Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2015.12.04-12.11.

 
A könyvtárban lenni jó
Publikálás dátuma: 2015. december 11.

A Constantinum Intézmény Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola 3. b osztályos tanulói folyamatosan látogatják a Petőfi Sándor Városi könyvtárat. Ez alkalommal Czibolya Szilvia könyvtáros foglalkozására érkeztek, ahol karácsonyra hangoló adventi kézműves foglalkozáson vehettek részt. Az óra keretében beszélgettek az adventi időszak fontosságáról, az ünnepi magyar népszokásokról, és még a Hókirálynők című mesét is megtekintették.

Állatorvosi ügyelet
Publikálás dátuma: 2015. december 11.

Az alábbiakban olvasható a decemberi, hétvégi állatorvosi ügyeletet ellátó orvosok neve Kiskunfélegyházán és a környező településeken.

Anyanyelvén ismerhetjük meg a világot
Publikálás dátuma: 2015. december 11.

Egy képzeletbeli világutazásra hívták meg a népes közönséget a Móra gimnázium angol-, német-, olasz-, francia-, latin-, és orosz szakos nyelvi osztályainak tanulói. A művelődési központban december 10-én megtartott „50 perc alatt a Föld körül” című fiatalos, hangulatos műsorukban felidézték az ókori Rómát, az angolok, illetve amerikaiak szokásait, életstílusát, elkalauzolták a nagyérdeműt a bohókás hangulatú Párizsba, olasz dallamokkal tették hangulatossá az előadást, miközben bepillantást adtak az orosz kultúrába is.

Keressük a korcsolya gazdáját! - Játsszon és nyerjen!
Publikálás dátuma: 2015. december 11.

Írja meg nekünk kedvenc karácsonyi történetét, vagy korcsolyázással kapcsolatos sztoriját, és megnyerheti ezt a 36-37-es lábra illő korcsolyát. A legszórakoztatóbb történet megírója akár már karácsony előtt használhatja új korcsolyáját! A történeteket az info@felegyhazikozlony.hu címen várjuk, a legjobb írásokat közöljük.

Kerékpáros közgések
Publikálás dátuma: 2015. december 11.

Új színfoltja a kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola testnevelés óráinak a kerékpározás. Új színfoltja a kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola testnevelés óráinak a kerékpározás.

Kétezer doboznyi figyelmesség
Publikálás dátuma: 2015. december 11.

Csomagolj be egy doboznyi figyelmességet! címmel indította újtára adománygyűjtő akcióját a félegyházi önkormányzat a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzattal karöltve. A két hónapon át gyűjtött ajándékokat a napokban osztották ki a rászoruló között.

Luca-nap a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2015. december 11.

Luca-napi mulatságot szervez a művelődési központ december 12-én, szombaton 16 órától Kiskunfélegyházán. A rendezvény ideje alatt folyamatosan látogatható a kiskunfélegyházi és térségi kézművesek karácsonyi kiállítása és vására. Belépődíj személyenként a gyermekprogramokra 300, a táncházba 500 forint.

Rendőr, polgárőr, mezőőr, tanyagondnok közös akcióban
Publikálás dátuma: 2015. december 11.

Forró teával, tájékoztató anyagokkal, kedves szavakkal és sok-sok figyelmességgel felszerelkezve indultak a petőfiszállási tanyavilágba a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság közrendvédelmi munkatársai, hogy meglátogassák az egyedül élő időseket.

Útlezárás Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2015. december 11.

Lezárják Kiskunfélegyházán a Fadrusz János utcát a Kossuth utca felől december 12-én, szombaton, a közvilágítás cseréje miatt 8 és 12 óra között. A kórházat, valamint az uszodát a Liszt Ferenc, és a Mikszáth Kálmán utca felől lehet megközelíteni. A lakosság szíves megértését és türelmét kéri a Városüzemeltetési Osztály.

Változik a VSZKSZ munkarendje
Publikálás dátuma: 2015. december 11.

A Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet értesíti a város polgárait, hogy december 23-ától december 31-éig szünetel az ügyfélfogadás az irodában. A december 24-i pihenőnap kapcsán december 12-én, szombaton sem lesz ügyfélfogadás.

„Gyümölcséről a fát”
Publikálás dátuma: 2015. december 11.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke volt a vendége a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kiskunfélegyházi csoportjának december 10-én. Makányné Óvári Éva moderálásával a „Gyümölcséről a fát” címmel tartott beszélgetésen a hallgatóság megismerte a költő, író, rendszerváltó politikus életútját, fontosnak tartott értékrendjét. A találkozó végén Lezsák Sándor a közelmúltban megjelent köteteivel is megajándékozta a hallgatóságot. A kiadványokat természetesen szívesen dedikálta.

Adventi hangversenyt adnak a Zenebarátok
Publikálás dátuma: 2015. december 10.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szeretettel hív minden érdeklődőt Adventi hangversenyére. A koncertre december 13-án, vasárnap 16.30-kor kerül sor a Szent István Templomban. Fellép a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa, Szatmári Imre vezetésével. Zongorán kísér: Bolla Julianna. A belépés díjtalan, de támogatást a rendezvény költségeihez elfogadnak.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2015. december 10.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének jelenlegi állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. Az ajánlatokról további információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/461-745.

Az év szakképző iskolája Bács-Kiskunban a Szent Benedek Gimnázium
Publikálás dátuma: 2015. december 10.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ünnepi küldöttgyűlésen került sor a kamara kitüntető díjainak átadására, valamint a jótékonysági Hírös Vacsora bevételéből befolyt tanulmányi támogatások kiosztására. Az elismeréseket Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át.

Figyelem és segítség a tanyákon
Publikálás dátuma: 2015. december 10.
A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2015. december 8-án a külterületeken élők biztonságának erősítése érdekében fokozott ellenőrzést hajtottak végre. A téli időszakban különösen fontos a külterületen élőkre való odafigyelés.
Képzőművészeink adventi kiállítással ajándékozták meg a várost
Publikálás dátuma: 2015. december 10.

Adventi kiállítással ajándékozta meg idén is Félegyháza lakóit a Holló László Képzőművészkör. A képzőművész kör valamennyi alkotója szerepel munkáival a tárlaton. A Petőfi téri kiállító termükben megrendezett kiállításra betérő érdeklődőket személyesen fogadják, ha igény van rá tárlatvezetést is tartanak. A grafikák, festmények és kerámiák szép karácsonyi ajándékként megvásárolhatóak. 

Múzeumtúra Nagytéténybe
Publikálás dátuma: 2015. december 10.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez december 12-én, szombaton a Nagytétényi Kastély nevezetességeinek megtekintésére.

Új intézhető ügykörök a félegyházi Kormányablakban
Publikálás dátuma: 2015. december 10.

December 9-étől újabb 86 ügykörrel bővült a Kormányablakban intézhető ügyek száma, így mostantól 509 ügy intézhető el, illetve kezdeményezhető az integrált ügyfélszolgálatoknál.

Adventi hangverseny a Szent István Templomban
Publikálás dátuma: 2015. december 9.

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel meghív mindenkit december 11-én, pénteken 15.30-kor tartandó Adventi Hangversenyére a Szent István Templomba.

Akik a legszebben meséltek
Publikálás dátuma: 2015. december 9.

Lezárult a Petőfi Sándor Városi Könyvtár által szervezett az Én népmesém című városi mesemondó találkozó, melyre ezúttal is szép számmal jelentkeztek az iskolások.

Akit a munka boldogít
Publikálás dátuma: 2015. december 9.
Cseszkó László polgármester a helyiek jókívánságai mellé a miniszterelnök emléklapját is átadta az ünnepeltnek a jeles évfordulón. Imre bácsi a kisebb bajokat leszámítva ma is jó egészségnek örvend. Legfőbb elfoglaltsága a kertészkedés.
 
Éljünk egészségesen
Publikálás dátuma: 2015. december 9.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban ismét megrendezték az "Éljünk egészségesen” című programot, melyen időről időre egészséges ételekkel, azok elkészítésével és élettani hatásaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Elkezdődött az Irgalmasság éve
Publikálás dátuma: 2015. december 9.

A több mint 250 éves Sarlós Boldogasszony templomban nyitotta meg az Irgalmasság rendkívüli évét dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke.

Három napon keresztül együtt mozizott a gyerekekkel a Mikulás
Publikálás dátuma: 2015. december 9.

Nagyon jól viselkedhettek idén a félegyházi gyerekek. A Mikulás éppen ezért szinte mindegyiket meg is látogatta egy-két ajándékkal. Az elmúlt napokban az utcákat is járta szaloncukrot osztogatva, és krampuszai segítségével még zenés produkcióval is szórakoztatta az útjába kerülő nebulókat. És hogy teljes legyen a gyerekek öröme, a hét elején három napon keresztül filmvetítéssel is kedveskedett nekik a Petőfi Moziban.

Szervusz Mikulás!
Publikálás dátuma: 2015. december 9.

Hatalmas üdvrivalgással fogadták a Szakmaközi Művelődési Házban a Családok Átmeneti Otthonának lakói a Mikulást december 8-án. A nagyszakállú ezúttal meglepte a gyerekeket, amikor a versek és énekek fogadását megelőzve elővette gitárját, és ő énekelt az apróságoknak. Persze dalait percek alatt népes kórus kísérte. 

Szünetel a fűtésszolgáltatás
Publikálás dátuma: 2015. december 9.

A Perkons DHő Kft. értesíti fogyasztóit, hogy Kiskunfélegyházán a Darvas Általános Iskola melletti csőtörés javítása idején december 10-én, csütörtökön 6 és 20 óra között szünetel a fűtésszolgáltatás. A munkálatok a a Petőfi lakótelep északi részét, a körforgalmi bejárótól (telefonfülkétől) északra eső területet érintik.

Tájékoztatás a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal ügyfélfogadásának változásáról
Publikálás dátuma: 2015. december 9.

A Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Hatósági és Gyámügyi Osztályának, és az Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Osztályának ügyfélfogadási rendje és helyszíne decemberben az alábbiak szerint változik.

A Piac ünnepi nyitva tartása
Publikálás dátuma: 2015. december 8.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Piac- és Városüzemeltetési Csoportja tájékoztatja a vásárlókat és piaci árusokat, hogy a Félegyházi Piac az ünnepek alatt az alábbiak szerint tart nyitva.

Az egykori országgyűlési képviselő, dr. Horváth Zoltán emléktábláját avatták fel
Publikálás dátuma: 2015. december 8.

Kiskunfélegyháza jeles közéleti személyiségének, dr. Horvát Zoltánnak emléktábláját avatták fel volt lakóházának helyén, a róla elnevezett utcában. A 135 éve született ügyvéd, újságíró és politikus emléktáblájának avatásán Kállainé Vereb Mária, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület ügyvezető elnöke köszöntötte a megjelenteket. 

Az iskola, ami szárnyakat ad
Publikálás dátuma: 2015. december 8.

A középiskolai rangsorok élén rendre azok az elitgimnáziumok szerepelnek, amik jól megalapozott hírnevüknek köszönhetően kiválogathatják a legjobban tanuló, és általában jó családi hátterű diákokat. Nahalka István oktatáskutató egy olyan rangsort készített, ami más szempontból értékeli a középiskolákat. Ez a lista azt mutatja, melyik iskola tud a legtöbbet fejleszteni a diákokon, hol zajlik eredményes pedagógiai munka. 

Beiktatta hivatalába a főpásztor a Sarlós Boldogasszony templom új plébánosát
Publikálás dátuma: 2015. december 8.

Kiskunfélegyházán, a Sarlós Boldogasszony-templomban nyitotta meg az Irgalmasság rendkívüli évét dr. Bábel Balázs a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke december 8-án. Nyissunk szívünkben is egy ajtót és legyünk mi magunk is irgalmasok. Ne dédelgessük lelkünkben a gyűlöletet és a bosszút, hanem bocsássunk meg embertársainknak – fogalmazott szentbeszédében a főpásztor. 

Doboznyi figyelmesség becsomagolva
Publikálás dátuma: 2015. december 8.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a GYIÖK közös összefogásának eredményeként ma (december 8-án) átadásra kerültek a rászorultaknak a jótékonysági adományok.

Karácsonyfa-szépségversenyt hirdet a félegyházi Suska-kör
Publikálás dátuma: 2015. december 8.

A kiskunfélegyházi suska-kör városi karácsonyfa szépségversenyt hirdet, jótékonysági céllal. A helyi Tourinform Irodában lehet megvásárolni decemberben - belátás szerinti összegért - a "suska-kör" logós, egyszerű karácsonyfadíszeket, amelyek tulajdonosuknak többszörös örömöt is hoznak.

Karácsonyi hangulat a lakótelep előtt is
Publikálás dátuma: 2015. december 8.

Idén ismét fenyőfa díszíti a Petőfi lakótelep előtti körforgalom melletti parkolót. A karácsonyfa felállítását a környező lakók kérésére dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő kezdeményezte. A december 8-án felállított 4 méteres fenyőfát Tarjányi Xénia művésztanár és lelkes tanítványainak díszeivel ékesítették.

Pályázatfigyelő
Publikálás dátuma: 2015. december 8.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Sok a zöldhulladék, ezért halad lassan a gyűjtés
Publikálás dátuma: 2015. december 8.

Rengeteg olvasói észrevételt kaptunk az elmúlt napokban a zöldhulladék gyűjtésével kapcsolatban. A lakók a város több pontján kifogásolták, hogy a kihelyezett zöldhulladék még mindig a közterületen éktelenkedik.

Tájékoztató az igazgatási szünetről és a december 24-i pihenőnaphoz kapcsolódó munkarend-változásról
Publikálás dátuma: 2015. december 8.

Kiskunfélegyháza város jegyzője tájékoztatja a lakosságot, hogy a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatalban december 23-án szerdától, december 31-én csütörtökig igazgatási szünetet tartanak, mely szünet alatt az ügyfélfogadás is szünetel.

Védjegy segíti a sertéságazat talpra állítását
Publikálás dátuma: 2015. december 8.
Kiváló Minőségű Sertéshús védjeggyel jelenik meg a jövőben a piacon a Pick Szeged Zrt. A Bonafarm Csoporthoz tartozó húsipari vállalat és a Bonafarm Mezőgazdasági sertéságazatának több saját és integrált telepe – így a fülöpjakabi Fülöpkert Kft. – is megkapta a védjegy használatának lehetőségét. Az erről szóló szerződést kedden írták alá Fülöpjakabon.
 
50 perc alatt a Föld körül
Publikálás dátuma: 2015. december 7.

A kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium diákjai szeretettel hívnak minden érdeklődőt az 50 perc alatt a Föld körül című előadásukra december 10-én, csütörtökön 16 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központba.

A Foglalkoztatási Osztály hírei
Publikálás dátuma: 2015. december 7.

2015-ben többször módosult a foglalkoztatási törvény, csakúgy mint a közfoglalkoztatással kapcsolatos dolgok.

A Mikulás a tűzoltókat is meglátogatta
Publikálás dátuma: 2015. december 7.

A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltó-parancsnokságot pénteken látogatta meg a Mikulás.Nagy volt az izgalom a kicsik körében, mert a nagyszakállú Mikulás nem érkezett üres kézzel egyik helyre sem. Csomagokkal teli zsákját a krampuszok segítették cipelni. A gyerekek dalokkal, versekkel és rajzokkal készültek és cserébe a Mikulás megajándékozta őket. A kisebbek a szüleik kezét szorongatva álltak sorba, míg a nagyobbak már egyedül vették át a csomagjaikat.

Egy este a Credo együttessel
Publikálás dátuma: 2015. december 7.

Adventi koncertet ad a Hattyúházi Folk Esték keretében a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő kárpátaljai Credo együttes december 11-én, pénteken 17 órakor a városi könyvtár rendezvénytermében. A rendezvényt dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke nyitja meg.

És eljő a Templomos lovag
Publikálás dátuma: 2015. december 7.

Rákász Gergely 15 évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, 2015-ig több mint 1000 fellépése volt Európa és Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét. A művész a Bach 4 X-Mas koncertjével december 29-én, kedden 17 órakor lép fel Kiskunfélegyházán, a művelődési központ színháztermében.

Félegyháza és térsége felkészült az uniós pályázatokra
Publikálás dátuma: 2015. december 7.

Több mint 12 ezer milliárd forintos uniós forrást fordíthat fejlesztésekre Magyarország a 2014-2020-as időszakban. Ebből az összegből Bács-Kiskun megye 63 milliárd forint közvetlen támogatásra jogosult. A térség polgármestereinek és vállalkozóinak arról tartottak tájékoztatót a városházán, hogy elképzeléseik megvalósításához milyen pályázati lehetőségek nyílnak meg.

Folytatódik a Filmklub
Publikálás dátuma: 2015. december 7.

Újabb közösségi élményre vár mindenkit a Móra Ferenc Művelődési Központ. A novemberben elindított filmklubban ezúttal az Idétlen időkig című 1994-es filmet vetítik december 18-án, pénteken 20 órától.

Hazatelepülőket köszöntöttek a városházán
Publikálás dátuma: 2015. december 7.

Kilenc évet éltünk és dolgoztunk Londonban. Az anyagiak miatt mentünk külföldre. Kint születtek a gyermekeink, de úgy döntöttünk, hazajövünk. Nem érdekel bennünket a pénz, nekünk a család, és az, hogy itthon legyünk az többet jelent – fogalmazta meg a Tóth család apraja-nagyja, amikor a városházán december 7-én köszöntötték a városba külföldről hazatelepülőket.

Kiskunfélegyházi magyar bajnok
Publikálás dátuma: 2015. december 7.

Nagyszerűen zárták a hazai versenyidényt a kiskunfélegyházi birkózók. Kaposváron rendezték a szabadfogású diák magyar bajnokságot december 5-én, ahol Szécsényi Ádám a nehézsúlyúak között minden ellenfelét legyőzve nagy fölénnyel szerzett bajnoki aranyérmet.

Luca-napi Mulatság
Publikálás dátuma: 2015. december 7.
Fergeteges Luca-napi buli kerül megrendezésre a Móra Ferenc Művelődési Központban december 12-én (szombaton) 16 órától! 16 órától kézműves foglalkozásokkal, bemutatókkal, mézeskalács sütéssel és Luca-búza ültetéssel hangolódunk az esti mulatságra.
Néha a kicsi is nagyon sok...
Publikálás dátuma: 2015. december 7.
Kérjük mindazok segítségét, akik megunt, feleslegessé vált gyermekkönyveket, játékokat tudnak felajánlani. A városi könyvtár, a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat és a Smile Rádió tisztelettl kéri mindazok segítségét, akik megunt, feleslegessé vált gyermekkönyveket, játékokat tudnak felajánlani.
Pódiumbeszélgetés Lezsák Sándorral
Publikálás dátuma: 2015. december 7.

\"Gyümölcséről a fát\" címmel pódiumbeszélgetésen vehetnek részt a kedves érdeklődők december 10-én (csütörtök) 18 órától a Batthyány Lajos Általános Iskola és AMI III. emeleti előadótermében.

Rekord résztvevő a megyei versenyen
Publikálás dátuma: 2015. december 7.

Több, mint 260 versenyző állt rajtkőre december 6-án a kiskunfélegyházi uszodában megrendezett megyei utánpótlás rövidpályás bajnokságon. A Bács-Kiskun Megyei Úszó Szövetség és a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület közös eseményén a félegyháziak mellett kecskeméti, kalocsai, bácsalmási, kiskunhalasi és bajai úszók indultak el. A helyi csapatot 20 fő képviselte.

A roma közösséget is megajándékozta a Mikulás
Publikálás dátuma: 2015. december 6.

Egy gombostűt is nehéz lett volna leejteni december 5-én a Szakmaközi Művelődési Ház nagytermében. A helyi roma önkormányzat Mikulás ünnepségére ugyanis több mint 200 gyermek és szüleik kaptak meghívót. Az invitálást legtöbben el is fogadták. Olyan sem akadt, aki megbánta volna, hiszen a Mikulás mindenkinek hozott ajándékcsomagot, és a közönséget jó hangulatú verses és zenés műsorral is megajándékozta.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2015. december 6.

 December 6-án, vasárnap délután 5 órakor szentségkitétellel kezdődik az első vasárnapi szentségimádás. A Zenebarátok Kórusa szintén ezen a napon 17 órakor az Ótemplomban, majd december 13-én, vasárnap délután fél 5-kor tartja adventi hangversenyét a templomban. A hangverseny miatt elmarad a Rózsafüzértársulat aznapra tervezett összejövetele.

Amire büszkék vagyunk Solti Károly dal- és nótaénekesi tevékenysége
Publikálás dátuma: 2015. december 6.

Solti Károly énekművész, magyar nótaénekes Kiskunfélegyházán 1910. április 27-én látta meg a napvilágot Saiber Károly néven. Édesapja ismert asztalosmester, a Petőfi Daloskör meghatározó énekese, a város köztiszteletben álló személye volt. Fiát is asztalosnak szánta, aki ugyan kitanulta édesapjánál az asztalosmesterséget, s évekig dolgozott is a szakmában, de ennél többre vágyott. 

Élelmiszer-adományt gyűjt a félegyházi Vöröskereszt
Publikálás dátuma: 2015. december 6.
Élelmiszer-adományt gyűjt hátrányos helyzetű családok számára december 11-én és 12-én a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Területi Szervezete a kiskunfélegyházi Tescoban 10-18 óra között. Szeretettel várják az adományaikat, hogy mindenkinek szép legyen a karácsonya!
 
Jótékonysági játszóház a Batthyány iskolában Játszva adományozz!
Publikálás dátuma: 2015. december 6.

Kézműves foglalkozások, ajándékkészítés, népi játékok, ugrálóvár, trambulin, tombola és babasarok várja a kicsiket és szüleiket december 20-án, vasárnap 16 és 19 óra között a Batthyány Lajos Általános Iskolában.

Lélek-írta sorok "A lényeg nem kívülről, hanem belülről jön".
Publikálás dátuma: 2015. december 6.

A Kiskunfélegyházi Boldogság Klub szeretettel hív minden érdeklődőt Sári Tamás kortárs költő Lélek-írta sorok című könyvének bemutatkozó estjére. A rendezvényre december 10-én, csütörtökön 17 órakor kerül sor a művelődési központ I. emeleti 119-es előadójában. A költői est ingyenes, Sári Tamás könyve a helyszínen megvásárolható.

Mézeskalács meseváros a múzeumban
Publikálás dátuma: 2015. december 6.

Házak, díszkút, szélmalom és minden, ami egy városhoz hozzátartozik. Mindezt mézeskalácsból készítették városunk közösségei és vállalkozó kedvű magánszemélyek. Az alkotásokból december ötödikén nyílt kiállítás a Kiskun Múzeumban. A „Karácsonyi mézeskalács meseváros” kiállított csodái bárkinek tulajdonába is kerülhetnek, ha vásárol egy-két tombolajegyet. Az, hogy szerencsés sorszámot választott-e, az december 19-én 17 óra 30-kor a városháza előtti sorsoláson derül ki.

Mikulás a koripályán
Publikálás dátuma: 2015. december 6.

Jókedvében a városközpontot is végigjárta a Mikulás ma délután. Derűs hangulatát csak fokozta, hogy zenész krampuszok is kísérték, akik szívesen muzsikáltak az útjukba kerülő gyerekeknek. A krampuszok persze nem mindig viselkedtek jól. A nagyszakállú ezért a gyerekeket kérte meg, hogy fenekeljék el rakoncátlan kísérőit. Legtöbben szívesen segítettek is a fegyelmezésben. 

Silver Step Karácsony
Publikálás dátuma: 2015. december 6.

A karácsonyi zenék világába kalauzolja el a közönséget a Silver Step táncstúdió produkciója. A rendezvényre december 16-án, szerdán 19 órakor kerül sor a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. Jegyek 1000 forintos áron vásárolhatók a helyszínen és telefonon (76/466-843), illetve Kovács Sándornál a 06-70-374-74-79-es számon.

Szünetel a tüdőszűrés Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2015. december 6.

A Kiskunfélegyházi Városi Kórház értesíti a város és a környező települések lakosságát, hogy a röntgendiagnosztikai részleg december 1-je és 31-e között felújítás miatt szünetel. Sürgős esetben a vizsgálatot Kecskeméten, a Piaristák tere 7. szám alatt végzik el. Minden esetben időpontot kell egyeztetni a 76/504-375-ös telefonszámon. 

A GYIÖK Mikulását angyalka is kísérte
Publikálás dátuma: 2015. december 5.

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat Mikulása december 4-én Félegyháza általános iskoláit látogatta meg. A gyerekek örömmel fogadták mindenütt a nagyszakállút és kísértetét, az angyalkát és a két manót. A Télapó puttonya sem volt üres, így szaloncukorral ajándékozta meg a diákokat, akik dalokkal, rövid műsorral köszönték meg a látogatást.

A második gyertya is lángra lobbant a város adventi koszorúján
Publikálás dátuma: 2015. december 5.

Sokan megtisztelték jelenlétükkel a város adventi koszorújánál a második gyertya meggyújtását. Adventi időszakban vagyunk, a második gyertyát gyújtjuk. Ilyenkor minden ember egy picit ünnepi hangulatba kerül. Ott van az életünkben az örömteli várakozás, a készülődés izgalma. Aki hívő ember, az pedig még fokozottabban figyel a lelki dolgokra – mondta Hatvani Zsófia református lelkésznő, mielőtt meggyújtotta a gyertyát. A gyertyagyújtáson ünnepi műsort adott az evangélikus gyülekezet dicsőítő csoportja, a Királyi Szakácsok pedig forró teával, karácsonyi süteményekkel kínálták a megjelenteket.

Adventi forgatag Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2015. december 5.

Kézműves kiállítás és vásár várja Kiskunfélegyházán mindazokat, akik ellátogatnak a művelődési központba december 5-e és 18-a között. A kiállított tárgyak a helyszínen megvásárolhatók. December 19-étől 23-áig az adventi forgatag során a kézművesek portékáikkal kitelepülnek a Petőfi téri rendezvénysátorba.

Egyházzenei áhítat az Ó-Templomban
Publikálás dátuma: 2015. december 5.

A kiskunfélegyházi Palestrina Kamarakórus egyházzenei áhítatot tart december 6-án, vasárnap 17 órakor a Sarlós Boldogasszony Templomban. Szeretettel hívnak mindenkit, hiszen a koncertjüket követő szentmisén is közreműködnek egyházi énekekkel.

Karácsonyi Hangverseny
Publikálás dátuma: 2015. december 5.

Hagyományos decemberi karácsonyi koncertjeit tartja meg a Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület. A hangversenyek december 19-én, szombaton és 20-án, vasárnap 18 órakor kezdődnek a Kossuth Lajos Szakközépiskola tornacsarnokában.

Kiskunfélegyházi adventi programok
Publikálás dátuma: 2015. december 5.

Több helyszínen, igényes kínálattal várják a szervezők Kiskunfélegyháza polgárait november 25-étől december 31-éig. Az alábbiakban olvashatók a kicsik és nagyok számára kellemes időtöltést nyújtó programok időpontjai.

Majdnem elveszett a Mikulás
Publikálás dátuma: 2015. december 5.

A félegyházi iparosok és barátaik gyermekei, unokái várták nagy izgalommal a Mikulás látogatását december 4-én, az ipartestület székházában. Dalaikkal, verseikkel nem tudták előhívni a nagyszakállút. Ezért úgy döntöttek utánajárnak, hol rejtőzködik. Az épület összes bugyrát végigkutatva végül rátaláltak, és ajándékaival együtt a nagyterembe invitálták. Kutató munkájuk nem volt hiábavaló, hiszen a Mikulás ajándékokkal halmozta el az apróságokat, sőt, magával hozta a PROFIL-L Bábcsoportot is, akik a „Mikulás zsákja” című produkcióval szórakoztatták a nagyérdeműt.

Megnyitotta kapuit az ART-TURKA karácsonyi vására
Publikálás dátuma: 2015. december 5.
December 4-én ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit városunk művészeinek munkáit összefogó ART-TURKA karácsonyi vására. A megnyitón Rátkai Zsuzsanna köszöntötte a megjelenteket a Holló László Képzőművész kör galériájában. 
Mikroglia, avagy„egy házsártos cseléd” az agyban
Publikálás dátuma: 2015. december 5.

A Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetének (KOKI) nyílt napján vehetett részt november 24-én a Móra Ferenc Gimnázium tíz tanulója, Kocsis Géza biológia tanár vezetésével. A gimnázium már 15 éve kap meghívást a világviszonylatban elismert Agykutató Intézetbe, amelyet eredményei alapján az „Európai Unió Kiválósági Központjának”, „az agykéregkutatás Mekkájának ” neveznek.

Roma közmeghallgatás
Publikálás dátuma: 2015. december 5.

Közmeghallgatást tart Kiskunfélegyháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata december 8-án, kedden 10 órakor a Polgármesteri Hivatal I. emeleti tárgyalótermében.

Szabad a pálya!
Publikálás dátuma: 2015. december 5.

A korisok nem tisztelik a protokollt. A korcsolyapálya december 4-ei hivatalos átadója előtt a fiatalok már tesztelni kezdték a jeget. Nem is kaptak érte feddést, sőt Csányi József polgármester örömét fejezte ki, hogy nem hiába élezték korijukat. Arra biztatott mindenkit, hogy használja ki ezt a sportolási, szórakozási lehetőséget. Az üzemeltető tájékoztatója szerint a pálya január utolsó hetéig, naponta 20 óráig tart nyitva. 

Ünnepváró családi szombat délelőtt a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2015. december 5.

Ünnepváró családi szombat délelőttre került sor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban december 5-én. A gyerekek reggeltől kézműveskedtek, mikuláscsizmát varrtak, mécsestartót és különböző papírdíszeket készítettek. A szorgos kis kezek munkája nem volt hiábavaló, hiszen pár óra leforgása alatt sok szép, ünnepi hangulatot idéző dísz szépítette a Gyermekbirodalmat.

Vérükkel több száz ember életét mentették meg
Publikálás dátuma: 2015. december 5.

Míg országos szinten csökken a véradók száma, Kiskunfélegyházán egyre aktívabbak az önkéntesek. Mindez a félegyházi Vöröskereszt új vezetőjének dr. Sinkó Melindának köszönhető, aki év eleje óta irányítja a helyi humanitárius csoportot.

Befejeződött Kiskunfélegyházán A komplex telep-program
Publikálás dátuma: 2015. december 4.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Komplex telep-program Kiskunfélegyháza város Alpári út 1. – Délibáb utca szegregátumban” TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0076 azonosítószámú pályázat a támogatói döntésnek köszönhetően 149.812.611.-Ft támogatásban részesült.

Büntetés helyett virgács
Publikálás dátuma: 2015. december 4.

Mikulás akciót tart ma (december 4-én) a kiskunfélegyházi Közterület-Felügyelet. A kisebb szabálysértések elkövetői büntetés helyett figyelmeztetést kapnak egy mikulásos papír kíséretében.

December 12-i munkarend a Városi Kórházban
Publikálás dátuma: 2015. december 4.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a BKM Kórház Kiskunfélegyházi Telephely szakrendelései a 2015. december 24-i munkarend változás miatt az alábbiak szerint működnek.

Decemberi programok a Szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2015. december 4.

A Szakmaközi Művelődési Ház decemberi programjai a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Félegyházát sem kerüli el az emberkereskedelem
Publikálás dátuma: 2015. december 4.

Kiskunfélegyháza a megye legbiztonságosabb települése. Ennek ellenére már lehet találkozni az emberkereskedelemmel, embercsempészettel, az illegális foglalkoztatással kapcsolatos bűncselekményekkel. Erről Mahlaj Róbert rendőr őrnagy szólt a városházán december 2-án megtartott „Emberkereskedelem, embercsempészet, modernkori rabszolgaság, csicskáztatás, illegális foglalkoztatás megjelenési formái” címmel megtartott oktatáson, konferencián.

Futás! Jön a Mikulás!
Publikálás dátuma: 2015. december 4.

A város iskolásai évről évre készülnek a „Mikulásfutásra”, amelyet hagyományosan Constantinum Intézmény szervez meg. A sportos fiatalok idén is százával érkeztek az ünnepváró eseményre. Kisebbek és nagyobbak egyaránt igyekeztek minél gyorsabban legyőzni a kijelölt távot, hogy befutva a célba, átvegyék a Mikulás szaloncukrát. A legjobbak teljesítményét természetesen ezúttal is éremmel jutalmazták.

Hátizsákkal a Kárpátok gerincén
Publikálás dátuma: 2015. december 4.

December 3-án tartott előadást Veres Zsolt a Földrajzi Szabadegyetemi sorozat keretében Hátizsákkal a Kárpátok gerincén címmel. A Hattyúház megtelt érdeklődőkkel. Bense Zoltán hegymászó bevezetőjében bemutatta az előadót és elmondta, hogy Veres Zsolt a Békéscsabai Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium geológia/földrajz szaktanára, mindemellett pedig a Magyar Földtani Védegylet Egyesület titkára.

Városunk fejlődésének irányvonaláról tanácskoztak
Publikálás dátuma: 2015. december 4.
A gazdaságfejlesztés kiemelt szerepet kapott városunkban az utóbbi időben. Kiskunfélegyházi fejlesztésekkel kapcsolatos lehetőségekről tartottak ülést december 3-án Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, Lezsák Sándor Országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke és Csányi József városunk polgármesterének részvételével.
„Ahogyan a víz tükrözi az arcot”
Publikálás dátuma: 2015. december 4.

Ezzel a darabbal mutatkozott be Kiskunfélegyházán a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely december 2-án. "Ahogyan a víz tükrözi az arcot”, úgy tükrözte a bemutatkozó előadás sikerét a művelődési központ színháztermét megtöltő fiatalok arca, reakcióik.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek