Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2015.11.27-12.04.

 
Befejeződött Kiskunfélegyházán A komplex telep-program
Publikálás dátuma: 2015. december 4.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Komplex telep-program Kiskunfélegyháza város Alpári út 1. – Délibáb utca szegregátumban” TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0076 azonosítószámú pályázat a támogatói döntésnek köszönhetően 149.812.611.-Ft támogatásban részesült.

Büntetés helyett virgács
Publikálás dátuma: 2015. december 4.

Mikulás akciót tart ma (december 4-én) a kiskunfélegyházi Közterület-Felügyelet. A kisebb szabálysértések elkövetői büntetés helyett figyelmeztetést kapnak egy mikulásos papír kíséretében.

December 12-i munkarend a Városi Kórházban
Publikálás dátuma: 2015. december 4.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a BKM Kórház Kiskunfélegyházi Telephely szakrendelései a 2015. december 24-i munkarend változás miatt az alábbiak szerint működnek.

Decemberi programok a Szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2015. december 4.

A Szakmaközi Művelődési Ház decemberi programjai a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Félegyházát sem kerüli el az emberkereskedelem
Publikálás dátuma: 2015. december 4.

Kiskunfélegyháza a megye legbiztonságosabb települése. Ennek ellenére már lehet találkozni az emberkereskedelemmel, embercsempészettel, az illegális foglalkoztatással kapcsolatos bűncselekményekkel. Erről Mahlaj Róbert rendőr őrnagy szólt a városházán december 2-án megtartott „Emberkereskedelem, embercsempészet, modernkori rabszolgaság, csicskáztatás, illegális foglalkoztatás megjelenési formái” címmel megtartott oktatáson, konferencián.

Futás! Jön a Mikulás!
Publikálás dátuma: 2015. december 4.

A város iskolásai évről évre készülnek a „Mikulásfutásra”, amelyet hagyományosan Constantinum Intézmény szervez meg. A sportos fiatalok idén is százával érkeztek az ünnepváró eseményre. Kisebbek és nagyobbak egyaránt igyekeztek minél gyorsabban legyőzni a kijelölt távot, hogy befutva a célba, átvegyék a Mikulás szaloncukrát. A legjobbak teljesítményét természetesen ezúttal is éremmel jutalmazták.

Hátizsákkal a Kárpátok gerincén
Publikálás dátuma: 2015. december 4.

December 3-án tartott előadást Veres Zsolt a Földrajzi Szabadegyetemi sorozat keretében Hátizsákkal a Kárpátok gerincén címmel. A Hattyúház megtelt érdeklődőkkel. Bense Zoltán hegymászó bevezetőjében bemutatta az előadót és elmondta, hogy Veres Zsolt a Békéscsabai Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium geológia/földrajz szaktanára, mindemellett pedig a Magyar Földtani Védegylet Egyesület titkára.

Városunk fejlődésének irányvonaláról tanácskoztak
Publikálás dátuma: 2015. december 4.
A gazdaságfejlesztés kiemelt szerepet kapott városunkban az utóbbi időben. Kiskunfélegyházi fejlesztésekkel kapcsolatos lehetőségekről tartottak ülést december 3-án Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, Lezsák Sándor Országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke és Csányi József városunk polgármesterének részvételével.
„Ahogyan a víz tükrözi az arcot”
Publikálás dátuma: 2015. december 4.

Ezzel a darabbal mutatkozott be Kiskunfélegyházán a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely december 2-án. "Ahogyan a víz tükrözi az arcot”, úgy tükrözte a bemutatkozó előadás sikerét a művelődési központ színháztermét megtöltő fiatalok arca, reakcióik.

Adventi hangversenyt adnak a Zenebarátok
Publikálás dátuma: 2015. december 3.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szeretettel hív minden érdeklődőt Adventi hangversenyére. A koncertre december 13-án, vasárnap 16.30-kor kerül sor a Szent István Templomban. Fellép a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa, Szatmári Imre vezetésével. Zongorán kísér: Bolla Julianna. A belépés díjtalan, de támogatást a rendezvény költségeihez elfogadnak.

Akcióba lép a Mikulás
Publikálás dátuma: 2015. december 3.

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat szervezésében látogat el Kiskunfélegyháza általános iskoláiba a Mikulás december 4-én, pénteken. Egy kis manó és az angyalka segítségével találkozik a kicsikkel és nagyobbacskákkal, hogy megajándékozza őket.

Áramszünetek Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2015. december 3.

A EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületek lakosait, hogy ÁRAMSZÜNET lesz december hónapban a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

Az ügyfélszolgálati iroda zárva tart
Publikálás dátuma: 2015. december 3.
December 28-29-én szünetel a hulladékszállítással kapcsolatos ügyintézés. Az FBH-NP Nonprofit KFT tájékoztatja a lakosságot, hogy az év utolsó hetében, december 28-án és 29-én Kiskunfélegyházán az ügyfélszolgálati irodát zárva tartják, azaz nem lesz hulladékszállítással kapcsolatos ügyintézés.
Futással várták a Mikulást
Publikálás dátuma: 2015. december 3.

Évtizedes hagyomány már Kiskunfélegyházán, hogy futással köszöntik a Mikulást.A Constantinum Intézmény jó hangulatú versenyén a város szinte valamennyi iskolája képviseltette magát. 

Koncertezik a Széljáró Balladás
Publikálás dátuma: 2015. december 3.

A kiskunfélegyházi Széljáró Balladás együttes ad adventi nagykoncertet és tart táncházat december 19-én, szombaton 21 órakor a Rocktárban (Kossuth u. 35.). Az est vendége Szabó Enikő és zenekara lesz. Jegyek 1500 forintos egységáron kaphatók. Elővételi online jegyvásárlás: www. rocktar.hu, illetve személyesen a Tourinform Irodában, a Kossuth utca 1. szám alatt valamint a S-motorshopban, a Szegedi út 23. szám alatt.

Múzeumtúra Nagytéténybe
Publikálás dátuma: 2015. december 3.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez december 12-én, szombaton a Nagytétényi Kastély nevezetességeinek megtekintésére.

Töredékére csökkent a parkolóhely megváltás díja
Publikálás dátuma: 2015. december 3.

Hosszú évek óta okoz komoly problémát a félegyházi társasházaknak és vállalkozóknak a saját területen meg nem valósítható parkolók közterületi megváltása. Ez a kötelezettség azokat érinti, akik saját ingatlanjukon belül nem tudják megvalósítani a törvény által előírt parkolóhelyet.

A gyerekeket a Mikulás is várja a város karácsonyfájához
Publikálás dátuma: 2015. december 2.

Ma estétől már a város karácsonyfája is teljes pompájában hirdeti az ünnepet. A szép, arányos fenyőfát Kissné Bereczki Ilona molnártelepi lakos ajánlotta fel. A fenyődíszek felhelyezésében Lantos Szabolcs, Papp Viktória, Rádi Rudolf és Dobák Sára vezényletével, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat tagjai segédkeztek. A gyerekeket december 6-án 14 órakor a Mikulás is meglátogatja a város karácsonyfájánál.

A változások már érezhetők Félegyházán - eredményes évet zár a polgármesteri hivatal
Publikálás dátuma: 2015. december 2.

Miután idén januárban hivatalba lépett Kiskunfélegyháza új jegyzője, e lap hasábjain adott első nyilatkozatában olyan ügyfélközpontú hivatal jövőképéről beszélt, amely „kölcsönös tiszteletre és szakmaiságra épül, ahová bizalommal fordulnak az emberek ügyes-bajos dolgaikkal, és ahonnan elégedetten távoznak. Ahol hivatalnoknak lenni büszkeség, és megbecsülendő lehetőség”. Azóta eltelt csaknem egy év.

ÁLLÁSHIRDETÉS
Publikálás dátuma: 2015. december 2.

Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet pályázatot hirdet Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet szilárd hulladékgyűjtő autó gépjárművezető munkakör betöltésére. 

Átadták Bugacon a szennyvízcsatorna-hálózatot és a szennyvíztisztító telepet
Publikálás dátuma: 2015. december 2.

Bugac történetének egyik legnagyobb beruházása fejeződött be november 30-án. A szennyvízcsatorna-hálózatot és a szennyvíztisztító telepet Szabó László polgármester és Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke avatta fel. A beruházásnak köszönhetően, amelyhez 1 milliárd 420 millió forint uniós támogatást nyert az önkormányzat, 1063 családhoz jutott el a csatorna. A hálózat mellett pedig egy vadonatúj, korszerű szennyvíztisztító telep is megvalósult.

Ha késve is, de a hét végén már nyit a korcsolyapálya
Publikálás dátuma: 2015. december 2.

A tervezettnél később, a hét végén nyílik meg a félegyházi korcsolyapálya. Ennek oka, hogy a megszokottnál melegebb időjárás köszöntött ránk az elmúlt napokban. Ennek mindenki örült, hiszen spórolhattunk a fűtési költséggel, és a napsütés is jólesett. A kori pályának azonban nem tett jót. A szokásosnál hosszabb ideig tart a biztonságos, jó minőségű jégfelület kialakítása. Mindenesetre, akik a hét végén szeretnének csuszingálni, azok ne tegyék félre az előkészített korcsolyájukat.

Hátizsákkal a Kárpátok gerincén
Publikálás dátuma: 2015. december 2.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár ad otthont december 3-án, csütörtökön 17 órakor a soron következő Földrajzi Szabadegyetem előadásának. Az est vendége Veres Zsolt, geológia- és földrajz szakos tanár, a békéscsabai Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium nevelője valamint a Magyar Földtani Védegylet titkára lesz, aki Hátizsákkal a Kárpátok gerincén címmel tart előadást. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó.

Sóvarázs az Attila utcában
Publikálás dátuma: 2015. december 2.

Kevés pihentetőbb és egészségesebb elfoglaltságot lehet elképzelni a borús, szeles és hideg téli napokra, mint eltölteni egy órát az Attila utcai Sóvarázsban. Kapás Annamária november közepén nyitotta meg Félegyháza új színfoltját.

Tupperware Karácsony
Publikálás dátuma: 2015. december 2.
A Tupperware Főzőklub háziasszonyai az ünnepi készülődés jegyében készítették el ma (december 2-án) egészséges és ízletes ételeiket. Az elmaradhatatlan mézeskalács mellett a karácsonyi asztalra remekül illő, de vendégvárásra is tökéletesen megfelelő sütemények és könnyű étkek illata csábítóan lengett a konyhának kinevezett klubszobában.
A Félegyházi Uszoda ünnepi nyitva tartása
Publikálás dátuma: 2015. december 1.

A félegyházi uszoda az ünnepek alatt is várja a sportolni vagy kikapcsolódni vágyó kedves vendégeket. Az ünnepi nyitva tartást az alábbiakban olvashatják.

A „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatával tüntették ki a polgármestert
Publikálás dátuma: 2015. december 1.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke dr. Túrós András a polgárőr mozgalom támogatásának elismeréseként a „Polgárőr Érdemkereszt” Arany fokozatával tüntette ki Csányi Józsefet, Kiskunfélegyháza polgármesterét. A kitüntetést december 1-jén dr. Fekecs Dénes az OPSZ elnökhelyettese, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőrség elnöke adta át a városházán.

Adventi hangverseny a Szent István Templomban
Publikálás dátuma: 2015. december 1.

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel meghív mindenkit december 11-én, pénteken 15.30-kor tartandó Adventi Hangversenyére a Szent István Templomba.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2015. december 1.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Körkérdés: Ön adakozik?
Publikálás dátuma: 2015. december 1.

Az adakozás, adományok gyűjtése minden évben különös hangsúlyt kap a karácsony, az év végi ünnepek közeledtével. A rászorulók megsegítése ruhával, étellel, játékkal, odafigyeléssel, minőségi idővel... meghittebbé, boldogabbá teheti a karácsonyt. Nem csak azét, aki kapja, de azét is, aki adja. A megkérdezettek többsége körültekintően adományoz, olyan szervezetet támogat, ahol garanciát lát arra, hogy felajánlása oda kerül, ahová szánta.

Mesét mesélni gyerekszemmel, nem csak gyerekeknek
Publikálás dátuma: 2015. december 1.

November 30-án, hétfőn újra kitárult a Gyermekbirodalom kapuja, és kiderült, hogy a Kiskunfélegyházán élő meseszerető gyerekek közül kik vehetnek részt 2016 februárjában a kecskeméti Katona József Megyei Könyvtárban szervezett megyei mesemondó találkozón.

„A tej élet, erő, egészség!”
Publikálás dátuma: 2015. december 1.

A Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola EGYMI a tanulásban- és értelmileg akadályozott, továbbá a spektrumzavarban szenvedő tanulók nevelését, oktatását vállalta fel Kiskunfélegyháza körzetében. Az intézmény célja, hogy tanulóiknak minél több programot szervezzenek, minél több élményt nyújtsanak hátrányaik leküzdése érdekében. Ehhez igyekeznek a szükséges forrásokat is felkutatni, megtalálni.

A megbecsülés ajándékát kapták
Publikálás dátuma: 2015. november 30.
Már több évtizede annak, hogy a Magyar Vöröskereszt a Véradók Napján megemlékezik a többszörös véradókról. Ehhez a hagyományhoz már ugyancsak több éve csatlakozik a vöröskereszt helyi szervezete, és egy meghitt ünnepség keretében ismeri el az önzetlen emberek segítségét. Városunkban e jeles eseménynek november 28-án a Battyhány Lajos Általános Iskola szolgált helyszínéül, ahol a délelőtt folyamán véradást is rendeztek.
Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!
Publikálás dátuma: 2015. november 30.

A Karácsony meghitt hangulatát és közösségi örömét szeretné még ünnepélyesebbé tenni a Kiskun Múzeum azzal, hogy másodszor is megépül mézeskalács házikókból a meseváros. Várják családok, nagyszülők és unokák, kicsik és nagyok, barátok, alkotó kedvű közösségek valamint mindazok jelentkezését, akik szeretnek süteményt sütni és szívesen készítenek mézeskalács házikót jótékonysági célú felhívásukra.

Hamarosan itt a Mikulás!
Publikálás dátuma: 2015. november 30.

Mikulásünnepséget rendeznek december 4-én, pénteken 17 órakor Kiskunfélegyházán a Vállalkozók Ipartestületi székházában, a Móra tér 9. szám alatt. A Télapó minden gyermeket megajándékoz egy kis édességgel és műsorral. A rendezvény ideje alatt a szülőket is megvendégelik süteménnyel, teával és forralt borral. Aki szeretne az ünnepségen részt venni, jelentkezzen december 1-jéig a 06-30-422-4817-es telefonszámon

In memoriam Miklós Károlyné Molnár Magdolna
Publikálás dátuma: 2015. november 30.

Miklós Károlyné Molnár Magdolna 1928. szeptember 4-én született Szegeden. A Szarvasi Tanítóképzőben végzett, majd egy kis baranyai faluba, Monyoródra került tanítónőnek. Nővére esküvőjén ismerkedett meg későbbi férjével, Miklós Károllyal, akivel boldog házasságban éltek férje 1994-ben bekövetkezett haláláig.

Kézimunkával készült karácsonyfadíszek
Publikálás dátuma: 2015. november 30.
Saját készítésű, kézműves karácsonyfadíszekből nyílt kiállítás ma (november 30-án) a Szakmaközi Művelődési Házban. Papp Viktória Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának ifjúsági és kulturális referense nyitotta meg az elbűvölő tárlatot, melynek legfőbb különlegessége, hogy minden apró díszecske természetes anyagból és ügyes kezek munkájaként kerülhetett az asztalokra és a falakra.
Mikulás Party
Publikálás dátuma: 2015. november 30.

Idén is megrendezi a Mikulás Party-t a József Attila Általános Iskola december 5-én, szombaton 19 órakor. A vendégek kétféle menüből választhatnak: lesz sültestál illetve töltött káposzta. A vacsorajegy 2700, a támogatói jegy 1000 forintba kerül, melyek az iskola titkárságán kaphatók. A zenéről DJ Kopasz gondoskodik. Tombola is lesz, melyet éjfélkor húznak majd. Érdeklődni a 76/560-048 illetve a 70/967-18-91-es számokon lehet.

Nyitott szívvel, nyitott kapuval
Publikálás dátuma: 2015. november 30.

Nyitott szívvel, nyitott kapuval címmel rendezett nyílt napot a közelmúltban a Constantinum Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola.

Nyugdíjas klubok ünnepvárója a Szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2015. november 30.

Ünnepváró rendezvényt tartott november 30-án a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete a Szakmaközi Művelődési Házban. Az ünnepkör fontosságát - tájegységenként megjelenő sokszínűségét -, a hagyományok őrzésének fontosságát Mátyus Imréné ismertette. Balla László alpolgármester Félegyháza vezetése nevében kívánt szép, szeretetteljes ünnepet, és megköszönte a nyugdíjas kluboknak, hogy figyelik és segítik a város elképzeléseinek megvalósítását, és azt, hogy szorgos szervezői, megvalósítói a sokakat vonzó kulturális, közösségi eseményeknek.

Véradások Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2015. november 30.

Decemberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezenkívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2015. november 29.
A Szent István Templom köszönetet mond mindazoknak, akik tartós élelmiszerek vásárlásával segítették a Karitász Csoport akcióját a TESCO áruházban. Az első adventi misét november 30-án hétfőn reggel 6 órakor tartják. Az adventi időben hétköznaponta csak reggel 6 órakor lesz szentmise.
Adni jó
Publikálás dátuma: 2015. november 29.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat valamint a Radio Smile közös ajándékgyűjtést szervez karácsonyra, rászoruló családok részére.

Fellobbant az első gyertya a város adventi koszorúján
Publikálás dátuma: 2015. november 29.

 A karácsony előtti örömteli várakozás, az ünnepre való felkészülés ideje alatt minden kisgyerek és felnőtt szíve szeretettel telik meg. Ilyenkor még közelebb engedjük magunkhoz szeretteinket. Ezzel a gondolattal, és karácsonyi jókívánsággal üdvözölte Csányi József polgármester a városháza előtt megjelenteket november 28-án, mielőtt meggyújtotta a város adventi koszorúján az első gyertyát.

Jubileumi kiállítás nyílt a szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2015. november 29.

Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte a Területi Művelődési Intézmények Egyesülete november 27-én a szakmaköziben. Az intézmény jubileumi rendezvényén Rókus Tibor intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. Kertész Jánosné Rozika, aki közel 30 évig volt az intézmény vezetője, a Szakmaközi Művelődési Ház eddigi történetét ismertette részletesen, majd Rosta Ferenc alpolgármester nyitotta meg a Holló László Képzőművész Kör és a Móra Ferenc Gimnázium rajz szakkörének ünnepi kiállítását.

Luca-nap a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2015. november 29.

Luca-napi mulatságot szervez a művelődési központ december 12-én, szombaton 16 órától Kiskunfélegyházán. A rendezvény ideje alatt folyamatosan látogatható a kiskunfélegyházi és térségi kézművesek karácsonyi kiállítása és vására. Belépődíj személyenként a gyermekprogramokra 300, a táncházba 500 forint.

Olyan jó volt mögötte menni…
Publikálás dátuma: 2015. november 29.
EWmlékezés Rockenbauer Pálra, a nagy természetjáróra, televíziós szerkesztőre, a magyar televíziós természetfilmezés megteremtőjére. November 27-én a Kiskun Természetbarát Sportegyesület Gyalogtúra Szakosztályának tagjai névadójukra, elhunyt túravezetőjükre Rockenbauer Pálra emlékeztek a móravárosi pihenőparkban elhelyezett emléktáblánál.
Ott a helye a női táskákban
Publikálás dátuma: 2015. november 29.
November 26-án Dr. Domján Mihály új könyvével, a Királynőképzővel ismerkedhettek meg az érdeklődők a Petőfi Sándor Városi könyvtárban megrendezett előadáson. A könyv szerzőjének ez a harmadik kiadott könyve, mely azt az alcímet viseli, hogy „Megengeded magadnak?”
Titkok a levéltárból - 1945 december – orosz katonák a Constantinumban
Publikálás dátuma: 2015. november 29.

Nehéz időket élt át a város lakossága a második világháború idején, de a harcok lezárultával sem oldódott meg minden probléma. Különösen súlyos helyzettel kellett szembenézniük az iskolanővéreknek, akik a városban állomásozó orosz katonák miatt kiszorultak saját intézményükből, a Constantinumból.

Burgonyával ajándékozta meg körzete lakóit a képviselő
Publikálás dátuma: 2015. november 28.

Idén második alkalommal szervezte meg „étkezési burgonya jótékonysági akcióját” Balla László, az 5. választókörzet önkormányzati képviselője. Körzetének lakóit 12 mázsa burgonyával ajándékozta meg és forró teával kínálta az alpolgármester. Egyúttal mindenkit meghívott a december 19-ei „szeretetebédre” is.

Egyházzenei áhítat az Ó-Templomban
Publikálás dátuma: 2015. november 28.

A kiskunfélegyházi Palestrina Kamarakórus egyházzenei áhítatot tart december 6-án, vasárnap 17 órakor a Sarlós Boldogasszony Templomban. Szeretettel hívnak mindenkit, hiszen a koncertjüket követő szentmisén is közreműködnek egyházi énekekkel.

Táncra perdült a tanári kar is
Publikálás dátuma: 2015. november 28.

Javában tart még a báli szezon. Ezúttal a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium november 27-én megrendezésre kerülő Jótékonysági Báljára látogattunk el.

Ünnepi hulladékszállítás
Publikálás dátuma: 2015. november 28.

A Városfenntartó Szolgáltató Költségvetési Szervezet (VSZKSZ) tájékoztatja Kiskunfélegyháza város lakosságát, hogy az ünnepek miatt megváltozik a szemétszállítás időpontja.

Ünnepváró kézműves foglalkozást tartottak a waldorfosok
Publikálás dátuma: 2015. november 28.

Adventi és karácsonyi díszek készítésére gyűltek össze november 28-án a Waldorf-iskola és óvoda növendékei a Móra Ferenc Művelődési Központban. Gyermekek és szüleik közösen készítettek természetes anyagokból adventi koszorút és karácsonyfa díszeket. A 8. alkalommal megszervezett ünnepváró rendezvényen lehetősége nyílt mindenkinek egy kis gyöngyfűzésre, és bepillantást nyerhettek a tűzzománc készítés mesterfogásaiba is.

A fizetésemelésért indít aláírásgyűjtést az MSZP
Publikálás dátuma: 2015. november 27.

Az MSZP olyan kérdésben indított aláírásgyűjtést, ami a magyar társadalom döntő többségét érinti. Ez konkrétan a párt „Fizetésemelés 2015” programja. Az aláírásgyűjtést Kiskunfélegyházán is megkezdik – mondta el Horváth Tamás a helyi szervezet elnöke a november 25-én megtartott sajtótájékoztatón.

Adventi keresztállítás
Publikálás dátuma: 2015. november 27.

A Jobbik Kiskunfélegyházi Szervezete szeretettel hív mindenkit november 29-én, vasárnap 15 órakor az adventi keresztállításra. A Petőfi szobor előtti téren tartandó ünnepségen részt vesznek a Sarlós Boldogasszony Templom és a Szent István Templom lelkipásztorai, Kiss Ákos Jenő, Varga Mihály, Manninger Lencsi és Kollár László önkormányzati képviselő. A helyszínen a rendezvén ideje alatt ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérést tartanak. Rászorulók részére ingyenes ruha- és ételosztást szerveznek a rendezvény után.

Életbiztosítást kapnak a véradók
Publikálás dátuma: 2015. november 27.

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) január elsejétől speciális baleset-biztosítást ajándékoz minden véradója számára. Az OVSZ napidíjjal járul hozzá a család baleset miatt felmerülő költségeinek fedezéséhez. A kezdeményezés célja kettős: egyrészt a véradók önzetlen segítségének viszonzása, másrészt új donorok megszólítása és bevonása a véradók körébe.

Még lehet licitálni!
Publikálás dátuma: 2015. november 27.

Ma reggel kezdődött meg az árverése annak a futball labdának, amellyel a kezdőrúgást végezték el november 27-én a KHTK új műfüves pályájának avató tornáján. Amint arról korábban beszámoltunk, az árverés bevételét mozgáskorlátozott gyerekek támogatására fordítják. A kikiáltási ár 5000 forint volt. A legutóbbi ajánlat 80.000 forint. Aki szeretné birtokolni ezt a játékszert, ma 18 óráig teheti meg ajánlatát a Sirius rádió adásában, vagy a közösségi oldalán.

Megújul Kiskunfélegyháza közvilágítása
Publikálás dátuma: 2015. november 27.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a város lakóit, hogy november 30-án hétfőn megkezdődnek Kiskunfélegyháza közvilágítás-korszerűsítésnek kivitelezési munkálatai.

Ünnepváró családi nap
Publikálás dátuma: 2015. november 27.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hívja a kicsiket és nagyokat december 5-én, szombaton 8-tól 12 óráig a Hattyúházba, Mikulásváró családi szombat délelőttjére.

Vezetői megbízásokról is döntött a képviselő-testület
Publikálás dátuma: 2015. november 27.

Továbbra is Gálig Erzsébet vezeti a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézményt, Mészáros Márta a Kiskun Múzeumot, Kovács-Csonka Szilvia pedig az igazgatói pályázat eredményének megszületéséig határozott időre a Móra Ferenc Művelődési Központot. Egyebek mellett erről is határozott november 26-i ülésén a félegyházi képviselő-testület.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek