Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2015.12.18-12.23.

 
A legnagyobb ajándékot adták
Publikálás dátuma: 2015. december 23.
Szerencsére az ünnepi készülődés nem szegte kedvüket a véradóknak. Ma (december 23-án) véradást tartott a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete a Szakmaközi Művelődési Házban.
A Szent János térre költözik a járási hivatal
Publikálás dátuma: 2015. december 23.

Új helyre, a Szent János térre, az Innovációs Központ épületébe költözik a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal. A városháza első emeletének irodáiból december 21-én kezdték meg a bútorok és iratok elszállítását. Az új helyen január 4-én fogadják először az ügyfeleket. A költözés ideje alatt a Petőfi tér 1. szám alatt, a Kormányablak irodájában tartanak ügyfélfogadást.

Az ifjú fúvósok koncertje zárta az adventi forgatagot
Publikálás dátuma: 2015. december 23.

December 23-án délután nem volt kiskunfélegyházi, aki a Petőfi térre tévedve, ne tekintett volna érdeklődően az adventi sátorra. Nem kellett nagy bátorság, csak vájt fül, hogy közelebb is merészkedjenek az érdeklődők a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Koncertfúvós Zenekar fiataljaihoz, akik cserébe egy remekül sikerült koncerttel örvendeztették meg közönségüket.

Az otthon lehet, hogy átmeneti, de az egymásra figyelés nem
Publikálás dátuma: 2015. december 23.

Az éppen születésnapját ünneplő Radics Bianka kapta az első ajándékot a Családok Átmeneti Otthonának karácsonyi ünnepségén december 22-én. De nem csak ő örvendhetett ajándéknak, mert a városi könyvtár adománygyűjtésének, valamint Horváth Beatrix és Kalossai János adományának köszönhetően valamennyi gyerek karácsonyi ajándékcsomagjába jutott plüss állatka, érdekes játék és egy kis édesség is. Az otthon gyerek lakói egy szép karácsonyi összeállítással köszönték meg a figyelmességet, a gondoskodást.

Élet a koripályán
Publikálás dátuma: 2015. december 23.

Se hó, se fagy, ragyogó napsütés. Ilyen volt Félegyházán a karácsony előtti nap. A korizás szerelmeseit az azonban egy percig sem aggasztotta, hogy nem tudtak hóembert építeni. Vidáman hasították a jeget a könyvtár mögötti pályán. Szenvedélyüknek az ünnepek alatt is zavartalanul hódolhatnak, hiszen minden- nap fogadja őket a pálya. Igaz, 24-én és szilveszterkor csak 12 óráig, január elsején pedig csak az ebéd elfogyasztása után.

Karácsonyi ünnep Selymesben
Publikálás dátuma: 2015. december 23.

Karácsonyi ünnepségre invitálta a selymesieket a Selymesért Egyesület és Ván Jenő önkormányzati képviselő december 19-én. A közösségi házban egybegyűlt időseket és egyesületi tagokat Hajagos Gyula atya ünnepi gondolatai után Balla László alpolgármester is üdvözölte, aki Ónodi Izabella képviselőtársával közösen ajándékkal köszönte meg a városrész lakóinak közéleti munkáját, az ünnepek szervezésében nyújtott segítségét.

Kunszállás karácsonyi ajándéka
Publikálás dátuma: 2015. december 23.

Ismét elnyerte Kunszállás község a Magyarországi Falumegújítási Díjat a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért, sőt a dél-alföldi régió első helyezését is megszerezte. Az idei pályázat mottója a "nyitottnak lenni" volt, és ennek jegyében Kunszállás a Falvak Éjszakájára és a Faluőrségre alapozva írta meg a több mint 60 oldalas pályázati anyagát, melynek részletes bírálatát a település vezetése később fogja megkapni.

Pásztorjáték az Ótemplomban
Publikálás dátuma: 2015. december 23.

Karácsonyi Pásztorjátékot tartanak a templom fiataljai december 24-én, csütörtökön 15 és 23 órakor a Sarlós Boldogasszony Templomban. Az előadás során felelevenítik a betlehemi történetet, élőzenés formában. A karácsony a kereszténység legjelentősebb ünnepe, Jézus, a Megváltó születésnapja. Napjainkra családi vonatkozása felerősödött, a szeretet, az összetartozás, az ajándékozás ünnepe lett.

Szeretetebéddel vendégelte meg választókörzete lakóit Balla László
Publikálás dátuma: 2015. december 23.

Közel 400 adag gulyáslevessel várta szeretetebédre december 23-án Balla László az 5-ös számú választókörzet lakóit. A megjelenteket nemcsak gulyással, de mákos- és diós bejglivel is kínálták. Az alpolgármestert barátok és ismerősök segítették a finomságok elkészítésében, a kiszolgálásban pedig Csányi József polgármester is segédkezett.

Ünnepi szakrendelések a városi kórházban
Publikálás dátuma: 2015. december 23.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kiskunfélegyházi telephelye értesíti a város és a környékbeli települések lakosságát, hogy szakrendelései december 24-től az alábbiak szerint működnek.

Biztonságot adnak a hospice nővérek
Publikálás dátuma: 2015. december 22.

Édesanyám súlyos beteg, de nem tudunk mindig mellette lenni, ezért segítségre lenne szükségünk – hívott a napokban egyik ismerősöm, aki a hospice szolgálat felől érdeklődött. Nem tudtam azonnal információkkal segíteni, de rövid nyomozás után sikerült kiderítenem, hová fordulhat. Megtudtam: Félegyházán és környékén több mint öt éve működik a hospice szolgálat, de a nővérek kapacitása közel sem kihasznált.
 

Hárommilliárdos projekt ért véget a Bács-Kiskun Megyei Kórházban
Publikálás dátuma: 2015. december 22.

A kecskeméti megyei kórházba integrálták a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézetet és a Kalocsai Szent Kereszt Kórházat 2013. február 1-től. A három kórház 2.95 milliárd forintos Európai Uniós támogatást nyert el az összevonás megvalósításához, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával. Az ünnepélyes zárórendezvényt december 21-én tartották az Onkoradiológiai Központ előadóteremben.

Lezárult a licit!
Publikálás dátuma: 2015. december 22.

A focilabda mellett a kézilabdások szintén felajánlották egy - az első műfüves meccsükön használt – pólót, mely szintén licitálás útján lelt új gazdára.

November 27-én reggel kezdődött meg az árverése annak a futball labdának, amellyel a kezdőrúgást végezték el a KHTK új műfüves pályájának avató tornáján. Az ötletgazda Horváth Gábor önkormányzati képviselő jóvoltából az árverés bevételét a mozgáskorlátozott gyerekek kapták meg karácsonyi ajándékként december 21-én a Városháza Dísztermében tartott ünnepségen.

Szinetár Dóra adventi műsora sem hagyta érintetlenül a félegyházi közönséget
Publikálás dátuma: 2015. december 22.

December 22-én is zsúfolásig telt a rendezvénysátor a Petőfi téren, ahol Szinetár Dóra adventi dalait dúdolták együtt az előadóval gyermekek és szüleik. A portékáikat áruló kézművesek sem szomorkodtak ezen. Kerámiáikat, fonott kosaraikat, korsóikat és egyéb termékeiket ugyan egy órán keresztül nem vásárolták, de előtte és utána is sokan megcsodálták, és olyanok is akadtak bőven, akik itt vásároltak karácsonyi ajándékot. December 23-án, szerdán sem marad program nélkül a főtér. A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei 16 órakor adják elő karácsonyi műsorukat.

Véradást tart a félegyházi Vöröskereszt
Publikálás dátuma: 2015. december 22.

December 23-án, szerdán 9-től 12 óráig szervez véradást a kiskunfélegyházi Vöröskereszt a Szakmaközi Művelődési Házban. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot.

Debrecenben nyert az Astra Kiskunfélegyházi Bulls
Publikálás dátuma: 2015. december 21.

Mindhárom pontot elhozta Debrecenből az Astra Kiskunfélegyházi Bulls női futsal csapata az NB I-es bajnokság 11. fordulójában. Az összecsapáson mindössze két cserével állt fel az Astra, ennek ellenére magabiztos, 5-0-ás győzelmet aratott. A gólokat az első félidőben Szabó Boglárka és Gál Tímea szállította, majd a második játékrészben Szabó Nóra percei következtek, aki előbb a 26. percben, majd a 38. minutumban vette be a debreceni kaput. Fölényes sikerével az Astra továbbra is hatodik a bajnokságban.

Ételosztások Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2015. december 21.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata ételosztást szervez a városban rászorulók részére az alábbi időpontokban és helyeken.

December 23., szerda 13 óra - Balla László képviselő 5. számú választókörzetében a Bajcsy u. 11. szám alatti udvarban

December 24., csütörtök 11 óra – Városháza előtt

December 31., csütörtök 14 óra – Városháza előtt

Évet zártak a fallabdázók
Publikálás dátuma: 2015. december 21.

Idei utolsó versenyét rendezte meg a Mozdulj Félegyháza SE december 19-én a félegyházi fallabda pályán. A „Magyar Zsolt Squash Kupáért” ezúttal három kategóriában húszan szálltak harcba. A nőknél Kovács Ágnes győzött, a férfiak egyes osztályát Jenei Szabolcs nyerte, a férfiak kettes kategóriájában Katona Tamás diadalmaskodott.

Intelligens játék, tisztes helytállás
Publikálás dátuma: 2015. december 21.

Sűrű programja volt a Félegyházi Térségi Sport Iskola (FTSI) kosarasainak az elmúlt hétvégén. A félegyháziak a ceglédiekkel, kecskemétiekkel, nagykőrösiekkel, békésiekkel és bajaiakkal mérkőztek meg. Az edzők beszámolója szerint noha több meccs is a vártnál nehezebben indult, a játék végére minden csapat összeszedte magát, amiből szép eredmények születtek.

Karácsonyi angyalok a főtéren
Publikálás dátuma: 2015. december 21.

Jócskán megnőtt az adventi forgatag a főtéren december 21-én estefelé. Nem is csoda, hiszen a rendezvénysátorban Gryllus Vilmos idézte dalaival a karácsonyi angyalokat. Az előadó nem maradt magára a színpadon, a gyerekek együtt énekelték vele a dalokat. Így aztán a siker is közös volt. A rendezvénysátorban kedden 18 órakor Szinetár Dóra adventi műsora várja Félegyháza apraját-nagyját

Karácsonyi Szeretetebéd
Publikálás dátuma: 2015. december 21.

Folytatva a többéves hagyományt, szeretetebédre invitálja a körzet lakóit Balla László alpolgármester, önkormányzati képviselő december 23-án, szerdán 13 órakor a Bajcsy utca 11. szám alatt.

Az alpolgármester tavaly azt mondta: ez a karácsony előtti gulyásleves „jár” az embereknek, s még meghívókat is juttatott el az 5. számú körzet háztartásaiba, nehogy valaki lemaradjon az információról.
A Bajcsy utca régen szebb napokat látott volt napközi udvara ismét megtelik élettel, hiszen körülbelül 400 adag étel várja majd gazdáját.

Országos elődöntőbe jutottak a félegyházi tornászok
Publikálás dátuma: 2015. december 21.

Kecskeméten rendezték a torna diákolimpiai megyei döntőjét december 15-én. A kiskunfélegyházi tornászlányok 2 korcsoportban is képviseltették magukat - tájékoztatta szerkesztőségünket Juhász Tamás edző.

Te is lehetsz Herman Ottó!
Publikálás dátuma: 2015. december 21.

Herman Ottónak az utolsó magyar polihisztornak állít emléket az tizenkét állomásból álló tanösvény, amit a napokban adtak át Petőfiszálláson. Az ösvényt végigjárva a gyerekek nem csak a madarak atyjának életét, hanem a hazánkban honos madarakat is megismerhetik.

A Faluház parkjában létesített Herman Ottó Tanösvény Meizl Ferenc a félegyházi Madárbarát Klub vezetőjének kezdeményezésére jött létre. A megszállott környezetvédő félegyháziként is petőfiszállásinak érzi magát, hiszen sokáig volt a helyi iskola igazgatója.

A főtér mindennap meglepetéssel várja az arra járókat
Publikálás dátuma: 2015. december 20.

Sok örömmel szolgált a főtéri adventi forgatag ma is az arra járóknak. A rászorulókat karácsonyfával és ruházattal ajándékozták meg. A betlehem báránykái és bocija elbájolták a gyerekeket. A rendezvénysátorban a térség kézművesei kínálták portékájukat, miközben a gyerekek maguk is kézműveskedhettek. Ha valaki egy kis uzsonnára vágyott, azt pogácsával és forró kakaóval kínálták. Délután 15 órától mesedélutánra várják az apróságokat a Móra Ferenc Társaság tagjai, 16 órakor pedig a Rocktár zenekara, a Venzo Unplugged lép színpadra.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2015. december 20.
Advent negyedik vasárnapja - 2015. december 20.
1. Vasárnap este 6 órakor a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar hangversenyt tart a Kossuth Iskola tornatermében. Hívnak és várnak mindenkit.
2. December 21-én, hétfőn délelőtt keresik fel azokat az időseket, betegeket, akik nem tudnak eljönni a templomba a karácsonyi ünnepek alatt, hogy ők is elvégezhessék karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozáshoz járulhassanak. Kérik, hogy jelentsék be idős, beteg rokonaikat ismerőseiket a sekrestyében vagy a Plébánián!
 
Amire büszkék vagyunk - Kiskunfélegyházi sportolói életművek – Mészáros Gyula
Publikálás dátuma: 2015. december 20.

Mészáros Gyula 1950. április 9-én született Kiskunfélegyházán pedagógus család gyermekeként. Középiskolai tanulmányai után a környék több kisiskolájában tanított, s közben levelező hallgatóként végezte el a Juhász Gyula Pedagógiai Főiskola testnevelés-földrajz szakát. Kezdetben a kosárlabda sportot kedvelte, később edzőként folytatta, majd átpártolt az atlétikához, melyet haláláig nagy-nagy szeretettel végzett testnevelőként és edzőként. 1978-ban megnősült, házasságából két gyermek született.

Élő Betlehem a városközpontban
Publikálás dátuma: 2015. december 20.

Jótékonysági karácsonyfa-, ruha és süteményosztás is volt a városközpontban ma (december 20-án) délelőtt.

A gyerekek a rendezvénysátorban kézműveskedéssel tölthették el kellemesen az időt a nap folyamán. A sátor mellett pedig élő Betlehemmel várták az érdeklődőket a Nasztej jóvoltából.

Felidézték Jézus születésének történetét
Publikálás dátuma: 2015. december 20.

A Constantinum Általános Iskola 5. osztályos tanulói színészeket meghazudtoló beleéléssel játszották el a betlehemi történetet.

A művészien kivitelezett előadásra méltó helyül szolgált a Petőfi téren felállított nagy rendezvénysátor, mely egyedülálló hangulatot teremt az ünnepi készülődés forgatagában.

Hazamentek a mézeskalács város épületei
Publikálás dátuma: 2015. december 20.

Családi otthonokba kerültek a „Karácsonyi mézeskalács meseváros” kiállítási darabjai. A Kiskun Múzeumban idén második alkalommal megrendezett tárlat mézeskalács házait, szélmalmait, díszkútjait, már-már művészeti alkotásait a december 19-ei adventi gyertyagyújtás után sorsolták ki. A szerencsés tombolajegyek tulajdonosai örömmel vették birtokba a mézeskalács meseváros egy-egy darabját. Jó érzésüket fokozhatta az is, hogy a tombolajegyek árát ezúttal is jótékonysági célra fordítják a szervezők. A bevétellel a Nagyszőlő úti Óvoda működési feltételeit javítják.

Karácsonyi ének a művelődési központ színpadán
Publikálás dátuma: 2015. december 20.

Charles Dickens legnépszerűbb kisregényének a Karácsonyi éneknek színpadi változatát mutatták be ünnepi összejövetelükön a Szent Benedek Szakképző Iskola tanulói december 18-án a művelődési központban. Ezzel az előadással, amely a szeretetről, az emberségről, az emberi gyarlóságról fogalmazott meg örök érvényű gondolatokat, kívántak áldott, boldog karácsonyt iskolatársaiknak és tanáraiknak a 9. osztályosok.

Közösen ünnepelték a 85 évet
Publikálás dátuma: 2015. december 20.

Fennállásának 85. évfordulóját ünnepelte a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Bercsényi utcai tagintézménye december 19-én a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az évforduló kapcsán felidézték az óvoda elmúlt 85 évét, eredményeit, amit követően karácsonyi műsort adtak elő az intézmény növendékei az óvoda jelenlegi és korábbi dolgozóinak, családtagjaiknak.

Lelkünkben szabadnak maradni
Publikálás dátuma: 2015. december 20.

Minden régi bölcselet égető kérdése volt, mi van az ember hatalmában? S egyhangúlag felelték mind: csak a lelke. De ez a hatalom korlátlan! Nem sértheti meg senki, nem veheti el senki, nincs az a zsarnok, nincs az a társadalmi rendszer, természeti törvény, mely megakadályozhatná, hogy lelkünkben szabadok legyünk. Márai Sándornak ezt a gondolatát is idézte Juhász István nyugalmazott tanár a mórások karácsonyi ünnepén. A gimnazisták Szent István-templomban megtartott karácsonyi ünnepségén tanárok és tanítványaik közösen énekelték a karácsonyi dalokat.

Minden napban keressétek meg a jót
Publikálás dátuma: 2015. december 20.

-Szeretném tőletek azt kérni, hogy minden napban keressétek meg a jót. Éljétek meg a hétköznapokat úgy, hogy minden nap estéjén elmondhassátok: a mai napon is történt valami csoda. Ha ez a csoda nem történt volna meg, akkor este gondoljátok végig, hogy másnap mit tudtok tenni azért, hogy napotok szép és jó legyen. Kocsisné Móczár Julianna ezzel a gondolattal bocsátotta téli szünetre a Közgazdasági Szakközépiskola növendékeit az iskola Sarlós Boldogasszony-templomban megtartott karácsonyi ünnepségén. Az igazgató asszony köszöntet mondott a tizedikeseknek a szívszorítóan szép műsorukért.

Ünnepi előadással zárták a félévet a művészetisek
Publikálás dátuma: 2015. december 20.

Profi előadást tartottak a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei december 18-ai karácsonyi ünnepségükön. A drámatagozatosok a telet is megidézték. A hóember meséjét felidézve még egy kis hógolyózás is kerekedett, igaz, nem valódi pelyhekből gyúrva a gömböket. A mese után valamennyi tanszak tanulói megmutatták, hogy nem hiába töltötték ebben a félévben sem az időt iskolájukban. Igazi koncertet varázsoltak a zsúfolásig telt előadóterembe.

Ünnepi hulladékszállítás
Publikálás dátuma: 2015. december 20.

A Városfenntartó Szolgáltató Költségvetési Szervezet (VSZKSZ) tájékoztatja Kiskunfélegyháza város lakosságát, hogy az ünnepek miatt megváltozik a szemétszállítás időpontja.

Karácsony és Újév napján nincs szemétszállítás, így mindazon háztartásoknál, ahol ezeken a napokon történne a hulladék elszállítása, más időpontban kell kirakni a kukát.

Ünneppé varázsolták a hétköznapot
Publikálás dátuma: 2015. december 20.

 A Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete 1997-ben lett bejegyezve, mint közhasznú egyesület. A közel 100 fős tagság az egész év folyamán tevékenyen működik, programokat, összejöveteleket szervez, ami családiassá teszi közösségüket.

A karácsonyi ünnepség is elmaradhatatlan számukra, melyet idén december 16-án tartottak a Szakmaközi Művelődési Házban. Az egész napos program sok érdeklődőt vonzott, a kellemes hangulatban eltelt ünneplés pedig méltó előzetese volt a Szentestének.

A rászorulókat is karácsonyi ünnepségre hívta az MSZP
Publikálás dátuma: 2015. december 19.

A rászorulókat is meghívta az MSZP helyi szervezete az idei karácsonyi ünnepségére. A meghívottak legnagyobb örömére a Mikulás is ellátogatott a Gorkij utcai székházba december 18-án, és a puttonya ezúttal sem volt üres. A családokat karácsonyfa utalvánnyal is meglepték. Az ajándékozás után kedves műsor szórakoztatta a megjelenteket.

Adventi forgatag a Petőfi téren
Publikálás dátuma: 2015. december 19.

Szombat délelőtt megnyílt az adventi forgatag a Petőfi téren. A rendezvénysátorban Félegyháza és térsége kézművesei kínálják portékáikat. Délelőtt a Constantinum Intézmény 5. osztályos tanulói adtak elő betlehemes játékot. A gyerekeket kézműves foglalkozás várja folyamatosan. 15 órakor érkeznek meg az Északi-sarki manók, akik a mézeskalács készítésről szólnak. A Rocktár Zenekara 16 órakor lép a pódiumra. Vasárnap a kézműves foglalkozások mellett 15 órától a Móra Ferenc Társaság tagjai tartanak karácsonyi mesedélutánt a főtéren.

Elkezdődött a karácsonyi teremfoci kupa
Publikálás dátuma: 2015. december 19.

Folyamatosan pattogott a labda december 19-én 12 órától a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban a hagyományos karácsonyi teremlabdarúgó tornán. Az első játéknapon hat csapat körmérkőzéses rendszerben tizenöt mérkőzést vívott, december 20-án ugyancsak hat csapat reggel hét órától kezdi a játékot. A legjobbak egyenes kieséses rendszerben folytatják, amit követően délutánra derül ki, hogy ki nyeri a karácsonyi kupát.

Karácsonyi Hangverseny
Publikálás dátuma: 2015. december 19.

Hagyományos decemberi karácsonyi koncertjeit tartja meg a Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület. A hangversenyek december 19-én, szombaton és 20-án, vasárnap 18 órakor kezdődnek a Kossuth Lajos Szakközépiskola tornacsarnokában.

Közösségi házat kaptak karácsonyi ajándékként a kossuthvárosiak
Publikálás dátuma: 2015. december 19.

Első alkalommal fogadta december 19-én a kossuthvárosiakat a városrész új közösségi háza a Szendrey Júlia utcában. Az intézményt dr. Kiss Ákos Csaba adta át. A térség önkormányzati képviselője elmondta: szeretné, ha ebben a házban örömüket lelnék a környékbeliek, a gyerekek játéktérhez, a felnőttek találkozóhelyhez jutnak általa. Emellett megteremtik a feltételeket ahhoz is, hogy helyi fórummá, információs központtá válhasson a közösségi ház.

Májusra kész lehet a motocross pálya
Publikálás dátuma: 2015. december 19.

Több éves engedélyeztetési huzavona után zöld utat kapott a félegyházi motocross pálya, így minden akadály elhárult a pálya kiépítése, használata elöl. A Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület vezetője, Szabó János elmondta, terveik szerint tavaszra kiépítik a pályát és május elsején a parkerdei rendezvényhez kapcsolódva regionális versenyt is lebonyolítanak.

Pofonokat osztottak karácsonyra
Publikálás dátuma: 2015. december 19.

Nemcsak pofonokat, mikulás csomagot is kaptak a ringbe lépő gyermekek december 19-én az évadzáró „karácsonyi pofon partin” a Honvéd Sporttelepen. A verseny nagy népszerűségnek örvend, ezúttal több mint 80 fiatal bokszoló érkezett, akik közül 26 pár, 52 ökölvívója lépett ringbe. A pofon partira lelkes szurkolósereg gyűlt össze, kiváló hangulatot teremtetve a mérkőzéseknek. A Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztályának tagjait nagy ováció várta, sok biztatást kaptak, ami nem egyszer átsegítette őket a holtponton. A félegyháziak jól teljesítve, nagyot harcolva, sokszor nemes csatában győzték le ellenfeleiket a három menetes mérkőzések során. A találkozók végkimenetelétől függetlenül minden fiatal bokszoló érmet és mikulás csomagot vehetett át.

Próbáljunk meg belső fényt gyújtani a szívünkben
Publikálás dátuma: 2015. december 19.

- Ha szétnézünk a városban, azt láthatjuk, hogy soha nem látott fényben pompázik. Elkészült az új közvilágítás, betlehemi fények világítanak mindenfelé. Úgy tűnik, hogy most világosabb van. Próbáljunk meg mi is belső fényt gyújtani a szívünkben, hogy a fény hordozóivá válhassunk. Annak a fénynek, amelyet Krisztus hozott el a világba. Legyen ez a karácsony mindannyiunk számára az igazi fény, az igazi ragyogás ünnepe – mondta Hajagos Gyula plébános, mielőtt meggyújtotta a város adventi koszorúján a negyedik gyertyát. A gyertyagyújtási ünnepségen a Padkaporos Táncegyüttes vidám hangulatú betlehemes műsora csalt mosolyt az arcokra.

A kórházban teremtett ünnepi hangulatot a Zenebarátok Kórusa
Publikálás dátuma: 2015. december 18.

Idén még a tornateremben szorongva tartották meg a városi kórház dolgozóinak karácsonyi ünnepségét. Dr. Körtvélyessy András azonban reményét fejezte ki, hogy a kórház bővítésének befejeztével a következő ünnepet már tágasabb, méltóbb körülmények között ünnepelhetik.

A Piac ünnepi nyitva tartása
Publikálás dátuma: 2015. december 18.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Piac- és Városüzemeltetési Csoportja tájékoztatja a vásárlókat és piaci árusokat, hogy a Félegyházi Piac az ünnepek alatt az alábbiak szerint tart nyitva.

Az óvodások voltak a főszereplők a gazdaköri karácsonyon
Publikálás dátuma: 2015. december 18.

A Nagyszőlő úti- és a Haleszi Gazdakör évtizedek óta megrendezi karácsonyi ünnepségét, ahol a gazdaköri tagok mellett elsősorban az idősebb korosztályt (a 70 év felettieket) ajándékozzák meg egy kedves műsorral és vacsorával. Idén sem volt ez másképp. Az is természetes arrafelé, hogy a szépkorúak köszöntésében a Nagyszőlő úti Óvoda apróságai vállalják a főszerepet.

Karácsonyi hangverseny a Százszorszép Óvodában
Publikálás dátuma: 2015. december 18.

Ha gyermekhang csendül, dallam zendül, csilingelnek a harangok, akkor Karácsonyra készülnek a gyerekek. A Százszorszép óvodában sem volt ez másként, a kicsik ünnepi koncerttel, dalokkal, zenével és mulatsággal várták a Szeretet Ünnepét.

Megköszönték a sportszervezetek éves munkáját
Publikálás dátuma: 2015. december 18.

Emléklapot vehettek át és pezsgős koccintásra gyűltek össze a félegyházi sportegyesületek, sportszervezetek vezetői december 17-én a városháza dísztermében. A vendégeket Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester köszöntötte. A sportágak képviselői külön-külön számoltak be a 2015-ös eredményeikről. A tervek szerint 2016-ban tovább bővülhet a TAO-t felajánló cégek száma, az ebből származó sporttámogatás a következő évben elérheti akár a 100 millió forintot.

Módosul a rendőrség ügyfélfogadási ideje
Publikálás dátuma: 2015. december 18.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy az év végi ünnepekre tekintettel a rendőrkapitányságok és a főkapitányság igazgatásrendészeti osztályainak ügyfélfogadási ideje az alábbiak szerint módosul:
December 28-án, hétfőn 8 órától 12 óráig, illetve 13 órától 16 óráig,
 
December 31-én, csütörtökön nem lesz ügyfélfogadás.
Nemes-Nagy Tibor lett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. új vezérigazgatója
Publikálás dátuma: 2015. december 18.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter december 1-jei hatállyal a kiskunfélegyházi születésű Nemes-Nagy Tibort nevezte ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. élére Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár javaslatára - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.

Segesváron bizonyítottak a kiskunfélegyháziak
Publikálás dátuma: 2015. december 18.

Segesvárra utaztak a Kiskunfélegyházi Vasas TK birkózói a napokban, hogy utoljára még egy jót versenyezzenek és találkozzanak erdélyi sportbarátaikkal, ápolva a kiváló kapcsolatokat.

A VII. alkalommal rendezett Vár Kupára 11 egyesület, 172 versenyzője nevezett, köztük 11 félegyházi lány és fiú. A kis csapat nagyon szépen helyt állt, ugyanis a pontversenyben a házigazdák és Székelyudvarhely mögött a 3. helyen végzett.

Tájékoztatás a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal ügyfélfogadásának változásáról
Publikálás dátuma: 2015. december 18.

A Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Hatósági és Gyámügyi Osztályának, és az Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Osztályának ügyfélfogadási rendje és helyszíne decemberben az alábbiak szerint változik.

Tájékoztató az igazgatási szünetről és a december 24-i pihenőnaphoz kapcsolódó munkarend-változásról
Publikálás dátuma: 2015. december 18.

Kiskunfélegyháza város jegyzője tájékoztatja a lakosságot, hogy a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatalban december 23-án szerdától, december 31-én csütörtökig igazgatási szünetet tartanak, mely szünet alatt az ügyfélfogadás is szünetel.

Burgonyával ajándékozta meg körzete lakóit a képviselő
Publikálás dátuma: 2015. november 28.

Idén második alkalommal szervezte meg „étkezési burgonya jótékonysági akcióját” Balla László, az 5. választókörzet önkormányzati képviselője. Körzetének lakóit 12 mázsa burgonyával ajándékozta meg és forró teával kínálta az alpolgármester. Egyúttal mindenkit meghívott a december 19-ei „szeretetebédre” is.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek