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény pályázatot hirdet 1 fő szociális és mentálhigiénés munkatárs munkakör betöltésére. A kinevezés határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony, teljes munkaidőben, 4 hónap próbaidővel létesítendő.
 
Véradást rendeznek Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2015. január 15.
Újabb véradást szervez a Magyar Vöröskereszt Bács- Kiskun megyei szervezete. A véradókat ezúttal január 15-én, csütörtökön Petőfiszállásra, a Művelődési házba várják 9- 12 óráig. A Magyar Vöröskereszt felhívja a véradók figyelmét, hogy a véradáshoz továbbra is szükséges magukkal vinni személyi igazolványukat illetve lakcím- és TAJ- kártyájukat. Dr. Horváth László, a Magyar Vöröskereszt, Bács- Kiskun megyei szervezet megyei igazgatója rádiónknak elmondta a véradások előtt egészségügyi vizsgálaton esnek át a donorok, hiszen a vérbiztonság az, amire ilyenkor kiemelt figyelmet kell fordítani. 
VSZKSZ: igazgató pályázat
Publikálás dátuma: 2015. január 15.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1.) pályázatot hirdet a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet Igazgató (magasabb vezető) álláshelyének teljes munkaidőben történő betöltésére.

Atlantisz-bál a Batthyányban
Publikálás dátuma: 2015. január 14.
A Kiskunfélegyházi Batthyány Általános Iskola Gyermekeinkért Alapítványa ez évben is megrendezi jótékonysági bálját az iskola aulájában és első emeletén. A rendezvényre január 31-én szombaton, 18.30-kor kerül sor. A bál bevételét az iskola tornatermének felújítására és a tanulók javára kívánják fordítani. Az élőzenét Vecsernyés Róbert szolgáltatja.
Búcsú dr. Pataki János Józseftől
Publikálás dátuma: 2015. január 14.

2014. december 28-án hunyt el dr. Pataki János József, aki sebészként egy életen át szolgála a városi kórházban a félegyháziakat. Utolsó útjára 2015. január 9-én, a kiskunfélegyházi Alsó temetőben kísérték. Munkásságát dr. Fekete Róbert főorvos búcsúbeszédével idézzük fel, főt hajtva emléke előtt.

Kiskunfélegyháza - kínos az új vezetésnek a régi pályzati nyeremény?
Publikálás dátuma: 2015. január 14.

Csak azt követően rendezett sajtótájékoztatót az új kiskunfélegyházi vezetés a korábban beadott és december 17-én kihirdetett félmilliárdos városi energiatakarékos közvilágításra elnyert forrásról, miután a tvhalas.hu erről már meglehetősen pikírt módon beszámolt, talán joggal cikizve a töketlenkedő politika-csinálókat. 

Nagyszabású évnyitó táncház
Publikálás dátuma: 2015. január 14.

Január 16-án pénteken este 6 órától nagyszabású népzenei különlegességre kerül sor a Rocktár évnyitó táncházában. Samu Zoli és barátai kibővített, 7 tagú népi zenekarával (+ cimbalom, harmonika, stb) lépnek fel. 18:00-tól aprók tánca, majd 20:00 órától a felnőtt táncház veszi kezdetét.

Összefogással újulhat meg a Batthyány iskola tornaterme
Publikálás dátuma: 2015. január 14.

A Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubja segítségével TAO-s forrás felhasználásával még idén megvalósul a Batthyány Lajos Általános Iskola tornatermi parkettájának felújítása. Az iskola és a KKC között az elmúlt időszakban együttműködési megállapodás alakult ki, melynek keretében a testnevelési órákon emelt óraszámban foglalkoztak kosárlabda oktatással. A beruházás teljes költsége több mint 5,1 millió forint, amihez 30%-os önerőre volt szükség. Az önerőt a KKC vállalkozók bevonásával, segítségével teremtette elő.

Szeptemberben egészséges ivóvízhez juthatnak a halesziak is
Publikálás dátuma: 2015. január 14.

Kiskunfélegyháza külterületi városrészén, Halesz sűrűn lakott körzetében is hamarosan egészséges vízhez juthatnak az ott élők és gazdálkodók. A térségben az ivóvízminőség-javító program keretében megkezdődött a vízhálózat kiépítése. A program megvalósításával kapcsolatban Ván Jenő önkormányzati képviselő hívott össze lakossági fórumot január 13-án a Haleszi Gazdakör székházában.

Volt egyszer egy Vegyeskar…
Publikálás dátuma: 2015. január 14.
65 évvel ezelőtt alapította Kapus Béla tanár úr Kiskunfélegyházán az Ifjúsági Vegyeskart. Bánkiné dr. Borbély Mária egykori kórustagként idézi fel a 60 esztendőn át működő vegyeskar emlékét, a közösen átélt élmények és Kapus Béla személyiségformáló hatását, ami felnőttként is végigkísérte az egykori énekkarosokat.
 
Vulkánok hátán: Jáva
Publikálás dátuma: 2015. január 14.
dr. Szilassi Péter egyetemi docens lesz a vendége a városi könyvtár földrajzi szabadegyetemének következő előadásán. Jáva Indonézia egyik szigete, melyen az ország fővárosa, Jakarta is található. Ez Indonézia legnépesebb szigete, egyben a világ legsűrűbben lakott területeinek egyike. A Föld tizenharmadik legnagyobb szigete.
A héten kezdődnek a Kiskunfélegyházi alapfokú művészeti iskola diákjainak vizsgaelőadásai
Publikálás dátuma: 2015. január 13.
A Kiskunfélegyházi alapfokú művészeti iskola berkein belül elérkezett a megmérettetés időszaka. A vizsgaelőadások héten indulnak, nyílt előadások keretein belül mutatják be a tanulók elmúlt évben megszerzett tudását. A megmérettetés azonban nem szokatlan a tanulóknak, akiket a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola oktatói maximálisan igyekeznek már év közben is felkészíteni.
Bűvös kockák, bűvös alkotások a mórásoktól
Publikálás dátuma: 2015. január 13.

Nagy lelkesedéssel és szeretettel rendezik a Móra gimnáziumban működő képzőművész kör diákjai kiállításuk anyagát. A művelődési központ aulájában január 14-én, szerdán 17 órakor nyílik a tárlat. A Szabó Ildikó művésztanár vezette közösség látványos és esztétikailag is magasra értékelhető alkotásokkal várja a XIX. MFG Biennálé látogatóit. A tárlatmegnyitón Rosta Ferenc, a gimnázium igazgatója mond köszöntőt, az ifjú képzőművészek munkáit Brunner Attila művészettörténész (a szakkör egykori tagja) ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Elhunyt Szeriné Vereb Annamária
Publikálás dátuma: 2015. január 13.

Ismét egy remek ember ment el közülünk. Szeriné Vereb Annamária a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézménynél teljesítette hivatását, a segítést, 1988. november 1. és 2014. augusztus 14. között.. Temetése 2015. január 14-én 13 órakor lesz a Felsőtemetőben, az engesztelő szentmisét 2015. január 14-én 11.30 órakor tartják a Sarlós Boldogasszony templomban.

Esküvő Kiállítás Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2015. január 13.
A szakma legjobbjai 9-17.30-ig várják a házasulandókat kínálatukkal a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében (Petőfi tér 1.). Itt minden terméket és szolgáltatást megtalálhatnak az érdeklődők, amire életük legszebb napjához szükségük lehet.
A kiállítás és vásár mellett színes programok is szórakoztatják a látogatókat: délelőtt 9 és 10 órától a színpadon táncbemutatók láthatók. 13.30-tól a város polgármestere köszönti a résztvevőket, majd következnek az alkalmi és menyasszonyi ruha bemutatók. 17 órától sorsolás veszi kezdetét.
Folyik a szervezése az I. Történelmi Teremíjász Országos Bajnokságnak
Publikálás dátuma: 2015. január 13.

Február 21-én rendezi meg a félegyházi sportcsarnokban a MÍSZ Történelmi Szakága és a kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai HE az I. Történelmi Teremíjász Országos Bajnokságot. A tervek szerint idén 21 céllal várják a résztevőket, akik többfajta kategóriában küzdhetnek meg egymással. A verseny a 9 órási megnyitót követően veszi kezdetét. A két fordulós lebonyolítás után a program 16:30-kor eredményhirdetéssel zárul.

Ma még igényelhetnek komposztáló edényeket a Petőfiszállásiak
Publikálás dátuma: 2015. január 13.
Petőfiszálláson a házi komposztálás népszerűsítésére, komposztáló edény igénylésére van lehetőségük a település lakosainak. A rendszer kialakítása, a Homokhátsági Települési Hulladékgazdálkodási Rendszer és a település önkormányzatának közös együttműködésével valósul meg. Tájékoztatta rádiónkat Szász János, Petőfiszállás polgármestere, aki hozzáfűzte az igényléseket, január 13-ig, az önkormányzatnál lehet benyújtani. 
Madáretetés Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2015. január 13.

Meizl Ferenc, a petőfiszállási általános iskola egykori igazgatója előadást tartott a madarakról a gyerekeknek az óvodában. Az előadás után búbosbanka madárodú került elhelyezésra az óvoda udvarán. A gyerekek pedig madáreleséget raktak a madáretetőkbe.

Nagy Renáta festménye az egész világot gyönyörködteti
Publikálás dátuma: 2015. január 13.

A Japánban meghirdetett Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajz Verseny egyik díjazottja Nagy Renáta akvarell festménye lett. A Batthyány Iskola nyolcadikos tanulójának alkotása egy reprezentatív kiadványban és képeslap formájában a világ minden részére eljutott.

Pályázati felhívás aljegyző munkakör betöltésére
Publikálás dátuma: 2015. január 13.
Kiskunfélegyháza Város Polgármestere a köztisztviselők jogállásáról szóló 2011. évi CXCIX. tv. 45 § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet a l j e g y z ő munkakör betöltésére. A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony.
 
Véradást szervez szerdára Tiszakécskén a Magyar Vöröskereszt Bács- Kiskun megyei szervezete
Publikálás dátuma: 2015. január 13.
Véradást szervez a Magyar Vöröskereszt Bács- Kiskun megyei szervezete. Az önkéntes véradókat január 14-én Tiszakécskén, az orvosi rendelőbe 9- 13 óra között várják. A Magyar Vöröskereszt felkéri a véradókat, hogy a véradásra hozzák magukkal személyi igazolványukat illetve lakcím- és TAJ- kártyájukat. 
A doni áttörés félegyházi áldozataira emlékeztek
Publikálás dátuma: 2015. január 12.

Kiskunfélegyházán január 12-én az Öreglaktanyánál felállított kopjafánál kezdődött a megemlékezés a doni áttörés 72. évfordulóján. 1942. június 4-én innen indultak a frontra a város és körzetének katonái a frontra, akik közül legtöbbjüket hiába várták haza szeretteik.

December 22. óta működik a jégpálya Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2015. január 12.
December második felében került felépítésre Kiskunfélegyházán a Petőfi téren a városi jégpálya. Sokan érdeklődtek már, hogy meddig lehet korcsolyázni. Az eddigi tapasztalatokról, és a lehetőségekről, valamint nem utolsó sorban a határidőkről is kérdeztük Balla László alpolgármestert.
Megkezdi a kiszolgált fenyőfák összegyűjtését a VSZKSZ
Publikálás dátuma: 2015. január 12.
Vízkeresztet követően a feleslegessé vált karácsonyfák zöme az utcára kerül. Elkerülendő az ezzel járó kellemetlenségeket, érdemes az eltávolításra szánt fákkal kapcsolatban néhány szabályra odafigyelni. 
Megújul a város közvilágítása - videóval
Publikálás dátuma: 2015. január 12.

Idén megújul Kiskunfélegyháza közvilágítása. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a város bel- és külterületének közvilágítását biztosító 3.400 lámpatestet korszerű, energiatakarékos Led-es fényforrásokra cserélik. A felújítás várhatóan már ősszel, de legkésőbb 2015 végéig befejeződik. Erről Csányi József polgármester számolt be január 12-ei sajtótájékoztatóján.

Városi bál először
Publikálás dátuma: 2015. január 12.
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg január 10-én, szombaton az első városi bált Félegyházán. A jeles társasági eseménynek a művelődési ház színházterme adott otthont. A bál bevétele a városi kórház fejlesztését szolgálja.
 
A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2015. január 11.
2015. január 11. - Urunk megkeresztelkedése
Vasárnap (január 11.) este 5 órakor kezdődik a Rózsafűzértársulat összejövetele.
Január 12-én, hétfőn délután 4 órakor megemlékezés lesz a Felső temetőben a doni áttörés évfordulója alkalmából. A szervezők hívnak és várnak minden emlékezőt.
Január 14. Egyházközségünk szentségimádási napja. Ezért szerdán délután 3 órakor szentség kitétellel csendes szentségimádás kezdődik. 4 órától közös szentségimádást végzünk. A filmklub következő vetítése január 16-án, pénteken este a szentmise után lesz a Plébánián.
Interaktív előadás az iskolai népdalokra építve - új időpontban!
Publikálás dátuma: 2015. január 11.

„Aki dudás akar lenni: Kinek nincs szeretője, menjen ki a zöld erdőbe” címmel interaktív előadást tartanak az iskolai népdalok világára építve a Constantinum Sportcentrumában. A mesejáték keretében egy pásztor történetét ismerhetik meg az érdeklődők, aki a népzene és a néptánc erejével hódítja meg szerelmét. Az előadás a tervezett január 16. péntek, 13.30 helyett délelőtt 11 órakor kezdődik!

Startra kész a faluőrség
Publikálás dátuma: 2015. január 11.
A tavalyi kettős rablógyilkosság után gőzerővel készülnek Kunszálláson a faluőrség elindítására, ami január közepétől élesben működik. A nap 24 órájában figyelik majd a falut. Az országban egyedülálló kezdeményezés újszerű modellben az önkormányzat, a tanyagondnokság, és a polgárőrség szoros együttműködésében valósul meg - tájékoztatta a Petőfi Népét a település polgármestere, Kovács Imre.
 
A Magyar Kultúra Napja
Publikálás dátuma: 2015. január 10.
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ valamint a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szeretettel hív mindenkit január 22-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartandó rendezvényeire.
 
A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2015. január 10.
Január 13-án Kedden a Boldogságos Szűz Mária Fatimai jelenésére emlékezünk, családjainkért imádkozunk. Szentmisék reggel 7, déli 12, és este 4 órakor lesznek, rózsafűzért imádkozunk délelőtt fél 12 órától. Jövő vasárnappal kezdődik a Keresztények egységéért való imahét. Részletes rendjét a jövő vasárnapi hirdetésben közöljük. Elérkezett a házszentelések ideje. Akik szeretnék otthonaikat megáldatni, személyesen kérhetik a Plébánia Hivatalban.
Gőzerővel készül Kiskunfélegyháza 2015. évi költségvetése
Publikálás dátuma: 2015. január 10.

A kiskunfélegyházi testület előtt, miután a sok vita ellenére március végéig a költségeiket lefedő mennyiségű forrás volt előkészítve a városi kasszában, most az a kérdés lengedezik, hogy mégis hogyan kellene megoldani a 2015-ös működést az állam által sok részletében megváltoztatott önkormányzati működés keretein belül. 

Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2015. január 10.
A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez Budapestre a Szépművészeti Múzeumba, 2015. január 30-án, pénteken, Rembrandt és a holland „arany évszázad” festészete című kiállítás megtekintésére. Az utazás vonattal történik. A belépő- és vonatjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Jelentkezni a Kiskun Múzeumban személyesen, vagy a 76/461-468-as telefonon, valamint a kiskunmuzeum@gmail.com e-mail címen lehet.
A jegyző után az aljegyző is távozott
Publikálás dátuma: 2015. január 9.

Míg a jegyző közös megegyezéssel hagyta el a hivatalt, az aljegyző áthelyezéssel került Ópusztaszerre, helyet cserélve Félegyháza új jegyzőjével, dr. Faragó Zsolttal – tudtuk meg Dósai Bencétől, a polgármesteri kabinet vezetőjétől. 

A Kiskun Múzeumba látogatott a Sirius Rádió reggeli Keltető stábja
Publikálás dátuma: 2015. január 9.
A Kiskun Múzeumba látogatott a mai reggelen a Sirius Rádió reggeli Keltető stábja. Az akció célja az volt, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsük a múlt megőrzését. Ráadásul ebben mi emberek is tevékenyen segíthetünk. Hogy hogyan többek között erről is beszélgettünk Mészáros Márta múzeumigazgatóval a helyszínen.
 
Elhunyt dr. Marschalek György
Publikálás dátuma: 2015. január 9.

Dr. Marschalek György 1934. május 25.-én született Budapesten. Sződön nevelkedett, gimnáziumi tanulmányait Vácon végezte, ahol érettségi vizsgát tett. A Szegedi Orvostudományi Egyetemre felvételizett, ahol 1959-ben szerzett diplomát „Cum Laude„ minősítéssel. Első és egyetlen munkahelye a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendező intézet lett, ahol végleges nyugdíjba vonulásáig dolgozott a belgyógyászaton, kardiológiai szakrendelésen, a krónikus belosztályon.

Hamarosan üzemkésszé válik a kiskunfélegyházi új víztorony
Publikálás dátuma: 2015. január 9.
A Kék Víz Ivóvíz Minőségjavító program keretein belül, hamarosan üzemkésszé válik a kiskunfélegyházi új víztorony. A program ugyanis nem csak az ivóvíz minőségének javítását eredményezi majd a kistérség településein, de új településrészek is kaphatnak majd vezetékes vízellátást, így például selymes és Halesz sűrűbben lakott részei. 
Megjelentek az Erzsébet program pályázatai
Publikálás dátuma: 2015. január 9.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány megjelentette 2015. évi pályázatait, melyekben gyermekek, nyugdíjasok, nagycsaládosok és fogyatékossággal élők részére biztosítanak üdültetési lehetőséget 2015-ben.

Pályázati felhívás
Publikálás dátuma: 2015. január 9.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata pályázatot hirdet házi szennyvízhálózat kiépítésének szociális támogatására. A pályázati űrlap letölthető Kiskunfélegyháza város honlapjáról: varos.kiskunfelegyhaza.hu.

Tarolt a Batthyány iskola az „Agycsavaró” versenyen
Publikálás dátuma: 2015. január 9.

Közel 40 gyerek nevezett a Szent Benedek Szakképző Iskola „Agycsavaró” versenyére. A matematikai és logikai feladatok megoldásában A Batthyány Lajos Általános Iskola diákjai jeleskedtek, ugyanis ők végeztek az első három helyen.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek