Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2015.07.10-07.17.

 
Bársony Mihály tekerőlantos előtt tisztelgett a Tiszaalpári Alkotótábor
Publikálás dátuma: 2015. július 17.

Az elmúlt évben szabadkezet kaptak a képzőművészek a Tiszaalpári Alkotótáborban a témaválasztásra. Idén azonban koncepcióval indult a félegyházi Holló László Képzőművészkör és a budafoki Mészáros László Képzőművészeti Egyesület tagjainak közös munkája. Alkotásaikkal elsősorban Bársony Mihály tiszaalpári tekerőlantosra, a hangszerkészítőre emlékeztek születésének 100. évfordulója alkalmából – mondta el Török Tamás művészeti vezető a tábor utolsó alkotó napján.

Darvasos sikerek
Publikálás dátuma: 2015. július 17.

Országos, ötfordulós időutazó történelmi levelező versenyen vettek részt a Darvas Általános Iskola diákjai. 49 csapatból az iskola 5.a osztályos tanulói a 7. helyezést szerezték meg. A diákok - Fojt Balázs, Szólya Miklós és László Kitti - mind az öt alkalommal olyan feladatsort oldottak meg, mely többek között tablókészítésből, plakátkészítésből, prezentációból, egyéni fogalmazásokból és történelmi tárgyú alapfeladatokból állt.

Egy kikristályosodott félegyházi ügy margójára
Publikálás dátuma: 2015. július 17.

Bottal és ököllel ütötték és összerugdosták azt a drogdílert, aki egy tininek adott el drogot tavaly Kiskunfélegyházán. A fiatal rosszul lett a „kristálytól”, bátyja és ismerősei estek neki a kábítószer-kereskedőnek.

Hőségriasztás van érvényben
Publikálás dátuma: 2015. július 17.

Rádi Rudolf, az önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy - tekintettel a hőségriadóra - pénteken vizet osztanak a városháza árkádja alatt, valamint a Béke téri piacon, a VSZKSZ pedig locsolja a főbb útvonalakat a városban, illetve több helyen is párakapukat állítanak fel, így nyújtva némi enyhülést a kánikulában.

Közös rendezvény a közösségépítés jegyében
Publikálás dátuma: 2015. július 17.

A „Komplex telep-program” részeként az utolsó „Családi Délután” elnevezésű rendezvényre került sor július 11-én a Csillag Szolgáltatópontban.

Nótás kedvét 90 évesen sem veszítette el
Publikálás dátuma: 2015. július 17.

Egy nóta is felcsendült a 90 éves Almási Imréné születésnapi köszöntőjén. Miután a város nevében Balla László alpolgármester átadta a virágcsokrot és oklevelet, a beszélgetésből kiderült, hogy Rozika néni imád énekelni. Egy kevés pezsgő után az ünnepelt - a köszöntésre érkező vendégekkel együtt - el is énekelte „A Maros-menti fenyves erdők aljában” című kedvenc nótáját.

Tankerületi vezetőket cseréltek le
Publikálás dátuma: 2015. július 17.

A hónap elejétől a kalocsai, a kunszentmiklósi és a kiskunmajsai tankerületek éléről váltották le a vezetőket.
A Bács-Kiskun megyei tankerületek közül háromnak az élén változott a vezető személye 2015. július 1-jével.
Egyik tankerület sem maradt azonban vezető nélkül: a KLIK Kiskunmajsai Tankerületének vezetését dr. Kása Zsuzsanna (Kiskunfélegyházi Tankerület), a KLIK Kunszentmiklósi Tankerületének vezetését Vágó Ferencné (Kiskunhalasi Tankerület), a KLIK Kalocsai Tankerületének vezetését pedig Varga Gyula (Kiskőrösi Tankerület) vette át – közölte a KLIK.

XXII. Dulity Tibor tájképfestő tábor
Publikálás dátuma: 2015. július 17.

Ezúttal Borsihalmon, a gyönyörűen felújított ifjúsági szálló művésztelepen tartották meg azt a tájképfestő tábort, amelyet 22 esztendővel ezelőtt Dulity Tibor és dr. Benkő Éva hívott életre. Az eredetileg Jakabszálláson indult festőtábor az évek során szépen körbelakta Kiskunfélegyházát.

„Csobbanó delfinek” lepték el a strandot
Publikálás dátuma: 2015. július 17.

Csikóhalakat, delfineket és cápákat képeztek a háromhetes vízilabda táborban júliusban a félegyházi strandon. Az elnevezések a gyermekek úszó- és vízilabda tudására utalnak. A kezdő „csikóhalak” még az alapokat tanulták, míg a legügyesebb „cápák” már a kapura lövést gyakorolták. A táborban 7-11 év közötti fiatalok vettek részt.

Amerikai vendégzenekar a II. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón
Publikálás dátuma: 2015. július 16.

Az elmúlt napokban izgalmas fejlemények alakultak ki a II. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó körül. Váratlan megkeresést kaptak a szervezők egy világszerte ismert amerikai zenésztől.

Bemutatkozik a Móra Ferenc Társaság
Publikálás dátuma: 2015. július 16.

Móra Ferenc születésének 136. évfordulóján mutatkozik be első alkalommal Félegyházán a nemrégiben újjáalakult Móra Ferenc Társaság. Július 18-án a szülőháznál az alapító tagok „Helyettem írta Móra” címmel tartanak előadást, amelyben kedvenc műveiket idézik. A rendezvényen a Mórák receptjei alapján készült sütemények kóstolója is várja az érdeklődőket. A megemlékezés 11.30-kor koszorúzással zárul az író Móra téri szobránál.

Jubilál az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság
Publikálás dátuma: 2015. július 16.

A Móra Ferenc Művelődési Központ és a Holló László Képzőművész Kör szeretettel várja az érdeklődőket július 17-én, pénteken 17 órára az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság 25 éves jubileumi kiállításának megnyitójára.

Lakossági fórum Haleszban és Selymesben az ívóviz hálózatról
Publikálás dátuma: 2015. július 16.

Befejezéséhez közeledik az ivóvíz hálózat kiépítése a haleszi és a selymesi városrészben. A munkálatok jelenlegi állapotáról, a hálózathoz csatlakozás lehetőségéről és feltételeiről szervez lakossági fórumot Ván Jenő, a térség önkormányzati képviselője. Július 21-én, kedden 17 órakor a Haleszi Gazdakör épületében, Július 22-én, szerdán 17 órakor a Selymesi közösségi házban a kivitelező szakemberek adnak tájékoztatást és válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Strandröplabdázni várják a csapatokat
Publikálás dátuma: 2015. július 16.

Aranyhomok Kupa néven amatőr strandröplabda versenyt rendeznek augusztus 22-én a félegyházi strand területén. A torna ebben az évben is Ónodi László szervezésében valósul meg. A megmérettetésre négyfős csapatok jelentkezését várják, akik a 9 órai regisztrációt követően 10 órától küzdhetnek meg az elsőségért. A tavalyi esztendőben a „Kiskunfélegyházi Baggio és barátai” nyerték a kupát.

95 éves lett a dalos ajkú Rozika néni
Publikálás dátuma: 2015. július 15.

Almási Imréné, Csányi Rozália 1920. július 15-én született Kiskunfélegyházán. Balla László alpolgármester egy nagy csokor virággal és miniszterelnökünk által aláírt emléklappal gratulált születésnapján.

A kerékpárút hálózatot fejlesztené a kabinet
Publikálás dátuma: 2015. július 15.

"Azt szeretnénk elérni, hogy Félegyháza kül- és belterületén egyaránt megteremtődjenek a biztonságos kerékpározás feltételei" – jelentette ki Dósai Bence kabinetvezető, amikor a Polgármesteri és Fejlesztési Kabinet ez irányú törekvéseiről kérdeztük.

Előre tekintve
Publikálás dátuma: 2015. július 15.

A 2015-ös esztendő is sok eseményt tartogatott a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub számára. A félegyházi csapat tavasszal a másodosztály megnyerését követően az OB I-es bajnokságban szerepelt, emellett az egyesület július 11-13. között korosztályos tenisztornának is otthont adott. A teniszklub elnöke, Juhász Árpád szerint fontos az utánpótlás nevelése, ennek eredménye az is, hogy az OB I-es csapat félegyházi tagokból állt, akiknek az átlagéletkora alig több mint 20 év. A helyi reménységek közül Vidéki Marcell korosztályos versenyen bizonyított. 14 évesek között második lett.

Ma is vonzó a bugaci puszta
Publikálás dátuma: 2015. július 15.

A félegyházi óvodásokat ingyen fogadnák egy-egy bugaci bemutató programra. A Bugac Puszta Kft. nyitott arra, hogy minél több gyerek megismerje a táj szépségét, az őshonos állatokat és a lovas életet – mondta el Kovács Zoltán ügyvezető, akivel a felajánlás kapcsán beszélgettünk a bugaci puszta idegenforgalmának alakulásáról.

Két új tanyabusz áll a külterületen élők szolgálatába
Publikálás dátuma: 2015. július 14.

Pályázati forrásból két darab Mercedes mikrobuszt vásárol a félegyházi önkormányzat. A 20 millió forint vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően mindkét tanyagondnoki körzetben új, magas komfortú, összkerék meghajtású járművekkel szállítják a jövőben a rászorulókat.

Összefogással a gondozott közterekért
Publikálás dátuma: 2015. július 14.

Civil szervezetek, vállalatok és magánszemélyek is segítik a városvezetést egy folyamatosan szépülő, köztereiben gondozott, virágos Kiskunfélegyháza megteremtésében.

Pályázat külkapcsolati referens munkakör betöltésére
Publikálás dátuma: 2015. július 14.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Külkapcsolati referens munkakör betöltésére. A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony.

Ünnepség, tűzijáték
Publikálás dátuma: 2015. július 14.

Gazdag programmal, tűzijátékkal, bor-térrel, vidámparkkal ünnepelhetnek idén augusztus 20-án a félegyháziak – tudtuk meg Papp Viktória művelődési referenstől.

90 évesen is nyeregbe pattan
Publikálás dátuma: 2015. július 13.

Jó kedéllyel, frissen fogadta a város köszöntését Kiss Jánosné. A 90. születésnapját ünneplő Julika néni szeretettel mutatta be a családi emlékeket őrző képeket, és naponta gondozott kiskertjével is elbüszkélkedett Balla László alpolgármesternek.

A medencékben fürdenek, a tetőn erőművet építenek
Publikálás dátuma: 2015. július 13.

Süt ránk a nap – amit nagyon szeretünk –, az a berendezés pedig, amit most felszerelünk az uszoda tetejére, az átalakítja a fényt, a napsugárzást villamos energiává. Így magyarázza Pengő János, a Kunvill Kft. ügyvezetője azoknak a munkálatoknak a lényegét, amelyeknek köszönhetően naperőmű épül a városi strandon. A napelemek felszerelése és a belső munkálatok azonban nem zavarják a fürdőzni vágyókat.

Bugaciak figyelem!
Publikálás dátuma: 2015. július 13.

Bugac, Szabadság tér 1. sz. (308/2 hrsz.) ingatlan többlet villamos energia ellátása miatt kiépített kisfeszültségű hálózatot az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. 2015. 07.13-án feszültség alá helyezi.

Elismerés Busi Szabinának
Publikálás dátuma: 2015. július 13.

Továbbra is töretlen a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola játékosának Busi Szabinának a fejlődése, aki parasportolóként ifjúsági kategóriában versenyezve ér el sikereket. Szabina legutóbb Szekszárdon nemzetközi összevont kategóriában szerezte meg az első helyet szett veszteség nélkül. A Bogár Imre asztalitenisz versenyen elért harmadik helyéért elismerő levelet vehetett át Lezsák Sándor országgyűlési képviselőtől.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2015. július 13.
Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.
 
Gyermek- és tiniszépségek Tőserdőben
Publikálás dátuma: 2015. július 13.
A lakiteleki huszadik Tőserdő Szépe Tiszavirág Fesztivál kísérő rendezvényeként bonyolították le a gyermek- és tiniszépségversenyt. A pénteki versenyen két kategóriában az ország különböző részéről negyvenkilencen indultak. Gyermek kategóriában a legfiatalabb versenyző mindössze hároméves volt, a legidősebb pedig tizenegy.
Igazgatási szünet és munkarend-változás a Városházán
Publikálás dátuma: 2015. július 13.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatalban július 27-én hétfőtől augusztus 7-én péntekig igazgatási szünetet tartanak. Ezen időszak alatt az ügyfélfogadás szünetel!

Körkérdés: Hogyan oldják meg a gyermekek nyári elhelyezését?
Publikálás dátuma: 2015. július 13.

A kisgyermekes családok számára örök kihívás a nyári szünet tartalommal való megtöltése, ami nem könnyű feladat a szülőknek. A lurkók elhelyezésében sok esetben a nagyszülők segítenek. Van, aki a táboroztatásban hisz, míg a legkisebbeknél az édesanyák oldják meg a gyermekek ellátását.

Lajstromba vették értékeiket
Publikálás dátuma: 2015. július 13.

A helyi képviselő-testület az értéktár bizottság javaslata alapján a helyi értéktárba vette a közelmúltban átadott helytörténeti gyűjteményt, Gyöngyösi Sándor biogombászatát, a fülöpjakabi biotermelők közösségét, Tánczos-Szabó István családi tejgazdaságát, a fülöpjakabi szüreti hagyományokat, a fülöpjakabi templombúcsút, az Éminence Gyógynövénykertet, a fülöpjakabi csuhékészítést és kosárfonást, a Vendel-Szabó-féle rétessütést, illetve a Herke-tói veterán autógyűjteményt.

Mozgalmas és eredményes nyár a Fénypárducoknál
Publikálás dátuma: 2015. július 13.

Három országos versenyen vettek részt a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztályának tagjai az elmúlt hetekben. A lelkes csapattagok június végén Kecskeméten ragadtak íjat, majd július elején Budapesten szerepeltek. A tornák sorát Pálmonostorán és Rákoskeresztúron zárták.

Tehetségekben most sincs hiány (Interjú: Szabó Józseffel)
Publikálás dátuma: 2015. július 13.

A szorgalomban és a kemény munkában hisz Szabó József, a Kiskunfélegyházi Vasas TK birkózó edzője. Az eredményeket ebben az évben is szállították a fiatal birkózók, akik közül Szécsényi Ádám és Rekedt- Nagy Réka teljesítménye emelkedett ki. Ádám fizikálisan erős versenyzőnek számít, így még sokra viheti, míg Réka nővére nyomdokait követve szumóban ért el sikereket. Az egyesület tagjai mozgalmasan töltik a nyarat. Augusztusban a hagyományos balatonföldvári edzőtábor is részese a programnak.

Új plébánosa lesz a félegyházi Ótemplomnak
Publikálás dátuma: 2015. július 13.

Hagyományosan a júniusi papszentelések után döntenek a főpásztorok a személyi és szervezeti változásokról. Dr. Bábel Balázs, érsek döntése szerint új plébánosa lesz a kiskunfélegyházi Ótemplomnak is.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2015. július 12.
Most vasárnap délután kezdődik a Rózsafűzértársulat összejövetele. Jövő vasárnap délelőtt ½ 11-kor kezdődik a kunszállási templom búcsúja. A gátéri templom búcsúját ugyancsak jövő vasárnap délelőtt 11 órakor kezdik.
Amire büszkék vagyunk
Publikálás dátuma: 2015. július 12.

Haubner Károly dalköltő, karmester, énektanár Nagyszalontán született 1863-ban. Családjáról, gyermekkoráról, ifjúságáról nincsenek adataink. Életútját 1884-től követhetjük nyomon, ekkor költözött városunkba, és lett a Szent István templom kántora.

Kedden gyertek ketten 1 jeggyel!
Publikálás dátuma: 2015. július 12.

Kedvezményes strandlátogatási akciót indít a félegyházi strand. Júliusban minden kedd délelőtt a ketten együtt érkező vendégek egyike nem fizet belépőjegyet! Az akció az olcsóbb jegyárra vonatkozik! A Kiskunfélegyházi Városi Strand és Uszoda mindenkit sok szeretettel vár!

Koncerthangulatot varázsoltak a Rocktárba a felsősök
Publikálás dátuma: 2015. július 12.

Igazi koncerthangulatot teremtettek a felső tagozatosok a Rocktár tábor záró estjén július 10-én. És, hogy a szülők, nagyszülők is jól érezhessék magukat a színpad előtt, többek között a Rolling Stones, a Genesis, a Deep Purple és az Edda együttesek slágerei is felcsendültek. Volt is siker rendesen. A fiatalok közül pedig sokan már igazi sztárelőadóként viselkedtek a hangszerek, mikrofonok mögött.

A szabadságharc költőjére emlékezünk
Publikálás dátuma: 2015. július 11.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Petőfi Emlékbizottság tisztelettel hívja félegyháza lakosait július 31-én, pénteken 18 órára Petőfi Sándor halálának 166. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepségre.

Kosarat kötöttek, szalmát fontak
Publikálás dátuma: 2015. július 11.
Nagykorú lett a kosárfonó tábor. Tizennyolcadik alkalommal rendezte meg Kanalas János népi iparművész, a Népművészet Mestere. Tíz évig Jakabszállás adott otthont, nyolc éve azonban már Tiszaalpáron várták a jelentkezőket az Országos Kosárfonó és Szalmafonó Táborba. 
Móra Ferenc emléknap
Publikálás dátuma: 2015. július 11.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Társaság, a Kiskun Múzeum és a Móra Ferenc Közművelődési egyesület szeretettel hív és vár mindenkit a Móra Ferenc emléknap programjaira július 18-án, szombaton.

Otthon is főzhetünk finom sört?
Publikálás dátuma: 2015. július 11.

Igen. És, hogy milyen kellékek és fortélyok kellenek ehhez? Többek között azt is megtudhatjuk július 25-én a Kiskun Múzeumban az I. Félegyházi Jótékonysági Sörfesztiválon. Természetesen nem csupán a sörfőzés rejtelmeivel lehet megismerkedni. Hat sörfőzde 12 csapolt söre kóstolható annak igazolására, hogy értékesek és ízletesek a kézműves sörök. A 16 órakor kezdődő fesztiválon zenei programok is szórakoztatják a nagyérdeműt, és a család legkisebb tagjainak elfoglaltságáról is gondoskodnak a szervezők.

Piknik a Mezgé Tangazdaságában
Publikálás dátuma: 2015. július 11.
Mi lehetne kellemesebb, egy nem túl forró nyári napon, mint piknikre menni a szabad levegőre, ahol még gazdag programokkal is várnak bennünket? Mi lehetne kellemesebb, egy nem túl forró nyári napon, mint piknikre menni a szabad levegőre, ahol még gazdag programokkal is várnak bennünket?
Egészségnap a Szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2015. július 10.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Csoportja tart egészségnapot a Szakmaközi Művelődési Házban július 16-án, csütörtökön 10 és 16 óra között. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse és tudatosítsa az egészséges táplálkozás és életvitel fontosságát. Lehetőség lesz vércukorszint mérésre, de lelki kapcsolati kérdésekre is válaszolnak ingyenes tanácsadással.

Fogathajtó verseny Pálmonostorán
Publikálás dátuma: 2015. július 10.

Július 18-án, szombaton rendezik meg a településen a XVII. amatőr fogathajtó versenyt. A nap folyamán íjazási lehetőség, kézműves foglalkozás, kirakodó vásár, büfé és főzési lehetőség várja a látogatókat.

Keresztény Motoros Zarándoklat Pálosszentkúton
Publikálás dátuma: 2015. július 10.

Ismét megrendezi a településen július 11-én a hagyományos keresztény motoros zarándoklatát a Magyar Pálos Rend és a Petőfiszállás-Pálosszentkúti Plébánia.

Lazulás, gyerekeknek
Publikálás dátuma: 2015. július 10.
A Petőfi lakótelepi gyerekeknek szervez játékos napot Németi Hajnalka. Július 15-én szerdán 8-tól 14 óráig élmények sora várja a gyerekeket a Darvas Általános Iskola udvarán. A tavalyihoz hasonlóan idén is - önzetlen támogatók segítségével - a szülők, pedagógusok és óvónők gazdag, játékos programot, vetélkedőket szerveznek a városrész gyermekeinek.
Újjáalakult a Petőfi Emlékbizottság
Publikálás dátuma: 2015. július 10.

Intenzívebben szeretné bevonni az ifjúságot a Petőfi kultusz ápolásába a napokban újjáalakult Petőfi Emlékbizottság. A hagyományokkal ellentétben ezúttal nem a polgármester tölti be a Petőfi Emlékbizottság elnöki posztját. Csányi József városvezető úgy látta jobbnak, ha tőle szakavatottabb személy látja el ezt a feladatot, ezért dr. Tarjányi Józsefet, Petőfi nemzetközi követét kérte fel erre. Az új elnök mellett új tagokkal bővült a bizottság.

„Palócföldön” szerepeltek a triatlonosok
Publikálás dátuma: 2015. július 10.

Négy érmet szereztek a félegyházi Jogging Plus Szuperinfó Futóklub triatlon szakosztályának versenyző július 4-én Balassagyarmaton a XXIX. Palóc Triatlon Utánpótlás és Sprint Ranglista versenyen. Az úszást a Nyírjes tavában tartották meg, a kerékpározásnak kanyargós, emelkedős pálya adott otthont. A futás a tó körüli erdőben volt, kis szintkülönbségű területen. A félegyházi ifjoncok közül Trungel- Nagy Zalán korosztálya legjobbja lett, ugyanitt Domonkos- Kószó Marcell harmadikként ért célba. Mellettük Fricska Anna ezüstérmesként, Trungel- Nagy Kolos bronzérmesként zárt.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek