Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2015.10.02-10.09.

 
A biztonság megteremtése közös feladat
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

Ennek jegyében a Filantrop Környezetvédelmi és Fűtéstechnikai Kft, mint kéményseprő-ipari közszolgáltató, az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. képviselői, valamint a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatót tartottak a Kecskeméti Társasházak Közös képviselőinek Szövetsége által tartott havi értekezleten Kecskeméten, illetve a hivatásos tűzoltó-parancsnokságon Kiskunfélegyházán.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének jelenlegi állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. Az ajánlatokról további információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/461-745.

Anyatej és meseterápia
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

Nagy érdeklődés mellett zajlott az Anyatej Világnapja alkalmából rendezett kibővített Betűbölcsi a félegyházi városi könyvtárban. A helyi védőnők szervezte eseményre közel száz kismama és babája látogatott el kedden.

Bár nehéz, de szép az élet
Publikálás dátuma: 2015. október 9.
A város vezetése nevében Balla László alpolgármester és Gyenes Attila, a körzet önkormányzati képviselője köszöntötte 90. születésnapján ma (október 9-én) Besze Istvánné, Erzsike nénit. Erzsike néni 1925. október 10-én született Kiskunfélegyházán mezőgazdasággal foglalkozó család gyermekeként. A XIII. kerületi tanyavilágban nevelkedet fel két kisebb fiútestvérével.
Betűbölcsi – a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba mama klubja
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

Örömteli találkozások, beszélgetések, előadások havonta két alkalommal keddenként – ez áll a gyermekkönyvtár ajtajára kiragasztott szórólapon. Aki belép a Gyermekbirodalomba, maga mögött hagyja a gondokat, gyermekével együtt elmerülhet a könyvek világában. Itt rendezik meg a Betűbölcsi alkalmakat is, ahová a kisgyermekes anyukák jöhetnek kicsinyeikkel. Ez egy baba-mama kör, ahová 3 éves korig hozhatják a szülők gyermekeiket. A könyvtárnak ezen a részén bababarát kialakítású helyiség is van, tehát ha úgy hozza a szükség, pelenkázni és szoptatni is lehet.

Biogomba Kupa
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

Meghívásos szabadfogású egyéni birkózóversenyt rendez a Kiskunfélegyházi Vasas TK. Birkózó Szakosztálya a Bács-Kiskun Megyei Birkózó Szövetség keretén belül október 10-én, szombaton 10 órától a Constantinum sportcentrumban. A verseny célja: versenyzési lehetőség biztosítása a legfiatalabb korúak számára, a sportágfejlesztési program lehetőségeinek bővítése, valamint a sportág népszerűsítése.

Bolondos gólyaavató a mezgében
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

Az osztályzászlók kitűzése után játékos vetélkedőn mutatkoztak be iskolatársaiknak a mezgés gólyák. A 157 kilencedik osztályos tanuló tánccal, ügyességi próbákkal, versírással mutatta meg, hogy mire képes. A gólyaavató mulatságából az osztályfőnökök és a tanárok sem maradtak ki. Ők is táncra perdültek, és természetesen a játékos vetélkedőkben is segítették védenceiket. Az „öregdiákok” élvezettel nézték és hallgatták a produkciókat. Szemmel látható volt, hogy maguk közé fogadták az újoncokat.

Cserjékkel, örökzöldekkel ültetik be a körforgalmat
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

Ónodi Izabella, a térség önkormányzati képviselője javaslatára új arculatot kap az évek óta üresen álló körforgalom az 5-ös főút Kecskemét felől Félegyházára bevezető szakaszánál, a lakótelepnél. A talajelőkészítő munkálatokat követően október 9-én megkezdték a növények beültetését is. A cserjék és más évelők a félegyházi Fekete Károly dísznövénytermelő kertészetéből valók, ő és a VSZKSZ dolgozói gondoskodnak a beültetésről is.

Egy hiteles női életút
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

Gróf Nádasdy Borbála írónő szerzői estjét rendezték meg október 8-án, csütörtökön este a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az egyik legismertebb és legnagyobb arisztokrata család leszármazottja, Nádasdy Pál lánya telt ház előtt beszélt kalandos életéről, családjáról és magyarságáról. A vendéget Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója mutatta be a jelenlévőknek.

Indiános családi nap az oviban
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

Indiános családi napot rendeztek a félegyházi Constantinum Óvodában, melyen terményáldást is tartottak.A gyerekek által behozott őszi terményeket dr. Rónaszéki Gábor plébános áldotta meg. Az esemény kézműves foglalkozással kezdődött, az óvodások szüleikkel együtt indián fejdíszt készítettek, törzsi totemállatot barkácsoltak. Ezt követően bemutatkoztak az indián törzsek és megismerhették egymás csatakiáltását is.

Ki kit tanít a fogyatékosok nappali intézményében?
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

Te hol laksz? – szegezi nekem a kérdést a mosolygós arcú Down-szindrómás férfi, még mielőtt bárkit üdvözölhetnék. A választ sem várja meg, karjai máris ölelésre nyílnak. Hangosan felkacag a leplezetlen örömtől, hogy fogadom vendégszeretetének nyílt kifejezését. Miután megbeszéljük, hogy neveink összecsengnek, újabb öleléssel pecsételjük meg a felismerést. S ezzel máris része lettem annak a különleges világnak, ami a félegyházi Fogyatékos Személyek Nappali Intézményében természetesnek számít.

Kitiltják a hajléktalanokat a központból
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

Mindennapos látvány a város központjában, hogy a gondozott parkban vagy éppen játszótéren végzik dolgukat a hajléktalanok, szemetelnek, kéregetnek. A lakossági panaszok hatására rendeletben szigorítja az önkormányzat a közterületen való életvitelszerű tartózkodást.

Korszerűsödnek Bács-Kiskun megye rendőrkapitányságai
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

Határidőre véget ért a kivitelezés az „Épületenergetikai korszerűsítés: Kunszentmiklós, Kiskunmajsa, Kiskunfélegyháza Rendőrkapitányság, rendőrség” című projekt keretében, amelyre a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 148 millió forint uniós és hazai támogatást nyert.

Közel ezer gyerek nevezett a lakótelepi futóversenyre
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

Nagy volt a nyüzsgés október 8-án a Petőfi lakótelepen, ekkor rendezték ugyanis a 31. „Lakótelepi futóversenyt”. Közel ezer gyermek melegített a tereken tanáraik és szüleik közreműködésével, mielőtt a rajtvonalhoz álltak volna. A megmérettetésen a város valamennyi iskolája képviseltette magát. Fábián József főszervező elmondta, hogy a Darvas iskola megalakulását követően indították el ezt a mozgalmat, amely nagyon népszerűvé vált. Eleinte sok szülő is együtt futott gyermekével, ezt azonban a mostani versenyszabályok már nem teszik lehetővé. Éppen ezért jövőre szülő-gyermek kézen fogásos versennyel bővül a program.

Közös futás a Parkerdőben
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

"Mozdulj Bács-Kiskun!" mottóval egészségmegőrző családi futást, kocogást és versenyt rendeznek október 10-én, szombaton 10 órától a Kiskunfélegyházi Városi Parkerdőben. A sportrendezvény szervezője a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub és az IUSTITIA Egyesület.

Lakossági fórum a piacról
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

Ezúton értesítjük Kiskunfélegyháza város lakosságát, továbbá valamennyi érintettet, hogy Balla László alpolgármester október 19-én, hétfőn 10 órakor a piaccsarnokban (rossz idő esetén a Polgármesteri Hivatal belső tárgyalótermében) lakossági fórumot tart a kiskunfélegyházi piac és vásár üzemeltetése tárgyában.

Megnyitja kapuit a Dudás Kreatív Ház
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

Hiánypótló szolgáltatás veszi kezdetét október 10-én, szombaton 10 órától, amikor játszóház-mesével, zenével és játékos foglalkozásokkal megnyitja kapuit a Dudás Kreatív Ház Kiskunfélegyházán, a régi gyerekkönyvtár helyén.

Október 14-én nyílik a kormányablak Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2015. október 9.
A Kiskunfélegyházi Járási Hivatal ezúton tájékoztatja a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Okmányirodai Osztálya, tekintettel a Kormányablak október 14-ei nyitására, a költözés miatt az alábbi nyitvatartási idővel tart ügyfélfogadást:
Október 12. hétfő: 7.00 – 17.00 óráig
Október 13. kedd: ZÁRVA – ügyfélfogadás szünetel
Október 14-től a szokásos ügyfélfogadási rend szerint várja a Tisztelt Ügyfeleket.
 

 

Tanóra a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2015. október 9.

Keressünk mesehősöket a világhálón! Ezt a címet kapta az a foglalkozás, amelyet a Hattyúház internetes részlegén tartottak ma általános iskolások részére. Az órát tulajdonképpen nevezhetnénk rendhagyónak is, mivel a gyerekek az iskola épületéből kilépve a könyvtárban tanulhattak játékosan. Ezt a foglalkozást az Országos Könyvtári Napok keretében rendezték meg. Azonban ilyen kihelyezett könyvtári foglalkozásokat az egész év folyamán tartanak.

Fekete Pálra emlékeznek
Publikálás dátuma: 2015. október 8.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Kiskun Múzeum szeretettel hívja a város lakosait Fekete Pál tanár, országgyűlési képviselő, a Kiskunfélegyházi Közművelődési Egyesület alapítója halálának 20. évfordulója tiszteletére szervezett rendezvényekre október 14-én, szerdán.

Fussunk együtt a Parkerdőben!
Publikálás dátuma: 2015. október 8.
\"Mozdulj Bács-Kiskun!\" mottóval egészség megőrző családi futás, kocogás és verseny kerül megrendezésre 2015. október 10-én (szombat) 10 órától a Kiskunfélegyházi Városi Parkerdőben. A sportrendezvény szervezője a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub és az IUSTITIA Egyesület.
Karbantartás a városi uszodában
Publikálás dátuma: 2015. október 8.

A Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet tájékoztatja Kiskunfélegyháza város lakosságát és vendégeit, hogy az éves karbantartási munkálatok miatt a Városi Strand és Uszoda október 26-án, hétfőtől november 8-án, vasárnapig zárva lesz. Nyitás november 9-én, hétfőn reggel 6 órakor.

Kifestő, felnőtteknek?
Publikálás dátuma: 2015. október 8.

Magyarországra is megérkezett az új divat, ami által feleleveníthetjük gyermekkorunk élményeit. Ez pedig nem más, mint a felnőtt színező. A lényege nem sokban különbözik gyermekkorunk kifestőitől, hiszen kész, előre megrajzolt formákat kell saját ízlésünk szerint kiszínezni.

Nem csak zöldek, madárbarátok is
Publikálás dátuma: 2015. október 8.

A gátéri Zöld Óvodában különös hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre. Ezt bizonyítja az is, hogy az intézmény elnyerte a Madárbarát Óvoda címet. A madárbarátságot tanúsító táblát a napokban ünnepélyes keretek között leplezték le.

Pályázat a Kiskun Múzeum igazgatói beosztás ellátására
Publikálás dátuma: 2015. október 8.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Kiskun Múzeuma igazgató (magasabb vezető) beosztás ellátására.

A lámpás én vagyok - Tanárok éjszakája
Publikálás dátuma: 2015. október 7.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében október 9-én, pénteken rendezik meg a Kiskun Múzeumban "A LÁMPÁS ÉN VAGYOK - TANÁROK ÉJSZAKÁJA" című rendezvényt.

Állatok világnapja az óvodában
Publikálás dátuma: 2015. október 7.
Második alkalommal csatlakozott az Állatok Világnapjához a kiskunfélegyházi Százszorszép Óvoda. A vidám délelőttön különböző háziállatokkal ismerkedhettek az ovisok: mint például kutyákkal, nyuszikkal, tengerimalaccal, papagájjal, ékszerteknőssel és sündisznóval. Az esemény zárásaként terápiás kutyabemutató részesei lehettek a gyerekek Farkas Mártának köszönhetően – tájékoztatta lapunkat Fricska Gyöngyi, az óvoda vezetője.
Állatorvosi ügyelet
Publikálás dátuma: 2015. október 7.

Az alábbiakban olvasható az októberi, hétvégi állatorvosi ügyeletet ellátó orvosok neve Kiskunfélegyházán és a környező településeken.

Félegyháza szeretlek!
Publikálás dátuma: 2015. október 7.

Első értékgyűjtő nagyprojektjét zárta a Kreatív Mozaik Alapítvány. Dr. Horváth-Rekedt Gréta önkéntes ifjúságsegítőtől megtudtuk, hogy a kezdeményezéssel a félegyházi fiatalok kötődését szerették volna erősíteni szülővárosukhoz, a helyi értékekhez. Ennek érdekében értékgyűjtő- és dokumentáló foglalkozásokat szerveztek, amire végül a városi diáknapi Érték Show tette fel a koronát.

Huszonegy éves hagyomány Fülöpkén
Publikálás dátuma: 2015. október 7.

Hatalmas sikert aratott a múlt hét végi szüreti mulatságon a fülöpjakabi fiatalok táncbemutatója, ami a hagyományőrző esemény legnépszerűbb és egyben leglátványosabb produkciója.

II. Kiskunfélegyházi Makettkiállítás
Publikálás dátuma: 2015. október 7.

Megszállott makettezők tartanak látványmakett kiállítást október 17-én és 18-án a Móra Ferenc Művelődési Központ Színháztermében. A Kiskunfélegyházi Makett Szakkör tagjai külhonból is érkező barátaikkal közösen állítják ki kedvenceiket, díjazott munkáikat. Nem csak láthatóak lesznek az űrhajók, repülők és különféle harci járművek, hanem azt is bemutatják a látogatóknak, hogy miként készül el egy-egy darab.

Októberi programok a Szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2015. október 7.

A Szakmaközi Művelődési Ház októberi programjai a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Őszi vitamin tuning a Főzőklubban
Publikálás dátuma: 2015. október 7.
A Tupperware főzőklub tagjai már készülődnek az őszi vitaminhiányos időszakra. Mai foglalkozásukon (október 7.) az ízek orgiája mellett az immunrendszer erősítése került előtérbe. Az ősz mindig a téli hidegre való felkészülés jegyében telik el nemcsak az élővilágban, a kertekben, gazdaságokban, hanem a konyhában is. Fel kell készülnünk arra a hosszúnak tűnő hideg téli időre, amikor nincs lehetőségünk friss zöldséghez, gyümölcshöz hozzájutni és a szervezetünk „takaréklángon” égve raktározza az energiát zsírszövet formájában.
Véradások Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2015. október 7.

Októberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezenkívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

A fiatalok körében népszerű a lovassport
Publikálás dátuma: 2015. október 6.

Minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés október 3-án a fogathajtó egyesület nyílt napján. A fiataloknak meghirdetett, a lovassportot népszerűsítő ügyességi versenyekre 130-an neveztek.

A földprivatizáció ellen tiltakozott az LMP
Publikálás dátuma: 2015. október 6.

Tiltakozik a Lehet Más a Politika (LMP) párt az állami földek fideszes privatizációja ellen. Ennek apropóján szerveztek félpályás forgalomlassító demonstrációt október 5-én, Kiskunfélegyháza és Kecskemét között. A párt nem fogadja el az állami földvagyon elherdálását és új földosztást fog végrehajtani kormányzati pozícióban.

Anyatejjel a kiegyensúlyozott és egészséges félegyházi csecsemőkért
Publikálás dátuma: 2015. október 6.

„Ki az anyatejből minél többet kivett, az lesz legerősebb testileg, lelkileg.” – írta Vajda János: A jó egészség és hosszú élet titka című művében, 1886-ban. A világ azóta sokat változott, s volt idő, amikor az anyatejes táplálás fontossága is átértékelődött. Napjainkban azonban – ebben erősít meg Nagy Erika védőnő, nemzetközi csecsemőmasszázs-oktató is – az édesanyák többsége, legalábbis Félegyházán, a szoptatás híve.

Bursa ösztöndíjpályázat
Publikálás dátuma: 2015. október 6.
A képviselő testület megszavazta a Bursát! Idén lehet újra csatlakozni - 4 millió Ft-ot különített el az önkormányzat erre a célra. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2016. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2015/2016. tanév második és a 2016/2017. tanév első félévére vonatkozóan.
Én és a háziállatom
Publikálás dátuma: 2015. október 6.

A GYIÖK és a Kiskunfélegyházi Önkormányzat rajz- és fotópályázatot hirdetett óvodások, valamint általános- és középiskolások részére Én és a háziállatom címmel. Az eredményhirdetése az I. Félegyházi ÁllatiJó Napon került sor, október 3-án. A pályázatra több száz pályamű érkezett az óvodásoktól és az iskolásoktól.

Frakk, a gyógyító
Publikálás dátuma: 2015. október 6.
Körkérdés: Mi a véleménye a városvezetés első évéről?
Publikálás dátuma: 2015. október 6.

Egy évvel ezelőtt, 2014. október 12-én tartották országszerte, így Kiskunfélegyházán is a helyhatósági választásokat, ezt követően új vezetés került a város élére. Körkérdésünkben ezúttal Csányi József polgármester és az új városvezetés első esztendejét értékelték a félegyházi lakosok. Többségük pozitívan tekint az elmúlt időszakra. A közterek rendbetétele mellett a kórház fejlesztését emelték ki elsősorban.

Közmeghallgatás Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2015. október 6.

Közmeghallgatást tart Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete november 12-én, csütörtökön 16 órakor a Városháza Dísztermében.

Mesemondó találkozó
Publikálás dátuma: 2015. október 6.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalma mesemondó találkozót hirdet általános iskolásoknak „Az én népmesém”címmel. Jelentkezési határidő: 2015. október 26.

Wellness hotel madaraknak és mókusoknak
Publikálás dátuma: 2015. október 6.

Fészkelésre alkalmas odúk, snack bár, itatók, rovarhotel várja a madarakat és mókusokat a volt Helyőrségi Művelődési Otthon udvarán. A Natura-Hungarica Alapítvány sikeres pályázatának köszönhetően adhatták át a madár- és kisállat wellness központot október 2-án.

A mi Petőfink
Publikálás dátuma: 2015. október 5.

A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Emlékbizottság kétfordulós játékos vetélkedőt hirdet a „A mi Petőfink” címmel a kiskunfélegyházi és a járási általános iskolák 7-8. osztályos diákjai számára. Iskolánként 4 fős csapatok jelentkezését várják.

Az egzotikus Latin-Amerika
Publikálás dátuma: 2015. október 5.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hívja az érdeklődőket a Földrajzi Szabadegyetem című sorozat újabb előadására október 15-én, csütörtökön 17 órára a Hattyúházba. Juhász Árpád, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakja az egzotikus Latin-Amerikáról tart előadást. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó.
Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2015. október 5.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Hamarosan megnyílik a félegyházi kormányablak
Publikálás dátuma: 2015. október 5.

Október 9-én, pénteken nyílik meg Kiskunfélegyházán a kormányablak. Az Okmányiroda a költözés miatt az alábbi nyitvatartási idővel tart ügyfélfogadást.

László Bandy kiállítása
Publikálás dátuma: 2015. október 5.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden művészetrajongót október 7-én, szerdán 17 órára a Hattyúházba László Bandy (László Endre) festőművész, könyvművész kiállításának megnyitójára. Az alkotóval Molnár István festőművész, a Holló László Képzőművész Kör művészeti vezetője beszélget. A tárlat november 7-éig látogatható.

Legyen rend Félegyháza közterein!
Publikálás dátuma: 2015. október 5.

Polgármesteri programom egyik alappillére, hogy rendet teremtünk Félegyháza közterein. Ezt a folyamatot már eddig is számos intézkedéssel segítette az önkormányzat a főtér virágosításától a városi padok felújításán, a parlagfű-mentesítés összehangolásán át a közterületek gondozásáig és tisztántartásáig. A VSZKSZ munkatársai és a közmunkások folyamatos erőfeszítéseket tesznek azért, hogy parkjaink, tereink rendezettek legyenek, az önkormányzat munkatársai pedig törvényes megoldásokat keresnek az olyan régi, a városképet és az itt élők életminőségét negatívan befolyásoló gócpontok felszámolásán, mint amilyen a Horváth Zoltán utca 9. szám alatti ingatlan volt.

Őszi zöldjáratok
Publikálás dátuma: 2015. október 5.
Tájékoztatjuk Kiskunfélegyháza Város lakosságát, hogy  Kiskunfélegyháza belterületén a keletkezett zöldhulladékokat még két alkalommal, október 5-i, valamint november 30-i kezdettel gyűjtik be.
A megadott napok a begyűjtés hetének kezdeti napjai, a gyűjtés több napig is eltarthat. A lágyszárú zöldhulladékot a lakosság átlátszó zsákban maximum 30 kg súlyig, a fásszárú növényeket legfeljebb 80 cm-es hosszúságú kévébe összekötve (a hulladékgyűjtő edényzet mellé, illetve annak helyére) az ingatlan előtti útszakasz melletti közterületre helyezze ki.
Világcsúcsot futott Piroska Ecuadorban
Publikálás dátuma: 2015. október 5.
Tovább öregbítette a város hírnevét Csontos Piroska a Kiskunfélegyházi Jogging Szuperinfó Futóklub versenyzője. Piroskát felkészítőivel, Kornokovics Györgyivel és Németh Lászlóval együtt a városháza dísztermében köszöntötte Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. 
A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2015. október 4.
Október hónapban hétköznapokon az esti szentmise után, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt negyed 6-kor kezdik a templomban a közös Rózsafüzér-imádságot. A bérmálkozók és hozzátartózik gyóntatása pénteken délután 4 órakor és szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik.
II. Mezgé piknik
Publikálás dátuma: 2015. október 4.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági Élelmiszeripari Szakképző Iskola szeretettel meghív minden érdeklődőt az október 10-én, szombaton 9 és 15 óra között tartandó II. családi piknikre. A lovas, gasztro- és családi napra az iskola csongrádi úti tangazdaságában kerül sor.

Keresik a megoldást az ipari parkhoz vezető útszakasz felújítására
Publikálás dátuma: 2015. október 4.

Október 1-jén Nyárlőrincen rendezték meg Lezsák Sándor országgyűlési képviselő választókerülete polgármestereinek értekezletét, amelynek kiemelt témája volt a térségi utak helyzete. A találkozón jelen volt Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára is, aki meghallgatta a jelenlévők kéréseit, észrevételeit, és ígéretet tett arra, hogy valamennyi konkrét ügyben megvizsgálják a megvalósítás lehetőségeit, és az eredményről rövid időn belül értesítést kapnak a települések.

Őszi családi szombat délelőtt
Publikálás dátuma: 2015. október 4.

Az Országos Könyvtári Napok keretében szeretettel várnak minden érdeklődőt október 10-én, szombaton 8 órától 12 óráig a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmába!

Titkok a levéltárból - Az első Kiskun Nap – 1934
Publikálás dátuma: 2015. október 4.

A két világháború között sok magyar település törekedett idegenforgalmának hatékony kiépítésére. Félegyháza is bekapcsolódott ebbe a gazdaságélénkítő mozgalomba, s 1934 szeptember 2-án megszervezte az első Kiskun Napot.

5 ezer forintos utalvány az újszülötteknek és a nagycsaládoknak – csak igényelni kell
Publikálás dátuma: 2015. október 3.

A hagyományoknak megfelelően idén is 5.000 forintos vásárlási utalvánnyal ajándékozza meg a város önkormányzata azokat a félegyházi szülőket, akik három, vagy annál több gyermeket nevelnek, valamint azokat, akiknek gyermeke 2015. december 1. és 2016. november 30. között született.

Az anyatej világnapja
Publikálás dátuma: 2015. október 3.

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ szeretettel vár minden érdeklődőt az anyatej világnapja alkalmából a kibővített Betűbölcsi keretében tartandó programjára október 6-án, kedden 9.30-ra a Hattyúházba.

Az aradi vértanúkra emlékezik Kiskunfélegyháza
Publikálás dátuma: 2015. október 3.
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel és szeretettel meghívja a város polgárait október 6-án 16.30-kor kezdődő, az Aradi vértanúk tiszteletére rendezett ünnepségre a Kiskun Múzeum udvarába. Eső esetén a rendezvény a Művelődési Központban lesz megtartva.
 
Félegyházán senki nem fél
Publikálás dátuma: 2015. október 3.

Kiskunfélegyháza polgárai mit sem éreznek abból, hogy a helyi járőrök egy részét a déli államhatárhoz vezényelték. A járőrautók egész nap köröznek a városban, ha kell, a baleset-helyszínelő vagy éppen a szabálysértési előadó ül a volán mögé. Amennyiben úgy adódik, a kapitány is járőrözik.

Megnyitja kapuit a Dudás Kreatív Ház
Publikálás dátuma: 2015. október 3.

Hiánypótló szolgáltatás veszi kezdetét október 10-én, szombaton 10 órától, amikor játszóház-mesével, zenével és játékos foglalkozásokkal megnyitja kapuit a Dudás Kreatív Ház Kiskunfélegyházán, a régi gyerekkönyvtár helyén.

A nagy háború a helyi sajtó tükrében
Publikálás dátuma: 2015. október 2.

Szeptember 29-e óta látogatható a félegyházi Kiskun Múzeumban az a különleges kiállítás, amely Kiskunfélegyháza, Csongrád és Szentes 1914-1915-ös újságjainak világháborús cikkein keresztül nyújt képet a nagy háború első két évéről, három város sajtójának tükrében. A három település levéltárosai által összeállított vándorkiállítás egyébként – Radnóti után – a „Háborút ujságol a vérszagu ujság” címet kapta.

A szülők újították fel az öltözőket a József Attila iskolában
Publikálás dátuma: 2015. október 2.

A szülők úgy ítélték meg, hogy méltatlan állapotban vannak a József Attila iskola tornatermi öltözői. Ezért úgy döntöttek, hogy önerőből újítják fel a helyiségeket. Az elhatározást tett követte, és október 2-án egy kedves iskolai ünnepség után már birtokba is vehették a gyerekek a megújult öltözőket.

Az Idősek- és a Zene Világnapja Félegyházán
Publikálás dátuma: 2015. október 2.

Amikor az a szó hangzik el, hogy idős, nekem mindig három gondolat jut eszembe: tapasztalat, bölcsesség és feltétel nélküli szeretet – kezdte mondandóját Csányi József az Idősek- és a Zene Világnapján megtartott rendezvényen október 1-jén.

Bontják a patkánytanyát
Publikálás dátuma: 2015. október 2.

Megkezdődött a Horváth Zoltán utca 9. szám alatti ingatlan bontása, amit a tervek szerint talajcsere és füvesítés is követ majd.

Épül a kórház
Publikálás dátuma: 2015. október 2.

Javában folyik az építkezés a félegyházi városi kórházban. Az Európai Unió 100 százalékos támogatása mellett megvalósuló, mintegy 1.2 milliárd forintos fejlesztés ünnepélyes alapkőletételére október 6-án kerül sor.

Épül a műfüves pályánk
Publikálás dátuma: 2015. október 2.
Korábban megjelent cikkünkben tudósítottunk arról, hogy városunk önkormányzata 18,5 millió Ft + ÁFA összeget tudott elkülöníteni a költségvetésből a régóta dédelgetett álom - műfüves labdarúgó pálya – kiépítéséhez. Ebből az összegből és a pályázaton megnyert pénzből a 21. századi szintnek megfelelő sportolási lehetőség válik valóra hamarosan.
Fotókiállítások az Állati jó nap keretében
Publikálás dátuma: 2015. október 2.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság együttműködő partnereivel: a Petőfi Sándor Városi Könyvtárral és a Szakmaközi Művelődési Házzal közösen tisztelettel meghívja az érdeklődőket az „Állati jó nap” keretein belül rendezendő két kiállításra, amelyek anyagát a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága bocsátja a szervezők rendelkezésre.

Híd épül a kerékpárosoknak
Publikálás dátuma: 2015. október 2.
Október 2-án látogatást tettünk a Bercsényi u. – Mezőgazdasági Áruház között útszakasz kerékpárútjának építkezéséhez. Az első szakaszon már folyik az aszfaltozás, a további részen pedig szorgalmas kezek munkálkodnak azon, hogy hamarosan biztonságos és kényelmes úton juthassunk el a Mezőgazdasági Áruházig.
Készülnek a belvíz ellen
Publikálás dátuma: 2015. október 2.

A vízügyi szakhatóság és a katasztrófavédelem szakembereinek jelenlétében járták be a belvízveszélyes területeket Petőfiszálláson. A polgármester okulva a tavalyi belvízhelyzetből úgy döntött, nem vár senkire, még az esős idő beállta előtt szeretné rendbe tetetni a csatornák legkritikusabb szakaszait, még ha az nem is az önkormányzat kötelessége.

Könyves vasárnap az egészség jegyében
Publikálás dátuma: 2015. október 2.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok keretében szeretettel vár mindenkit az Oltalom Alapítvány által szervezett, ingyenes egészségnapi rendezvényeire október 11-én, vasárnap 14 órától 19 óráig. Ezen a napon rendkívüli nyitvatartással és kedvezményes beiratkozási lehetőséggel várják a látogatókat.

Október az időseké lesz Félegyházán
Publikálás dátuma: 2015. október 2.

„Az életkor ellen nem tehetünk semmit, de a romlással szembe tudunk szállni.” Ezzel a Moussong Kovács Erzsébet gondolattal köszöntötte Gálig Erzsébet intézményvezető az idősek világnapja alkalmából október 1-jén a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény gondozottait.

Társai elmentek Megváltót nézni
Publikálás dátuma: 2015. október 2.

Társai elmentek Megváltót nézni – e címmel jelent meg Lezsák Sándor új verseskötete, amelynek bemutatójára október 1-jén, csütörtökön került sor a Hattyúházban.

Ünnepi hangverseny a Zenei Világnap 40. évfordulóján
Publikálás dátuma: 2015. október 2.

Október 3-án, szombaton este 7 órakor tartja ünnepi hangversenyét a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és Ifjúsági Fúvószenekar a Szent István Templomban. Vezényel Tóth László és Kis-Fekete Vilmos.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek