Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2016.01.15-01.22.

 
A kockásfülű nyúl zenéjét is elfújják
Publikálás dátuma: 2016. január 22.

Első alkalommal rendezi meg a Duna-Tisza közi Ifjúsági Fúvószenekari Találkozót és Versenyt a Kiskun Múzeum és a Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület közösen. A hagyományteremtő májusi eseményre február 12-ig jelentkezhetnek az együttesek.

A Star Wars vitte a pálmát Félegyházán is
Publikálás dátuma: 2016. január 22.

2014. március 21-én vetítették le a félegyházi Petőfi Moziban az első filmet. Az indulás évében 40 ezer néző ült be az előadásokra, tavaly, az első teljes esztendőben 36 ezer volt a nézőszám – tudtuk meg Reményi Richárdtól, a filmszínház üzemeltetőjétől, aki ezzel az évi 30-40 ezres nézettséggel számol hosszú távon.

Arcok a piacról
Publikálás dátuma: 2016. január 22.

„A 100 forintos tejes asszony” – sokan csak így nevezik Udvardyné Gáll Irén őstermelőt a félegyházi piacon, aki vásárlói szerint a legfinomabb és legolcsóbb tejet kínálja.

GAMF Kari esték - speciális jószág a kultúra?
Publikálás dátuma: 2016. január 22.

Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. vezetője és a kiskunfélegyházi születésű Dr. Tóth Ákos, a Kecskeméti Főiskola docense, a Kultúrafinanszírozás című könyv szerzője voltak a vendégek szerdán a „GAMF Kari esték" sorozat programján.

Játszóteret építenek és felújítják a nagytermet
Publikálás dátuma: 2016. január 22.

A Szakmaközi Művelődési Házban nem csak az emberek, a madarak is otthonra találnak. A Szakmaközi Művelődési Ház hozzájárul a helyi közösségek művelődési, művészeti kínálatához, a települések népességmegtartó erejéhez, a közösségi élet, a közéleti aktivitás színtereinek alakításához.

Népzene, kicsit másként
Publikálás dátuma: 2016. január 22.

A Hattyúházi Folk Esték újabb rendezvényére kerül sor január 28-án, csütörtökön 17 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A Népzene, kicsit másként című est vendége a hódmezővásárhelyi Ördögfű zenekar lesz. Házigazda: Zsirmik István.

„Isten, áldd meg a magyart” Himnuszmondó verseny a Hattyúházban
Publikálás dátuma: 2016. január 22.
Január 22-én országszerte megünneplik a Himnusz születésének napját, amelyet 1989 óta a Magyar Kultúra Napjaként tartunk számon. Himnuszunk szövegét Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én vetette papírra, amit huszonegy esztendővel később Erkel Ferenc megzenésített.
 
"Az ember úgy dolgozzon, hogy szórakoztassa a jó Istent"
Publikálás dátuma: 2016. január 21.

Makovecz Imre, Kossuth-díjas magyar építész, a magyar organikus építészet egyik képviselője, a Magyar Művészeti Akadémia alapítója, örökös tiszteletbeli elnöke tiszteletére rendeznek kiállítást a Magyar Kultúra Napja alkalmából a városi könyvtárban január 21-én, csütörtökön 17 órakor.

4 óra munkával szinte teljesen rendbe tehetünk egy iskolát!
Publikálás dátuma: 2016. január 21.

Kiskunfélegyházára ért a Clean Up The World kezdeményezés. Mi magunk is segíthetünk, odafigyeléssel és tevékenyen is, annak érdekében, hogy hatékony munkával iskolák, vagy más életterek megújuljanak teljesen. 

A diákok fejlődése szempontjából bekerült a legjobb 20 közé a Móra Ferenc Gimnázium
Publikálás dátuma: 2016. január 21.

A diákok fejlődése szempontjából az országos rangsor legjobb 20 helyezettje közé került a Móra Ferenc Gimnázium. A nebulók kompetencia fejlődét vizsgáló felmérés alapján pontosan a 16. helyre sorolt a félegyházi intézmény. 

A kossuthos autószerelők Milánóban is helytálltak
Publikálás dátuma: 2016. január 21.

Az Erasmus program keretében a KSZC Középiskola (Kossuth Lajos Szakképző Intézmény) 10 autószerelő és 5 karosszérialakatos diákja három hetes milánói szakmai gyakorlaton vett részt. A tanulóknak a 3 hetes külföldi út óriási fejlődést és újdonságot jelentett. Az új gépek használata pedig a szakma iránti elköteleződést és a hosszú távú célok megalapozását szolgálta. A diákok minden munkahelyen jól megállták a helyüket.

Alkotói pályázat - Miénk itt a tér - 2016
Publikálás dátuma: 2016. január 21.

A kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ és a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Közhasznú Egyesülete 2016-ban ismét megrendezi a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítást és fesztivált. Erre az alkalomra kortárs Félegyházi tárlatot terveznek, melyre várják azoknak a Kiskunfélegyházán élő, vagy innen már elszármazott alkotók pályamunkáit, akik szeretnének ezen a tárlaton kiállítani A kiállítás témája: A kenyér illatú város.

Az első szalagozók
Publikálás dátuma: 2016. január 21.

Idén is Constantinum Intézmény szalagozója volt az első városi középiskolák sorában. Az ünnepségen négy osztály kilencven diákja kapta meg a végzősöknek járó szalagot. Mindák József az intézmény vezetője beszédében az emelt- és középszintű érettségi vizsgákra való alapos felkészülésre buzdította a nagybetűs élet előtt álló tanulókat.

Bács-Kiskun megyei tűzoltó lett az év zászlósa, iparbiztonsági kategóriában
Publikálás dátuma: 2016. január 21.

Elismeréseket adtak át január 20-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az ünnepségen adták át Az év tisztje, Az év zászlósa és Az év tiszthelyettese díjakat, melyet Dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagytól, a katasztrófavédelem főigazgatójától vehettek át az ünnepeltek. Az év zászlósa címet iparbiztonsági kategóriában Almási Csaba tű. zászlós érdemelte ki a 2015. évben végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként.

Érseki elismerés a félegyházi harangok őrzőjének
Publikálás dátuma: 2016. január 21.

Ezer szállal kötődik a harangokhoz Szabó-Szűcs József, aki a félegyházi harangkultúra őrzőjeként Pro Regno-díjat vehetett át a közelmúltban dr. Bábel Balázs érsektől. A kitüntetettel ebből a jeles alkalomból beszélgettünk.

Kulturális programokról egyeztettek
Publikálás dátuma: 2016. január 21.
A városházán tartottak egyeztető értekezletet Félegyháza kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, alapítványainak képviselői a 2016-os év tervezett programjairól. Mint azt Papp Viktória ifjúsági-, és kulturális referenstől megtudtuk, a megbeszélés célja az volt, hogy a lehető legteljesebb legyen a városban tervezett programokat összefoglaló kiadvány.
 
A matematikai feladatsor a diákok többségén kifogott a központi írásbeli vizsgán
Publikálás dátuma: 2016. január 20.

184 diák jelent meg a Szent Benedek Iskola, Kiskunfélegyházi PG Tagintézményében a január 16-i központi írásbeli vizsgán. Az intézményben írt diákok összesített eredménye alapján, az ez évi központi írásbeli,- matematikai és magyar nyelvből álló feladatsora- nehezebbnek bizonyult a tavalyinál. 

Alkalmassági elbeszélgetés vár a felvételizőkre a Szent Benedek Iskola, Kiskunfélegyházi PG Tagintézményébe
Publikálás dátuma: 2016. január 20.

Alkalmassági elbeszélgetést tart február végén a Szent Benedek Iskola, Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye azoknak a diákoknak, akik felvételt szeretnének nyerni az iskolába. A kiskunfélegyházi tagintézmény, a felvételi eljárás során, figyelembe veszi a központi írásbeli vizsga eredményét is.

Csak páratlan héten ürítik a szelektív hulladékgyűjtő kukákat
Publikálás dátuma: 2016. január 20.

A Csongrádi Víz és Hulladékgyűjtő Kft. tájékoztatja a Félegyháza lakosait, hogy a sárga színű szelektív hulladékgyűjtők elszállítási ideje módosult az idei évtől.

Játékvezetők rúgják a bőrt
Publikálás dátuma: 2016. január 20.

„A játékvezetőnek mindig igaza van, ha nem akkor is”- ezzel a mottóval rendezik meg 8. alkalommal a Boronkay László Emléktornát január 30-án szombaton a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A kispályás versenyt a Bács-Kiskun megyei Játékvezetői Bizottság egykori sípmesteréről, titkáráról, „Laci bácsiról” nevezték el. A tornát a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának Játékvezetői Bizottsága szervezi meg azzal a céllal, hogy segítse a sípmesterek felkészülését a téli időszakban. A játékvezetők hat csapatban (Baja, Kalocsa, Kiskunhalas, Kiskunfélegyháza, Kiskőrös, Kecskemét) küzdenek meg egymással remélhetőleg korrekt bíráskodás mellett.

Kunszállás elismeri és szereti polgárőreit
Publikálás dátuma: 2016. január 20.

A község lakói, az önkormányzat és a rendőrség egyaránt nagyra értékelik a 25 éve működő Kunszállási Polgárőr Egyesület munkáját. Ezt bizonyította a jubileumi közgyűlésen felhalmozott ajándékok sokasága, a polgárőrök munkáját elismerő oklevelek átadása és a köszönő szavak megfogalmazása. A január 16-ai rendezvényen elismerő oklevéllel köszöntötték Répás Sándort, aki alapító tagként negyed századon át dolgozott Kunszállás közbiztonságáért. A „2015-ös év polgárőre” címmel Provics Tibort és Balogh Pált tüntették ki.

Móra Ferenc Emléknapok
Publikálás dátuma: 2016. január 20.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Móra Ferenc Társaság szeretettel hív mindenkit a február 5-e és 9-e között tartandó Móra Ferenc Emléknapok programjaira.

Petőfiszállás Önkormányzata eszközbeli segítséget nyújtott a helyi rendőrségnek
Publikálás dátuma: 2016. január 20.

Új nyomtatóval és monitorral lett gazdagabb az elmúlt napokban a petőfiszállási rendőrség. Az új műszaki cikkeket, a település önkormányzata ajánlotta fel, segítve ezzel a helyi rendőrség munkáját. Szász János, Petőfiszállás polgármestere rádiónknak elmondta, a település egyedi szerkezete miatt óriási tanyavilággal rendelkezik, így az itt szolgálatban lévő rendőröknek és polgárőröknek rengeteg munkája van abban, hogy a külterületi tanyavilágban élők biztonságát megteremtsék.

Szombaton (január 16.) tartották a középiskolák központi írásbeli vizsgáit
Publikálás dátuma: 2016. január 20.

Szombaton (január 16.) tartották a középiskolák központi írásbeli vizsgáit. A 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra jelentkezőknek egységesen szervezték a vizsgát. Az Oktatási Hivatal előzőleg azt közölte, hogy 407 iskolában rendeznek írásbelit, amire több mint 66 ezer diák jelentkezett. A kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban 157 tanuló vett részt a központi írásbeli vizsgán, azonban a továbbtanulási jelentkezési lapokat február 15-ig kell, hogy elküldjék a tanulók.

Talpasaink és bakancsosaink 2015-ben is bebarangolták az országot
Publikálás dátuma: 2016. január 20.

Élményekkel teli, gazdag programról számoltak be a Kiskun Természetbarát Sportegyesület túravezetői az évzáró-évindító közgyűlésen. Félegyháza egyik legnépesebb egyesületének jelenleg 304 tagja van. Az aktivitást mutatja az is, hogy zsúfolásig telt a Szakmaközi Művelődési Ház nagyterme, amikor az elmúlt évet értékelték, megfogalmazták a 2016-os terveket és elfogadták az éves pénzügyi beszámolót.

2 év és még 300 rákötés van még hátra a lezárásig
Publikálás dátuma: 2016. január 19.

2 év és még 300 rákötés van még hátra a Kiskunfélegyházi csatornázási program sikeres lezárásáig. Bár nem tűnik nagy a szám, de jellemzően azon ingatlan tulajdonosok nem kötöttek még rá a hálózatra, akiknek anyagi problémái vannak, vagy olyan tulajdonos társai akikkel nem egyeznek valamilyen kérdésben.

Batyus bál az Ipartestületben
Publikálás dátuma: 2016. január 19.

Január 16-án tartotta szokásos báli eseményét a Bács-Kiskun megyei 4. választókörzet jobbikos választmánya Kollár László elnök vezetésével. A batyus bálat ezúttal a kiskunfélegyházi Ipartestület székházában tartották a mozgalom tagjai, családjai és szimpatizánsai részére.

Együtt imádkoznak az egységért
Publikálás dátuma: 2016. január 19.

Hétfőn kezdődött az idei ökumenikus egyetemes imahét, amelyet országszerte megtartanak a keresztények. Az imahét napjain a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben istentiszteleteket tartanak, és a keresztények egységéért imádkoznak. Kiskunfélegyházán három napos rendezvénysorozat keretében találkoznak a keresztény gyülekezetek.

Farsangi játszóház
Publikálás dátuma: 2016. január 19.

Nagyszerű közösségformáló- és összetartó programot szervez a Dudás Kreatív Ház. Január 24-én, vasárnap farsangi mulatságot tartanak kicsiknek és nagyoknak 10 és 13 valamint 16 és 19 óra között. Részvételi díj 1500 Ft/gyermek, a kísérőknek ingyenes. A rendezvényre szükséges bejelentkezni január 20-áig.

Folyamatosan javulnak a kiskunfélegyházi külterületi földutak
Publikálás dátuma: 2016. január 19.

Soha ennyit nem fordított Kiskunfélegyháza város vezetősége, a külterületi földutak javítására, mint az elmúlt esztendőben. Ván Jenő, a 10 számú választókörzet képviselője rádiónknak elmondta, 2015-ben közel 4 millió forintot fordított a város a külterületi utak karbantartására.

Mórás bál - 2016
Publikálás dátuma: 2016. január 19.

Tizenhetedik alkalommal rendezte meg a nagy hagyományokkal rendelkező bálját a Móra Ferenc Gimnázium január 16-án. Az eseménynek ezúttal is a Móra Ferenc Művelődési Központ színházterme és kisterme adott otthont, mintegy 160 vendéggel.

Nehezen megy a szelektív hulladékgyűjtés Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2016. január 19.

Meg kell tanulnunk szelektíven gyűjteni a hulladékot. Erre hívta fel a figyelmet, dr. Vancsura István, Tiszaalpár polgármestere, aki hozzáfűzte, Alpáron a lakosok számára továbbra is problémát jelent a szelektív hulladékgyűjtés. Más településekhez hasonlóan, Alpáron is megszűntek a szelektív hulladékgyűjtő szigetek, melynek eredményeként a hulladékgyűjtés otthon történik. 

Sok probléma oldódott meg a Petőfi Lakótelepen
Publikálás dátuma: 2016. január 19.

2015 második fele határozottan jó időszak volt a Petőfi Lakótelepen élők mindennapjai szempontjából. Elkészült a bicikli út, új parkolókat kapott a Darvas ovi, és a rét utca vége is megújult.

A Magyar Kultúra Napja
Publikálás dátuma: 2016. január 18.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Művelődési Központ, és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív mindenkit a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett rendezvényeire.

Agycsavaró a Szent Benedek Gimnáziumban
Publikálás dátuma: 2016. január 18.

Január 14-én rendezte meg a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye a több évtizedes múltra visszatekintő Agycsavaró matematikaversenyt.

Emberi sorsok a fotós szemével
Publikálás dátuma: 2016. január 18.

A kiskunfélegyházi születésű Horváth Péter Balázs Béla-díjas fotográfus kiállítására kerül sor február 5-én, pénteken 17 órakor a művelődési központban. A tárlatot Kincses Károly fotómuzeológus nyitja meg.

Játszóteret építenek és felújítják a nagytermet
Publikálás dátuma: 2016. január 18.

A Szakmaközi Művelődési Ház hozzájárul a helyi közösségek művelődési, művészeti kínálatához, a települések népességmegtartó erejéhez, a közösségi élet, a közéleti aktivitás színtereinek alakításához.

Toros ételek versenye
Publikálás dátuma: 2016. január 18.

Gasztronómiai különlegesség várja az érdeklődőket január 23-án, szombaton Kiskunfélegyházán. Ekkor kerül sor a hagyományos toros ételek sütő-főző versenyére a Korona utcában. Szabadtűzi eszközök segítségével kell elkészíteni pörkölteket és sülteket, de lehet indulni otthon vagy a helyszínen készített sütemények kategóriájában is.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. január 17.
Várják a Plébánián azokat a párokat, akik a Szent István Templomban szeretnének házasságot kötni. Részükre február hónapban előkészítő jegyes oktatást szerveznek. Előkészítő tanfolyamot szerveznek azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, nem bérmálkoztak. Érdeklődni és jelentkezni lehet a Plébánián.
Esküvőkiállítás Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. január 17.

Február 14-én, vasárnap rendezik meg Kiskunfélegyházán a már hagyományos Esküvőkiállítást és Valentin Napi Vásárt. A rendezvénynek ezúttal a Móra Ferenc Művelődési Központ ad helyet. Az idei évben házasodni kívánó és beiratkozott fiatalok között két görögországi szálláslehetőséget valamint egyéb ajándékokat sorsolnak ki. A helyszínen beiratkozók 50%-os kedvezményt kapnak a polgármesteri hivatal dísztermének bérleti díjából. Részvételi feltételek a kiállítás napján a helyszínen olvashatók.

Pályázatfigyelő
Publikálás dátuma: 2016. január 17.
A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.
Családi legendárium – Pályázat fiataloknak. Megyei szintű történetíró pályázatot hirdetnek a szeretet ünnepéhez, a karácsonyhoz kapcsolódva a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársai általános és középiskolás diákok körében Családi legendárium címmel.
30. jubileumi íjászverseny
Publikálás dátuma: 2016. január 16.

Február 28-án, vasárnap tartja 30. jubileumi íjászversenyét a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Aréna Sportcsarnokban, a Kossuth u. 35. szám alatt. A rendezvény célja a megmérettetés, a játék és az íjászat népszerűsítése.

In memoriam dr. Vass Ferenc
Publikálás dátuma: 2016. január 16.

2015. december 23-án életének 68. esztendejében elhunyt dr. Vass Ferenc jogász, Félegyháza közismert és szeretett sportegyénisége. A Félegyházi Vasutas, Vasas, később a SZEAC NB I-es népszerű labdarúgóját 2016. január 12-én kísérték utolsó útjára családtagjai, ismerősei az Alsótemetőben. Öregdiák társai nevében Kovács Ferenc búcsúztatta a barátot, sporttársat.

Önképző, a továbbtanulást segítő programot kínált a közgéseknek az MCC képviselője
Publikálás dátuma: 2016. január 16.

A tehetséges diákokkal foglalkozó Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programját ismertette Kósa Dorottya a Közgazdasági Szakközépiskola diákjainak január 14-én. A fiatal előadó, aki tavaly végzett a Móra Ferenc Gimnáziumban, jelenleg pedig jogásznak tanul és az MCC junior hallgatója, elmondta - a program iskolai tanulmányokat kiegészítő, internetes társadalomtudományi képzést kínál azoknak a fiatal tehetségeknek, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt. A kurzusok teljesen ingyenesek mindazon diákok számára, akik a felvételin jól teljesítettek.

A család, a gondozók, az óvodások és a város köszöntését fogadta Veronka néni
Publikálás dátuma: 2016. január 15.

A Móravárosi Óvoda apróságai is köszöntötték Dósai Jenőné, Veronka nénit 90. születésnapján a Csanyi úti Idősek Otthonában. A köszöntésen gyermekei, unokái, dédunokái szeretetteljes gyűrűjében az intézmény lakói, vezetői is virággal halmozták el a szépkorú hölgyet, a kisgyermekek egykori dajkáját. A város vezetésének jókívánságait Balla László alpolgármester tolmácsolta.

Egyetlen tanya sem marad áram nélkül
Publikálás dátuma: 2016. január 15.
A tanyasi emberek életminőségének javítására nyert több mint 51 millió forintot a kiskunfélegyházi önkormányzat. Ebből hét tanya villamosítását, illetve a tanyagondnoki szolgálat fejlesztését finanszírozzák.
 
Éljünk egészségesen!
Publikálás dátuma: 2016. január 15.

Ismét várja közönségét a városi könyvtár Éljünk egészségesen! című előadás-sorozata. A rendezvény célja, hogy időről időre egészséges ételekkel, azok elkészítésével és élettani hatásaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Január 26-án, kedden 17 órakor salátákat lehet készíteni, de nem marad el a szokásos könyvbemutató és kóstolás sem.

Felvételi tájékoztató a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2016. január 15.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár tájékoztató előadást szervez a felsőoktatási intézménybe jelentkező fiatalok részére a felvételi eljárásról. A fórum vendége Balogh Ilona, az Oktatási Hivatal munkatársa lesz. A rendezvény január 26-án, kedden 14.30-kor kezdődik a művelődési központban, ahol a résztvevőknek lehetősége lesz kérdéseket feltenni a 2016-os felvételi eljárás és pontszámítás kapcsán.

Házasság hete, nem csak házasoknak
Publikálás dátuma: 2016. január 15.

2008-tól Magyarországon a Házasság Hete rendezvénysorozatot minden év februárjában megtartják. Ezzel a házasság fontosságára szeretnék felhívni figyelmet. Idén városunkban a katolikus egyházközségek által szervezett rendezvénysorozathoz a Petőfi Sándor Városi Könyvtár is csatlakozott. A könyvtárban február 9-étől különleges meglepetésekkel és akciókkal várják az olvasókat.

Itt a farsang, áll(jon) a BÁL!
Publikálás dátuma: 2016. január 15.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel vár minden kedves mulatni, szórakozni, beöltözni vágyót január 30-án, szombaton egy fergeteges farsangi mulatságra.

Jövő tavasztól nem lesz áram nélkül egyetlen lakott tanya sem
Publikálás dátuma: 2016. január 15.

A tanyagondnoki hálózat eszközfejlesztésére 2 millió, a tanyavillamosításra több mint 49 millió forintot nyert az önkormányzat a vidékfejlesztési minisztérium pályázatán. Mindkét pályázat 90 százalékos támogatottságú volt, a városnak 10 százalékkal kellett kiegészíteni. A sikeres pályázatok a külterületen élők életminőségének javítását szolgálják – jelentette be a január 13-ai sajtótájékoztatón Csányi József polgármester, Ván Jenő és Horváth Gábor önkormányzati képviselő, valamint Németh Péter projektmenedzser.

Minden, ami a sikeres gazdálkodáshoz kell
Publikálás dátuma: 2016. január 15.

A Haleszi Gazdakör idén is megszervezte a „Gazdaköri esték” előadássorozatot, melynek első foglakozására január 14-én került sor. Rádi András gazdaköri elnök elmondta, hogy január hónapban minden csütörtökön jeles előadók segítik a gazdálkodókat a sikeres termeléshez szükséges információkkal. A sorozat keretében szó lesz a jogszabályi változásokról, a növényvédelemről, a vetőmagokról, a tápanyag utánpótlásról, a terménykereskedelemről éppúgy, mint a banki finanszírozási lehetőségekről. Az előadások ingyenesek, és a vállalkozók mellett a kiskert tulajdonosok is praktikus ismeretekhez juthatnak.

Móra felolvasónapot hirdet a könyvtár
Publikálás dátuma: 2016. január 15.

Február 8-a városunk szülöttjének, Móra Ferenc író, városunk díszpolgára, muzeológus halálának évfordulója. Ennek kapcsán - folytatva a hagyományokat - a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár 6 órás Móra felolvasónapot hirdet a város általános iskolásai, valamint a hatosztályos gimnázium 7. és 8. osztályos diákjai számára február 5-én, pénteken 10 és 16 óra között. A rendezvény díszvendége Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája és Jenesné Móra Zsuzsa, Móra István dédunokája lesz.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek