Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2015.10.16-10.23.

 
Félegyházán is elérhető a sóterápia
Publikálás dátuma: 2015. október 23.

Az asztmában, allergiában, vagy visszatérő légúti betegségekben szenvedőknek különösen jótékony hatású a sóterápia, de baktérium- és csíraölő hatása miatt megelőző jelleggel mindenki másnak is ajánlott. Mostantól Félegyházán is elérhető a só mikroszemcséinek inhalálása, amely minden korosztály számára mellékhatásoktól mentes, hatékony kiegészítő, vagy egyedi terápiát nyújthat.

Interaktív tanösvény a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2015. október 23.

Megérkezett a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmába a Herman Ottó Tanösvény. Ez az interaktív játékgyűjtemény több korosztálynak nyújt tartalmas és hasznos elfoglaltságot. Szeretettel várják Kiskunfélegyháza és környéke óvodásait és általános iskolás diákjait a Gyermekbirodalomba, egy-egy tanóra keretében illetve a szabadidő hasznos eltöltése céljából csoportosan vagy akár egyénileg is! A Tanösvény játékai október 30-áig kipróbálhatóak a könyvtárban.

Olaszországba, a Bugatti autógyárba utaznak tanulmányútra
Publikálás dátuma: 2015. október 23.

Olaszországi tanulmányúton vesznek részt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum (Kossuth Lajos Szakképző Intézmény) autószerelői és karosszéria lakatos diákjai. Az Erasmus plusz program keretében a nagy múltú Bugatti autógyárban lesz lehetőségük a gépjárműgyártás legkorszerűbb ismereteinek elsajátítására.

Rajzverseny az „Egészséges Bács-Kiskunért”
Publikálás dátuma: 2015. október 23.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is kapcsolódott „Az egészséges Bács-Kiskunért” programhoz. A félegyházi csoport „Fogápolás és szájhigiénia” címmel hirdetett rajzpályázatot általános iskolás gyerekeknek. A legszebb munkákból október 22-én rendeztek kiállítást a Szakmaközi Művelődési Házban. A kiállítás megnyitásával egy időben hirdették ki az eredményeket is.

Temetőkerti séta
Publikálás dátuma: 2015. október 23.

Temetőkerti sétát szervez a Kiskun Múzeum Baráti Kör és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület október 24-én, szombaton 14 órától a kiskunfélegyházi Felsőtemetőben. Halottak Napja tiszteletére tartanak megemlékezést a város történetéhez kapcsolódó nevezetes személyek nyughelyénél. Rövid ismertetőt követően gyertyát, mécsest gyújtanak, és elhelyezik az emlékezés virágait. Az Alsótemetőben november 7-én, szombaton 14 órától tartják meg a sétát.

Bursa ösztöndíjpályázat
Publikálás dátuma: 2015. október 22.

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat felsőoktatási hallgatók számára a 2015/2016. tanév második és a 2016/2017. tanév első félévére vonatkozóan.

Forradalmi Napok az Öreglaktanyában
Publikálás dátuma: 2015. október 22.

A kiskunfélegyházi Öreglaktanya 125 éves falai nyolcadik esztendeje adnak otthont a Rocktár Élőzenei Bázisnak. A helyszín és az értékközpontú utánpótlás nevelés kötelez, ezért a szórakozáson túl a tradícióé, a néphagyományé és az emlékezésé a forradalmi hosszú hétvége a "mi klubunkban".

Kerek betűrengeteg
Publikálás dátuma: 2015. október 22.

A Művelődési Központ és a Móra Ferenc Társaság szeretettel várja az óvodásokat és iskolásokat a Művelődési központ színháztermébe MÓRA MESEBIRODALMA - A Kerek Betűrengeteg című gyermekszínházi előadásra. Írta: Vészíts Andrea, Móra Ferenc dédunokája. Előadja a szegedi Kövér Béla Bábszínház.

Köszönet az adományozóknak
Publikálás dátuma: 2015. október 22.

A kiskunfélegyházi Korszerű Agrárkultúráért Alapítvány értesíti a város polgárait és valamennyi adományozót, hogy az idei évben általuk felajánlott 2014.évi személyi jövedelemadó egy százalékából 189.255 Ft érkezett számlájukra.

Közönségtalálkozó a Hazajáró című műsor alkotóival
Publikálás dátuma: 2015. október 22.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hívja az érdeklődőket november 3-án, kedden 17 órára a Hattyúházba. Azt est keretében közönségtalálkozót tartanak, melynek vendégei Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor, a Duna Tv Magyar Örökség-díjas, Hazajáró - honismereti magazinműsorának alkotói lesznek. Belépés ingyenes látogatói jeggyel, amely a városi könyvtárban kérhető.

Pályázatfigyelő
Publikálás dátuma: 2015. október 22.
Rajzpályázat gyerekeknek: A Hagyományok Háza KÉSZÜLJ VELÜNK AZ ÜNNEPRE! címmel ebben az évben is meghirdeti rajzpályázatát gyermekek számára, három korcsoportban (óvodás, alsós, felsős), a következő karácsonyi témakörökben.
Találkozás Buda Ferenc költővel
Publikálás dátuma: 2015. október 22.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hívja és várja az érdeklődőket október 22-én, csütörtökön 17 órára a Hattyúházba. Az est vendége Buda Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas költő lesz, akivel K. Csontosné Tompa Anna nyugalmazott pedagógus beszélget.

Új forgalmi rend a József Attila iskola mögött
Publikálás dátuma: 2015. október 22.

Az iskolakezdés óta több jelzés érkezett az önkormányzathoz a József Attila Általános Iskola hátsó bejáratánál napi gyakorisággal kialakuló balesetveszélyes állapotokról. Szülők, pedagógusok és autósok számoltak be arról, hogy – különösen a délutáni órákban, amikor a gyerekek tömegesen hagyják el az iskolát – gyakran alakul ki kaotikus, a diákok testi épségét veszélyeztető közlekedési helyzet ezen az útszakaszon. Az önkormányzat a közlekedési rend megváltoztatásával ösztönzi, hogy a gyerekek minél nagyobb számban az iskola főbejárat vegyék igénybe, ahol kiépített parkolók és védőkorlát szolgálja a biztonságukat – mondta el Rádi Rudolf, az önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetője.

1956-ra emlékezik városunk
Publikálás dátuma: 2015. október 21.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghív mindenkit az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 59. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepi megemlékezésre, október 22-én, csütörtökön.

Akcióban a közterület-felügyelők
Publikálás dátuma: 2015. október 21.

Sok pénzt megspórolhatnának a félegyházi autósok, ha jobban ügyelnének a közlekedési táblák, és a KRESZ-szabályok – például az útkereszteződéstől és a gyalogátkelőhelytől számított 5, továbbá a buszmegálló előtt 15, utána 5 méterre vonatkozó megállási tilalom – betartására. Ezek ugyanis a leggyakoribb okok, amiért a közterület-felügyelők a szélvédőre helyezik a büntető cédulákat – tudom meg Szabó Gábortól és Ipacs Józseftől, míg a napi bejárási tervük állomásait követjük. A két közterület-felügyelőt azért kísértük el körútjukra, hogy - minden közlekedő okulására – számba vegyük a város kritikus parkolási pontjait.

Állítsd magad mellé a pénzt!
Publikálás dátuma: 2015. október 21.

A Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott az „Egészséges Bács-Kiskunért” programhoz. 24 gyermek jelentkezett, hogy négy foglalkozáson keresztül az egészséges életmód alapelemei mellett gazdasági, gazdálkodási problémák megismerésére, feldolgozására is vállalkoznak játékos keretek között.

Áramszünetek Kiskunfélegyázán
Publikálás dátuma: 2015. október 21.

A EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületek lakosait, hogy a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt ÁRAMSZÜNET lesz október 26-án, hétfőn, 8-tól 16 óráig az alábbi területeken.

Elmarad Juhász István előadása a múzeumban
Publikálás dátuma: 2015. október 21.

A Kiskun Múzeum értesíti látogatóit, vendégeit, hogy az október 21-én, szerdán 17 órára tervezett 280 éve halt meg II. Rákóczi Ferenc, a Méltóságos Fejedelem" című előadás Juhász István betegsége miatt elmarad.

Férfias az egészség!
Publikálás dátuma: 2015. október 21.

Szeretettel meghívnak minden érdeklődőt egy délutáni beszélgetésre november 14-én, szombaton 14.30-tól a Rocktárba, Fókuszban a prosztata címmel.

Mezgés finomságok a Mártírok utcában
Publikálás dátuma: 2015. október 21.

Régi álma valósult meg október 21-én a Mezőgazdasági Szakiskolának, amikor egy rövid ünnepség keretében megnyitotta mintaboltját a Mártírok utcában. Az itt kapható termékek előállítói és értékesítői is a diákok. Megtermelik a takarmányt, felnevelik a mangalicákat és egyéb jószágokat, a feldolgozó üzemben pedig elkészülnek a késztermékek a kolbásztól a disznósajtig.

Pátyon íjaztak a Koppányok
Publikálás dátuma: 2015. október 21.

Pátyra utaztak az elmúlt hétvégén a Turul Koppány Íjászok a Dongó Anita, Szólya Imre, Szeibert Nóra, Szeibert Imre összetételű csapattal. A félegyháziak nagyszerűen teljesítettek a világbajnokokkal tűzdelt mezőnyben. A rossz időjárás ellenére rajtuk kívül sokan megmérettették magukat a közeli lovardában.

Rendkívüli magyarórák a romániai magyar nyelvű iskolákban
Publikálás dátuma: 2015. október 21.

Még 2013-ban történt, hogy az Arad-megyei Zimándújfalu általános iskolája felvette Móra Ferenc nevét. Az erdélyi település a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumot „választotta” testvériskolának. Látogatásaik során hallottak arról, hogy városunk díszpolgára Juhász István tanár úr félegyháza egyik legismertebb és kedveltebb előadója szívesen és szeretettel tart különböző témákban előadásokat. Petőfi Sándor költészete mellett a reformkor, illetve az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történetének kiváló ismerője is.

Tovább tartanak nyitva a félegyházi temetők
Publikálás dátuma: 2015. október 21.

A Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet tájékoztatja a város lakosságát, hogy Mindenszentek előtt, az ünnepen és Halottak napján (október 30. - november 1. között) a Felső- és Alsó-temető a megszokottnál tovább látogatható, minden nap 6.30-tól 21 óráig tart nyitva.

125 éve, 1890. október 20-án született Móra László költő
Publikálás dátuma: 2015. október 20.

Az 1890­-ben született Móra László is apja kettős hivatását követte: az irodalom és a tanítás lett a kenyere. Első kötete 1925-­ben jelent meg Álmok szekerén címmel, s ettől kezdve haláláig rendszeresen jelentkezett versköteteivel. Pályája ötvennégy esztendős korában váratlanul ért véget, és ennek a tragédiának a részleteiről nem sokat tudhat az irodalomszerető nagyközönség.

Ezt minden félegyházinak látnia kell!
Publikálás dátuma: 2015. október 20.

Különleges, egyedi hangulatú kiállítás várja a látogatókat a Kiskun Múzeumban Félegyháza Népe – a középkori templomhalom régészeti emlékei címmel. S bár vezetőmnek, dr. Knipl István régésznek érintettsége miatt az elfogultságot is megbocsátanám, engem meggyőzött: ezt az anyagot minden félegyházinak látnia kell!

Figura László fába faragott kunsága az Ipartestületben
Publikálás dátuma: 2015. október 20.

„Közvetlen élményeim sűrűsödnek a fában, amelyből csak ki kell bontani, ki kell faragni mindazt, amit a ma emberének a kunsági parasztról el szeretnék mondani” – vallja munkásságáról Figura László fafaragó, akinek október 19-én nyílt kiállítása az Ipartestület székházában. A művész munkáit Fodor Ferenc néprajzkutató ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Nyugdíjazás miatt zár be a Fuji-labor
Publikálás dátuma: 2015. október 20.
Nyugdíjba vonul a köztiszteletben álló házaspár, a félegyházi Fuji fotólabor tulajdonosai: Tóth Gyula és felesége, Marcsi.
– 25 évig üzemeltettük a labort. Nekünk az éveink jártak le, a gépeink cserére szorulnak, az üzlet pedig felújításra. Ez akkora ráfordítást igényelne, ami újabb tízévi munkával térülne csak meg. Ennyit pedig már nem szeretnénk vállalni. Ezért feleségemmel úgy döntöttünk, hogy bezárjuk az üzletet – tájékoztatta lapunkat Tóth Gyula, aki azért kért nyilvánosságot magánjellegű döntésüknek, mert a közösségi oldalakon téves információk és rosszindulatú következtetések terjedtek el.
Sírhelyek újraváltása
Publikálás dátuma: 2015. október 20.

A Városfenntartó Szolgáltató Költségvetési Szervezet (VSZKSZ) Temetkezési részlege értesíti az érdekelteket, hogy a kiskunfélegyházi Alsó-Felsőtemetőben a sírhelyek megváltási ideje 25 év (1990. január 1. napja előtti megváltások) a kolumbáriumok megváltási ideje 10 év ( 2005. január 1. előtti megváltások.), melyek érvényességi ideje lejárt.

Új parkoló épült a Bajcsy utcán
Publikálás dátuma: 2015. október 20.

Új, nyolc férőhelyes parkoló épült a Bajcsy-Zsilinszky utcán. A parkoló építését Ágoston Tibor a Kiskunfélegyházi Szakiskola igazgatója kezdeményezte az önkormányzatnál, annak érdekében, hogy a speciális iskolában tanító pedagógusaik zökkenőmentesen tudják ellátni feladatukat. A munkák zömét az iskola burkoló- és kőműves tanulói szakmai gyakorlat keretében végezték, így minimális költségből tudták megvalósítani.

Új tanyabuszokkal segítik a külterületen élőket
Publikálás dátuma: 2015. október 20.

Két új, kilenc személyes Mercedes mikrobuszt vettek át október 20-án Szegeden az önkormányzat és a tanyagondnoki szolgálat képviselői. A korszerű járművek egy eredményes, 20 millió forintos vissza nem térítendő önkormányzati pályázatnak köszönhetően segítik a továbbiakban a külterületen élők mindennapjait.

Az 1848-as Székely Nemzetgyűlésre emlékeztek Agyagfalván
Publikálás dátuma: 2015. október 19.

Huszárok és politikusok jelenlétében elevenítették fel vasárnap az 1848-as Székely Nemzetgyűlés történéséit Agyagfalván, a történelmi eseményeknek emléket állító szoborcsoportnál.

Fekete Pál a tanítók tanítója volt
Publikálás dátuma: 2015. október 19.

Ami maradandó címmel rendeztek emlékkiállítást a Petőfi Emlékházban Fekete Pál országgyűlési képviselő, a Kiskunfélegyházi Közművelődési Egyesület alapítója, a város díszpolgára halálának 20. évfordulója alkalmából.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2015. október 19.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Hotelbe várják a kisállatokat
Publikálás dátuma: 2015. október 19.

Különleges wellnessközpontot adtak át a napokban Kiskunfélegyházán. Ez a hotel nem embereknek, hanem madaraknak és kisállatoknak készült.

Huszka József Hagyományőrző Egyesület íjász megmérettetése
Publikálás dátuma: 2015. október 19.
A Huszka József Hagyományőrző Egyesület 2015. október 17-én sikeresen rendezte meg első íjász versenyét Pálmonostorán. A borongós, szomorú idő ellenére több település 50 íjásza sereglett össze, hogy a mintegy húsz - köztük mozgó - célon összemérjék tudásukat. Két íjtípussal és több korosztályban születtek eredmények a jó hangulatú eseményen. 
Íjászok vetélkedtek Pálmonostorán
Publikálás dátuma: 2015. október 19.

Október 17-én, Pálmonostorán rendezte meg első íjászversenyét a Huszka József Hagyományőrző Egyesület. A kedvezőtlen időjárás ellenére a környező településekről 50 íjász mérkőzött meg egymással a húsz - köztük mozgó - célon.

Kapcsolatteremtés a rendőrség és a cigány nemzetiség tagjai között
Publikálás dátuma: 2015. október 19.

Különböző korosztályú gyermekeknek szervezett rajzverseny a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat október 17-én a Szakmaközi Művelődési Házban. A gyermekek szorgalmasan készítették alkotásaikat, amelyeket rangsorolt a zsűri. A valódi cél azonban nem a versengés volt, így aztán mindenki jól is érezte magát. Az ecsetet, ceruzát és tollat ragadó gyermekek mindegyike kedves ajándékkal térhetett haza.

Lakossági fórum a piacról
Publikálás dátuma: 2015. október 19.

Ezúton értesítjük Kiskunfélegyháza város lakosságát, továbbá valamennyi érintettet, hogy Balla László alpolgármester október 19-én, hétfőn 10 órakor a piaccsarnokban (rossz idő esetén a Polgármesteri Hivatal belső tárgyalótermében) lakossági fórumot tart a kiskunfélegyházi piac és vásár üzemeltetése tárgyában.

Szépül a tér
Publikálás dátuma: 2015. október 19.

Megkezdődtek a munkálatok a Móra Ferenc Gimnázium előtt. A mai napon (október 19-én, hétfőn) lezárták a munkaterületet, és felvonultak a munkagépek is. A fejlesztés eredményeként hamarosan egy apró tér, afféle "agora" alakul ki a gimnázium előtti járdaszakasz kiszélesítésével. A kerékpártárolót a Wesselényi utcára áthelyezve egy ellipszis formájú, díszköves, padokkal tarkított közösségi tér szolgálja majd a pihenni, beszélgetni vágyókat. A munkálatok során külön figyelmet fordítanak az érintett szakaszon lévő öreg fákra.

Változik a hulladékszállítás rendje
Publikálás dátuma: 2015. október 19.

A Városfenntartó Szolgáltató Költségvetési Szervezet tájékoztatja Kiskunfélegyháza lakosait, hogy az október 23-i, pénteki kommunális hulladékszállítást október 22-én, csütörtökön végzi a szolgáltató. Az évi utolsó tervezett zöldjárat november 30-tól december 4-éig ismét összegyűjti a lakossági zöldhulladékot.

Zarándoklat és keresztáldás
Publikálás dátuma: 2015. október 19.

Kiskunfélegyházáról a Sarlós Boldogasszony-templomból indult október 17-én reggel az a zarándoklat, amellyel Berecz Skolasztikára, a Szent Benedek Leányai Társaság alapítójára emlékeztek. A tiszaalpári Zárdatemplomig tartó több mint 20 kilométeres zarándoklathoz kecskeméti, lakiteleki, valamint kiskőrösi hívők csatlakoztak, és velük tartott Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke is. A zarándoklat keretében áldották meg az úgynevezett Sárga iskolai keresztet, amelyet a Berecz Skolasztika Alapítvány közreműködésével újítottak fel az alpári tanyavilágban.

"Péter bátyám, visszahoztam az esernyőjét!”
Publikálás dátuma: 2015. október 18.

E címmel tart előadást Juhász István, nyugalmazott gimnáziumi tanár, Kiskunfélegyháza díszpolgára Mikszáth Kálmánról október 29-én, csütörtökön 17 órától a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2015. október 18.
Október hónapban hétköznapokon az esti szentmise után, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt ¼ 6-kor kezdik a közös Rózsafüzér-imádságot. Október 25-én, vasárnap ismét életbe lép a a téli időszámítás, de ez nem érinti a templom miserendjét.
Jubiláló Zenebarátok
Publikálás dátuma: 2015. október 18.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa október 16-án a Szent István templomban, október 17-én pedig a Mezőgazdasági Szakiskola sportcsarnokában ünnepi hangversennyel emlékezett megalakulásának 20. évfordulójára. A jubileumi hangversenyen közreműködött az olaszországi Feltree városának Solo Voci férfikara és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar Kamaraegyüttese.

Kelendőek voltak az őszi virágok
Publikálás dátuma: 2015. október 18.

A félegyháziak - főleg a hölgyek - nagyon szeretik a virágot. Ameddig ez így lesz, addig nekünk megéri dolgozni. Az emberek jobban szeretik azokat a növényeket, amelyeket mi nevelünk, mint a külföldről behozottakat. Tudják, hogy magyar éghajlaton nevelkedtek, és csak szebbek lesznek, ha megfogadják gondozási tanácsainkat – mondta Fekete István kertész az őszi virágvásáron. Szavait igazolja, hogy a Petőfi téren október 17-én délelőtt, az esős idő ellenére is sokan megfordultak. Volt, aki csak nézelődött, gyönyörködött, de vásárló is akadt bőven.

Osztálytalálkozó a gimnáziumban
Publikálás dátuma: 2015. október 18.

A Móra Ferenc Gimnáziumban 1960-ban érettségizett lányok (4./b ) osztálytalálkozót tartott. Szeretettel emlékeztek osztályfőnökeikre Dániel Gyula és Dr Mezősi Károly tanár úrra.

Karbantartás a városi uszodában
Publikálás dátuma: 2015. október 17.

A Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet tájékoztatja Kiskunfélegyháza város lakosságát és vendégeit, hogy az éves karbantartási munkálatok miatt a Városi Strand és Uszoda október 26-án, hétfőtől november 8-án, vasárnapig zárva lesz. Nyitás november 9-én, hétfőn reggel 6 órakor.

Közmeghallgatás Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2015. október 17.
Közmeghallgatást tart Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete november 12-én, csütörtökön 16 órakor a Városháza Dísztermében. A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői KÖZÉRDEKŰ KÉRDÉST ÉS JAVASLATOT tehetnek.Minden érdeklődőt várnak.
Kutatott a leköszönő kiskunkapitány
Publikálás dátuma: 2015. október 17.

A leköszönő kiskunkapitány hároméves munkássága alatt kiemelt figyelmet fordított arra, hogy szorosabbra fűzze a szálakat a szomszédos településekkel. Kovács Imre olyan kutatásokat végzett, melyek egyértelműen bizonyítják, hogy közös kun ősök kötik össze Fülöpjakabot, Jakabszállást és Kunszállást.

Mini csodák a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2015. október 17.

Megmutatni a maketteket, és elcsábítani a fiatalokat, hogy megismerjék, megtanulják az alkotás gyönyörét. Ezzel a gondolattal összegezte Fekete György szervező a művelődési központban október 17-én megnyílt makett kiállítás fontosságát. A II. Kiskunfélegyházi Makett Kiállításra a fővárosból, Jászberényből, Miskolcról és a vajdasági Zentáról is érkeztek makettezők, hogy bemutassák élethű miniatűrjeiket. A kiállított darabokat október 18-án, vasárnap 18 óráig lehet megtekinteni. Akinek kedve támad hozzá, az pedig a makettek készítését is kipróbálhatja.

Novemberben már járható lesz…
Publikálás dátuma: 2015. október 17.

Még nem lehet megközelíteni a Szalay Gyula utcán át a Móra teret, de látva a munkálatokat, remény van arra, hogy a kivitelezők vállalásának megfelelően, a jövő hónapban már igen. Akkorra megépül a csapadékvíz-elvezető rendszer, a több autót befogadó új parkoló, és járhatóvá válik a gyalogosok, a kerékpárosok, valamint az autósok számára egyaránt.

105 éve rakták le a félegyházi városháza alapkövét
Publikálás dátuma: 2015. október 16.

A századelő legnagyobb vitáját kiváltó építkezése az új városháza terveinek megvalósítása volt, mivel az 1903-ban a szép, míves klasszicista épület helyére írtak ki pályázatot. Ezzel két táborra szakadt a város polgársága. Az új építését támogatókéra és a régi városháza lebontását ellenzőkre. A vita az új épület kibontakozásával mindinkább halkult. A jelenlegi nagystílűbb, magyarosabb ízű, jobban városképbe illő, mint elődje volt.

A LED-es közvilágítás kevesebbe kerül majd
Publikálás dátuma: 2015. október 16.

Közel 450 millió forintos beruházás keretében korszerűsítik a közvilágítást Kiskunfélegyházán. Az energiatakarékos fejlesztésre uniós pályázaton nyert támogatást a város, önrészt nem kell hozzá tenni – mondta el sajtótájékoztatóján Csányi József, polgármester.

A mezgések nem csak magukra gondoltak az Élelmezési Világnapon
Publikálás dátuma: 2015. október 16.

Több mint 2000 szendvicset készítettek október 15-én reggel a mezgések. A szendvicsek mellé salátákat, befőtteket és tejtermékeket is kínáltak az élelmiszerszakos tanulók. Az Élelmezési Világnaphoz kapcsolódó rendezvényükön azonban nem csak a diákok lakhattak jól. A saját előállítású termékekből, otthonról hozott gyümölcsökből és zöldségfélékből készült finomságokkal a hajléktalan szálló lakóit is megvendégelték.

Állatorvosi ügyelet
Publikálás dátuma: 2015. október 16.

Az alábbiakban olvasható az októberi, hétvégi állatorvosi ügyeletet ellátó orvosok neve Kiskunfélegyházán és a környező településeken.

Csernus doktor jött, provokált, és tanított
Publikálás dátuma: 2015. október 16.
Ön zavarba jönne, ha nagyközönség előtt tennék fel a kérdést, hogy szűz-e még, esetleg, hogy hány centiméteres férfiassággal büszkélkedhet? A félegyházi közönség tiszteletére legyen mondva: becsülettel állta Csernus doktor provokatív kérdéseit. A népszerű pszichiáter nyers, néha akár durva és kíméletlen előadói stílusával megosztja a közvéleményt, meghirdetett előadásai mégis teltházat vonzanak.
Diákok százai a mezei futóversenyen
Publikálás dátuma: 2015. október 16.

Közel 300 gyermek rótta a köröket a vásártéren megrendezett mezei futóversenyen. A Magyar Diáksport Szövetség félegyházi megmérettetésén valamennyi félegyházi iskola képviseltette magát, de érkeztek csapatok a vonzáskörzetből is. Az október 20-án Kecskeméten megrendezésre kerülő megyei döntőben a két legjobb csapat, valamint az egyéni verseny első három helyezettje képviseli Félegyházát, illetve vonzáskörzetét.

Éjszaka a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2015. október 16.
Csillagkereső tizenkét próbát rendeztek Pálmonostorán az Országos Könyvtári Napok keretében az elmúlt hétvégén. Az olvasást népszerűsítő versenyen a helyi felső tagozatos diákok vehettek részt. A sok-sok vidámsággal tűzdelt programnak hatalmas sikere volt.
Katasztrófavédelem - Akikre MINDIG számíthatunk
Publikálás dátuma: 2015. október 16.
Életveszélyessé vált fák nyesését végezték ma (október 16-án) a katasztrófavédelem dolgozói a Blaha Lujza téren. A fáknak nemcsak jogai vannak, hanem kötelezettségei is.Az elsőre viccesnek tűnő mondatnak van valóságalapja: jogszabály védi a fákat – tehát vannak jogaik. Ám nem lehetnek veszélyesek, így ha e kötelességüknek nem tesznek eleget, a törvény szigora és a láncfűrész sújthat le rájuk.
Kreatív elfoglaltságot kínálnak az apróságoknak mindennap
Publikálás dátuma: 2015. október 16.

Jöhet akármilyen zord idő, a gyermekek és szüleik akkor is találnak védett helyet a játékhoz, szórakozáshoz. Ehhez a helyszínt a napokban megnyílt Dudás Kreatív Ház biztosítja a Gorkij utcában, a volt gyermekkönyvtár helyén. A játékeszközök mellett az üzemeltetők játszóházzal, mesével, zenével és játékos foglalkozásokkal teszik színesebbé a szabadidő eltöltését.

Mindenkit megöleltek az iskolában
Publikálás dátuma: 2015. október 16.

A félegyházi Boldogság Klub szívembere látogatott el az iskolába, hogy az ölelés világnapján körbe ölelgesse a tanulókat és a tanárokat. A kezdeti bátortalanság után a fiatalok vidáman visszaölelték a szívembert, sőt később már egymást is bátran megölelték.

Számítógépes tanfolyam kezdőknek
Publikálás dátuma: 2015. október 16.

Október 19-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban másodszor is kezdetét veszi a számítógépes tanfolyam, amely különböző korosztályú és tudású jelentkezők számára kínál számítástechnikai képzést. A résztvevők alapvető informatikai ismereteket sajátíthatnak el, amelyeket ezt követően a mindennapi életükben hasznosíthatnak, és esetleg a munkájukban is tudnak alkalmazni.

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított mentőállomás kulcsát
Publikálás dátuma: 2015. október 16.

Október 16-án birtokba vehették felújított és korszerűsített régi-új állomásukat a félegyházi mentősök. A 60 millió forintos beruházásnak köszönhetően jelentősen javultak a munkakörülmények, és várhatóan gyorsabban érik el a betegeket, balesetet szenvedetteket. Az átadó ünnepségen Csányi József polgármester, dr. Gyöngyösi Péter projektigazgató és dr. Zentay Attila régióigazgató vágta át a nemzeti színű szalagot, és mondott köszönetet a kivitelezőknek, segítőknek, a mentőszolgálat munkatársainak.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek