Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2015.02.13-02.20

 
A külterületiek együttműködését kérték a bűnmegelőzésben
Publikálás dátuma: 2015. február 20.

A tanyás településeken speciális feladatokkal kell megbirkózni a bűnmegelőzés érdekében. Sok tanyát vásárolnak a külföldiek, akik csak pihenőhelyként használják. A hazai tulajdonosok közül pedig sokan gazdasági épületként hasznosítják az ingatlanokat. A tanyavilágot a bűnözők védtelennek tartják, és gyakran látogatják rossz szándékkal. A külterületi bűnözés megelőzése érdekében lakossági fórumot szerveztek a Nagyszőlő úti gazdakörben és a városházán is.

Civil szervezetek képviselőit várják
Publikálás dátuma: 2015. február 20.

Egy jó hangulatú, színes programra invitálja a helyi civil szervezetek képviselőit a Natura Hungarica Alapítvány. Mint azt Kárpáti Rita és dr. Horváth Rekedt Gréta elmondta: a pályázati lehetőségeket, a pályázatírás fortélyait és az IKSZ (Iskolai Közösségi Szolgálat) civilek által kihasználható lehetőségeit ismerhetik meg mindazok, akik részt vesznek a március 6-án, pénteken 10-től 16 óráig meghirdetett rendezvényen.

Elégették Kisze Tündét
Publikálás dátuma: 2015. február 20.
Farsangi álarcokat készítettek a tiszaalpári gyerekek a művelődési házban, az óvó nénik segítségével. A különböző asztaloknál lázas munka folyt, mindenki szeretett volna valami egyedit, valami különlegeset alkotni. Először megrajzolták a kívánt álarcot, vagy szemüveget, majd hozzáláttak kivágni. Krepp-papír, és színes lap volt bőven, lehetett válogatni tetszés szerint. Akadtak gyerekek, akik az álarcon, a szemüvegen kívül még fejfedőt is készítettek.
Gazdasági vezetőt keresnek
Publikálás dátuma: 2015. február 20.

Kiskunfélegyháza Város Polgármestere a közalkalmazottak jogállásról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet Gazdasági vezető (magasabb vezető) beosztás ellátására.

Lánc, lánc eszterlánc
Publikálás dátuma: 2015. február 20.

Wass Albert, Reményik Sándor és más erdélyi írók, költők, valamint Petőfi Sándor és Móra Ferenc műveiből tartanak felolvasó maratont, melynek keretében sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a szombat délelőtti gyermekprogramra.

Nehezen nyílik a kínai húspiac
Publikálás dátuma: 2015. február 20.

Magyarország - A Pick és a Hungerit harcol érte, a Hungary Meatnek viszont már van exportengedélye Kínába. A kiskunfélegyházi vágóhíd két és fél évig dolgozott, mire ezt elérte. Azt, hogy mit szállítanak, elárulták, azt nem, hogy mennyit.

Pachmann Péter Félegyházán
Publikálás dátuma: 2015. február 20.
A média hatása a nézőre címmel tart előadást Félegyházán Pachmann Péter. A népszerű televíziós személyiség február 25-én, szerdán 13 órakor, a művelődési központ díszterében egy riporton keresztül mutatja be a szerkesztői, riporteri munka tárházát, szemlélteti azok nézőre gyakorolt hatását, majd válaszol a jelenlévők kérdéseire.
 
Sok pályázat kockázatos
Publikálás dátuma: 2015. február 20.
Listát közölt a kormányzat a csúszásban lévő, uniós finanszírozású állami projektekről. Ezeknek az esetében kockázatosnak ítélik meg a megvalósítást. A megyéből több projekt is szerepel a listán.
A lajstromban több száz uniós finanszírozású állami projekt található, olyanok, melyeknél a projektgazdák késésben vannak a megvalósításra vállalt ütemezési határidőkhöz képest. A Miniszterelnökség ezek esetében kockázatosnak ítéli meg a megvalósítás lehetőségét.
Változott a program: Országos Bajnokság helyett örömíjász verseny lesz a sportcsarnokban
Publikálás dátuma: 2015. február 20.

Technikai okok miatt az eredetileg Történelmi Teremíjász Országos Bajnokságként meghirdetett február 21-i megmérettetés helyett örömíjász versenyt rendez a félegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület a városi sportcsarnokban. A program további része nem változott- erről tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt Dinnyés Gyula, az egyesület elnöke.

A segítség gombnyomásra érkezik
Publikálás dátuma: 2015. február 19.
A helyi idősek kezdeményezésére házi jelzőrendszeres szolgáltatás indul Jászszentlászlón. A segélyhívókat a napokban kapják meg az érintettek - tájékoztatta a Petőfi Népét Nagy András polgármester. Elmondta, a helyi újság hasábjain mérték fel az igényeket, így tizenhárman - főként idős, egyedül élők - kérték a segélyhívó rendszer kiépítését. Az önkormányzat elsősorban a lebonyolításban vállalt szerepet, így négy szolgáltató közül egy kiskunhalasi céget bíztak meg a rendszer megvalósításával.
Emlékmű, madarakkal
Publikálás dátuma: 2015. február 19.

Elkészültek a Herman Ottó-emlékmű tervei - tudtuk meg Balla László alpolgármestertől. A tervek Bozóky István, Szabó Ildikó és Nagy Ágnes együttműködésének eredményeképpen születtek meg, és egy olyan finom parkrészlet megvalósulását körvonalazzák a városi könyvtár mögötti területen, amely harmonikusan illeszkedik a városképbe, ugyanakkor méltó emléket állít az „utolsó magyar polihisztornak” is. 

Felolvasó maraton
Publikálás dátuma: 2015. február 19.

15 órás felolvasás Wass Albert, Reményik Sándor, és más erdélyi írók, költők, valamint városunk neves szülöttei Móra Ferenc és Petőfi Sándor műveiből február 20-án és 21-én. Magyarországon csak halála után fedezték fel az erdélyi magyar irodalom nagy alakját. Egyik leghíresebb könyve a Kard és kasza, amelyben több generáción keresztül tekinti át a magyar történelmet saját ősi nemzetségének történetén szűrve, 1050-től egészen a jelenkorig.

Felszámolják a beázást a városházán
Publikálás dátuma: 2015. február 19.

Évek óta beázik a félegyházi városháza. A százéves szecessziós épület, a város egyik építészeti büszkesége emiatt komoly veszélynek van kitéve. A 2015-ös költségvetésben a probléma felszámolására szánt 15 millió forint éppen ezért létkérdés. Fogalmazhatunk úgy is: elengedhetetlen ahhoz, hogy Kiskunfélegyháza emblematikus épületét a jó gazda gondosságával óvja a jelenkor.

Fiatalok, az értékek nyomában
Publikálás dátuma: 2015. február 19.

A Natura Hungarica Alapítvány tovább folytatja értékgyűjtő, értékőrző tevékenységét a középiskolások körében. A szervezet ezúttal a Móra Ferenc Gimnázium tanulóinak kínált érdekes, színes programokat, melyek keretén belül helyi értékek után kutathattak a fiatalok.

Iskolába hívogató – Miért jó a Móra Ferenc Általános Iskolába járni?
Publikálás dátuma: 2015. február 19.

A Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium Félegyháza egyetlen olyan iskolája, amely 3 éves kortól 18 éves korig biztosítja a tanulók szellemi, lelki, testi fejlődését.

Leány- és fiú sikerek ökölvívásban
Publikálás dátuma: 2015. február 19.

Értékes eredményeket értek el az elmúlt időszakban a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztályának tagjai. Február 12- 15. között Budapesten rendezték meg az Énekes István Emlékversenyt, ahol Ajtai Szilveszter 49 kilogrammban bronzérmet szerzett. Amint arról már beszámoltunk, a leány vonal sem maradt siker nélkül. Az 54 kilogrammban szereplő Endre Krisztina meghívót kapott a junior női válogatottba. Március 10-től 22-ig Tatán edzőtáborozik, majd Németországba utazik nemzetközi tornára, ahol 50 ország ökölvívói lépnek ringbe. 

Nem szabad cserbenhagyni a félegyházi rászorulókat
Publikálás dátuma: 2015. február 19.

A város költségvetése alapvetően elfogadható. Előremutató gazdálkodást jelez az idei évre, vannak benne olyan tételek, amelyek régóta húzódó problémákat oldanak meg. Az MSZP helyi szervezete azonban elégedetlen a szociális források mértékével - fogalmazta meg sajtótájékoztatóján Horváth Tamás.

Új terápia a városi kórházban
Publikálás dátuma: 2015. február 19.

Március 1-jétől egy új kezelési forma válik elérhetővé a félegyházi kórházban. Az úgynevezett lökéshullám terápiát - szemben az országos gyakorlattal - térítésmentesen vehetik igénybe azok a betegek, akiknek reumatológus, ortopéd, traumatológus, vagy rehabilitációs szakorvos írja fel a kezelést - tudtuk meg dr. Körtvélyessy András intézményvezetőtől.

Amikor megvalósul a szolgáltató állam
Publikálás dátuma: 2015. február 18.

A kormányhivatalok 2011-es létrejöttét követően, a 2012-es év során teremtődtek meg a járási hivatalok működésének feltételei. A többi településsel egy időben Félegyházán is 2013. január 1-jén kezdte meg működését a járási hivatal. dr. Sipos Krisztina Carmennel egy évvel ezelőtt a kezdeti tervekről beszélgettünk, ezúttal pedig már egy „beállt” rendszer tapasztalatait foglalhattuk össze.

Hétköznapi történelem
Publikálás dátuma: 2015. február 18.

E.T., Moncsicsi, bakelit lemez, nejlon iskolaköpeny, kakukkos óra, szamovár, rózsafánksütő és még sorolhatnánk azokat a tárgyakat, melyeket ismeretlenül, ám annál nagyobb érdeklődéssel nézegettek a fülöpjakabi gyerekek a faluház retró kiállításán.

Jászok vagy nem jászok?
Publikálás dátuma: 2015. február 18.

A Kiskun Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt dr. Katona Csaba történész Jászok, vagy nem jászok? című előadására. A rendezvényre február 18-án szerdán, 17 órakor kerül sor.

Mi rejtőzik a színfalak mögött?
Publikálás dátuma: 2015. február 18.
2015. február 27-én (pénteken) 9 órától a Művészeti Iskola Színházi Szakmai Napot tart, melyre szeretettel vár minden érdeklődőt. Érdekes és izgalmas napnak néz elébe az, akit érdekel a művészi pálya és szívesen betekintene a színházi élet világába. Ha nem éppen ilyen irányú célzattal érkezik, csupán hasznosan szeretné eltölteni a napot és érdekes emberekkel szeretne megismerkedni, akkor is érdemes ellátogatni a Batthyány u. 12-16. sz. alá a Művészeti Iskolába, hiszen neves előadók gondoskodnak a kellemes szórakozásról.
Mire jó a szeretetmasszázs?
Publikálás dátuma: 2015. február 18.

Fejleszti a fizikai és érzelmi kondíciókat. Játékos formában szorosabbá teszi a baba-mama kapcsolatot. A babamasszázs alkalmat teremt arra, hogy az apróságokkal megbeszéljük az óvodában történteket, azaz feszültségoldó. Simogatásról van szó, tehát nyugtató is. Többek között ezek miatt ajánlotta a babamasszázst a kismamák és kispapák figyelmébe Néma Attiláné Ella, a Betűbölcsi legutóbbi foglalkozásán a városi könyvtárban. A babamasszázs avatott oktatója a gyakorlati fogásokkal is megismertette a szülőket.

Mosolyra hangolók - Gyermekrajzokért cserében ingyen muzsikálnak
Publikálás dátuma: 2015. február 18.
A Mosolyra hangolók együttes elhatározta, hogy farsang végétől a gyermeknapig havonta legalább 77 gyermeket - hiszen a mesékben is ez a varázsszám - egy-egy rajzért cserében mosolyra hangol: zenével, játékkal és mókával. A kezdeményezésben a Mosolyra hangolók partnere az SOS Gyermekfalvak Kecskemét.
 
Anonim tanácsadással segítik a fiatalokat a védőnők
Publikálás dátuma: 2015. február 17.

A középiskolákban végzett munkájuk során a védőnők azt tapasztalták, hogy egyre nagyobb szükség van a fiatalok felvilágosítására. Nagyon sok középiskolás kerül ugyanis olyan helyzetbe, amikor utólag már nem tudnak segítséget nyújtani számukra. Ezért a honlapjukon indított tinisarokban olyan kérdésekre is választ kaphatnak a fiatalok, amit esetleg nem mernek feltenni szüleiknek, tanáraiknak, vagy barátaiknak – nyilatkozta lapunknak Surányiné Pap-Ferenc Izolda védőnő.

Elmarad Juhász István előadása
Publikálás dátuma: 2015. február 17.

Betegség miatt elmarad február 19-én Juhász István nyugalmazott gimnáziumi tanár, díszpolgár előadása a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A "Régi költők, régi magyar anekdoták" című előadásra egy későbbi időpontban kerül sor.

Farsangi forgatag a plébánián
Publikálás dátuma: 2015. február 17.

Február első hétvégéjén, a Szent István plébánián, ismét megrendeztük a katolikus fiatalok körében egyre népszerűbbé váló farsangi mulatságot. A programot és annak lebonyolítását, Király Dóra hitoktatónak és az atyáknak köszönhetjük. Az idei farsang az utazás témáját járta körbe nagyon széles spektrumban.

Felhívás a szabálytalan csatornahasználat megszüntetésére
Publikálás dátuma: 2015. február 17.
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a szennyvízcsatorna hálózat ellenőrzése során több ingatlannál tapasztaltuk a talajvíz és csapadékvíz szennyvízcsatornába történő bevezetését. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az 58/2013. (II.27.) Kormányrendelet 85. § 5. bekezdése értelmében elválasztott rendszerű szennyvízelvezető műbe talajvizet, csapadékvizet vezetni TILOS!
Iskolanyitogató a Batthyányban
Publikálás dátuma: 2015. február 17.
Hagyományainak megfelelően a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megtartja Iskolanyitogatóját. A programra tisztelettel hívják az érdeklődő szülőket és a leendő első osztályosokat!
A foglalkozás időpontja: 2015. március 4. szerda, 17 óra.
Ne adjunk még esélyt se a bűnözésre!
Publikálás dátuma: 2015. február 17.
A bűnmegelőzés helyzete településeinken és a tanyákon címmel tartottak konferenciát ma (február 17-én) a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Az eseményt Balla László alpolgármester úr nyitotta meg ünnepélyes köszöntő beszédével. Üdvözölte a szép számban megjelent érdeklődőket, majd röviden felvázolta a bűnmegelőzés, bűnüldözés fontosságát, és szerepét életünkben.
Nem is olyan egyszerű kimondani a boldogító igent
Publikálás dátuma: 2015. február 17.

Bizony sok minden szükségeltetik egy esküvő megszervezéséhez, megtartásához. Ma már bőven akadnak olyanok is, akik ezt a terhet leveszik a szülők, az ifjú pár válláról. Kiskunfélegyházán hetedik alkalommal rendezték meg az esküvői kiállítást, amelynek hivatása, hogy mindenki eldönthesse, kiválaszthassa, hol és milyen körülmények között, milyen külsőségek közepette mondja ki a boldogító igent.

Pályázatfigyelő
Publikálás dátuma: 2015. február 17.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása. A Művészetek Palotája fotó- és videopályázatot hirdet az ország valamennyi középiskolai diákja, valamint egyetemi, főiskolai hallgatója számára 10 címmel.
A 2014/2015-ös évadban 10. születésnapját ünneplő Művészetek Palotája pályázatának célja a téma bemutatása: maximum 10 darab egyedi fotóval, minimum 3 - maximum 10 darabos fotósorozattal, legfeljebb 5 perces videoklippel, korlátlan mennyiségű egyedi fotóval az instagram webes felületén.
Pályázati felhívás
Publikálás dátuma: 2015. február 17.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Félegyházi Hangya – 2010. Termelőiskola – a Vidék Iskolája projekt keretében megépült (6100 Kiskunfélegyháza, Csongrádi út 1.) Zöldség-, gyümölcsfeldolgozó Tanüzem Üzemvezetői álláshelyének betöltésére.

Súlylökésben és 600 méteren remekeltek a diákok
Publikálás dátuma: 2015. február 17.

Nagyszerűen szerepeltek a Jövő Bajnokai Diák Sport Egyesület versenyzői a Budapesten megrendezett Újonc és Serdülő Fedett Pályás Országos Bajnokságon. A február 7-én és 8-án megtartott tornán az újoncok között Gulyás Eszter 11,73 méteres teljesítménnyel biztosan nyerte a versenyt. Szintén súlylökésben Szécsényi Ádám másodikként végzett, míg Kis-Czakó Máté 600 méteren ezüstérmes lett.

Szavalóverseny
Publikálás dátuma: 2015. február 17.
Szavalóversenyt hirdet a Magyar Írószövetség 9-12. osztályos középiskolás diákok számára. Téma: Kosztolányi Dezső és a Nyugat költői. Nevezni Kosztolányi Dezső egy szabadon választott költeményével valamint az alábbi költők egy szabadon választott versével lehet: Ady Endre, Kaffka Margit, Hajnal Anna, Juhász Gyula, Babits Mihály, Tóth Árpád, Karinthy Frigyes, Füst Milán, Szabó Lőrinc, Zelk Zoltán, Áprily Lajos, Dsida Jenő, József Attila, Jékely Zoltán, Radnóti Miklós, Vas István, Weöres Sándor, Illyés Gyula.
A gavallérok ma is köztünk élnek
Publikálás dátuma: 2015. február 16.

A mai társadalomban is jelen van a nagyzolás, a flancolás, ugyanúgy, mint száz évvel ezelőtt. Azt is tapasztalhatjuk, hogy gyakran a látszat és a valóság között szakadék tátong. Ezekről a jelenségekről beszélt Szabó Imre László filozófus Mikszáth Kálmán „A gavallérok” című kisregényét bemutatva a Könyvek klubja legutóbbi foglalkozásán.

A változatosság gyönyörködtet
Publikálás dátuma: 2015. február 16.

A Kecskeméti Fotókör vendégeskedik egy kiállítással Kiskunfélegyházán a művelődési központban. A február 13-án megnyílt tárlaton 11 alkotó mutatja be az elmúlt két év legjobb alkotásait. A "Fénycsapdák" címet viselő kiállításon a kör vezetője, Nagy Krisztián köszöntötte az érdeklődőket és félegyházi fotós barátaikat.

Az orgona felújításáért mulatoztak
Publikálás dátuma: 2015. február 16.

Jótékonysági bált tartottak a Sarlós Boldogasszony templom orgonájának felújítására február 14 én a Constantinum sportcsarnokában. A szervezők a közel 18,5 millió forintos rekonstrukció megvalósítására fordítják a rendezvény teljes bevételét – mondta el Kiss Zsolt, a rendezvény főszervezője.

Elbúcsúztak a télboszorkától
Publikálás dátuma: 2015. február 16.

A művelődési központban már nem a hagyományteremtés, sokkal inkább a hagyományőrzés a célja a farsangi rendezvénynek. A félegyházi gyerekek és szüleik ugyanis megszokhatták, hogy hosszú évek óta várják őket ebben az időszakban egy kis kézműveskedésre, érdekes játékokra, közös mulatságra. Így volt ez idén február 13-án is.

In memoriam dr. Kasztory Ferenc (1934-2015)
Publikálás dátuma: 2015. február 16.

1934. július 21-én született Budapesten, hétgyermekes család negyedik gyermekeként. Orvosi diplomáját 1959-ben, dícsérettel szerezte. Kitűnő tanulmányi eredménye, valamint több egyetemi intézet meghívása ellenére sem kaphatott lehetőséget, hogy orvosi pályáját Budapesten folytassa. Körzeti orvosi munkája 1961-ben, Táborfalván indult. 13 év után, 1974-ben feleségével és kisgyermekeivel Kiskunfélegyházára költözött, ahol 35 éven keresztül háziorvosként gyógyította betegeit. 2009-ben, 50 éves orvosi munkája elismeréseként vette át aranydiplomáját.

Játszva tanulnak
Publikálás dátuma: 2015. február 16.
Élménnyel, tartalmas időtöltéssel, közösségi programmal és művészi megtapasztalással gazdagodnak a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Általános Iskola EGYMI diákjai a Natura Hungarica Alapítvány jóvoltából. Kezdeményezésükre különböző foglalkozásokon: Sport Poha-Rak, összművészeti és dráma szakkörökön vehetnek részt a gyerekek. A programba az iskola, tanulásban- és értelmileg akadályozott tanulóinak 60 százalékát sikerült bevonni.
 
Millenniumi hangulatot teremtettek a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2015. február 16.

A millenniumi kiállításról, illetve az ünnepségsorozat keretében felállított városligeti néprajzi faluról szólt a Kulturális Szalon legutóbbi előadása a városi könyvtártban. A különleges néprajzi bemutatóról Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója elmondta, hogy megszervezése és bemutatása a mai napig meghatározó jelentőséggel bír a kutatók számára. Az ezredéves évfordulóra ugyanis olyan gyűjteményt hoztak össze, amely bemutatta a korabeli Magyarország nemzetiségeit, életmódjukat és építészeti szokásaikat. Tudományosságában, módszertanában máig mérvadó.

Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2015. február 16.
A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez Budapestre 2015. február 28-án szombaton, a Magyar Nemzeti Galériába, Rippl-Rónai és Maillol - egy művészbarátság története című kiállítás megtekintésére.
A kiállítás után rövid séta a Várban. Múzeumi belépőjegyek: Nyugdíjas 62-70 éves korig: 1200,- Ft, felnőtt: 2400,- Ft, 70 év felett ingyenes. Érvényes pedagógus igazolvánnyal ingyenes.
Sorsok Háza - Tárt kapuk várják a pszichiátriai betegeket
Publikálás dátuma: 2015. február 16.

Február 1-jén megnyitotta kapuit Kiskunfélegyházán is a Sorsok Háza Pszichiátriai Betegek Nappal Intézménye. Mint azt Hajdu Julianna intézményvezetőtől megtudtuk, a Kun utca 10. szám alatti intézményt a Magyarországi Baptista Egyház által létrehozott Szeretetházi Baptista Gyülekezet működteti a hálózat kiskőrösi, kiskunhalasi és kalocsai tagjaival intézményeivel együtt.

Tisztán, szertelenül
Publikálás dátuma: 2015. február 16.
Drogprevenciós diákfórumra kerül sor a Constantinum Intézményben február 19-én, csütörtökön 15 órakor. A Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium vezetősége minden diákot hív és vár a rendezvényre. Az előadás a KAB-ME-14-A számú nyertes pályázat keretében valósul meg.
Véradókat várnak
Publikálás dátuma: 2015. február 16.
A Kossuth Szakközépiskolába várják azokat, akik segíteni tudnak. A véradásra február 26-án 9-12 óra között kerül sor az intézményben. Az influenza járvány miatt sokkal kevesebb véradás történt az utóbbi hetekben,mint amennyire szükség lenne, ezért nagy szükség lenne a rendszeres véradók mellett újak jelentkezésére is.
A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2015. február 15.
Évközi 6. vasárnap - 2015. február 15. Szerdán Hamvazószerda va, ami szigorú böjti nap. Február 18-án szerdán Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete. Szigorú böjti nap van, és hústilalom. Háromszori étkezés egyszeri jóllakással. Ünnepi miserendet tartunk: fél 7, 8, 9, fél 11, 16 órakor, Kalmár kápolna 17 óra.
A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2015. február 15.
Évközi hatodik vasárnap - 2015. február 15.
A szentmisék végén a házasság hete eseményeként áldásban részesítjük a házas és jegyespárokat. Előkészítő tanfolyamot szervezünk azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, nem bérmálkoztak. Érdeklődni és jelentkezni lehet a Plébánián.
Kedden az este 5 órakor kezdődő szentmisét templomunk énekkarának meghalt és élő tagjaiért ajánljuk fel. A szentmise végén húzzuk fel a nagyböjti oltárképet.
Egyéni- és csapatsikerek a szegvári tornán
Publikálás dátuma: 2015. február 15.

Kiválóan szerepeltek a kiskunfélegyházi Jövő Bajnokai DSE tornászlányai február 14-én, a szegvári XXV. Forray Torna Kupán. A megmérettetésen tiszteletét tette többek között Guczoghy György világ- és Európa-bajnok tornász. A versenyen közel 200 fiú és lány versenyző állt a szerekhez. A kiskunfélegyházi tornászpalánták az I. és a II. korcsoportban csapatban és egyéni összetettben is győzedelmeskedni tudtak, emellett a III-IV. korcsoportban egyéni összetettben a dobogó második fokára állhattak fel.

Görög álom a Darvas Bálon
Publikálás dátuma: 2015. február 15.
Nem szerénykedtek a jótékonysági bál megszervezésekor a Százszorszép Óvoda munkatársai és ennek gyümölcse egy valóban szórakoztató este lett. Február 14-én Görög Álom néven jótékonysági bál került megrendezésre a Százszorszép Óvoda szervezésében a Darvas Iskola tornatemében. Az est sztávendége Papadimitru Athina volt, aki vérpezsdítő dallamokkal alapozta meg a jókedvet a rendezvényen és csábította táncra a megjelenteket.
Mosolygó Jótékonysági Sportnap az idősekért
Publikálás dátuma: 2015. február 15.

"Egészséges vagyok és az is maradok"- "Sportoljunk együtt a Mosolygó Jótékonysági Sportnapon az ezüsthajú, aranyszívű emberekért". - Ezekkel a mottókkal szervezi első jótékonysági sportnapját dr. Vargáné Mosolygó Kitti, a rendezvény ötletgazdája. Elképzelése szerint a március 14-i sportnapon Kiskunfélegyházáról Jászszentlászlóra "sportolhatnak ki" a résztvevők. A futás mellett gyalogosan, kerékpárral és görkorcsolyával is teljesíthető a 22 kilométeres táv, vagy annak egy meghatározott része.

Rómában jártak a Constantinum diákjai
Publikálás dátuma: 2015. február 15.

Római jutalomzarándoklaton vett rész a Kalocsai Iskolanővérek rendjének fenntartásában működő kiskunfélegyházi Constantinum húsz középiskolás diákja. A diákok példás magatartásukkal, jó közösségi munkájukkal, szorgalmas tanulással és dicséretes hitéleti tevékenységükkel érdemelték ki az utazás lehetőségét.

Szalagavató a Közgében
Publikálás dátuma: 2015. február 15.
Február 14-én tartotta szalagavató ünnepségét a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola. A végzősöket látványos előadással szórakoztatták a ballagtató diákok. Ötletes műsorukkal valódi időutazásra vitték a közönséget. A szórakoztató produkció mellett modern táncokkal és pompásan koreografált előadásmóddal éberen tartották a figyelmet mindvégig az ünnepség alatt a megjelentek körében. Irígylésre méltó igyekezetük nem volt hiábavaló, mert egy-egy műsorszám után tapsvihar futott végig a mezgé tornatermében. 
Terjeszkedik a belvíz az Alföldön
Publikálás dátuma: 2015. február 15.
Nem csökken az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén, ahol 48 650 hektárt, ebből 26 450 hektár vetést és szántót borít belvíz - tájékoztatta Kádár Mihály védelemvezető-helyettes vasárnap az MTI-t. A védekezésben az igazgatóság 145 munkatársa vesz részt, folyamatosan ellenőrzik a védműveket, eltávolítják az uszadékot a csatornákból, a gépészek biztosítják a szivattyútelepek folyamatos működését.
Vőfély-Zenész Találkozó Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2015. február 15.
Vőfélytalálkozó, melyet a Sarlós Boldogasszony Plébánia egyházközsége szervezett február 14-én (szombaton). A családok életében mindig nagy esemény egy esküvő. Ilyenkor mindenki arra törekszik, hogy minden apró részlet az ifjú pár számára megfelelő legyen. A boldogító igen kimondását általában ünnepi vacsora követi, ahol a hozzátartozók, barátok mind együtt örülhetnek az új házasoknak. A lakodalom szervezésekor a megfelelő vőfély és zenész kiválasztása mindig fontos szerepet tölt. A kellemes szórakozás és vacsora mellett ehhez is segítséget nyújtott  a kiskunfélegyházi Constantinum sportcentrumban megrendezett Vőfély- és Zenésztalálkozó, ahol több mint egy tucat (összesen 15) vőfély és öt zenekar mutatkozott be. 
A III. Csikós József „Csiki” Emléktornát rendezik meg
Publikálás dátuma: 2015. február 14.

Hagyományteremtő célzattal ebben az évben harmadik alkalommal rendezi meg a Csikós József „Csiki” utánpótlás emléktornát a Kiskunfélegyházi HTK Labdarúgó Szakosztálya. A sorozat keretében a KHTK összes utánpótlás csapata pályára lép. A rendezvénnyel korábbi labdarúgójuk emléke előtt tisztelegnek a KHTK tagjai. A torna február 15-én kezdődik el, amikor is 13 órától az U21-es korosztályú csapatok játszanak a Constantinum Sportcentrumában.

Panaszok az orvosi ügyeletre
Publikálás dátuma: 2015. február 14.

A folyamatos lakossági bejelentések miatt hívta össze az érintett települések vezetőit és a szolgáltatás képviselőjét Csányi József, Félegyháza polgármestere. A napokban ültek tárgyalóasztalhoz, hogy megoldást keressenek a panaszokra.

Szalagavatón a mezgés diákok
Publikálás dátuma: 2015. február 14.
Február 13-án délután tartotta Szalagozó Ünnepségét a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Középiskola és Szakiskola. Rózsa Pál igazgató úr ünnepélyes szavakkal adott útravalót a végzős öt osztálynak a nagybetűs élethez.
Az intézmény alsóbb osztályos tanulói a búcsúzó szavak mellett énekekkel is készültek az ünnepi eseményre. A rendezvény fő műsorszámáig, a csodálatos ruhákban előadott keringőig látványos és vérpezsdítő attakciót láthattunk a Főnix Dance táncstúdió legfiatalabb tanulóitól. Modern zenéjükkel és fantasztikus koreográfiával előadott számukkal valódi tapsvihart vívtak ki a közönségtől.
 
Területi döntő a Darvasban
Publikálás dátuma: 2015. február 14.

Az elmúlt évek sikerei után a nyíregyházi „Míg megnövök” Akkreditált Kiváló Tehetségpont ebben a tanévben is meghirdette a „Matekguru” Kárpát-medencei Matematika Csapatversenyét és a „Rigó énekeljen!” Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatversenyét. A versenyekre jelentkező 4 fős csapatok két levelezős pályamunkával érdemelhették ki a területi (3.) fordulóra való meghívást.

Ahol nem csak nézelődni, megszólalni is lehet
Publikálás dátuma: 2015. február 13.

A sajtó, ezen belül a rádiózás rejtelmeivel ismerkedtek és barátkoztak általános és középiskolások a Sorsocskák Alapítvány „A munkád öröme” programjának keretében. A fiatalokat a Smile Rádió fogadta február 13-án. A média iránt érdeklődő gyerekek nem csak nézelődhettek a stúdióban, de a mikrofonokat, az élő adás varázsát is kipróbálhatták.

Diáksiker a megyei úszódöntőben
Publikálás dátuma: 2015. február 13.

Kecskeméten rendezték meg február 4-én az úszó diákolimpiai megyei döntőjét, melyen a félegyházi tanulók az iskoláik színeiben álltak rajthoz. A diákok összesen hét arany, öt ezüst és hat bronzérmet szereztek. Az első helyezettek bejutottak a diákolimpia országos döntőjébe, amit márciusban Győrben rendeznek meg.

Pályázat beruházási ügyintéző munkakör betöltésére
Publikálás dátuma: 2015. február 13.
Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal a köztisztviselők jogállásáról szóló 2011. évi CXCIX. tv. 45 § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet beruházási ügyintéző munkakör betöltésére.
A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony 3 hónap próbaidő kikötésével. Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő. A munkavégzés helye: Bács-Kiskun megye, 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth L. u. 1.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek