Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2016.01.22-01.29.

 
Életbe lép a karszalagrendszer
Publikálás dátuma: 2016. január 29.

Február 1-től karszalagrendszer lép életbe Kiskunfélegyházán, a Városi Strand és Uszodában. Ennek bevezetésével a fürdő eleget tesz a 37/1996. (X.18.) NM rendeletben foglalt, a vendégforgalom nyilvántartására vonatkozó előírásoknak, valamint a fürdővendégek számára biztonságot jelent az illetéktelen benntartózkodók kiszűrése miatt, főként vagyonvédelmi szempontból.

Itt a farsang, áll(jon) a BÁL!
Publikálás dátuma: 2016. január 29.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel vár minden kedves mulatni, szórakozni, beöltözni vágyót január 30-án, szombaton egy fergeteges farsangi mulatságra.

Megalkotta költségvetését Fülöpjakab önkormányzata
Publikálás dátuma: 2016. január 29.

Elkészítette idei költségvetését Fülöpjakab önkormányzata. A január 26-i testületi ülésen tárgyaltak a helyi adórendelet háziorvosi adómentesség miatti módosításáról, döntöttek a község beruházásairól valamint részletes egészségügyi beszámolót hallhattak a képviselők.

Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2016. január 29.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez február 13-án, szombaton Budapesten, a Hadtörténeti Múzeum /belépő: nyugdíjas 750 Ft, 70 év felett ingyenes/, a Telefónia Múzeum /belépő: nyugdíjas 250 Ft, 70 év felett ingyenes/ és a Sziklakórház /belépő: nyugdíjas 1.620 Ft, 70 év felett ingyenes/ nevezetességeinek megtekintésére.

Népzene, kicsit másként…
Publikálás dátuma: 2016. január 29.

A városi könyvtár Hattyúházi Folk Esték című sorozatának ezúttal a hódmezővásárhelyi Ördögfű Zenekar volt a vendége. Kállainé Vereb Mária köszöntője után a koncertet Zsirmik István, az est házigazdája nyitotta meg. Bemutatta az együttest és a sokak számára érdekes Ördögfű elnevezést boncolgatta.

Országos verseny megrendezésére készül a mezgé
Publikálás dátuma: 2016. január 29.

A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola ad otthont áprilisban a húsipari és lovász szakma tanulói országos versenyének. A szakma kiváló tanulója versenyre való felkészülés jegyében, január 29-én regionális megmérettetést szervezett a félegyházi intézmény a húsipari tanulóknak. A fiataloknak, az országos verseny mintájára, elsőként egy írásbeli feladaton kellett túllenni, ezt követően pedig a gyakorlati foglalkozáson kellett bizonyítaniuk a sertésvágásban, bontásban, csontozásban, és a késztermékek elkészítésében szerzett jártasságukat. A szóbeli vizsga egy részét idegen nyelven (angolul és németül) kellett teljesíteni.

Ajánlásokat várnak a kitüntető díjakra, címekre
Publikálás dátuma: 2016. január 28.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata – a 14/2011. /VI. 24. / rendelete alapján - lehetőséget biztosít kitüntető cím, kitüntető díjak és elismerő oklevél adományozására. A város önkormányzatának célja, hogy kifejezhesse nagyrabecsülését mindazon polgároknak, akik a helyi közösség szolgálatában, a város jó hírének öregbítésében, fejlődésének elősegítésében, valamint a nevelés-oktatás, az egészségügy és szociális ellátás, a közszolgálat, a város közbiztonságának védelme, a sport, a művészetek és a tudomány terén kimagasló és példamutató tevékenységet fejtettek ki.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2016. január 28.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének jelenlegi állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. Az ajánlatokról további információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/461-745.

Dalolva ünnepelték Marika nénit
Publikálás dátuma: 2016. január 28.

Szépen szóltak a népdalok Barta Lajosné 90. születésnapi köszöntőjén január 25-én a Nádasdy utcai Idősek Otthonában. A szépkorú hölgy jó kedélyyel, a dalokat dúdolva, vidáman fogadta a családtagok, gondozók, és az intézményvezetés jókívánságait. A város nevében Balla László alpolgármester köszöntötte oklevéllel és virágcsokorral Marika nénit.

Móra Ferenc Emléknapok
Publikálás dátuma: 2016. január 28.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Móra Ferenc Társaság szeretettel hív mindenkit a február 5-e és 9-e között tartandó Móra Ferenc Emléknapok programjaira.

Múzeumtúra
Publikálás dátuma: 2016. január 28.
A múzeumtúrán való részvételt mindenképpen jelezni kell 2016. február 10-ig a 06-70/221-1608-as telefonszámon vagy a kiskunmuzeum@gmail.com e-mail címen. Az utazás vonattal történik, a belépőjegyeket és a vonatjegyet mindenki egyénileg rendezi.
Szeretünk inni, és vezetni
Publikálás dátuma: 2016. január 28.
Szeretünk inni, és vezetni, még akkor is, ha a kettő együtt tilos. Télen is sok az ittas vezető, Csordás József rendőr alezredes beszámolója szerint. Szeretünk inni, és vezetni, még akkor is, ha a kettő együtt tilos. Télen is sok az ittas vezető, Csordás József rendőr alezredes beszámolója szerint. 
Szomszédok piaca
Publikálás dátuma: 2016. január 28.
Ismét a legjavát mutatja Fülöpjakab, hiszen január 30-án szombaton újból megrendezésre kerül a szomszédok piaca esemény. Ismét a legjavát mutatja Fülöpjakab, hiszen január 30-án szombaton újból megrendezésre kerül a szomszédok piaca esemény. Ezúttal csigatésztát is készíthetnek az érdeklődők, miközben a helyi termékek legjavát leválogatják.
Tehetség és sokszínűség a Platánban
Publikálás dátuma: 2016. január 28.

Újabb szép hagyományként a Platán iskolában kulturális műsorral ünneplik a magyar kultúra napját. Így történt ez ebben az évben is. Az esten felléptek az iskola tehetséges tanulói, tanárai. A sokszínű, gazdag programban mese- és versmondás, néptánc, ének, zene, jelenet váltották egymást. Ez alkalommal került sor „Az én Széchenyi-napom” című rajzpályázat és prezentációkészítés eredményhirdetésére. A legjobbnak járó díjat Ágó Dominik 8.b osztályos tanuló vehette át.

Vers- és prózaíró pályázat
Publikálás dátuma: 2016. január 28.

Vers- és prózaíró pályázatot hirdet a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány. A pályaművek témája kötetlen. Eddig még nem publikált művekkel pályázhatnak Kiskunfélegyháza és kistérségének lakói, valamint Bács-Kiskun megye alkotókedvű „tollnokai”. Egy pályázó, csak egy jeligéhez tartozó pályaművet adhat be.

A Betűbölcsiben barkácsoltak az anyukák
Publikálás dátuma: 2016. január 27.

Antalné Juhász Anna volt a Gyermekbirodalom minapi vendége, akivel a barkácsolás világába pillanthattak be a szülők. Ez alkalommal különböző újrahasznosított tárgyból ceruzatartót készítettek. Felhasználtak tejes- és üdítődobozokat, valamint textíliákat.

Az ország élvonalában a Móra Ferenc Gimnázium
Publikálás dátuma: 2016. január 27.

Nemrégiben jelent meg Nahalka István oktatáskutató tanulmánya, amely a magyarországi gimnáziumokat állítja rangsorba. Az értékelés ez esetben nem az eredmények szimpla összegzésére épül, hanem elsősorban arra mutat rá, hogy melyik iskola fejleszti a leghatékonyabban diákjait, kvázi hol zajlik eredményes pedagógiai munka. A rangsorban a félegyházi Móra Ferenc Gimnázium a 16. helyen szerepel a vizsgált 380 gimnázium közül.

Körkérdés: Milyennek találja a félegyházi mozit?
Publikálás dátuma: 2016. január 27.

Néhány éves szünet után 2014. márciusától megújult formában fogadja látogatóit a félegyházi Petőfi Mozi, amely a korábbi technikát modernizálva a hagyományos 2D-s filmek mellett 3D-s filmeket is vetít. A műsorkínálattal összességében elégedettek a félegyházi lakosok, a legtöbben a slágerfilmeket követik figyelemmel, emellett fontosnak tartják, hogy minden korosztály számára akadnak filmek a mozi kínálatában.

Önvédelmi technikákkal az erőszak ellen
Publikálás dátuma: 2016. január 27.

Többek között a digitális világ veszélyeiről, a női jogokról és a női nemi szerepekkel összefüggő megkülönböztetésekről, továbbá az erőszak családon belüli megjelenési formáiról és a védekezési stratégiákról esik szó azon a tréningsorozaton, amelyet a Kiskunfélegyházán és térségében élő, veszélyeztetett gyermekek körében szervezett meg a Kreatív Mozaik Alapítvány. A kezdeményezés céljairól és eddigi tapasztalatairól Miklya Luzsányi Mónikával beszélgettünk.

Pályázatfigyelő
Publikálás dátuma: 2016. január 27.
A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon. "Fel, fel vitézek a rajzlapra!". Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) tiszafüredi szervezete rajzpályázatot hirdet 10 és 15 év közötti gyermekek, fiatalok részére az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére.
Újabb iskolák csatlakoztak a nyílt levélhez
Publikálás dátuma: 2016. január 27.

Kecskemétről a Katona József Gimnázium, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és a Zrínyi Ilona Általános Iskola, míg Kiskunfélegyházáról a Móra Ferenc Gimnázium csatlakozott a miskolci tanárok által írt nyílt levélhez, amely élesen bírálja a jelenlegi oktatáspolitikát.

Valentin-napi esküvő kiállítás
Publikálás dátuma: 2016. január 27.

Február 14-én, Valentin-napon rendezik meg idén az Esküvő Kiállítást Kiskunfélegyházán. A szerelmesek napján 9-től délután fél 6-ig várják a házasulni készülő párokat és más érdeklődőket.

4 óra munkával szinte teljesen rendbe tehetünk egy iskolát!
Publikálás dátuma: 2016. január 26.

Kiskunfélegyházára ért a Clean Up The World kezdeményezés. Mi magunk is segíthetünk, odafigyeléssel és tevékenyen is, annak érdekében, hogy hatékony munkával iskolák, vagy más életterek megújuljanak teljesen. 

Elismerést kapott Kiskunfélegyháza A város az Európai Mobilitási Hét egyik legjobb szervezője volt
Publikálás dátuma: 2016. január 26.

Több mint 40 szervező vehetett át elismeréseket a 2015. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap záró konferenciáján január 6-án, Budapesten. Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár az eredményeket összegző rendezvényen elmondta: „a fejlesztési tárca eredetileg 40 millió forintos keretösszeget különített el az eseménysorozat kapcsán benyújtott egyedi támogatásokhoz. A fokozott érdeklődés miatt azonban végül több mint 54 millió forint támogatást ítéltek oda összesen 160 önkormányzat számára.”

Jubileumi év, 70 éves az Integrál Zrt.
Publikálás dátuma: 2016. január 26.

Kereken hetven évvel ezelőtt, 1946. január 26-án alakult meg a Kiskunfélegyházi Földműves Szövetkezet. A Nemzeti Parasztpárt helyiségében megtartott alakuló ülésen jelenlévők akkor még nem is sejtették, hogy a város egyik meghatározó gazdasági egységét hozzák létre, amely képes lesz évtizedeken keresztül talpon maradni, fejlődni és eredményesen gazdálkodni. 

Kerékpárutat építene Tiszaalpár és Lakitelek közé Tiszaalpár Nagyközség Önkormányzata
Publikálás dátuma: 2016. január 26.

Kerékpárutat tervez Tiszaalpár és Lakitelek közé Tiszaalpár Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete. Alpáron egy esetleges nyertes pályázatból a település, amellett, hogy korszerűsítené, az iskola és a két orvosi rendelő épületét, egy kerékpárút megépítését is tervezi. 

Makovecz Imre hagyatékára emlékeztek a Magyar Kultúra Napjának előestéjén.
Publikálás dátuma: 2016. január 26.
Makovecz Imre hagyatékára emlékeztek a Magyar Kultúra Napjának előestéjén. A híres építésznek és művésznek ezzel egyidőben grafikai kiállítása is nyílt a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Makovecz Imre hagyatékára emlékeztek a Magyar Kultúra Napjának előestéjén. A híres építésznek és művésznek ezzel egyidőben grafikai kiállítása is nyílt a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A Kiállítás megnyitóján Gubcsi Lajos méltatta a művészt, a jelenlévőket pedig dr. Ónodi Izabella képviselő asszony köszöntötte. 
Tanyasi iskolából művésztanya
Publikálás dátuma: 2016. január 26.

Amerikát és Budapestet maguk mögött hagyva a petőfiszállási tanyasi iskolában talált otthonra Kovács Imre és Laczó Ágnes művészházaspár, akik nem csak társak, hanem munkatársak is egyben. Imre fanyúvasztóként egyedi bútorokat, berendezési tárgyakat készít, Ágnes pedig grafikusként hulladék fadarabokból varázsol mesebeli csodákat.

Vasárnap zár a jégpálya
Publikálás dátuma: 2016. január 26.

Január 31-én, vasárnap zár a félegyházi jégpálya. Addig azonban még egy fergeteges, programokkal színesített hétvége várják a korizni vágyókat.

Véradások Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. január 26.

Februárban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezenkívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie. A véradáshoz fényképes igazolványt szükséges bemutatni az adatok felvételéhez, pl. személyigazolvány, diákigazolvány, jogosítvány, útlevél, valamint a TAJ kártyát és a lakcímkártyát is vinni kell.

„Mesél a város”
Publikálás dátuma: 2016. január 26.

A gyermekek segítségét is igénybe véve, óvónők, pedagógusok, múzeumi és levéltári szakemberek bevonásával, a Natura Hungarica Alapítvány gondozásában került kiadásra a „Mesél a város” című foglalkoztató füzet. A kiadvány érdekes információkkal, kutató-, helyismereti feladatokkal és makettekkel segíti az általános iskolák alsó tagozatosait és szüleiket Félegyháza szépségeinek, rejtett értékeinek megismerésében, felfedezésében. A foglalkoztató füzetet január 22-én, egy interaktív foglalkozáson mutatták be leendő használóiknak a művelődési központban.

Állampapír értékesítési pont nyílt Félegyházán
Publikálás dátuma: 2016. január 25.

Kiskunfélegyházán nyílt meg január 25-én a Magyar Államkincstár legújabb értékesítési pontja. Az új szolgáltatás révén a félegyháziaknak és a térség lakóinak lehetősége nyílik arra, hogy helyben, a Petőfi tér 1. szám alatt, a kormányablak irodaépületében intézhetik az állampapírokkal kapcsolatos ügyeiket. Az átadás előtt megtartott sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy az értékesítési ponton Start-értékpapír számlát is lehet nyitni, amelyre Babakötvényt „vásárolva” alapozhatják meg a szülők gyermekeik jövőjét.

Emberi sorsok a fotós szemével
Publikálás dátuma: 2016. január 25.

A kiskunfélegyházi születésű Horváth Péter Balázs Béla-díjas fotográfus kiállítására kerül sor február 5-én, pénteken 17 órakor a művelődési központban. A tárlatot Kincses Károly fotómuzeológus nyitja meg.

Farsangi délelőtt a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. január 25.
Farsangi családi szombat délelőttöt szervez a városi könyvtár február 6-án, szombaton 8-tól 12 óráig. Program: 8-10.45: Kézműveskedés kicsiknek és nagyoknak: álarckészítés, vidám bohóc farsangi dekoráció készítése, arcfestő sarok.
Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2016. január 25.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. január 24.
Január 25-én, hétfőn este ½ 6-kor a szentmise után az Egyházközség Képviselő-testületének gyűlése lesz a Plébánián. Akik nem kapták meg e-mailben a meghívót, vegyék át a sekrestyében. Január 30-án, vasárnap délelőtt 9 órakor szentmisét tart a templomban Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek atya. Mindenkit hívnak és várnak az érseki misére.
Egészség és életmód
Publikálás dátuma: 2016. január 24.
E címmel tartott előadást Dr. Dinya Zoltán a Magyar Tudományos Akadémia professzora a Móra Ferenc Művelődési Központban január 23-án. A Flavon Group Kft. szervezésének köszönhető tudományos konferencián az érdeklődők megtudhatták, hogy mi kell az egészséges élet kialakításához.
 
Elég nagy disznóságot csináltak
Publikálás dátuma: 2016. január 24.

Tizenkét csapat vett részt Kiskunfélegyházán az első toros ételek sütő-főző versenyén január 23-án. A hideg idő ellenére a városlakók érdeklődése nem maradt el. A rendezvényt szervező Királyi Szakácsok készültek is a látogatók kínálására. Közel 600 adag étel, közte orjaleves, toros káposzta, töltött káposzta és pörkölt várta a vendégeket. De volt sült vér, hurka, kolbász és tepertő is, és természetesen a disznótoros ételekhez illő sütemények sem hiányoztak a kínálatból.

Felvételi tájékoztató a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2016. január 24.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár tájékoztató előadást szervez a felsőoktatási intézménybe jelentkező fiatalok részére a felvételi eljárásról. A fórum vendége Balogh Ilona, az Oktatási Hivatal munkatársa lesz. A rendezvény január 26-án, kedden 14.30-kor kezdődik a művelődési központban, ahol a résztvevőknek lehetősége lesz kérdéseket feltenni a 2016-os felvételi eljárás és pontszámítás kapcsán.
Titkok a levéltárból - Közlekedési kódex 1930-ból
Publikálás dátuma: 2016. január 24.

A közlekedési balesetekről szóló szomorú híradások nem csupán manapság borzolják a kedélyeket. Balesetek már a harmincas években is előfordultak, pedig az akkori forgalom sűrűsége, a járművek sebessége meg sem közelítette a mai viszonyokat.

Éljünk egészségesen!
Publikálás dátuma: 2016. január 23.

Ismét várja közönségét a városi könyvtár Éljünk egészségesen! című előadás-sorozata. A rendezvény célja, hogy időről időre egészséges ételekkel, azok elkészítésével és élettani hatásaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Január 26-án, kedden 17 órakor salátákat lehet készíteni, de nem marad el a szokásos könyvbemutató és kóstolás sem.

Februári programok a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2016. január 23.

A Móra Ferenc Művelődési Központ februári programjai a Félegyházi Közlöny hírportálon. (6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 1., www.moramuvhaz.hu).

Próbára teszik a szerelmet a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2016. január 23.

Negyedik alkalommal nyílik lehetőség közösségi filmvetítésre, ezúttal a Házasság hete rendezvénysorozat keretében. A művelődési központ filmklubjában, február 12-én, pénteken a Szerelempróba című, 2008-ban készült amerikai filmdrámát mutatják be. A belépés ingyenes.

Ünnepi műsor a kultúra napján
Publikálás dátuma: 2016. január 23.

Ünnepi műsorral emlékeztek meg a Magyar Kultúra Napjáról a félegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. Az ünnepélyt Kovács-Csonka Szilvia, az intézmény vezetője nyitotta meg, amit a gyermekhangon felcsendülő nemzeti imádságunk, a Himnusz követett.

A kockásfülű nyúl zenéjét is elfújják
Publikálás dátuma: 2016. január 22.

Első alkalommal rendezi meg a Duna-Tisza közi Ifjúsági Fúvószenekari Találkozót és Versenyt a Kiskun Múzeum és a Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület közösen. A hagyományteremtő májusi eseményre február 12-ig jelentkezhetnek az együttesek.

A Star Wars vitte a pálmát Félegyházán is
Publikálás dátuma: 2016. január 22.

2014. március 21-én vetítették le a félegyházi Petőfi Moziban az első filmet. Az indulás évében 40 ezer néző ült be az előadásokra, tavaly, az első teljes esztendőben 36 ezer volt a nézőszám – tudtuk meg Reményi Richárdtól, a filmszínház üzemeltetőjétől, aki ezzel az évi 30-40 ezres nézettséggel számol hosszú távon.

Arcok a piacról
Publikálás dátuma: 2016. január 22.

„A 100 forintos tejes asszony” – sokan csak így nevezik Udvardyné Gáll Irén őstermelőt a félegyházi piacon, aki vásárlói szerint a legfinomabb és legolcsóbb tejet kínálja.

GAMF Kari esték - speciális jószág a kultúra?
Publikálás dátuma: 2016. január 22.

Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. vezetője és a kiskunfélegyházi születésű Dr. Tóth Ákos, a Kecskeméti Főiskola docense, a Kultúrafinanszírozás című könyv szerzője voltak a vendégek szerdán a „GAMF Kari esték" sorozat programján.

Játszóteret építenek és felújítják a nagytermet
Publikálás dátuma: 2016. január 22.

A Szakmaközi Művelődési Házban nem csak az emberek, a madarak is otthonra találnak. A Szakmaközi Művelődési Ház hozzájárul a helyi közösségek művelődési, művészeti kínálatához, a települések népességmegtartó erejéhez, a közösségi élet, a közéleti aktivitás színtereinek alakításához.

Népzene, kicsit másként
Publikálás dátuma: 2016. január 22.

A Hattyúházi Folk Esték újabb rendezvényére kerül sor január 28-án, csütörtökön 17 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A Népzene, kicsit másként című est vendége a hódmezővásárhelyi Ördögfű zenekar lesz. Házigazda: Zsirmik István.

„Isten, áldd meg a magyart” Himnuszmondó verseny a Hattyúházban
Publikálás dátuma: 2016. január 22.
Január 22-én országszerte megünneplik a Himnusz születésének napját, amelyet 1989 óta a Magyar Kultúra Napjaként tartunk számon. Himnuszunk szövegét Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én vetette papírra, amit huszonegy esztendővel később Erkel Ferenc megzenésített.
 

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek