Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2015.01.30-02.06.

 
A határban a belvíz az úr
Publikálás dátuma: 2015. február 6.

Szinte lehetetlen közlekedni a belvíz miatt a külterületi földutakon. Folyamatosan érkeznek a bejelentések a kiskunfélegyházi önkormányzathoz és a területi képviselőkhöz.

A Móra-család Félegyházához köthető, és őket nem adjuk
Publikálás dátuma: 2015. február 6.

A Constantinum és a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskola diákjainak közös műsorával zárult Kiskunfélegyházán a Móra–emléknapok rendezvénysorozata. Az ünnepi megemlékezésen Rosta Ferenc alpolgármester mondott köszöntőt.

Elfogadta a képviselő-testület Félegyháza költségvetését
Publikálás dátuma: 2015. február 6.

Harmincnál több napirendi pontot tárgyaltak meg az idei első, maratonira sikerült testületi ülésen a városatyák február 5-én, csütörtökön. A több mint három és fél óra alatt egyebek mellett öt évre kinevezték Szatmári Andreát a VSZKSZ vezetőjének, döntöttek a Kiskun Múzeum valamint a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ részére egy-egy fő, a polgármesteri hivatalhoz pedig további két fő létszámbővítésről, és a város 2015 évi költségvetését is elfogadta a testület.

Erdélyi és vajdasági vendégeinkkel közösen emlékeztünk Móra Ferencre
Publikálás dátuma: 2015. február 6.

Az iskolarádió ünnepi műsorával kezdődött ma a tanítás a Móra Ferenc Gimnáziumban. Ezt követően a zimándújfalui testvériskola képviselőivel közösen koszorúzták meg névadójuk emléktábláját. A Móra-emléknapok programja ezt követően a nagy mesemondó Daru utcai szobránál folytatódott rövid megemlékezéssel és koszorúzással. Ezt követően a Móra megemlékezésre érkező erdélyi és vajdasági vendégeket a városházán fogadták a város előljárói.

Legyen más a szenvedélyed!
Publikálás dátuma: 2015. február 6.

Több száz gyermek részvételével rendezték meg tegnap Kecskeméten, majd Kiskunfélegyházán a Legyen más a szenvedélyed program roadshow-ját. Kecskeméten Talmácsi Gábor motorversenyzőt is láthatták a diákok, akiknek a program arra kívánja felhívni a figyelmét, hogy keressenek maguknak „tiszta szenvedélyt”.

Lemondott Simicska Lajos médiabirodalmának több vezetője
Publikálás dátuma: 2015. február 6.

A mai nappal a Magyar Nemzet, az MNO, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió alább olvasható vezetői lelkiismereti okokból benyújtották a fel-, illetve lemondásukat.

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke,
Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője,
Élő Gábor, az MNO főszerkesztője,
Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese,
Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese,
Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.
 

Pályázat beruházási ügyintéző munkakör betöltésére
Publikálás dátuma: 2015. február 6.
Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal a köztisztviselők jogállásáról szóló 2011. évi CXCIX. tv. 45 § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet beruházási ügyintéző munkakör betöltésére. A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony 3 hónap próbaidő kikötésével. Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő. A munkavégzés helye: Bács-Kiskun megye, 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth L. u. 1.
Bali és Celebesz
Publikálás dátuma: 2015. február 5.
A Földrajzi Szabadegyetem következő előadásán dr. Szilassi Péter egyetemi docens tart előadást február 5-én, csütörtökön, 17 órától.A Petőfi Sándor Városi Könyvtár sorozatának csütörtöki előadásán ezúttal Indonézia varázslatos szigeteit mutatja be az érdeklődőknek a Szegedi Tudományegyetem Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék egyetemi docense.
Elkápráztatták a végzősöket a Constantinumban
Publikálás dátuma: 2015. február 5.

Ebben a tanévben 89 diák végez a Constantinum Katolikus Gimnázium és Szakközépiskolában. A végzős évet jelző szalagot egy változatos műsorral színesített bálon tűzték fel alsóbb évfolyamos diáktársaik. A szalagozó bálon az ünnepi köszöntők után kreatív színjátékkal és táncbemutatóval szórakoztatták a megjelenteket. Egy LED fényekkel játszó csapat pedig káprázatos bemutatót tartott. A bál a tanulók bécsi- és angol keringőjével zárult.

Farsangi délelőtt a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2015. február 5.

Farsangi családi délelőttre várják a gyerekeket február 7-én, szombaton 8-12 óra között a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmába.

Megújul a Parkerdő
Publikálás dátuma: 2015. február 5.

Amint az időjárás lehetővé teszi, megkezdik a Parkerdő rendbetételét. A tervek szerint a majálist már a megújult környezetben ünnepelhetik a félegyházi családok – tudtuk meg Balla László alpolgármestertől.

Teljes körű látogatási tilalom van érvényben a kiskunfélegyházi kórházban is az influenzajárvány miatt
Publikálás dátuma: 2015. február 5.

A járványos megbetegedések száma miatt kedd óta látogatási tilalom van érvényben a Bács-Kiskun Megyei Kórház mindhárom telephelyén Kecskemét, Kalocsa, Kiskunfélegyháza, valamint a Kiskunhalasi kórházban. Feketéné Dr. Raáb Margit, Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv, Járványügyi Osztályának osztályvezetője, rádiónknak elmondta, fontos azonnal háziorvosunkhoz fordulni, ha influenza gyanús tüneteket észlelünk magunkon, hiszen az influenza akár szövődményekkel is járhat.

117 pár kötött házasságot 2014-ben Félegyházán
Publikálás dátuma: 2015. február 4.

2014-ben 117 esküvőt tartottak Kiskunfélegyházán – tudtuk meg Csányiné Mészáros Ágnes anyakönyvvezetőtől, aki arról is beszámolt, hogy az elektronikus anyakönyv bevezetésével a házasulók immár nem a régi „nagy anyakönyvet” írják alá a nagy napon, hanem egy úgynevezett házassági lapot.

60 mentőállomást korszerűsítenek
Publikálás dátuma: 2015. február 4.
Húsz mentőállomás a nyár folyamán elkészül, a Zalalövőn tervezett létesítmény átadása régészeti feltárás miatt szeptemberben, októberben várható. A 60 felújítandó mentőállomás különböző stádiumban van, de a projekt befejezési határidejéig, 2015. november 30-áig a korszerűsítések is lezárulnak.
 
Csőtörési földmunkálatokat végeznek holnap éjfélig városunkban
Publikálás dátuma: 2015. február 4.
Ma reggel 7 órától csőtörési földmunkálatokat végez a Bácsvíz Zrt. Kiskunfélegyházán a Szegedi úti vasúti átjáró és a DÉGÁZ iroda felé vezető bejáró közötti kerékpárutat érintő útszakaszon. A földmunkák miatt a vasúti átjáró és a következő útkereszteződés közötti kerékpárutat ideiglenes jelleggel lezárták, és a kerékpáros forgalmat a meglévő kerékpárút melletti füves területre irányítják át. 
 
Farsangi mulatság a Mozgáskorlátozottak Klubjában
Publikálás dátuma: 2015. február 4.
Ma (február 4-én) 14 órai kezdettel rendezte meg Farsangi Mulatságát a Mozgáskorlátozottak Klubja. Az eseménynek a Szakmaközi Művelődési Ház adott otthont. A remek hangulatról a klub tagjai, a talpalávalóról pedig Vass Ferenc gondoskodott szintetizátoron. Akadt persze segítője is a klub tagjai közül, aki farsangi jelmezt öltve gitárjával ideális kísérőnek bizonyult. Címlapfotónkon őt láthatják.
Fát ültetnek minden félegyházi újszülöttnek
Publikálás dátuma: 2015. február 4.

Várhatóan áprilisban ültetik el az első, félegyházi baba születésének emléket állító facsemetét. A nagyszerű kezdeményezésre Meizl Ferenc nyugalmazott iskolaigazgató, a Magyar Madártani Egyesület helyi vezetője hívta fel a városvezetők figyelmét a decemberi közmeghallgatáson, és az ötlet értő fülekre talált.

IV. korcsoportos országos futsal döntőnek ad otthont Félegyháza
Publikálás dátuma: 2015. február 4.

A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület, valamint Kiskunfélegyháza önkormányzata közösen rendezi meg február 7-én és 8-án a IV. korcsoportos fiúk országos futsal döntőjét. A versenyen 19 megye legjobb csapata, valamint a főváros legerősebb együttese vesz részt.

Kiskunfélegyháza nem marad televízió nélkül
Publikálás dátuma: 2015. február 4.
A 2015-ös költségvetésről tárgyal a héten Kiskunfélegyháza képviselő testülete. A költségvetés kapcsán a civilek is hangjukat hallatták. Erről szólt az az érdekegyeztető tanácskozás, melyet január 2-án délután a városházán tartottak. A tanácskozás egyik témája, a helyi média volt, mellyel kapcsolatban a civilek hiányolták a helyi televízió jelenlétét. 
Pezsgőpukkanás a Tupperware Főzőklubban
Publikálás dátuma: 2015. február 4.

Nagy megtiszteltetés érte a farsangi finomságokkal készülő főzőklub tagjait, hiszen ezúttal Tóthné Hodos Katalin a Kecskeméti Tupperware Területi Képviseletének vezetője is ellátogatott a foglalkozásra.

Változott a program: Országos Bajnokság helyett örömíjász verseny lesz a sportcsarnokban
Publikálás dátuma: 2015. február 4.

Technikai okok miatt az eredetileg Történelmi Teremíjász Országos Bajnokságként meghirdetett február 21-i megmérettetés helyett örömíjász versenyt rendez a félegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület a városi sportcsarnokban. A program további része nem változott- erről tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt Dinnyés Gyula, az egyesület elnöke.

A báb varázseszköz
Publikálás dátuma: 2015. február 3.

A bábról, a bábjátékról szólt január 3-án a Betűbölcsi foglalkozása a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Víziné Csilla bábkészítő elméleti bevezetője után a kesztyűbáb készítés műhelytitkaiba vezette be a szülőket. Míg a felnőttek elmélkedtek és praktikus fogásokat próbáltak elsajátítani, addig a gyerekek önfeledten játszottak a szebbnél szebb bábokkal.

A Jobbik már a következő kampányra készül
Publikálás dátuma: 2015. február 3.

A Jobbik választási kampánycsapata Kiskunfélegyházán egy „batyus” baráti összejövetelen értékelte az elmúlt esztendőt január 30-án. A találkozón Kollár László immár választókerületi elnökként látta vendégül a települések aktivistáit, megköszönve munkájukat.

Arcok a városból
Publikálás dátuma: 2015. február 3.
Hivatásos előadóművészi bizonyítványa mellett vagy ellenére Vas László muzsikusnak tartja magát. Gitározni tanultam, a Klapka utcában az árokparton Rolling Stonest, és az akkori slágereket játszottam este 9-ig, mint egy igazi utcazenész – mesélte Vas László előadóművész. – Később OSZK hivatásos előadóművészi bizonyítványt szereztem, de inkább zenésznek, muzsikusnak tartom magam. Mindig a kultúrában dolgoztam, vagy a zene, vagy a hagyományok alkotójaként és előadójaként.
Gyulán és Dunaújvárosban jártak a Fénypárducok
Publikálás dátuma: 2015. február 3.

Két versenyen vettek részt januárban a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztályának tagjai. Január 17-én Gyulán Guti András emlékére szervezett tornát a Kerecsényi László Íjász Egyesület. A II. Kerecsényi Kupa teremíjász versenyen 208 fő indult el. A hazai versenyzők mellett szép számmal érkeztek Erdélyből és Romániából is. A kihelyezett 18 cél 3 csoportot képviselt: lőlapos, vadász és ügyességi. A verseny kimondottan örömíjász jellegű volt, viszonylag könnyen lehetett jó pontszámokat teljesíteni.

Humánum és szakmaiság
Publikálás dátuma: 2015. február 3.

„Engem szeret a Jóisten. És én is Őt!” Ezzel a mondattal kezdte dr. Kása Zsuzsanna a bemutatkozást, amire tankerület igazgatói kinevezése alkalmából kértem. Beszélgetésünk során érintettünk magánéleti és szakmai hullámhegyeket-hullámvölgyeket, néha még kríziseket is. Végül valahogy mégis mindig ugyanide kanyarodtunk vissza: Istenhez és a szeretethez. Kása Zsuzsa közhelyek és szuperlatívuszok nélkül, a lehető legtermészetesebben beszél ezekről a kérdésekről. Azzal a józan mértéktartással és megérlelt-megélt bölcsességgel, amit a félegyháziak megszoktak, és talán már el is várnak tőle.

Közösségépítő disznótor
Publikálás dátuma: 2015. február 3.

A petőfiszállásiak példaértékű összefogásának és vendégszeretetének hírét viszik azok, akik részt vettek a hagyományőrző falusi disznóvágáson, amit negyedik alkalommal rendeztek meg a hétvégén.

Megnyerte a válogatót, így részt vehet a tajvani junior ökölvívó világbajnokságon Endre Krisztina
Publikálás dátuma: 2015. február 3.

Székesfehérváron rendezték meg január 31-én a magyar válogatott válogató versenyét, melyen a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztályának két tagja, Endre Krisztina és Mátrai Klaudia is részt vett. A junior korú lányok 2014-ben második helyen végeztek az országos bajnokságon, de a győztesek korosztályt váltottak, így a félegyházi reménységek ismét megmérkőzhettek a magyar válogatott tagságért. Endre Krisztina 54 kilogrammban legyőzte ellenfelét, míg Mátrai Klaudia 57 kilogrammban második lett.

Pályázatfigyelő
Publikálás dátuma: 2015. február 3.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása.
A CEWE fotópályázatot hirdet Our world is beautiful (Gyönyörű világunk) címmel.
A következő kategóriákban lehet pályázni: sport; emberek; tájak; épületek; közlekedés és infrastruktúra; valamint természet. A pályázat nyertese exkluzív fotós utazást kap, de az első ezer helyezettet is jutalmazzák. Beküldési határidő: 2015. március 31. A legjobb fotóival megnyerheti az 1000 darab, mintegy 80 000,- EUR összértékű csábító nyeremény egyikét.
Szentmise a városért, a 20 éves Constantinum Óvodáért
Publikálás dátuma: 2015. február 3.

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrálta a szentmisét február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a Sarlós Boldogasszony templomban. A hagyományoknak megfelelően ezen a napon a város elöljáróival közösen kérték Isten áldását Félegyházára és lakóira. A szentmisén megemlékeztek a Constantinum Óvoda és Kollégium megalakulásának 20. évfordulójáról is.

Támogassa a 20 éves Zenebarátokat!
Publikálás dátuma: 2015. február 3.
Az idén ünnepli a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa, megalakulásának 20. évfordulóját. A szép évfordulót szeretnénk emlékezetesen ünnepelni, zeneszerető közönségünk örömére! Kérjük, hogy személyi jövedelemadója 1 %- ával támogassa a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesületét!
Az örömteli szalagozó után jön a bizonyítás
Publikálás dátuma: 2015. február 2.

A Szent Benedek Szakképző Iskolában 116 tanulót búcsúztattak iskolatársaik a szalagozó ünnepségen január 30-án. A búcsúztatás természetesen itt sem torkollott szomorkodásba. A nyitótánc után paródiák, táncok és a diák–tanár „vegyes kórus” dalcsokra szórakoztatta a nagyérdeműt. A szalagozó fáradalmait kipihenve komoly felkészülés vár a végzősökre. Három osztály május elején kezdi meg érettségi vizsgáit, egy osztálynak pedig május közepén kell bebizonyítani szakmunkás felkészültségét.

Ismét megalakítják az önkéntes tűzoltóságot Kunszálláson
Publikálás dátuma: 2015. február 2.

Felújították a régi tűzoltó szertárt Kunszálláson. Nemrégiben pedig vele szemben, a faluház előtti téren megkezdték a munkát, hogy megépüljön az épület tükörmása. Az új beruházásnak köszönhetően megoldódik a faluház raktározási gondja, és egy szociális blokkal felszerelt irodát is kialakítanak.

Megkezdődtek a Kiskunfélegyházi Honvéd sporttelep felújítási munkálatai
Publikálás dátuma: 2015. február 2.
Megkezdődtek a Kiskunfélegyházi Honvéd sporttelep felújítási munkálatai, melynek keretén belül a sportolói öltözők épülete is felújításra kerül, valamint új szociális helységeket is kialakítanak.
 
Micimackó, Pici, Ügyes, Babamaci és a többiek
Publikálás dátuma: 2015. február 2.
Móra Ferenc emléknapok
Publikálás dátuma: 2015. február 2.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Gimnázium és a Constantinum Móra Ferenc Általános Iskola tisztelettel meghívja Önt a Móra Ferenc-emléknapok programjaira.

Tisztítják a csapadékvíz elvezető árkokat
Publikálás dátuma: 2015. február 2.

Szamosi Endre önkormányzati képviselő szerint már tavasszal érzékelhető változást tapasztalhatnak a 4-es számú választókörzet lakói a csapadékvíz elvezetésben. Köszönhető ez annak, hogy szervezetten és szisztematikusan végzik a vízelvezető árkok tisztítását. A múlt év végén megkezdett munkát amint az időjárási viszonyok lehetővé teszik, idén is tovább folytatják.

Változtak a szemétszállításra vonatkozó szabályok januártól
Publikálás dátuma: 2015. február 2.

A hatályos jogszabály előírja, hogy a szolgáltatónak - a vegyes hulladék mellett - a háztól el kell szállítania a fém-, a műanyag- és a papír hulladékot is. A kartonpapírból készült nagyméretű doboz azonban nem helyezhető el a kukában.

„Ezeréves” problémák felszámolása kezdődhet meg 2015-ben
Publikálás dátuma: 2015. február 2.
Február 2-án, hétfőn, a jogi és a városüzemeltetési, kedden a művelődési és szociális, valamint a gazdasági bizottság tárgyalja meg Félegyháza 2015 évi költségvetés-tervezetét, majd február 5-én, csütörtökön a képviselő-testület dönt a kérdésben.
Csányi József polgármestert az előkészületekről, a számok mögött meghúzódó szándékról és a sarokpontokról kérdeztük.
A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2015. február 1.
Évközi 4. Vasárnap - 2015. február 1. Hétfő: Urunk Bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony). Csütörtök: Szent Ágota szűz és vértanú. Péntek: Miki Szent Pál és társai vértanúk. Ma van a hónap első vasárnapja. Papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk. Este szentségimádás lesz az esti szentmise előtt, melynek keretébe rózsafűzért imádkozunk.
A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2015. február 1.
Február 1-jén vasárnap a 9 órai és a fél 11-es szentmisében végezzük a gyertyaszentelést. Gyertyát a templomban is lehet vásárolni.
Február 1-jén vasárnap a 9 órai szentmise után megbeszélés lesz az elsőáldozásra készülő gyerekek szüleinek. Kérjük, hogy a szülők hozzák magukkal gyermekeik adatlapját! Vasárnap délután 5 órakor szentség kitétellel kezdődik az első vasárnapi szentségimádás.
Az ország élvonalában a dózsások
Publikálás dátuma: 2015. február 1.

A Dózsa György Általános Iskola diákjai komoly ösztönzést és segítséget kapnak ahhoz, hogy részt vegyenek az országos tanulmányi versenyeken. A tanulókban adott a fogadókészség, amit mi sem jelez jobban, hogy az elmúlt évben többször is bebizonyították, hogy az ország legfelkészültebb diákjaik közé tartoznak. A dózsások jeleskedtek a matematika-, történelem- és idegen nyelvi versenyeken egyaránt.

Családi vetélkedő a Darvasban
Publikálás dátuma: 2015. február 1.

Már 19. alkalommal gyűltek össze a családok január 24-én a Darvas József Általános Iskolában a hagyományos Családi Vetélkedőre.

Intézményük megalakulásának 20. évfordulóját ünneplik az ovisok és a kollégisták
Publikálás dátuma: 2015. február 1.

A Constantinum óvodásai bensőséges hangulatú foglalkozásokkal ünnepelték intézményük megalakulásának 20. évfordulóját január 30-án. Az apróságoknak Stift Zoltán „Angelico” atya tartott rajzos evangelizációs foglalkozásokat. A délelőtti foglalkozásokat követően az Ótemplomban megtartott szentmise után nyitották meg az atya 90 képből álló kiállítását. Itt hirdették ki az óvodásoknak kiírt rajzpályázat eredményét is, majd 20 kék színű léggömb emelkedett a magasba, rajta az óvodások évfordulós üzeneteivel.

A könyvtárban találkoztak a madárbarátok
Publikálás dátuma: 2015. január 31.

Soron következő találkozóját tartotta január 31-én a Madárbarát Klub Kiskunfélegyházán a könyvtár gyermekbirodalmában. Meizl Ferenc ny. igazgató, a Magyar Madártani Egyesület helyi képviselője a résztvevőkkel az egyesület terveit, elképzeléseit osztotta meg.

Február közepéig még csúszkálhatunk
Publikálás dátuma: 2015. január 31.

Február 15-éig még biztosan lehet korcsolyázni Félegyházán - tudtuk meg Balla Lászlótól. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy e kérdésben találkozott a kivitelező, az üzemeltető és az önkormányzat elképzelése, így teljes összhangban született meg a döntés.

Februári programok a Művelődési Központban
Publikálás dátuma: 2015. január 31.
A Művelődési Központ 2015 februári programjai:
Február 6., péntek 10 óra
Koszorúzás Móra Ferenc Daru utcai szobránál. 14 óra Emlékműsor Móra Ferencről a Művelődési Központban.
Február 7., szombat 19 óra 
Waldorf bál.
 
Rendezvénysorozat a magyar kultúra napja alkalmából
Publikálás dátuma: 2015. január 31.

Január 22-én, a magyar kultúra napján a Kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola minden tanulója részese lehetett annak rövid, ámde sokat mondó és értékeinkre, kultúránkra figyelmet felhívó ünnepségnek, melyet az 5.a és 4.a osztály néhány tanulója adott.

4,6 milliárdos kiskunfélegyházi családi vagyon zárolva
Publikálás dátuma: 2015. január 30.

Hosszú nyomozás és alapos feltérképezés előzte meg azt az akciót, amelyben a NAV pénzügyi nyomozói egy étolajjal üzletelő 18 fős kiskunfélegyházi bűnszervezetre csaptak le. Egy őrizetbe vett gyanúsított családjának osztrák bankszámláját és magyar vagyonát 4,6 milliárd forint értékben zárolták.

A Bács-Kiskun Megyei Horgászegyesületek Szövetsége meghosszabbította az állami horgászjegy és az éves területi engedély érvényességét
Publikálás dátuma: 2015. január 30.
A Bács-Kiskun Megyei Horgászegyesületek Szövetsége 2015. január 31-ig meghosszabbította a 2014-es évben kiváltott állami horgászjegy és az éves területi engedély érvényességét. Tájékoztatta rádiónkat Barta Lajos, az Alpári Tisza Horgász Egyesület elnöke, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a fogási napló eredményeit az előírtak alapján kell összesíteni. Ennek elmulasztása plusz költségeket ró maga után.
A saját útjához ragaszkodó művész, Kovács Ferenc
Publikálás dátuma: 2015. január 30.
A kiskunfélegyházi születésű Kovács Ferenc szobrászművész munkásságát összegző előadást tartott január 29-én Szabó Ildikó művésztanár a városi könyvtárban. A 25 éve elhunyt Munkácsy Mihály-díjas művész alkotásai közül Félegyháza lakói a „káposztaként” elhíresült Petőfi téri alkotását, valamint a Petőfi lakótelepi szoborparkban felállított szobrait láthatják naponta. Korábban a Szent János téri „békás kútját” sokan kedvelték.
 
A városi könyvtár februári programjai
Publikálás dátuma: 2015. január 30.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár 2015 februári programjai:
Február 3., kedd 10 óra Betűbölcsi. A városi könyvtár Baba-mama Klubja. Vendégünk: Viziné Csilla bábkészítő.
Február 5., csütörtök 10-16 óra Móra-felolvasónap az általános iskolák tanulói részvételével a városi könyvtárban.
Gondolatok a holokausztról
Publikálás dátuma: 2015. január 30.

Egy pályázat jóvoltából Budapesten, a Holokauszt Emlékházban tettek látogatást a kiskunfélegyházi Darvas József Iskola 7-8.osztályos tanulói és kísérő tanárai január 27-én, a Holokauszt Emléknapján. A napról Ágó Mária tanárnő jegyezte le gondolatait, amit az alábbiakban olvashatnak.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek